دفتر هماهنگ‌کننده امور انسانی سازمان ملل اعلام کرد: «در پی حملات عربستان به یمن که از سال 2015 میلادی آغاز شده است، بیش از 11 میلیون کودک یمنی نیازمند کمک هستند.» در این بیانیه آمده است: «بحران یمن یک فاجعه است و کودکان یمنی با بزرگ‌ترین بحران امنیت غذایی در سراسر جهان مواجه هستند. سازمان ملل، بحران یمن را که در آن هفت میلیون انسان در آستانه قحطی قرار دارند، بزرگ‌ترین بحران جهان می‌داند.» 


 قاسم غفوری/ غرب آسیا همواره یکی از کانون‌های اصلی معادلات بین‌المللی شناخته شده است، هر چند که بازیگران و سیاست‌گذاران قدرت ورای این منطقه حضور دارند و در عصر حاضر شرق آسیا کانون تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی شناخته می‌شود؛ اما همچنان خاورمیانه نقش مهمی در چینش ساختار جهانی دارد. بر همین اساس قدرت‌های بزرگ به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکا تلاش داشته‌اند تا نقش محوری را در این منطقه ایفا کنند. 
آنچه در سیر رفتاری این کشورها مشاهده می‌شود، بهره‌گیری از مؤلفه‌های امنیتی و نظامی برای حفظ یک‌جانبه‌گرایی در غرب آسیا بوده است. بر همین اساس کشورهای غربی گزینه نظامی را اصلی‌ترین محور برنامه‌های خود قرار داده‌اند که نمونه آن جنگ افغانستان و سپس اشغال عراق و به تبع آن اقدامات صورت گرفته در لیبی و حوزه شمال آفریقا بوده است. دکترین نظامی آمریکا چنان تعریف شده است که با لشکرکشی‌های گسترده در منطقه، می‌توان سلطه خویش را حفظ و گسترش دهد. این مؤلفه به دلیل هزینه‌های فراوانی که برای آنها در عرصه‌های داخلی و جهانی به همراه داشت با تغییراتی همراه شد و آن رویکرد به گزینه جنگ‌های نیابتی با ایجاد گروه‌های تروریستی بوده است.
بر اساس این راهبرد گروه‌های تروریستی از سراسر جهان تشکیل و به غرب آسیا گسیل شده‌اند، با توجه به جایگاهی که سوریه و عراق مانند پل ارتباطی میان مناطق راهبردی دارند، زمینه‌ساز آن شد که سیاست جنگ‌های نیابتی در این کشور به مرحله اجرا درآید. این راهبرد چنان طراحی شده که از یک‌سو تغییرات حکومتی در منطقه ایجاد شود، چنانکه حذف نظام بشار اسد در سوریه و دولت مرکزی عراق و بازگشت آن به دوران بعث از محورهای اصلی آن بوده است، از سوی دیگر تغییرات جغرافیایی با کوچک‌سازی کشورهای منطقه مورد توجه بوده است، چنانچه تمام کشورهای منطقه از سوریه و عراق گرفته تا ترکیه، لبنان، ایران، افغانستان، پاکستان و... به کشورهای چندپاره و ذره‌بینی تبدیل می‌شوند.
با وجود تمام اقدامات صورت گرفته، ناتوانی غرب در پیشبرد اهدافی که از آن یاد کردیم به ویژه با ورود همه‌جانبه جبهه مقاومت به عرصه مبارزه با تروریسم و گرایش دیگر کشورها از جمله روسیه به جبهه مقاومت موجب شد تا مدیریت تحولات از دستان غرب خارج و تبعات آن حتی وارد مرزهای اروپا و آمریکا شود که حملات تروریستی در کشورهای اروپایی و رویکرد مناطقی همچون کاتالونیای اسپانیا، برخی ایالت‌های ایتالیا و اسکاتلند به جدایی‌طلبی از دولت‌های مرکزی از تبعات آن برشمرده می‌شود.
با توجه به شکست پروژه جنگ‌های نیابتی در عملکرد کشورهای غربی معادلات جدیدی مشاهده می‌شود که در قالب‌های روابط جدید با بازیگران اصلی منطقه و رویکرد به تعاملات اقتصادی و فرهنگی صورت می‌گیرد. این رویکرد در چند قالب طراحی و اجرا می‌شود؛ بخشی از این مسئله به مهره‌های منطقه‌ای واگذار شده که تغییرات رفتاری در عملکرد عربستان و تلاش آن برای کاهش تنش‌ها با عراق، ایران و سوریه و رسیدن به راهکاری برای خروج آبرومندانه از یمن نمودی از آن است.
بخش دیگر معادلات مستقیماً از سوی کشورهای غربی در حال اجرا است که تغییر مواضع آنها مبنی بر محور نبودن تغییر نظام سوریه در معادلات این کشور و نیز حمایت این کشورها از دولت مرکزی عراق در مقابله با تجزیه‌طلبی اقلیم کردستان و همچنین تأکید این کشورها بر تعامل با ایران در مسائل منطقه‌ای در این چارچوب ارزیابی می‌شود.
هر چند که کشورهای غربی تلاش دارند تا این‌گونه تغییرات رفتارهای به وجود آمده را با نام رویکرد مثبت خود به منطقه غرب آسیا معرفی کرده و حتی خود را حامی صلح و ثبات و آبادانی این منطقه معرفی کنند؛ اما از این امر نمی‌توان غافل بود که هدف اصلی غربی‌ها از تغییرات راهبردی که در سیاست‌های خارجی خود داشته‌ا‌ند، ورای ادعای آنان در راستای منافعی است که آنها به واسطه این تغییر برای خود تعریف کرده‌‌اند.
بخشی از این تغییرات برگرفته از تقلای این کشورها برای پنهان‌سازی نقش خودشان در ایجاد تروریست و بحران‌هایی است که به واسطه این اقدام در منطقه غرب آسیا رخ داده، آنها می‌دانند که عمر گروه‌های تروریستی به روز‌های پایانی خود نزدیک می‌شود و افکار عمومی جهان خواستار محاکمه عاملان اصلی و پدید آورندگان بحرا‌ن‌هایی است که در غرب آسیا به وجود آمده که قطعاً نام بزرگان اروپا در کنار آمریکا در ردیف اصلی این فهرست قرار خواهد گرفت. بر همین اساس است که آنها با رویکرد مثبت به ناحیه‌ای که در آن ایجاد اختلال و آشوب داشتند، سعی در پنهان‌سازی پرونده سیاه خود و فرار از بازخواست جهانی را داشته و سیاست‌هایی که اکنون برنامه‌ریزی شده برای تأمین این اهداف است.
بعد دیگر سیاست این کشورها ورود به عرصه اقتصادی با محوریت بازسازی ویرانه‌‌های برجای مانده از سال‌ها فعالیت گروه‌های تروریستی را تشکیل می‌دهد. این رویکرد در کنار منافع اقتصادی که برای غرب به دنبال خواهد داشت، می‌تواند زمینه‌سازی نفوذ فرهنگی و اجتماعی در کشورهای غرب آسیا را فراهم کرده و در عین حال اروپا و غرب را هم از بحران اقتصادی نجات دهد. غرب بر این تصور است که با چنین رویکردی می‌تواند شکست‌های خود در حوزه نظامی و امنیتی را جبران و نفوذ منطقه‌ای خود را محقق سازد. این فرایند در حالی از سوی کشورهای غربی پیگیری می‌شود که نگاه منفی ملت‌های منطقه غرب آسیا به سیاست‌های مداخله‌جویانه و بحران‌ساز غرب، وجود مؤلفه‌ای کارآمد به نام جبهه مقاومت و البته رقابت شدید جهانی با حضور چین و روسیه برای نقش‌آفرینی‌های اقتصادی در منطقه، ابهامات بسیاری را در تحقق اهداف غرب ایجاد کرده است.

خبرگزاری ایرنا: «معاون رئیس‌جمهور آمریکا با تکرار ادعاهای بی‌پایه علیه ایران گفت که واشنگتن این رفتارها را تحمل نخواهد کرد.» مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در مراسم یادبود سی‌و‌چهارمین سالگرد حمله به بمب‌گذاری مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت، ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد. وی اضافه کرد: «رئیس‌جمهور، ترامپ به ایران اخطار داده که ما دیگر اقدامات بی‌ثبات‌کننده آنها در منطقه و سراسر جهان  را تحمل نخواهیم کرد.» پنس ادعا کرد: «حاکمان ایران 34 سال به عاملان حمله به بیروت کمک کردند و در حال حاضر هم از آنها تمجید می‌کنند.»
 ادعای کاتن درباره نفوذ انقلاب اسلامی در منطقه
خبرگزاری مهر: «تام کاتن» سناتور ارشد کنگره آمریکا در نشست مؤسسه «هادسون» با محوریت ایران درباره گسترش نفوذ آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران در منطقه هشدار داد. وقتی که در این نشست از وی درباره «گسترش هلال شیعی از ایران به سمت سواحل مدیترانه»‌ سؤال شد،‌ این سناتور ارشد کنگره آمریکا گفت: «متأسفانه، ایران قدرت یک دولت ـ ملت (کشور) پشت یک آرمان انقلابی را دارا است. و شما شاهد حضور آن در لبنان، عراق، سوریه، یمن و در آب‌های منطقه هستید.» وی ادامه داد:‌ «این اصلاً به نفع منافع آمریکا نیست که یک آرمان انقلابی با اختیارات و قدرت‌های یک دولت ‌ـ ملت را شاهد باشد که در حال گسترش نفوذ خود در منطقه است.»
 دولت ایران را مجبور به التماس می‌کنیم
خبرگزاری فارس: قانونگذار ارشد کنگره آمریکا گفت: «واشنگتن می‌تواند با وضع حد نهایت تحریم‌های جدید علیه ایران بدون کوچک‌ترین اشاره‌ای به توافق هسته‌ای، با حفظ حمایت اروپا، دولت ایران را به زانو درآورده و برای لغو این تحریم‌ها مجبور به التماس کند.» «برد شرمن» در ادامه گفت: «اگر ما به اندازه کافی پیش برویم، آنها به ما التماس خواهند کرد که درباره تمام مسائل مربوط به تعلیق تحریم‌ها از جمله ناکارآمدی توافق هسته‌ای وارد گفت‌وگو شویم.» این قانونگذار ارشد کنگره آمریکا گفته است:‌ «ما نیازمند حد نهایت تحریم‌ها هستیم، حد نهایت اجرای محدودیت‌های هسته‌ای و حد نهایت حمایت بین‌المللی.»
 تأیید نکردن برجام یک اشتباه بود
خبرگزاری تسنیم: «جرولد دی. گرین» رئیس اندیشکده آمریکایی «شورای اقیانوسیه» در مصاحبه‌ای درباره توافق هسته‌ای ایران (برجام) تأکید کرد:‌ «تأیید نکردن توافق هسته‌ای از سوی دونالد ترامپ، یک اشتباه بود.»
وی گفته است؛ «همان‌طور که همه می‌دانیم توافق هسته‌ای ایران، نقاط ضعفی دارد؛ اما این نقاط ضعف به هیچ عنوان تأیید نکردن پایبندی ایران به توافق را توجیه نمی‌کند.» این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل ادامه داد:‌ «بسیاری به اشتباه بر این باورند که این توافق قرار بود تمام جوانب سیاست ایران را پوشش دهد؛ در حالی که این توافق فقط به قابلیت‌های هسته‌ای ایران پرداخته است.» رئیس اندیشکده شورای اقیانوسیه همچنین تأکید کرد: «در حال حاضر جامعه کارشناسی معتقد است که ایران به این توافق پایبند بوده و وزیر خارجه و وزیر دفاع آمریکا نیز اعتبارزدایی برجام را تأیید نکرده‌اند.»
کنگره و دولت آمریکا باید علیه ایران همکاری کنند
خبرگزاری فارس: اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با بیان ادعاهای اثبات ‌نشده درباره برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران گفت: «کنگره و دولت باید برای مقابله با این تهدیدها با یکدیگر همکاری کنند.» رویس با اشاره به اقدام رئیس‌جمهور آمریکا برای تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «این باید آغاز تلاش مبتنی بر همکاری ما برای افزایش فشار بر ایران باشد.» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تصریح کرد: «طرح پیشنهادی وی برای تحریم حزب‌الله لبنان و برنامه موشکی ایران هفته جاری برای رأی‌گیری به صحن علنی این مجلس آورده خواهد شد.»

  رضا اشرفي/ وزراي خارجه اتحاديه اروپا كه 28 كشور اين منطقه را تشكيل مي‌دهند، طي نشستي كه در لوکزامبورگ برگزار شد، كره شمالي را تحریم كردند. اين تحريم‌ها در حوزه نفتي و ارتش پيونگ‌يانگ بود. با توجه به اينكه اختلافات اعلاني و تهديدهاي لفظي بين كره شمالي و آمريكا به شدت افزايش پيدا كرده، اين اقدام اتحاديه اروپا مي‌تواند در راستاي حمايت سياست‌هاي آمريكا در قبال كره شمالي تحليل شود. به اين معنا كه اتحاديه اروپا در سياست‌هاي بين‌المللي خود از آمريكا پيروي مي‌كند و هنوز نتوانسته يا نخواسته است از زير سايه آن خارج شود. از سوی ديگر، اتحاديه اروپا با اين اقدام نانوشته اعلام كرده است كه از كره جنوبي و ژاپن در منطقه حمايت می‌کند.
البته در اين زمينه نگاه آمريكا و اروپا نسبت به كره شمالي، همچون بسياري ديگر از مناطق جهان، از بسترهاي متفاوتي برخوردار است. اولويت‌هاي ‌آمريكا عموماً ديدگاهي اقتصادي، امنيتي،‌ نظامي و راهبردي نسبت به مناطق مختلف نظام بين‌الملل است و با همين استدلال از متحدان خود حمايت مي‌كند؛ اين در حالي است كه اولويت‌بندي اتحاديه اروپا بيش از هر چيز اقتصادي، حقوق بشري و حق شهروندي است كه در صورت لزوم و توان، نگاه راهبردي را به آن اضافه مي‌كند. در زمينه كره شمالي در حالي اتحاديه اروپا اين كشور را تحريم مجدد كرده است كه پيونگ‌يانگ تهديدي عليه اروپا نبوده و بيش از هر چيز آمريكا با آن دچار چالش شده و اروپا در حاشيه اين اختلافات و تهديدات وجود دارد. 
 بايد يادآور شد كه عموماً در سياست‌ها و جهت‌گيري‌هاي غرب، از جمله اروپا تناقضاتي وجود دارد كه اصل صداقت را درباره آنها مخدوش مي‌كند. برای نمونه، همان‌طور كه گفته شد، اروپا سعي دارد در سياست‌هاي بين‌المللي خود نيازها و بسترهاي اقتصادي را كم‌رنگ جلوه دهد و بيش از همه به بسترهاي شهروندي و حقوق بشري تكيه كند، اما در تحريم‌های اخیر عليه كره شمالي، بيش از همه ديده مي‌شود كه شهروندان آن را هدف قرار داده است. اين هدف‌گيري در داخل و خارج از كره انجام شده است. 
جداي از اينكه هدف‌گيري تحريمي اروپا عليه شهروندان كره شمالي آيا مي‌تواند بر آنها تأثير بگذارد يا خير، در تحريم‌هاي اعمال شده، اروپايي‌ها شهروندان كره شمالي را كه در اين اتحاديه حضور دارند، هدف قرار داده‌اند. بر اساس آمارهاي موجود كه مي‌تواند كمتر يا بيشتر باشد، در حال حاضر بيش از 400 شهروند كره شمالي در اتحاديه اروپا زندگي و كار مي‌كنند. در تصويب تحريم‌هاي جديد، اتحاديه اروپا تعيين كرده است كه اين افراد تنها مي‌توانند پنج هزار يورو براي خانواده‌هاي خود ارسال كنند؛ در حالي كه اين رقم در سال‌هاي گذشته به بيش از 15 هزار يورو مي‌رسيد. 
مهم‌تر اين است كه مقامات اتحاديه اروپا در هفته گذشته تصميم گرفتند با انقضاي مدت ويزاي شهروندان كره شمالي، آن را تمديد نكنند تا مجبور شوند خاك اتحاديه اروپا را ترك كنند؛ در حالي كه آنها تنها شهروندان ساده بوده و هيچ‌گونه ارتباطي با مقامات سياسي پيونگ‌يانگ ندارند. اين رويكرد برخلاف سياست‌هاي حقوق بشري و حقوق انساني است كه اروپا آن را مصوب و تأكيد كرده است، در صورتي كه شهروندان ديگر كشورها به اين منطقه سفر و مهاجرت كنند، نبايد مورد تبعيض قرار گرفته يا اخراج شوند. آنچه امروز آلمان با عنوان حمايت از حق پناه‌جويان از آن حمايت مي‌كند، برگرفته از اين سياست است؛ اما مصوبه اخیر نشان داد كه اروپا همان‌گونه كه در زمینه پناه‌جويان به دنبال عبور از اين قانون اروپايي است، در قبال كره شمالي، سياست‌هاي سخت‌گيرانه‌تري را اعمال كرده است؛ زيرا خواهان محدوديت و اخراج شهرونداني است كه سال‌ها در اين اتحاديه كار كرده‌اند. از سوی ديگر ديده مي‌شود كه اروپا به تحريم نفتي كره شمالي رو‌ آورده است؛ در حالي كه هيچ‌گونه دادوستد نفتي با اين كشور ندارد و در اقدامي نمادين تنها در پيروي از آمريكا به دنبال اين بوده است كه از متحدان خود در قبال پيونگ‌يانگ حمايت كند. 


هژمونی آمریکا بر جهان اسلام ـ 39
  عبدالله عبادی/ آغاز روابط دو کشور به دوران امپراتوری عثمانی باز می‌گردد، موقعیت ژئوپلیتیکی ویژه ترکیه و مجاورت آن با شوروی در زمان جنگ سرد و بحران‌خیزترین مناطق جهان (بالکان، خاورمیانه، آسیای مرکزی و قفقاز و مدیترانه شرقی) آمریکا را نیازمند ترکیه کرده بود. در واقع آمریکا به ‌منظور مدیریت بحران در این مناطق و حتی مداخله نظامی در آنها نیازمند همکاری ترکیه است. استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا و ناتو در ترکیه نیز بر همین اساس صورت گرفته است. به همین دلیل وزارت دفاع آمریکا اصلی‌ترین حامی گسترش روابط با ترکیه است.
 اهمیت ژئوپلیتیک ترکیه سبب شده تا رهبران کاخ سفید همواره در راهبردهای خود در خاورمیانه جایگاه ویژه‌ای به ترکیه اختصاص دهند. بر اساس گزارش دفتر اطلاعات انرژی آمریکا در سال 2017، ترکیه نقطه عبور مهمی در انتقال منابع انرژی از آسیای میانی، روسیه و خاورمیانه به اروپا و دیگر کشورها می‌باشد.
 در این گزارش، اعلام شد که اقتصاد ترکیه طی 10 سال اخیر رشد کرده و این رشد، مصرف نفت و دیگر سوخت‌های مایع را افزایش داده است. 
در این گزارش خاطرنشان شد که به جز مسیر دریایی، نفت از طریق خط لوله باکو‌ـ تفلیس‌ـ جیحان و همچنین شمال عراق انتقال داده می‌شود. بر اساس این گزارش، ترکیه که در تنگه‌ها نیز موقعیت راهبردی دارد، پلی میان قاره اروپا که دومین مصرف‌کننده بزرگ گاز جهان است، با دریای خزر و خاورمیانه محسوب می‌شود.
پیچیدگی و نوسان را می‌توان دو ویژگی مهم روابط ترکیه‌ـ آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم تا به امروز دانست. به­ علت روابط خاص دو کشور با ناتو و اتحادیه اروپا، روابط آن دو از سطح دوجانبه فراتر رفته و درگیر طیف وسیعی از موضوعات شده که بعضاً نیز به شکل مستقیم به آنها ارتباط ندارد. ترکیه از زمان پیوستن به ناتو در سال 1952 یکی از شرکای امنیتی مهم آمریکا بوده و همچنان نقش مهمی را در تحقق اهداف منطقه‌‌ای آمریکا ایفا می‌کند و به پشتیبانی از مأموریت‌های ناتو و روابط دفاعی خود با آمریکا ادامه داده است. در بیش از دو دهه از زمان پایان جنگ سرد و آغاز مبارزه جهانی آمریکا علیه تروریسم، رابطه نظامی بین واشنگتن و آنکارا عموماً پایدار بوده است؛ هرچند نقش کمک امنیتیِ این کشور از دهه 1960 به شدت کاهش یافته است.
فروپاشی اتحاد شوروی درسال ۱۹۸۹ تا حدودی از اهمیت راهبردی ترکیه در سیاست خارجی ایالات متحده که بر اساس مقابله با کمونیست طراحی می‌شد، کاست و روابط دو کشور عمدتاً در قالب همکاری‌های مشترک نظامی دو کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ادامه پیدا کرد. روابط دو کشور پس از تجاوز نظامی صدام‌ به کویت در اوایل دهه ۱۹۹۰ گسترش یافت. دولت ترکیه در این جنگ همکاری‌‌های لازم را با آمریکا به عمل آورد. پایگاه هوایی اینجرلیک که در ترکیه قرار دارد نقش مهمی در پشتیبانی از این جنگ ایفا کرد. بنابراین شرایط منطقه‌‌ای بار دیگر به تقویت روابط دو کشور منجر شد.
همچنین ترکیه با بیش از 500 هزار نفر از کارکنان در حال خدمت، پس از آمریکا دومین ارتش بزرگ ناتو را در اختیار دارد. در حال حاضر، مرکز فرماندهی هوایی مشترک در ازمیر ترکیه قرار دارد و مقر لشکر استقرار سریع ناتو در استانبول واقع شده است. ترکیه یکی از دو متحد راهبردی غیر عربی آمریکا در خاورمیانه بوده و یکی از اعضای مهم ناتو و دومین ارتش قدرتمند این سازمان به شمار می‌آید و تاکنون نیز نقش مهمی را در تحقق اهداف این سازمان و آمریکا در منطقه ایفا کرده است. بر اساس منابع غیر رسمی حدود 28 پایگاه نظامی ناتو و آمریکا در ترکیه مستقر است. از سویی، اقتصاد ترکیه بسیار شکننده و وابسته به اتحادیه اروپا و ایالات متحده می‌باشد و هرگونه خلل در روابط بین آنها بر اقتصاد این کشور تأثیر اساسی خواهد گذاشت.
روابط دو کشور در سال ۲۰۰۱ میلادی و به دنبال حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سیر صعودی به خود گرفت. پس از این حملات، «بولنت اجویت» نخست‌وزیر وقت ترکیه نخستین رهبر کشور مسلمان بود که حمایت معنوی و ابراز همدردی خود با آمریکا را اعلام کرد و ضمن همکاری در مبارزه علیه تروریسم بین‌المللی به رهبری آمریکا، در اولین اقدام نظامی آمریکا علیه تروریست‌های القاعده مستقر در افغانستان و سرنگونی رژیم حامی آنها، یعنی طالبان مشارکت کرد. بمب‌افکن‌های آمریکایی با استفاده از حریم هوایی ترکیه به مقصد افغانستان برای انجام مأموریت حرکت می‌کردند و هواپیماهای حمل‌ونقل آمریکایی از پایگاه اینجرلیک، پایگاه هوایی ناتو در جنوب غربی ترکیه، سوخت‌گیری کرده و لوازم مورد نیاز را جابه‌جا می‌کردند. این همکاری تا به امروز نیز ادامه دارد.
پس از روی کارآمدن حزب عدالت و توسعه در سال ۲۰۰۲، اردوغان نخست‌وزیر ترکیه در تعامل با ایالات متحده احتیاط پیشه کرد. پارلمان ترکیه نسبت به استفاده از خاک این کشور برای حمله به عراق واکنش نشان داد و در مارس ۲۰۰۳ به مشارکت فعال ترکیه در تهاجم ایالات متحده به عراق رأی منفی داد. روابط دو کشور در سال ۲۰۰۴ در پی بازداشت نیروهای ویژه ترکیه که در حال تحقیق و بررسی درباره فعالیت پ‌ک‌ک در شمال عراق بودند، به پایین‌ترین حد خود رسید. عوامل متعددی همچون از سرگیری حملات حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) علیه ترکیه یک سال پس از اشغال عراق به دست آمریکا و شفاف نبودن موضع دولت جرج بوش در قبال این موضوع، ترس از آینده عراق و افزایش بی‌ثباتی و خشونت‌های قومی و مذهبی در آن و احتمال تجزیه عراق، از جمله نگرانی‌های ترکیه از اقدام حمله آمریکا علیه عراق بود که تا حدی به سردی روابط دو کشور منجر شد. تحولات دیگری که در منطقه خاورمیانه در طول سال‌های گذشته اتفاق افتاده از جمله برنامه هسته‌ای ایران، حمله رژیم صهیونیستی به حزب‌الله لبنان و همچنین غزه، اختلاف مواضع بین دولت ترکیه و آمریکا درباره این موضوعات منطقه‌ای این وضعیت را تشدید کرد.
با همه این اختلافات دو کشور در برخورد با ایران، راهبرد مشترکی چون کنترل تهران را دنبال می‌کنند. در سپتامبر 2011 ترکیه با میزبانی یک سامانه رادار مستقر در نزدیکی مرزهای ایران در قالب بخشی از برنامه دفاع موشکی بالستیک برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران موافقت کرد. گفته می‌شود که این توافق بزرگ‌ترین تصمیم راهبردی آمریکا و ترکیه طی 15 یا 20 سال گذشته بوده است.


بر اساس آمار جدید اداره امور «سربازان بازگشته از جنگ»، میزان خودکشی در میان زنانی که در ارتش آمریکا خدمت کرده‌اند، دو برابر زنان بالغ غیرنظامی است و از 88/1 در سال 2013 به 15/2  در سال 2014 افزایش یافته است. این آمار قابل توجه است؛ زیرا با افزایش میزان خودکشی سربازان زن از جنگ بازگشته در دهه گذشته مطابقت دارد. گفتنی است، بین سال‌های 1999 و 2014 میزان خودکشی هم برای مردان و هم برای زنان افزایش یافته است. به طور کلی و در کل جامعه آمریکا، آمار خودکشی مردان بالاتر از زنان است؛ اما میزان خودکشی سربازان کهنه‌کار زن در بازه زمانی تحقیق موردنظر در مقایسه با آمار خودکشی مردان نظامی بیشتر است.
 سازمان ملل: مرگ کودکان و خاموشی جهانی
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد با اشاره به وضعیت نابسامان درمانی و تغذیه کودکان در سطح جهان، از مرگ روزانه ۱۵ هزار کودک در جهان خبر داد که نتیجه جنگ‌افروزی قدرت‌های بزرگ و ناتوانی سازمان ملل در حمایت از کودکان است.
در مجموع، 6/5 میلیون کودک زیر پنج ‌سال به دلیل سوء‌تغذیه و بیماری جان باخته‌اند و این در حالی است که با کمک و حمایت از این کودکان به راحتی امکان نجات آنها وجود داشت. آنچه در این گزارش اهمیت دارد، این است که بیشتر این کودکان، یعنی 39 درصد در کشورهای جنوب آسیا زندگی می‌کنند و 38 درصد هم از کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند. گفتنی است، سیاست‌های قدرت‌های بزرگ و جنگ‌افروزی آنان نقش بسیار مهمی در ایجاد این نابسامانی داشته است.
اروپا: افزایش قاچاق انسان و بردگی جنسی
 قاچاق و تجارت انسان به ویژه بردگی جنسی در اروپا، از جمله ایتالیا رو به گسترش است. خطر کم و سود فراوان بهره‌کشی جنسی از زنان در ایتالیا سبب رواج این پدیده شوم در این کشور شده است. 
به گفته فعالان اجتماعی در ایتالیا، دختران خانواده‌های فقیر و کم‌سواد در کشورهای اروپای شرقی و آفریقایی، به ویژه نیجریایی قربانیان اصلی این تجارت‌ جنایتکارانه در این کشور هستند. متأسفانه، در سال‌های اخیر با ورود آوارگان فراری از جنگ و ترور از طریق دریای مدیترانه به ایتالیا شمار زیادی از کودکان بی‌سرپرست نیز در دام قاچاقچیان انسان گرفتار شده‌اند و استثمار جنسی می‌شوند. کارشناسان بر این باورند که پلیس ایتالیا توان و اراده راسخی برای مبارزه با قاچاق دختران ندارد. به گفته کارشناسان، بردگی جنسی، پس از قاچاق اسلحه و مواد مخدر پرسودترین تجارت‌ غیرقانونی در اروپا و دیگر کشورهای جهان است.
کانادا: ممنوعیت حجاب در کبک
مقامات استان کبک کانادا پس از دو سال بحث و مجادله بر سر ممنوعیت پوشاندن صورت به اتفاق‌نظر رسیده و استفاده از روبنده را در ادارات دولتی و اماکن عمومی این استان ممنوع اعلام کردند.
این نخستین بار است که قانون منع استفاده از روبنده در بخشی از آمریکای شمالی به اجرا گذاشته می‌شود. مخالفان قانون جدید معتقدند، این کار نقض آزادی برخی اقلیت‌های مذهبی، از جمله زنان مسلمان است. تصویب‌کنندگان این قانون برای فرار از اتهام محدود کردن پیروان مذاهب دیگر، در متن قانون جدید هیچ اشاره مستقیمی به روبنده، برقع یا نقاب نکرده‌اند؛ بلکه با عنوان ممنوعیت پوشاندن صورت از آن نام برده‌اند.