خبرگزاری «اسپوتنیک» در گزارشی نوشت: صفحه اینستاگرام منتسب به رهبر [معظم] ایران با انتشار تصویری از «محسن حججی» که به اسارت گروه تروریستی داعش درآمد و به دست آنها کشته شد، واکنش نشان داد. «محسن حججی» که در ایران با عنوان مدافع حرم از وی یاد می‌شود، در عملیاتی که در نزدیکی مرز سوریه با عراق صورت گرفت، به اسارت گروه تروریستی داعش درآمد و به دست آنان کشته شد.
بررسی ظرفیت‌های داخلی از نگاه سه کارشناس
حسن فلاح/ رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ منتخب دوازدهم تأکید کردند که تحریم البتّه مشکلاتی را برای کشور به وجود می‌آورد، در این تردیدی نیست، اما تحریم‌ها موجب شد که ما چشم‌مان را بر روی امکانات‌مان باز کنیم. خیلی از ظرفیّت‌ها را داشتیم، اما نمی‌دانستیم، از آنها غافل بودیم. وقتی تحریم شدیم، به خود آمدیم؛ نگاه کردیم، ظرفیّت‌های موجود داخلی را پیدا کردیم و از آنها استفاده کردیم. امروز برخلاف میل دشمن و خواست دشمن، ما قوی هستیم؛ از لحاظ سیاسی قوی هستیم، از لحاظ نظامی قوی هستیم، از لحاظ امنیّتی قوی هستیم. امروز جمهوری اسلامی ایران به‌ مراتب قوی‌تر و مقتدرتر از سال‌های اوّل است. البته ما کمبودهای فراوانی داریم، این را از نظر دور نمی‌داریم اما انکار هم نکنیم که ظرفیّت‌های بسیاری هم در اختیار ما است؛ ما می‌توانیم از این ظرفیّت‌های بهره‌برداری ‌نشده و استفاده ‌نشده، استفاده کنیم. شما مسئولان کشور به خصوص دولت دوازدهم که سکّاندار چنین نظام پرظرفیّتی هستید؛ این را بدانید نظام جمهوری اسلامی و کشور عزیز ما یک نظام پرظرفیّت و پرامکان و پراستعداد است؛ این استعدادها را باید دانه‌دانه شناخت و از آنها بهره‌برداری کرد. شما با تکیه‌ بر هویّت انقلابی و با کار جهادی، حمایت مردمی و انبوه سرمایه‌های مادّی و معنوی که امروز در اختیار شماست، می‌توانید کشور را با سه جهت‌گیری پرداختن به مشکلات مردم، تعامل گسترده با جهان و نمایش صلابت و قدرت در برابر هر سلطه‌طلبی، پیش ببرید. برای تبیین بهتر موضوع توجه به ظرفیت‌های نظام به سراغ دکتر محمدمهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، دکتر مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی و دکتر زهره الهیان، نماینده مردم تهران در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی رفتیم و با آنها به گفت‌وگو نشستیم، مشروح این گفت‌وگو در ادامه از نظرتان می‌گذرد.
محمدمهدی زاهدی:
ظرفیت‌هایی داریم 
که به تنهایی جهانی از سرمایه هستند
رئیس کمیسیون علوم و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ و مشکل اساسی جامعه امروز که متوجه مسائل اقتصادی و معیشتی می‌شود، از این دریچه ظرفیت‌های نظام را بررسی کرد و گفت: «کشور ما بحمدالله ظرفیت‌های بسیاری دارد؛ مهم‌ترین این ظرفیت‌ها، منابع انسانی جوان، نوآور، فعال و نخبه است که متأسفانه بر روی این سرمایه عظیم به خوبی کار نکرده‌ایم و نتوانسته‌ایم از آنها استفاده بهینه‌ای داشته باشیم. در کنار آن، منابع عظیم تاریخی، مذهبی و تمدنی ما وجود دارد که می‌تواند در مباحث مختلف، به ویژه در مسئله گردشگری مؤثر باشد. ظرفیت‌های بسیار زیادی اعم از منابع خدادادی به صورت معادن و همین طور ظرفیت‌هایی در حوزه نفت و گاز داریم. در کنار اینها ما تاریخ تمدن درخشان، علمای بزرگ و دانشمندان بزرگی در طول تاریخ داشته‌ایم که در جهان سرمشق بوده‌اند. که در حال حاضر هم آن ظرفیت را داریم. اگر به این ظرفیت‌های عظیم که به بخشی از آنها اشاره کردم، توجه کنیم و آنها را به میدان کار بیاوریم، با یک سیاست‌گذاری درست و در کنار آن راهبردهای کاملاً مشخص و عملیاتی نه تنها می‌توانیم بر مشکلات اقتصادی نائل شویم؛ بلکه می‌توانیم بسیاری از مشکلات دیگر را هم مرتفع کنیم.»
وی افزود: ما می‌توانیم توجه ویژه‌ای به حوزه اقتصاد دانش‌بنیان و همین‌طور فناوری‌های نو داشته باشیم و اقتدار خودمان را چند ده برابر کنیم که این اقتدار هم می‌تواند در حوزه‌های دفاعی، نظامی و امنیتی باشد. از سوی دیگر، این توانایی را داریم که در حوزه بزرگ علمی در مباحث بین‌المللی و همین‌طور الهام‌بخشی به ویژه در میان کشورهای همسایه و کشورهای مسلمان جهان تأثیرگذاری داشته باشیم. اگر رهبر معظم انقلاب به ظرفیت‌ها اشاره کردند، من فکر می‌کنم در این قالب بخشی از این ظرفیت‌ها را می‌توان به کار گرفت.» 
زاهدی در پاسخ به این پرسش که یکی از این ظرفیت‌ها ارتباط با کشورهای جهان اسلام و کشورهای منطقه‌ای است، با توجه به کم‌توجهی دولت یازدهم در ارتباط با این کشورها و تمرکز بر کشورهای اروپایی و آمریکایی، دولت دوازدهم باید چه اقداماتی انجام دهد که نظر کشورهای منطقه را در راستای سرمایه‌گذاری بهتر، جلب کند، خاطرنشان کرد: «اگر اقتدار داخلی را زیاد کنیم و به موازات آن حوزه دیپلماسی به معنای عام و عمومی آن، حوزه وزارت خارجه و تعاملات سیاسی بین کشورها و در کنار آن حوزه دیپلماسی اقتصادی، فرهنگی و علمی را توأمان بها بدهیم، به این معناست که توانسته‌ایم ارتباطات گسترده‌ای میان کشورهای همسایه و غیرهمسایه ایجاد کنیم. امکان دارد ما با کشوری همکاری‌های فرهنگی داشته باشیم که در اینجا دیپلماسی فرهنگی اولویت و ظرفیت فرهنگی را افزایش می‌دهیم دارد. کشوری دیگر به استفاده و تبادل مباحث علمی نیاز دارد؛ در اینجا باید دیپلماسی علمی توسعه یابد. همچنین توجه به تقویت و توسعه دیپلماسی‌های دیگر هم مطرح می‌شود. 
دولت‌های قبل در حوزه‌های فرهنگی و علمی از نظر دیپلماسی چندان موفق نبودند. ان‌شا‌ءالله با استفاده از همه ظرفیت‌های درون نظام، با یک برنامه‌ریزی منسجم و فعال‌کردن دیپلماسی‌های مختلف بتوانیم تأثیرگذاری‌مان را هم در منطقه و هم در جهان داشته باشیم.»

 مهدی مطهرنیا: 
تا جایگاه‌شناسی نکنیم
 ظرفیت‌شناسی امکان‌پذیر نخواهد بود
کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی در پاسخ به این پرسش که دولت دوازدهم در شرایطی شروع به کار می‌کند که در قبال رفع مشکلات مردم در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با معضلات عدیده‌ای مواجه است، چه تدبیری را باید اتخاذ کند؟ تصریح کرد: «نظام یک مجموعه به هم پیوسته است. وقتی می‌گوییم نظام منظورمان از نظام، یک ساختار معنادار به معنای سیستماتیک آن نیست که تنها چارچوب‌های برونی یک نظام سیاسی را نشان دهد؛ بلکه به ساختاری اشاره دارد که مجموعه‌ای از قدرت‌های مادی و معنوی در یک چارچوب مشخصی به هم مرتبط شده‌اند و هر جزء کارکرد خاص خود را دارد و در مجموع اجزای دیگر را کامل می‌کند. بنابراین ظرفیت‌های نظام به ظرفیت‌های اجزای آن و در مجموع رهبری و مدیریت و ریاست اجزا بستگی دارد. اگر ما به نظام در سطح کلان از منظر ساختار بیرونی و نه ساختار درونی نگاه کنیم، رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران در جایگاه ولی‌ فقیه و فرمانده کل قوا در رأس آن قرار می‌گیرد و سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه در زیرمجموعه آن و سپس ساختارهای دیگر قدرت به صورت زیرشاخه‌های آن به یکدیگر مرتبط می‌شوند. از این رو وقتی می‌گوییم نظام و ظرفیت‌های نظام، با یک مجموعه به هم پیوسته از زیرساخت‌ها مواجه هستیم و این مجموعه به هم پیوسته از زیرساخت‌ها کارکرد خود را انجام می‌دهد و کارکرد دیگران را تکمیل می‌کند.
وی افزود: «اگر هر جزئی از اجزا کارکرد خود را به خوبی انجام ندهد و در کارکرد دیگر اجزاء ورود کند، کارکرد او آرام آرام به یک عامل ایستا و ترمزگونه و حتی تخریب‌ساز در برابر کل ساختار تبدیل می‌شود. بنابراین نمی‌توان با نگاه نظام‌گونه به ظرفیت‌های نظام فقط به دولت یا قوه مقننه یا قوه مجریه یا جایگاه نظام ولایت رهبر معظم انقلاب و... نگریست؛ بلکه باید به نظام به چشم یک مجموعه به هم پیوسته نگاه کرد. لذا اگر می‌خواهیم ظرفیت‌های نظام افزایش پیدا کند، باید نگاه معنادار، تعریف شده و شاخص‌های مشخص به هر یک از سیستم‌های اصلی و فرعی زیرمجموعه‌شان و سیستم‌های اصلی فرامجموعه‌شان داشته باشیم. از این رو دولت به عنوان بخشی از نظام حکومتی مطرح است و اگر سیستم‌ها یا اجزا فرودستی به خوبی کار نکنند، یا خود دولت به درستی رفتار نکند، این ظرفیت‌ها همین طور راکد خواهند بود.
وی درباره اینکه دولت با توجه به تأکید رهبر حکیم انقلاب در مراسم تنفید چگونه می‌تواند ظرفیت‌ها را شناسایی و در مسیر رفع مشکلات مردم، به کارگیری کند، اظهار داشت: «تا جایگاه‌شناسی نکنیم ظرفیت‌شناسی امکان‌پذیر نخواهد بود. هویت دولت باید درست تعریف شود. در ادبیات سیاسی خارج از ایران، دولت به مجموعه یک سیستم گفته می‌شود. وقتی می‌گوییم دولت آمریکا، ترامپ و قوه مجریه مطرح نیست، یک دولتی مطرح است که ترامپ نماینده آن است. اما در ایران می‌گوییم دولت جمهوری اسلامی ایران، دولت رئیس قوه مجریه است.»
مطهرنیا خاطرنشان کرد: «در ایران نظام همان کارکرد دولت را دارد و در رأس نظام خود حضرت آقاست و این‌گونه است که نظام در جمهوری اسلامی ایران اول باید تکلیف خودش را برای ایجاد ظرفیت‌های بارز در این زمینه روشن کند، آیا دولت است یا نظام؟ اگر نظام است به معنای کلیت حکومت و حاکمیت، این کلیت حکومت و حاکمیت در یک جایگاه تعریف شده و اکنون در ادبیات سیاسی جهان است. نمونه بارز این توجه نامه‌های ترامپ به شخص امام خامنه‌ای است، چرا که از نظر دولت‌های بیرون از ایران تا زمان دولت نهم و دهم، به دلایل خاصی رئیس‌جمهور را رئیس‌دولت در ایران می‌دانستند و به عنوان شخص دوم نظام، رئیس‌جمهور بود که نماینده ملت در اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی بود، اما در فرآیندهایی که پیش آمد به گونه‌ای این قدرت جلوه داد که رئیس‌جمهورهایی همچون ترامپ و اوباما در مقام رئیس‌جمهور آمریکا چندین نامه به رهبری جمهوری اسلامی می‌نویسند؛ چراکه ارزیابی آنها این است که تصمیم‌گیرنده نهایی و در واقع تجسم‌بخش هویت و جایگاه دولت به عنوان نماینده اصلی، شخص رهبری است.»
وی اضافه کرد: «این دیدگاه را نباید از نظر دور نگه داشت که اگر ما می‌خواهیم از ظرفیت‌های نظام بهره لازم را ببریم، باید نظام را یک مجموعه به هم پیوسته‌ای بدانیم که نقطه گرهی آن رهبری نظام است. 


زهره الهیان: 
دولت باید توجه جدی
 به ظرفیت‌های درون کشور داشته باشد
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم درباره شناسایی و به‌کارگیری ظرفیت‌های داخلی با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ، تصریح کرد: 
«آنچه مسلم است، ظرفیت عظیم نیروهای جوان و با انگیزه است که دولت باید به آن توجه داشته و برای به‌کارگیری آن برنامه مشخص داشته باشد. ظرفیت‌هایی که در قالب‌های مختلف امروز می‌تواند به کمک بیاید. این ظرفیت‌ها اعم از سازمان‌های خصوصی و مردمی به صورت تخصصی در موضوعات مختلف فعال هستند و انگیزه پیشبرد اهداف نظام را در قالب مساجد، سرای ‌محلات و هیئت‌های مذهبی و مؤسساتی دارند که به صورت خودجوش و مردمی اداره می‌شود. ساختارهای دولتی که امروز در نظام به یک بلوغ و رشد مطلوبی رسیده، باید با مدیریت صحیح در خدمت اهداف نظام بیاید و این به تدبیر و مدیریت صحیح نیاز دارد.»
وی افزود: «افزون بر تدبیر، به رویکرد انقلابی و مدیریت جهادی در داخل ساختار نظام نیاز است. تجربه نشان داده است که عقب‌گرد داشته‌ایم و نتوانسته‌ایم با یک رویکرد صحیح و با سرعت و شتاب متناسب با اهداف نظام و انقلاب، امور را پیش ببریم. از این باب نیاز است مسئولان و مدیران در سطوح مختلف این رویکرد انقلابی و جهادی را به کار بگیرند و از انفعال در مقابل غرب پرهیز کنند و به داشته‌های درون نظام و انقلاب فکر کنند که تنها در این صورت است که استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود محقق خواهد شد.»
الهیان در پایان خاطرنشان کرد: «دولت باید یک توازنی در سیاست‌های خود برقرار کند؛ به این معنا که در عین حال که برای جذب مشارکت کشورهای دیگر در امور کشور و جذب سرمایه‌گذاری خارجی برنامه دارد، توجه ویژه و جدی به ظرفیت‌های درون کشور داشته باشد. امروز ما در عرصه تولید و سرمایه‌گذاری، گنجینه‌های عظیمی را در کشور داریم. اگر دولت صرفاً نگاه به بیرون و امید به تأثیرگذاری سیاست خارجی و تعاملات خارجی داشته باشد و توجه به تولیدکننده داخلی و حمایت از تولیدکننده داخلی را مدنظر قرار ندهد، در عرصه پیشبرد اهداف اقتصادی موفق نخواهد بود. از این نظر بسیار مهم خواهد بود که به نیروهای جوان و با انگیزه و تلاشگر در عرصه اقتصادی بها داده شود.


   امین پناهی/ رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در مراسم تنفیذ رأی ملت و انتصاب رئیس‌جمهور دوازدهم نکاتی را به منتخب مردم گوشزد کردند و مطالباتی داشتند؛ مُطالباتی که شاید حرف‌های تازه‌ای برای دولتمردان جمهوری اسلامی نبودند؛ چرا که ایشان سال‌هاست در جلسات مختلف این مطالبات را ضمن صحبت‌های خود داشته‌اند. اما به لحاظ قدر، قیمت و وزن صحبت‌ها باید گفت، این حرف‌ها حامل نکات پرباری بود که می‌تواند نقشه راه یک دولت را که قصدش خدمت به ملت است، ترسیم کند. اما در میان این نکات یک نکته بسیار مهم وجود دارد که هدف از این نوشتار پرداختن به کمّ و کیف آن است. معظم‌له در جلسه مذکور درباره قدرشناسی دولت از جوانانِ مؤمن و انقلابی فرمودند: «قدر نیروهای انقلابی و پُرانگیزه را هم بدانید؛ من به همه مسئولین سفارش می‌کنم. نیروهای مؤمن، پُرانگیزه و انقلابی، کسانی هستند که در مشکلات، کشور را حفظ می‌کنند، دفاع می‌کنند، سینه سپر می‌کنند؛ قدر اینها را بدانیم.» اینکه یک دولتی قدر جوانان را بفهمد و قدرشناس باشد چگونه اتفاق می‌افتد؟ قدرشناسی از جوانان قطعاً به این معناست که جوانان را وارد میدان عمل کنیم که البته این می‌تواند نشان‌دهنده نوع نگاه ایشان به جوان یا پیر بودن مسئولان باشد. 
به قطع و یقین می‌توان گفت در کشور ما جوانانی وجود دارند که می‌توانند خیلی بهتر از کسانی که تقریباً تمامی دوره‌ها مسئولیت داشته و خیلی هم نتوانسته‌اند کار اساسی و مهمی در سطح کلان و در تراز جمهوری اسلامی ایران انجام دهند، عمل کنند؛ اتفاقی که در سال‌های ابتدایی انقلاب افتاد. در آن سال‌ها بسیاری از مسئولان کشور را جوان‌ها تشکیل می‌دادند و نشان هم دادند که نیروی جوانی نیرویی است که به راحتی می‌توان آن را در مسیر پیشرفت کشور هدایت کرد. 
کسانی که با عبارت جوان انقلابی معرفی می‌شوند باید سه ویژگی مهم و اساسی داشته باشند؛
اول اینکه جوان باشند. جوانی بهار زندگی انسان است. اگر نگاهی به تاریخ اسلام داشته باشیم متوجه می‌شویم که پیامبر گرامی اسلام همواره مسئولیت‌های مهم را به جوانان قرار می‌سپردند و یا برای نمونه بسیاری از ائمه در سن جوانی به این مقام و منزلت دست یافته‌اند و نکته بسیار مهم‌تر اینکه جوانان ذهن بازتری دارند و خطر‌پذیرترند، ویژگی‌ای که می‌تواند اتفاقات بهتری را در مدیریت رقم بزند. 
دومین ویژگی مؤمن بودن است. فردی که به کار گرفته می‌شود باید ایمان به خدا و ایمان به نصرت الهی داشته باشد. کسی که مؤمن به خداوند باشد دیگر از هیچ قدرتی در جهان ترس نخواهد داشت، پس به راحتی پای میز مذاکره حاضر می‌شود و جز به وعده خدا و صلاح ملتش نمی‌اندیشد. 
سومین ویژگی که شاید بتوان گفت مهم‌ترین آن هم هست، انقلابی بودن است. قطعاً انقلابی بودن به این معنا نیست که فرد در انقلاب حضور داشته باشد، چه بسیار افرادی که انقلاب کردند و بعد از مواضع انقلابی خود دست کشیدند و چه بسیار افرادی که حتی در آن زمان نبوده‌اند، اما می‌توان آنها را یک انقلابی تمام‌عیار دانست. 
اما ویژگی‌های یک انقلابی در جملات بعدی رهبر معظم انقلاب به خوبی پیداست. کسانی که «در مشکلات کشور را حفظ می‌کنند.»؛ یعنی اگر مشکل دفاع از کشور باشد در خط مقدم آن جبهه دفاع خواهد کرد. اگر مسئله مربوط به جنگ فرهنگی و مبارزه نرم باشد، باز هم او در صف اول مبارزه است. در جهاد برای محرومیت‌زدایی هم از دیگران پیشی می‌گیرد و حالا هم که مشکل اصلی کشور بحث اقتصاد است، باز هم اوست که باید پا به عرصه جهاد اقتصادی بگذارد. باید پذیرفت ما موفق نمی‌شویم، مگر آنکه دل از افراد غیر انقلابی تاریخ مصرف گذشته بکَنیم و کار را به دست متخصصان تازه‌نفسی بسپریم که جز از خدا نمی‌ترسند، اگرچه در بحبوحه انقلاب نبوده و زندان نرفته‌اند، لکن انقلابی‌گری را در حفظ روحیه جهاد و مقاومت و پیروی از ولی‌فقیه می‌بینند و پا جای پایش می‌گذارند، نه یک قدم عقب‌تر و نه یک قدم جلوتر.

 تولید فیلم‌ موهن علیه ایران
فیلم جنجالی که به تازگی از یکی از شبکه‌های تلویزیونی تاجیکستان پخش شد، به منظور افزایش تنش میان ایران و تاجیکستان و با درخواست عربستان سعودی ساخته شده است. «الکساندر کنیازف» کارشناس سیاسی روس به بررسی حوادث اخیر در تاجیکستان و انتشار فیلم موهن علیه ایران پرداخت و نوشت: «تاریخ نمونه‌ای از مشارکت ایران در فعالیت‌های ضد تاجیک را به یاد ندارد و «تهران» در حوزه فرهنگ و مذهب به طور فعال نیروهای مذهبی در تاجیکستان را تقویت می‌کند. ایران یکی از اصلی‌ترین واسطه‌ها در حل‌وفصل جنگ‌های داخلی دهه 1990 بود.»

ایران جزو10 کشور برتر
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع با بیان اینکه صلح‌آفرینی و امنیت‌سازی ایران مورد اذعان دوست و دشمن است، به پیشرفت‌های ایران در صنایع دفاعی اشاره و تصریح کرد: «با وجود بیش از ۳۰ سال تحریم، امروز کشورمان جزو ۱۰ کشور برتر در حوزه نظامی جهان است.» سردار طلایی‌نیک با اشاره به پیشرفت‌های ایران در صنایع دفاعی تصریح کرد: «صنایع نظامی ما در وزارت دفاع با بیش از ۱۰۰ مرکز دانشگاهی کشور قرارداد همکاری علمی و پژوهشی دارد و از یک طرف متخصصان دفاعی ما تجارب خود را به دانشگاه منتقل می‌کنند و از طرف دیگر استعدادهای دانشگاهی نیز کمک‌های علمی خود را به صنایع دفاع انتقال می‌دهند.»

حمله اندیشکده‌ای به ایران
امارات رفتار خود را در مقابله با ایران از بعد عملیات روانی به ابعاد عمقی دیگری سوق داده است. یک پایگاه خبری آمریکایی فاش کرد؛ امارات متحده عربی با کمک مالی چندین میلیون دلاری به اندیشکده‌ای تأثیرگذار در واشنگتن تلاش کرده است تا سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، قطر و حوثی‌های یمن (جنبش انصارالله) را به سمت مسیر خصمانه‌تری سوق دهد. پایگاه خبری اینترسپت گزارش داد؛ اسنادی را به دست آورده است که نشان می‌دهد امارات متحده عربی در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به «مؤسسه خاورمیانه» که یک اندیشکده تأثیرگذار در سیاست خارجی واشنگتن به شمار می‌آید، ۲۰ میلیون دلار کمک کرده است.

دروغ‌سازی علیه مراجع
به نقل از دفتر آیت‌الله مکارم‌شیرازی، به تازگی دوباره داستان دروغین رابطه دامادی تاجر به نام «مدلّل» با حضرت آیت‌الله‌العظمی مکارم‌شیرازی(دامت برکاته) در بعضی از پایگاه‌های اینترنتی آمده است! مکرر از معظم‌له شنیده‌ایم که هرگز نامبرده را ندیده و نمی‌شناسم و هیچ‌گونه رابطه‌ای با ما نداشته و ندارد؛ اما آنها که نه ایمان دارند و نه وجدان، از تکرار دروغ‌های خود ابا ندارند. سپس در ادامه، اضافه کرده‌اند که کار این افراد، مانند وهابیت است که بارها با دلایل مختلف اثبات کرده‌ایم که شیعه قائل به تحریف نبوده و نیست و در کتب تفسیری و علوم اصول و... همه این دلایل را آورده‌ایم، اما همه این دلایل را می‌شنوند و دوباره می‌گویند که چرا شیعه قائل به تحریف است!

چالش آینده اصلاح‌طلبان
فیاض زاهد، یکی از فعالان اصلاح‌طلب گفت: «در شرایط کنونی فاصله رئیس دولت اصلاحات با دیگر رهبران جریان اصلاحات بسیار عمیق و زیاد است؛ البته جایگاه رئیس دولت اصلاحات ابدی نیست و اگر اصلاح‌طلبان قصد داشته باشند بیش از اندازه روی این جایگاه سرمایه‌گذاری کنند در درازمدت با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد. برای نمونه اشتباهاتی که در زمینه ارائه فهرست اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر به وجود آمد، تا حدودی جایگاه رئیس دولت اصلاحات را تحت‌الشعاع قرار داد. بدون شک اگر اصلاح‌طلبان شورای شهر پنجم اشتباهات شورای اول را تکرار کنند در انتخابات بعدی مردم به اصلاح‌طلبان رأی نخواهند داد و اصلاح‌طلبان در انتخابات شکست خواهند خورد.

رسانه‌های محلی کره ‌شمالی گزارش دادند نزدیک به ۵/۳ میلیون نفر از مردم این کشور برای پیوستن به ارتش به منظور شرکت در جنگ با آمریکا اعلام آمادگی کرده‌اند.
نشریه رودونگ سینمون، وابسته به حزب حاکم کارگر در کره شمالی در گزارشی نوشته است، انبوهی از مردم کره شمالی از جمله دانشجویان، کارگران و سربازان بازنشسته درخواست پیوستن به ارتش این کشور را با توجه به وعده دولت کره شمالی برای تلافی کردن اقدامات آمریکا پس از تحریم‌های جدید شورای امنیت سازمان ملل علیه پیونگ یانگ داشته‌اند. چند روز پیش شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا قطعنامه ۲۳۷۱ را تصویب کرد که تحریم‌ها علیه کره شمالی را در پاسخ به آزمایش‌های موشکی پیونگ یانگ هر چه بیشتر تشدید کرد. ارتش کره شمالی اعلام کرد، طرحی را برای حمله موشکی به جزیره گوآم متعلق به آمریکا مد نظر دارد، اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مقابل، کره شمالی را به «خشم و آتش» از سوی آمریکا 
تهدید کرد.

نکته: روزی، در مجلس ختمی، مرد متین و موقری که در کنارم نشسته بود و قطره اشکی هم در چشم داشت، آهسته به من گفت: «آیا آن مرحوم را از نزدیک می‌شناختید؟»
گفتم: «خیر قربان! خویشِ دور بنده بوده و به اصرار خانواده آمده‌ام، تا متقابلاً، در روز ختم من، خویشان خویش، به اصرار خانواده بیایند.»
حرفم را نشنید، چرا که می‌خواست حرفش را بزند. پس گفت: «بله... خدا رحمتش کند! چه خوب آمد و چه خوب رفت. آزارش به یک مورچه هم نرسید. زخمی هم به هیچ‌کس نزد. حرف تندی هم به هیچ‌کس نگفت. اسباب رنجش خاطر هیچ‌کس را فراهم نیاورد. هیچ‌کس از او هیچ گله و شکایتی نداشت. دوست و دشمن از او راضی بودند و به او احترام می‌گذاشتند... حقیقتاً چه خوب آمد و چه خوب رفت ...»
گفتم: «با این صفات خالی از صفت که جناب‌عالی برای ایشان برشمردید، نمی‌آمد و نمی‌رفت خیلی آسوده‌تر بود.»
نظر: در روزهای اخیر مسئله‌های زیادی در جامعه و عرصه بین‌المللی شکل می‌گیرد که نظرات موافق و مخالفی نسبت به آن ابراز می‌شود، در این بین گهگاهی هم دیده می‌شود در لابه‌لای سخن علمای دینی و سیاسی برخی از جوانان که در فضای شبکه‌های اجتماعی حضور دارند دفاع‌های خوبی از انقلاب انجام می‌دهند؛ اما برخی از افراد سیاستمدار یا خواص در این موارد کوتاهی می‌کنند و در حد یک پیامک از آرمان‌های انقلاب دفاع نمی‌کنند. در روزهای اخیر عکس سلفی نمایندگان با خانم موگرینی، بازی دو بازیکن تیم ملی در مقابل رژیم‌صهیونیستی یا حماسه سرِ شهید حججی مواردی بودند که باید افراد شاخص  انقلاب در مقابل آنان موضع‌گیری می‌کردند. آنان با موضع نگرفتن و سکوت، به نوعی کمک به جریانات مقابل انقلاب انجام داده‌اند. 
 حامیان داخلی داعش
روزنامه قانون در مطلبی توهین‌آمیز با ملامت سپاه قدس و تذکر نسبت به بی‌توجهی به هشدارهای آمریکا، شهادت جوانان ایرانی مدافع حرم را نتیجه اشتباهات محاسباتی ایرانی‌ها دانست. این در حالی است که تمامی شواهد حاکی از آن است که تروریست‌های تکفیری که وحشیانه به کشتار مردان، زنان و کودکان در منطقه مشغولند، با چراغ سبز آمریکا و حمایت برخی کشورهای اروپایی و برخی از سران مرتجع منطقه دست به این جنایات وحشیانه می‌زنند؛ اما در این میان، توپخانه این روزنامه اصلاح‌طلب به سمت سپاه قدس و اقشار متدین جامعه نشانه رفته و شهادت جوانان برومند را نتیجه اشتباه محاسباتی ایرانی‌ها معرفی می‌کند!


دیپلماسی فعالانه
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل تأکید کرد: «اتخاذ دیپلماسی فعالانه و پیشگیرانه برای محو تروریسم، ضروری است.» حسین امیر عبداللهیان در حساب توئیتری خود به دنبال شهادت محسن ‌حججی، مدافع حرم نوشت: «این جنایت نتیجه سیاست تروریسم‌پروری آمریکا و متحدان و بازی با آتش تروریسم است. اتخاذ دیپلماسی فعالانه و پیشگیرانه جمعی برای محو تروریسم ضروری است.»

علت بی‌توجهی روحانی به اصلاح‌طلبان
حسن روحانی که زمانی در سال ۹۲، هم در پیام خود بعد از انتخاب و هم در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود در سمت منتخب انتخابات با بردن نام مرحوم هاشمی و لیدر اصلاحات از آنها تشکر کرده بود، این بار، بعد از انتخاب، هیچ اشاره‌ای نه به لیدر اصلاحات و نه حتی به مرحوم هاشمی نکرده است. طبق شنیده‌ها، حسن روحانی اصولاً خود را به هیچ عنوان وامدار و بدهکار اصلاحات نمی‌داند و حتی طبق برخی گزارش‌ها غیرمستقیم به لیدر اصلاحات پیام داده  که اصلاح‌طلبان برای بقا در حاکمیت چاره دیگری جز حمایت از او نداشته‌اند و از این باب، حقی بر گردن دولت ندارند.