سردار یعقوب سلیمانی گفت: بعد از ماه مبارک رمضان و از حدود دهم تیر، برنامه‌های راهیان نور غرب و شمال غرب آغاز می‌شود و با برنامه‌ریزی‌هایی که شده، برگزاری رزمایش‌های رزمی ـ فرهنگی در استان‌های کرمانشاه و آذربایجان غربی را هم برای زائران خواهیم داشت. درباره اعزام کاروان‌های راهیان نور عراق و سوریه این طرح برای سوریه قبل از جنگ بوده، که فعلاً انجام نمی‌شود، اما درباره عراق، صحبت‌هایی در زمینه اعزام‌ها صورت گرفته و حتی به دنبال احداث زائرسرا در کربلا و نجف هستیم.
گزارشی از کارگاه قرآن‌پژوهی در ستاد فرماندهی کل سپاه
  حسن ابراهیمی/ کارگاه قرآن‌پژوهی با عنوان قرآن و مهارت‌های زندگی در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد. در این کارگاه که اولین کارگاه از این نوع در مجموعه ستاد فرماندهی کل سپاه بود، مبتنی بر جدیدترین فعالیت‌های پژوهشی قرآنی که به چاپ و انتشار قرآن بشیر منجر شده است، عمل می‌شود. بر این اساس، قرآن‌پژوهان با بهره از قرآن بشیر می‌توانند در موضوعات مختلف، پژوهش‌های مقدماتی را بدون نیاز به کتاب‌های تفسیر و لغت‌نامه انجام دهند. در ادامه گزارشی از این کارگاه می‌خوانید.

مفاهیم قرآنی
 نیاز اساسی پاسداران است
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این برنامه ابتدا به سراغ مسئول برگزارکننده این کارگاه، یعنی سرهنگ قدرت‌الله اکبری، معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در ستاد فرماندهی کل سپاه رفتیم. آقای اکبری درباره این برنامه گفت: «این دوره در نوع خود اولین در ستاد فرماندهی کل سپاه است که با همکاری معاونت فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه و اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و مؤسسه قرآنی تفسیر جوان برگزار شد و پیش از این دوره نیز سه یا چهار دوره دیگر در مسابقات سراسری قرآن سپاه برای خواهران و برادران و چند جای دیگر برگزار شده است.
برای برگزاری این دوره از دو هفته پیش اقدام به فراخوان از میان کارکنان ستاد شده که بر این اساس تا پایان نام‌نویسی که روز پیش از برگزاری کارگاه بود، حدود 150 نفر از خواهران و برادران پایور نام‌نویسی کردند و روز برگزاری این کارگاه به هر شرکت‌کننده پیش از ورود به کارگاه یک جلد قرآن بشیر اهدا شد و دفترچه‌ای با نام دفترچه آزمون هم همراه این قرآن بود. در این کارگاه استاد بیستونی که از استادان برجسته و مسلط به امور تفسیر است، ابتدا توضیحات لازم را درباره نحوه پژوهش در قرآن با استفاده از قرآن بشیر ارائه کرد و در ساعت پایانی کارگاه بر اساس توضیحات وی آزمون برگزار شد که در این آزمون هر نفر با بهره از قرآن بشیر و مبتنی بر توضیحات در موضوع انتخابی خود پژوهشی را مبتنی بر دفترچه ارائه شده انجام داده است. شرط اینکه قرآن بشیر به هر نفر اهدا شود هم حضور تمام‌وقت در کارگاه و ارائه پژوهش در پایان برنامه بوده است که خوشبختانه در این کارگاه هیچ‌گونه ریزشی نداشتیم و تمامی خواهران و برادران تا پایان دوره حضور داشتند و طرح پژوهشی خود را ارائه دادند.
پس از بررسی پژوهش‌ها در پایان دوره یک گواهی پایان دوره و گواهی‌نامه پژوهشی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و معاونت فرهنگی و تبلیغات سپاه به دوستان ارائه خواهد شد.
در اجرای این برنامه‌ها سعی‌مان بر این بود که ضمن عمل به منویات حضرت آقا، به سمت مفاهیم قرآن پس از تلاوت و حفظ برویم و در نظر داریم با همکاری مؤسسه قرآنی تفسیر جوان این کارگاه‌ها را ادامه دهیم و همچنین پژوهشگران قرآنی ما نیز می‌توانند فعالیت‌های خود را با مؤسسه قرآنی تفسیر جوان ادامه بدهند و این مؤسسه می‌تواند تولیدات آنها را به چاپ برساند.
بر اساس آنچه بنده می‌دانم این برنامه در تمام رده‌های سپاه انجام خواهد شد و پیش‌بینی شده برای تمام رده‌ها به اندازه نیاز قرآن بشیر منتشر شود؛ چرا که این نیاز اساسی پاسداران انقلاب اسلامی است.   

دو بال برای تفسیر
دکتر محمد بیستونی از فعالان عرصه قرآنی مدیرعامل مؤسسه قرآنی تفسیر جوان در این کارگاه سه ساعته به شرح روش بهره‌گیری از قرآن بشیر برای پژوهش‌های قرآنی اشاره کرد و توضیحی اجمالی درباره ویژگی‌های این قرآن داد. 
قرآن بشیر در هر صفحه علاوه بر آیات قرآن ترجمه در ذیل آیات، شرح لغات و مفاهیم در حاشیه سمت راست و تفسیر در صفحه مقابل دارد.
وی درباره تفسیر چنین توضیح داد: امروز تفاسیر زیادی موجود است؛ اما تفسیر در واقع باید بر اساس سایر آیات و نیز روایات به مثابه دو بال کنار هم باشد و در زمینه روایات باید به قوی یا ضعیف بودن آنها توجه شود.
بیستونی ترجمه را بیان یک لغت از زبان مادر آن به زبان مصرف‌کننده دانست و بر این نکته تأکید کرد که هیچ زبانی بار معنایی لغت زبان دیگر را نمی‌تواند داشته باشد. وی معتقد است که عمدتاً واژه‌ها معادل ندارند و بهتر است قرآن را با همان زبان عربی یاد بگیرم.
وی درباره تدبر در قرآن هم گفت پیگیری کردن آیات و دقت و بررسی در آنها «تدبر» است و در این مسئله انسان باید خود را مخاطب قرآن قرار دهد و تدبر کند.
این فعال قرآنی در ادامه در رابطه با برداشت از قرآن هم گفت: برداشت‌ها از این کتاب ممکن است متفاوت باشد؛ اما برداشتی درست است که مبتنی بر روش درست باشد و تفسیر به رأی وجود نداشته باشد؛ بلکه همه این برداشت‌ها باید مبتنی بر ادله باشد.

  علیرضا جلالیان/ پاسخ ماجرای نیمروز 17 خرداد در نیمه شب 28 خرداد داده شد؛ اما مهم‌تر از هر چیزی در این ماجرا نه پاسخ به یک تعدّی به خاک ایران، بلکه ابعاد گسترده این مسئله است. پس از دفاع مقدس و پذیرش قطعنامه، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حوزه دفاعی مبتنی بر نگاه فوق‌راهبردی خود و متأثر از فرامین الهی در قرآن کریم در مسیر دفاع همه‌جانبه، دکترین بازدارندگی را اصل اساسی قرار دادند. بر اساس این، راهبردی‌ترین سلاح موشک بود. دستاوردهای موشکی دفاع مقدس در دوران آتش‌بس به سرعت با همکاری‌های بسیار محدود برخی کشورها، مانند کره شمالی و تلاش مجاهدان عرصه دانش‌های نوین موشکی و در رأس همه شهید بزرگوار حسن تهرانی‌مقدم روزبه‌روز پیشرفت پیدا کرد. ابتدا برد، سپس تغییر در نوع سوخت و در نهایت نقطه‌زنی با دقت بالا ایران را در عرصه تولید موشک‌های بالستیک و کروز صاحب فناوری منحصربه‌فرد کرد. در دیگر ابعاد دفاعی نیز پیشرفت‌های زیادی حاصل شد؛ اما عرصه موشکی مهم‌ترین سلاح در سازمان دکترین دفاعی جمهوری اسلامی به شمار می‌آید. در ادامه این مسیر پس از موفقیت در نقطه‌زنی افزایش برد و نیز تولید پرتابه‌های فضایی برای پرتاب قمرهای مصنوعی و نیز اعزام فضانورد به فضا اهداف میان‌مدت و بلندمدت در صنعت موشکی کشور است.
اما در این میان در 28 خرداد ماه سال جاری برای تنبیه تروریست‌های تکفیری تنها یک آزمایش کوچک موشکی صورت گرفت و این تنبیه همچنان ادامه خواهد داشت؛ اما نکات مهمی در این پاسخ سپاه به تروریست‌ها نهفته است که شاید خود این پاسخ را به حاشیه ببرد. این اولین حمله موشکی سپاه پس از دفاع مقدس بوده که می‌توان از آن به آزمایش میدانی هم یاد کرد. از سویی این اقدام برنامه‌ریزی شده با هماهنگی قبلی بلافاصله پس از دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدای قربانی تروریسم، یعنی شهدای مرزبانی، مدافع حرم و وزارت اطلاعات بود که به نوعی دلجویی از این شهدا و وعده انتقام سخت در آن بیان شد و بلافاصله این وعده با چنین سیلی محکمی محقق شد. اعلام رسمی این خبر هم پس از حصول اطمینان و دریافت فیلم اصابت به اهداف از طریق پهپادهای کشورمان در خاک سوریه انجام شد. نکته دیگری که در این مسئله شاید به آن توجه چندانی نشده است، این است که این اقدام سپاه تقریباً همزمان با پشت پا زدن رئیس‌جمهور آمریکا به برجام هسته‌ای بود و با وجود اینکه رئیس‌جمهور کشورمان پس از آن اقدام نابخردانه حمله به توان موشکی کشور و وعده برجام‌های بعدی را در تبلیغات انتخاباتی خود داد، عملاً همه این حرف و حدیث‌ها به تاریخ پیوست.
اما نکته دیگر این عملیات کوچک پیام بزرگ به دشمنان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی بود. این موشک‌های میان‌برد توانایی نشستن بر قلب رژیم صهیونیستی، پایتخت‌های کشورهای متخاصم هم‌پیمان آمریکا و پایگاه‌های آمریکا در منطقه و... را دارد و این اقدام اثبات کرد همه آنچه امروز درباره توان موشکی کشور بیان شده، بلوف نبوده و کاملاً در صحنه عملی پاسخگو خواهد بود. کما اینکه در عرصه پدافند هوایی و پهپادی نیز این توان برای همه دشمنان اثبات شده است.

پسر شهید مدافع حرم فریدون احمدی
 احسان امیری/ در میان شهیدان مدافع حرم شهید «فریدون احمدی» سرگذشت عجیبی دارد. شهید احمدی که یک‌ بار قصد رفتن به سوریه را در سال 92 داشت، به دلیل مخالفت خانواده نتوانست با هدف مقابله با تروریست‌های تکفیری عازم این کشور شد. پس از چند سال وقفه، این پاسدار کرمانشاهی در سال 94 به صورت داوطلبانه عازم سوریه  و در همان اولین اعزام اسیر می‌شود. در طول 14 ماه اسارت شدیدترین شکنجه‌های تروریست‌های تکفیری و سلفی را تحمل می‌کند تا سرانجام به درجه رفیع شهادت نائل می‌آید. 
 پیکر پاک این شهید بزرگوار 13 خرداد ماه امسال در استان کرمانشاه با حضور پرشور مردم تشییع شد. «جواد احمدی» پسر شهید از خاطرات پدر می‌گوید:
«پدرم متولد سال 1355 است و آنطور که از اقوام و بستگان شنیده‌ام از همان دوران کودکی مورد محبت همه قرار داشت و همه پدر را بسیار دوست داشتند. عموهایم تعریف می‌کنند که دوران تحصیل پدرم با دفاع مقدس همزمان شده بود و پدرم نیروهای رزمنده را که می‌دید خیلی دوست داشت به آنها کمک کند. سنش‌ خیلی کم بود و نمی‌توانست به عنوان نیروی رزمی به جبهه اعزام شود؛ ولی در همان عالم کودکی هر کمکی که از دستش برمی‌آمد، برای رزمنده‌ها انجام می‌داد. به خواهرهایش می‌گفت کلاه و دستکش درست کنید تا به رزمندگان هدیه بدهیم تا اینکه پس از گرفتن سیکلش وارد سپاه می‌شود. در خانه مهربان و خوشرو بود و با تمام مشکلات کنار می‌آمد. برای خانواده خیلی زحمت می‌کشید. بسیار صبور بود و در اوج سخت‌ترین مشکلات صبوری پیشه می‌کرد. به خواهرهایم می‌گفت همیشه صبوری پیشه کنند و عجولانه تصمیم نگیرند. می‌گذاشت زمان همه چیز را حل کند. تمام درد دل‌های من با پدرم بود. با هم مثل دو رفیق بودیم. هر هفته با هم کوه و استخر می‌رفتیم. پدرم می‌گفت: «جواد‌‌ جان» هر کاری را که می‌خواهی انجام بدهی به بهترین شکل انجام بده. بحث کنکور و انتخاب رشته دانشگاهم که پیش آمد، به من می‌گفت که جوادجان طوری درس بخوان که در آن رشته نمونه شوی و در هر کاری که هستی بهترین باشی. پدرم سال 1392 قصد سفر به سوریه را داشت که ما اجازه ندادیم. 
سرانجام سال 1394 از ما اجازه نگرفت و داوطلبانه برای اعزام به سوریه راهی تهران شد. ما فکر کردیم برای مأموریت داخلی به تهران رفته، ولی وقتی از تهران تماس گرفت نصیحت‌های هنگام رفتنش را کرد و گفت در حال رفتن به سوریه است. وقتی دیدیم خودش پافشاری می‌کند، ما هم راهی‌اش کردیم. 
سه روز مانده بود به بازگشت پدرم، عملیات مهمی در خان‌طومان انجام می‌شود. گویا نیروها در آنجا محاصره می‌شوند و درخواست نیرو می‌کنند. وقتی از تیپ پدرم درخواست نیرو می‌کنند، پدرم داوطلبانه وارد عملیات می‌شود. که به همراه دو نفر دیگر از نیروها در پاتک تروریست‌ها گیر می‌کنند و در تاریخ 29/9/94 اسیر می‌شوند. پس از 14 ماه وقتی همرزم پدرم با یکی دیگر از برادران سوری فرار می‌کند، چند نفر را به هلاک می‌رسانند. فردای آن روز وقتی تروریست‌ها می‌بینند چند نفر کشته شده‌اند، برای تلافی پدرم را به قدری شکنجه می‌کنند که سر و دماغش می‌شکند. بیهوش می‌شود و بعد دو تیر خلاصی یکی در سینه و یکی در قلبش می‌زنند و ایشان را به شهادت می‌‌رسانند.»

کتاب «عمار حلب» به قلم محمدعلی جعفری، قرار است ما را با شخصیت ناب یک شهید مدافع حرم به نام محمدحسین محمدخانی آشنا کند. این کتاب هفتمین کتاب از مجموعه کتاب‌های با موضوع مدافعان حرم است که انتشارات روایت فتح آنها را منتشر کرده است.
محمدعلی جعفری متولد سال 1366 است و در 30 سالگی توانسته کتاب خواندنی و به نسبت کامل را درباره شخصیت یک شهید مدافع حرم تدوین کند.
کتاب، هشت فصل دارد که عنوان آن را مصراعی از یک بیت شعر تشکیل داده است؛ هر فصل هم به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم شده که با شماره از هم تمییز داده می‌شوند. متن کتاب 290 صفحه در قطع پالتویی است و 17 صفحه هم تصاویر تک‌رنگ شهید به آن ضمیمه شده است. اگرچه قیمت این کتاب به نسبت زیاد است (19000 تومان)؛ اما ارزش خریدن و خواندن را دارد. این کتاب امسال برای اولین بار در شمارگان 2200 نسخه منتشر شده است.
شهید محمدحسین محمدخانی در 9 تیرماه 1364 به دنیا آمد و 8 تیر 1389 ازدواج کرد و 16 آبان 1394 در حلب به شهادت رسید. نویسنده سعی کرده با جملات کوتاه، به راحتی و روانی منظور خود را به خواننده منتقل کند و از هر گفته غیر مفید خودداری کرده است.
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «یکی از دوستان از پشت میزش افتاد کف اتاق. از حال رفت. پاهایش را دراز کردیم. به هوشش آوردیم و آب قند دادیم بهش، به فکر این بودیم چه کسی را جایگزین حاج عمار کنیم. کسی که جنگنده، خستگی‌ناپذیر، شجاع و مدیر باشد و با نیروها بجوشد. واقعاً کسی را نداشتیم. حاج قاسم بعد از شهادت حاج عمار گفت؛ «کمرم شکست.» دوستانی که جنازه عمار را دیده بودند می‌گفتند؛ مثل کسی بوده که روزها و شب‌های متمادی عملیات کرده و حالا از فرط خستگی خیلی راحت خوابش برده.»

پس از جنگ برای کسب رزق حلال به کشاورزی روی آورد؛ اما دشمنان قسم خورده که چشم‌بسته به غلامان حلقه به گوش بیگانگان تبدیل شده بودند، 16 خرداد سال 1383 هنگام بازگشت وی از مزرعه در جاده گاران هدف رگبار تروریست‌ها قرار گرفت و به شهادت رسید.
به نقل از همرزمان شهید کاک جلال بارنامه
پیشمرگ مسلمان کرد شهید کاک جلال بارنامه چهارم شهریور ماه سال 1329 در روستای باغان از توابع بخش سرشیو مریوان دیده به جهان گشود. پس از گذراندن تحصیلات دوره ابتدایی و فراگیری قرآن کریم، درس ظلم‌ستیزی و ایستادن در برابر باطل را نیز فرا گرفت. در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و در جریان مبارزه پیگیر با منادیان کفر مجبور به مهاجرت از مریوان و رفتن به کرمانشاه و دیگر شهرهای کشور شد. پس از تأسیس سازمان پیشمرگان مسلمان کرد به منظور پاک‌سازی و آزاد کردن مریوان یکی از مؤثرترین افرادی بود که دوشادوش رزمندگان سپاه اسلام و با داشتن روحیه شجاعت و شهامت با عوامل بیگانه جنگید و پس از مدتی به دلیل داشتن استعداد و خلاقیت به فرماندهی و مدیریت رزمندگان رسید. وی برای مدت کوتاهی فرماندهی سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد مریوان را بر عهده داشت و در عملیات‌های فراوانی علیه ضد انقلاب و رژیم بعثی عراق نقش محوری ایفا می‌کرد؛ افزون بر این عهده‌دار فرماندهی گردان محمد رسول‌الله(ص) و مسئول هماهنگی سپاه مریوان بود؛ مشاوری امین برای حاج‌احمد متوسلیان و شهیدان چمران، بروجردی، ابوعمار و قهاری بود. پس از برقراری امنیت و آرامش در شهرستان مریوان و منطقه، در سنگر بسیج و تفکر بسیجی نقش‌آفرینی کرد و در مقام راوی آگاه به همراه کاروان‌های راهیان نور صحنه‌های جنگ حق علیه باطل را برای هموطنانش بازخوانی می‌کرد. کاک جلال بارنامه در سال‌های پایانی عمرش کشاورزی می‌کرد تا اینکه 16 خرداد سال 1383 با رگبار تروریست‌های ضد انقلاب در مسیر بازگشت از مزرعه به سمت خانه در جاده گاران به شهادت رسید.

همیشه با خودش دو تا کیف پول داشت. همین موضوع برای اقوام و فامیل محل سؤال بود. ولی من که توی بچگی‌هام باهاش می‌رفتم پادگان می‌دونستم قضیه چیه. یکی کیف پول بیت‌المال بود و یکی کیف پول خودش. معاون پشتیبانی و مسئول خرید معاونت بود.
 خیلی توی پول بیت‌المال حساس بود و نمی‌گذاشت پول خودش با پول بیت‌المال قاطی بشه، بابامو می‌گم. حالا بعد از بازنشستگی وقتی مسئول معاونت بابا رو می‌بینه فقط ازش تعریف می‌کنه. خدا خیرش بده دنبال روزی حلال بود و ما رو با رزق حلال بزرگ کرد. 

سردار غیب‌پرور در هفدهمین مراسم قدردانی از ورزشکاران جوانمرد
 رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: «عملیات موشکی سپاه علیه مواضع داعش در سوریه، صرفاً یک عملیات نظامی نبود؛ بلکه حامل پیام روشنی برای آمریکا، صهیونیست‌ها و تکفیری‌ها بود.»
سردار «غلامحسین غیب‌پرور» رئیس سازمان بسیج مستضعفین در هفدهمین مراسم قدردانی از ورزشکاران جوانمرد در تالار حوزه هنری با اشاره به عملیات موشکی سپاه علیه مواضع داعش در سوریه، اظهار داشت: «فرزندان ملت ایران سیلی جانانه‌ای به آمریکایی‌ها و تکفیری‌ها زدند. البته این صرفاً یک عملیات نظامی نبود؛ بلکه پیام روشنی داشت و آن، اینکه ایران جایی نیست که به قول فرمایش رهبری، بیایند و ترقه‌بازی راه بیندازند.»
وی با اشاره به حوادث تروریستی تهران، گفت: «یک گروه خدانشناس به نام اسلام مردم را به خاک و خون می‌کشد؛ البته ملت ما این قضایا را زیاد تجربه کرده است؛ ما از ابتدای انقلاب به دلیل مظلومیت و آرمان‌خواهی‌مان هزینه داده‌ایم. هر قطره خونی که از مردم شریف ما ریخته می‌شود، دل انسان را داغدار می‌کند؛ اما اگر به کلان قضیه نگاه کنیم، اگر تزریق خون شهدا به پیکره نظام و انقلاب نبود، سربلندی امروز را نداشتیم.»
غیب‌پرور اسلامیت، تمدن کهن و انقلابی بودن را سه شاخصه اصلی شناسنامه ایرانیان دانست و گفت: «وقتی ما می‌گوییم مسلمانیم، باید رفتاری متناسب با اسلام داشته باشیم. وقتی می‌گوییم تمدن دیرینه داریم، باید سلسله رفتارهایی داشته باشیم که آن تمدن را نشان دهد.»
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: «اسلام به ما می‌گوید سروکاری با ظلم نداشته باشید؛ اسلام به ما سرافرازی و زندگی آزاد در چارچوب دین خدا را یاد داده است. ایرانی، سرافراز است و اهل ظلم نیست. شرق و شمال آفریقا اسلامش را مرهون شماست؛ هیچ جایی از آفریقا را پیدا نمی‌کنید که ایرانیان رفته باشند و چپاول و گردن‌کشی کرده باشند.»
وی افزود: «ایرانی جماعت و انقلاب ظلم را نمی‌پذیرد. انقلاب ما را بلند کرد و یاد داد که توسری‌خور نباشیم و ظلم را نپذیریم. حاضر نشدن ورزشکاران ما در مواجهه با ورزشکاران رژیم صهیونیستی، حالتی التهابی نیست و حتماً فلسفه و منطقی دارد و برای خودش مستدل است. هشت سال دفاع مقدس دفاع از ناموس و مکتب و قرآن بود؛ کجای وصیت‌نامه شهدا را پیدا می‌کنید که در آن از اسلام، کربلا، امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) نگفته باشند.»
غیب‌پرور تصریح کرد: «بسیج متعلق به یک گروه نیست و به همگان تعلق دارد. بسیج، میان لایه‌های گوناگون مردم مشاع است. هر اتفاقی که بتواند به بالندگی مردم کمک کند، حتماً نوکری خواهیم کرد و آمادگی داریم به دولت کمک کنیم. بسیج اقیانوسی از همه اندیشه‌های ناب و همه توانمندی‌ها است.»

پاسخ شایسته به اقدامات تروریستی اخیر را چه می‌دانید؟
در حالی که پس از گذشت 11 روز از حادثه تروریستی نیمروز 17 خرداد تهران، سپاه اولین موشک‌باران را علیه مواضع تروریست‌ها در خارج از مرزهای کشور انجام داد، پنجمین هم‌اندیشی پیامکی تریبون امسال را به این ماجراها اختصاص دادیم که در ادامه نظرات شما همراهان گرامی را در این زمینه جمع‌بندی می‌کنیم.
 برخورد سخت و انهدام مواضع؛ «موسي معاذالهي» از هنديجان، «محسن قاسمي» از نهاوند، «فؤاد جميل‌پور» از کرج، «حسين‌علي سخنگو» از کاشان، «مصطفي اکبري» از داران، «حسين رضايي‌نژاد» از قاينات، «خديجه ساريخاني» از صفاشهر، «حميده محمدي‌کردعليوند» از خرم‌آباد، «مجيد فياضي‌پور» از دهدشت، «علي پورفتحي» از خرم‌آباد، «محمدباقر رضايي» از لنده، «مصطفي مرادي» و «محسن کوشکي» از خرم‌بيد، «جمال کشاورزي» از خرامه، «فرامرز الياسي» از ثلاث‌باباجاني، «ايرج حسن‌پور» از ياسوج، «رضا کلانتر» و «علي قنبريان» از تهران، «جهانگير ديدبان» از مراغه، «حسين پرهيز» از قم و «آيت رستمي» از جوانرود در پیام‌های‌شان بر برخورد سخت و نابودکننده با تروریست‌ها و حامیان آنها تأکید داشتند و «عليرضا فيروزي» از خرم‌دره از قول معروف «کلوخ‌انداز را پاداش سنگ است»، استفاده کرده است.
اتحاد و انسجام ملی؛ عده دیگری از همراهان هم بر اتحاد و انسجام در داخل برای مقابله با تروریست‌ها و دشمنان تأکید داشتند؛ از جمله می‌توان به پیام‌های «محمدمهدي امجديان» از سنقر، «مصطفي صالحي» از کهنوج، «محمد تاجي» از کرج، «حيدر بكاء‌عين‌الدين» از بستان‌آباد، «مسعود همرنگ» از گرمي، «محمد زارعي‌برآبادي» از خواف، «غلامرضا شولي» از هنديجان، «علي شعبان» از بروجرد، «داوود کاوسي» از ايذه، «کاظمي» از ياسوج، «ابدوني» از بوشهر و «رضا شمسي» از شازند اشاره کرد.
تقویت جبهه مقاومت؛ تقویت جبهه مقاومت برای ضربه زدن به گروه‌های تروریستی و دشمنان هم در پیام‌های «برنجي» از ايلام، «پاک» و «علي» از تبريز، «حشمت‌الله سليماني» از کرمانشاه، «شهناز بيرانوند» از بروجرد و «مهدي پورکريم» از سروستان وجود داشت.
بازجویی و اعدام بازداشت‌شده‌ها؛ عده دیگری از همراهان هم، از جمله «حسين» و «عاطفه کوشکي» از صفاشهر، «اله‌قلي کوشکي» و «سيما ساريخاني» از خرمي اعدام يا زنداني کردن بازداشت‌شده‌های این گروه‌های تروریستی پس از تخلیه اطلاعاتی و بازجویی را خواستار بودند. 
دیگر دیدگاه‌ها؛ «اعظم پناهي» از کرمانشاه توسعه حرکت‌هاي خودجوش ضد تروريسم که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید داشتند، «شعباني» از همدان انجام اقدامات شايسته ديپلماسي از سوی دولت «روح‌الله نوروزي» از خرمدره پيروي از منويات «امام خامنه‌اي» در زمینه سیلی محکم و دندان‌شکن زدن به تروریست‌ها «مرتضی رجبی» از قم تشکیل کمپین مردمی با عضویت عموم ملت ایران و محکوم کردن این اقدامات در تمامی رسانه‌ها و مجامع بین‌المللی، «شهربانو» ديپلماسي فعال به منظور اجماع جهاني و برخورد بين‌المللي با عربستان به منزله صادرکننده تروريسم، «مونا وفايي» از نکا گرفتن اطلاعات از آنها برای مقابله به مثل «مريم وفايى» از زرين‌شهر اعلام انزجار عمومى از كشورهاى تروريست‌پرور و مقاومت و اتحاد ملت ايران و دیگر مسلمانان جهان را پاسخ شایسته به اقدامات تروریستی اخیر دانسته‌اند.  «مرضيه نوري» از گيلان‌غرب هم معتقد است، در این ماجرا حرف تا عمل رهبر بود که فرمودند سيلي مي‌زنيم، سيلي نمي‌خوريم؛ آن هم چه سيلي بود!
برندگان تریبون پنجم
مرضيه نوري از گيلان‌غرب/ عليرضا فيروزي از خرم‌دره/ جهانگير ديدبان از مراغه
پرسش تریبون ششم
علت رفتارهای دوگانه غرب در موضوع حقوق بشر چیست؟