اکبر کریمی/ شیرینیهای محلی قزوین از جمله باقلوای این شهر زبانزد خاص و عام است، اما در بین تمامی شیرینیپزیهای سطح شهر تولیدات یک کارگاه از اعتبار و کیفیت بالایی برخوردار است.
خانم فرح ایزدیان صاحب امتیاز و تولیدکننده این محصول در شهر قزوین میباشد. وی سابقه حدود 15 ساله در صنعت شیرینیپزی دارد و تا به امروز پیشنهادهای زیادی از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و پاکستان برای تولید و عرضه محصولش دریافت کرده است.
محصولات خانم ایزدیان در شهر قزوین شناخته شده است و تقریباً بیشتر مصرفکنندگان شیرینی و شکلات قزوین محصولات این تولیدی استفاده کرده، یا حداقل تعریف کیفیت و مزه خوب آنها را شنیدهاند.
شروع کار با 10 هزار تومان
وی از سال 82 کار خود را در یک فضای شش متری در منزل مسکونی آغاز کرد و پس از مدتی با دریافت تسهیلات بانکی و افزایش تولید، فعالیت خود را در کارگاه شیرینیپزی 30 متری ادامه داد. در حال حاضر کارگاه 150 متری با اجاره ماهیانه دو میلیون تومان مکانی است که خانم ایزدیان در آن مشغول فعالیت است.
حدود 15 نوع شیرینی با نامهای: نان چایی، نان نازک پسته، باقلوا پیچی و لوزی، نان نخودچی، باقلوا میوهای، نان چرخی، نان برنجی زرد شکوفه و نان برنجی سفید، شیرینی پفکی گردویی و... از جمله محصولاتی هستند که در کارگاه خانم ایزدیان پخت میشوند.
ایزدیان درباره نحوه شروع فعالیتش میگوید: «من با ده هزار تومان این کار را شروع کردم. با این مبلغ تخته، وردنه و یک الک کوچک به همراه مقداری مواد اولیه مثل پسته و زعفران خریدم. از همان ابتدای کارم مورد تشویق اطرافیان قرار گرفتم. علاقه زیادم به این حرفه در کنار استقبال بالای دوستان و آشنایان از طعم و مزه محصولاتم موجب شد که به تصمیمی که گرفتهام دلگرم شوم و با جدیت آن را دنبال کنم.»
بنا به گفته ایزدیان تلاش و همت او از ابتدای شروع فعالیتش تا به امروز با توسل به ائمه طاهرین به ویژه حضرت ابوالفضل(ع) گره خورده است و این عامل در جای جای حرفه او مشاهده میشود. اخلاق مسلمانی، از تحمل سختیها و مشکلات اولیه شروع کار، جلب نظر مشتری و فروش محصول گرفته تا راستگویی با مردم، تعهد کاری بالا و استفاده از مواد اولیه باکیفیت و تازه در رفتار خانم ایزدیان تحسینبرانگیز است. همین روحیه و فرهنگ موجب شده تا شیرینیپزی او برکت پیدا کند و این کارگاه نسبتاً کوچک بتواند در کنار ایجاد اشتغال دائمی برای نزدیک به 15 نفر، سالیانه نزدیک به 20 تن از انواع شیرینیها را تولید کرده و به دست مشتریانی از قزوین، کرج، تهران و سایر شهرستانهای اطراف برساند.
مهمترین روش شناساندن و فروش محصولات خانم ایزدیان خود مشتریانی بودهاند که از این محصولات استفاده کردهاند.
ابتکار و خلاقیت
افزون بر دستورهای خاص شیرینیپزی، با طعم و عطر بینظیرشان و اشکال و طرحهای منحصربهفرد شیرینیهای تولیدی این کارگاه، طراحی تنور شیرینیپزی به سبک تنورهای ساده و با کارایی پخت بالا یکی از ابتکارات کاری خانم ایزدیان محسوب میشود. تنورها و فرهای صنعتی موجود در بازار به گونهای شیرینی را پخت میکنند که شیرینی رنگ قهوهای به خود میگیرد، ولی تنور شیرینیپزی خانم ایزدیان با الگوگیری از تنورهای ساده سنتی، علاوه بر مغزپخت کردن شیرینی، به آنها رنگ و بویی خاص میبخشد.
برنامه بلندمدت خانم ایزدیان، بستهبندی تجاری محصول و صادرات آن به کشورهای همسایه است. یکی از اهداف دیگر خانم ایزدیان راهاندازی شعبههای فروش مختلف در تهران و کرج است.
هر چند قیمت فروش محصولات او به دلیل به کار رفتن مواد خوب و باکیفیت در آن، در مقایسه با محصولات مشابه موجود در بازار دو یا سه برابر است، ولی تا به حال هر کسی از این محصولات استفاده کرده مشتری دائمی آن شده است. به دلیل مراجعه بالا و کمی تولید، در شیرینیفروشی خانم ایزدیان معمولاً برای بهمن و اسفند هر سال از ابتدای مهرماه سفارش گرفته میشود و برخی مشتریان او نیز از آبان و دیماه شیرینی سفره عیدشان را میخرند. ایزدیان در این باره میگوید: «با وجود تولید بالای محصولاتمان در طول سال، در ایام شادی و به خصوص عید نوروز، تولیداتمان کفاف مشتریان را نمیدهد و ما از این بابت هر ساله شرمنده مشتریانمان هستیم. اگر نقدینگی کافی و محیطی بزرگتر برای تولید در اختیار داشتیم، میتوانستیم خدمات بیشتری ارائه کنیم.»
توصیه خانم ایزدیان به علاقهمندان حرفه شیرینیپزی این است که در کارشان به اخلاق مسلمانی که همان داشتن صداقت، استفاده از مواد باکیفیت (پرهیز از به کار بردن رنگهای مصنوعی و شیمیایی مضر)، پشتکار بالا و نهراسیدن از سختیهای کار و مدیریت صحیح هزینهها میباشد، پایبند باشند.
برای تهیه گزارش از فعالیتهای اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.