مهدي سعيدي/ داستان تقابل استکبار جهاني و نهضت اسلامي ملت ايران نزدیک به چهار دهه تداوم يافته است. هرچند ریشه‌هاي آن را بايد در سال‌هاي پيش از آن و در ماجراي نهضت مشروطه و نهضت ملی نفت و کودتای 28 مرداد جست‌وجو کرد. 13 آبان ماه یادمانی تاریخی است که این پرونده پرمناقشه باز شود و بار دیگر ابعاد آن به ویژه برای نسل جوان امروز بازخوانی شود.
ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان بشریت و منکران عدالت و زیاده‌خواهانی که جز به استعمار و استثمار نمی‌اندیشند، ریشه‌های دینی و قرآنی دارد که شرح و ابعاد آن را باید در کلام بزرگان دین جست‌وجو کرد. يکي از مشخصه‌هاي بارز انديشه سياسي حضرت امام خميني(ره) تلاش براي وارد کردن واژه‌ها و مفاهيم قرآني و اسلامي در ادبيات سياسي انقلاب اسلامي بود که از جمله مهم‌ترين آنها واژه «استکبار» است. حضرت امام(ره) از همان آغاز نهضت، نوک حمله تهاجم خود را به سوي استکبار جهاني و در رأس آن آمريکاي جنايتکار نشانه رفت و نهضت اسلامي خود را مبتني بر «دکترين استکبارستيزي» بنيان نهاد. 
حضرت امام(ره) تنها در مقام توصيف ويژگي‌هاي استکبار جهاني باقي نماند؛ بلکه با بصيرت و آگاهي و شجاعت تمام آمريکاي جنايتکار را رأس استکبار جهاني معرفي کرد و مورد خطاب قرار داد. رهبر کبير انقلاب اسلامي با فرياد برآوردن آنکه «همه بدبختي ما از آمريکاست» از خوي تجاوزطلبي و ضرورت مبارزه و رابطه نداشتن با استکبار چنين سخن گفت: «خيال نكنيد كه روابط ما با آمريكا و روابط ما با نمي‏دانم شوروي و روابط ما با اينها يك چيزي است كه براي ما يك صلاحي دارد. اين مثل رابطه بره با گرگ است! رابطه بره با گرگ، رابطه صلاح‌مندي براي بره نيست، اينها مي‏خواهند از ما بدوشند، اينها نمي‏خواهند به ما چيزي بدهند.»
ايشان با صراحت تمام آمريكا را «شيطان بزرگ» ناميده و اعلام مي‌دارند: «آمريكا دشمن شماره يك مردم محروم و مستضعف جهان است» و از ملت ايران و ملل مسلمان و محروم جهان چنين خواستند: «هرچه فرياد داريد سر آمريكا بكشيد.» ایشان همچنین همه مبارزان جبهه توحيد در سراسر جهان را اين گونه بشارت دادند: «اگر دقيقاً به وظيفه‌مان كه مبارزه با آمريكاي جنايتكار است ادامه دهيم، فرزندان‌مان شهد پيروزي را خواهند چشيد.» 
حضرت امام(ره) در اين مسير تلاش کرد تا با نمادسازي جبهه مبارزه با استکبار جهاني را تثبيت کرده و بسط دهد. حمايت از اقدام انقلابي دانشجويان پيرو خط امام(ره) در تسخير لانه جاسوسي و ياد کردن از آن به عنوان «انقلاب دوم» (انقلابي بزرگ‌تر از انقلاب اول) و تثبيت آن به روز مبارزه با استکبار جهاني، معرفي آخرين جمعه ماه مبارک رمضان به روز جهاني قدس، دعوت از همه مسلمانان و آزادي‌خواهان جهان براي تبديل اين روز به ‌روز مبارزه با رژيم اشغالگر قدس و صهيونيسم بين‌الملل و استکبار جهاني، احيای سنت ابراهيمي و محمدي برائت از مشرکين در مراسم حج و فرياد برآوردن شعار مرگ بر آمريکا و اسرائيل در اين مراسم به عنوان فريضه‌اي محوري و کليدي که لازمه پذيرش حج واقعي است، نمونه‌هايي از اين تلاش همه‌جانبه حضرت امام(ره) در تحقق عملي دکترين استکبارستيزي است.
حضرت امام(ره) در طول مبارزه و به ویژه پس از پيروزي انقلاب اسلامي و شکل‌گيري نظام اسلامي که نظام استکبار جهاني به طور تمام‌قد در برابر نهضت اسلامي ملت ايران قرار گرفت و آن را بزرگ‌ترين تهديد قلمداد کرد، ابعاد و شاخصه‌هاي دکترين استکبارستيزي و ویژگی‌های مبارزه را تبیین کردند که مهم‌ترين آن را در عناوین زیر می‌توان برشمرد: الهي بودن مبارزه، سازش‌ناپذيري، دائمي بودن، تهاجمي بودن، شکست‌ناپذيري، مبارزه با تمام قوا، مبارزه تا نابودي کامل، مبارزه بر دوش مستضعفين و توده‌هاي ملت و... .
توجه به این شاخصه‌ها امروز نیز که رئیس‌جمهور دیوانه ایالات متحده (که نماد حقیقی ماهیت زیاده‌خواه و فاسد غرب و آمریکاست) همچنان بر طبل زياده‌خواهی و تفرعن می‌زند و جمهوری اسلامی و ملت ایران را با لاف‌زنی‌های توخالی خود تهدید می‌کند، ضرورتی است که باید در آن تأمل کرد. حضور باشکوه ملت ایران در راه‌پیمایی سیزدهم آبان امسال، پاسخی محکم به یاوه‌گویی‌های ترامپ و دیگر سیاستمداران آمریکایی خواهد بود.

نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با صبح ‌صادق تبیین کردند
حسن فلاح/ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان و افسران جوان فعال و پویای ارتش جمهوری اسلامی به اهمیت امنیت در همه حوزه‌‌ها اشاره کردند؛ به ویژه اهمیت ایجاد امنیت اقتصادی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، ضعف عمده بی‌ثباتی و تشدید تهدید از سوی دشمنان به علت روزنه‌های نفوذ در این حوزه است؛ چرا که ایران در حوزه مسائل دفاعی و نظامی به اوج خودش رسیده و به فرمایش فرمانده معظم‌ کل قوا، دشمنان نظام اسلامی عوامل اقتدار ملی کشور را عامل مزاحم خود می‌دانند و با آنها مقابله می‌کنند. بر همین اساس، با افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران در میان ملت‌ها، منطقه و فراتر از منطقه مخالفند؛ اما آن قسمت از بیانات رهبر معظم انقلاب که به تیتر اصلی جراید کشورهای اروپایی و آمریکایی تبدیل شده است، همان اعلان با صراحت مذاکره نکردن در موضوع توان و امکانات دفاعی کشور است. ایشان فرمودند: «امکانات و قدرت دفاعی کشور قابل مذاکره و چانه‌زنی نیست.» به بهانه تبیین رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، لحظاتی را با دکتر کمال دهقانی‌ فیروزآبادی، نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفت‌وگو نشستیم. مشروح این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:
* در مقدمه بحث تعریفی از امنیت به معنای اعم داشته باشید و میزان اهمیت امنیت را تبیین بفرمایید.
دهقانی فیروزآبادی: امنیت به معنای سنتی، نبود تهدیدات نظامی خارجی تعریف می‌شود که تنها به امنیت نظامی برمی‌گردد. امروزه، امنیت به معنای موسع تعریف می‌شود؛ یعنی افزون بر نبود تهدیدات نظامی خارجی از چهار بعد دیگر نیز برخوردار است؛ از جمله امنیت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی‌ـ اجتماعی و زیست‌محیطی. در حال حاضر، یکی از ابعاد اصلی و تأثیرگذار امنیت ملی، امنیت اقتصادی است؛ به این معنا که کشور بتواند به صورت خودکفا و براساس اقتصاد ملی خودش زندگی کند و آسیب‌پذیری‌اش نسبت به تهدیدات امنیت خارجی به مراتب کاهش یابد.
 نقوی‌حسینی: یکی از مؤلفه‌های مهم حیات هر جامعه‌ای، امنیت آن جامعه است که به دو حوزه امنیت داخلی و امنیت در مقابل تهاجمات خارجی(امنیت مرزی) تقسیم می‌شود. البته امروز موضوع امنیت به مرزهای یک کشور محدود نمی‌شود؛ یعنی هر کشوری که بتواند تهدیدات علیه کشور خودش را خنثی کند، می‌تواند احساس امنیت کند که این تهدید می‌تواند صدها کیلومتر خارج از مرزهای داخلی باشد یا اینکه ممکن است پشت دروازه‌های هر کشور باشد؛ حتی امکان دارد همین ناامن‌سازی را دشمنان در داخل جامعه ساماندهی و مدیریت کنند. 

* چه مؤلفه‌هایی سبب ایجاد امنیت و اقتدار و عزت پس از پیروزی انقلاب اسلامی شد؟
دهقانی فیروزآبادی: اگر ما امنیت را به معنای موسع آن تعریف کنیم، استقلال سیاسی و استقلال فرهنگی ابعاد کلی امنیت به شمار می‌روند؛ به ویژه در زمان قطع وابستگی به خارج! می‌دانید که امنیت به معنای آن است که کشور هرچه کمتر در قبال تهدیدات خارجی آسیب‌پذیر باشد. بنابراین، استقلال سیاسی، نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران همه نشان می‌دهد، امنیت جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب تقویت شده است. بی‌تردید، از نظر دفاعی هم یکی از مهم‌ترین ابعاد امنیت ملی کشور پس از انقلاب و به ویژه پس از جنگ تقویت شده، توسعه بنیه دفاعی کشور بوده است. ما الآن جزء معدود کشورهایی هستیم که به نوعی به خودکفایی دفاعی دست پیدا کرده‌ایم.
 نقوی‌حسینی: منابع قدرت جمهوری اسلامی مبانی تأمین امنیت کشور هستند. این منابع عبارتند از: حضور و حمایت و پشتیبانی مردم از نظام و نهادهای انقلابی، مانند شورای نگهبان و دستاوردهای بسیار پیشرفته دفاعی کشور و فناوری و علمی که جمهوری اسلامی به آن اتکا دارد. همه این منابع قدرت جمهوری اسلامی است که امنیت کشور را تأمین می‌کند. 
* آیا مردم قدر امنیت و اقتدار و عزت موجود کشور را می‌دانند؟ چگونه این اهمیت را باید برای مردم تبیین کرد؟
دهقانی فیروزآبادی: از قدیم گفته‌اند دو نعمت است که در زمان وجود، مردم کمتر به اهمیت و جایگاه آن پی می‌برند؛ یکی نعمت سلامتی و دیگری نعمت امنیت است؛ به ویژه وقتی کشوری در امنیت به سر می‌برد، اعضای آن جامعه شاید کمتر آن را احساس کنند. مگر اینکه تهدید امنیتی وجود داشته باشد تا مردم درک ‌کنند پس جامعه امن بود که الآن به نوعی امنیت آن تهدید شده است. نیروهای حافظ امنیت باید بخشی را به دیپلماسی عمومی اختصاص دهند؛ به این معنا که ابعاد و شرایط امنیتی کشور را برای مردم توضیح بدهند. به نظر من، مردم ایران واقف هستند و وقتی ناامنی کشورهای پیرامونی‌مان را نگاه می‌کنند، به خوبی این موضوع را درک می‌کنند. 
نقوی‌حسینی: همان‌طور که اشاره کردم، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تأمین امنیت، مردم هستند. امروزه، همه ملت‌ها با دیدن ناامنی‌ها و سرنوشت ملت‌های دیگر به قدرت و امنیت جمهوری اسلامی واقف هستند و احساس امنیتی را که در کشور دارند، با دیگر کشورهایی که در خاک و خون می‌غلتند، مقایسه می‌کنند. فکر می‌کنم ملت ما بسیار آگاه و متوجه هستند که کشورمان یکی از امن‌ترین کشورهای منطقه محسوب می‌شود. 

* با توجه به اوضاع اقتصادی کشور و ریشه‌های تاریخی آن، یعنی اقتصاد وابسته به نفت از زمان پیش از انقلاب، اهمیت ایجاد امنیت اقتصادی در شرایط کنونی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
دهقانی فیروزآبادی: رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که آسیب‌پذیری ما در بحث اقتصاد است. در حال حاضر، امنیت در حوزه‌های دفاعی و نظامی ما برقرار است. یکی از آسیب‌پذیری‌های کشور در حوزه اقتصاد است و هدف غایی طرح اقتصاد مقاومتی این است که کشور به نوعی بتواند بنیه اقتصادی‌اش را تأمین کرده و در مقابل تهدیدات دشمنان مقابله کند. اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد آسیب‌ناپذیر که لزوماً به معنای قطع رابطه با دیگر کشورها نیست؛ بلکه به این معناست که ما در موضع برابر و یک قدرت پویا این تعاملات را برقرار کنیم و می‌توان گفت، ما هنوز نتوانستیم هم‌پای دیگر ابعاد امنیت، در بحث اقتصاد کار کنیم. در اینجا بحث ضرورت تأکید بر اقتصاد مقاومتی و عملی کردن آن بیشتر به چشم می‌خورد. به نظر من، این اقتصاد نفت پایه می‌تواند مهم‌ترین عامل ناامنی اقتصادی باشد. 
 نقوی‌حسینی: من این تهدید امنیت اقتصادی مردم را در چارچوب دشمنی‌های دشمنان علیه ملت ایران می‌بینم؛ یعنی دشمن مردم را هدف قرار داده است؛ چون مردم از منابع مهم امنیت کشور هستند. آنها رهبری، سپاه،  اقتصاد کشور، توانمندی دفاعی و به طور کلی ملت ایران را هدف قرار داده‌اند؛ به همین دلیل می‌خواهند این منبع قدرت جمهوری اسلامی را با اختلال روبه‌رو کنند؛ از این رو قصد دارند این امنیت اقتصادی کشور را برهم بزنند تا به نوعی نارضایتی ایجاد کرده و این مؤلفه امنیتی کشور را دچار اختلال کنند. 

* دلیل نفوذ منطقه‌ای ایران و ناراحتی و عصبانیت دشمن در این باره چیست؟ چه راه‌هایی برای مقابله با مخالفت دشمن وجود دارد؟
دهقانی فیروزآبادی: دشمنان قدرت و روابط و نظام بین‌الملل را بر حسب قدرت‌های بزرگ تعریف می‌کنند و اصلاً خوشایندشان نیست که قدرت‌های دیگری بتوانند هم از خودشان دفاع کنند و هم حوزه نفوذ مشروعی داشته باشند. به هر حال، نفوذ منطقه‌ای به معنای هژمونی‌طلبی و تجاوزگری نیست؛ بلکه جمهوری اسلامی به دلیل برخورداری از منابع قدرت و امنیت ملی یک قدرت منطقه‌ای محسوب می‌شود و قدرت منطقه‌ای به معنای قدرتی است که برد امنیت ملی‌اش فراتر از کشور خودش است. وقتی سلطه‌طلبان قصد دارند در منطقه قدرت‌نمایی نامشروع و مداخله‌جویانه داشته باشند و دنبال بی‌ثباتی هستند، به طور قطع با یک کشوری که در امتداد سیاست‌های آنها نباشند، موافق نیستند. همان گونه که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند، هیچ ارزشی بدون امنیت حاصل نمی‌شود؛ یعنی بقیه ارزش‌های ملی را در صورتی خواهیم داشت که بتوانیم امینت ملی را برقرار کنیم؛ بنابراین به تقویت و تبلیغات دشمنان در حوزه دفاعی نباید توجه کرد؛ بلکه باید مصمم‌تر شد تا بنیه دفاعی و نظامی را بیشتر تقویت کنیم.
 نقوی‌حسینی: آمریکایی‌ها صددرصد دشمن ملت ایران و جمهوری اسلامی ایران هستند. آنها با برجام و توافقات دیگری سر مصالحه و آشتی با ملت ایران در نخواهند آمد؛ چون از ملت ایران سیلی خورده‌اند. آمریکایی‌ها قصد داشتند سوریه را تجزیه و عراق را تصرف کنند، اما بینی‌شان به خاک مالیده شد. با داعش توافق کرده بودند که داعش بیاید حرمین اهل‌ بیت(ع) ما را با خاک یکسان کند و آمریکا هم نفت عراق را ببرد. جمهوری اسلامی این توافق را نابود کرد و آمریکایی‌ها آنجا شکست خوردند. در یمن نیز در باتلاق گرفتار شدند. در لبنان و فلسطین هم با مشکل روبه‌رو شدند که همه اینها به دلیل حضور و فعالیت جمهوری اسلامی است. ما باید بدانیم اینها در تقابل با ما هستند و راه‌های مقابله را بیابیم. 

* چرا مذاکره درباره توان و امکانات دفاعی کشور که زمینه‌ساز اقتدار، امنیت و عزت کشور است، امکان‌پذیر نیست؟
دهقانی فیروزآبادی: از قدیم گفته‌اند و در متون کلاسیک روابط بین‌الملل هم وجود دارد، منافع حیاتی هر کشور قابل مذاکره نیست‌؛ بنابراین در روابط بین‌الملل منافع دفاعی که منافع وجودی است، به هیچ وجه قابل مذاکره نیست به دلیل اینکه هر کشوری باید بتواند از خودش دفاع کند. بنابراین مذاکره در توانایی‌های دفاعی هیچ جایگاهی ندارد و هیچ کشوری مذاکره نمی‌کند. مگر در زمان جنگ که درباره کاهش تسلیحات بحث می‌کردند؛ بنابراین هیچ کشوری در نظام بین‌الملل مذاکره نمی‌کند؛ چون دنبال کاهش قدرت هستند و دیگر حاکمیت ملی معنا پیدا نمی‌کند. 
 نقوی‌حسینی: قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران یکی از منابع قدرت کشورمان است. توان دفاعی یکی از این مؤلفه‌هاست که قدرت ایران را تأمین می‌کند؛ کشوری که به صورت علنی تهدید می‌شود. همین آمریکایی‌ها می‌گویند گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران روی میز است و رئیس اطلاعات رژیم صهیونیستی چند روز پیش می‌گوید ما به ایران حمله نظامی می‌کنیم. بارها ایران را به بحران تهدید کردند؛ آیا ایران در چنین شرایطی باید دست روی دست بگذارد و تماشا کند؟ طبیعی است شرع و عرف ایجاب می‌کند که ما در حوزه دفاعی به این توانمندی برسیم که هر تهدیدی که هر گوشه‌ای از جهان علیه ملت ما وجود داشت، در نطفه خفه کنیم. ما نمی‌توانیم منتظر تهدیدها باشیم. برای اینکه بتوانیم تهدیدها را در نطفه خفه کنیم، باید توانمندی موشکی داشته باشیم. راهبرد ما دفاعی است و نه تهاجمی. از دولت و ملت و امنیت کشورمان دفاع می‌کنیم و دفاع حق مسلم همه کشورهاست. ما در قدرت و توانمندی دفاعی‌مان با هیچ کشوری مذاکره و چانه‌زنی نمی‌کنیم و منتظر نظر هیچ کشوری هم نمی‌مانیم.

سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی خطاب به امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با ستایش از رویش‌های ارزشی ارتش و اعلام آمادگی همه‌جانبه سپاه برای همکاری همدلانه و شانه به شانه با ارتش نوشت: «بی‌تردید وحدت برادرانه ارکان ارتش و سپاه ترکیب مرصوصی برای شکست دشمنان اسلام و نظام به شمار می‌رود.»
 سپر نظامی!
مجلس نمایندگان آمریکا با ادعاهای واهی استفاده حزب‌الله از شهروندان به عنوان سپر نظامی(!)، طرحی تحریمی علیه حزب‌الله لبنان وضع کرد. کلیه افراد، نهادها و شرکت‌هایی که به منظور تأمین منابع مالی و همچنین جذب نیرو با حزب‌الله همکاری کنند، تحت تحریم قرار می‌گیرند. همچنین، از اتحادیه اروپا خواسته شده است که حزب‌الله لبنان در فهرست گروه‌های تروریستی قرار گیرد. 
برجام زنده است!
معاون وزیر خارجه انگلیس گفت: «از نگاه لندن برجام زنده و معتبر است.» جک استراو، وزیر خارجه پیشین انگلیس نیز از پایبندی انگلیس به توافق هسته‌ای ابراز خرسندی کرد. ادعای مضحک پایبندی انگلیس به برجام در حالی است که ظریف اعلام کرد: «[علی‌رغم سپری شدن ۲۱ ماه از اجرای برجام] هنوز نمی‌توانیم یک حساب در بانک‌های انگلیس باز کنیم.»گفتنی است، اظهارات مقامات اروپایی درباره ایران هیچ تفاوتی با اظهارات مقامات آمریکایی ندارد.
ما نمی‌توانیم!
معاون وزیر نفت در گفت‌وگو با «فایننشال‌تایمز» در اظهارنظر عجیبی گفت: «ما کاملاً به فناوری‌های پیشرفته نیاز داریم، شرکت‌های ایرانی بدون کمک شرکت‌های خارجی نمی‌توانند توسعه میادین نفتی را انجام دهند!» زمانی‌نیا به این خبرگزاری خارجی گفت: «شرمندگی بیشتر از این برای ایران نیست که با داشتن منابع عظیم نفت و گاز همچنان حجم کمتری از تولید نفت و گاز را داریم.»
اسرائیل ترسیده
«النور چویک» مشاور ارشد اردوغان درباره تحلیل چرایی حمایت رژیم صهیونیستی از تجزیه کردستان عراق گفت: «اسرائیل نگران قدرت فزاینده ایران در منطقه است و این حقیقت که ایران از تهدید خود مبنی بر نابود کردن اسرائیل تا سال ۲۰۳۹ دست برنداشته، همه اسرائیلی‌ها اعم از عناصر چپ و راست را نگران کرده است.
سهم‌خواهی
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: «بازی‌های سیاسی داخل مجلس بسیار پیچیده است و هدف از ابراز مخالفت نمایندگان همسو با دولت با وزیر پیشنهادی که خود اصلاح‌طلب است،‌ سهم‌خواهی و تحمیل معاونان و رؤسای دفاتر خاص به او است.»
افشاگری حمد
بن جاسم‌آل‌ثانی
نخست‌وزیر سابق قطر در اعترافات تازه خود، فاش کرده که این کشور به همراه آمریکا، عربستان و ترکیه و با حمایت کردن از گروه‌های مسلح تروریست در سوریه، علیه دولت این کشور و «بشار اسد» جنگ راه انداخته‌اند. «حمدبن جاسم‌آل‌ثانی» فاش کرده که عربستان سعودی پرونده (مربوط به آغاز جنگ در) سوریه را به قطر واگذار کرد و دوحه نیز این پرونده را در دست گرفت. قطر اکنون اسناد و شواهد کاملی درباره این واگذاری، در دست دارد. وی در ادامه افزود: «حمایت نظامی که قطر در اختیار گروه‌های مسلح (تروریست‌ها) در سوریه قرار می‌داد، با هماهنگی آمریکا، به ترکیه می‌رسید و همه چیز از طریق نیروهای آمریکایی‌، ترکیه‌ای و عربستانی توزیع می‌شد.» این مقام بلندپایه سابق قطر گفت: «کمک‌ها به دست (گروه تکفیری) «جبهه النصره» می‌رسید.»
مردم ایران فریب نمی‌خورند
محمدجواد ظریف در توئیتر خود نوشت: «آمریکا یک دولت منتخب در ایران را در سال ۱۹۵۳ (۱۳۳۲) تغییر داد. از سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) تلاش کرد تا این کار را مجدداً تکرار کند. مردم ایران، فریب بازی‌های آمریکا را نمی‌خورند و تحت تأثیر همدردی‌های دروغین قرار نمی‌گیرند. همدردی تصنعی برای مردم ایران، با استفاده ترامپ از نام جعلی برای خلیج‌فارس، خطاب قرار دادن آنها (مردم ایران) به عنوان ملت تروریست و منع آنها از سفر (به آمریکا) برملا شده است. از شعار «در کنار مردم ایران هستیم» چیزی عایدتان نمی‌شود.»

 محمد سیروس/  در حالی که نقش رژیم‌های آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان، قطر، ترکیه، اردن و چند کشور دیگر در دامن زدن به شورش‌های معارضان مسلح از همان آغازین روزهای جنگ در سوریه کاملاً مشخص بود، جدیدترین گزارش‌های فاش شده از آژانس امنیت ملی آمریکا، افشاگری نخست‌وزیر سابق قطر، برخی مقامات ترکیه و... به طور حیرت‌آوری، سند روشنی از رابطه میان شورشیان ضد «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه و نیروهای اطلاعاتی خارجی بسیار مستقیم بوده و خیلی قبل‌تر از زمانی بوده است که بیشتر تحلیلگران و متخصصان مهم افکار عمومی را به سوی باور این مسئله سوق می‌دادند.
پایگاه خبری تحلیلی «اینترسپت» یک سند جدید بسیار محرمانه از آژانس امنیت ملی (NSA) آمریکا منتشر کرده است. طبق این سند، شاهزاده «سلمان‌بن‌سلطان» عضو برجسته خاندان سلطانی آل‌سعود که وظیفه نظارت بر عملیات سوریه را در سمت یک افسر اطلاعاتی ارشد سعودی برعهده داشت در سال 2013 به ارتش آزاد سوریه (FSA) دستور داده بود تا «دمشق را به آتش بکشد» و فرودگاه بین‌المللی، کاخ ریاست‌جمهوری و دیگر مکان‌های پایتخت سوریه را «با خاک یکسان کند». این سند همچنین فاش می‌کند که «سعودی‌ها 120 تن مواد منفجره و تسلیحات برای نیروهای معارض» و احتمالاً در آستانه عملیات علیه دولت سوریه ارسال کردند. 
همچنین به گزارش روسیا الیوم، حمدبن‌جاسم آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه سابق قطر به صراحت گفت که عربستان سعودی پرونده سوریه را به قطر واگذار کرد و دوحه شواهد کاملی درباره این واگذاری در دست دارد. وی افزود: «حمایت نظامی که قطر به گروه‌های مسلح در سوریه ارائه می‌داد، با هماهنگی با ایالات متحده به ترکیه می‌رسید و همه چیز از طریق نیروهای آمریکایی، ترکیه‌ای و عربستانی توزیع می‌شد.»
این موارد و افشاگری‌های روزافزون نشان می‌دهد که توطئه‌ای از پیش طراحی شده در سوریه وجود داشته و ادعای انقلاب مردمی بحثی انحرافی برای فریب اذهان عمومی بوده است. سیل جذب، آموزش، تسلیح و ورود ده‌ها هزار تروریست خارجی از ده‌ها کشور دور و نزدیک نیز از نشانه‌های واضح طراحی سازماندهی شده متجاوزان به سوریه است.

راهبرد جدید آمریکا برای منطقه
در حال حاضر، فعالیت گروهک‌های تروریستی در سوریه به صورت پراکنده و غیرمتمرکز است و تا پایان سال جاری میلادی بحران سوریه به پایان خواهد رسید و گروهک‌های تروریستی ریشه‌کن می‌شوند. حسن هانی‌زاده با بیان مطلب فوق گفت: «شواهد نشان می‌دهد که آمریکا به تازگی برای ادامه‌ بحران منطقه و حفظ امنیت رژیم صهیونیستی، در نظر دارد گروهک‌های تروریستی مانند «ارتش آزاد»، «جبهه‌النصره» و «جیش‌الاسلام» را در اطراف ارتفاعات اشغالی جولان تا دَرعا به صورت یک نوار امنیتی مستقر کند.»  وی افزود: «اگر این اتفاق رخ دهد و این گروهک‌ها در این مناطق سازماندهی شوند، بحرانی که شکل خواهد گرفت، علاوه بر سوریه، دیگر کشورهای منطقه را نیز درگیر می‌کند.»

 ایران باثبات‌ترین کشور مسلمان منطقه است
خبرگزاری «رویترز» اذعان کرد: «ایران هزاران سال است که با مرزهای کنونی و با وجود اقلیت‌های مذهبی، فرهنگی و زبانی، این کشور همگن و یکدست است.
 در ایران برخلاف عربستان سعودی، انتخابات فزاینده دموکرات برگزار می‌شود. سران ایران در بیم بروز یک انقلاب اسلامی حکومت نمی‌کنند و آنها قبلاً به آن دست 
یافته‌اند.»


آژیر خطر برای امنیت شهروندان در تلگرام
عضو شورای‌ عالی فضای مجازی هشدار داد: «مسئولان با کدام قانون اجازه داده‌اند که این مقدار از اطلاعات شهروندان در اختیار بیگانگان قرار گیرد؟» رضا تقی‌پور تأکید کرد: «بسیاری از اطلاعاتی را که مورد نیاز برنامه‌ریزی‌های ملی ماست، خودمان نداریم؛ اما صاحب تلگرام اینها را دارد!» وی اذعان کرد که همه کشورهای در وضعیت مشابه ایران، شبکه پیام‌رسان اجتماعی خود را ایجاد کرده‌اند و این یک ثروت ملی است. تقی‌پور به کار بردن کلمه «فیلترینگ» برای تلگرام را یک بحث انحرافی دانست و افزود: «ما در حال حاضر نزدیک به هزار و 200 کانال و شش هزار گروه ضداخلاقی و مبتذل و مستهجن در این نرم‌افزار داریم.»





نکته: روزی شیخ ابوسعید ابوالخیر با یارانش از کنار آسیابی می‌گذشت. ناگهان ایستاد و بدون اینکه حرفی به یارانش بزند، ساعتی به صدای گردش سنگ‌های آسیاب و کار کردن آن، گوش کرد. پس از آن، رو به اطرافیانش کرد و گفت: «می‌شنوید؟ می‌دانید که این آسیاب چه می‌گوید؟» اطرافیانش که چیزی جز صدای کار کردن آسیاب نمی‌شنیدند، با تعجب گفتند: «نه، ما چیز خاصی نمی‌شنویم.» ابوسعید گفت: «این آسیاب می‌گوید که من از شما بهترم؛ زیرا درشت می‌ستانم و نرم باز می‌دهم.»
نظر: یکی از مسائلی که سبب مأیوس شدن مردم از انقلاب می‌شود، رفتارهای مسئولان و مدیران در عرصه عمومی با یکدیگر است که متأسفانه از طریق شبکه‌های اجتماعی روز به روز هم گسترش می‌یابد. هنگامی که یکی از مسئولان با یک سخن صحیح یا نادرستی مطلبی را بیان می‌کند، روز دیگر مسئول دیگری با صدای بلندتر جواب او را می‌دهد، این مسائل موجب سوء‌استفاده دشمنان می‌شود. این در حالی است که اگر مسئولان انتقاد کردن از یکدیگر را فقط برای جلسات نگه دارند و به سطح عامه و فضای اجتماعی جامعه نکشند، وضعیت جامعه بهبود می‌یابد. صبر براى عده‌اى اولش تلخ و پایانش شیرین است. براى عده‌اى اول و آخرش تلخ و براى دسته‌اى شیرین است. کسى که صبر پیشه کند و به خلق شکایت نبرد و بى‌تابى نکند و پرده ستر درونش را ندارد، او از صابران عالم است.

  رسول سنائی‌راد/  دومینوی اقدامات ضد ایرانی کاخ سفید در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به تصویب طرح تحریم‌های جدید علیه برنامه موشکی کشورمان رسید که با 423 رأی موافق در مقابل 2 رأی مخالف در مجلس نمایندگان، نشان‌دهنده اتفاق‌نظر هر دو حزب سیاسی آمریکا در مخالفت علیه توان دفاعی کشورمان است.
پیش از این هم مجلس نمایندگان آمریکا،‌ تحریم‌های جدیدی علیه حزب‌الله لبنان تصویب کرده بود که شخصیت‌ها و دولت‌هایی که از حزب‌الله لبنان حمایت مالی و نظامی کنند، هدف تحریم‌های آمریکا قرار گیرند. 
همچنین نمایندگان آمریکا طی مصوبه‌ای از اروپا خواسته بودند که حزب‌الله را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده، یا به عنوان تروریسم معرفی کنند. 
به این ترتیب، ثابت شد که تنها ترامپ و گروه همراه او نیستند که با مؤلفه‌های قدرت ملی مخالفت و دشمنی می‌کنند؛ بلکه تمامی حاکمان کاخ جور و سیاه آمریکا چنین موضع و رویه ظالمانه‌ای را علیه کشورمان داشته و دارند و در اوضاع فعلی ترامپ در جایگاه رئیس‌جمهور آمریکا این مواضع را با ادبیات سخیف و گانگستری خود و با وقاحت کابویی اعلام می‌دارد. 
ضمن آنکه مسکوت گذاشتن برجام در تحریم‌های جدید و بهانه‌های موشکی و نفوذ منطقه‌ای کشورمان برای حفظ لاشه برجام و در عین حال اعمال تحریم‌ها و فشار بر کشورمان با فرسایش مؤلفه‌های قدرت و واداشتن به مذاکره، هدف‌گذاری شده است.
مواضع و اقدامات اخیر آمریکا در حالی که داعش و سایر تروریست‌های تکفیری آخرین نفس‌های نحس‌شان را می‌کشند، گویا نگرانی آمریکا و متحدان منطقه‌ای و اروپایی آن از تغییر معادلات منطقه‌ای و قدرت‌یابی جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت است. 
بنابراین مجلس نمایندگان آمریکا که به دنبال عدم تأیید پایبندی ایران به اجرای برجام از سوی رئیس‌جمهور مأمور به بررسی و اتخاذ تصمیمات جدید شده بود،‌ با درک هزینه‌های اعلام لغو برجام، با عبور از برجام، بر توان موشکی و ظرفیت‌های مولد نفوذ و عمق منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران تمرکز کرده و تحریم‌هایی علیه آن به تصویب رساندند که احتمالاً از سوی مجلس سنا نیز تأیید و به قانون تبدیل خواهد شد. 
اما دنباله‌روی مجلس نمایندگان آمریکا از سیاست‌های اعلامی دونالد ترامپ و همراهی آنان با او برای اعمال تحریم و فشار علیه کشورمان،‌ حداقل منافع زیر را برای ما رقم می‌زند:
1ـ اثبات دشمنی ظالمانه کلیت نظام سیاسی آمریکا علیه کشورمان و کم‌رنگ بودن برخی تفاوت‌های ظاهری و روشی بین جمهوریخواهان و دموکرات‌ها و امثال ترامپ و اوباما.
2ـ اعتمادناپذیر بودن نظام سیاسی ظالمانه حاکم بر آمریکا که با وجود تأییدات مکرر آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای مبنی بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به رعایت تعهدات آمریکایی‌ها با نادیده گرفتن این تأییدات و پس از نقض‌های مکرر امروز به دنبال تحمیل تحریم‌های جدید برآمده‌اند. 
3ـ بی‌نتیجه بودن خط مصالحه و مذاکره با آمریکا و اثبات ماهیت‌ ظالمانه و زورگویانه آمریکایی‌ها که حتی پس از توافق برجام همچنان از حربه تحریم و تهدید علیه مردم و کشورمان استفاده می‌کنند.
بنابراین در چنین وضعیتی که نوعی اجماع شناختی و تحلیلی و آن هم در سطح ملی نسبت به ماهیت استکباری و ظالمانه آمریکا رقم خورده است،‌ انتظار می‌رود، مسئولان نظام موارد زیر را برای کمک به آماده‌سازی کشور در عبور از اوضاع پیش‌رو، مورد توجه قرار داده و رعایت کنند:
1ـ بیان موارد نقض برجام و پایبند نبودن آمریکا و حتی دیگر متحدان آن به اجرای تعهدات خود ما‌به‌ازای اقدامات و عمل به تعهدات کشورمان. 
2ـ اقدام به مقابله به مثل به ویژه تقویت و توسعه توان موشکی و صیانت از عمق راهبردی نظام با حمایت مؤثر از مقاومت در منطقه. 
3ـ مجاب‌سازی تروئیکای اروپایی به ضرورت حمایت عملی از اجرای برجام و عدم همراهی ترامپ در اقدامات و تحریم‌های ظالمانه هسته‌ای و غیر هسته‌ای. 
4ـ اثبات حقوقی حمایت آمریکا از تروریسم تکفیری و جابه‌جایی نیرو و تجهیزات داعش در کشورهای افغانستان، عراق و سوریه در مجامع و محافل بین‌المللی.
5ـ اثبات حقوقی نقش آمریکا در نقض حقوق بشر با پشتیبانی رژیم‌های کودک‌کش و متجاوزی چون رژیم صهیونیستی و آل‌سعود و بسیج جهان اسلام برای پیگیری آن در سطح بین‌المللی.
6ـ تقویت اقتصاد ملی و رفع شکنندگی‌هایی که مشوق دشمن در بهره‌گیری از حربه کثیف و ظالمانه تحریم علیه کشور می‌شود. 
و آخر اینکه این اشتباه راهبردی سران کاخ سفید را باید به فرصتی به نفع فرهنگ مقاومت و صیانت از عزت ملی تبدیل کرد و از نخوت و روحیه استکباری آمریکا برای معرفی ذات گرگ‌صفت و ظالمانه آن استفاده کرد. شناختی که نسل اول انقلاب از آمریکا داشت، اکنون قابلیت تکرار و تکثر  پیدا کرده و 13 آبان نیز مجالی برای بروز و ظهور آن و دادن پیام به سران مستکبر کاخ سفید است.