بر اساس آمار تجارت خارجی کشور در هفت ماهه امسال بیش از 24 هزار و 240 خودروی سواری با حجم سیلندر هزار و 500 سی‌سی تا 2 هزار سی‌سی به کشور وارد شده است. ارزش دلاری این خودروها، 625 میلیون و 2 هزار و 344 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۷/۵۳ درصد به لحاظ ارزش،‌ رشد نشان می‌دهد.  سال گذشته در همین مدت 15 هزار و 763 خودرو وارد شده بود.
 محمد نوری/ پیاده‌روی 30 ميليون نفري اربعین تبلور عظمت و عزت شیعيان و تمام دوستداران اهل‌بیت(ع) در مسير 80 كيلومتري نجف تا كربلاست. استقبال میلیونی دوستداران و ارادتمندان امام حسين(ع) برای حضور در مراسم اربعین حسینی بیش از ده سال است که به اوج رسیده است و اين حركت براي تداوم به تقويت و تسهيل حضور مردم براي شركت در اين مراسم معنوي و دشمن‌شكن، از سوی مسئولان و دست‌اندرکاران نیاز دارد؛ به همین دلیل مسئولان باید با برنامه‌ریزی مناسب، بیشترین تسهیلات و امكانات را برای شرکت زائران فراهم کنند و اجازه دهند که مردم، این سفر را ساده‌تر از هر سفر دیگری انجام دهند.
در اين ميان، افزايش هزینه‌هاي اين سفر معنوي و ایجاد موانع مالی برای زائران اربعین مي‌تواند تداوم اين حركت عظيم و باشكوه را به مخاطره بیندازد. اين هزينه‌تراشي‌هاي نابجا نوعی سودجویی و منفعت‌طلبی را نشان می‌دهد که برای یک جامعه‌ اسلامی و شیعی شایسته نیست. این اقدامات مي‌‌تواند راه را برای سودجویان در دیگر عرصه‌هاي خدمات‌رساني باز كرده و فرصت مغتنمي را در ایام اربعین به منظور كسب درآمدهاي كلان براي آنها فراهم کند؛ از این رو انتظار می‌رود دولت اسلامي در اين عرصه افزون بر خدمات‌رساني مناسب جلوی سوءاستفاده فرصت‌‌طلبان از اين حضور با عظمت مردم را بگيرد، نه اينكه خود نيز نگاه كاسب‌كارانه به اين حركت معنوي داشته و به دنبال كسب درآمد از اين رهگذر باشد.

هزینه دو تا سه برابری بلیت‌ها
در ایام عادی، هزينه بلیت هواپيما به مقصد نجف كمتر از 600 هزار تومان و بلیت چارتر به مقصد بغداد و نجف با هزینه‌ای نزدیک به 300 هزار تومان است؛ اما وقتی به ایام اربعین می‌رسیم و تعداد زائران چند صد برابر می‌شود، نه تنها هزينه‌ها كاهش پيدا نمي‌كند؛ بلكه هزينه‌اي چند برابر شرایط عادی از زائران اخذ می‌شود.
حال پرسش این است اگر در شرایطی که تعداد زائر کمتر است می‌توان با 300 هزار تومان از تهران به نجف پرواز داشت، در شرایطی که در کمتر از یک هفته بیش از سه میلیون نفر زائر نجف و کربلا هستند، نمی‌توان هزینه سفر هوایی را به این رقم رساند؟ 
اين در حالي است كه سفر زميني هم قصه مشابهي دارد. در روزهای عادی هزینه سفر زمینی از تهران به ایلام (فاصله 25 کیلومتری شهر مرزی مهران) برای اتوبوس‌های درجه یک 35 هزار تومان و برای اتوبوس‌های VIP 59 هزار تومان است؛ اما هم اکنون قيمت فروش بلیت اتوبوس در مسیر تهران به مهران براي اتوبوس درجه یک 76 هزار تومان و برای اتوبوس VIP، مبلغ 128 هزار تومان است.
اما «داوود کشاورزیان» معاون وزیر راه و شهرسازی در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌ها درباره این موضوع گفته است: «معتقدم قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین برای مقاصد شهرهای مرزی با عراق باید 2 برابر قیمت روزهای عادی افزایش یابد. در بازه زمانی ویژه اربعین حسینی اتوبوس‌ها یک‌سر خالی از مقاصد شهرهای مرزی با کشور عراق بر می‌گردند؛ این‌گونه که در زمان رفت زائران، اتوبوس‌ها خالی برمی‌گردند و در زمان برگشت زائران، ناوگان اتوبوسی بدون مسافر  عازم  شهرهای مرزی با کشور عراق می‌شوند.» 

افزايش هزينه‌هاي
 دريافتي زائران
در حال حاضر، مبلغ کل پرداختی زائران اربعین که شامل هزینه روادید، بیمه، هلال احمر و کارمزد شرکت‌ها و کارگزاران می‌شود، ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان است. اين در حالی است که پیش از این، مسئولان در ستاد مرکزی اربعین هزینه نام‌نویسی شامل همه موارد فوق را ۱۹۰ هزار تومان اعلام کرده بودند که از این مبلغ ۱۶۰ هزار تومان معادل ۴۰ دلار هزینه صدور روادید و مابقی شامل ۱۸۸۰۰ تومان هزینه بیمه، ۶۲۰۰ تومان هزینه هلال احمر و حدود ۱۱ هزار تومان حق کارگزاری‌ها پیش‌بینی شده بود. افزايش 9500 توماني اين هزينه‌ها با وجود اعلام قبلي مسئولان دولتي جاي بسي تأمل دارد.

درآمد 186 میلیارد ریالی
 هلال احمر 
هلال احمر در حالی از هر نفر 6200 تومان دریافت می‌کند که خدمات ارائه‌شده از سوی هلال‌احمر را داوطلبان صورت می‌دهند و رایگان است. تعداد روادید صادر شده در سال گذشته نسبت به سال 94 بیش از 900 هزار نفر افزایش یافته و طبق پیش‌بینی‌های به عمل آمده، در سال جاری سفارت عراق برای بیش از سه میلیون زائر ایرانی، روادید اربعین صادر خواهد کرد و با یک حساب سر انگشتی می‌توان درآمد 186 میلیارد ریالی هلال احمر را از این فرصت محاسبه کرد.

گران‌فروشي دلار به زائران
سفارت عراق در تهران برای روادید هر نفر۴۰ دلار مطالبه می‌کند. بانک مرکزی قیمت دلار دولتی را حدود ۳۵۰۰ تومان اعلام کرده و قیمت اين ارز در بازار آزاد نیز ۴۰۱۰ تومان است. این در حالی است که دولت در سامانه سماح متعلق به سازمان حج و زیارت،‌ برای روادید زائران اربعین قیمت دلار را ۴۲۵۰ تومان محاسبه می‌کند. در سامانه سماح به ازای هر نفر ۱۷۰ هزار تومان پول دريافت مي‌شود كه براي 40 دلار مورد مطالبه سفارت عراق، هر دلار به قيمت ۴۲۵۰ تومان محاسبه می‌شود؛ یعنی دولت در این سامانه دلار را ۲۴۰ تومان بالاتر از نرخ بازار آزاد با زائران حساب می‌کند.

باشکوه‌تر از سال‌های گذشته 
با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه باشکوه برگزارشدن این همایش عظيم كه به نماد اقتدار شيعي تبدیل شده است، باید همه دستگاه‌ها و مسئولان کشور در حد توان خود تلاش کنند تا این همایش جهانی به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
با همه این اوصاف، امسال هم مانند سال‌های گذشته اين مردم ولايتمدار و عاشق اهل بيت(ع) هستند که بیش از پیش در این سفر یکدیگر را یاری می‌‌کنند و منتظر اقدام دستگاه‌هاي اجرايي نمي‌مانند. در اين ميان، ساکنان شهرهای مرزی بدون چشمداشت از زائران استقبال و پذیرایی کرده و اسباب آرامش آنها را مهیا می‌کنند. بسیاری از مردم زائران را با خودروهای شخصی به طور رایگان جابه‌جا می‌کنند تا زائران مجبور به پرداخت هزینه مضاعف نشوند. امید که این رخداد مذهبي، سياسي و فرهنگي همه‌ساله باشکوه‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود و با اعمال نظارت‌ها، سودجویان نتوانند از شور و اعتقاد مردم سوء‌استفاده کنند.


 محمدابراهیم میانجی/ با نگاهی به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در اقتصاد ایران می‌توان به این نکته رسید که این اقتصاد از قابلیت‌های بی‌نظیر و قابل توجهی برخوردار است که می‌تواند زندگی و رفاه مردم را در سطح مطلوبی تأمین کند. با وجود این، در بررسی مؤلفه‌های کلیدی اقتصاد کلان کشور، اعم از رشد اقتصادی و دیگر شاخصه‌های توسعه‌یافتگی به این واقعیت می‌رسیم که با وجود برخورداری از ظرفیت‌های مناسب در حوزه‌های گوناگون اقتصادی در کشور، متأسفانه اقتصاد ایران همچنان با مشکلات و چالش‌های اقتصادی متعددی روبه‌رو
 است. 
در یک بررسی علمی و کارشناسی شاید بتوان دلایل متعددی برای مشکلات و چالش‌های اقتصادی کشور از جمله پایین بودن بهره‌وری، هدفمند نبودن نظام پرداخت یارانه‌ها، کارایی پائین نظام مالیاتی، کاستی‌های نظام گمرکی، تنگناهای نظام بانکی، روش‌های نامناسب در توزیع کالا و خدمات، تک‌محصولی بودن و تناقض در نظام ارزش‌گذاری پول ملی و ده‌ها مورد دیگر یافت و ارائه کرد؛ ولی بالاتر و مهم‌تر از همه این موارد موضوع دیگری است که در صورت دستیابی به آن می‌توان ادعا کرد، همه این مشکلات و چالش‌ها در حوزه اقتصاد مرتفع خواهد شد و راه رسیدن به رشد و توسعه هموار شده و سرعت آن افزوده خواهد شد و آن چیزی نیست جز موضوع «مدیریت اقتصادی». 
موضوع مدیریت اقتصادی مهم‌ترین نقش را در استفاده بهینه از منابع و امکانات در اختیار، سازماندهی نیروی انسانی، نیروی کار مولد و ارائه محصول مناسب از سوی هر بنگاه اقتصادی و نهاد خدمت‌رسان دارد؛ یعنی اگر کشوری بالاترین منابع انرژی و معدنی را داشته باشد و از بهترین نیروی انسانی برای کار و تولید برخوردار باشد؛‌ ولی مدیریت اقتصادی مناسبی نداشته باشد،‌ از امکانات و داشته‌های خود به کمترین استفاده و بهره قناعت خواهد کرد و از دستیابی به اهداف بلند و متعالی که همان رسیدن به توسعه اقتصادی و رفاه عمومی است، باز می‌ماند.
در کشور ما چهار نوع مدیریت اقتصادی وجود دارد؛ از جمله مدیریت اقتصادی دولتی، عمومی، خصوصی و صنفی که به جرئت می‌توان گفت، آسان‌ترین آن، مدیریت اقتصادی در بخش دولتی است و سخت‌ترین آن در بخش خصوصی است.
 از آنجا که در ایران غلبه کامل با بخش دولتی است، می‌توان نتیجه گرفت که ما بدترین وضعیت را به دلیل مدیریت اقتصادی در کشور شاهد هستیم. اگر قرار است کشور ما راه توسعه و رشد را بپیماید و فردایی بهتر را برای ایران و ایرانی رقم بزند، جز از طریق گذار از مدیریت اقتصادی در بخش دولتی به مدیریت اقتصادی در بخش خصوصی و نهادهای مدنی و صنفی ممکن نیست و همان‌گونه که در اسناد بالادستی توسعه، مانند برنامه‌های پنج‌ساله توسعه آمده است، نگاه و سیاست‌های حاکمیت در این زمینه باید دگرگونی اساسی پیدا کند، به ویژه آنکه نگاه دولت به بخش خصوصی و نهادهای مدنی و صنفی نباید نگاهی مبتنی بر رقابت باشد؛ بلکه دولت باید این بخش‌ها را به مثابه مکمل و همکار خود در پیمودن مسیر دشوار توسعه اقتصادی بپذیرد و میدان فعالیت را به روی آنها 
بگشاید. 


گزارش سهولت انجام کسب‌وکار بانک جهانی سال ۲۰۱7 میلادی حاکی از بهبود 26 درصدی امتیاز ایران بوده و ایران با کسب امتیاز 48/56 از کشورهای برزیل، مصر، لبنان و ... پیشی گرفته است. شاخص سهولت انجام کسب‌وکار بانک جهانی با ارزیابی ۱۰ نماگر در حوزه‌های قانونی، اجرایی و قضایی به بررسی محیط کسب‌وکار در ۱۹۰ کشور جهان می‌پردازد. طبق این گزارش، نماگرهای شروع کسب‌وکار رتبه ۹۷، اخذ مجوزهای ساخت رتبه ۲۵، دسترسی به برق رتبه ۹۹، ثبت مالکیت رتبه ۸۷، الزام‌آور بودن اجرای قراردادها رتبه ۸۰، پرداخت مالیات رتبه ۱۵۰ و اخذ اعتبارات رتبه ۹۰ را در سطح بین‌المللی کسب کرده‌اند. مجموع عملکرد نماگرهای مذکور سبب شده که امتیاز شاخص کل بهبود یافته؛ اما در اثر عملکرد بهتر دیگر کشورها، جایگاه کشور در رتبه ۱۲۴ قرار گرفته است.
تمدید سوآپ ارزی
قرارداد سوآپ ارزی سه ساله که بین چین و روسیه در سال 2014 امضا شده بود به منظور کاهش وابستگی به دلار تا سه سال دیگر تمدید شد. در سال 2016 پرداخت‌های روسیه با ارزهای ملی برای کالاهای صادراتی و خدمات بیش از 13 درصد و برای واردات 16 درصد بود که در سه‌ماهه نخست سال 2017 این آمارها به ترتیب 14 و 18 درصد شد.
مشارکت ۲۷ سازمان در پنجره واحد تجارت فرامرزی
عسگری، رئیس کل گمرک در نشست سالیانه مدیران ستادی و اجرایی گمرکات کشور گفت: «یکی از دستاوردهای مهم گمرک در قالب گمرک الکترونیک حضور ٢٧ سازمان همجوار در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی است که سبب تسهیل و توسعه تجارت از طریق کاهش زمان و هزینه صاحبان کالا شده است.» وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع افزایش درآمد گمرک با اجرای سامانه‌های الکترونیکی اشاره کرد و گفت: «با توجه به عملکرد موفق گمرک در سال گذشته، سقف درآمد گمرکی در سال ٩٦ فقط از محل حقوق ورودی با سه هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان افزایش به ٢٠ هزار میلیارد تومان رسیده است.»


 سید فخرالدین موسوی/  نه تنها سخنان صریح  و شفاف آقای روحانی، رئیس‌جمهور علیه آمریکا و دشمنی آشکار این کشور با جمهوری اسلامی ایران در صحن علنی مجلس و دیوانگی خواندن مذاکره با ایالات متحده آمریکا در صفحه اول روزنامه‌های اصلاح‌طلب بازتابی پیدا نکرد؛ بلکه صبح شنبه 13 آبان 1396، مصادف با سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز ملی مبارزه با آمریکا، سخنان رهبر معظم انقلاب در آستانه این روز در جمع صدها نفر از دانش‌آموزان که به واکاوی نحوه مواجهه آمریکا با ایران پرداخته بودند نیز از دید و تیتر این رسانه‌ها پنهان ماند؛ آنجا که فرمودند: «آمریکا حتی به آنهایی که به او امید بستند و برای کمک گرفتن به سراغش رفتند هم رحم نکرد؛ مثل دکتر مصدق که برای آنکه جلوی انگلیسی‌ها بایستد به سراغ آمریکایی‌ها رفت و به آنها اعتماد کرد؛ کودتای ۲۸ مرداد، نه به ‌وسیله انگلیس که به ‌وسیله آمریکا انجام شد؛ یعنی اینها حتی به امثال مصدق هم راضی نیستند؛ اینها نوکر می‌خواهند، سرسپرده می‌خواهند، توسری‌خور می‌خواهند، مثل محمدرضای پهلوی؛ آمریکایی‌ها می‌خواهند در ایران یک فرد دست‌بسته و تسلیم آنها حکومت کند؛ اگر نشد می‌شوند دشمن ایران... در قضیه‌ طبس، ساقط کردن هواپیمای مسافربری و وضع تحریم‌ها دشمنی کردند. امروز هم برای خراب کردن برجام با نهایت خباثت دارند عمل می‌کنند... کوتاه آمدن در مقابل آمریکایی‌ها، آنها را جَری و گستاخ می‌کند؛ بنابراین تنها راه، مقابله و ایستادگی است.»
این در حالی است که صبح 13 آبان در روزنامه «وطن امروز» جمله «آمریکا با ملت دشمن است»، در روزنامه‌های «کیهان» و «جوان» جمله «آمریکایی‌ها رحم نمی‌کنند حتی به کسانی که به آن امید می‌بندند»، در روزنامه «جمهوری» جمله «آمریکا برای خراب کردن برجام نهایت خیانت را به عمل آورد»، در روزنامه‌های «رسالت» و «ابرار» جمله «کوتاه آمدن آمریکا را گستاخ می‌کند» تیتر شد که از بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی بود؛ اما روزنامه «آرمان امروز» که کوچک‌ترین نشانه‌‌ای از نزدیک شدن ایران و آمریکا را در دوران مذاکره به بزرگ‌ترین شکل ممکن روی صفحه اول خود قرار می‌داد، صبح روز ملی مبارزه با استکبار ترجیح داد عکس محمد دادکان را بر صفحه اول خود بنشاند و مصاحبه‌ای با فائزه هاشمی را تیتر یک خود کند و به نقل از وی درباره رابطه با آمریکا بنویسد: «اینکه با آمریکا یا هر کشوری کاملاً قطع رابطه کنیم به ‌این علت که مکار هستند یا به عهدهای خود پایبند نیستند (که درست هم هست) می‌تواند به نارسایی در مدیریت تعبیر شود. این اتفاق به ‌این شائبه دامن می‌زند که نمی‌توانیم رابطه خود را با آمریکا تنظیم کنیم و چنین نتیجه‌ای می‌گیریم»!  
روزنامه «شرق» هم که از مهم‌ترین روزنامه‌های اصلاح‌طلب به شمار می‌آید و تیتر مشهور آن، یعنی «امضای کری تضمین است» فراموش نمی‌شود، «رمزگشایی از ماجرای اقلیم کردستان» را برای صفحه اول خود انتخاب کرده و عکس یک خود را نیز به عزت‌الله ضرغامی اختصاص داده بر روی آن نوشته بود: «ضرغامی زیر ذره‌بین». روزنامه «اعتماد» از دیگر روزنامه‌های شاخص اصلاح‌طلبان نیز حکایتی مشابه داشت و جز عکس تمام صفحه مصطفی معین، عملکرد حسن روحانی و نحوه مواجهه وی با اصلاح‌طلبان را تحلیل کرده و تیتر «روحانی وقت دارد» را به نقل از وزیر علوم دولت اصلاحات بر صفحه اول خود قرار داده بود. روزنامه «قانون» از پرداختن به دشمنی آمریکا با ملت ایران و بازتاب سخنان رهبر معظم انقلاب در این زمینه اجتناب کرده بود و با عنوان «به خدا پناه می‌برم از بستن دهان مطبوعات» عملکرد دولت اعتدال در مواجهه با مطبوعات را بررسی کرده بود! روزنامه «ابتکار» هم که تیتر خود را در این روز به بررسی میزان شادی در جامعه ایرانی اختصاص داده بود، در مصاحبه‌ای با محسن رشید، رئیس سابق مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه مدعی می‌شود که مذاکره با آمریکا را امام خمینی(ره) آغاز کرده است.
موضع‌گیری و مواجهه تعجب‌برانگیز با اظهارات ضد آمریکایی از سوی مسئولان و شخصیت‌های کشور همچنان این ابهام را برای افکار عمومی باقی می‌گذارد که چرا جریان اصلاحات و رسانه‌های آنها این همه از اتخاذ مواضع ضد آمریکایی اجتناب می‌کنند!

 مهدی فرهادی/نشانه حاصل انطباق دال و مدلول است و همیشه دو رو دارد. دال بدون مدلول یا به ‌عبارتی دالی که به هیچ مفهومی دلالت نکند، صدایی گنگ بیش نیست و مدلولی که هیچ صورتی (دال) برای دلالت بر آن وجود نداشته باشد، امکان ندارد و قابل دریافت و شناخت نیست. سوسور می‌گوید: صدا و اندیشه (یا دال و مدلول) درست مانند دو روی یک برگ کاغذ از هم جدایی‌ناپذیرند. اگر بگوییم که ما در دنیایی از نشانه‌ها زندگی می‌کنیم که باید هر نشانه را با شرایط خاص خود بسنجیم، جمله‌ای به گزاف نگفته‌ایم. همه نشانه‌ها یک معنا ندارند؛ بلکه هر یک از نشانه‌ها متعلق به یک نظام خاصی است که قوانین تفسیری و زبانی خاص خود را دارد و بر اساس آن بر معانی دلالت می‌کند. زبان‌های گوناگون، حرکات بدنی، حالات چهره، پوشاک، نظام‌های تصویری و نور در چند رسانه‌ای‌ها و... همگی نظام‌های نشانه‌ای هستند؛ برای نمونه لباس زن و مرد و رنگ عمامه در روحانیون و لباس‌های اقوام محلی هر یک نشانه‌ای در نظام نشانه‌ای پوشاک در ایران هستند. برای نشانه‌ها تقسیم‌بندی‌های ذیل صورت می‌گیرد: 
نشانه‌های طبیعی و غیر طبیعی و لفظی و غیر لفظی و... . در یک تعریف ساده و سوسوری از نشانه می‌توان گفت، نشانه امری مرکب از یک دال و یک مدلول است؛ اما پیرس نشانه‌ را چنین تعریف می‌کند: «چیزی که از دید کسی از جهتی یا ظرفیتی به‌ جای چیز دیگر می‌نشیند.» برخی معتقدند، او با این تعریف فلسفی، در واقع می‌خواست عنصر تفسیر معنا از طریق ذهن مخاطب را در نشانه‌شناسی دوبعدی سوسور وارد کرده و در یک فضای سه ضلعی ماهیت نشانه را تبیین کند. «پیرس استدلال می‌کرد که مفسران خود باید به نشانه‌ها معنا ببخشند. [...] او معناشناسی را مهم می‌دانست.» اکنون شاهد قدرت گرفتن برخی از تفسیرهایی هستیم که از نشانه‌های طبیعی یا غیر طبیعی نشئت می‌گیرند.