شرکت یاهو در اطلاعیه‌ای از هک شدن همه حساب‌های کاربران این شرکت در سال ۲۰۱۳ خبر داد. اطلاعات به سرقت ‌رفته از این سه میلیارد حساب کاربری، شامل آدرس، رمز و شماره تلفن بوده است. آسیب‌پذیر بودن یاهو در برابر حملات سایبری سبب شد شرکت «وریژن» که پیشتر تمایل خود را برای خرید سهام شرکت یاهو اعلام کرده بود، پیشنهاد خود را 350 میلیون دلار کاهش دهد.


بررسی سند 2030 و پیامدهای اجرای آن‌ـ بخش دوم
   شیرین زارع‌پور/ درست زمانی که سازمان‌های بین‌المللی با اهداف مشخص توانمندسازی یک میلیارد و صد میلیون دختر جهان شروع به اجرای سند 2030 کردند، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری برنامه آموزش با کیفیت با عنوان «پایان دادن به خشونت و تبعیض علیه دختران و اقدامات آسیب‌رسان» که ازدواج هم بخشی از این پروژه است، را در قالب «اقدامی هوشمندانه» عملیاتی کرد و تحت عنوان خشونت علیه زنان و دختران، سوء‌استفاده جنسی و دیگر اشکال بهره‌کشی و از بین بردن اقدامات مضر، از جمله ازدواج زودهنگام و اجباری بر اساس 9 هدف ذیل  آرمان توسعه تعریف شد و خانم مولاوردی آن را چنین مطرح کرد که «مسئولیت کمیته آرمان پنجم بر عهده معاونت زنان و خانواده بوده و ما در حال بومی‌سازی هستیم تا بتوانیم در گزارش‌دهی‌ها به سازمان ملل و تأثیر بر عمل در جامعه قدم‌هایی برداریم و در این زمینه؛ کنفرانس منع تبعیض و خشونت علیه زنان (CEDAW)، بیانیه پکن، کنوانسیون حقوق کودک (CRC)، BEIJING+5، اهداف توسعه هزاره، قطعنامه شورای امنیت، پروتکل‌های منطقه‌ای در خصوص حقوق زنان و... همه از جمله برنامه‌های توانمندسازی زنان هستند که در واقع با همکاری دستگاه‌هایی چون؛ صندوق جهانی کودک (UNICEF)، برنامه جمعیت سازمان ملل (UNDP)، سازمان فرهنگی آموزشی علمی سازمان ملل (UNESCO)، انستیتو پژوهش و آموزش جهانی برای آموزش زنان (INSTRAW)، بانک جهانی (World Bank)، دیده‌بان زنان (WOMEN WATCH)، صندوق سازمان ملل متحد برای توسعه زنان (UNIFEM)، دفتر نماینده ویژه دبیر کل در امور جنسیتی (OSAGI)، سازمان جهانی کار (ILO)، کمیساریای عالی حقوق بشر (UHCHR) و... صورت گرفت.»

عواقب اصلاح ماده 1041 
سند توسعه پایدار، یکی از دلایل ممانعت از ازدواج زیر 18 سال را، جلوگیری از باروری و افزایش جمعیت دانسته است. اصطلاح بهداشت باروری به کار رفته در سند و تشریح آن نشان می‌دهد آموزش جنسیتی به کودکان و حرکت دادن آنها به سمت روابط ناصحیح و پس از آن سقط جنین، از اهداف مورد توجه توسعه است. به همین منظور لازم است به گزارش unfpa باعنوان Icpd و حقوق بشر نگاهی بیندازیم. این سند شامل 11 اشاره به گرایش جنسی، 6 اشاره به تراجنسی و 5 اشاره به هویت جنسی است. دسترسی به خدمات باروری و جنسی بدون نیاز به مجوز شخص ثالث (قیم، والدین و دیگران) در چارچوب قانونی و «کنوانسیون رفع هرگونه اشکال تبعیض علیه زنان»، «کنوانسیون مربوط به ازدواج با رضایت، حداقل سن برای ازدواج و ثبت ازدواج‌ها»، «توصیه درباره رضایت با ازدواج، حداقل سن برای ازدواج و ثبت ازدواج‌ها» ازگام‌های دیگر این هدف است. 
روابط از هم گسیخته، کاهش میزان باروری و افزایش مخاطرات باروری در سنین بالا، اختلالات روانی، افزایش آسیب‌های اجتماعی خودکشی و اعتیاد، بیماری‌های مقاربتی، بارداری‌های نامشروع و سقط جنین، گسترش ازدواج سفید و خانواده‌های تک‌والدی، افزایش فاصله نسلی با فرزندان از عواقب دیگر اصلاح ماده 1041 است.  
اما براساس آمارهای ارائه شده سازمان ثبت احوال کشور ازدواج گروه‌های سنی زیر ۱۸ سال پایدارترین ازدواج‌ها است و کمترین تعداد طلاق نیز به همین گروه سنی مربوط است. این در حالی است که براساس همین آمارها دختران ۲۵ تا ۲۹ سال بیشترین تعداد طلاق را داشته‌اند. از سوی دیگر ۲۶ درصد از مرگ‌ومیر مادران در هنگام زایمان نیز مربوط به مادرانی با گروه سنی ۳۵ به بالا بوده است، این در حالی است‌ که تنها ۱ درصد از مرگ‌ومیرهای مربوط به مادران در گروه سنی زیر ۱۸ سال بوده است. در بند دوم از سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی ۳۰/۲/13۹۳ رهبر معظم انقلاب نیز به «رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد» تأکید شده است. از مهم‌ترین عواقب افزایش حداقل سن ازدواج بالا رفتن سن ازدواج و در نتیجه تشدید بحران پیری جمعیت کشور است؛ آن ‌هم در حالی که اسناد بالادستی نظام بر کاهش سن ازدواج جوانان بسیار تأکید می‌کند.

واقعیت موجود
طبق آخرین اطلاعات آمار جمعیت ثبت احوال کشور، میانگین سن ازدواج دختران در سال گذشته، 23 سال و برای پسران 26 سال بوده است، سؤال اصلی اینجاست که این نگرانی و ایجاد موج رسانه‌ای، از کدامین اطلاعات و آمار رسمی سخن می‌گوید؟ افزون بر اینکه طرح موردنظر، مخالفت صریح با احکام اسلامی دارد، همچنانکه رهبر معظم انقلاب ازدواج دیرهنگام را سنت غلطی می‌دانند که بی‌تفاوتی نسبت به آن، ممکن است پیامدهای ناخوشایندی برای جامعه داشته باشد و زمینه‌سازی برای ازدواج به ویژه در میان دختران مورد تأکید ایشان بوده است. 
اما آنچه مورد نکوهش اسلام در این زمینه است، تحمیل ازدواج یا واداشتن دختران به ازدواج زودهنگام است. با کمی دقت، به راحتی ردپای اجرای سند توسعه را در این موضوع می‌توان مشاهده کرد که نهادهای بین‌المللی در ذیل تبیین رویه‌های زیانبار و پایان دادن به خشونت، بسیار فراتر از مصادیق رایج آن رفته و مرزهای اخلاقی و اسلامی ‌را که زیربنای بسیاری از جوامع در سراسر جهان بوده، درنوردیده است که از جمله آنها عبارتند از: شناسایی آزادی بی‌حد روابط جنسی نامشروع و رفع هرگونه محدودیت یا ممنوعیت برای آن، جواز سقط جنین، ضدارزش جلوه‌ دادن «عفت جنسی دختران»، نفی هرگونه مقابله با همجنس‌گرایی، به ‌رسمیت شناختن فعالیت جنسی دختران یا مشارکت ایشان در فحشا و نیز منع هرگونه نظارت بر امور جنسی زنان و دختران از سوی همسر یا والدین که تزلزل و فروپاشی بنیان خانواده را به دنبال خواهد داشت.

 پوریا بگری/ حضور نونهالان و نوجوانان در مساجد همیشه چشمگیر بوده و بارها متولیان امور مساجد دغدغه تربیت صحیح مسجدی این قشر را داشته‌اند. امروز که تهاجم فرهنگی دشمن و برخی از عادت‌های غلط در جامعه سبب می‌شود نونهالان و نوجوانان ما آسیب‌پذیر شوند، باید توجه‌مان به آنها بیشتر از گذشته باشد که افزون بر تربیت مسجدی، خروجی قابل توجهی در جامعه نیز داشته باشند. گاهی شاهد آن هستیم که نوجوانی در صف نماز جماعت حضور پر رنگی دارد و در فعالیت‌های مسجد اهتمام دارد؛ اما متأسفانه در اخلاق و رفتار او خطاهایی از جمله دروغ گفتن، تمسخر کردن دوست و... سر می‌زند که طرح صدیق به همین منظور صورت گرفته است.
تشریح طرح
طرح صدیق را صالحین استان اصفهان اجرا کرده‌اند که هدف آن تربیت صحیح مسجدی نونهالان و نوجوانان بوده است. در این طرح دفترچه ویژه‌ای طراحی شد که در آن برای هر شخص برنامه‌ریزی شد تا در طول ایام هفته کارهای خوب و بد از دیدگاه خودش را ثبت و ضبط کند. برای نمونه، بنویسد فلان روز کمک به همسایه یا تمسخر همکلاسی و... را انجام داده است. ‌ـ‌ این‌گونه شخص افزون بر ثبت کارها به نتیجه می‌رسد که اخلاق و تربیت او در چه مرتبه‌ای قرار دارد و حتی گاهی برای مشورت از امام جماعت یا پدر و مادر کمک می‌گرفت و راهنمایی می‌شد. نکته قابل توجه اینکه این دفترچه امتیاز داشت که امتیازها را فقط دو نفر تأیید می‌کردند؛ یکی والدین و دیگری امام جماعت مسجد که پایان هر ماه از کسانی که بیشترین امتیاز را کسب می‌کردند، تجلیل می‌شد. این طرح که در بازه زمانی مشخص صورت می‌گرفت، در پایان شاهد پیشرفت و ارتقای سطح معرفتی و تربیتی و اخلاقی نونهال و نوجوانان مسجد خود شدند.
فصل اول
اهداف: ـ تربیت مسجدی نونهال و نوجوان؛‌ـ اهمیت و یقین به صداقت‌باوری؛ـ‌ رشد تربیتی ویژه با محوریت متربی در قالب حلقه صالحین؛‌ـ نقش والدین در تربیت مسجدی فرزندان؛ـ تعامل با امام جماعت و مشورت و ارتباط با ایشان تحت عنوان پدر معنوی مسجد؛ـ جلوگیری از نفوذ آسیب‌های اجتماعی و باورهای غلط در اخلاق بچه‌های مسجد.
تعاریف: طرح صدیق به منظور تربیت یافتن نونهالان و نوجوانان با سبک تربیت اسلامی با محوریت فرد و کمک والدین و مربی صالحین اجرا شده که جمعیت هدف آن بچه‌های مسجد، اعم از مکبران و متربیان بوده است.
فصل دوم
مدت و زمان اجرا: این طرح به صورت آزمایشی در یک بازه زمانی خاص صورت می‌پذیرد.
مرحله اول: طراحی دفترچه ویژه طرح صدیق و تنظیم آیتم‌های خاص در آن و ثبت شدن اعمال روزانه خود، از جمله نماز خواندن‌، کمک به والدین، دروغ گفتن‌، ناراحت کردن دوست و... .
مرحله دوم: اطلاع یافتن والدین و امام جماعت از این طرح و کمک به اجرای درست آن.
مرحله سوم:  تشویق بهترین‌ها به صورت ماهیانه در جمع نمازگزاران و جلسه مشاوره تربیتی با کسانی که امتیازهای لازم را کسب نکردند.
محتوای طرح: قرآن، سیره اهل بیت(ع) و تربیت از نگاه بزرگان محتوای طرح صدیق است.
اهداف مورد انتظار: الگو قرار گرفتن نونهال و نوجوان تربیت شده، نتیجه‌گیری شخص از اعمال خوب و بد و انتخاب راه درست و مشورت از بزرگان در همه امور، از جمله اهدافی است که برای این طرح ذکر شده است.
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): «ما در درجه اول بايد به ساختن و پرداختن شكل روحى كودكان‌مان اهتمام بورزيم. اگر توانستيم هويت انسانى اين كودك را از آغاز كودكى شكل بدهيم و خلقياتى را در آن به وجود بياوريم، اين براى هميشه به درد خواهد خورد. عوارضى وجود دارد، معمولاً اين عوارض اخلاقيات را تحت تأثير قرار مي‌دهد؛ اما اگر چنانچه شخصيت كودك از آغاز ساخته شد و شكل گرفت، تأثيرات عوارض كمتر خواهد بود و عوامل كمك‌كننده هم در بين راه كمك خواهد كرد.»


یک کارآفرین موفق در گفت‌وگو با صبح صادق
 اکبر کریمی/ کبک پرنده‌ای از تیره قرقاولان است. در لهجه‌های مختلف فارسی به آن خاسه‌کو، زرج، ژرژ، کو و کوک می‌گویند. در ایران چندین گونه از این حیوان زیبا یافت می‌شود؛ اما گونه‌ای از آن که بیشتر بین ما ایرانی‌ها مشهور شده است، کبک چوکار است. 
میزان پروتئین موجود در گوشت کبک در مقایسه با دیگر پرندگان 5 تا 10 درصد بیشتر است و انواع اسید‌آمینه ضروری در آن به وفور یافت می‌‌شود. پزشکان برای بیماری‌‌هایی، چون ضعف اعصاب، ناراحتی‌‌های روانی و بی‌‌خوابی، مصرف گوشت این پرنده را توصیه می‌کنند.
به گمان بسیاری از مردم، گوشت کبک تنها از طریق شکار به دست می‌آید؛ اما طی سال‌های اخیر عده‌ای در کشور موفق به تولید و تکثیر کبک ایرانی شده‌اند. در حال حاضر، مزارعی در استان‌های فارس، کرمان، سمنان، گلستان، اصفهان و ... در این زمینه فعالیت می‌کنند.
«سعید سلامت» یکی از فعالان این عرصه است که از سال 88 واحد پرورش کبک 1400 مترمربعی در استهبان استان فارس راه‌اندازی کرده است. 
پرورش کبک فعالیت جدیدی در کشور به شمار می‌آید و دست زدن به این فعالیت نیازمند تجربه کافی است. سعید تعدادی از این کبک‌ها را از مجتمع‌های پرورش کبک یزد خریداری کرد. و پس از دو سال آزمون و خطا توانست تجربه کافی در زمینه پرورش کبک به دست آورد و با 200 کبک مولد باقی مانده کار پرورش کبک را از سر گرفت.
اکنون سعید تمامی چرخه پرورش کبک از کبک مولد و گوشتی گرفته تا تولید تخم نطفه‌دار و خوراکی و پرورش جوجه یک روزه را در مجتمع خود انجام می‌دهد. 

تولید تخم کبک
برای تخم‌گذاری کبک‌های مولد، زمستان و تابستان مصنوعی در لانه ایجاد می‌کنند که شامل شرایط دمایی، رطوبت و نور متفاوتی است. هر دوره تخم‌گذاری حدود چهار ماه طول می‌کشد و این پرنده در طول هر دوره، به طور میانگین 72 تخم می‌گذارد. کبک‌ها پس از دوره روشنایی، دو ماه دوره تاریکی (زمستان مصنوعی) را می‌گذرانند و سپس دوره تخم‌گذاری بعدی را شروع می‌کنند. در مجتمع‌های پرورش، عمر مفید تخم‌گذاری کبک پنج سال است و پس از این مدت کبک کشتار می‌شود. سعید سلامت از 200 کبک مولد خود تخم کبک نطفه‌دار تهیه کرد و با گذاشتن آن در دستگاه جوجه‌کشی توانست فعالیت خودش را گسترده‌تر کند. او هم‌اکنون در هر دوره پرورش کبک، نزدیک به هفت هزار جوجه در سالن پرورش می‌ریزد.

پرورش کبک گوشتی
جوجه‌های تازه از تخم خارج شده (یک روزه) این پرنده حدود ۱۳ تا ۱۴ گرم وزن دارند که به منظور تولید یک گله گوشتی یا مولد به پرورش‌دهندگان کبک فروخته می‌شوند. چنانچه هدف، پرورش کبک گوشتی باشد، معمولاً پرنده را بین 14 تا 16 هفته نگه می‌دارند تا به وزن حدود 400 تا 600 گرم برسد و کشتار شود؛ اما چنانچه هدف، پرورش گله تخم‌گذار باشد، باید پس از شش ماه نگهداری، گله را به مدت دو ماه وارد دوره تاریکی (خاموشی یا استراحت) کرد و پس از آن با تغذیه جیره‌های مخصوص، تخم‌گذاری را شروع کرد.
شپشک، کله بادی، عفونت سینوس و برونشیت از جمله بیماری‌هایی است که ممکن است حیوان در طول دوره پرورش به آنها دچار شود. این کارآفرین به علاقه‌مندان توصیه می‌کند فعالیت خود را با خرید و نگهداری کبک مولد برای تولید تخم نطفه‌دار یا تخم خوراکی شروع کنند. او می‌گوید: «پرورش جوجه یک روزه تجربه بالایی می‌طلبد و افراد مبتدی در این حوزه معمولاً متضرر می‌شوند.» برای خرید و پرورش کبک مولد 400 تایی به روش خانگی یا سنتی بین 10 تا 12 میلیون سرمایه در گردش نیاز است.

اختراعات
تخم کبک پوسته سختی دارد و دستگاه‌های جوجه‌کشی معمولی درصد پایین‌تری جوجه کبک تولید می‌کنند. 
سلامت افزون بر پرورش کبک یک مخترع خوش‌فکر نیز هست؛ چراکه توانسته است اشکالات دستگاه‌های جوجه‌کشی را برطرف کند و یک چرخه کامل دستگاه جوجه‌کشی را که با 80 درصد کاهش انرژی به نسبت دستگاه‌های مشابه خود کار می‌کند، تولید کند. درصد جوجه‌دهی در این دستگاه بالاتر از دستگاه‌های مشابه است. این دستگاه تمام هوشمند طراحی شده و در آن، پس از تولد، جوجه‌ها بدون دخالت دست به سالن نگهداری منتقل می‌شوند.
اختراع دیگر سعید سلامت، دستگاه آسیاب چندکاره است که هم قابلیت پخت و هم پرس دام را دارد. او می‌گوید: «جوجه‌های یک روزه خیلی سریع به مریضی‌های انگلی دچار می‌شوند که این امراض از مزارع و از طریق تخم انگل‌های روی موادغذایی خام منتقل می‌شوند. در دستگاه آسیاب چندکاره، این انگل‌ها در دما و حرارت از بین می‌روند.»
کبک به دلیل روحیه حساسی که دارد، نسبت به صدا و نور ناگهانی آسیب‌پذیر است. کبک‌ها در مواجهه با این شرایط در گوشه‌ای از محیط تجمع می‌کنند که همین عامل سبب خفگی و تلفات بالای این پرنده می‌شود. دستگاه تشخیص تجمع کبک دیگر اختراع سعید است که از این اتفاق پیشگیری می‌کند.
این کارآفرین افزون بر فروش محصولات خود، در آموزش و طراحی مجتمع‌های پرورش، قفس‌های پرورش کبک و دستگاه‌های اختراع شده خود نیز فعالیت دارد. او توانسته است ده‌ها نفر از علاقه‌مندان این رشته را آموزش دهد و زمینه کار و فعالیت آنها را در واحدهای کوچک تولیدی فراهم کند. علاقه‌مندان پرورش کبک می‌توانند با ارتباط‌گیری با این جوان خوش‌فکر و جهادی، آموزش‌های لازم را در زمینه‌های مختلف پرورش بگیرند. همچنین، آقای سلامت با اعلام آمادگی به منظور شراکت با سرمایه‌گذاران برای صنعتی‌سازی اختراعاتش در این حوزه و دیگر ادوات کشاورزی درباره مزایای مشارکت فعالان اقتصادی در راه‌اندازی مجتمع‌های صنعتی، می‌گوید: «اگر بتوانیم سرمایه لازم برای ایجاد قطب تولید و پرورش کبک و محصولات آن را در کشور ایجاد کنیم، علاوه بر درآمد بالای فعالیت، می‌توانیم کارآفرینی خیلی زیادی ایجاد کنیم.» او برای این منظور، در مرحله اول قصد دارد با وصل کردن واحدهای تولیدی خرد به هم و ایجاد یک تعاونی، زمینه ایجاد قطب تولید و پرورش کبک را در استان فارس فراهم کند.
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ 5۷
 شهریار اقتصاد / معامله باطل آن است که بعضی از ارکان مندرج در ماده 190 قانون مدنی را نداشته و هیچ‌گونه اثری بر آن مترتب نباشد و نتوان آن را با تنفیذ بعدی قدرت و اعتبار بخشید؛ مانند معامله صغیر غیرممیز و مجنون و معامله در حال مستی که به‌ علت فقدان قصد، این معاملات باطل است و هیچ‌گونه اثر حقوقی نمی‌توان برای آن قائل شد؛ اما معامله غیر نافذ آن است که بعضی از شرایط صحت معامله را نداشته باشد؛ ولی بتوان عیب آن را رفع کرد و با تنفیذ بعدی آن را قدرت و اعتبار بخشید. گفتنی است، معامله غیر نافذ تا هنگامی که عیب آن رفع نشده ‌باشد،‌ اثر حقوقی ندارد؛ ولی پس از تنفیذ و رفع عیب به‌ صورت معامله صحیح در می‌آید و از روز انعقاد معتبر شناخته می‌شود و از همان روز آثار حقوقی بر آن بار می‌شود.  برای نمونه، معامله مکره غیر نافذ است؛ ولی پس از رفع اکراه اگر معامله را تنفیذ کند، در این صورت معامله از روز انعقاد معتبر شناخته می‌شود. بنابراین، اگر بایع مکره باشد و پس از رفع اکراه بیع را تنفیذ کند، عین و منافع مال مورد معامله از روز انعقاد بیع متعلق به مشتری تلقی خواهد شد. 
 تفاوت بین معامله غیر نافذ با معامله قابل فسخ چیست؟
معامله غیر نافذ را نباید با معامله قابل فسخ اشتباه کرد. معامله قابل فسخ قراردادی است که ارکان و شرایط صحت آن کامل است؛ از این‌ رو معامله به محض انعقاد اثر خود را به‌ بار می‌آورد.  مع‌هذا به ‌موجب قرارداد یا به حکم قانون حق فسخ در آن برای یکی از طرفین یا هر دو شخص ثالث شناخته شده است؛ برای نمونه اگر یک طرف معامله مغبون و غبن فاحش باشد یا شرط خیار فسخ به ‌نفع یکی از متعاملین شده باشد، می‌توان معامله را بر هم زد.  هرگاه فسخ قرارداد تحقق یابد، به گذشته اثر نمی‌کند و فقط از تاریخ وقوع فسخ اثر قرارداد را از بین می‌برد و طرفین را در وضعی که پیش از عقد داشته‌اند، قرار می‌دهد و آثاری که قرارداد پیش از فسخ به ‌بار آورده، به قوت و اعتبار خود باقی می‌ماند؛ بنابراین منافع مبیع پیش از فسخ از آن مشتری خواهد بود. 
 قصد و رضای طرفین که طبق ماده 190 قانون مدنی از شرایط اساسی صحت معامله ذکر شده، چیست؟
قصد غیر از رضا است و گاهی این دو با هم اشتباه می‌شود؛ چرا که ممکن است کسی قصد انجام معامله را داشته باشد، ولی رضا نداشته باشد؛ برای نمونه هر گاه کسی در اثر تهدید به ‌قتل، مجبور شود خانه خود را بفروشد، در این حالت شخص قصد انشای معامله را داشته است؛ ولی رضا نداشته است. 
همچنین آثار و فقدان آنها نیز با هم متفاوت است؛ به گونه‌ای که فقدان قصد سبب بطلان عقد است؛ در حالی‌که فقدان رضا صرفاً سبب عدم نفوذ است.
به هر شکل، قانون مدنی به پیروی از فقه اسلامی قصد و رضا را از هم تفکیک کرده است؛ به گونه‌ای که در تعریف آن گفته است رضا میل و گرایش باطنی به انجام عمل حقوقی است و قصد ایجاد عمل حقوقی در عالم ذهن است که گاهی از آن به قصد انشا تعبیر می‌شود. 
 آیا برای تحقق عقد، اراده حقیقی کافی است؟ 
به نظر می‌رسد، لازمه تحقق عقد اجرای اراده است، نه اعلام اراده؛ به این مفهوم که برای تحقق عقد اراده حقیقی کافی نیست و به امر دیگری احتیاج دارد که بر قصد انشا دلالت کند و آن را اراده انشایی می‌گویند؛ برای نمونه هرگاه دو نفر در امری توافق کرده و ایجاد آن را اراده کنند؛ یعنی با رضایت قصد انشای آن را کنند، عقد به ‌وجود نمی‌آید؛ بلکه به استناد ماده 191 قانون مدنی برای انعقاد باید قصد انشا مقرون به‌چیزی باشد که دلالت بر آن قصد کند. 
منبع: حقوق مدنی 3ـ تعهدات و قرارداد‌هاـ تألیف شیرزاد گرجی‌نژاد

 ابوذر احمدی/ در حالی که حملات رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه ادامه دارد و جریان صهیونیستی همچنان تلاش می‌کند که از گروه‌های تکفیری‌ـ تروریستی حمایت‌ کند، «یوسی کوهن» رئیس «موساد» درباره اقدامات این سرویس جاسوسی صهیونیستی در «کشورهای دشمن» اظهاراتی مطرح کرد که «ایران هدف اصلی عملیات کارمندان و جاسوسان موساد» مهم‌ترین بخش این اظهارات بود.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست»، در این باره در گزارشی نوشت: «یوسی کوهن در مراسم تجلیل از موساد و کارکنان آن اعلام کرد که هدف اصلی عملیات سازمان تحت مدیریت او، کشور ایران است و سالیانه صدها و هزاران عملیات جاسوسی و اطلاعاتی از سوی کارمندان و مأموران این سازمان، در این راستا انجام می‌شود.»
این روزنامه صهیونیستی به نقل از رئیس سرویس جاسوسی رژیم غاصب صهیونیستی افزود: «موساد در یک چارچوب چند لایه‌ای کار می‌کند و تمرکز آن، بر روی اولویت‌های ملی و امور دیپلماتیک است. اهداف موساد کاملاً روشن است. ایران به برنامه دستیابی خود به توانایی‌های هسته‌ای ادامه می‌دهد و به ‌شدت در حال تقویت نیروهای نظامی و عملیاتی در نزدیکی اسرائیل در خاورمیانه است؛ از سوریه و لبنان گرفته، تا به تازگی همراه حماس در فلسطین، ایران در همه این سرزمین‌ها، به فعالیت مشخص نظامی و راهبردی مشغول است و سازمان‌های تروریستی را به تسلیحات مدرن و کنترل‌ شده مجهز می‌کند.»
هر چند این اظهارات رئیس موساد در نگاه اول جنبه عملیات روانی داشته و تلاشی برای پوشاندن شکست پروژه صهیونیستی «داعش» در منطقه است؛ اما از زوایایی دیگر مهم و قابل بررسی است. 
رئیس موساد در اظهارات خود اشاره می‌کند که ایران به شدت در حال تقویت نیروهای نظامی و عملیاتی خود در نزدیکی مرزهای رژیم صهیونیستی است که این مسئله نشان می‌دهد، دشمن صهیونیستی با درک خطر استقرار محور مقاومت در نزدیکی مرزهای اراضی اشغالی، تلاش دارد تا به نوعی با مهار آن، سناریوی جدیدی را در منطقه کلید بزند که در آن عملیات‌های امنیتی و اطلاعاتی نقش محوری دارند. بنابراین اهمیت دارد زوایا و اهداف مهم رویکرد امنیتی و اطلاعاتی سرویس جاسوسی رژیم غاصب صهیونیستی در چنین وضعیتی بررسی و تحلیل شود که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
پیش از بررسی  این مسئله، باید این نکته مهم را مدنظر داشت که یوسی کوهن در وضعیتی مسئولیت ریاست موساد را برعهده گرفت که زیر ذره‌بین‌بردن برنامه هسته‌ای ایران و تلاش برای تخریب توافق حاصل شده ایران با قدرت‌های غربی و همچنین افزایش تلاش‌ها برای مقابله و توقف نفوذ روزافزون ایران در منطقه، مهم‌ترین سرفصل کاری تشکیلات سرویس جاسوسی رژیم غاصب صهیونیستی بود. 
حال در وضعیتی که همه سناریوهای جریان صهیونیسم برای تضعیف محور مقاومت و بر هم زدن معادلات امنیتی منطقه، یکی پس از دیگری به شکست منتهی شده است، کارشناسان امنیتی صهیونیستی را بر آن داشته که تنها راه نجات دولت جعلی صهیونیست‌ها از این مخمصه سخت امنیتی را در طراحی و اجرای سلسله عملیات‌های اطلاعاتی برای به آشوب کشاندن فضای امنیتی جست‌وجو کنند که ناامن کردن مرزهای جمهوری اسلامی به منزله محور اصلی مقاومت در منطقه مهم‌ترین رکن آنها است. 
به باور تحلیلگران سیاسی، حمایت علنی سران صهیونیستی، به ویژه نتانیاهو از برگزاری همه‌‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان، بخشی از این سناریوی کلان امنیتی جریان صهیونیسم بود که در راستای دامن زدن به مناقشات قومی و تجزیه‌طلبانه کلید خورد.
اما همان طور که یوسی کوهن در اظهارات خود به آن تکیه داشت، انجام اقدامات وسیع و چندلایه امنیتی علیه جمهوری اسلامی ایران، مهم‌ترین رکن در این سناریوی اطلاعاتی است که هدف اصلی عملیات کارمندان و جاسوسان موساد به شمار می‌آید. حال آنچه در این میان حائز اهمیت است، اینکه رویکرد امنیتی جریان صهیونیسم علیه ایران در ورای پروژه نفوذ و جاسوسی، در دامن زدن به مناقشات قومی و سست کردن روحیه انقلابی و معنوی ملت ایران تعریف شده است که ما را بیش از پیش متوجه نبرد همه‌جانبه نرم نظام سلطه جمهوری اسلامی ایران می‌کند.