حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگوی تلفنی خود با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش اجازه تعدی به حاکمیت عراق را نخواهد داد و این عراقی‌ها هستند که بر خود حکومت می‌کنند. وی گفت: عراقی‌ها جانفشانی‌های بزرگی برای آزادسازی سرزمین خود از دست داعش کرده‌اند و این خود آنها هستند که بر خودشان حکومت می‌کنند و به هیچ کسی اجازه نخواهند داد که به حاکمیت و کشور و ثروت آنها تعدی کند.
 رضا اشرفي/ نشست گروه 20 در حالي برگزار شد كه جهان شاهد اتفاقات و رخدادهاي تازه‌اي در آن بود. گروه 20 از تركيب 19 كشور با اتحاديه اروپا شكل گرفته كه در نشست‌هاي خود درباره مسائل، رخدادها و بحران‌هاي بزرگ جهان تصميم‌ می‌گیرند. اين گروه در سال 1999 و پس از بحران مالي شكل گرفته در آسيا تشكيل شد و كم‌كم به حوزه‌هاي ديگر گسترش پيدا كرد. 
در هر دوره كه اين نشست برگزار مي‌شود، طبق بسياري از نشست‌هايي كه كشورهاي غربي برگزار مي‌كنند،‌ اعتراضاتي شكل مي‌گيرد كه كمتر به خشونت كشيده مي‌شود؛ اما در اين دوره شرايط کاملاً متفاوت بود و شهر هامبورگ کم‌وبیش به ميدان جنگ شبيه شده بود. بر همين اساس، بسياري از مراكز مهم اين شهر در حالت تعطيلي قرار داشتند و معترضان به رهبران حاضر در اين نشست پيام دادند كه «به جهنم خوش آمديد»؛ اما چرا در اين دوره چنين اعتراض و خشونتي شكل گرفت؟
در كل مي‌توان چهار گروه را در اين اعتراضات دخيل دانست؛ گروه اول طيفي از معترضان بودند كه چندان با ليبراليسم و نظام سرمايه‌داري مخالفتي نداشتند. اگر چه بيش از همه از عملكرد دولتمردان خود در حوزه‌هاي مختلف، از جمله بحران زيست‌محيطي، نوع مبارزه با تروريسم و بحث تجارت آزاد و... اعتراض داشتند؛ اما در كل موافق جريان ليبراليسم و شرايط كنوني هستند. بنابراين راه‌پيمايي آنها کاملاً مسالمت‌آميز به پايان رسيد.
ماجرا از زماني شروع شد كه طيف دوم و معترض كه عموماً چپ‌گرايان منتقد نظام سرمايه‌داري بودند، خود را آماده تظاهرات كردند. با توجه به اينكه نظام سرمايه‌داري در دوران بحران مالي به سر مي‌برد، جنبش چپ‌گرايي با شدت بيشتري رشد كرده و وارد عرصه‌ها و فعاليت‌هاي اجتماعي ـ سياسي شده است. اين طيف با انتقاد كليت ساختار نظام بين‌الملل حتي در برابر رهبران حاضر در شهر هامبورگ موضع گرفت. همين مسئله سبب شد تا پليس وارد شده و تنش اوليه كليد بخورد؛ زیرا پليس براي متفرق كردن اين دست از معترضان از ماشين‌هاي آب‌پاش و اسپري‌هاي فلفل استفاده كرد؛ همزمان معترضان نيز با استفاده از مواد محترقه و همچنين آتش زدن وسايل گوناگون و حمله به مراكز مهم،‌ شهر را به صحنه جنگ و نبرد تبديل كردند. مهم‌ترين اعتراضات اين گروه افزایش فقر، ناديده گرفتن عدالت و تمركز كشورها و رهبران كنوني در پول و ثروت به جاي حقوق بشر و انسانيت بود. 
در كنار اين طيف از معترضان، تندرو نژادپرست قرار داشتند كه به طور كل مخالف جهاني‌سازي و همچنين مهاجرت بودند. طيفي كه در سال‌هاي اخير در بسياري از كشورها، از جمله اروپا رشد زيادي داشته‌اند و حتي خود را تا كرسي‌هاي نخست‌وزيري و رياست‌جمهوری نزديك كرده‌اند؛ اما هنوز نتوانسته‌اند در اين سطح به خواست مطلوب خود برسند. اين طيف نيز فضاي اعتراضي را به سمت خشونت پيش برده و با پليس درگير شدند. در اين طيف بيشترين اعتراضات نسبت به نوع سياست‌هاي پناه‌جوپذیری در اروپا است كه البته تمايلات نژادپرستانه در آنها زياد است. 
اما چهارمين طيف معترضان را افرادي تشكيل مي‌دادند كه به طور مستقيم با رهبري برخي از كشورها در نظام بين‌الملل مشكل داشتند. اين مسئله در شعارهاي آنها مشاهده می‌شد. طي اعتراضات شکل گرفته در بسياري از موارد ديده مي‌شد كه شهروندان شعار مرگ بر ترامپ سر مي‌دادند. در چنين حالتی، پليس هم مجبور به واكنش مي‌شد و هر بار فضاي خشونت و تنش افزايش پيدا مي‌كرد.
گفتنی است، مورد مذکور تنها مسئله و مشكل اين نشست نبود؛ بلكه در داخل نشست و بين رهبران حاضر در آن نيز اختلافات به قدري زياد بود كه تا آخرين ساعات اميدي براي تنظيم بيانيه مشترك وجود نداشت. به طور كل، مهم‌ترين زمينه‌هايي كه در اين نشست برگزار شد، در سه حوزه زيست‌محيطي،‌ تجارت آزاد و مبارزه با تروريسم بود كه آمریکا در هر سه حوزه با كشورهاي مختلف تفاوت ديدگاه داشت. 
ترامپ در زمينه زيست‌محيطي و حتي بحث تجارت آزاد با همه كشورهاي حاضر و در زمینه مبارزه با تروریسم به كشورهاي مخالف هژمون، از جمله روسيه و چين مشكلات و اختلافات بنيادي داشت كه همين موضوع سبب شد تا در داخل نشست نيز مسائل چندان مسالمت‌آميز و در فضاي دوستانه پيش نرود. 
ترامپ در نشست سران گروه ۲۰ با دستان خالی حضور دارد که برگرفته از نابسامانی‌های داخلی و شکست‌های جهانی آمریکاست. نکته مهم در این نشست آن است که برخلاف گذشته که آمریکا طراح و دیگران تأیید‌کننده بودند، در این اجلاس صف‌بندی‌ها علیه آمریکا طولانی بوده و مقابله با این کشور به اصل واحد و همگانی مبدل شده است. روندی که می‌توان آن را از نشانه‌های افول هژمونی جهانی ایالات متحده دانست؛ هر چند با قدرت نظامی و بحران‌سازی سعی در القای توان خود برای حفظ هژمونی‌اش را دارد.
مسئله مهم ديگر اين است كه اين گروه در حالي در زمینه مبارزه با تروريسم به دنبال رايزني و راه حل بود كه مهم‌ترين منبع و مولد تروريسم بين‌المللي، يعني عربستان سعودي در آن حضور داشت؛ اگر چه از ترس كودتا در رياض،‌ هيچ يك از پادشاه و ولي‌عهد در آن شركت نكردند؛ اما كرسي سعودي را خالي نگذاشته و وزير دارايي سابق را به اين نشست روانه كردند.

 مدیر سیا: نفوذ ایران در منطقه بزرگ‌ترین چالش آمریکاست
خبرگزاری تسنیم: مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مدعی است، ایران همچنان به افزایش نفوذ خود در منطقه خاورمیانه ادامه می‌دهد. مایک پمپئو، مدیر سازمان سیا در سخنانی ادعا کرد: «ایران همچنان به دنبال افزایش نفوذ خود در منطقه خاورمیانه است و بزرگ‌ترین حامی تروریسم به شمار می‌رود.» وی در ادامه افزود: «گسترش نفوذ ایران شاید بزرگ‌ترین چالش برای سیاست خاورمیانه‌ای ایالات متحده در بلندمدت باشد. قدرت و نفوذ ایران به ویژه طی سال‌های اخیر همچنان رو به افزایش است، ایران به طور آشکارا به دنبال تبدیل شدن به قدرت برتر در منطقه است.»
 درخواست سناتورهای آمریکایی از تیلرسون
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: اعضای جمهوریخواه کنگره از وزیر خارجه آمریکا خواستند لحن خود درباره توافق هسته‌ای با ایران را تغییر دهد. «تام کاتن»، «تد کروز»، «دیوید پرود» و «مارکو روبیو» چهار نماینده جمهوریخواه از تیلرسون خواستند پایبندی ایران به برجام را که میان تهران و شش قدرت جهانی حاصل شد و مسیر را برای برداشتن تحریم‌های مختلف کنگره علیه ایران هموار کرد، تأیید نکند.
چهار عضو حزب جمهوریخواه نامه‌ای درباره برجام به وزیر خارجه آمریکا نوشتند. براساس قانون هر 90 روز یک بار باید میزان پایبندی ایران به برجام بررسی شود. در گزارش ماه آوریل، تیلرسون برخلاف دیگر مقامات دولت ترامپ، پایبندی ایران به برجام را تأیید کرد و برداشته شدن تحریم‌های ایران را مغایر با منافع آمریکا ندانست.
کاخ سفید:‌ لایحه تحریم‌های ایران حمایت دوحزبی را ندارد
خبرگزاری فارس: «مارک شورت» مدیر امور قانون‌گذاری کاخ سفید اعلام کرد: «قانون تحریم‌های ایران که شامل اقدامات تنبیهی علیه روسیه نیز می‌شود، بعید است که بتواند حمایت دوحزبی در کنگره آمریکا را به دست آورد.» شورت تأکید کرده است:‌ «ما معتقدیم شیوه‌ای که در حال حاضر این لایحه براساس آن تنظیم شده، نخواهد توانست حمایت دموکرات‌ها و جمهوریخواهان را به دست آورد.» دولت «دونالد ترامپ» ‌رئیس‌جمهوری آمریکا از این موضوع نگران است که این لایحه که سنا تنظیم کرده و مسکو را نیز به اتهام مداخله ادعایی در انتخابات آمریکا به‌طور همزمان تحریم می‌کند، هیچ تخفیفی در زمینه مسائل مرتبط با امنیت ملی، نظیر دیگر اقدامات تحریم در گذشته شامل نمی‌شود.
متیس: کنار آمدن با ایران دشوار است
خبرگزاری مهر: «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا تصریح کرد، کنار آمدن با نظام حاکم ایران دشوار است. وزیر دفاع آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه مدعی شد، در ایران «انتخابات واقعی» وجود ندارد. وی گفت: «بنابراین نکته اینجا است که ایران کشوری است که بیشتر مانند یک نهضت انقلابی عمل می‌کند و نه در راستای منافع خودش و بنابراین، کار بسیار بسیار سخت است.» وی گفته است: «تا زمانی که مردم ایران بتوانند از شر این دین‌سالاری خلاص شوند و از شرّ این آدم‌هایی که می‌توانند به مردم بگویند کدام کاندیداها را می‌توانند انتخاب کنند، اوضاع بسیار بسیار دشوار خواهد بود.» وی گفت: «ایران رژیمی است که نیروهای نیابتی مانند حزب‌الله لبنان را به کار می‌گیرد تا اسرائیل [رژیم صهیونیستی] را تهدید کند، نخست‌وزیر سابق لبنان را به قتل برساند و توریست‌های اسرائیلی را بکشد.»
بولتون: آتش‌بس در سوریه پیروزی روسیه و ایران است
خبرگزاری صداوسیما: جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: «آتش‌بس در سوریه پیروزی آشکار روسیه، ایران و متحدانش است.» جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد ضمن انتقاد از موضع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال روسیه، سوریه و کره شمالی، آتش‌بس سوریه را «پیروزی آشکاری» برای روسیه، رژیم بشار اسد (رئیس‌جمهور سوریه)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و حزب‌الله لبنان برشمرد.

  قاسم غفوری/ «تروریسم» از جمله واژگانی‌ است که در سال‌های اخیر به یکی از کلیدواژه‌های اصلی ادبیات سیاسی و امنیتی جهان مبدل شده است. نگاه به این موضوع در دو محور قابل تقسیم‌بندی است؛ بخشی از آن شامل افکار عمومی جهان و کشورهایی می‌شود که تروریسم را خطری جهانی دانسته و همه توان خود را برای مبارزه با آن به کار گرفته‌اند که نمود عینی آن را در سوریه و عراق می‌توان مشاهده کرد، به طوری که ارتش و نیروهای مردمی در کنار متحدان منطقه‌ای خود نظیر جمهوری اسلامی ایران، حزب‌الله لبنان و روسیه نبردی تمام‌عیار علیه تروریسم داشته و به اذعان جهانیان نقشی مهم در حفظ امنیت جهان ایفا کرده‌اند. طیف مقابل شامل کسانی می‌شود که تروریسم را مؤلفه‌ای برای قدرت‌یابی و حفظ منافع می‌دانند. ریشه این تفکر را در عملکردهای آمریکا و انگلیس در زمان حضور نیروهای شوروی سابق در افغانستان می‌توان دید که به این بهانه القاعده و زیر شاخه‌های آن را در افغانستان ایجاد کردند. تروریسمی که با مرور حوزه مسئولیت آن برای ایجادکنندگانش دامنه گسترده‌تری یافت، چنانکه بسیاری از مناطق جهان تحت فعالیت گروه‌های تروریستی روزهای خونینی را شاهد بوده است. 
این روزها مبارزه سراسری عراق و سوریه و متحدان‌شان با تروریسم می‌رود تا زمینه‌ساز تزلزل شدید تروریسم در حوزه نظامی شود. روند تحولات نشان می‌دهد حامیان و اربابان تروریست‌ها در حال طراحی توطئه‌ای برای حفظ بقایای این گروه‌ها و البته گنجاندن آنها در قالبی جدید برای ادامه بهره‌گیری از این نسخه به منظور استمرار بحران‌های جهانی هستند. دولتمردان آمریکا همواره یک موضوع در قبال تروریسم داشته‌اند و آن اینکه باید تروریسم را مدیریت کرد و هرگز از نابودی آنان سخن به میان نیاورد. 
حال بر اساس همین دیدگاه این سؤال مطرح می‌شود که آیا واشنگتن و شرکایش با پذیرش خطر جهانی تروریسم به استمرار اوضاع کنونی، یعنی نابودی گروه‌های تروریستی تن می‌دهند، یا طرح‌های دیگری برای حفظ آنان در پیش خواهند گرفت؟
آمریکایی‌ها همواره سیاست حمله پیش‌دستانه و در عین حال بهره‌گیری از ظرفیت‌های حاشیه‌ای برای پایین آوردن هزینه‌های خود را اجرا کرده‌اند، چنانکه در باب تروریسم نیز فلسفه ایجاد آن و بهره‌گیری از مهر‌ه‌هایی همچون سعودی در این چارچوب بوده است. اکنون در صحنه جهانی تحولات تأمل‌برانگیزی مشاهده می‌شود که بی‌ارتباط با این رفتارها نیست. 
سعودی بیش از دو سال است که کشتاری سراسری را در یمن به راه انداخته، اما جالب آنکه در ماه‌های اخیر با وجود شکست‌های گسترده، یک عرصه را به شدت پیگیری می‌کند و آن ایجاد پایگاه برای گروه‌های تروریستی القاعده و داعش در مناطق جنوبی یمن است، در حالی که آمریکا و انگلیس نیز از این رفتار حمایت می‌کنند.
در افغانستان در حالی که می‌رفت تا امنیت و ثبات نسبی در این کشور برقرار شود، به ناگاه داعش در آنجا اعلام موجودیت کرده و بحران‌های امنیتی این کشور به دوران گذشته بازگشته است. جالب آنکه نیروهای آمریکا و ناتو نیز به شدت در افغانستان افزایش یافته‌اند؛ اما نه تنها با این گروه‌ها مبارزه نمی‌کنند، بلکه در حال احداث مناطقی امن برای آنان هستند. گزینه سوم تحولات لیبی است. در حالی که لیبی با وجود گرفتار بودن در جنگ داخلی روندی آرام را سپری می‌کرد، اما گروه‌های تروریستی با ادعای داعش در آنجا موجودیت خود را علنی کردند. نکته مهم آنکه، اکنون غرب در حالی ادعای تلاش برای تآمین امنیت در کشور را سر می‌دهد که با این گروه‌ها مقابله‌ای ندارد و صرفاً در حال تشدید فضای بحران است که به طور حتم نتیجه‌ای جز تقویت موقعیت این گروه‌ها ندارد.  با این توصیف می‌توان نتیجه گرفت که آمریکا در حالی که تروریسم را در بسیاری از نقاط جهان از جمله آسیای مرکزی و قفقاز و حتی شرق آسیا نظیر فیلیپین، اندونزی و مالزی گسترش می‌دهد، اما برآیند رفتاری آنان نشان می‌دهد که با آگاهی از ناتوانی در حفظ تروریسم در سوریه و عراق، از مدت‌ها پیش مثلث یمن، لیبی و افغانستان را برای ایجاد نسل جدید تروریست‌ها در نظر گرفته و اکنون با تزلزل شدید تروریسم در سوریه و عراق سرعت بیشتری به این طراحی داده است و تشدید بحران‌های امنیتی این سه کشور نتیجه‌ این رفتارهاست.

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ ۲۵
  عبدالله عبادی/ قرقیزستان کشوری محصور در خشکی در آسیای میانه است که پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آن «بیشکک» نام دارد. جمعیت این کشور بر اساس سرشماری سال 2009، حدود 5/5 میلیون نفر بوده است. قرقیزستان به همراه قزاقستان تنها کشورهای آسیای میانه هستند که زبان رسمی آنها روسی است؛ البته در قرقیزستان زبان قرقیزی هم جزء زبان‌های رسمی به شمار می‌آید. باید افزود، حدود 80 درصد مردم این کشور مسلمان و بقیه پیرو کلیسای ارتدکس هستند.
اگرچه این کشور منابعی از طلا و اورانیوم و فلزهای کم‌یاب دارد؛ ولی اقتصادش عمدتاً به تجارت و صدور کالاهای بومی و به ویژه به صدور کالاهای چینی به جمهوری‌های آسیای میانه وابسته است. گفتنی است، از زمانی که قزاقستان در اجرای شرایط مربوط به اتحادیه گمرکی با روسیه و بلاروس، عوارض گمرکی را برای کالاهای کشورهای غیر عضو افزایش داد، قرقیزستان بزرگ‌ترین بازار صادراتی خود را از دست داد.

آغاز روابط با آمریکا
به دنبال فروپاشی شوروی سابق در سال 1990، قرقیزستان توانست استقلال خود را کسب کند و پس از آن آمریکا در سال 1992 این کشور را به رسمیت شناخت. با توجه به فقر حاکم بر دولت و مردم این کشور که ناشی از نبود منابع غنی طبیعی بود، آمریکا کمک‌های اقتصادی خود به قرقیزستان را آغاز کرد که نقش مهمی در گسترش نفوذ آن در این کشور آسیای میانه داشته است. وضعیت اقتصادی این کشور به نوعی سبب شد تا آمریکا در سال 1998 با عضویت قرقیزستان در سازمان تجارت جهانی (WTO) موافقت کند.
پس از حوادث 11 سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان در جنگ علیه تروریسم، مسئولان کاخ سفید از عسکر آقایف، رئیس‌جمهور این کشور درخواست کردند پایگاه هوایی ماناس را در اختیار ارتش آمریکا قرار دهد؛ این در حالی بود که آمریکا همزمان پایگاه (خان‌آباد) در ازبکستان را نیز مورد توجه قرار داده بود.
رهبران ازبکستان و قرقیزستان که هیچ یک پایگاه مردمی خوبی نداشتند؛ به این درخواست آمریکا جواب مثبت دادند تا در سایه حضور آمریکا  بقای حکومت خود را تضمین کنند.
آنها نه تنها آمادگی خود برای همکاری با جرج بوش را اعلام کردند؛ بلکه همراه با  نیروهای ناتو در جنگ علیه مردم فقیر و مظلوم افغانستان شرکت کردند. در این میان، دولت عسکر آقایف که از گسترش ناامنی در کشورش از سوی گروه‌های اسلام‌گرای تندرو هراس داشت، احساس کرد که به پشتیبانی آمریکا نیاز مبرمی دارد؛ از این رو حاضر شد با حضور نظامی آمریکا در کشورش موافقت
 کند.
در دسامبر 2001، پارلمان قرقیزستان موافقت خود را با استقرار نیروهای نظامی آمریکا در پایگاه ماناس اعلام کرد و سپس نیروها و تجهیزات آمریکایی در این پایگاه مستقر شدند.
رهبران قرقیزستان بسیار امید داشتند که بتوانند از راه همکاری نظامی با آمریکا کمک‌های اقتصادی بیشتری دریافت کرده و مشکلات اقتصادی را که عامل بسیاری از ناهنجاری‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی در کشورشان بود، از میان بردارند. همچنین از آنجایی که قرقیزستان نظامی غیر دموکراتیک دارد، رهبران آن امیدوار بودند در سایه پشتیبانی آمریکا از آنها از شدت انتقادهای بین‌المللی درباره وضع حقوق بشر در آن کشور کاسته شود.
اما از آنجایی که حضور آمریکا در کشورهای توسعه نیافته با هدف حل مشکلات این کشورها نبوده و دامن زدن بر مشکلات است، به فاصله چند ماه پس از حضور نظامی آمریکا در قرقیزستان، مسئولان این کشور متوجه شدند که مشکلات نه تنها کاسته نشده؛ بلکه بسیاری از آنها به چالش تبدیل شده‌اند. برای نمونه، از آنجایی که یکی از مشکلات بزرگ قرقیزستان ورود مواد مخدر از افغانستان به این کشور بود، بر خلاف انتظار، خروج طالبان از صحنه سیاسی نه تنها تأثیری در کاهش ورود مواد مخدر به این کشور نداشت؛ بلکه از اواخر سال 2002 به بعد شمار معتادان به هروئین در قرقیزستان به طور چشمگیری افزایش یافت؛ به گونه‌ای که شهروندان این کشور از اینکه آمریکا بتواند جلوی کاشت مواد مخدر در افغانستان را بگیرد، به طور کامل ناامید شدند.
از سوی دیگر در خلال این سال‌ها و با وجود نیروهای نظامی آمریکا در منطقه آسیای میانه حرکت اسلامی ازبکستان که به نوعی وامدار اندیشه‌های سلفی‌گری و وهابیت بوده و همواره به مثابه تهدیدی برای امنیت قرقیزستان مطرح بوده، نه تنها ضعیف نشد؛ بلکه بسیار قوی‌تر از قبل عمل کرد. به گفته کارشناسان، مشارکت در خشونت‌ها و درگیری‌های خونین قومی در استان‌های «اوش» و «جلال‌آباد» در جنوب قرقیزستان و همچنین حمله به کاروان‌های نظامیان تاجیک و قتل 24 نظامی این کشور نشانه قوی‌تر شدن این جریان تکفیری در منطقه است.
یکی از نکات مهم درباره حضور آمریکا در قرقیزستان روابط نظامی بین وزارت دفاع این کشور و پنتاگون است. قرقیزستان مانند دیگر کشورهای آسیای میانه، ارتش چندان بزرگ و قدرتمندی ندارد. گفتنی است، کل نیروهای مسلح و نیروهای شبه‌نظامی و امنیتی این کشور حدود ۲۰ هزار نفر است که آنها نیز با مشکل پایین بودن سطح آموزش‌ها و همچنین جنگ‌افزار و تجهیزات لازم روبه‌رو 
هستند.
 افزون بر این، قرقیزستان بودجه نظامی بسیار محدودی دارد که هیچ‌گاه به بالای یک میلیارد دلار نرسیده‌ است. در نتیجه پس از تحکیم روابط آمریکا و قرقیزستان، آموزش و تجهیز ارتش این کشور در دستور کار پنتاگون قرار گرفت. طی 15 سال گذشته، آموزش نظامیان قرقیزی به طور ثابت در تقویم آموزشی پنتاگون قرار داشته و آمریکا سالیانه چندین هزار دلار برای آموزش نظامیان این کشور هزینه می‌کند تا در مواقع لزوم به جای ارتش کشورش، نظامیان قرقیزستان از منافع این کشور در منطقه حمایت کنند.

 آمریکا: بازرسی از کتاب‌های مسافران
نقض حقوق شهروندی و آزادی‌های فردی در آمریکا هر روز گسترده‌تر می‌شود، چنانکه منابع خبری اعلام کردند، از این پس کارکنان گیت‌های فرودگاهی در آمریکا می‌توانند، کتاب‌ها را به احتمال پنهان کردن چیزی در میان صفحات آن گشوده و بازرسی کنند. اداره امنیت حمل‌ونقل آمریکا در نظر دارد دست به اقدام جدیدی برای بازرسی از مسافران در فرودگاه‌ها و به طور ویژه، الزامات مربوط به کتاب‌ها و دیگر انتشارات در کیف‌های دستی بزند. کارکنان امنیتی این مرکز موظفند کتاب‌ها را گشوده و لابه‌لای ورق‌های آن را جست‌وجو کنند. نهادهای حقوق بشر هشدار داده‌اند که این اقدامات به بهانه مبارزه با تروریسم، نه تنها زمینه‌ساز امنیت نمی‌شود؛ بلکه نقض آشکار آزادی‌های فردی است که با تمام اصول و قوانین حقوق بشری مغایر است.
 میانمار: عدم همکاری با کمیته حقیقت‌یاب
سازمان ملل در گزارشی کشتار جمعی و تجاوزهای گروهی به مسلمانان روهینگیا را ارتکاب جنایت علیه بشریت و احتمالاً پاک‌سازی قومی توصیف کرد. همچنان از عضویت در گروه حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد درباره ادعای کشتار و تجاوز و شکنجه مسلمانان روهینگیا در این کشور به دست نیروهای امنیتی خودداری می‌شود. دولت آنگ‌سان سوچی پیشتر نیز اعلام کرده بود با گروهی که در این زمینه پس از تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه مارس ایجاد شده بود، همکاری نمی‌کند. در پی اجرای عملیات سرکوب امنیتی از سوی ارتش میانمار در واکنش به حملات شورشیان روهینگیا به نیروی پلیس مرزی، حدود 75 هزار روهینگیایی اواخر سال گذشته از ایالت راخین به بنگلادش فرار کردند. سازمان ملل طی گزارشی در ماه فوریه با استناد به مصاحبه با برخی از این آوارگان، کشتار جمعی و تجاوزهای گروهی به مسلمانان روهینگیا را ارتکاب جنایت علیه بشریت و احتمالاً پاکسازی قومی توصیف کرد.
 فرانسه: مساجد بیشتری بسته می‌شود
قانونگذاران فرانسوی با تمدید وضعیت فوق‌العاده در این کشور برای شش ماه دیگر موافقت کردند. وزارت کشور فرانسه اعلام کرده که پیرو تدابیر اتخاذ شده، سه مسجد دیگر بسته می‌شود. تحت قوانین وضعیت فوق‌العاده در فرانسه، اختیارات بیشتری به نیروهای امنیتی این کشور برای انجام عملیات شناسایی و بازداشت مظنون وابسته به گروه‌های تروریستی داده می‌شود. وزارت کشور فرانسه اعلام کرده وضعیت فوق‌العاده به دولت این امکان را می‌دهد که مساجدی را که در آن افراد به «ترویج افراط‌گرایی و تروریسم» می‌پردازند، تعطیل کند. این تعطیلی به مدت شش ماه خواهد بود. از زمان آغاز وضعیت فوق‌العاده در فرانسه تاکنون، 16 مسجد تعطیل شده است. 12 گروه حقوق بشر، از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر از قانونگذاران فرانسوی خواستند که وضعیت فوق‌العاده در این کشور را تمدید نکنند.
آمریکا: پلیس قاتل بی‌گناهان
وضعیت بحرانی نقض نظام‌مند حقوق بشر در آمریکا هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌یابد، چنانکه از اول سال 2017 تا 16 ژوئیه، 492 نفر در تیراندازی‌های پلیس آمریکا کشته شدند که این رقم مشابه آمار سال گذشته در همین دوره است. این آمار ممکن است برای سومین سال متمادی به یک هزار نفر برسد. مرگ یک جوان سیاه‌پوست به دست مأموران پلیس یکی از عوامل به راه افتادن جنبش «جان سیاه‌پوستان مهم است» (Black Lives Matter) بود و مسئله نژادی را در آمریکا دوباره بر سر زبان‌ها انداخت. آماری که نهادهای حقوق بشری منتشر کرده‌اند، دو برابر بیشتر از آمار رسمی است که پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) اعلام کرده است.