«محمد آدجی‌سواه» شهردار «آکرا» پایتخت و بزرگ‌ترین شهر کشور «غنا» درباره نقش ایران در کشور خود گفت: ایرانیان در غنا بسیار محبوبند و در زمینه‌های مختلف فعالیت دارند. تنها درمانگاه تخصصی مسلمانان و همچنین دانشگاه اسلامی غنا را ایران ساخته است که در تقویت نگاه مثبت ملت ما نسبت به ایران بسیار مؤثر بوده است». وی افزود: «در غنا فعالان اقتصادی زیادی از ایران مشغول کار و تجارت هستند، شاید تعدادشان به اندازه چینی‌ها و آمریکایی‌ها نباشد؛ اما باید این روابط اقتصادی را در قالب یک الگوی مشخص شکل بدهیم.
صاحب‌نظران سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب تاکتیک‌های دشمنان در انتخابات ریاست‌جمهوری را تبیین کردند
مجتبی برزگر/ اهمیت و جایگاه ویژه انتخابات در نمایش اقتدار، استحکام و مرد‌م‌سالاری دینی نظام و پویایی آن موجب شده تا دشمنان و بدخواهان نظام به دنبال استفاده از هر فرصتی برای ضربه‌ زدن به نظام جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را به کار گیرند تا با بهره‌گیری از راهکارهای مختلف این فرصت فراروی نظام و مردم را در خلق حماسه‌ای ماندگار در تاریخ کشور، به تهدید و چالشی علیه نظام و مقابله با آن تبدیل کنند. بی تردید شناسایی برنامه‌ها و راهکارهای دشمن در انتخابات پیش‌رو، نقش مهمی در مقابله با تهدیدها و توطئه‌ها و خنثی ‌شدن آنها و همچنین افزایش آگاهی و بصیرت مردم خواهد داشت. در این باره رهبر معظم انقلاب هم فرمودند: «دشمنان ملت ايران هميشه سعی كرده‌اند انتخابات را از شور و هيجان بيندازند؛ برنامه‌ريزی كردند كه مردم را از حضور در پای صندوق‌های رأی باز بدارند؛ مردم را دلسرد كنند، مرم را نااميد كنند. در طول سال‌های مختلف كه ما انتخابات داشتيم، چه انتخابات مجلس و چه به‌ خصوص انتخابات رياست‌جمهوری هميشه سعی كرده‌اند انتخابات را بی‌‌رونق كنند؛ اين به خاطر اهميت انتخابات در كار كشور است.» با این مقدمه به سراغ دکتر امیر محبیان مؤسس حزب نواندیشان، رئیس مرکز پژوهشی راهبردی آریا و تحلیلگر مسائل سیاسی متمایل به جریان اصولگرا و دکتر محمدعلی وکیلی دبیر دهمین دوره هیئت رئیسه مجلس، مدیر مسئول روزنامه ابتکار و تحلیلگر سیاسی متمایل به اصلاح‌طلبان رفتیم و درباره تاکتیک‌های دشمنان در انتخابات به گفت‌وگو نشستیم. مشروح این دو دیدگاه در ادامه از نظرتان می‌گذرد.
* رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) به تازگی در سخنانی فرمودند که دشمن می‌خواهد انتخابات را خراب کند، به نظر شما دشمن چه اهدافی را در انتخابات دنبال می‌کند؟
محبیان: طبیعی است که دشمنان ایران اسلامی قصد دارند تصویری ناپسند از ایران ارائه کنند؛ تصویری که در آن ایران جامعه‌ای بسته، بدون مشارکت مردمی و حاکمیت آن بدون پشتوانه مردمی نشان داده شود. انتخابات مهم‌ترین نمایشگاه طبیعی سیاسی است که در آن تحرکات اجتماعی و سیاسی را می‌توان رصد کرد. مبرهن است که جوشش اجتماعی تمامی اهداف دشمنان را خنثی کرده و از این رو آنان مایل نیستند که جهانیان جامعه باز و پرنشاط ایران را مشاهده کنند.
وکیلی: مهم‌ترين اقدام دشمن ايجاد ترديد نسبت به نقش مردم در مردم‌سالاري است. همواره خواست دشمن ایجاد ترديد در روند و فرآیند منتهي به انتخابات است؛ ابتدا تشكيك در بررسی صلاحيت‌ها، سپس ترديد در نتيجه! همه با هدف كاهش مشاركت و بي‌تفاوت کردن مردم صورت می‌گیرد ‌و در نهايت تقابل با باورهاي مردم و فروريختن اعتماد عمومي است. راه مقابله با توطئه دشمن، ترغيب مردم به مشاركت حداكثري و نتيجه فرع و اصل مشاركت مي‌باشد.

*دشمنان برای رسیدن به هدف خود از چه تاکتیک‌ها و حربه‌هایی استفاده می‌کنند؟
محبیان: گام نخست دشمن ایجاد یأس و ناامیدی است، با این هدف که حضور مردم را بی‌فایده و نامؤثر نشان دهد و از میزان مشارکت مردم بکاهد. اما اگر نتوانست به این هدف دست یابد، می‌کوشد اختلافات سیاسی و جناحی مبتنی بر رقابت را به عنوان تخاصم و تنازع برای قدرت و ثروت نشان داده و تصویر خدمتگزارانه مسئولان را به تعدادی قدرت‌طلب فرو کاهد. در این مرحله هم اگر نتوانست به نتیجه مطلوب دست یابد، تلاش خواهد کرد نتایج انتخابات را مخدوش نشان داده و نظام را به تقلب متهم سازد تا از اعتبار آرای مردم بکاهد.
وکیلی: طبیعتاً تاکتیک دشمنان در میدان حماسه‌آفرینی سیاسی و حضور حداکثری مردم در انتخابات، ناامید کردن مردم، تردید در اراده مردم، شائبه در صحت انتخابات، تردید در تأثیرگذاری رأی مردم است؛ اینها در زمره همان حربه‌های شیطانی دشمن قرار دارد که همواره از آنها استفاده کرده و برای رسیدن به مقاصد شوم خود بهره می‌برد.

*آیا دشمن تا به حال توانسته در انتخابات ما راه به جایی ببرد؛ اگر چنین بوده به کدام انتخابات برمی‌گردد؟
محبیان: متأسفانه پاسخ مثبت است؛ بعضی از افشاگری‌های سیاسی یا تندروی‌ها بررسی حذف رقیب به هر قیمت مورد سوءاستفاده دشمن قرار گرفته است، به ‌ویژه حد اعلای آن وقایع انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 بود که فتنه را رقم زد و به کشور هزینه‎های زیادی را تحمیل کرد.
وکیلی: طبیعتاً در مقاطعی دشمن تاکتیک‌هایش را به کار گرفته و از غفلت ما کمال بهره را برده است، اما در مواردی هم با تمام قوا به میدان آمد که با هوشیاری و اقدام حکیمانه به موقع نتوانسته راهی به جایی ببرد و در واقع کید دشمن به خودش برگشته است.

*راهکار مقابله با فعالیت‌های ضدانتخاباتی دشمن چیست؟
محبیان: مهم‌ترین راهکار مقابله با توطئه‌های دشمن آگاهی مردمی و نیز فعالان سیاسی است. همواره باید بدانیم که در هر انتخاباتی دشمنان ناظر و گوش‌ها و چشم‌های نامحرم آنها در پس شنیدن اخبار و دیدن اسرار نظام است. در هر رقابتی باید به خود یادآوری کنیم که ما در نظام اسلامی زندگی می‌کنیم که رقابت برای کسب مقامات دنیوی اگر خیر و آخرتی در آن نباشد، مذموم است. باید بدانیم همان‌گونه که حضرت امام(ره) فرمودند عالم محضر خداست؛ در محضر خدا گناه نکنیم. سیاست هم در محضر خداوند رخ می‌دهد، مبادا سیاسیون ما، هم آخرت خود را خراب کنند و هم الگوی بدی برای جامعه بشوند.
وکیلی: اینکه بدانند آمریکایی‌ها هیچ‌گاه دوست ما نمی‌شوند؛ واقعاً دخالت آمریکایی‌ها به مثابه دلسوزی ملت ایران نیست. دخالت سیاسی برای اعمال خوی استکباری‌شان است و برای شکستن صفوف وحدت ملت ارتباط مستقیم دارند و نقش مؤثری ایفا می‌کنند. به نظر من حفظ انسجام ملی و حفظ کلمه وحدت با محوریت رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌تواند مهم‌ترین راهکار مقابله با فعالیت‌های ضدانتخاباتی دشمن و به زانو درآوردن آمریکایی‌ها تلقی شود.

*دشمن چه استفاده‌ای از شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی برای تأثیرگذاری در انتخابات می‌کند؟
محبیان: روشن است که ماهواره‌ها در خدمت منافع دشمنان و در تعارض با منافع و اهداف نظام اسلامی عمل می‌کنند؛ باطل‌السحر اعمال آنان صحت عمل و صداقت مسئولان نظام است. جوامع مجازی البته پل دو سویه‌ای است که هم آنان از آن گذشته و سوءاستفاده می‌کنند و هم ما می‌توانیم از آن بهره‌برداری کنیم، از این‌ رو شایسته است، از این فرصت‌ها به نحو احسن بهره‌برداری کنیم.
وکیلی: به هر حال دشمن برای رسیدن به مقاصد شومش در جهان امروز نیازمند ابزار مدرن یا به تعبیری ابزار کارآمد و پویا، همچون کاربردهای ارتباطی است. به واسطه این ابزار ارتباطی تلاش می‌کند که در گام نخست اطلاعات غلط به جامعه بدهد؛ در وهله بعدی با بزرگ‌نمایی، کوچک‌نمایی و سیاه‌نمایی در صفوف ما رخنه پیدا کند. مهم‌ترین کاری که ما می‌توانیم انجام بدهیم به رسانه‌های خودمان اعتماد کنیم و از طرفی هم رسانه‌های خودمان در ارائه اطلاعات صحیح به جامعه، اعتماد مردم را جلب کنند.

*به نظر شما حرکت‌های اخیر ترامپ تا چه اندازه با فضای انتخاباتی ایران مرتبط است؟
محبیان: ترامپ در قالب سیاست‌های خصمانه ایالات متحده البته خام‌تر از پیشینیان عمل می‌کند. تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات ایران با همان اهدافی که پیشتر ذکر شد در دستور کار آنان است.
وکیلی: به نظرمن به طورکل پدیده ترامپ در ایران نیازمند یک گفتمان آنتیکرام است؛ یعنی هرچه او مشت آهنین گره می‌کند، در ایران باید مشت انسجام گره بشود. هرچه او در تلاش است برای ایران‌هراسی راه به جایی ببرد، ما باید نمایشی از خردگرایی و البته رویکرد تعاملی را به نمایش بگذاریم؛ تعامل با جهان منهای آمریکا و رژیم صهیونیستی.

*اگر توصیه یا صحبت دیگری دارید، بفرمایید.
محبیان: مردم هوشیار و آگاه ایران اسلامی باید اوضاع حساس کشور را به خوبی درک کرده و جایگاه و نقش نظام جمهوری اسلامی را در سطح منطقه و عرصه بین‌الملل مورد توجه قرار دهند و اهداف دشمنان از دشمنی و مقابله با نظام جمهوری اسلامی و اعمال فشارها و تحریم‌ها علیه آن را بشناسند و با توجه به روند رو به رشد و پیشرفت کشور و دستاوردهای بزرگ آن در عرصه‌های مختلف با وجود برخی مشکلات کشور به ‌ویژه مشکلات اقتصادی، با حضور حماسی و حداکثری خود، دشمنان را همچون گذشته در رسیدن به اهداف‌شان ناامید کنند و نشان دهند که در مسیر روشنی که پیموده است، استوار و با صلابت ایستاده‌اند.
وکیلی: نامزدهای انتخاباتی نیز باید با بصیرت و آگاهی لازم صحنه انتخابات را به صحنه نمایش رقابت سیاسی سالم و تبلور مردم‌سالاری دینی تبدیل کنند و زمینه حضور حداکثری و حماسی مردم را فراهم سازند و از هر گفتار و رفتاری که دور از آداب و اخلاق اسلامی و در راستای تخریب و اختلاف‌افکنی و تشنج‌آفرینی می‌باشد و مردم را دلسرد و مأیوس می‌سازد، دوری کنند و دانسته یا نادانسته با دست خود آب به آسیاب دشمن نریخته و او را در دستیابی به اهدافش یاری نکنند.

   محمدرضا مرادی/ اختلافات میان انگلیس و روسیه دو کشور اروپایی در ماه‌های اخیر بار دیگر تشدید شده است. پس از  ماجرای اوکراین و الحاق جزیره کریمه به روسیه کشورهای غربی تحریم‌های سنگینی را علیه روسیه وضع کردند. از سوی دیگر سپرهای دفاع موشکی ناتو در کشورهای هم‌مرز یا نزدیک به روسیه در سال‌های گذشته همواره به مثابه یکی از چالش‌های حل نشده غرب با روسیه بوده است.
در همین زمینه اسفند ماه گذشته نخستین گروه از نیروهای نظامی انگلیس برای مقابله با «تجاوز روسیه» در کشور استونی مستقر شدند. «مایکل فالون» وزیر دفاع انگیس در این باره تصریح کرد که این گردان 120 نفره نخستین گروه از 800 نیروی نظامی است که انگلیس قرار است در چارچوب عملیات «افزایش حضور پیش‌دستانه» سازمان ناتو برای مقابله با تجاوز روسیه، در خاک استونی مستقر کند. در روزهای گذشته نیز روسیه در واکنش به تهدید انگلیس بر حملات هسته‌ای پیش‌دستانه تأکید کرد که اگر انگلیس علیه یک کشور دارای سلاح هسته‌ای حمله هسته‌ای انجام دهد، از روی زمین محو خواهد شد. مایکل فالون وزیر دفاع انگلیس به شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی گفته بود که وی استفاده کشورش از سلاح هسته‌ای را به عنوان حمله‌ای پیش‌دستانه بعید نمی‌داند. 
در ماه‌های گذشته نیز نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت به تندی اظهارات نماینده انگلیس ضد سوریه و روسیه را پاسخ داد. دیپلمات روسیه در واکنش به اظهارات نماینده انگلیس که گفته بود حمایت روسیه از بشار اسد، مسکو را بی‌اعتبار کرده است، گفت: «روسیه نمی‌تواند توهین نماینده یک کشور عضو شورای امنیت را بپذیرد.»
روسیه در چند سال گذشته به دلیل مواضع منطقه‌ای به شدت با کشورهای اروپایی دچار اختلاف شده است. در واقع، پس از بحران اوکراین و الحاق کریمه به روسیه کشورهای غربی روسیه را تحریم کردند.همچنین بحث استقرار سامانه موشکی ناتو در اروپای شرقی نیز به مثابه یکی از موارد اختلافی مسکو با اروپا تبدیل شد. اما باید اوج اختلافات غربی‌ها با مسکو را بر سر سوریه دانست.
کشورهای غربی که طی پنج سال گذشته تمام تلاش خود را برای برکناری بشار اسد در سوریه به کار برده بودند، نتوانستند به این مهم دست یابند، یکی از مهم‌ترین موانع این مسیر حمایت‌های روسیه از سوریه بود. بنابراین این مسئله سبب تعمیق اختلافات بین روسیه با کشورهای غربی شد.
در این میان انگلیس وضعیت ویژه‌تری دارد؛ چرا که در تابستان گذشته در همه‌پرسی خروج از اتحادیه اروپا مردم انگلیس به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. این مسئله سبب شد تا انگلیس در حوزه‌های مختلف دچار تغییراتی شود.
برای نمونه این کشور پس از چهار دهه به خلیج فارس بازگشت و پایگاه دریایی خود را در بحرین افتتاح کرد. این مسئله نشان‌دهنده میزان اهمیت برگزیت یا همان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است. از سوی دیگر اقتصاد انگلیس نیز پس از این همه‌پرسی دچار مشکل شد. 
به دلیل مشکلات به وجود آمده پس از برگزیت اکنون دولت انگلیس به دنبال برگزاری انتخابات زودهنگام است. با وجود اینکه «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس می‌توانست بر اساس روال عادی تا سه سال دیگر در این پست به کار خود ادامه دهد؛ اما وی با انتشار بیانیه‌ای غیرمنتظره از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور در ۸ ژوئن سال جاری میلادی (۱۸خرداد) خبر داد. درواقع، این تصمیم نشان می‌دهد که سیاست داخلی انگلیس به نوعی در حال تجربه پس‌لرزه‌های برگزیت است.
این پس‌لرزه‌های داخلی تأثیر خود را در عرصه بین‌المللی نیز به صورت اتخاذ مشی تهاجمی خواهد گذاشت. همان‌گونه که وزیر دفاع انگلیس از احتمال حمله هسته‌ای پیش‌دستانه سخن گفته است.
روسیه و انگلیس به دلیل نوع نگاه متفاوتی که به پدیده‌های کنونی عرصه بین‌الملل دارند، دارای تضاد منافع شدیدی هستند، این تضاد منافع می‌تواند با اشتباهی کوچک به یک بحران بزرگ تبدیل شود.

 نامه‌ سردار سلیمانی
 و پاسخ وزیر بهداشت
پایگاه خبری تحلیلی رویداد گزارش داد، وزیر بهداشت در پاسخ به نامه سردار سلیمانی که در آن از تلاش‌های کارکنان خدوم وزارت بهداشت در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی برای رزمندگان مجروح جبهه مقاومت تشکر کرده بود، نوشت: «خدمت به کسانی که برای امنیت و سلامت مردم جانفشانی می‌کنند، افتخاری بزرگ است.»

التماس آمریکا
 از ایران
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هیئت‌های ایرانی و آمریکایی در جریان کمیسیون مشترک اجرای برجام یکدیگر را ملاقات کردند که طی آن آمریکا از طرف ایرانی خواسته است تا سیامک و باقر نمازی را که به جرم جاسوسی زندان هستند، آزاد کند.» وی در این بیانیه آورده است: «ما از ایران درخواست می‌کنیم تا این دو زندانی را هر چه سریع‌تر آزاد کند.» هیئت آمریکایی همچنین از ایران خواسته است با آمریکا برای بازگرداندن و آزادی رابرت لونیسون، مأمور اف‌بی‌آی که ده سال پیش در جزیره کیش ناپدید شد، همکاری کند. سیامک و باقر نمازی دو متهم جاسوسی هستند و هر یک به ده سال حبس محکوم شده‌اند.

نافِ
 نمی‌توانیم
وزیر اسبق نفت با انتقاد از تشکیک برخی در آمارهای قالیباف در حوزه پتروشیمی، گفت: «عده‌ای در این کشور ناف‌شان را با نمی‌شود و نمی‌توانیم بریده‌اند.» رستم قاسمی با بیان اینکه ظرفیت نصب شده پتروشیمی کشور حدود 64 میلیون تن است که امروز کمتر از 50 میلیون تن تولید می‌شود، افزود: «این ظرفیت نصب شده کشور با واحدهای در حال ساختی که داریم، در صورت اتمام به بالای 100 میلیون تن ظرفیت نصب خواهیم رسید.»

کدام شعار
 برنده است
روزنامه اصلاح‌طلب «تعادل» نوشته است: «فضای انتخاباتی امسال برخلاف انتخابات دوره‌های پیش کاملاً اقتصادی است. مثلاً در انتخابات دوره قبل فضا، ‌فضای تحریم بود و برنده کسی بود که می‌توانست این فضا را بشکند. بر همین اساس، اقبال به سمت حسن روحانی شد. یا در انتخابات سال ۱۳۸۴ فضا، فضای سیاسی و دو قطبی فقر و غنا شده بود و برنده احمدی‌نژاد شد که نماد مبارزه با اشرافیت شده بود؛ اما این‌بار با دوره‌های قبل فرق اساسی دارد. مبارزه، مبارزه اقتصادی است و کسی برنده است که بتواند برنامه‌های اقتصادی داشته باشد.»

به او می‌گویند
 حاج قاسم
هفته‌نامه آمریکایی «تایم» در شماره هفته اول ماه مه خود، نام یک‌صد نفر از بانفوذترین شخصیت‌ها و مقامات دولتی و غیر دولتی را در سراسر جهان اعلام کرد. این هفته‌نامه در بخش معرفی سردار سلیمانی آورده است: «او به لقب حاج قاسم مشهور است و از سال 1990 میلادی فرماندهی نیروی قدس را برعهده گرفته است.» هفته‌نامه تایم در آغاز این فهرست ضمن ارائه شرحی، می‌نویسد که حاج قاسم به پیشنهاد «کنت پولاک» از اعضای ارشد مرکز سیاست‌های خاورمیانه انستیتوی بروکینگز در واشنگتن در فهرست تایم قرار گرفته است. کنت پولاک از کارشناسان مسائل خاورمیانه در عرصه‌های سیاسی و نظامی با مطالعات گسترده در امور ایران، عراق، عربستان و امیرنشینان جنوب خلیج‌فارس است و در معرفی سرلشکر قاسم سلیمانی گفته است: «او برای شیعیان خاورمیانه کسی است که در جمهوری اسلامی، مسئول صدور انقلاب و برانداختن دولت‌های طرفدار غرب است.»


  محمدحسین مصطفایی/جریان شکست‌خورده فتنه که اکنون ستادهای انتخاباتی روحانی را در استان‌ها سر پا نگه داشته است، در تلاش است تا با تخریب باورهای مردم انقلابی به مقاصد سیاسی خود دست یابد. هفته گذشته افتتاح ستاد انتخاباتی روحانی در ایلام بهانه‎ای برای هتک حرمت به امام هشتم شیعیان(ع) شد. در همین راستا، مجری این برنامه زبان به سخنانی وهن‎آمیز گشود و متأسفانه با توهین به ساحت مقدس امام رضا(ع) سعی کرد توجه مخاطبان را برای رأی دادن به حسن روحانی جلب کند. مجری برنامه با قرائت متنی با عنوان «نامه‌ای به امام رضا(ع)» به ساحت آن امام رئوف اهانت کرد و گفت: «آری امام رضا جان بگذار همین اول نامه گله‌گی خود را از شما امام عزیز داشته باشم، مرد حسابی! مگر شما فقط امام هشتم اصولگریان هستی؟ پس ما اصلاح‌طلبان چی! نکند فکر می‌کنی ما با هم‌دستی مأمون عباسی به شما انگور مسموم داده‌ایم. پس ما امام هشتم نداشته باشیم مگر ما آموزش نظام قدیم هستیم که از پایه پنجم ابتدایی بپریم سر کلاس هفتم!» این متن که با تشویق و کف مرتب اعضای سالن جلسه همراه بود، سبب خروش مردم انقلابی ایلام شد. حضرت آیت‌الله لطفی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به هتاکی مجری اصلاح‌طلبان در ستاد انتخاباتی نامزد خاص اظهار داشت: «این هتاکی آغاز فتنه جدید در استان ایلام است.» وی افزود: «اصلاح‌طلبان همواره پیشینه سیاه و ظلمانی در هتاکی و اهانت به ارزش‌های دینی به ویژه به ساحت حضرات ائمه معصوم(ع) دارند.» امام جمعه ایلام خاطرنشان کرد: «اینها در چهار سال دوره ریاست‌جمهوری با اعتراض‌های شدید مواجه و عدم تحقق وعده‌ها و روی زمین ماندن آنها و معضل بیکاری و رکود اقتصادی نیز مزید بر علت شده است.» وی بیان داشت: «کارنامه اصلاح‌طلبان و تجربه نشان می‌دهد که هر موقع امیدی برای پیروزی ندارند، نقاب از صورت برداشته و دست به توهین به ارزش‌ها و باورهای دینی مردم بزرگ ایران اسلامی می‌زنند که فتنه ۸۸ نمونه و اوج توهین آنها بود.» حجت‌الاسلام «محمدجواد قنبربیگی» امام جمعه دره‌شهر نیز در واکنش به این اهانت‌ها گفت: «اگر متولیان حرم رضوی به فقرا کمک می‌کنند، دقیقاً در راستای سیره عملی امام رضا(ع) است، نه مسائل سیاسی که مورد نظر شما می‌باشد. خادم امام رضا(ع) بودن نه اصولگرا و نه اصلاح‌طلب می‌شناسد، پس شما به جای اهانت به ولی‌نعمت ملت ایران، خودتان را با دفاع از عملکردتان ثابت کنید.» سیدعبدالله امینی، امام جمعه ملکشاهی هم با صدور بیانیه‌ای اظهار داشت: «متأسفانه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 عده‌ای از فتنه‌گران به دنبال بازطراحی پروژه‌ای خطرناک هستند تا به وسیله این پروژه به مطامع دنیوی و تأمین زندگانی حیوانی خود برسند.»

محمدرضا نجفی عضو هیئت نظارت بر انتخابات استان تهران در گفت‌وگویی درباره تأیید صلاحیت برخی اعضای «نهضت آزادی» و محکومان امنیتی گفت: «این سؤالی است که باید از هیئت اجرایی پرسید و آنها باید توضیح دهند.»
وی اظهار داشت: «هیئت عالی نظارت به اعتراضات و شکایات رد صلاحیت‌شدگان رسیدگی می‌کند. ما در حال بررسی هستیم که آیا محملی برای اینکه بتوانیم تأیید صلاحیت‌ها را بررسی کنیم وجود دارد یا خیر و هرگاه مشخص شد اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.»
وی همچنین افزود: «اگر بعد از غیر قانونی اعلام شدن حزبی توسط مرجع صالحه، اشخاص اصرار بر عضویت در تشکیلات داشته باشند، در این ‌صورت مشمول ماده قانونی می‌شوند و باید صلاحیت‌شان رد شود.»
 گفتنی است با وجود تصریح ماده 29 قانون انتخابات شوراها مبنی بر اینکه وابستگان تشکیلاتی به احزاب، سازمان‌ها و گروهک‌هایی که غیر قانونی بودن آنها از طرف مراجع صالحه اعلام شده باشد، همچنین کسانی که به جرم اقدام بر ضد جمهوری اسلامی ایران محکوم شده‌اند، نمی‌توانند در این انتخابات شرکت کنند. 

نکته: اسب‌سواری، مردی را سر راه خود دید که از او کمک می‌خواست. مرد سواره دلش به حال او سوخت، از اسب پیاده شد،‌ او را از زمین بلند کرد و روی اسب نشاند تا او را به مقصد برساند. مرد وقتی بر اسب سوار شد، دهنه‌ اسب را کشید و گفت: اسبت را بردم و گریخت! اما پیش از آنکه دور شود صاحب اسب فریاد زد: تو، تنها اسب را نبردی، جوانمردی را هم بردی! اسب مال تو؛ اما گوش کن ببین چه می‌گویم! سارق  اسب را نگه داشت. مردگفت: هرگز به هیچ‌کس نگو چگونه اسب را به دست آوردی؛ زیرا می‌ترسم که دیگر «هیچ سواری» به پیاده‌ای رحم نکند!
نظر: برخی‌ها با رفتارهای نادرستی که از خود نشان می‌دهند، همه صفات خوب انسانیت را لگدکوب می‌کنند و به همین دلیل است که نام برخی محله‌ها، شهرها و کشورها با رفتار غیر انسانی فرد یا افرادی خراب می‌شود، به گونه‌ای که تا اسم آن شهر یا محله برده می‌شود تمام صفات بد آن فرد یا افراد خطاکار در چهره آن شهر نمایش داده می‌شود. وعده‌های دروغ و خودباوری‌های غلط هم می‌تواند به اعتماد مردم صدمه بزند. از ابتدای انقلاب تاکنون جمهوری اسلامی ایران نعمت‌های بی‌شماری برای مردم داشته است، اما جهالت برخی از مسئولان در بی‌توجهی به بیت‌المال سبب بدبینی مردم به برخی از مسئولیت‌ها شده است. امید است که در این انتخابات برخی‌ها به بهانه کرسی ریاست‌جمهوری جوانمردی را با خود نبرند؛‌ چرا که این رفتارها به کاهش مشارکت سیاسی مردم و بی‌اعتمادی به نظام منجر خواهد شد.

 بدهی دولت به شهرداری تهران
رئیس شورای شهر تهران گفت: «بدهی دولت به شهرداری 14 هزار میلیارد تومان است و هنوز دولت سهم خود را در هیچ‌یک از قالب‌های تهاتر یا فروش سهام پرداخت نکرده است.» چمران افزود: «بخش اعظمی از این بدهی دولت مربوط به مترو و یارانه بلیت حمل‌ونقل عمومی است.» رئیس شورای عالی استان‌ها با اشاره به اینکه هنوز سهم دولت در حمل‌ونقل عمومی پرداخت نشده است، ‌گفت: «مترو تهران 70 کیلومتر بود، اما در حال حاضر به 300 کیلومتر افزایش یافته است.» وی افزود: «در این دوره خطوط تندرو اتوبوسرانی تشکیل شد و در حمل‌ونقل عمومی کمک قابل توجهی در این زمینه صورت گرفت.»

انتقام شكست يمن در ميرجاوه!
گروه تروريستي موسوم به جيش‌العدل تحت حمايت مالی ائتلاف سعودی ضد یمن، همزمان با انتخاب سرلشكر راحيل شريف، رئيس سابق ستاد ارتش پاكستان به مقام فرمانده ائتلاف سعودي حمله به يمن، در يك حمله تروريستي با هماهنگی با این ائتلاف از داخل پاكستان، تعدادی از مرزبانان کشورمان را به شهادت رساندند.

نگاه رهبری به تحزب مثبت است
موسوي‌خوييني‌ها، دبيركل مجمع روحانيون مبارز در دیدار اعضاي شوراي مركزي شاخه جوانان و دانشجويان حزب اعتماد ملي گفت: «اصل پذيرش ورود جوانان به مسئوليت‌ها حرف درستي است؛ اما لزوماً نباید این موضوع براي پست‌ها و مسئولیت ملاک باشد.» وي ادامه داد: «نگاه آيت‌الله خامنه‌اي هم به تحزب مثبت است. ايشان در دوران رياست‌جمهوري يا پیش از آن طی يادداشتي در روزنامه جمهوري اسلامي نوشته بودند که ما پس از ولايت فقيه، ولايت احزاب را قبول داريم و ايشان در حزب جمهوري اسلامي حضور داشتند كه حزب بزرگي بود؛ البته يكي از مشكلات اين حزب هم بزرگي آن بود.»