صندوق کودکان ملل متحد اعلام کرد، نیم میلیون کودک یمنی به علت سوء تغذیه شدید در معرض خطر مرگ قرار دارند. بنابر اعلام این صندوق، تداوم خشونت‌ها در یمن یکی از بدترین بحران‌های قحطی در جهان را رقم زده است؛ به گونه‌ای که هفت میلیون نفر در یمن نمی‌دانند که وعده غذایی بعدی آنها از کجا می‌رسد. یونیسف اعلام کرد، نزدیک به ۲/۲ میلیون کودک یمنی دچار سوء تغذیه هستند که نیم میلیون نفر از آنها در مرحله سوء تغذیه شدید قرار دارند.
  رضا اشرفي/ اتحاديه اروپا كه زماني براي رسيدن به اولين قدرت جهاني به ويژه در حوزه اقتصاد تشكيل شد، نه تنها به روياي خود دست ‌نيافته؛ بلكه در مسيري قرار دارد كه از يك سو هر كدام از اعضای آن با بحران‌هاي شديد داخلي مواجه هستند و از سوي ديگر عملاً انسجام و اتحاد دروني آن رو به زوال است و تصميمات آن از حوزه وحدت به چنددستگي تغيير كرده است.
انگليس يكي از كشورهايي است كه نقشي اساسي در وضعيت بحراني اروپا ايفا مي‌كند و خروج اين كشور از اتحاديه اروپا (برگزيت) نمودي از اين رفتار است. افکار عمومی این کشور و ساختار اتحادیه اروپا در حالی همچنان در شوک اجرایی شدن این خروج بوده‌اند که در اقدامی ناگهانی «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس در اوايل ارديبهشت از برگزاری زودهنگام انتخابات طي هشت هفته خبر داد.
حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا نخست‌وزیر انگلیس و حزب حاکم محافظه‌کار به دنبال برگزاری چنین انتخاباتی است؟
پاسخ به این پرسش را در برخی تحولات داخلی و سیاست خارجی این کشور می‌توان مشاهده کرد؛ اول اینکه در عرصه داخلی انگلیس، دولت با وجود وعده‌های بسیار نتوانسته است چالش‌ها و بحران‌های اقتصادی را رفع کند. همان‌طور که اسناد و گزارش‌های منتشر شده از آمار بالای بیکاری، فقر و کاهش تراز تجاری این کشور حکایت دارد. همچنین خروج از اتحادیه اروپا تقویت ساختارهای استقلال‌طلب در مناطقی، چون اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی را به همراه داشته است؛ در حالی که زمزمه‌های درخواست مردمی برای تغییر ساختار پادشاهی انگلیس به جمهوری نیز بیشتر به گوش می‌رسد.
دوم اینکه در عرصه اتحادیه اروپا، انگلیس با وجود اقدامات گسترده‌ای که صورت داده، نتوانسته است جایگاه مناسبی برای خود کسب کند؛ چنانکه بسیاری از کشورها از خروج این کشور از اتحادیه اروپا استقبال کردند. موضع‌گیری‌های منفی اتحادیه اروپا درباره انگلیس این اصل را برای مردم این کشور آشکار کرد که کشورشان دیگر آن جایگاه و موقعیت برتر ادعایی در اتحادیه اروپا را ندارد. بسياري از كشورهاي اروپايي تأكيد دارند، بحران‌هاي اقتصادي و امنيتي اروپا ناشی از برنامه‌هاي رياضت اقتصادي و البته جنگ‌افروزي‌هاي اين كشور در لواي نام ناتو است كه موجب شده است هزينه‌هاي مالي و انساني بر اروپا تحميل شود.
سوم اینکه ترزا می در حالي در روزهای آغازین ریاست‌جمهوری ترامپ به آمریکا سفر کرده و با او دیدار داشته است که کارنامه چند ماهه ترامپ نشان می‌دهد مقامات لندن در همگرایی با آمریکا دچار اشتباه محاسباتی شده و عملاً آمریکا توانایی تحقق بسیاری از اهداف انگلیس، از جمله احیای جایگاه انگلیس در معادلات خاورمیانه را نخواهد داشت.
با توجه به مجموعه شرایط داخلی و بیرونی انگلیس قطعاً حزب محافظه‌کار در انتخابات آینده نمی‌تواند دستاورد چندانی داشته باشد؛ بر اساس این در شرایطی که افکار عمومی انگلیس همچنان در شوک خروج کشورشان از اتحادیه اروپا و برخی چالش‌های امنیتی هستند، حزب محافظه‌کار تلاش دارد با برگزاری انتخابات زودهنگام مانع از فعالیت بیشتری، چون احزاب کارگر و لیبرال دموکرات به منزله رقبای اصلی انتخاباتی‌اش شود. اين امر زماني بيشتر نمود مي‌يابد كه گزارش‌هاي منتشر شده از رأي 51 درصدي حزب محافظه‌كار در صورت برگزاري انتخابات زودهنگام حكايت دارد.
در اصل این انتخابات زودهنگام نه برگرفته از قدرت و توان دولت حاکم، بلکه نشئت گرفته از تزلزل سیاسی حاکم بر کشور است که حزب حاکم با این انتخابات سعی دارد حمله پیش‌دستانه را نسبت به رقبا صورت دهد تا شاید همچنان در عرصه قدرت باقی بماند. بر اساس این، همه‌پرسی اخیر را باید جنگ قدرتی دانست که ناشی از فضای ملتهب داخلی و بیرونی انگلیس است که سران این کشور با مدیریت آن سعی دارند آن را برگرفته از دموکراسی نشان دهند و حقیقت بحرانی بودن اوضاع این کشور را پنهان کنند؛ در حالي كه ايجاد فضاي امنيتي در عرصه داخلي و خارجي انگليس مؤلفه‌هاي ديگر حزب حاكم براي فريب افكار عمومي و كسب رأي خواهد بود.

تشدید لحن وزارت خارجه آمریکا علیه ایران
خبرگزاری ایرنا: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته به مشاوران خود گفت لحن نامه وزارت خارجه آمریکا را که در آن اعلام شده بود ایران از برجام تبعیت می‌کند، تندتر و تشدید کنند. «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده است «دونالد ترامپ» دستور داده است این مسئله را بررسی کنند که آیا لغو تحریم‌های ایران طبق توافق هسته‌ای 2015 این کشور و گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به علاوه آلمان) در راستای منافع امنیت ملی آمریکا بوده یا خیر. مقامات ارشد کاخ سفید به «وال‌استریت» ژورنال اعلام کرده بودند، لحن نامه اولیه که در این زمینه نوشته شده بود، بسیار نرم بود و در آن ‌به فعالیت‌های تهران در خاورمیانه و حمایت از گروه‌هایی که آمریکا آنها را تروریستی می‌داند، اشاره‌ای نشده بود.
باید روی ایران تمرکز شود
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: نیکی هیلی که به داشتن مواضع ضد ایرانی مشهور است، در میان یهودیان آمریکا گفته است، سازمان ملل نباید روی اقدامات اسرائیل[رژیم صهیونیستی] تمرکز کند و این ایران است که اعمال و رفتارش باید زیر ذره‌بین باشد. «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد با بیان اینکه نقض فاحش حقوق بشر و کشتار غیر نظامیان به دست اسرائیل نباید در سازمان ملل مورد بحث جدی قرار بگیرد، گفت: «اسرائیل بیش از ایران، کره شمالی و سوریه زیر ذره‌بین قرار گرفته و این بهت‌آور است.» هیلی پیشنهاد داد: «ایران باید زیر ذره‌بین سازمان ملل باشد نه اسرائیل؛ ایران مایه بی‌ثباتی خاورمیانه است.»
بررسی برجام، نقش ایران در منطقه را هم در نظر می‌گیرد
خبرگزاری فارس: معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به اینکه مسائل غیر هسته‌ای ایران با توافق همه طرف‌های 1+5 از شمول برجام خارج شده‌اند، گفت: «بررسی 90 روزه برجام مسائل دیگری را نیز شامل خواهد شد.» تونر در ادمه گفت: «دولت آمریکا این بررسی را در بافتی بزرگ‌تر که نقش ایران در منطقه و جهان را شامل می‌شود، انجام می‌دهد.» وی افزود: «من فکر می‌کنم این بررسی، نگاهی جامع به نحوه مقابله ما با ایران خواهد بود و این نکته را که رفتار ایران در منطقه به طرز محسوسی عوض نشده است و ما چه نگاهی به ابزارها و نحوه اعمال فشار خواهیم داشت، در نظر خواهد گرفت.» معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «دولت ترامپ، تا آن زمان (اتمام بررسی 90 روزه برجام) به آن پایبند خواهد ماند.»
نامه رویس به تیلرسون و سشنز 
باشگاه خبرنگاران جوان: اد رویس، رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان این کشور و برایان مست، نماینده جمهوریخواه از ایالت فلوریدا، در نامه‌ای به رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه و جف سشنز، دادستان کل آمریکا، آنها را به بازگشایی آن دسته از پرونده‌های اجرای قانون ترغیب کرد که در آنها افراد یاری‌رسان به ایران در برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور هدف قرار گرفته بودند و در دولت اوباما کنار گذاشته شده بودند.
آمریکا با خروج از برجام منزوی می‌شود
خبرگزاری فارس: «آدام شیف» عضو ارشد کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا به دونالد ترامپ هشدار داد که خروج از برجام، سبب انزوای ایالات متحده در جهان خواهد شد. در حالی که اظهار نظرهای دولت دونالد ترامپ علیه توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 ادامه دارد، یک عضو ارشد کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا درباره انزوای واشنگتن در صورت کنار کشیدن از برجام و نقض آن از جانب ایالات متحده هشدار داده است.
مشغول بررسی دقیق توافق هسته‌ای هستیم
خبرگزاری مهر: رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با یک شبکه خبری تأکید کرد، مشغول بررسی بسیار دقیق برجام بوده و دولتش گزارشی را در این‌باره منتشر خواهد کرد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه اجازه نخواهند داد ایران به سلاح اتمی دست یابد، از بررسی بسیار دقیق توافق هسته‌ای خبر داد.ترامپ در مصاحبه با شبکه خبری «اُ اِی اِن» گفت: «هرگز نمی‌توانیم به ایران اجازه دهیم سلاح اتمی داشته باشد... مشغول بررسی بسیار دقیق توافق هسته‌ای هستیم.»

 قاسم غفوری/ سرانجام، انتخابات رياست‌جمهوري فرانسه با حضور 11 نامزد در سوم ارديبهشت برگزار شد؛ انتخاباتي كه چنانكه پيش‌بيني مي‌شد هيچ یک از نامزدها نتوانستند آراي لازم يعني ۵۰+۱ را كسب کنند و در نهايت به دور دوم كشيده شد. وزیر کشور فرانسه با اشاره به نتایج نهایی دور نخست انتخابات فرانسه، گفت: «امانوئل مَکرون» و «مارین لوپن» به ترتیب ۲۳/۷۵ و ۲۱/۵۳ درصد آرا را کسب کردند و به دور دوم این انتخابات راه یافتند.
آرای دیگر نامزدهای انتخابات فرانسه به ترتیب «فرانسوا فیون» جمهوریخواه ۱۹/۹۱ درصد، «ژان لوک ملانشون» از حزب «فرانسه نافرمان» ۱۹/۶۴ درصد و «بنوا آمون» سوسیالیست ۶/۳۵ درصد اعلام شده است.
نامزدهای موسوم به «نامزدهای کوچک» که پیشتر نیز رأی آنها کمتر از پنج درصد پیش‌بینی می‌شد، به ترتیب «نیکولا دوپوانیان» از «حزب فرانسه به پاخاسته» با ۴/۷۵ درصد، «ژان لاسال» از جنبش «مقاومت» با ۱/۲۲ درصد، «فیلیپ پوتو» از «حزب نوین ضد سرمایه‌گذاری» با ۱/۱۰ درصد، «فرانسوا آسلینو» از « اتحادیه مردمی جمهوریخواهان» با ۰/۹۲ درصد، «ناتالی آرتود» از «حزب مبارزه کارگران» با ۰/۶۵ درصد و «ژاک شمیناد» از «حزب اتحاد و ترقی» با ۰/۱۸ درصد آرا در جایگاه‌های ششم تا یازدهم قرار گرفتند.
دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در تاریخ هفت می (17 اردیبهشت) با حضور دو منتخب دور نخست در حالي برگزار می‌شود كه دور اول انتخابات نكات مهمی را به همراه داشته كه از وضعيت نه چندان مطلوب فرانسه در عرصه داخلي و جهاني حکایت دارد. 

كاهش مشاركت مردمي
يكي از نكات مهم در انتخابات كنوني كاهش مشاركت مردم پاي صندوق‌هاي رأي بوده است. «اتیاس فکل» وزير كشور فرانسه میزان مشارکت فرانسوی‌ها در این انتخابات را ۷۸/۶۹ درصد اعلام کرد، این در حالی است که میزان مشارکت فرانسوی‌ها در انتخابات گذشته ریاست‌جمهوری که در سال 2012 برگزار شد، ۸۰/۴۲ درصد بود. با توجه به وضعیت موجود مي‌توان گفت كه اين كاهش مشاركت برگرفته از فضاي یأس و نااميدي مردم فرانسه از آينده كشورشان است كه بخش عمده‌اي از آن برگرفته از بحران اقتصادي، فضاي ناسالم سياسي حاكم بر كشور و نيز ناكامي‌هاي جهاني فرانسه است. 

حذف اولاند
نكته مهم ديگر حضور نداشتن اولاند رئيس‌جمهور كنوني فرانسه است. اولاند در سال 2012 در حالي بر ساركوزي رئيس‌جمهور وقت پيروز شد و نام وي را به عنوان رئيس‌جمهور تك‌دوره‌اي ثبت كرد كه در انتخابات اخير چنان وضعيت اولاند در ميان آراي مردمي نامطلوب بود كه در انتخابات حضور نيافت. آمارها نشان مي‌دهد كه محبوبيت مردمي وي زير 20 درصد بوده و برخي آمارها تا 12 درصد را نشان مي‌دهد. بسياري معتقدند اولاند با سياست‌هاي اقتصادي بحران‌ساز و نيز اقداماتي همچون همراهي با آمريكا در حمايت از تروريسم و بحران‌سازي در جهان، جايگاه فرانسه را به كشوري پيرو و متزلزل تقليل داد. 

جدال بر سر ساختار
جدال بر سر ساختار يا همان اصل سيستم و ضد سيستم يكي ديگر از مؤلفه‌هاي اين انتخابات است. هر چند كه مسئله اقتصاد از اولويت‌هاي اصلي نامزدها بوده و سعي كرده‌اند سوار بر موج مطالبات اقتصادي مردم آرا را به سوي خود جلب كنند؛ اما در نهايت روند تبليغاتي آنان بر اساس اصل تغيير نظام حاكم استوار بوده است، در حالي كه هر یک اين تغيير را به شيوه خود مطرح كرده است. 
در يك سوي معادله «امانوئل ماکرون» نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری قرار دارد كه تلاش كرده خود را فردي خارج از نظام حاكم مطرح کند و چنان نشان دهد كه به دنبال فرانسه‌اي جديد است، چنانكه وي در جمع هواداران خود پس از کسب پیروزی گفت: «ما در عرض یک سال چهره سیاسی فرانسه را تغییر دادیم.»
وی با بیان اینکه می‌خواهم رئیس‌جمهور همه مردم فرانسه باشم، افزود: «من با شعار امید برای فرانسه و اتحادیه اروپا به دور دوم خواهم رفت.» نكته مهم آنكه فرانسوا فیون و امون دیگر نامزدهای انتخابات بلافاصله پس از شکست، از وی در دور دوم انتخابات حمایت کردند.
در سوي ديگر مارین لوپن نامزد راستگرای افراطی قرار دارد كه او نيز ادعاي تغيير فرانسه به دور از ساختار كنوني را مطرح مي‌کند. وي نیز پس از مشخص شدن پیروزی در انتخابات گفت که میهن‌پرستان فرانسه به من بپیوندند. لوپن در ادامه گفته؛ باید فرانسه را از دست طبقه قدرتمندی که می‌خواهند اراده خود را به مردم دیکته کنند، نجات داد. وي در طول مبارزات انتخاباتي سعي كرده خود را ترامپي جديد معرفي کند كه به دنبال تغيير ساختار فرانسه است كه از محورهاي آن اخراج مهاجران، ایجاد اشتغال براي فرانسوي‌ها، مبارزه با داعش و خروج از اتحاديه اروپاست.

فرانسه گرفتار فضاي امنيتي
يكي ديگر از نكات مهم در اين انتخابات كه شايد در دوره‌هاي پیش كمتر ديده شده فضاي شديد امنيتي حاكم بر كشور است. برای انتخابات 2017 ریاست‌جمهوری فرانسه، افزون بر 50 هزار نیروی پلیس و ژاندارم امنیت محل‌های اخذ رأی را تأمین می‌کردند. نكته مهم آنكه نه تنها چند روز پيش از انتخابات، فرانسه شاهد حمله تروريستي در شانزه‌ليزه پاريس بود، بلکه در روز انتخابات نيز چند شعبه اخذ رأي به دليل تهديدات امنيتي تعطيل شد. 
با توجه به آنچه ذكر شد مي‌توان گفت كه انتخابات كنوني فرانسه فارغ از نتايج آن نشان می‌دهد اوضاع بحراني و نابسامان اين كشور در حوزه سياسي و امنيتي به نوعي فضاي پر تنش سياسي و البته نااميدي و نارضايتي مردم را به همراه داشته، چنانكه تظاهرات‌هاي متعددي نيز عليه نامزدها و برنامه‌هاي انتخاباتي آنان برگزار شده است. روندي كه استمرار آن مي‌تواند زمينه‌ساز تبديل شدن فرانسه به قدرت درجه دوم در اتحاديه اروپا با رويكرد انزوايي در صحنه بين‌الملل باشد.  

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ 14
  عبدالله عبادی/ هر چند یحیی جامه پس از رسیدن به قدرت با گرفتن ژست‌هایی نظیر قذافی، خود را مخالف امپریالیسم و غرب معرفی کرد؛ اما به مرور زمان و پس از روبه‌رو شدن با سیاست‌های آمریکا اندک‌اندک به سوی این کشور متمایل شد و در نهایت دست دوستی خود را به سوی کاخ سفید دراز کرد. در جریان کودتای یحیی جامه در سال 1994 (داود جاوارا) رئیس‌جمهور اسبق این کشور از طریق کشتی‌های جنگی آمریکا که در سواحل گامبیا لنگر انداخته بودند، نجات یافت؛ سفیر آمریکا نیز به نشانه اعتراض به عملکرد کودتاچیان خاک گامبیا را ترک کرد، ولی پس از مدتی سفیر جدید آمریکا عازم بانجول شد که در جریان ملاقات و تقدیم استوارنامه جدید، یحیی جامه با لحن اعتراض‌آمیزی و البته به صورت کنایه برخی دولت‌های بزرگ در رعایت نکردن استقلال کشورهای کوچک را مورد حمله قرار داد.
موقعیت جغرافیایی خاص گامبیا و نزدیکی مرزهای این کشور به ایالات متحده سبب شده است تا ناسا (سازمان فضایی آمریکا) به منظور فرود شاتل‌های فضایی خود یک پایگاه در این کشور احداث کند؛ این مرکز آمریکایی در کنار فرودگاه بانجول قرار دارد و هر چند در 15 سال گذشته چندان فعال نبوده، اما از جمله مراکز محدود ناسا در گوشه و کنار جهان است که در صورت نیاز از آن استفاده می‌شود.
محدود بودن جغرافیایی گامبیا و فقر عمومی حاکم بر آن سبب شده تا در 20 سال گذشته یحیی جامه، رئیس‌جمهور سابق این کشور (وی به تازگی در انتخابات ریاست‌جمهوری از رقیب خود شکست خورد) با طرح دوستی با آمریکا بخش زیادی از نیازهای مالی خود را در قالب کمک‌های انسانی و وام‌های کم‌بهره دریافت کند.
گفتنی است، این کشور در احاطه کامل مرزهای سنگال قرار دارد و نابرابری وضعیت جفرافیایی و نظامی با سنگال سبب شده است تا رؤسای‌جمهور آن همواره از سوی دولت این کشور احساس تهدید داشته باشند؛ به همین دلیل یحیی جامه با نزدیکی به آمریکا سعی کرد ضمن دریافت کمک‌های اقتصادی و نظامی، به نوعی حاشیه امنی نیز برای خود ایجاد کند، البته جامه بسیار زیرک بود و هر گاه احساس می‌کرد رؤسای کاخ سفید در قبال توافقات صورت گرفته بی‌تفاوت هستند، به سرعت به سوی کشورهای مخالف آمریکا، از جمله جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه روی می‌آورد.
از آنجا که یحیی جامه پیشتر خود یکی از افسران ارتش گامبیا بود، همواره به تجهیز ارتش و آموزش کادر نظامی آن اهمیت می‌داد؛ به همین دلیل پس از وقایع 11 سپتامبر و اجرای راهبرد نظامی آمریکا در آفریقا، گامبیا با وجود اینکه جزء کشورهای بسیار کوچک این قاره محسوب می‌شد، اما همواره آموزش ارتش آن در تقویم سالیانه ارتش آمریکا گنجانده شده بود؛ از این رو نظامیان گامبیایی در بسیاری از عملیات‌های صلح‌بانی سازمان ملل و اتحادیه آفریقا حضوری فعال دارند. به این ترتیب، هر ساله تعدادی از کارشناسان نظامی آمریکا برای آموزش دروس مختلف نظامی عازم گامبیا می‌شدند؛ افزون بر این، افسران عالی‌رتبه و ژنرال‌های ارتش گامبیا به منظور برگزاری دوره‌های خاص به آمریکا رفته و تحت آموزش‌های ارتش این کشور قرار می‌گیرند.
طی دو دهه روابط آمریکا و گامبیا، سازمان (USAID) نقش مهمی در بهبود وضعیت بهداشت، آموزش‌وپرورش، زنان و جوانان در این کشور داشته است. این سازمان با ساخت مدارس جدید، تعمیر و بازسازی مدارس قدیمی، ساخت سرویس بهداشتی برای مدارس (کم و بیش هیچ یک از مدارس این کشور در روستاها سرویس بهداشتی نداشتند) تشویق خانواده‌ها به فرستادن دختران به مدرسه و بالا بردن نرخ باسوادی در بین زنان، توزیع واکسن فلج اطفال و واکسینه کردن کودکان و نوزادان در برابر امراض دیگر، آموزش جلوگیری از ابتلا به ایدز و... نقش مهمی در بهبود وضعیت بهداشتی و بالا بردن امید به زندگی در بین مردم این کشور داشته است. گامبیا کشوری فقیری است که تنها محصول خود، یعنی بادام هندی را جدا از مصرف داخل به دیگر کشورهای منطقه و اروپا صادر می‌کند. گفتنی است، محصولاتی نظیر گندم، جو و دانه‌های روغنی به دلیل وضعیت خاص آب‌وهوایی و بارش باران‌های شدید موسمی و حاره‌ای یا کاشت نمی‌شوند یا به صورت محدود کشت می‌شوند؛ از این رو مردم در فقر شدیدی به سر می‌برند و بسیاری از افراد از تأمین مایحتاج روزانه خود عاجزند. با این حال بارش باران‌های شدید موسمی، وزش طوفان و بروز آفات نباتی سبب شده است بسیاری از اوقات کشاورزان بخش زیادی از دسترنج خود را به سبب بلایای طبیعی از دست بدهند و دولت نیز به علت فقر و کمبود منابع قادر به حمایت از آنان نباشد.
در سال 2008 حمله ملخ‌ها به غرب آفریقا بخش زیادی از محصولات کشورهای منطقه، از جمله گامبیا، سنگال و گینه را نابود کرد که این موضوع موجب شد تا حدود 800 هزار نفر از مردم این کشور در آستانه قحطی قرار بگیرند؛ در این زمان سازمان (usaid) با ارسال چندین تن مواد غذایی، توزیع سم آفات نباتی بین کشاورزان و آموزش آنان به نوعی از کشاورزان گامبیایی حمایت کرد و مانع تکرار حوادث مشابه شد.
اما روابط نزدیک این کشور با آمریکا موجب شده است تا افزون بر وابستگی کامل اقتصاد و ارتش آن به کاخ سفید، بخش فرهنگی آن نیز به شدت به فرهنگ غرب متمایل شود و با اینکه حدود 99 درصد مردم این کشور مسلمان هستند، بی‌حجابی و غرب‌گرایی به اصلی‌ترین ستون زندگی جوانان آن تبدیل شده است؛ همچنین حضور صدها کاباره و مشروب‌فروشی در این کشور مسلمان غرب آفریقا سبب شده است تا گامبیا به بهشت گردشگران اروپایی و آمریکایی که بسیاری از آنان گردشگر سکس نامیده می‌شوند، تبدیل شود. در اثر تبلیغات شرکت‌های آمریکایی جشنواره‌های مختلفی در سواحل این کشور برگزار می‌شود که جوانان ضمن رقص مختلط، به شرب خمر و اعمال منافی عفت در حضور دیگران می‌پردازند.

 آمریکا: کودکان همچنان قربانی بی‌قانونی
آمریکا در حالی با ادعای حمایت از حقوق بشر در امور کشورها دخالت می‌کند که هر روز گزارش‌های جدیدی از وضعیت بحرانی حقوق بشر در این کشور منتشر می‌شود؛ چنانکه در آمریکا هر هشت دقیقه یک کودک قربانی اعمال غیر اخلاقی می‌شود و هر 98 ثانیه یک نفر مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرد. گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد، در فلوریدا از هر شش زن، یک نفر در مقطعی از زندگی‌اش مورد تجاوز قرار گرفته است و حدود 20 درصد از مردان خشونت به جز تجاوز را تجربه کرده‌اند. در سال 2015، ده هزار و 723 تجاوز جنسی در فلوریدا گزارش شد که تنها در چهار هزار و 730 مورد بازداشت‌هایی صورت گرفت. مگ بالدوین، مدیر اجرایی «خانه پناه‌جویان» گفت: «با وجود آنکه افراد بسیاری تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته‌اند، همه قربانیان احساس تنهایی می‌کنند.» شبکه ملی تجاوزهای جنسی گزارش داد، زنان 18 تا 24 ساله که دانشجوی کالج هستند، سه برابر بیشتر از دیگر زنان خشونت‌های جنسی را تجربه کرده‌اند.
آلمان: جاسوسی از اینترپل و یوروپل
جاسوسی از نهادهای بین‌المللی و به تبع آن افراد، گویا به امری متداول برای سران اروپا مبدل شده است؛ چنانکه هفته‌نامه «اشپیگل» با استناد به اسنادی محرمانه ابعاد دیگری از جاسوسی‌های گسترده سازمان اطلاعات امنیت آلمان از سازمان‌های بین‌المللی را فاش کرد. سازمان اطلاعات امنیت آلمان در کنار مقرّ اینترپل در شهر لیون فرانسه از سال 2000 و در یک دوره زمانی طولانی‌مدت از دفاتر ارتباطی شبکه‌های پلیس در کشورهای اتریش، دانمارک، بلژیک، یونان، اسپانیا، ایتالیا و آمریکا جاسوسی کرده است. در مجموع، ده‌ها شعبه اینترپل از آمریکای لاتین گرفته تا روسیه از اهداف جاسوسی آلمان بوده‌اند. سازمان اطلاعات امنیت آلمان افزون بر اینترپل، از داده‌های مقرّ پلیس اتحادیه اروپا (یوروپل) در لاهه هلند و چندین سازمان پلیس اروپایی نیز جاسوسی کرده است.
آمریکا: اجرای حکم اعدام در آرکانزاس
آمریکایی که با ادعای مقابله با اعدام در کشورها دخالت و علیه آنها پرونده‌سازی می‌کند، خود از مجریان بدترین نوع اعدام یا همان اعدام با تزریق مرگبار است. نخستین مورد اعدام در ایالت آرکانزاس آمریکا در چارچوب اجرای حکم اعدام شماری از مجرمان پیش از مهلت انقضای داروی مورد استفاده در تزریق مرگبار اعدام مجرمان در تاریخ 30 آوریل اجرا شد. لیدل لی 51 ساله کمتر از یک ساعت پس از قتل همسایه خود و خرج حدود 300 دلار از پول‌هایی که از همسایه‌اش سرقت کرده بود، دستگیر و به اتهام قتل در سال 1993 به اعدام محکوم شد. این اعدام در حالی صورت گرفت که آمریکا خود را مدعی مخالفت با اعدام معرفی می‌کند. گزارش‌ها نشان می‌دهد، بسیاری از اعدامی‌ها در آمریکا هرگز جرم‌شان اثبات نشده و صرفاً به دلیل رنگ پوست‌شان به اعدام محکوم شده‌اند.
اروپا: مرکز سوء استفاده از کودکان در فضای مجازی 
گزارش یکی از نهادهای حقوق بشری نشان می‌دهد، در یک سال گذشته فضای مجازی اروپا به اصلی‌ترین عرصه برای ترویج سوء استفاده جنسی از کودکان تبدیل شده است. با ۱۹ درصد افزایش نسبت به سال پیش، اروپا بازار حدود ۶۰ درصد از تصاویر و فیلم‌های مستهجنی است که با سوءاستفاده از کودکان تهیه می‌شوند. در این میان، هلند بیشترین مقدار از این محتویات غیر اخلاقی را در اختیار دارد. این در حالی است که در سال ۲۰۱۵، آمریکای شمالی بازار حدود ۵۷ درصد از این‌گونه فیلم‌ها و تصاویر غیر اخلاقی را در اختیار داشت و در سال ۲۰۱۶، این رقم به ۳۷ درصد کاهش یافت.