بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه با بیان اینکه طرح غرب تاکنون در سوریه شکست خورده است، گفت: هزینه مقاومت بسیار کمتر از هزینه تسلیم شدن در برابر طرح‌های غربی است. موفقیت‌های میدانی ما به لطف حمایت‌های متحدان‌مان رقم خورد. من از امام خامنه‌ای، پوتین و سیدحسن نصرالله تشکر می‌کنم. رژیم صهیونیستی همچنان دشمن ماست و خاک ما را تحت اشغال خود دارد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته دولت در دیدار با رئیس‌جمهور و اعضای دولت دوازدهم «اقتصاد و مسائل معیشتی مردم» را مهم‌ترین مسئله کشور برشمردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با گرامیداشت هفته دولت و بزرگداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر در مقام دو نام ماندگار و نمادین، گفتند: «با اینکه دوران مسئولیت این دو بزرگوار، بسیار کوتاه بود؛ اما همواره از این دو شهید عزیز به نیکی و با تجلیل یاد می‌شود که علت آن، روحیات شخصیتی و مدیریتی آنان، همچون «انقلابی، مؤمن و صادق بودن» است.» ایشان در ادامه، تشکیل دولت دوازدهم در موعد مقرر و انجام‌شدن آسانِ فرایند شکل‌گیری دولت اعم از برگزاری انتخابات و مراسم تنفیذ و تحلیف و سپس رأی اعتماد مجلس را بسیار مهم و کم‌نظیر خواندند و خاطرنشان کردند: «اکنون نوبت رئیس‌جمهور و وزراست که اقدام و عمل را آغاز کنند.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در ادامه، توصیه‌ دوازده‌گانه‌ای را خطاب به رئیس‌جمهور و اعضای دولت دوازدهم بیان کردند که «داشتن نیت الهی برای خدمت به مردم به عنوان بندگان خدا و حل مشکلات آنها» و «انس با قرآن و دعا» اولین توصیه ایشان بود. توصیه دوم معظم‌له، لزوم داشتن «روحیه جهادی و تلاش مضاعف و خستگی‌ناپذیر و بدون چشمداشت» بود. ایشان در توضیح توصیه سوم، گفتند: «اعضای دولت علاوه بر اینکه در تصمیمات دولت، مسئولیت مشترک دارند، باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و به صورت تیمی عمل کنند.» ایشان در توصیه‌ای دیگر خطاب به دولت گفتند: «تحمل شنیدن صدای مخالف را داشته باشید و با بالا بردن حلم خود که همان ظرفیت درونی است، از نقادی استقبال و استفاده کنید.» «ارتباط نزدیک با مردم به ‌منظور درک بهتر واقعیات زندگی مردم»، پنجمین توصیه رهبر معظم انقلاب بود و در همین باره خاطرنشان کردند که «داشتن بخش ارتباطات مردمی قوی» و «سفرهای استانی» بسیار خوب و مفید است.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای ششمین توصیه خود را به موضوع «لزوم حفظ و تقویت روحیه مردمی و پرهیز از اشرافی‌گری» اختصاص دادند و در بیان توصیه هفتم افزودند: «به حرکت‌های مردمی که غالباً خودجوش است اعم از فرهنگی، اقتصادی و خدماتی همچون گروه‌های جهادی یا فرهنگی، کمک و مساعدت کنید.» «در نظر گرفتن کارآمدی، تدین، انقلابی بودن، پرکاری و جهادی عمل کردن در انتخاب همکاران و مدیران زیرمجموعه» هشتمین توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی بود. حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در نهمین و دهمین توصیه خود بر «پیگیری و نظارت بر زیرمجموعه» و همچنین «داشتن برنامه دقیق، مدون و علمی» تأکید کردند و در بیان توصیه یازدهم گفتند: «در تصمیم‌گیری‌ها و اقدام، با در نظر گرفتن اسناد بالادستی و سند چشم‌انداز و قوانین مصوب مجلس، شجاعت به خرج دهید و روحیه خطرپذیری داشته باشید.» آخرین توصیه ایشان به دول نیز موضوع «در نظر گرفتن اولویت‌ها در هر حوزه و تمرکز بر اولویت‌های اصلی» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان‌شان، «اقتصاد» را اولویت واقعی کشور خواندند و با تأکید بر تلاش بی‌وقفه مسئولان برای حل مشکلات معیشتی مردم، از جمله بیکاری جوانان گفتند: «اقتصاد باید اولویت همه اعضا و بخش‌های دولت باشد.» معظم‌له همچنین بر ضرورت تغییر جهت‌گیری اقتصادی کشور از «اقتصاد رانتی و نفتی» به «اقتصاد مولد و مردمی» نیز تأکید کردند. ایشان  در ادامه «حفظ جهت‌گیری و روحیه انقلابی و دینی در دیپلماسی» را موضوع مهمی خواندند و افزودند: «باید در مسائل دیپلماسی به انقلاب خود افتخار کنیم.»


   دکتر یدالله جوانی/  سبک زندگی شهید حججی به گونه‌ای بود که می‌توان گفت، آنچه از اسارت و شهادتش رقم خورد و تحولی بزرگ در جامعه ایرانی پدیدار ساخت، محصول همان سبک بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد، شهادت محسن حججی، نه تنها ملت ایران، ‌بلکه بسیاری از ملت‌های مسلمان و غیر مسلمان دیگر را، تحت تأثیر قرار داده است. تأثیرگذاری فرا توصیف و خاص شهید محسن حججی بر روی اقشار گوناگون جامعه از خواص تا عوام، ‌نشان می‌دهد خداوند تبارک و تعالی،‌ پاداش بزرگی به این شهید عطا کرده است. این پاداش الهی که یک طرف آن شهادت و طرف دیگرش حیات‌بخشی به جامعه است؛ نتیجه مجاهدت‌ها، خلوص، تقوا و در یک کلمه بندگی تمام‌عیار این شهید بر اساس آموزه‌های دینی و قرآنی است.
حججی در زمانه‌ای درخشید و در تاریخ ماندگار شد. که عده‌ای تصور می‌کردند؛ دوران تربیت شدن همت‌ها، زین‌الدین‌ها، ‌ردانی‌پورها و باکری‌ها به پایان رسیده است. عده‌ای تصور می‌کردند که در عصر تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن،‌ تربیت جوانان در تراز انقلاب اسلامی و هم‌سطح با ستاره‌های درخشان دوران دفاع مقدس، امری نشدنی است؛ اما شهید محسن حججی با کیفیت شهادتش، از سبک زندگی خود رونمایی کرد و خط بطلانی بر روی این‌گونه تصورات کشد. از این رو می‌توان گفت،‌ شهید حججی حجت خداوند در زمانه ما، برای آحاد مردم و به ویژه برای جوانان است. شهید حججی از رویش‌های انقلاب اسلامی، در عصر هجوم ظلمت‌ها و تاریکی‌ها است. از همین رو رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، در دیدار جمعی از مسئولان و فعالان فرهنگی استان‌های یزد و همدان، ‌همین خصوصیت شهید را مورد توجه و تأکید قرار می‌دهند. در این دیدار معظم‌له با اشاره به بسترهای فراوانی که در جهان امروز با هدف گمراه کردن نسل‌ جوان ایجاد شده است، فرمودند: «شهید حججی عزیز در دنیایی که روزنه‌های اغواگر صوتی و تصویری فراوانی وجود دارد،‌ چنین درخشید و خداوند متعال او را همچون حجتی در مقابل چشم همگان قرار داد.»
همگان و به ویژه جوانان این مرز و بوم، ‌باید در این کلام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، تأملی خاص و دقیق داشته باشند. تأمل از این نظر که، سبک زندگی اسلامی شهید حججی و راهی که او انتخاب کرد و به سعادت ابدی نائل آمد، حجت خداوند برای همه در عصر ما است. بنابراین شهید حججی،‌ می‌تواند یک الگو و سرمشق برای همه، به خصوص جوانان و به ویژه برای پاسداران جوان در نهاد انقلابی سپاه پاسداران باشد. زندگی و مسیری که این شهید بزرگوار طی کرده، از شفافیت لازم برای الگو شدن برخوردار است. در ادامه به نمونه‌هایی از مختصات و شاخصه‌های زندگی، تفکر و روحیه این شهید اشاره می‌شود.
1ـ شهید حججی که هنگام شهادت 25 سال داشت،‌ در دوران جوانی و نوجوانی و پیش از ورود به سپاه، در کنار تحصیل، فردی فعال در عرصه‌های نشر و ترویج معارف دینی از طریق تبلیغ کتاب و امور خیریه است. او از نیروهای فعال مؤسسه شهید احمد کاظمی در نجف‌آباد اصفهان بود و در اردوهای جهادی و انجام امور خدماتی در مناطق محروم شرکت می‌کرد. پس از ورود به سپاه این فعالیت شهید متوقف نمی‌شود. همسر شهید حججی در این باره می‌گوید:‌ «قبل از اعزام در کار فروش کتاب بودند و بعد از استخدام در سپاه،‌ فعالیت در حوزه کتاب را به صورت پاره‌وقت انجام می‌دادند و پول آن را برای اردوهای جهادی کنار می‌گذاشتند و خیلی برای مسائل فرهنگی دغدغه داشتند.»
2ـ شهید حججی تربیت شده در یک خانواده زحمت‌کش و مسجدی است. مسجد سنگری بود که شهید حججی با آن ارتباط خاصی داشت. نقل است که این شهید چندین سال متوالی صبح‌های زود با دوچرخه، ‌به یکی از مساجد نجف‌آباد برای اقامه نماز جماعت صبح می‌رفته است. این شهید بزرگوار با مسجد و روحانیت انقلابی مأنوس بود.
3ـ شهید حججی در احترام به بزرگ‌ترها و به ویژه پدر و مادرش، رفتاری دینی و قرآنی داشت. نماهنگ خداحافظی این شهید با پدر و مادرش پیش از آخرین اعزام، اوج نیکی او به پدر و مادر را به نمایش می‌گذارد. شهید برای سپاس و قدردانی از پدر و مادر، هنگام خداحافظی خود را بر روی پاهای والدین انداخته و بر آنها بوسه می‌زند.
4ـ شهید حججی یک انقلابی ولایتمدار است. او با تمام وجود، ولی‌فقیه زمان، یعنی رهبر معظم انقلاب را، نایب امام زمان(عج) و محور جبهه حق در عصر حاضر می‌دانست. 
5ـ شهید حججی یک مجاهد بصیر و زمان‌شناس بود. بررسی سبک زندگی،‌ رفتار و مواضع شهید حججی، نشان می‌دهد که او به درستی جبهه حق و جبهه باطل را شناخته بود. این جمله شهید که می‌گوید؛ «می‌رویم تا خرابه‌های شام تکرار نشود»، اوج بصیرت را نشان می‌دهد.
6ـ شهید عشق به امام حسین(ع) داشت و بر همین اساس عشق به شهادت در درون او موج می‌زد و گویا دوست می‌داشت در راه حق سر از بدنش جدا شود. روایت‌های همسرش از عشق محسن به شهادت بسیار تأمل‌برانگیز است. 
7ـ شهید حججی نسبت به حجاب و عفاف در جامعه حساس بود و بر همین اساس در وصف عروج او گفتند: «او رفت تا روسری، حجاب و عفاف نرود.»
8ـ صلابت و شجاعت شهید حججی در هنگام اسارت، معرّف شخصیت ایمانی و معنوی اوست. شهید حججی با یک نگاه در لنز دوربین و تصویری که از صلابت خود در کنار آن داعشی تکفیری مضطرب بر جای گذاشت، ‌نمایی از حق و باطل را در یک قاب جمع کرده در زمانه‌ای که تمامی انگلیسی‌ها و آمریکایی‌های متجاوز به آب‌های ایران در هنگام اسیر شدن لباس‌های خود را خیس کرده بودند، تصویر شهید حججی در لحظه اسارت، نشان داد که خداوند چگونه در دل مؤمنان سکینه و آرامش ایجاد می‌کند.
9ـ توصیه‌ها و سفارش‌های شهید حججی معرّف این شهید والامقام است. این سفارش‌ها، ‌ویژگی‌های شخصیتی، افکار و اندیشه‌های او را بازگو می‌کند.

صبح صادق در گفت‌وگو با صاحب‌نظران حوزه تربیت دینی بررسی می‌کند
مجتبی برزگر/ یکی از جذاب‌ترین و پرنکته‌ترین بیانات رهبر معظم انقلاب درباره جوانان است. ایشان در بیانات اخیر خود درباره اهمیت دادن به جوانان، توصیه‌هایی به مسئولان داشتند و فرمودند: «آقایانی که دستی در کار ارشاد و مسائل فرهنگی و مانند اینها دارند، به این نکته توجه کنند که امروز مهم‌ترین وظیفه‌ ما تقویت این روحیه در جوان‌ها و در نسل جوان است. ما اگر طرفدار اخلاقیم، باید همین روحیه‌ انقلابی را در اینها تقویت کنیم. اخلاق را هم به برکت روحیه‌ دینی و انقلابی می‌شود در جوان‌ها تأمین کرد؛ اخلاقِ بدون دین، اخلاقِ بدون تقوا، اخلاقِ بدون روحیه‌ انقلابی و حرکت جهادی و میل به جهاد در راه خدا، نه پدید می‌آید و نه منعقد می‌شود، اگر هم منعقد بشود عمقی ندارد. ما باید امروز تلاش‌مان را مصروف تربیت دینی و تربیت انقلابی جوان‌ها بکنیم و این جریان عظیم نیروی انقلاب را هم که در بین جوان‌ها خوشبختانه هست، تقویت بکنیم؛ بهشان امید بدهیم، بهشان پشتیبانی بدهیم و تقویت بکنیم این جریان را. این‌جور نباشد که جریان انقلابی تضعیف بشود، جریان مقابل آنها تقویت بشود؛ این نباید اتّفاق بیفتد؛ نه در محیط دانشگاه، نه در محیط تبلیغات دینی، نه در محیط فرهنگی و امثال اینها.» (30/5/1396) پیرو این تأکیدات و اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت و استعداد جوانان پای صحبت‌های دو نفر از استادان حوزه و دانشگاه و صاحب‌نظران حوزه تربیت دینینشستیم که ماحصل آن را می‌خوانید:
*رهبر معظم انقلاب در دیداری که با مردم یزد و همدان داشتند، به رویش‌های انقلاب اسلامی تأکید کردند و فرمودند ظرفیت‌های بزرگی در جهت هدایت و رویش جوانان وجود دارد. به نظر شما اینها چه نوع ظرفیت‌هایی هستند که جوانان می‌توانند به واسطه آنها به رشد و تکامل برسند؟
حجت‌الاسلام محمود ریاضت: ظرفیت‌هایی که بالقوه در مراکزی، همچون مساجد، مدارس، هیئات مذهبی، کانون‌های فرهنگی و مؤسسات قرآنی وجود دارد، می‌تواند با برنامه‌ریزی صحیح و منسجم در راستای آرمان‌های امام(ره) و رهبری و حرکت بر اساس آن برنامه‌ریزی‌ و به رشد و تکامل جوان‌ها کمک شایانی کند و موجبات ارتقاء و افزایش رویش‌ها در بستر استمرار انقلاب اسلامی را فراهم آورد.
حجت‌الاسلام سیدرضا عمادی: اول اینکه، جوان بودن به دلیل نیرو و نشاطی که در هر جوان وجود دارد، خود یک ظرفیت بلامنازع است. دوم اینکه، ما به لحاظ سرمایه‌های معنوی و اسلامی، با توجه به میراث ارزشمند فکری تشیع به ویژّه با بازخوانی روشنفکرانه و انقلابی در سه دهه اخیر از سوی عالمان و اندیشمندان در فضای دین، اخلاق و فرهنگ، بستر رشد فکری و معنوی برای جوان که مهم‌ترین خصیصه او جست‌وجوگری است، فراهم آمده است. اگرچه همیشه نیازمندیم تا این پویایی در مسیر رشد فضایل اسلامی و انسانی زیر ذره‌بین بزرگان دین و انقلاب حفظ شود. سوم اینکه، ما در کشوری آکنده از منابع و سرمایه‌های مادی زندگی می‌کنیم که نبود آن در بیشتر کشورهای دیگر جهان یک نارسایی ذاتی به حساب می‌آید. ‌استفاده بهینه از این سرمایه ملی و تکیه‌گاه فرهنگی در این سرزمین راه را برای رسیدن سریع‌تر به اهداف نظام در مسیر توسعه و استحکام زیربناهای رشد جوان هموار می‌کند.

*دشمنان داخلی و خارجی بسترهای فراوانی را برای گمراه کردن نسل جوان ایجاد کردند؛ به نظر شما دولت و نهادهای انقلابی چه وظیفه‌ای برای مقابله با این حرکت‌های گمراه‌کننده دارند؟
ریاضت: دولت، نهادهای انقلابی و مردمی باید از همه ابزارهای موجود روز و فناوری‌های مدرن، از جمله اینترنت و به ویژه فضای مجازی حداکثر استفاده را در جهت دفع و خنثی کردن هجمه‌ها و حرکت‌های گمراه‌کننده دشمنان در زمینه جوانان و نوجوانان ببرند و در این زمینه از کلیدواژه «جذب حداکثری» در بیانات رهبر معظم انقلاب غفلت نکنند.
عمادی: وحدت و مدیریت مشترک و همراهی نهادهای انقلاب و برنامه‌ریزی واحد، پرهیز از چندپارگی در ایجاد ساختار و عملکرد می‌تواند زمینه‌ای برای دفع دشمنان داخلی و خارجی ایجاد کند که البته ما در تئوری زدودن دشمن مشکلی نداریم.

*وظیفه نهادهای انقلابی مانند آموزش و پرورش، صداوسیما و آموزش عالی در زمینه تقویت مبانی دینی جوانان چیست؟
ریاضت: باید نهادها و سازمان‌های تأثیرگذار، همچون صداوسیما، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات و نهادهای آموزش عالی، مانند دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیر دولتی و دولتی از حالت رستوران ‌بودن فعلی خارج شده و به جایگاه واقعی خود تبدیل شوند. متأسفانه در حال حاضر، این نهادها مانند رستوران بیشتر در جهت ارضای میل و ذائقه مخاطبان، به ویژه جوانان حرکت می‌کنند. در صورتی که باید مانند دانشگاه در جهت رفع نیاز و احتیاج حقیقی و نه کاذب جوانان حرکت کنند که متأسفانه اکنون چنین نیست.
عمادی: ایجاد ارتباط، ‌گفت‌وگو،‌ کرسی‌های آزاداندیشی و...، حوزه‌های دین‌پژوهی و البته ایجاد سازوکار به منظور آشنایی و آشتی نسل جوان با سنت‌های اصیل و مستحکم دینی دور از خرافه، هیجانات و سطحی‌انگاری که متأسفانه آسیب جدی برای سنت‌های عمیق و میراث گرانبهای نسل‌های زحمت کشیده درون دینی است.

*رسانه‌های جدید یکی از عوامل کم‌رنگ کردن فرهنگ و اعتقادات اسلامی هستند. ما باید در این زمینه چه رفتاری داشته باشیم تا از فضای مجازی به مثابه یک فرصت استفاده کنیم؟
ریاضت: اولاً باید این رسانه‌ها را شناخت، به ظرفیت‌های آنان اشراف پیدا کرد و نحوه استفاده بهینه برای رسیدن به اهداف را از این طریق شناخت. باید توجه داشت که در این راستا هدف وسیله را توجیه نمی‌کند؛ زیرا با دستمال کثیف نمی‌توان شیشه را تمیز کرد. سواد رسانه‌ای در این زمینه بسیار حائز اهمیت است؛ متأسفانه، غالب کسانی که در این زمینه مشغول فعالیت هستند، همانند بیشتر حوزه‌ها در کشور از علم و تخصص و سواد مربوطه به آن کار محروم هستند. ارتباطات در جهان امروز یک علم و تخصص ویژه است؛ چون در این زمینه سواد و تخصص آن وجود ندارد. بیشتر هزینه‌ها و تلاش‌ها بدون نتیجه و ابتر می‌ماند. ما اگر تیم ملی فوتبال‌مان با یک مربی ایرانی در چند مسابقه نتیجه نگیرد، او را برکنار کرده و می‌رویم یک مربی خارجی می‌آوریم. می‌گوییم امروز فوتبال در جهان یک علم است که مربی‌های ما علم فوتبال را بلد نیستند. میلیاردها هزینه یک مربی خارجی می‌کنیم و می‌گوییم علم فوتبال را به خوبی می‌داند. آیا عرصه ارتباطات میلیونی جوان‌ها بدون علم و سواد ممکن است تحقق یابد؟! قطعاً چنین نبوده، نیست و نخواهد بود. باید قدری واقعیات را پذیرفت، عرصه استفاده بهینه از رسانه‌های جدید، علم و تخصص خودش را می‌طلبد. در حالی که متصدیان این امر امروز در کشور ما گاهی از حداقل تخصص در این امر بی‌بهره‌اند.
عمادی: اول، ایجاد قوانین بازدارنده؛ دوم، تلاش مضاعف در فضای مجازی و ایجاد یکپارچگی فکری بین دغدغه‌مندان دین و فرهنگ.

*یک جوان انقلابی و با انگیزه از چه شاخصه‌هایی برای حمایت از انقلاب اسلامی برخوردار است؟
ریاضت: بنابر رهنمود رهبری معظم انقلاب، علم‌آموزی، مطالعه، تولید علم و تجاری کردن علم و تلفیق آن با اخلاق و معنویات شاخصه‌هایی هستند که یک جوان در صورت داشتن آن می‌تواند از انقلاب اسلامی حمایت کند، وگرنه بدون این شاخصه‌ها حمایت از انقلاب اسلامی نه تنها نتیجه نمی‌دهد؛ بلکه نتیجه معکوس هم خواهد داشت. کما اینکه در بسیاری از عرصه‌ها به ‌دلیل عملیاتی نکردن بیانات رهبری، متأسفانه با وجود همه تلاش‌ها و هزینه‌های سنگین در این عرصه به نتیجه مطلوب دست نیافته‌ایم.
عمادی: ولایتمداری، ‌تلاش و جدیت.

*یک جوان تراز انقلاب اسلامی باید چگونه خود را با آرمان‌ها و اهداف انقلاب هماهنگ کند؟
ریاضت: اگر یک جوان نسبت به انقلاب سه شاخصه را در خود به منصه ظهور و بروز برساند، به یک جوان تراز انقلاب اسلامی و هماهنگ با آرمان‌های انقلاب اسلامی تبدیل خواهد شد. اول، معرفت و شناخت نسبت به عرصه‌های گوناگون انقلاب و مبانی و اهداف آن، دوم، محبت و عشق نسبت به مبانی انقلاب، مقاصد و اهداف آن و سوم، پیروی از بایدها و نبایدها، ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها.
عمادی: جوان ما اولاً نیازمند دانستن آرمان‌های انقلاب است تا دچار برداشت غلط و در نتیجه عملکرد غلط در این زمینه نشود که صد البته تفسیر، تبیین و تطبیق چگونگی آرمان‌ها از سوی سکان‌دار نظام جمهوری اسلامی همیشه بیان شده و باید به مثابه چراغ راه، نصب‌العین همه، به ویژه جوانان باشد.

*در مسیر ترویج مفاهیم ارزشی و انقلابی چه موانع و آسیب‌هایی وجود دارد؟
ریاضت: این امر باید بر اساس احساس تکلیف انجام شود. متأسفانه، تجربه نشان داده است هرجا در این عرصه پای قانون و دولت و نهادها باز شد و  اعمال‌ نظرهای این چنینی در معرض اجرا قرار گرفت، به آسیب‌های جدی تبدیل شده و از مسیر منحرف شده است. مهم‌ترین آسیب در این عرصه، دولتی شدن، قانونی شدن و اجرای دستوری و از بالا به پایین بودن این مباحث است که در طول چند دهه گذشته نه تنها ما را به اهداف نرسانده، بلکه در بسیاری از موارد از هدف هم دور کرده است. وقتی رهبر معظم انقلاب در این عرصه فرمان آتش به اختیار صادر کردند؛ یعنی متولیان این امور که از بالا به پایین عمل کرده‌اند، در این زمینه نتوانستند دغدغه‌های حضرت آقا را پاسخگو باشند. البته همان‌طور که در پاسخ به پرسش قبل اشاره شد، چون سواد لازم را ندارند می‌خواهند این امور را تحمیلی و دستوری پیش ببرند که هیچ‌گاه موفق نشده، نمی‌شوند و در آینده هم دور از دسترس خواهد بود.

نکته: زاهدی کیسه‌ای گندم نزد آسیابان برد. آسیابان گندم او را در کنار سایر کیسه‌ها گذاشت تا به نوبت آرد کند. زاهد گفت: «اگر گندم مرا زودتر آرد نکنی، دعا می‌کنم خرت سنگ بشود.» آسیابان گفت: «تو که چنین مستجاب‌الدعوه هستی، دعا کن گندمت آرد بشود.»
نظر: اصلاح‌طلبان در روزهای گذشته به خاطر استفاده نکردن از نیروهای اصلاح‌طلب در کابینه، تهدیدات خود را علیه دولت افزایش داده‌اند. حجاریان، تئوریسین روزهای جنجالی اصلاحات اعتقاد دارد؛ روحانی بدون اصلاح‌طلبان شکست می‌خورد. در واقع حجاریان اعتقاد دارد؛ روحانی همچنان بدهکار حمایت خاتمی و کنار کشیدن عارف برای پیروزی است و برای پرداخت این بدهی باید میدان بیشتری به اصلاح‌طلبان بدهد. عارف هم در «نشست هم‌اندیشی شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان»، گفته بود: «هیچ شکی نیست که پیروزی روحانی، مدیون اصلاح‌طلبان است.» مصطفی تاج‌زاده هم نوشته است: «جناب آقای روحانی، مستحضرید که من به دلایلی درباره وزرا اظهارنظر نکردم؛ اما از امروز پیگیر وعده‌هایی خواهم بود که جناب‌عالی به مردم دادید و بر همان مبنا از آنان رأی بالای 24 میلیونی گرفتید.» تهدیدهای اصلاح‌طلبان علیه روحانی و همچنین سهم‌خواهی از وی، در حالی است که این افراد بدون هرگونه جایگاه اجتماعی هستند و به بیان خودشان به دنبال استفاده از رحم اجاره‌ای دولت روحانی هستند.

تحریم دفاعی تا پنج سال دیگر
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت، در برجام در واقع تحریم‌های بخش دفاعی تا پنج سال ادامه پیدا کرده است. امیر حاتمی با بیان اینکه در برجام موارد زیادی به مسائل دفاعی پرداخته نشده است، عنوان کرد: «مسائل دفاعی موضوع اصلی توافق هسته‌ای نیست، اما از فضای کلی و گشایشی که برای کشور ایجاد شد، حوزه‌های مرتبط با مسائل دفاعی نیز بهره‌مند شدند.» امیر حاتمی همچنین اظهار داشت: «ما با روسیه به عنوان یک کشور همسایه و دوست، ارتباطات خوبی در دوره‌های مختلف داشته‌ایم، این ارتباطات رو به پیشرفت بوده تا سطح روابط راهبردی امکان و زمینه‌های آن وجود دارد.»


وعده‌های
 آقای وزیر!
گفته می‌شود بیژن نامدارزنگنه در روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تعهدات مکتوبی به برخی از نمایندگان مجلس داده است. در این زمره برای نمونه می‌توان به جلسه مجمع نمایندگان گیلان با بیژن زنگنه در تاریخ 28 مرداد ماه اشاره کرد که از زنگنه به صورت مکتوب وعده برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی و ساخت پتروشیمی گرفته‌اند.


تکذیب عملیات مشترک سپاه با ترکیه
در پی برخی اخبار منتشر شده مبنی بر اقدام عملیات مشترک جمهوری اسلامی ایران و ترکیه علیه پ‌ک‌ک، روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) نیروی زمینی سپاه ضمن ردّ هرگونه برنامه عملیاتی خارج از مرزهای ایران اعلام کرد: «ما هیچ برنامه عملیاتی در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ریزی نکرده‌ایم، ولی همچون گذشته با هر گروه، تیم یا فردی که قصد نفوذ به خاک ایران را برای اقدامات ضد امنیتی و یا تروریستی داشته باشند، به شدت برخورد خواهیم کرد و هر گروهی که قصد انجام کوچک‌ترین حرکتی برای ایجاد ناامنی در مرزهای ما را داشته باشند، عقبه‌های آنها در هر نقطه‌ای باشد مورد هدف قرار خواهد گرفت.»

دانه آفتابگردان، تخم سبزیجات، شکلات، آرد خردل، مواد پروتئینی، مکمل غذایی، داروهای دارای تولید داخلی مشابه، چسب، بطری، سربطری و سرپوش و... اجناسی است که از آمریکا وارد می‌شود! 
بر اساس آخرین فراز از نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهور درباره الزامات اجرای برجام در 29 مهر 1394، دولت بر پرهیز جدی از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا، تأکید کرده است.
 با گذشت بیش از یک سال‌ونیم از دستور رهبری، همچنان این اجناس مصرفی از آمریکا وارد کشورمان می‌شود! وزارت صنعت، ثبت سفارش اقلام مصرفی از آمریکا را متوقف نکرده است! آیا اصلاً مسئولان دولتی در اجرای دستور رهبری یا کاهش مشکلات تولیدکنندگان حساسیتی دارند؟ این محصولات را در داخل هم می‌توانیم تولید کنیم؛ اما نمی‌توان واقعاً درک کرد دولت چرا دلارهایی را که به زحمت به دست می‌آیند، صرف واردات غیر استراتژیک می‌کند؟!

دستور ویژه
بر اساس ابلاغیه یک عضو مهم کابینه به همه استانداران سراسر کشور، تأکید شده است با توجه به ضرورت پیش‌بینی و پیشگیری از تهدیدات و مصون‌سازی کشور در حوزه‌های مختلف، توجه به الزامات پدافند غیر عامل یکی از اولویت‌های مهم دستگاه‌های اجرایی محسوب شده و همه دستگاه‌هایی که به تشخیص نهادهای مسئول، زیرساخت‌های حیاتی، حساس یا مهم دارند، باید بودجه مناسبی را در سال 1396 به منظور مصون‌سازی این زیرساخت‌ها هزینه کنند.

جریمه نقض تحریم‌ها
در حالی که برجام برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه به وجود آمده است، اما آمریکا همچنان از تحریم ایران کسب درآمد می‌کند؛ زیرا با جریمه کردن ناقضان تحریم به دارایی شرکت‌های مختلف دسترسی پیدا می‌کند. به تازگی وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت COSL سنگاپور را به دلیل نقض تحریم‌های مربوط به ایران جریمه کرد. به گزارش وبگاه وزارت خزانه‌داری آمریکا، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) اعلام کرد، با شرکت COSL بر سر موضوع پرداخت جریمه 415 هزار و 350 دلاری به دلیل 55 مورد نقض تحریم‌های مربوط به ایران توافق کرده است. 
دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خارجه آمریکا مدعی شده، این شرکت سنگاپوری از7 اکتبر 2011 تا 20 فوریه 2013، از طریق شرکت‌های زیرمجموعه خود 55 مورد از تجهیزات نفتی را از آمریکا به سنگاپور و امارات و سپس به سکوهای نفتی مستقر در آب‌های ایران صادر کرده یا تلاش کرده است این کار را انجام دهد.

تهدید روحانی
اصلاح‌طلبان این روزها بغض‌های فروخفته خود را یکی پس از دیگری علیه اعتدالیون آشکار می‌کنند. در این میان، تهدیدهای مستقیم علیه شخص حسن روحانی از سوی چهره‌های اصلاح‌طلب نیز افزایش عجیبی یافته است. 
در آخرین دست از این تهدیدها مصطفی تاج‌زاده نوشته است: «جناب آقای روحانی مستحضرید که من به دلایلی درباره وزرا اظهار نظر نکردم؛ اما از امروز پیگیر وعده‌هایی خواهم بود که جناب‌عالی به مردم دادید و بر همان مبنا از آنان رأی بالای 24 میلیونی گرفتید.» این در حالی است که جریان اصلاح‌طلب تندرو خود را صاحب 24 میلیون رأی به روحانی می‌دانند.