سردار حسین سلامی جانشین فرمانده ‌کل سپاه با بیان اینکه امروز قدرت آمریکا «رو به افول» است، تأکید کرد: اینکه آمریکایی‌ها تصور کنند ایران قدرت نظامی خود را کنار بگذارد، یک رؤیای کودکانه است. ایران و ملت ما به پیمان خود وفادارند و با پیمان‌شکنان خواهند جنگید و همه باید بدانند ارکان قدرت ملی ما قوی است. این یک شجاعت سیاسی است که اگر آنها برجام را پاره کنند، ما ریز‌ریز می‌کنیم؛ بنابراین ملت ایران آماده هستند و آینده را درست و واقع‌بینانه رصد کرده و می‌ایستد.
  محمدرضا مرادی/ تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد که ارتش این کشور و متحدان آن موفق شدند به صورت کامل بر شهر «دیرالزور» مسلط شوند. ستاد کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد؛ پس از یک مجموعه عملیات دقیق، یگان‌های نیروهای مسلح ما با همکاری نیروهای هم‌پیمان، مأموریت خود را در بازگرداندن امنیت و ثبات به صورت کامل به شهر دیرالزور انجام دادند. ارتش سوریه تأکید کرد که اهمیت بازگرداندن امنیت و ثبات به شهر دیرالزور به دلیل موقعیت راهبردی این شهر است؛ به گونه‌ای که حلقه ارتباطی منطقه شرق سوریه به مناطق شمالی و مرکزی است. آزادسازی دیرالزور، مرحله پایانی نابودی نهایی داعش در سوریه است؛ چرا که این شهر مقر اصلی سرکرده‌های داعش بود و با از دست دادن سیطره بر آن، توانمندی داعش در فرماندهی عملیات‌های تروریستی گروه‌هایی از بین می‌رود که در ریف شرقی این شهر محاصره شده‌اند؛ اما چرا شهر دیرالزور اهمیت راهبردی در معادلات
 سوریه دارد؟
نیروهای ویژه تیپ 137 ارتش سوریه به همراه رزمندگان مقاومت اوایل شهریور ماه موفق شدند از محور غربی وارد شهر «دیرالزور» در شرق سوریه شوند و با این اقدام خود، عملاً محاصره سه ساله «داعش» را درهم شکستند. دیرالزور از 23 تیر سال 1393 در محاصره داعش قرار داشت. دیرالزور از بُعد جمعیت شناختی به مثابه یک معدن و ذخیره نیروی انسانی در بیشتر بخش‌هاست و از منابع طبیعی سرشاری مانند ثروت‌های سرشار نفتی و گذرگاه آبی(رود فرات) برخوردار است؛ بنابراین آزادی دیرالزور بر توان مالی دمشق می‌افزاید و ثروت طبیعی سرشاری را به دولت سوریه بازمی‌گرداند؛ زیرا زمانی که داعش بر میادین نفتی سوریه مسلط شد از نظر انرژی، دمشق با مشکلات زیادی روبه‌رو شد و با بازپس‌گیری این مناطق توازن اقتصادی برقرار می‌شود. حدود ۴۰ درصد منابع نفت و گاز سوریه که ستون اقتصاد این کشور محسوب می‌شود از استان دیرالزور تأمین می‌شود؛ اما این تمام اهمیت دیرالزور نیست و این شهر در معادلات آمریکا برای تجزیه سوریه اهمیت راهبردی دارد که اکنون با این پیروزیِ ارتش سوریه، تیر آمریکا به سنگ خورده است. 
تجزیه سوریه یکی از اهداف کشورهای غربی از سال 2011 به بعد بود. در سوریه سیطره بر شمال و دیرالزور در شرق، جزء برنامه‌های طرح تجزیه در سوریه بود تا این کشور در جایگاه بازوی محور مقاومت اسلامی تجزیه شود و در نهایت طرح نیل تا فرات یا طرح (ارض موعود) صهیونیست‌ها نیز در ادامه آن به بار بنشیند. دیرالزور در صورت سیطره آمریکا و گروه‌های تروریستی تابع مانند داعش یا زیرمجموعه‌های ارتش آزاد، پایه‌ای برای تجزیه سوریه و عراق می‌توانست باشد.
اکنون که شهر «الرقه» به دست کردهای سوریه از تصرف داعش خارج شده است، دیرالزور یکی از آخرین پایگاه‌های داعش در سوریه آزاد شده و هدف بعدی آزادسازی شعر «البوکمال» در استان دیرالزور است؛ البته آزادسازی شهر الرقه سبب شده تا آمریکا و عربستان به دنبال اجرای طرح‌های جدید و فتنه‌انگیزانه جدیدی در سوریه باشند؛ اما در اوضاع کنونی، آزادسازی رقه و دیرالزور را می‌توان پایان داعش در سوریه قلمداد کرد. دیرالزور که پل راهبردی فرات و نقطه ثقل در بیابان سوریه است، آنچنان مهم و حیاتی است که آمریکا در چندین حمله هوایی برای خارج کردن دیرالزور از دست دولت مرکزی، اقدام به بمباران مواضع ارتش سوریه کرد؛ اما در نهایت این ارتش سوریه بود که این شهر را از تصرف داعش آزاد کرد و اکنون تمام نگاه‌ها به سمت آزادسازی کامل استان دیرالزور است؛ چرا که این استان شامل سه شهر مهم دیرالزور، البوکمال و المیادین است. 
در کل آزادسازی شهر دیرالزور از یک طرف سبب افزایش درآمدهای دمشق خواهد شد، از سوی دیگر مقر اصلی داعش را پس از رقه از تصرف این گروه تروریستی درآورده و در نهایت پروژه تجزیه سوریه نیز با این پیروزی با بن‌بست مواجه خواهد شد.

   حسین عبداللهی‌فر/ سی‌و‌هشت سال پیش وقتی دانشجویان خط امام(ره) لانه جاسوسی آمریکا را اشغال کردند، گروه‌های زیادی با آن مخالفت کردند؛ از یک سو، راست‌گرایان لیبرال و ملی‌گرایان غربزده، شامل دولت موقت، نهضت آزادی و دیگر گروه‌های همسو با جبهه ملی قرار داشتند که تحت‌تأثیر دیدگاه‌های امثال مصدق، آمریکا را نه قدرت برتر، بلکه جهان بهتر و مدینه فاضله خود می‌دانستند.از سوی دیگر، چپ‌گرایانی بودند که خود را کمونیسم و دشمن کاپیتالیسم و لیبرالیسم معرفی کرده و به ظاهر سنگ کارگر و پرولتاریا را به سینه می‌زدند. مخالفت و سکوت این جریان به اندازه‌ای عجیب بود که حضرت امام(ره) چندین بار نام «چریک‌های فدایی خلق» را به زبان آوردند و از آنها خواستند حداقل با صدور یک اطلاعیه سکوت خود را بشکنند. 
عجیب آنجاست که هرچه از زمان تسخیر بیشتر سپری می‌شد، بر تعداد مخالفان‌ آن نیز اضافه می‌شد تا جایی که  برخی از خود دانشجویان و مدعیان خط امامی این حرکت را زیر سؤال برده یا صف خود را جدا ‌کردند. عده‌ای نیز با اظهار پشیمانی، دگردیسی خود را تحت عناوین تکامل عقلانی و بلوغ سیاسی توجیه می‌کردند. این در حالی است که تعداد زیادی از گروه‌های موسوم به خط امام(ره) و دانشجویانی که تحت این عنوان فعالیت می‌کردند و حتی وارد لانه جاسوسی هم شده بودند، نه تنها ایدئولوژی و اصول امام راحل(ره) را نپذیرفته بودند؛ بلکه به گفته موسوی‌خوئینی‌ها اصلاً امام(ره) را قبول نداشته و برخی هم از روی علاقه نظرات امام(ره) را می‌پذیرفتند. 
در بین توده‌های جامعه نیز بسیاری تحت تأثیر تحلیل‌های غلط نهضت آزادی که به صراحت علت تحمیل جنگ هشت ساله عراق را اشغال لانه جاسوسی معرفی می‌کردند، قرار گرفته و همه اقدامات آمریکا علیه ملت ایران از حمله مستقیم در طبس تا کمک به صدام و مورد اصابت قرار دادن هواپیمای مسافری، تحریم‌های اقتصادی و فشارهای سیاسی را واکنش این کشور به آنچه رفتار نامتعارف و خارج از قواعد بین‌الملل و دیپلماتیک می‌خواندند، تفسیر می‌کردند.
اما اکنون که هیئت حاکمه آمریکا نتیجه سال‌ها مذاکرات هسته‌ای و توافق‌نامه حقوقی و بین‌المللی ایران با قدرت‌های بزرگ جهان را مستکبرانه نقض کرده و در رفتاری کاملاً غیر منطقی تحریم‌های بی‌سابقه و همه‌جانبه‌ای اعمال کرده و قانونی تحت عنوان «کاتسا» را برای ضربه نهایی به اقتصاد ایران وضع می‌کنند، قادر به توجیه آن نیستند؛ زیرا واقعیت آن است که:
1‌ـ آنچه این روزها در صحنه بین‌المللی از سوی دولت آمریکا صورت می‌پذیرد، به ذات مستکبرانه و روحیه‌ برتری‌طلبانه آمریکا بازمی‌گردد که بخشی از آن را در نخستین رفتار خود در قبال دولت رسمی در سال1332 علیه مصدق نشان داده بود؛ اما کسانی که قصد عبرت‌گیری از آن را نداشتند، چشمان خود را بر واقعیت بسته و از همان ابتدای انقلاب ملت ایران تلاش داشتند ابعاد ضد آمریکایی آن را کتمان و تحریف کنند.  
2‌ـ قیام ملت ایران از همان ابتدا تحت ‌تأثیر اندیشه‌های حضرت امام(ره) حرکتی ضد استکباری و به تبع آن علیه آمریکا بود که از عامل خود، یعنی رژیم پهلوی حمایت کرده و منافع خود را تأمین می‌کردند. بر همین اساس، معمار انقلاب اسلامی در همان سال‌های نخستین نهضت خود و به مناسبت تصویب قرارداد ننگین کاپیتولاسیون علت مخالفت خویش با رژیم را نوکری آمریکا و این کشور را عامل همه بدبختی‌های کشورمان معرفی می‌کردند.
3‌ـ خیانت‌ها و جنایت‌های آمریکا علیه ملت و دولت ایران که ابعاد و کثرت آنها مانع احصای آنها در این مجال و مقال است، کنش‌های خصمانه‌ای است که در مکتب لیبرال و روحیه استکباری این کشور ریشه داشته و اجازه نمی‌دهد ملت و کشوری را مستقل و در عین حال قدرتمند و متنفذ ببینند؛ از این رو حرکت‌های ضد آمریکایی ملت ایران که در شعار مرگ بر آمریکا و اقداماتی، نظیر اشغال لانه جاسوسی بروز و ظهور می‌یابد، واکنش حداقلی و طبیعی است. اگر این اقدامات حداقلی صورت نمی‌گرفت و آمریکا می‌توانست به نفوذ خویش در لایه‌های مدیریتی نظام ادامه داده و توطئه‌های خویش را از درون لانه جاسوسی دنبال کند، معلوم نیست چه پیامدهای ناگواری برای کشورمان داشت. 

   حسن خدادی/ امروزه، اهميت دانش بر بشر مخفي نيست و همه مكاتب بشري و اديان آسماني بر كسب علم تأكيد داشته، پيشرفت و ترقي در مسير علم را افتخارآميز می‌دانند؛ اما بی‌ترديد، دين مبين اسلام بيش از هر دين و آيين ديگري به علم بها داده و انسان‌ها را به تعليم و تعلّم فراخوانده است. با توجه به اهمیت چنین موضوعی در جهان امروز و رقابت‌های شبانه‌روزی کشورها در به خدمت گرفتن نخبگان علمی کشورهای دیگر به نفع خود، در این مقاله در ادامة یادداشت شماره پیشین، جایگاه نخبگان علمی و مسئولان مرتبط به این موضوع در فلسفه رهبر معظم انقلاب بررسی می‌شود.
 4ـ نخبگان به مثابة سازنندگان هندسه صحيح سلامت کشور / رهبر معظم انقلاب اسلامي، جوانان نخبه را به ماندن در کشور به‌جای رفتن به کشورهاي بيگانه با برخي ذهنيت‌هاي رفاهي، سفارش کردند و فرمودند: به‌جای آنکه خود را در هاضمه بي‌رحم و آزمند جوامع بيگانه، قرار دهيد، سازنده هندسه صحيح سلامت کشور و تضمين‌کننده مغز و سلسله اعصاب و استخوان‌بندي جامعه خود باشيد. حضرت آيت‌الله‌العظمی خامنه‌اي با اشاره به مشکلات و ضعف‌هاي کشور در کنار پيشرفت‌ها و توانايي‌ها، خاطرنشان کردند: «ماندن در کشور و تلاش براي برطرف کردن ضعف‌ها و منشأ اثر بودن براي مردم، داراي افتخار و شرف است».(22/7/1394) همچنين معظم‌له معتقدند که پيشرفت واقعي اين است که جوان‌هاي ما، نخبگان ما نسبت به آينده احساس مسئوليت کنند؛ براي خودشان ديدگاه تعريف کنند؛ براي کشور آينده‌اي را تصوير کنند. (12/7/1391)
 5ـ  خدمت‌رساني نخبگان به مردم/ «نخبه خودش را طلبکار از نظام نمي‌داند، طلبکار از مردم نمي‌داند، خودش را کسي مي‌داند که مي‌تواند به اين مردم خدمت کند و موظف است که اين خدمت را انجام دهد.» (12/7/1391)
6ـ  افسران مقابله با جنگ نرم/ رهبر معظم انقلاب، مختصات مبارزه‌اي را تبيين کرد که در آن، هر قشر باید رسالت خود را بازشناسد و نحوه ايفاي نقش خود را نيز دريابد. «در جنگ نرم، قدر مسلّم نخبگان فکري‌اند که بايد به ميدان بيايند؛ يعني شما افسران جوانِ جبهه مقابله‌ با جنگ نرم هستيد.» (4/6/1388)
7ـ  نقش نخبگان در الگوي ايراني‌ـ ‌اسلامي پيشرفت/ نخبه‌ جامعه اسلامي بايد متناسب با منظومه‌ فرهنگي جامعه اسلامي تعريف شود. به عبارت ديگر، ممکن است کسي درس‌هاي متداول دانشگاهي را در داخل يا خارج از کشور خوانده باشد و در يک فضاي کاملاً مشخص، استاد يا دانشجوي موفقي تعريف شود؛ اما نخبه‌ يک جامعه‌ اسلامي نباشد. «يک کشور از نخبگان خودش مي‌خواهد که به نيازها و مطالبات عمومي و به مصالح کشور بينديشند؛ به آنها پاسخ دهند و خودشان را متعهد بدانند.» (10/8/1383)  
8ـ لزوم توجه نخبگان به بعد معنوي خويش/ «يك نكته اساسي و مهمّي هم در اينجا وجود دارد و آن نكته‌ تقوا و پرهیزکاری است. جامعه‌ نخبگاني ما‌ـ دخترها، پسرها، جوان‌ها عموماً؛ اساتيد آنهاـ در سايه‌ تقوا و پرهیزکاری و پاكدامني و توجّه به خدا توانايي‌هاي‌شان مضاعف خواهد شد، پيشرفت‌هاي‌شان آسان خواهد شد. شماها يكي از بزرگ‌ترين امتيازاتي كه داريد، صفاي جواني است؛ اين چيزي است كه هميشه با انسان نمي‌ماند. در دوران جواني صفا و نورانيّتي وجود دارد كه جلب رحمت الهي را براي انسان آسان مي‌كند.» (جمع نخبگان خراسان شمالي در مهر ماه 1391)
 9ـ لزوم توجه نخبگان به حل مشکلات داخلي/ عقل حکم مي‌کند که نخبگان ابتدا درصدد حل مشکلات داخل کشور خود باشند؛ زيرا دولت براي آنها سرمايه‌گذاري‌هاي کلاني انجام داده تا به اين نقطه برسند و منتظر بهره‌برداری از دانش نخبگان براي پيشرفت خود است؛ ولي به دليل ضعف ساختاري تلاش نخبگان به حل مشکلات بيگانگان مي‌انجامد. «برخي گزارش‌ها حاكي از آن است كه هنوز بخش عمده‌اي از مقالات علمي ناظر به نيازهاي كشور نيست كه اين، خسارت است و بايد به گونه‌اي برنامه‌ريزي شود كه صددرصد مقالات علمي در جهت رفع نيازهاي داخل قرار گيرند.» (14/7/1389)

 دیدار برای هشدار!
روزنامه واشنگتن‌پست با تأیید خبر درخواست ترامپ از روحانی برای برگزاری یک نشست مشترک نوشت، یک مقام آمریکایی در پاسخ به این پرسش که چرا ترامپ خواستار دیدار با روحانی بوده است، به واشنگتن‌پست گفت: «برای اینکه به ایران بگوید ما می‌خواهیم کارهایی که شما دارید در دنیا انجام می‌دهید را متوقف کنیم و به آنها هشدار دهد که آمریکا راهبرد مقابله با اقدامات تهران را دنبال می‌کند.» این مقام آمریکایی افزود: «مهم‌ترین پیام در این دیدار در صورت برگزاری این بود که از پنجره طلایی دوران اوباما برای آشتی‌جویی خبری نیست.»
بهبود برجام!
یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی به نقل از «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نوشته که رژیم صهیونیستی به دنبال لغو برجام نیست و برای بهبود آن تلاش می‌کند. روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشته، نتانیاهو این اظهارات را در لندن، پس از دیدار با «ترزا می»، نخست‌وزیر انگلیس و «بوریس جانسون» وزیر خارجه آن کشور مطرح کرده است. هاآرتص نوشت: «نتانیاهو بعد از دیدار با می و جانسون به خبرنگاران گفت که اسرائیل، اکنون تلاش‌های خود را بر لابی‌گری با قدرت‌های جهانی، برای بهبود توافق هسته‌ای ایران و لغو نشدن آن متمرکز کرده است.»
انتخاب دیگری نداشتیم
محمدعلی ابطحی درباره‌ چرخش روحانی و دنبال نکردن اهداف اصلاح‌طلبانه نیز گفت: «آقای روحانی از اول هم یک چهره‌‎ اصلاح‌طلب نبود و خودشان هم چنین ادعایی نداشتند، اما به پشتوانه‌ اصلاح‌طلبی آمدند. ما هنوز معتقدیم آقای روحانی وقتی موفق می‌شود که بتواند شعارهایی که در انتخابات داده است را عملی کند.» مسئول دفتر محمد خاتمی در دولت اصلاحات در پاسخ به این پرسش که آیا خود اصلاح‌طلبان هم می‌دانستند که عملکرد آقای روحانی این‌گونه می‌شود؟، پاسخ داد: «در حقیقت انتخاب دیگری نداشتیم.»
شکست آمریکا
رابرت فورد، سفیر سابق آمریکا در دمشق، ضمن اذعان به اینکه ارتش سوریه حضور و تسلطش را در غرب و شرق این کشور تقویت کرده و جنگ به مرحله پایانی خود وارد شده است، تأکید کرد: «نقشه‌های واشنگتن در سوریه شکست خورده است.»
راهبرد جدید آمریکا
مک‌مستر در بنیاد دفاع از دموکراسی مهم‌ترین عامل موفقیت واشنگتن در راهبرد جدید آمریکا در برابر ایران را ‌فاصله ‌انداختن میان حکومت و مردم ایران دانست و گفت: «علاوه بر این ما باید دوباره لشکر جامعه بین‌المللی را گرد آوریم تا نقض حقوق بشر و بازداشت شهروندان آمریکایی و غیر آمریکایی از سوی سپاه پاسداران را محکوم کنند.» مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به بازنگری واشنگتن در برجام اشاره کرد و ادامه داد: «فرصتی برای متحدان ماست که از آن برای همکاری روی طیف گسترده‌ای از رفتارهای بی‌ثبات‌ساز ایران بهره گیرند، کما اینکه هم‌اکنون نیز این همکاری آغاز شده است.»
هیچ‌کس پشیمان نیست!
معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور و از دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی در مصاحبه‌ای به مناسبت 13 آبان در پاسخ به این پرسش که چرا دانشجویانی که آن روز در تسخیر سفارت آمریکا نقش داشتند به دو گروه پشیمان و غیر پشیمان تقسیم شدند؟ گفت: «هیچ کس پشیمان نشد. دانشجویان اصلاً پشیمان نشدند. آنها همه نسبت به کاری که کردند معتقدند. حالا شاید بگویند تبعات، عواقب و اتفاقاتی که بعداً افتاد، خارج از اختیار و کنترل ما بود، بالاخره هر حرکتی ممکن است یک عوارضی هم داشته باشد. در آن شرایط و در آن مقطع بهترین تصمیمی بود که می‌شد گرفت و اقدام دانشجویان به استناد شواهد و اسنادی که بعد از تسخیر لانه جاسوسی به دست آمد، جلوی خیلی از آسیب‌ها را گرفت.»

 سخنگوی حزب‌الله عراق: به دشمنی با آمریکا می‌بالیم
سخنگوی نظامی گردان حزب‌الله در عراق افشا کرد: «آمریکایی‌ها مانع پرواز بالگرد‌های عراق در منطقه عملیاتی «عکاشات» می‌شدند و اجازه پشتیبانی به نیرو‌های عمل‌کننده در میدان را نمی‌دادند و وقتی به «القائم» رسیدیم باز هم شاهد مداخله آمریکا بودیم.»
سیدجعفر حسینی افزود: «ما مناطقی را در محور عملیاتی مذکور پس گرفتیم که در بیش از ۱۰ سال گذشته در تصرف داعش بود، به همین دلیل این مناطق مرکز اصلی استقرار داعش و مرکز شکل‌گیری تحرکات این گروه تروریستی در سوریه و عراق بود.» وی مهم‌ترین دستاورد عملیات القائم را پایان دادن به موجودیت افراد مسلح داعش در محور بوکمال، مسلط شدن بر مرز‌های مشترک و جلوگیری از تسلط آمریکا بر مناطق مرزی عنوان کرد و گفت: «یکی از اهداف آمریکا؛ تجزیه کشور‌های مقاومت و دور کردن این کشور‌ها از یکدیگر است؛ اما آنچه که پس از عملیات آزادسازی قائم اتفاق افتاد، همکاری بیشتر کشور‌های محور مقاومت است. ما سال‌ها در منطقه مرزی حضور نداشتیم و حال بر این مناطق مسلط شده‌ایم.» وی گفت: «با توجه به نقش مخرب آمریکا در منطقه، اینکه ما دشمن آمریکا تلقی می‌شویم، مایه افتخار ما است. امروز همه مردم منطقه به خوبی دشمن واقعی را می‌شناسند. وقتی از داعش سخن می‌گوییم برداشت مردم منطقه این است که داعش، تنها ابزاری در دست آمریکا است و آمریکا دشمن واقعی به شمار می‌آید.» 

برجام شامل دسترسی به پایگاه‌های نظامی نمی‌شود
روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست» در گزارشی به قلم «مایکل ویلنر» نوشت: «یک مقام بلندپایه دولت روسیه گفت؛ توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی در سال 2015، شامل دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تأسیسات نظامی تهران نمی‌شود.» سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در گفت‌وگو با خبرنگاران در سوچی گفت: «دولتش در ارتباط با موضوع دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایگاه‌های نظامی ـ که مایه نگرانی دولت ترامپ است ـ از موضع ایران حمایت می‌کند.» ریابکوف با اشاره به بندی در توافق هسته‌ای که بر اساس آن، ایران متعهد می‌شود در ارتباط با هرگونه طراحی‌های مرتبط با تسلیحات هسته‌ای یا انفجاری فعالیتی انجام ندهد، گفت: «بر اساس بند تی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نمی‌تواند از این پایگاه‌ها بازرسی
 کند.»
نویسنده جروزالم‌پست می‌افزاید: «سخنان ریابکوف سبب شده است موضع مسکو بار دیگر در زمانی در تضاد با موضع واشنگتن قرار می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا امیدوار است بار دیگر بر سر توافق هسته‌ای کارهایی انجام دهد که دسترسی سریع بازرسان سازمان ملل متحد به این‌گونه پایگاه‌ها را در سراسر ایران تضمین می‌کند.»

نتایج فاجعه‌بار پیوند آمریکا و عربستان
پایگاه «امریکن کانسروتیو» با انتشار یادداشتی به قلم «دانیل لازار» با نام «چگونه ازدواج آمریکا و عربستان به تولد افراط‌گرایی انجامید» به انتقاد از حمایت‌های واشنگتن از آل‌سعود پرداخته و نسبت به عواقب فاجعه‌بار آن هشدار داده است.
 در این گزارش آمده است: «به نظر می‌رسد نتیجه تلاش دولتمردان آمریکا برای استفاده از وهابی‌گری به نفع ایالات‌متحده در نهایت فاجعه‌بار بوده است.» واشنگتن به روشنی این اقدامات را تشویق می‌کند و با وهابی‌ها در مسائل مختلف مشارکت می‌کند؛ در افغانستان در دهه 80 میلادی با کمک سعودی‌ها افراط‌گرایان را مسلح می‌کند، در دهه 90 میلادی نیز در بوسنی با مشارکت عربستان صدها میلیون دلار تسلیحات قاچاق می‌کند، در کوزوو، در لیبی نیز با وهابی‌ها همکاری کرده و در نهایت در سوریه نیز با همکاری عربستان و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس] این کشور را به یک قبرستان تبدیل کرده است. 
جالب است که ایالات متحده درنهایت نیز خود را نسبت به عواقب این مسائل در سوریه شوک‌زده معرفی می‌کند! در واقعه 11 سپتامبر و پس از آن نیز رویارویی ایالات‌متحده با خاورمیانه‌ای بحران‌زده و گسترش سرطان‌وار وهابی‌گری سعودی فراتر از مرزهای این کشور؛ گویا بخت دیگر مانند گذشته با آمریکا یار نیست.»

رویارویی دمشق با نیروهای تحت حمایت آمریکا
خبرگزاری رویترز با بیان اینکه «داعش در سوریه به شکست نزدیک شده» نوشته است؛ نیروهای ارتش سوریه به زودی به سمت «رقه» حرکت خواهند کرد. 
در این گزارش به انعکاس اظهارات «علی‌اکبر ولایتی» مشاور بین‌الملل رهبر معظم انقلاب پرداخته شده و آمده است: «یک مقام ارشد ایرانی گفت؛ نیروهای دولت سوریه به زودی برای تصرف رقه به سوی این شهر می‌روند؛ شهری که ماه گذشته [میلادی] از دست داعش خارج شد و به تصرف مبارزان با حمایت آمریکا
 درآمد.» 
رویترز افزود: «مشاور ارشد رهبر ایران همچنین آمریکا را به تلاش برای تقسیم سوریه با مستقر ساختن نیروهایش در شرق رودخانه فرات متهم کرد.» 
براساس این گزارش دکتر ولایتی در دیدار از بیروت گفته است؛ ما در آینده نزدیک شاهد پیشرفت نیروهای دولتی و مردمی سوریه در شرق فرات و آزادسازی رقه خواهیم بود. 
تحلیلگران منطقه‌ای می‌گویند: «آمریکا و متحدانش با کمک به داعش قصد نابود ساختن سوریه را داشتند؛ اما اکنون که داعشی‌ها به شدت تضعیف شده‌اند، واشنگتن به دنبال حمایت از دیگر گروه‌های مسلح برای تجزیه سوریه است.»

  امین پناهی/ هشت سال از وقوع فتنه‌ای بزرگ در کشورمان که هدف آن مقابله و براندازی نظام جمهوری اسلامی بود، می‌گذرد. فتنه‌ای که افزون بر خسارات فراوان به زیرساخت‌های کشور، وجهه جمهوری اسلامی را در جهان در معرض خطر قرار داد؛ اما حالا و پس از آنکه جمهوری اسلامی با هدایت‌های رهبری و پشتوانه ملت ایران توانست از این پیچ تاریخی عبور کرده و با برگزاری چند انتخابات کم‌نظیر گزاره‌ای را که بر پایه آن فتنه‌گران دست به فتنه‌گری زدند، نقض کند، برخی به دنبال تطهیر فتنه‌گران هستند.
فائزه هاشمی که در ساماندهی جریان فتنه نقش داشته و همکاری با سران آن کاملاً محرز و حضورش در اغتشاشات خیابانی ثبت و ضبط شده است، در صحبت‌های اخیر خود تلاش کرده است توپ را به زمین افرادی بیندازد که در آشوب‌های خیابانی حضور پیدا کرده‌اند و چنین وانمود کند که سران فتنه تنها در نقش حامی معترضان ظاهر شده‌اند. «مردم بعد از انتخابات معترض شده و به خیابان‌ها آمدند و محصوران دنباله‌رو آنها بودند نه هدایتگر»؛ صحبت‌های مذکور شاید به ظاهر در چند کلمه ساده خلاصه می‌شود؛ اما علل و عوامل آن را می‌توان در اتفاقات سال‌های اخیر و به ویژه پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دید. در این نوشتار هم سعی بر این است که به چند نکته در این باره اشاره شود.
۱‌ـ این نوع موضع‌گیری از سوی برخی از حامیان فتنه و فتنه‌گران را می‌توان به نوعی توهین به شعور مردم و حافظه تاریخی آنان قلمداد کرد؛ چرا که مردم به خوبی در جریان فتنه نظاره‌گر دعوت سران فتنه از مردم به حضور در خیابان‌ها و ادامه اعتراضات غیر قانونی از سوی سران ‌فتنه بوده‌اند. افزون بر این، با وجود تأکید مداوم رهبر معظم انقلاب حین و پس از فتنه، سران آن نه تنها هیچ‌گاه حاضر به پیگیری از طریق قانون و اعلام برائت از تلاش برای براندازی نظام اسلامی نشدند؛ بلکه با بیانیه‌های خود از اجتماعات و اغتشاشات تا ماه‌های پس از انتخابات حمایت کردند.
۲ـ اینکه فردی تلاش می‌کند اتفاق بزرگی، مانند فتنه را در حد یک اعتراض مردمی به نتایج انتخابات کوچک کند، یعنی به دنبال نفی هرگونه برنامه‌ریزی و وجود اتاق فکری است که در حال هدایت لحظه به لحظه آشوب‌ها بوده است؛ اما علت اینکه امروز عده‌ای با جسارت چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند، به دلیل نبود تبیین و روشنگری درباره ابعاد فتنه‌ است که اصول اساسی نظام را نشانه رفته بود. باید به این نکته اشاره شود که فتنه و اتفاقات مربوط به آن اگر نو به نو برای مردم یادآوری نشود و به مناسبت‌های مختلف تشریح نشود، شاهد آن خواهیم بود که فتنه‌گران از این نقطه ضعف استفاده کرده و با آنکه در جریان فتنه 88 نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت ایران را مورد ظلم واقع کرده‌اند، به طلبکاران حق به جانبی تبدیل خواهند شد که به دنبال اعاده حقوق از دست رفته خویشند.
۳‌ـ به نظر می‌رسد، بازماندگان و حامیان فتنه در تلاشند تا با پاک‌سازی چهره فتنه‌گران در جامعه و با مظلوم‌نمایی در اتفاقات مربوط به حصر و با تکرار بی‌گناهی آنان و مشروع نشان دادن حرکتی که پس از انتخابات سال 1388 رخ داد، به نظام اسلامی فشار وارد کنند تا بتوانند هم در مقابل حاکمیت نظام جمهوری اسلامی قدرت‌نمایی کرده و هم حکم آزادی بی‌قید و شرط سران فتنه را دریافت کنند. 
۴ـ در ماه‌های گذشته و در حالی که برخی به دنبال رفع حصر از سران فتنه بودند، دستگاه قضایی در واکنش به این درخواست اعلام کرد در صورتی که مصوبه شورای عالی امنیت ملی لغو شود در این قضیه ورود پیدا کرده و به محاکمه فتنه‌گران خواهد پرداخت؛ چرا که آزادی بدون محاکمه چنین افرادی ظلم آشکار در حق ملت ایران است؛ اما از سوی دیگر چنین صحبت‌هایی نشان می‌دهد افراد نزدیک به فتنه‌گران در تلاشند تا هزینه برگزاری احتمالی چنین دادگاهی را برای قوه قضائیه و نظام جمهوری اسلامی بالا ببرند که این هوشیاری مسئولان امر را می‌طلبد.