سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی ضمن قدردانی از همدلی و همراهی صمیمانه و مواضع انقلابی مردم و مسئولان سپاه در برابر تهاجم روانی هیئت حاکمه آمریکا گفت: دشمن با فعال‌سازی همه تهدیدات بی‌ثمر خود علیه ملت بزرگ ایران به ما نشان داد که هنوز ارتقای آمادگی دفاعی برای بارش گلوله‌های آتشین بر پیکره دشمن اولویت قطعی نظام محسوب می‌شود؛ چراکه آنها با زبان سلاح بیشتر آشنا هستند.
 فرار از مسئولیت
غلامرضا ظریفیان، از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی در چندین مقاله و گفت‌وگو تلاش کرده است چنین عنوان کند که برجام نه تصمیم شخص رئیس‌جمهور روحانی، بلکه تصمیم نظام اسلامی بوده است. وی که صحبت‌هایش در رسانه‌های اصلاح‌طلب در قالب «سرمقاله» و... مورد توجه قرار گرفته است، دائم چنین مطرح می‌کند که برجام تأثیرات بزرگی داشته، تصمیم کل نظام و دستاورد نظام بوده و دولت هم صرفاً مجری سیاست‌های نظام بوده است! ظریفیان حتی در یکی از یادداشت‌های خود تصریح کرده است، مواضع این روزهای برخی منتقدان با مواضع «اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌های افراطی» هم‌سنخ است!
دستاورد اصلاح‌طلبان
عبدالله ناصری، فعال چپ و عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان (که به رهبر اصلاحات مشاوره می‌دهد) به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با پایگاه نامه‌نیوز در اشاره به روابط جدید چپ‌ها با دکتر علی لاریجانی، رئیس اصولگرای مجلس دهم، گفته است: «این امر دستاورد بزرگی برای اصلاح‌طلبان تلقی می‌شود که فردی که دو دهه قبل با دولت اصلاحات برخوردهای ویژه‌ای از لحاظ تبلیغاتی داشت؛ امروز به هر جهت پای صحبت اصلاح‌طلبان می‌نشیند و بعضاً تا حدی تعاملات با حکومت را پیش می‌برد. قطعاً آقای لاریجانی چهره‌ای است که اصلاح‌طلبان می‌توانند آینده سیاسی او را برای قوه مجریه یا قوه مقننه مورد بحث و بررسی قرار دهند.»
معرف جاسوس هسته‌ای؟
محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: متأسفانه به نحوی نامربوط، خبر جعلی درباره معرفی آقای دری از سوی این‌جانب به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای شده که بی‌پایه و نادرست است، وزارت خارجه صریحاً اعلام کرده است که ایشان به عنوان کارشناس بانکی «معرفی شده از سوی بانک مرکزی»، مورد مشورت تخصصی تیم مذاکره قرار گرفته است و وزارت اطلاعات، در جایگاه دستگاه مسئول امنیتی کشور، رعایت همه ملاحظات امنیتی در مذاکرات را بر عهده داشته و آن را تأیید کرده است.
عادی‌سازی استعفای اعتراضی!
دبیرکل حزب‌ کارگزاران با رد اختلافات شدید در شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: «استعفای‌ هادی خامنه‌ای امری عادی است. گفتنی است تلاش کرباسچی برای عادی‌سازی استعفای اعتراضی هادی خامنه‌ای در حالی است که پس از انتخابات شوراها، طیفی از اصلاح‌طلبان‌ـ از عبدی گرفته تا منتجب‌نیاـ درباره زد و بند (در شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان) در بستن فهرست امید هشدار دادند. آن زمان گفته شد که با وجود ریاست ظاهری عارف، کرباسچی و مرعشی همه‌کاره بوده‌اند.
نقطه درخشان
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی گفت: «اختلافات ما سر جای خودش؛ اما اگر رئیس‌جمهور آمریکا یا هرکس دیگر بخواهد استقلال ما را هدف قرار دهد، باید همه با هم یکصدا باشیم. اینکه همه مردم و جوانان نسبت به مسئله اخیری که اتفاق افتاد، که هم ملیت ایرانی و هم استقلال سیاسی مورد هدف قرار گرفت، با حساسیت برخورد کردند، بسیار نقطه درخشانی است. جدای از اینکه آنها به نتیجه نخواهند رسید، نفس حساسیت مردم نسبت به استقلال سیاسی کشور یک ارزش است.»
 پروژه دیوانه‌نمایی
اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت) طی بیانیه‌ای اعلام کرد؛ پروژه دیوانه‌نمایی ترامپ را که جریان لیبرال داخلی کلید زده، هدفی جز انحراف افکار عمومی و فرار مسئولان از پاسخگویی نسبت به خسارت‌هایی که طی چهار سال گذشته به کشور و مردم وارد کرده‌اند، ندارد.

  محمدرضا مرادی/ هفته گذشته شهر رقه پس از چهار سال اشغال به دست داعش از سوی نیروهای مورد حمایت آمریکا آزاد شد. آزادی این شهر که پایتخت خلافت خودخوانده داعش به شمار می‌رفت سبب پایان عملی پروژه داعش برای تشکیل خلافت در شرق سوریه به شمار می‌رود؛ اما نکته مهم این است که هر چند شهر «الرقه» از اشغال تروریست‌های داعش خارج شده است؛ ولی نیروهای دموکراتیک سوریه که از کردهای شمال این کشور هستند و تحت حمایت آمریکا قرار دارند بر این شهر مسلط شده‌اند. این مسئله علامت سؤال‌هایی را درباره نقشه‌های احتمالی آمریکا در سوریه ایجاد کرده؛ چرا که آمریکا نشان داده است که برای شمال و شرق سوریه برنامه‌های تعریف شده‌ای دارد. 
در همین ارتباط پس از اعلام آزادسازي كامل شهر رقه، «برت مک‌گورک» نماینده آمریکا در ائتلاف به اصطلاح ضدداعش، به همراه «ثامرالسبهان» وزیر مشاور در امور خاورمیانه عربستان وارد شهر رقه شدند.
آمریکا برای اینکه نیروهای خود را بر رقه مسلط کند، در چهارماه اخیر این شهر را به طور مرتب بمباران کرده است. شمار غیرنظامیانی که در این بمباران‌ها کشته شده‌اند، هزار و 130 نفر گزارش شده است. حدود 80 درصد ساختمان‌ها و زیرساخت‌های رقه نیز در این حملات ویران شده‌اند؛ اما اکنون که آمریکا بر خرابه‌های رقه ایستاده، اعلام کرده که قصد دارد رقه را بازسازی کند! سؤال اینجاست که آیا آمریکا قصد دارد این شهر را پس از بازسازی تحویل دولت مرکزی دهد؟! جواب روشن است؛ خیر. در این ارتباط، «هدر ناوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است: «ما می‌خواهیم آب و برق و دیگر نیازهای شهر رقه را تأمین (و بازسازی) کنیم...» آمریکا و هم‌پیمانان آن برای اقدامات آینده، آمادگی دارند. این مسئله سبب نگرانی‌هایی درباره اهداف آمریکا در رقه شده است. 
نکته مهم در این باره ورود عربستان به پرونده رقه است. حضور ثامرالسبهان، وزیر جنجالی سعودی در شهرک عین‌العرب سوریه در حومه الرقه، اولین ظهور علنی یک مقام سعودی در منطقه تحت سیطره گروه‌های مسلح کُردی در سوریه قلمداد می‌شود. آل‌سعود به دنبال آن است تا با اعزام نماینده خود به رقه پیام‌هایی را برای بازیگران مؤثر در بحران سوریه ارسال کند. عربستان از طریق اعزام این وزیر خود به الرقه می‌خواهد چند پیام به طرف‌های مختلف از جمله ترکیه و ایران ارسال کند.
در درجه اول، عربستان خواهان آن است تا این پیام را به تهران و آنکارا ارسال کند که ریاض از کردها و گروه‌های سوریه دموکراتیک که بر الرقه مسلط شده‌اند و از حمایت نظامی زمینی و هوایی آمریکا برخوردارند، حمایت می‌کند. از سوی دیگر عربستان که در جریان حمایت از تروریست‌ها برای برکناری بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه ناکام شده است، سعی دارد به روش‌های مختلف خود را در فرایند سیاسی بحران سوریه شرکت دهد. از این رو عربستان که از طریق حمایت از تروریست‌ها به اهداف خود در سوریه نرسید، این بار در تلاش است تا تحت پوشش مشارکت در عملیات بازسازی و به‌کارگیری کارت کردها به نقش‌آفرینی در سوریه بپردازد.
از سوی دیگر آمریکا که طی چند سال گذشته از کردهای شمال سوریه حمایت کرده است، سعی دارد با در اختیار داشتن شهر مهمی مانند رقه، به نوعی ابزار فشاری بر دمشق در اختیار خود داشته باشد. در واقع واشنگتن به دنبال آن است تا مانع از تسلط کامل ارتش سوریه بر خاک این کشور شود.
در کل شهر رقه اکنون آزاد شده است؛ اما ارتش سوریه نمی‌تواند در این شهر حضور داشته باشد. این مسئله به دلیل این است که عربستان و آمریکا به دنبال اجرای نقشه‌های خود در سوریه از طریق شهر رقه هستند. ابزار جدید این دو کشور نیز بازسازی شهر رقه است. همین مسئله لزوم توجه به نقشه‌های واشنگتن و ریاض در سوریه را دوچندان می‌کند.

   حسین عبداللهی‌فر/  کاندیدای طلایی 1400 را نخستین بار یکی از فعالان سیاسی وابسته به جریان اصلاحات در حالی مطرح کرد که اصلاح‌طلبان افق پیش رو را کاملاً ناامیدانه دنبال کرده و در خصوص نحوه تعامل خود با دولت با چالش جدی مواجه هستند. این شخصیت سیاسی اصلاح‌طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان می‌گوید: «اصلاح‌طلبان معتقدند اگر جریان اصلاحات در انتخابات1400 به بن‌بست رسید، احتمال اینکه از آقای لاریجانی حمایت کند وجود خواهد داشت. 
در نتیجه اگر این اتفاق رخ بدهد، تصمیم اصلاح‌طلبان در سال92 درباره آقای روحانی در سال1400 درباره آقای لاریجانی تکرار خواهد شد. بدون شک آقای لاریجانی فردی است که ما می‌توانیم در تنگناها روی او حساب کنیم. در نتیجه در شرایط کنونی نیز اصلاح‌طلبان تلاش خواهند کرد با ایشان زاویه نداشته باشند و تا حدود زیادی با ایشان همکاری داشته باشند. با این وجود اولویت نخست ما کاندیدای اصلاح‌طلب خواهد بود و به همین دلیل ما به دنبال «کاندیدای طلایی» برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال1400 هستیم.»
با توجه به اینکه کاندیدای طلایی کسی است که هم جریانات سیاسی بر روی وی توافق داشته و هم افکار عمومی وی را پیش از برگزاری انتخابات، پیروز رقابت‌ها می‌دانند، اکنون این سؤال مطرح است که چرا اصلاح‌طلبان به طرح نامزد طلایی در این وضعیت پرداخته‌اند؟  
 به نظر می‌رسد، اصلاح‌طلبان رئیس مجلس را در موقعیت طلایی برای انتخابات بعدی می‌بینند و خود را ناگزیر به حمایت از وی می‌دانند، امری که تحقق آن به مثابه پایان حیات سیاسی این جریان است؛ چرا که اگر اصلاح‌طلبان نتوانند پس از دو دوره ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد و دو دوره حمایت از روحانی، یعنی 16 سال به قدرت بازگردند، مفهوم آن قرار گرفتن این جریان در حاشیه‌ای است که امکان ورود به متن را ندارد. از همین رو، روزنامه بهار (26 مهر) در مطلبی با عنوان «طرح ناتمام اصلاح‌طلبی در ایران» نوشت: «در روزهای اخیر برخی تحلیلگران از بن‌بست جریان اصلاح‌طلبی و حتی مرگ سیاسی آن سخن رانده‌اند. آنها از عدم تحقق مطالبات اجتماعی و سیاسی طرح شده در انتخابات اردیبهشت 96، بدعهدی اعتدالیون در ائتلاف با اصلاح‌طلبان و تلاش آنها برای بقای سیاسی خود پس از 1400، چنین نتیجه‌گیری کرده‌اند که سردمداران اصلاح‌طلبی ایران دیگر نمی‌توانند در انتخابات سال‌های آینده نقش‌آفرینی کنند و فاتحه اصلاح‌طلبی در ایران خوانده شده است؟!»
همین‌گونه دغدغه‌ها سبب شده تا برخی از رسانه‌های وابسته به اصلاحات به کاندیداسازی پرداخته و به مواردی کاملاً خلاف واقع روی بیاورند. یکی از مصادیق بارز این‌گونه اقدامات، خبر کاندیداتوری عارف برای 1400 بود که روزنامه قانون (23 مهر) منتشر کرد. این روزنامه نوشت: «در چند روز اخير، محمدرضا عارف به دیدار رئیس دولت اصلاحات رفته تا نظر او را برای حضور در انتخابات 1400 جویا شود.
 او در این دیدار به رئیس دولت اصلاحات گفته است که برای حضور در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری مصمم است و در این انتخابات حاضر خواهد شد، اما به دنبال حمایت خاتمی از خود برای بسیج احزاب و نیروهای اصلاح‌طلب در این انتخابات است. عارف در ادامه گفته است که تکلیف من را برای حضور در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری مشخص کنید تا بتوانم از هم‌اکنون برای دور بعد ریاست‌جمهوری برنامه‌ریزی کنم. رئیس دولت اصلاحات در این دیدار از عارف برای مشورت و تفکر بیشتر وقت خواسته است و نتیجه این موضوع به جلسه دیگری موکول شده است.» 
این خبر یک روز بعد با بیانیه دفتر عارف تکذیب شد. در این بیانیه تأکید شده بود که وی هیچ‌گونه ملاقات خصوصی با رئیس دولت اصلاحات نداشته و در ملاقات‌های عمومی هم چنین مباحثی مطرح نبوده است.

   حسن خدادی/ گفتمان، ارائه فکري منسجم و منظم و قابل دفاع مبتني بر فرهنگ و اعتقادات يک جامعه است که از سوي يک رهبر يا ايدئولوگ يا فعال سياسي يا فرهنگي تبيين می‌شود و محور فعاليت‌ها، تبليغات و جهت‌گيري‌ها قرار مي‌گيرد، به نظام مديريتي و رسانه‌اي جهت مي‌دهد و بر سرنوشت مردم و کشور تأثير مي‌گذارد، رفتارهاي سياسي و اجتماعي خاصي را شکل مي‌دهد و پيرامون آن مخالفان و موافقان صف‌آرایی مي‌کنند. گفتمان، يك نوع زبان و يك نظام بازنمايي است كه از نظر سياسي و اجتماعي توسعه مي‌يابد تا مجموعه‌اي منسجم از معاني را درباره يك حيطه موضوعي مهم ايجاد و توزيع کند. اين معاني در خدمت منافع گروهي از اجتماع است كه گفتمان از درون آن سرچشمه مي‌گيرد و از طريق عملكرد ايدئولوژيكي‌اش تلاش مي‌كند آن معاني را به عقل سليم تبديل کند. به بيان ساده‌تر هر گفتمان، يك ساختار معرفتي است كه در وضعیتی خاص در جامعه حاكم مي‌شود. گفتمان‌سازي در اصل، فرايند تبديل يا ورود نظريه يا گفتمان‌هاي سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي به ادبيات رايج جامعه و زندگي مردم است. در اين يادداشت اين امر در منظومه فکري رهبر معظم انقلاب و سه نوع گفتمان اصلي از منظر رهبري بررسی خواهد شد.
تعريف گفتمان‌سازي/ هنگامي که از گفتمان‌سازي صحبت مي‌شود، نگاه انديشمندان از بخشنامه و ادبيات دستوري، به اقناع فطري و فرايندي زمانبر و برنامه‌ريزي شده منعطف مي‌شود. به عبارتي، گفتمان‌سازي، امري دستوري نيست و به طراحي فرايندي علمي با توجه به خصوصيات جامعه هدف نیاز دارد. هنگامي که از پيوست گفتمان‌سازي در انجام فعاليت‌ها و برنامه‌هاي کلان اقتصادي و سياسي صحبت مي‌شود، منظور شيوه‌هاي تبديل برنامه به ادبيات حاکم بر زندگي تک‌تک نخبگان و مردم جامعه است. رهبر معظم انقلاب مي‌فرمایند: «گفتمان، يعني باور عمومي؛ يعني آن ‌چيزي كه به صورت يك سخنِ مورد قبول عموم تلقي بشود، مردم به آن توجه داشته باشند؛ اين با گفتن حاصل مي‌شود؛ با تبيينِ لازم ـ تبيين منطقي، تبيين عالمانه و دور از زياده‌روي‌هاي گوناگون ـ حاصل مي‌شود؛ با زبان صحيح، با زبان علمي و منطقي و با زبان خوش، بايستي اين مطالب را منتقل كرد.»(۱۵/۱۲/۱۳۹۲)
اهميت گفتمان‌سازي/ آرمان‌هاي انقلاب اسلامي و اهداف کلان جمهوري اسلامي تنها از راه تبديل شدن به «گفتمان» محقق مي‌شوند. گفتمان‌سازي آرمان‌ها و ارزش‌هاي انقلاب و جمهوري اسلامي به معناي «تبديل شدن» آنها به روح کلي اقشار مختلف جامعه و تبلور آنها در شيوه‌ زندگي، زيرساخت‌هاي اجتماعي و جريان يافتن آن در سراسر مويرگ‌هاي حيات اجتماعي‌ است. رهبر معظم انقلاب درباره اهميت گفتمان‌سازي مي‌فرمایند: «اين گفتمان‌سازي براي چيست؟ براي اين است که انديشه‌ ديني، معرفت ديني در مخاطبان، در مردم، رشد پيدا کند. انديشه‌ ديني که رشد پيدا کرد، وقتي همراه با احساس مسئوليت باشد و تعهد باشد، عمل به وجود مي‌آورد و همان چيزي مي‌شود که پيغمبران دنبال آن بودند.»(۲۲/۹/۱۳۸۸)
عامل گفتمان‌ساز/ در تحليل جريان‌هایی که در طول تاريخ، سرنوشت جوامع بشري را دستخوش دگرگوني کرده‏اند، نقش نیروهای نخبه برجسته است که در جامعه‏شناسي در سمت کارگزارانِ تغيير شناخته مي‏شوند. اينان کساني هستند که از توانايي و قدرت تأثيرگذاري ويژه‏اي برخوردارند و جهت و آهنگ تحولات را عميقاً تحت‏ تأثیر قرار مي‏دهند. در واقع کارگزارانِ تغيير با کنش‏هاي تاريخي، تاريخ‏سازي کرده و جهت، سرعت و کيفيت تغيير و تحول جامعه را تعيين می‌کنند. نخبگان در جایگاه اصلي‌ترين نيرو و بازوي فکري نقش مؤثري را هم در گفتمان‌سازي و هم پيشرفت جامعه ايفا مي‌کنند. «ايجاد يك فكر، يك گفتمان، يك جريان فكري در جامعه، به دست خواص جوامع است؛ به دست انديشمندان جامعه است؛ آنها هستند كه مي‌توانند فكر ملت‌ها را به يك سمتي هدايت كنند كه مايه‌ نجات ملت‌ها شود؛ همچنان كه خداي نخواسته مي‌توانند به سمتي ببرند كه مايه‌ بدبختي و اسارت و تيره‌روزي ملت‌ها شود...»(۲۱/۹/۱۳۹۱)

آمریکا برجام را دائمی می‌خواهد
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داده است طرح جدیدی که نمایندگان مجلس سنا برای تغییر برجام پیشنهاد داده‌اند، خواستار ابدی‌سازی محدودیت‌های ایران در برجام، بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران و بازرسی از پایگاه‌های نظامی است.
همزمان با سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دو نماینده ارشد جمهوریخواه از طرحی رونمایی کردند که خواستار بازگرداندن خودکار تحریم‌ها علیه ایران، در صورت تخطی از محدودیت‌های جدید تعیین‌شده در همین طرح است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نوشته است طرح «کورکرـ کاتن» الزاماً توافق هسته‌ای را نقض نمی‌کند؛ اما می‌تواند در نهایت با ملزم کردن ایران به شرایط جدیدی که مورد موافقت قبلی این کشور قرار نگرفته، توافق را از مسیر خود خارج کند. 
هدف از این طرح، برطرف کردن مفادی است که کاخ سفید و مخالفان برجام در آمریکا از آن به «نقایص» توافق هسته‌ای یاد می‌کنند و عملاً محدودیت‌های ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم، ذخیره‌سازی مواد هسته‌ای و راه‌اندازی برای دستگاه‌های سانتریفیوژ را دائمی می‌کنند. همچنین، رسانه آمریکایی گزارش داده است پیش‌نویس طرح سناتورهای آمریکایی، معیارهایی را که می‌توانند به بازگشت تحریم‌ها علیه ایران منجر شوند، گسترده‌تر کرده است.


برجام برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است
نشستی با عنوان «برجام، دستاوردها، چالش‌ها و پایداری بلندمدت» به میزبانی معاون وزیر خارجه روسیه در مسکو با حضور «سیدعباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران، «هلگا اشمید» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «وندی شرمن» معاون سابق وزیر خارجه آمریکا و مسئول پیشین تیم مذاکره آمریکا برگزار شد.
در این نشست معاون سابق وزیر خارجه و عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده آمریکا تأکید کرد: «افراد حاضر در این نشست، ساعت‌های زیادی برای این توافق خارق‌العاده با ایران وقت گذاشتند.» وندی شرمن ادامه داد: «دوسوم مردم آمریکا معتقدند که آمریکا باید در برجام بماند و ترامپ پیش از اعلام پایبند نبودن ایران به برجام، از این موضوع اطلاع داشت. توضیح ترامپ درباره اینکه اقدامات ایران در قبال برجام مغایر روح برجام است، نادرست است.» وی با تأکید بر اینکه «برجام برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است»، افزود: «برجام هیچ‌ ربطی به موضوعات خارج (از بحث هسته‌ای) از قبیل حمایت ایران از گروه‌های تروریستی در خاورمیانه ندارد.»گفتنی است اظهارات وندی شرمن در حالی است که دولت اوباما نیز در اجرای برجام بدعهدی‌های فراوانی  کرده است.

توان دفاعی ایران قابل مذاکره نیست
سردار سیدمسعود جزایری، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح طی سخنانی اظهار داشت: «دکترین سیاسی و دفاعی ایران مبتنی بر ساخت و استحکام درونی نظام اسلامی است و مباحث بیرونی روی آن تأثیر نمی‌گذارد.»
سردار جزایری با تأکید بر قابل مذاکره نبودن صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران با وجود تهدیدات طرف غربی، اضافه کرد: «بلوف‌های سیاسی و فشارهایی که وارد می‌شود برای جلوگیری از رشد توان دفاعی کشور است که ما بدون توجه به آنها راه خود را ادامه خواهیم داد.» وی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی با دشمنان شروری، مانند آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل مواجه است و باید برای دفاع خود صنعت نظامی‌اش را گسترش دهد. مبتنی بر این واقعیت، طبیعی است که درباره امکانات دفاعی خودمان مذاکره نخواهیم کرد و عصبانیت دشمن را درک می‌کنیم.» وی افزود: «ما اعلام کردیم اگر سپاه وارد فهرست گروه‌های تروریستی شود، تمام ارتش آمریکا برای ما حکم نیروهای تروریست را خواهد داشت و همان رفتاری که با تروریست‌ها داریم، با آنها خواهیم داشت.» سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: خواسته‌های آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی در مورد منطقه و به خصوص سوریه غیرقانونی و غیرمشروع است و ما در راستای خواست دولت و مردم این کشورها به آمریکا اجازه چنین کاری را نمی دهیم.


دولت برای فرانسه شرط بگذارد
عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان در کانال تلگرامی خود نوشت: «دولت نه تنها نباید از آمدن احتمالی رئیس‌جمهور فرانسه ذوق‌زده شود، بلکه باید سه شرط را مقدمه سفر کند.»
رئیس‌جمهور فرانسه گفته است سفر به ایران در سال 2018 را بررسی می‌کنیم. هنوز آنها تصمیم خود را قطعی نکرده، دولتی‌ها چنان به وجد آمده‌اند که گویی مرهمی بر همه زخم‌های داخلی و خارجی ما گذاشته شده است؛ گویی موضوعاتی، همچون اشتغال، تولید و برجام حل شده است.
 ابتدا باید دید فرانسه در چهل سال گذشته جلوی آمریکا ایستاده یا خیر و دوم اینکه چرا وزیر خارجه فرانسه به طور رسمی اعلام کرده است که این سفر برای فشار بر ایران به دلیل مسائل منطقه‌ای و موشکی انجام می‌شود. با این شرایط دولت باید سه شرط را مقدمه سفر کند؛ اول، اجرای برجام از سوی فرانسه در حوزه بانکی؛ دوم، عدم مذاکره منطقه‌ای و موشکی و سوم، اخراج منافقین از فرانسه.
غیر از این باشد فقط پز و پرستیژ این سفر برای دولت می ماند.خوشحالی زائد الوصف برای سفر یک مقام اروپایی که«آفتابه ،لگن هفت دست ،ولی شام و ناهار هیچی» به معنی پذیرش سیادت غرب علیرغم انقلاب اسلامی است.


  حمیدرضا حیدری/ پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 عده‌ای که خود روزی جزء مسئولان بلندپایه نظام جمهوری اسلامی بودند، مدعی تقلب گسترده در انتخابات شدند. ادعایی که هیچ‌گاه نتوانستند سندی برای آن ارائه کنند. حتی بعدها خودشان هم در بعضی جلسات اعتراف کردند که این تنها کلیدواژه‌ای برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی بود. پس از پایان فتنه و زمانی که مردم به صحنه آمده و اقدامات آشوب‌طلبانه فتنه‌گران را محکوم کرده و به آن پایان داده بودند، نظام اسلامی مدت زمانی بیش از یک سال باز هم به فتنه‌گران فرصت بازگشت و توبه از کرده ناصواب‌شان را داد؛ اما آنها نه تنها به فکر توبه به پیشگاه خداوند و ملت نبودند؛ بلکه قصد داشتند به مسیری ادامه دهند که در آن به بسیاری از سرمایه‌های سیاسی و اجتماعی کشور ضربه زده بودند. به این ترتیب، شورای ‌عالی امنیت ملی مجبور شد برای برخی از فتنه‌گران و حامیان آنها محدودیت‌هایی را اعمال کند؛ محدودیت‌هایی که تا به حال نیز ادامه پیدا کرده است؛ اما چند روز پیش گزاره‌ای در فضای مجازی مطرح شد.  مبنی بر اینکه محدودیت‌هایی برای رئیس دولت اصلاحات از سوی نیروهای امنیتی اعمال شده است. خبری که خیلی زود کذب بودن آن مشخص شد؛ با این حال فضاسازی‌ها علیه نظام جمهوری اسلامی با دستاویز قرار دادن این خبر ادامه داشت؛ به گونه‌ای که برخی سعی کردند این خبر دروغ را به حصر سران فتنه 88 گره زده و از آن سوء‌استفاده سیاسی کنند. در این نوشتار سعی داریم به نکاتی در این باره اشاره کنیم:
1‌ـ خبر اعمال محدودیت برای فرد مذکور در حالی منتشر می‌شود که طرح رفع حصر فتنه‌گران در ماه‌های پیش اقبالی از سوی مردم پیدا نکرده است و از سویی رفع حصر، از سوی مسئولان قضایی کشور مشروط به محاکمه آنان در دادگاه شده است. حال در چنین شرایطی برخی به دنبال تحریک احساسات مردم به واسطه انتشار خبر حصر رئیس دولت اصلاحات هستند تا بتوانند از این طریق برای رفع حصر بی‌قید و شرط ارکان نظام را تحت فشار قرار دهند.
2‌ـ چند روز پیش و در پی توهین‌های دونالد ترامپ به ملت ایران و اعمال تحریم‌های جدید علیه سپاه پاسداران نامه‌ای از سوی رئیس‌جمهور اسبق منتشر شد که در آن او خود را طرفدار و حامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی کرد و به فاصله چند روز، اعمال محدودیت‌ها از سوی نیروهای امنیتی وابسته به سپاه مطرح شد! در واقع، حامیان فتنه در این جریان به دنبال این هستند که جایگاه آشوبگر و مدافع را در معادلات سیاسی کشور وارونه کنند. 
3‌ـ نکته بسیار مهمی که فتنه‌گران باید بدانند، این است که ملت ایران با کسانی که سدّ راه پیشرفت‌های جمهوری اسلامی شده و چندین ماه متوالی کشور را درگیر آشوب‌های مخرب خود کرده‌اند، آشتی نخواهند کرد. چه اینکه آنها در ظاهر در مقام دوستی با سپاه و ملت ایران در آیند؛ اما از سویی باید به این نکته اذعان کرد که سپاه و نیروهای امنیتی هیچ گاه محدودیتی بیش از آنچه در قانون به صراحت بیان شده یا شورای‌ عالی امنیت ملی به تصویب رسانده، اعمال نکرده است.
4‌ـ برخی به دنبال این هستند که آتش فتنه‌ای را که در سال 88 روشن کردند، همواره روشن نگاه دارند و بتوانند از آن برای به آشوب کشیدن دوباره کشور استفاده کنند. برای رسیدن به چنین هدفی به افرادی نیاز دارند تا در موقعیت مقتضی از آنها استفاده کنند و در این میان به طور حتم هیچ کسی نمی‌تواند بهتر از فردی که حمایت از فتنه‌گران را در کارنامه خود دارد، برای‌شان مفید باشد. از سویی یک فرد عزلت‌گزیده و دور از اذهان مردم نیز چنین کارایی را برای‌شان ندارد. پس طبیعی است که با انواع روش‌ها تلاش کنند همواره نام او را در رأس اخبار جنجالی کشور قرار دهند.