سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما گفت: متوسط مرجعیت صداوسیما در سال ۹۲ حدود 1/68 درصد بود که این دوره با حدود ۹ درصد افزایش، به 3/77 درصد رسید. فضای مجازی حدود ۲۸ درصد و شبکه‌های ماهواره‌ای هم حدود ۱۰ درصد و مطبوعات هم 6 درصد مرجعیت رسانه‌ای داشتند.
  محمدرضا مرادی / تنش در شبه‌جزیره عربی بین ائتلاف 3+1(عربستان+ امارات، بحرین و مصر) و قطر که از اواسط خرداد ماه شروع شد، نه تنها به پایان خود نزدیک نشده است؛ بلکه به نظر می‌رسد وارد مرحله‌های تندتری نیز خواهد شد. در واقع عربستان و متحدان آن که قطر را به بهانه حمایت از تروریسم محاصره کرده‌اند، اکنون و پس از شکست عربستان در ائتلاف‌سازی به دنبال آن هستند تا از طریق تهدید به اهداف خود برسند؛ از این رو محمدبن‌سلمان یک روز پس از کودتا و رسیدن به پست ولی‌عهدی شروط سیزده‌گانه‌ای را برای پایان محاصره قطر اعلام کرده که کارشناسان معتقدند این شروط نگاه توسعه‌طلبانه ریاض را نشان می‌دهد. این شروط که پنج‌شنبه، 1 خرداد ماه اعلام شده است و قطر 10 روز فرصت دارد به آن پاسخ بدهد، عبارتند از: کاهش روابط دیپلماتیک با ایران، اخراج کلیه افراد مرتبط با سپاه پاسداران که در قطر حضور دارند، روابط تجاری با ایران در چارچوب تحریم‌های آمریکا، تعطیلی کامل شبکه الجزیره، بسته شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، قطع حمایت از حزب‌الله لبنان، قطع حمایت از اخوان‌المسلمین، قطع حمایت از القاعده، قطع حمایت از داعش، ندادن تابعیت به شهروندان چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر، انتشار فهرستی از گروه‌های اپوزیسیون حمایت شده در چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر، تحویل اشخاصی که از سوی این چهار کشور تحت تعقیب بوده و متهم به انجام اقدامات تروریستی هستند و پرداخت مبالغی معین به چهار کشور مذکور.
نگاهی به بندهای فوق به خوبی نشان می‌دهد، محمدبن‌سلمان سودای تسلط بر قطر را دارد؛ چرا که چنین شروطی را درباره کشورهایی تبیین و تدوین می‌کنند که در ادبیات سیاسی از آنها به منزله یک دولت ضعیف و شکست خورده یاد می‌شود تا در نهایت در امتداد آن، کشور مورد نظر به زانو درآید و تمامی بندها و شرایط را قبول کرده و خواسته‌ها را به امضا برساند. محمدبن‌سلمان شخصیتی بی‌تجربه و تندرو است که در راستای سیاست‌های افراطی ترامپ در منطقه فعالیت می‌کند؛ از این رو وی به دنبال آن است تا خود را همانند صدام حسین رهبر جهان عرب معرفی کند؛ مسئله‌ای که بن‌سلمان را نیز به شکست خواهد کشاند. در واقع، شروط فوق سبب خواهد شد قطر تحت‌الحمایه عربستان درآید و به یکی از استان‌های عربستان تبدیل شود. از همین رو بسیاری از کشورهای اروپایی این شروط را غیر منصفانه و زیاده‌خواهانه تلقی کرده‌اند و قطر نیز در واکنش به این شروط اعلام کرده که این درخواست‌ها را رد می‌کند؛ چرا که زیاده‌خواهانه است. امیر قطر نیز در تماسی تلفنی با دکتر روحانی، رئیس جمهور کشورمان اعلام کرد دوحه خواستار گسترش روابط با تهران است. این درخواست دوحه پاسخی روشن به درخواست‌های عربستان بود؛ زیرا بند اول شروط ریاض قطع روابط دیپلماتیک دوحه با تهران بود. همچنین امیر قطر در چالشی جدید برای کشورهای عربی از جمله عربستان و امارات، با «یوسف القرضاوی» رئیس ‌اتحادیه جهانی علمای مسلمان دیدار کرد. این در حالی است که قطع حمایت‌ها از قرضاوی نیز یکی از این شروط بود.
پاسخ منفی قطر به درخواست‌های ریاض سبب خواهد شد محمد‌بن‌سلمان اقدامات خود را علیه قطر تشدید کند. وی که نتوانسته است رضایت کشورهای اروپایی را برای سیاست‌های افراطی خود جلب کند، در این مورد تنهاتر از همیشه است تا جایی که حتی وزارت خارجه آمریکا نیز به شدت با سیاست‌های وی مخالفت کرده است. در این میان، ایران می‌تواند با سیاست منطقی ضمن حفظ منافع کشور، کشورهای مخالف ریاض در شورای همکاری خلیج‌فارس و منطقه را متحد کند. عمان، کویت، قطر، عراق، لبنان و... در صورت همکاری و قرار گرفتن در یک جبهه می‌توانند پاسخ محکمی به سیاست‌های بن‌سلمان بدهند. کشورهای عربی باید به این نکته توجه کنند که تسلیحات خریداری شده از سوی عربستان به مبلغ 110 میلیارد دلار، می‌تواند تهدیدی برای کشورهای عربی باشد؛ از این رو در وضعیت کنونی باید بن‌سلمان را «جنگ‌طلب تنها در شبه‌جزیره عربی» خواند.

   حسین عبداللهی‌فر/ برخی گمان می‌کنند که تخلفات انتخاباتی تنها همین‌ها بود که به شورای نگهبان گزارش شد یا فقط همین مواردی است که قوه قضائیه دنبال می‌کند. در حالی که تخلفات انتخاباتی به ویژه در این دوره دارای چنان تنوع و گستردگی بود که بعید است همه آنها مورد توجه و شمارش قرار گیرد، چه رسد به آنکه رسیدگی شود. آنچه در این مجال کوتاه می‌آید تیترهای درشت یک روزنامه با پروانه ورزشی به نام «تماشاگران امروز» است که فعالیت آن در این انتخابات بررسی شده و به منزله یک نمونه از تخلفات کاملاً مغفول به آن اشاره می‌شود. این درحالی است که طبق ماده 7 قانون مطبوعات خروج نشریه از حوزه تخصصی مطابق با پروانه‌ای که دریافت کرده ممنوع و جرم محسوب می‌شود. 
19/1/ تیتر یک: «دولت سهامی جمنا!»   20/1/ تیتر یک روی تصویر قالیباف: «کسی تبرئه نشد». تیترهای درشت: «جمنا بی‌اثر است، رئیسی رأی ندارد.»، «مردم پاسخ صداوسیما را خواهند داد»، «این ممنوع‌التصویری خلاف قانون اساسی است» 21/1/ تیتر یک: «آغاز کمپین رئیسی نیا!» 23/1/ تیتر یک: «رئیسی، دلواپس بزرگ برجام!» 24/1/ پرویز کاظمی: «احمدی‌نژاد حیثیت نظام را نشانه گرفته است» 26/1/ رئیس‌جمهور پس از ثبت‌نام وعده داد: «آزادی و آرامش»، «رئیسی با یارانش آمد روحانی یکه و تنها» 27/1/ تیتر یک: «نخودهای بسیاری برای آش انتخابات»  28/1/ تیتر یک: «دلایل و جزئیات ورود نامزد پوششی روحانی چه بود؟» «جهانگیری، خطای راهبردی یا گل دقیقه نود؟» 29/1/ تیتر یک: «# به عقب برنمی‌گردیم» عباس عبدی: «شانس روحانی بیش از بقیه است» 30/1/ تیتر یک: «ترس و نگرانی از فهرست اصلاح‌طلبان برای شورای شهر» 31/1/ تیتر یک: «استادیوی مناظره حداکثر 8  نفر» علم‌الهدی: «با برگزاری کنسرت در سراسر کشور مخالفم» 2/2/ تیترهای درشت: «مناظره فقط زنده مثل فوتبال»، «ایرادهای یک حقوقدان به قوانین برگزاری انتخابات»  3/2/ «فهرست اصلاح‌طلبان نگران‌کننده است» یادداشت اول: «چرا روحانی از احمدی‌نژاد یاد نمی‌گیرد؟» 4/2/ یادداشت اول: «رئیسی، پرچم استیصال»   6/2/ تیتر درشت: «فهرست اصلاح‌طلبان الهه راستگو ندارد»، یادداشت: «رئیسی و قالیباف کنار نمی‌کشند به امید دور دوم» 7/2/ تیتر درشت: «جهانگیری: می‌خواهم انصراف بدهم»، «روحانی نه، زور است» 9/2/ تیترهای درشت: «برنده راند اول روی تصویر بزرگ جهانگیری»، «اصولگرایان از شبکه‌های اجتماعی می‌توانند»  10/2/ تیتر یک: «130 کیلومتر مترو گم شده است!»، «روحانی در کرمان: راه ما راه آزادی است، متوقف نمی‌شویم» 11/2/ تیتر درشت: داریوش قنبری: «قالیباف کینه گازانبری را به دل گرفته است»  12/2/ تیتر درشت: نگاهی به چند نظرسنجی: «روحانی دست بالا را دارد» 13/2/ تیتر یک: «یارانه با بنزین 6 هزار تومانی و دلار10 هزار تومانی؟»  14/2/ تیترهای درشت: «رئیسی برجام را برهم خواهد زد؟»، «قالیباف برای همیشه تمام خواهد شد» 16/2/ تیتر یک: «شهردار تهران نماد ساعت را برای تبلیغات انتخاباتش برگزید، این ساعت خواب می‌ماند» 18/2/ تیتر یک: «پدیده جوان سینما پشت رئیس‌جمهور روحانی»، پرویز کاظمی: «رئیسی نشان داد در قواره ریاست‌جمهوری نیست»، «قالیباف سفر تبلیغاتی نمی‌رود چون از خیابان‌های خالی می‌ترسد» 19/2/ تیتر یک: «روحانی تازه داره گرم می‌کنه، مردم می‌خواهند ممنوعیت‌ها تمام شود» 20/2/ تیتر یک: «روحانی در شیرودی سفارش را تکرار کرد 1+11 شعار ما روشن است ما آزادی می‌خواهیم» 23/2/ روی تصویری از روحانی در مناظره: «بقیه تحریم‌ها را برمی‌داریم» 24/2/ تیتر یک: «روی تصویر بزرگی از هنرمندان: همه حامی روحانی»، سرصفحه: «چرا رئیسی از مناظره با روحانی طفره می‌رود؟»  25/2/ تیتر یک: «روز جمعه رأی به امنیت و آرامش» تصویر یک: راه ورود بانوان به ورزشگاه هموار می‌شود» 26/2/ تیتر یک روی تصویر یک: «اعلام انصراف قالیباف؟ امیدها و حسرت‌ها» 27/2/ تیتر یک: «طیف جالب حامیان رئیسی چه کسانی هستند؟» 28/2/ تصویر انگشت بنفش با حروف بسیار درشت: «همه می‌آییم دوباره برای ایران»  30/2/ تیتر یک: «حرف آخر ملت روی تصویر یک از انتخابات» 31/2/ تیتر یک: «روی تصویر یک از شادی دختران؛ سونامی پیروزی»، تیترهای درشت: «29اردیبهشت یعنی شکست رسانه ملّی»، «عبدالله ناصری: انتخابات برای رئیسی گران تمام شد.»

   حسن خدادی/گفتمان عقلانيت محور رهبر معظم انقلاب در تمامي ابعاد و در طول فعاليت‌هاي ايشان، گفتماني فراگير و مورد قبول تمامي جريان‌هاي دلسوز و خدمتگزار نظام بوده است. نوعی نگاه تاکتيکي به اين گفتمان بعد از رحلت حضرت امام(ره) وجود داشته است و اشخاص و دولت‌ها به ویژه رؤساي دولت‌ها نظرات و ديدگاه‌هاي گوناگوني داشته‌اند. معظم‌له در این باب در سخنرانی اخیرشان در حرم امام خمینی(ره) فرمودند: «می‌شنوم گاهی اوقات بعضی در مقابل شعارهای انقلاب، عنوان و مفهوم عقلانیت را مطرح می‌کنند؛ کأنّه عقلانیت نقطه‌ مقابل انقلابی‌گری است؛ نه، این خطا است؛ عقلانیت واقعی هم در انقلابی‌گری است. نگاه انقلابی است که می‌تواند حقایق را به ما نشان بدهد... این عقلانیت است؛ عقلانیت معنایش این است که انسان اصالت‌ها را بشناسد؛ عقلانیت، تکیه‌ به مردم است؛ عقلانیت، تکیه‌ به نیروی داخلی است؛ عقلانیت، تکیه و توکّل به خدای بزرگ است. عقلانیت اینها است.»(14/3/۱۳۹۶)
در دو مقاله پیشین به شش شاخصه عقلانیت انقلابی (اصل خدامحوری، تسلیم‌ناپذیری، حق‌مداری و مبتنی بودن بر مصالح ملی و دینی، عدالت‌محوری و پرهیز از شتابزدگی) اشاره کردیم و در مقاله پیش رو دو شاخصه دیگر را (محاسبه‌پذیری و مبارزه با سلطه) تبیین خواهیم کرد.
شاخصه‌هاي عقلانيت انقلابی از ديدگاه رهبر معظم انقلاب
7ـ محاسبه‌پذیری
 «عقلانیت و محاسبه که می‌گوییم، فوراً به ذهن نیاید که عقلانیت و محاسبه به معنای محافظه‌کاری، عقل‌گرایی و تابع عقل بودن است. عاقل بودن و خرد را به کار گرفتن با محافظه‌کاری فرق دارد. محافظه‌کار، طرفدار وضع موجود است، از هر تحولی بیمناک است، هرگونه تغییر و تحولی را برنمی‌تابد و از تحول و دگرگونی می‌ترسد؛ اما عقلانیت این‌طور نیست؛ محاسبه عقلانی گاهی اوقات خودش منشأ تحولات عظیمی می‌شود.
انقلاب عظیم اسلامی ما ناشی از یک عقلانیت بود. این‌طور نبود که مردم همین‌طور بی‌حساب و کتاب به خیابان بیایند و بتوانند یک رژیم آنچنانی را ساقط کنند؛ محاسبات عقلانی و کار عقلانی و کار فکری شده بود. در طول سال‌های متمادی به تعبیر رایج امروز یک گفتمان حق‌طلبی، عدالت‌خواهی و آزادی‌خواهی در بین مردم به وجود آمده بود و منتهی شد به اینکه نیروهای مردم را استخدام کند و به میدان جهاد عظیم بیاورد و در مقابل آن دشمن صف‌آرایی کند و بر آن دشمن پیروز کند.»(۸/۶/۱۳۸۴)
8ـ مبارزه با سلطه
«عقلانیت صحیح و اسلامی هرگونه سلطه‌ای را رد می‌کند. نه باید زیر بار سلطه رفت و نه بر دیگران سلطه راند. حتی اگر حرف حقی داشته باشد، آن را با منطق و استدلال پیش می‌برد. فقط در برخی موارد حق تعرض دارد که در فقه دارای بحث مفصلی است و همه علما «جهاد ابتدایی» را از شئونات معصوم(ع) می‌دانند.»
با رجوع به بیانات و گفتارهای ایشان، می‌توان به این نتیجه رسید که «ضدیت با نظام سلطه» را می‌توان به‌عنوان هسته‌ مرکزی دکترین ایشان در نظر گرفت. ضدیت با سلطه در دکترین ایشان، هم ناظر بر بعد اسلامی و دینی است که خداوند متعال به صراحت در آیه‌ ۱۴۱ سوره‌ نسا فرموده است: «وَ لَنْ یَجْعَل اللهُ لِلْکافِرینَ عَلی الْمُؤمِنینَ سَبیلاً» و هم ناظر بر ابعاد ژئوپلیتیکی و معطوف به لزوم ارتقای جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌المللی مبتنی بر سلطه و نظم شکل‌گرفته پس از جنگ‌های جهانی و جنگ سرد است. در دکترین سیاست خارجی رهبر معظم انقلاب، «امروز در دنیا نظام سلطه حاکم است و این نظام مسئول بدبختی ملت‌ها و انسان‌ها در سراسر عالم است. نظام سلطه، یعنی اینکه کسی در دنیا به اتکای سرنیزه و زور، قلدری کند و شرم نکند و دیگران هم قلدری او را تحمل کنند. این نظام که مانند اُختاپوسی خطرناک و مثل سرطان دنیا را گرفته است، از دورانی که مسئله‌ استعمار در دنیا شروع شد، یعنی از قرن نوزدهم سر کار آمد. این نظام از دو رکن سلطه‌گر که همان ابرقدرت‌ها بوده و سلطه‌پذیر که دخالت‌های وقیحانه و گستاخانه‌ ابرقدرت‌ها را قبول می‌کنند، تشکیل شده است.» (۲۵/۴/۱۳۶۸)

 جبهه ضد انقلاب
 علیه مطیعی
شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان همچون بی‌بی‌سی و صدای آمریکا به سرعت وارد میدان تخریب میثم مطیعی شده و با دعوت از فتنه‌گرانی چون اکبر گنجی و علی افشاری، تلاش کردند از این ماجرا بهره‌برداری کنند. سابقه میثم مطیعی در استفاده از سروده‌هایی با مضامین مذهبی، ارزشی، انقلابی و ضد استکباری، انگیزه این رسانه‌ها را در سازماندهی حملات تخریبی علیه این مداح سرشناس دوچندان کرده است. این جریان افراطی تا آنجا پیش رفت که در سناریوسازی خود مدعی شد، میثم مطیعی باید به دلیل توهین به رئیس‌جمهور مجرم شناخته شده و محاکمه شود! با اندکی تأمل می‌توان فهمید این جبهه از داخل کشور تا لندن به دلیل چه موضوعی نگران هستند، آنها از اثرگذاری این ابیات منتقدانه برآشفته‌اند.

برنامه هرج‌ومرج
 عمومی
مدتی است که برخی از سیاستمداران و نظریه‌پردازان استکبار ندای تغییر رژیم (حکومت) در ایران را با هرج‌ومرج سر می‌دهند؛ مارک دوبوویتز یکی از سیاستمداران مشهور آمریکایی و مدیر اجرایی یک اندیشکده افراطی ضد ایرانی طی یادداشتی هفت صفحه‌ای برای شورای امنیت آمریکا، دلایل خود در راستای تبیین لزوم تغییر حکومت در ایران به روش مسالمت‌آمیز را برشمرده و تأکید کرده است که با استفاده از شرایط داخلی ایران و پیروزی طیف اصلاح‌طلب، در فرصت پیش آمده باید این تغییر انجام شود. او سازماندهی برخی اعتراضات مدنی و ناامنی‌های اجتماعی را پیشنهاد داده است! سناتور تام کاتن هم گفته تا زمانی که در ایران یک حکومت دینی بر سر کار باشد، آمریکا امنیت نخواهد داشت. نامبرده نیز برای تغییر مدنظر خود، بر ایجاد موج نارضایتی‌های عمومی تأکید می‌کند!

تاریخ قدرت ایران را
 نشان می‌دهد
یک روزنامه دیجیتال انگلیسی در تحلیلی از لفاظی‌های اخیر مقامات دولت آمریکا که خواستار تغییر نظام حاکم ایران شده‌اند، انتقاد کرد و نوشت: «تاریخ ثابت می‌کند تغییر نظام مورد حمایت آمریکا در ایران موفق نخواهد شد.» «لندن‌اکانامیک» نوشت: «رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا چند هفته پیش در نشستی در مجلس نمایندگان آمریکا گفت که از یک تغییر حکومت دیگر در ایران حمایت می‌کند.» به نوشته این روزنامه این اظهارات تیلرسون «منسوخ هستند و ظاهراً از تبدیل شدن ایران به یک کشور دست‌نشانده، به جای کشوری مستقل حمایت می‌کنند.» روزنامه «لندن‌اکانامیک» می‌نویسد: «اظهارات رک و پوست‌کنده او فقط دلایلی را تقویت می‌کنند که چرا پرچم آمریکا نماد فقر و تباهی است.»

اقدام جدید سپاه
 صهیونیست‌ها را به هم ریخت
موضوع ادعای تأسیس کارخانه تولید سلاح سپاه ایران در لبنان سبب سرگشتگی صهیونیست‌ها شده است. روزنامه صهیونیستی هاآرتص با اشاره به حمله موشکی سپاه ایران به مواضع داعش پرداخت و نوشت: «در حال حاضر نیز ایران به جای انتقال سلاح به حزب‌الله لبنان، تولیدات موشکی خود را در لبنان به راه انداخته است و نکته مهم اینجاست که ایران این کارخانه را در زیرزمین احداث کرده است تا از حملات اسرائیل در امان باشد.» این روزنامه در ادامه نوشت: «با تأیید ایران از این موضوع، برخی از مقامات اسرائیل در ماه‌های اخیر تلاش‌های دیپلماتیکی خود را برای تحت فشار قرار دادن حزب‌الله افزایش داده‌اند و سعی دارند هر طور شده مانع از احداث کارخانه تسلیحات ایران شوند.»

مسئولان آمریکایی باید از بیان حقوق بشر خجالت بکشند
یکی از بیانات رهبر معظم انقلاب روشنگری درباره حقوق بشر آمریکایی است که متأسفانه در این باره فعالیت چندانی صورت نگرفته است؛ اما کارشناسان معتقدند برای تحقق این موضوع باید فعالیت‌های زیر صورت بگیرد: اول؛ موضوع «حقوق بشر آمریکایی» باید در کشور متولی داشته باشد، هرچند که در برخی موارد به صورت خودجوش همایش‌هایی در این زمینه برگزار می‌شود؛ اما تبیین نقض حقوق بشر و فعالیت‌های ضد ایرانی آمریکا به یک متولی پای کار نیاز دارد تا حتی همان کارهای خودجوش را نیز سازماندهی کند. دوم؛ شبکه‌ای از فعالان حقوق بشر و منتقدان نقض حقوق بشر از سوی آمریکا ایجاد کنیم؛ ولی هنوز چنین کاری صورت نگرفته است و افراد در این زمینه شناسایی نشده‌اند. قدم سوم برای اقدام در زمینه تبیین حقوق بشر آمریکایی «تعریف کار مشترک» است؛ از این‌رو فعالیت‌های علمی و تبلیغاتی در این حوزه باید گسترش پیدا کند، طوری که در سطح جهان آمریکا از اینکه بخواهد درباره حقوق بشر صحبت کند، خجالت بکشد؛ اما الان چنین جوی برای آمریکا وجود ندارد چون جوامع و افکار عمومی با مصادیق نقض حقوق بشر از سوی آمریکا آشنا نیستند. بنابراین باید در این زمینه پرونده و کار مشخصی تعریف شود و این سه مسئله اولویت دارد. از سوی دیگر چون موضوع هسته‌ای بلاتکلیف است، آمریکا بهانه هسته‌ای هم ندارد، بنابراین این مسئله الآن نسبت به قبل از مذاکرات هسته‌ای اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

آیا وقت پاسخ قاطع فرا نرسیده است؟!
محمد کاظم انبارلویی در یادداشتی با اشاره به سکوت دستگاه دیپلماسی کشورمان نسبت به گستاخی‌ها و جنگ‌افروزی‌های آمریکا نوشته است: «نمی‌دانم صدای طبل جنگ و خصومت‌ورزی آمریکایی‌ها که درون هیئت حاکمه‌شان یک لحظه قطع نمی‌شود و گاهی پژواک آن در سازمان ملل، اروپا و کشورهای منطقه هم شنیده می‌شود، در کریدورهای وزارت خارجه، شورای امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی، هیئت نظارت بر برجام و نیز دفتر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران هم شنیده می‌شود؟ دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در بلند کردن این صدا در سنا و مجلس نمایندگان به صورت کرکننده اجماع دارند. آیا ما هم در داخل برای این صداهای گوشخراش پاسخی داریم؟سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ویژه سپاه قدس هدف این سر و صداهاست. آیا برای دفاع از این رکن از انقلاب که وظیفه پاسداری از نظام و انقلاب را دارد، کاری می‌کنیم یا متأسفانه گاهی با صدای طبل خصومت‌ورزی آمریکا همنوایی می‌کنیم؟ آمریکایی‌ها این مواضع خصمانه را وارد مرحله نظامی کرده‌اند و به ترور و تروریسم روی آورده‌اند. حادثه حمله به مرقد مطهر امام(ره) و مجلس شورای اسلامی، اعلام جنگ مسلحانه علیه انقلاب بود. ماجراجویی‌های آمریکا هر روز وارد مرحله‌ای تازه می‌شود. آیا وقت آن نرسیده است که صدای طبل خصومت‌ورزی آمریکا را با مواضع قاطع و روشن دولت، خاموش کنیم؟

هنگام سفر ظریف تحریم‌ها افزایش یافت
 تحریم‌ها بیش از گذشته علیه ایران اعمال می‌شود، اتحادیه اروپا فهرست افراد و نهادهای تحریمی در ایران را که در فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی نقش دارند، به روز رسانی کرد. در این فهرست اسامی تنها اطلاعات افراد تغییر یافته است. افراد حقیقی که اطلاعات‌شان در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا به روزرسانی شده است: ۱) فریدون عباسی‌دوانی، ۲) علی‌اکبر احمدیان، ۳) مرتضی بهمن‌یار، ۴) احمد وحید‌دستجردی، ۵) احمد درخشنده، ۶) محمد اسلامی، ۷) رضا اسماعیلی، ۸) محسن فخری‌زاده مهابادی، ۹) محمد حجازی، ۱۰) محسن حجتی، ۱۱) مهرداد اخلاقی‌کتابچی، ۱۲) ناصر ملکی، ۱۳) محمدرضا نقدی، ۱۴) محمد‌مهدی نژادنوری، ۱۵) مرتضی رضایی، 16) مرتضی صفری، 17) یحیی رحیم‌صفوی، 18) حسین سلیمی، 19) قاسم سلیمانی، 20) محمدرضا زاهدی، 21) محمدباقر ذوالقدر، 22) عظیم آقاجانی و 23) علی‌اکبر طباطبائی. شرکت‌هایی که اطلاعات‌شان در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا به روزرسانی شده است:1ـ گروه صنعتی متالورژی و مهمات 2ـ گروه صنعتی موشک کروز 3ـ سازمان صنایع دفاعی 4ـ گروه صنعتی فجر 5ـ کالا الکتریک 6ـ صنایع شیمیایی پارچین 7ـ شرکت خدمات هوایی پارس 8‌ـ صنایع هوانوردی قدس 9ـ گروه صنعتی صنام 10ـ صنایع هفتم تیر ۱۱ـ گروه صنعتی شهید باقری 12ـ گروه صنعتی شهید همت 13ـ صنایع هوایی شوآ. شایان ذکر است که آقای ظریف نهم تیر ماه 96 پس از دیدارهای اخیرش با رهبران برلین، رم و پاریس در صفحه شخصی‌اش در اینترنت آورده است: «برخلاف دشمنی نابخردانه آمریکا، اتحادیه اروپا به برجام و تعامل سازنده متعهد است؛ اما تحریم‌های فوق هنگامی که وی در سفر اروپایی به سر می‌برده است به تصویب رسیده!»

تلاش برای کاهش نفوذ ایران روی کاغذ آسان است
نشریه آمریکایی نشنال‌اینترست با اشاره به ناتوانی آمریکا در کاهش قدرت و نفوذ ایران در جبهه مقاومت نوشت: «تلاش برای کاهش نفوذ ایران در سوریه به نظر روی کاغذ آسان است؛ اما در عمل این‌طور نیست. کسانی که سعی کردند ایران را از جنوب شرقی سوریه بیرون کنند (حضور ایران در این منطقه برای ایجاد پل سرزمینی به مدیترانه است) باید تعیین کنند چطور این کارشان به شکست داعش کمک خواهد کرد. آنها درباره نیروهایی که برای این هدف و برای حفظ کنترل منطقه نیاز است نیز درست تصمیم نگرفته‌اند. یکی از مقامات کاخ سفید اخیرا به استفاده از مدل پات پاترول در دهه 1960 اشاره کرد که در آن سربازان آمریکایی با جیپ وارد عمل می‌شدند و سربازان آلمانی را در شمال صحرای آفریقا گیر می‌انداختند. دولت برنامه اعزام تیم هفت نفره‌ای را برای کمک‌های بشردوستانه به مناطق جنوب شرقی سوریه که از کنترل داعش خارج شده را نیز مطرح کرده است. همه این تلاش‌ها محدود بوده و راهبردی نبوده است. از این گذشته تشدید سیاست‌های تهاجمی علیه ایران، ممکن است به توافق هسته‌ای آسیب بزند. شاید این توافق فوق‌العاده نباشد؛ اما توانایی‌های هسته‌ای ایران را محدود کرده است. این نشریه پیش از این در گزارشی نوشته بود: «تأثیرگذاری ایران برکشورهای سوریه، عراق و لبنان و یمن رو به افزایش است و این کشور در حال تبدیل شدن به قدرتمندترین رهبر خاورمیانه است.»

   اکبر معصومی/ اقدام مقتدرانه سپاه در حمله موشکی به مقر داعش و دامنه تأثیر آن را نمی‌توان در محدوده دیرالزور و حتی گستره پرماجرای منطقه غرب آسیا ارزیابی کرد، زیرا مقابله با تروریسم از جمله مباحث مورد تأیید مکرر سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد است و طبعاً مورد قبول قواعد حقوق بین‌الملل نیز است.
جامعه بین‌المللی در دهه‌های اخیر با وضعیت‌هایی روبه‌رو شده است که به موجب آن کشورها دست به اقدامات نظامی مستقیم علیه بازیگران غیردولتی مستقر در سرزمین کشور ثالث می‌زنند و این مسئله اغلب بر حاکمیت کشورهای مستقل تأثیر می‌گذارد و باعث طرح سوالات حقوقی درباره مشروعیت این اقدامات می‌شود. 
منشأ تهدیدات علیه صلح و امنیت بین‌المللی در گذشته محدود به اختلافات و منازعات بین کشورها بود؛ اما امروزه گستره این تهدیدات به درون مرزهای ملی منتقل شده است؛ به طوری که بازیگران غیردولتی طرح‌ریزی چنین اقداماتی را برعهده دارند. در پاسخ به این تهدیدات دول قربانی به حق دفاع مشروع در برابر عملیات‌های مسلحانه گروه‌های مخالف (بازیگران غیر دولتی) استناد می‌کنند.
بر اساس سابقه‌ای که در سازمان ملل متحد وجود دارد، حق دفاع مشروع بر اساس ماده 51 منشور ملل متحد به منزله استثنایی‌ بر اصل ممنوعیت توسل به زور در حقوق بین‌الملل در ماده 2 بند 4 قرار گرفته است.
به طور مشخص با توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و تأکید دبیرکل سازمان ملل متحد عملیات یک سازمان تروریستی را نشانه تجاوز مسلحانه تلقی می‌کند و به طرف حمله‌شونده اجازه مشروع به طور خاص و همچنین اجازه دفاع مشروع جمعی بر اساس یک حرکت همه‌جانبه و منطقه‌ای اقدام را می‌دهد.
جمهوری اسلامی ایران به مبارزه با تروریسم به صورت مستشار نظامی در کشورهای سوریه و عراق دعوت شده و طبعاً هرگونه حمله به خاک سوریه به دلیل دعوت همین کشور برای مبارزه با تروریسم بوده است.
حمله موشکی سپاه پاسداران به مواضع داعش با اطلاع کشور سوریه بوده است. حرکت جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قواعد بین‌الملل به منزله دفاع از حاکمیت و منافع ملی کشورمان صورت گرفته و این سابقه را در حرکت‌های برخی کشورهای دیگر در سطح جهان می‌توان مشاهده کرد.
از منظر سیاسی و بین‌المللی این حمله موشکی سپاه کاری چشمگیر و مورد قبول بین‌المللی بوده و همه طرف‌های پیام این حرکت جمهوری اسلامی ایران را درک کردند و دیگر بعید است کشورها یا گروهک‌‌های تروریستی به خود اجازه تعرض به مرزها را بدهد.
پیام این حرکت به گروهک‌های تروریستی و ذی‌نفعان آنها داده شد و دیگر هیچ‌کس جرئت تعرض به مرزهای بین‌المللی جمهوری اسلامی را نخواهد کرد و ایران در جایگاه کشور ایجادکننده ثبات در منطقه معرفی شد و ایجاد امنیت در این منطقه منوط به وجود امنیت برای جمهوری اسلامی ایران است.