ارزیابی‌های جدید دولت آمریکا نشان می‌دهد، این کشور برای نوین‌سازی و حفظ سلاح‌های اتمی خود در سی سال آینده به 2/1 تریلیون دلار بودجه نیاز دارد. از این مبلغ، 800 میلیارد دلار برای حفظ و نگهداری نیروهای موجود هزینه می‌شود و 400 میلیارد دلار نیز تا سال 2046 برای نوین‌سازی توان اتمی آمریکا هزینه خواهد شد. در همین حال، آژانس امنیت ملی، گروه نیمه‌دولتی در وزارت انرژی آمریکا، در حال صرف هزینه‌ای قابل توجه برای نوین‌سازی کلاهک‌های مختلف موشک‌های موجود در پنتاگون است.


 قاسم غفوری/ فضای درونی و بیرونی عربستان از زمان به قدرت رسیدن خاندان سلمان با دگرگونی‌های فراوانی همراه شده است. اقدامات ملک‌سلمان برای موروثی کردن قدرت در کانون این دگرگونی‌ها قرار دارد، چنانکه روند حذف دیگر شاهزادگان و حتی نادیده‌گرفتن قوانین سنتی این کشور در همین راستا قابل ارزیابی است. 
این روند به تازگی با ابعاد جدیدتری همراه شده که محور آن را تحرکات اقتصادی و نظامی تشکیل می‌دهد، در حالی که پیش از این نیز در حوزه اجتماعی اقداماتی صورت دادند که اعلام کاهش محدودیت‌های اجتماعی برای زنان نمودی از آن است. در حوزه نظامی نیز محور اقدامات در قالب طراحی‌های جدید در قبال یمن فعالیت بن‌سلمان شدت گرفته است. در همین چارچوب نشستی در ریاض با حضور وزرای خارجه و رؤسای ستاد مشترک ارتش‌های کشورهای هم‌پیمان عربستان در جنگ علیه یمن و ائتلاف موسوم به «حمایت از دولت قانونی یمن» برگزار شد. بررسی نیازهای مراحل آینده جنگ علیه یمن و تلاش‌های اعضای ائتلاف کشورهای هم‌پیمان عربستان در این جنگ، برای رفع این نیازها و همچنین تلاش برای جلوگیری از آنچه مداخلات ایران در منطقه نامیده می‌شود، از دیگر اهداف نشست وزرای خارجه و رؤسای ستاد مشترک ارتش‌های کشورهای ائتلاف ضد یمن عنوان شده است. این نشست در حالی برگزار ‌شد که وضعیت درونی یمن نکات چشمگیری را آشکار می‌کند. در یک‌سوی معادله سعودی و متحدانش قرار دارند که در طول دو سال‌ونیم اخیر جز کشتار و جنایت در یمن اقدام دیگری صورت نداده‌اند. سران سعودی در حالی ادعا داشتند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانند بر یمن مسلط شوند که بعد از دو سال‌ونیم تنها دستاوردشان ده‌ها هزار کشته و ویران‌سازی زیرساخت‌های یمن بوده‌ است. نکته مهم دیگر آنکه درون این ائتلاف اختلافات بسیاری ایجاد شده که نمونه بارز آن تنش‌ها میان امارات و عربستان است، به گونه‌ای که هر کدام علیه دیگری اقدامات نظامی و سیاسی بسیاری در یمن صورت دادند. 
در طرف دیگر معادله، ارتش و نیروهای مردمی یمن قرار دارند که در برابر تجاوز ائتلاف سعودی نه تنها تسلیم نشده‌اند؛ بلکه هر روز دستاوردهای نظامی و سیاسی جدیدی کسب کرده‌اند. از یک‌سو ارتش توانسته توان موشکی خود را ارتقا بخشد، چنانچه اکنون بسیاری از مناطق عربستان و حتی امارات در تیررس این موشک‌ها قرار دارند و از سوی دیگر روند سیاسی در یمن با تشکیل پارلمان و دولت وحدت ملی روند رو به رشدی را نشان می‌دهد، حتی استفاده ائتلاف سعودی از گروه‌های تروریستی نیز نتوانسته مانع از استمرار این دستاوردها شود. 
با توجه به وضعیت یاد شده می‌توان گفت؛ محور نشست ریاض گردهمایی مجموعه‌ای از بازندگان با اختلاف‌های شدید است که در ورای این نشست سعی دارند در فضای تبلیغاتی با پنهان‌سازی اختلافات درونی همگرایی خود برای ادامه جنگ در یمن را به نمایش گذارند، این فرایند در حالی است که کشورهای غربی به ویژه آمریکا، فرانسه و انگلیس برای حفظ منافع اقتصادی خود همچنان به حمایت از کشتار و جنایت در یمن ادامه می‌دهند، چنانکه «فالون» وزیر دفاع انگلیس رسماً اعلام می‌کند که نباید از عربستان انتقاد کرد، چرا که مانعی برای فروش تسلیحات به این کشور خواهد شد. 
نکته مهم، سفر تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به عربستان است که همچون مقامات انگلیسی به دنبال منافع اقتصادی راهی این کشور شد.  
بعد دیگر طراحی سران سعودی در قالب اقتصادی است، چنانکه در اقدامی مهم، طرح ساخت شهری مدرن در شمال غربی عربستان سعودی از سوی «محمدبن‌سلمان» ولی‌عهد این کشور رسماً اعلام شد. براساس گزارش‌های منتشره این طرح موسوم به پروژه «نئوم» برگرفته از سیاست سعودی برای ایجاد شهری مدرن با فناوری روز دنیا در وسعت 26 هزار و 500 کیلومتر مربعی است که به ادعای آنها زمینه‌ساز تبدیل عربستان به یکی از قطب‌های اقتصادی و گردشگری جهان می‌شود. 
مرحله نخست این طرح در سال ۲۰۲۵ آماده خواهد شد که از جمله ویژگی‌های پروژه نئوم، اشراف آن بر ساحل دریای سرخ است که شریان اقتصادی مهمی به شمار می‌رود و ۱۰ درصد از مسیر عبورومرور تجارت جهانی از آن می‌گذرد، هر چند که اهداف اقتصادی برای این طرح عنوان شده؛ اما بررسی ساختار درونی و بیرونی عربستان نکات دیگری را در خود دارد. 
مهم‌ترین مسئله برای ساختار حاکم بر سعودی با محوریت خاندان سلمان حفظ قدرت و تبدیل آن به نظام موروثی و حذف دیگر شاهزادگان است. این سیاست زمانی محقق می‌شود که در داخل و خارج عربستان از حمایت همگانی برخوردار باشد. بعدی از این طراحی در قالب ایجاد فضای باز اجتماعی، به ویژه برای زنان صورت گرفته است و بعد دیگر آن شامل اقدامات اقتصادی می‌شود. بن‌سلمان از زمان به قدرت رسیدن پدرش در سال ۲۰۱۵ اصل ترمیم چهره جهانی عربستان را در پیش گرفته و صدها میلیارد دلار نیز در این عرصه هزینه کرده است. 
بر این اساس می‌توان گفت که پروژه نئوم با محوریت بن‌سلمان می‌تواند اهدافی ورای مسائل اقتصادی را در خود داشته باشد. از یک‌سو این طرح که ادامه برنامه ۲۰۳۰ سعودی است، چهره یک اصلاح‌گر اقتصادی و اجتماعی را از بن‌سلمان به نمایش می‌گذارد که طرح‌های بلندمدتی دارد و راه تحقق آن نیز حمایت از افزایش قدرت او عنوان شده است. از سوی دیگر، این طرح در کنار نشان دادن چهره جهانی مثبت از بن‌سلمان موجب تحقق اهداف اقتصادی سعودی در قبال غرب نیز می‌شود. 
این امر برای عربستان مسلم شده که دیگر نقش آن منجی غرب در منطقه را ندارد و احتمال کنار گذاشتن آن نیز وجود دارد. سعودی با طرح اقتصادی ۵۰۰ میلیارد دلاری چند هدف اقتصادی را با هم انجام می‌دهد. بعدی از این طرح مقابله اقتصادی با ایران است به ویژه اینکه جهانیان اذعان دارند ایران می‌تواند قطب اقتصادی منطقه شود. 
بعد دیگر این طرح درگیرسازی شرکت‌های غربی است که در کنار خرید تسلیحات درآمدهای کلان برای غرب، بحران اقتصادی به همراه دارد. بعد مهم این پروژه تحقق طرح آمریکا برای مناسبات اقتصادی سعودی و عربی با رژیم صهیونیستی است که در لوای کارهای عمرانی صورت می‌گیرد، چنانکه واگذاری دو جزیره «صنافیر» و «تیران» مصر به سعودی در دریای سرخ در چارچوب این طرح بوده است. 
گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعداد زیادی از شرکت‌های صهیونیستی در مذاکرات برای شرکت در این طرح حاضر هستند. با این وضعیت می‌توان گفت، طرح نئوم بیش از آنکه در چارچوب منافع ملی و خواست مردم عربستان باشد، در چارچوب اهداف سلطه‌گرایانه خاندان سلمان صورت می‌گیرد که در آن منافع غرب و شرکای آن محور اصلی است و مردم عربستان دستاوردی از آن نخواهند برد.

 اروپا باید با واشنگتن علیه ایران همکاری کند
خبرگزاری مهر: یک مأمور پیشین سازمان جاسوسی آمریکا گفت، اروپا برای ممانعت از اقدام عجولانه ترامپ درباره برجام، باید با او در انتقاد از برنامه موشکی ایران همراهی کند. «ماری بث لانگ» ‌ـ که 12 سال سابقه فعالیت میدانی برای سیا و اشتغال در سطوح عالی وزارت دفاع آمریکا را در کارنامه دارد‌ـ طی مصاحبه با روزنامه «جروزالم‌پست» گفت: «تخمین زدن اینکه ترامپ در نهایت برجام را پاره کرده یا گزینه نظامی را انتخاب می‌کند، به او این فرصت را می‌دهد تا با اروپایی‌ها درباره مسائلی که در توافق هسته‌ای نیامده ‌ـ شامل آزمایش‌های موشکی، بازرسی از پایگاه‌های نظامی و رفتار بد ایران‌ـ مذاکره کند.»
 2000 کیلومتر بُرد خیلی زیادی است
خبرگزاری ايسنا: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سخنان فرمانده سپاه پاسداران درباره برد موشک‌های ایران، تأکید کرد: «دو هزار کیلومتر هم برد خیلی زیادی است.» «هیثر نوئرت»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سخنان سردار جعفری، فرمانده سپاه پاسداران که گفته بود رهبر معظم انقلاب برای موشک‌های ایران سقف دو هزار کیلومتر را تعیین کرده‌اند، گفت: «خب دو هزار کیلومتر برد واقعاً زیادی است. این به یقین کشورهای دیگر را که از متحدان ما نیز هستند، در برد موشک‌های آنها قرار می‌دهد.» وی افزود: «متحدان‌مان این را می‌فهمند و ما با آنها درباره نگرانی‌های‌مان در زمینه فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران گفت‌وگو و رایزنی می‌کنیم. بنابراین، تنها آمریکا نیست که ایران را تهدید می‌داند، درباره متحدان‌مان نیز این مسئله صادق است.»
تحریم ایران در موضوعات غیرهسته‌ای
خبرگزاری تسنيم: «استیون منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا در مصاحبه‌ای گفته است، واشنگتن روی کار با متحدانش برای تحریم ایران به دلیل فعالیت‌های خارج از موضوع هسته‌ای تمرکز کرده است. این مقام ارشد آمریکایی به «وال‌استریت‌ژورنال» گفت: «در حال حاضر، کاملاً روی کار متحدان‌مان با ما برای تحریم کردن فعالیت‌هایی که خارج از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 است، تمرکز کرده‌ایم». از وزیر خزانه‌داری دونالد ترامپ پرسیده شد که آیا آمریکا برای هدف قرار دادن شرکت‌ها در اروپا، خاورمیانه و دیگر مناطق جهان که با ایران تعاملات اقتصادی دارند، آمادگی دارد یا نه؟ «منوچین» در پاسخ گفت: «اظهارنظر درباره این موضوع، ناپخته و نابهنگام است.» 
نامه 90 دانشمند اتمی آمریکا به کنگره برای حفظ برجام
خبرگزاری فارس: بیش از 90 دانشمند اتمی آمریکایی طی نامه‌ای به کنگره این کشور، ضمن حمایت از توافق هسته‌ای ایران، از آنها خواستند مانع خروج «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده از برجام شوند. این افراد‌ـ شامل یک طراح بمب‌های هیدروژنی‌ـ طی نامه‌ای به سران مجلس‌های سنا و نمایندگان آمریکا ضمن تأکید بر مسئولیت مهم کنگره در قبال توافق هسته‌ای، گفتند برجام توانسته است راه دستیابی ایران به سلاح اتمی را ببندد. در این نامه تأکید شده است: «کنگره باید اطمینان حاصل کند که ایالات متحده در توافق باقی بماند.»
آژانس قادر به راستی‌آزمایی هسته‌ای در ایران نیست
خبرگزاری ايرنا: «تد کروز»، نماینده ایالت تگزاس در مجلس سنای آمریکا مدعی شد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قادر به انجام راستی‌آزمایی‌های هسته‌ای در پایگاه‌های نظامی ایران نیست. وی در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت: «آژانس قادر به راستی‌آزمایی هسته‌ای در پایگاه‌های نظامی ایران نیست؛ زیرا نظام بازرسی برجام به نحوی تدوین شده است که راه تقلب را باز می‌گذارد.»
به‌روزرسانی تحریم‌های ایران
خبرگزاری فارس: وزارت خزانه‌داری آمریکا، یک روز پس از اجرایی شدن قانون «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها» تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کرد. خزانه‌داری آمریکا با انتشار فهرستی از مقامات و شرکت‌های ایرانی، آنها را به بهانه ارتباط با سپاه پاسداران و هم‌راستا با اجرای قانون «کاتسا» در فهرست تحریم قرار داده است. نکته قابل توجه در این فهرست، این است که همه این افراد و شرکت‌ها پیش از این هم در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار داشته‌اند و اعلامیه جدید تنها بهانه‌ای به فهرست دلایل تحریم این افراد و شرکت‌ها افزوده است.

  رضا اشرفي/ ميزان اخبار انتشار يافته از منطقه اروپا نشان مي‌دهد، بحث استقلال و بحران كاتالونيا مهم‌ترين چالش جاري اتحاديه اروپا است. پس از همه‌پرسي و اعلام استقلال كه از سال‌ها قبل در فكر و نظر مقامات محلي كاتالونيا بود،‌ نه تنها اسپانيا، بلكه اتحاديه اروپا با آن مخالفت كرد. همزمان آمريكا و ناتو نيز استقلال اين منطقه را به رسمیت نشناختند تا مشكلات مقامات محلي كاتالونيا براي ادامه زيست سياسي جدي‌تر شود. پس از اين وقايع، كاتالونيا حتي خودمختاري خود را از دست داد؛ در حالي كه تا پيش از اين نسبت به ديگر مناطق اسپانيا از ميزان قدرت بيشتري برخوردار بود. 
حال دولت مركزي اسپانيا بر مبناي ماده 155 قانون اساسي در پي كنترل اين منطقه حساس است كه به تنهايي بيش از نيمي از توليد ناخالص ملي كشور را در اختيار دارد، در حالي كه شهروندان كاتالونيايي حامي استقلال، با حضور در خيابان‌ها خواهان به رسميت شناختن آرای خود و استقلال هستند. اين مسئله سبب شده است تا تنش در اسپانيا و اروپا همچنان ادامه داشته باشد. 
در چنين شرايطي، اتحاديه اروپا نيز به جد خواهان تماميت ارضي اسپانيا است. اگر چه نمي‌توان چندان به مواضع دونالد ترامپ در زمینه استقلال اسپانيا و حفظ قدرت اروپا مطمئن بود؛ زيرا وي پيش از اين نيز نشان داده است كه خواهان اروپاي ضعيف و حتي بازگشت ملي‌گرايي به اين منطقه است. اين در حالي است كه اتحاديه اروپا همه سعي خود را براي حفظ وضعيت كنوني انجام مي‌دهد. 
در همين زمینه ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا گفت: «مایل به توسعه آن به نحوی که فردا 95 کشور عضو داشته باشد نیست.» اين در حالي است كه اتحاديه اروپا در سال 2008 و پس از بحران پيش آمده در حوزه بالكان، بدون اينكه در منطقه كوزوو همه‌پرسي شكل بگيرد، به همراه آمريكا استقلال آن را به رسميت شناخت. اين موضوع نه تنها نشان‌دهنده استاندارد دوگانه غرب نسبت به تحولات در حوزه‌هاي مختلف است؛ بلكه بیانگر آن است که اتحادیه اروپا بر مبناي مخالفت با سياست‌هاي روسيه دست به چنين كاري زده است تا مسكو را در حوزه بالكان در جايگاه تضعيف شده قرار دهد؛ اما اكنون با وجود اينكه همه‌پرسي رأي آورده، مخالفت قطعي خود را با استقلال كاتالونيا اعلام كرده است. حال سؤال اين است كه اتحاديه چرا به چنين كاري دست زده و نگران استقلال در اين منطقه از اسپانيا است؟ در اين باره مي‌توان به مباحث متعددي اشاره كرد؛ اما آنچه بيش از همه اهميت دارد، در چهار بحران عنوان مي‌شود که در حال حاضر، كل منطقه اروپا با آنها مواجه است: 1ـ تهديد تجزيه‌طلبي و استقلال؛ 2ـ رشد روزافزون انديشه‌هاي سياسي افراطی در قالب ملي‌گرايي افراطي كه عمده كشورهاي اروپايي از جمله كشورهاي تأثيرگذاري، همچون آلمان،‌ فرانسه و‌ ايتاليا را در برگرفته است؛ 3ـ پناه‌جويي و مهاجرت‌پذيري كه بخش قابل توجهی از آن حاصل سياست‌هاي نادرست غرب و اروپا در ديگر نقاط جهان است. (بحث پناه‌جويان مي‌تواند منطقه را با شكاف‌هاي فرهنگي خرد و كلان مواجه كند كه در آينده چالش‌هاي جدي را برای اروپا ایجاد خواهد كرد.) 4‌ـ حمايت دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمريكا از تضعيف اروپا؛ اين موضوع را مي‌توان در حمايت از برگزيت انگلیسی و احتمالاً ديگر كشورهاي اروپايي از اتحادیه در آينده مشاهده كرد. 
اين چهار بحران همزمان همگرايي اروپا را با مشكلات جدي مواجه كرده است و هماهنگي و تقويت اين چهار بحران در يك زمان قادر خواهد بود ضربات بسيار سنگيني به كل اروپا وارد كند. بر همين مبنا، مقامات اروپايي به اشكال مختلف مخالفت خود را با استقلال كاتالونيا و هر منطقه ديگر از اروپا اعلام كرده‌اند. اين موضع شامل همه‌پرسي ايتاليا يا هر نقطه ديگر اروپا نیز مي‌شود؛ زيرا بر اين مسئله اشراف دارند كه در صورت بروز چنين بحران‌هايي،‌ دومينويي شكل خواهد گرفت كه نتايج بسيار نامعلوم و ناگواري خواهد داشت. 
اين در حالي است كه حمايت اروپا از كوزوو در سال 2008 نتيجه كاملاً عکس داشت و سبب تقويت اروپا در حوزه بالكان و تضعيف مواضع روسيه ‌شد. بنابراين، قدرت‌طلبي و حفظ منافع مهم‌ترين عامل اتحاديه اروپا از استاندارد دوگانه‌اي است كه در قبال كاتالونيا و كوزوو شكل گرفته است؛ از این رو، نمي‌توان در اين زمينه اثري از حمايت‌هاي حقوق بشري و حق شهروندي ديد و آنچه مهم و در مركز امور است، قدرت و منافع است.  

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام ـ 40
  عبدالله عبادی/ بنگلادش کشوری است واقع در جنوب قاره آسیا و شرق هند، پایتخت آن «داکا» و جمعیت آن ۱۴۸ میلیون نفر است. این کشور که پیش از این «پاکستان خاوری» نام داشت به دنبال جنگ آزادیبخش بنگال، در تاریخ ۲۶ مارس ۱۹۷۱ به کمک هند از پاکستان باختری (پاکستان امروزی) جدا شده و کشوری جداگانه شد.
از آنجا که پاکستان، متحد آمریکا در منطقه بود و رابطه نزدیکی میان دو کشور برقرار بود در زمان استقلال بنگلادش در سال 1971 آمریکا در زمره مخالفان این کشور قرار داشت و دیرتر از کشورهای بلوک شرق آن را به رسمیت شناخت. آمریکا پس از استقلال بنگلادش تا مدت‌ها کنسولگری خود در داکا را حفظ کرد و از آنجا کمک‌های مالی خود را به این کشور که در وضعیت نامساعد اقتصادی قرار داشت، هدایت می‌کرد. واشنگتن تحت فشار بنگلادش‌ کنسولگری خود را در آوریل 1972  به سفارتخانه تبدیل کرد و سعی نمود احساسات بدی را که به واسطه سیاست نیکسون و کیسینجر در 1971 در داکا ایجاد شده بود را تغییر دهد. آمریکا با وجود مخالفت به کمک‌های هند به جنگجویان آزادیخواه در دسامبر 1972 یک گروه ضربت را به خلیج بنگال هدایت کرد. وضعیت بد اقتصادی بنگلادش سبب شد تا آمریکا در سال 1973، 300 میلیون دلار به این کشور ارائه دهد.
در سال 1983 «ژنرال حسین محمد ارشاد» حاکم نظامی بنگلادش به آمریکا دعوت شد و در کاخ سفید با «رونالد ریگان» دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار ریگان سیاست بنگلادش در دوران جنگ سرد را ستود و اعلام کرد برای بهبود وضعیت اقتصادی این کشور و ارتقای جایگاه منطقه‌ای بنگلادش، کمک‌های زیادی در اختیار مسئولان آن قرار می‌دهد. از آنجا که مواضع بنگلادش از بدو استقلال تا به امروز در بیشتر موارد همسو با مواضع کاخ سفید بوده است، مسئولان آمریکایی حدود شش میلیارد دلار از طریق سازمان (usaid) در این کشور در زمینه غذایی و زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری کرده است.
منابع محدود، رشد بالای جمعیت و وجود بلایای طبیعی دست به دست هم داده تا بنگلادش را به یکی از فقیر‌ترین کشورهای جهان تبدیل کرده است، به طوری که سرانه این کشور از 150 دلار تجاوز نمی‌کند. از سوی دیگر توزیع درآمدها نیز بسیار ناعادلانه است، به طوری که حدود 30 درصد از جمعیت بیش از 60 درصد درآمدها را در اختیار خود قرار داده‌اند. این موارد سبب شده تا سازمان (یو‌اس‌اید) نقش فعالی در این کشور داشته باشد. با اقدامات صورت گرفته از سوی این سازمان آمریکایی وضعیت غذایی بخش زیادی از فقرا، دسترسی به برق و آب آشامیدنی و افزایش بهداشت در بسیاری از روستاها و مناطق محروم بهبود یافته است.
سوادآموزی یکی دیگر از مشکلات بنگلادش است و بر اساس آمارها به دلیل وضعیت بد اقتصادی بسیاری از کودکان خانواده‌های نیازمند قادر به اتمام تحصیلات ابتدایی نیز نیستند از این‌رو سازمان (یو‌اس‌اید) با تشویق خانواده‌ها به اعزام فرزندان‌شان به مدارس، بهبود وضعیت ظاهری کلاس‌ها و ساخت آبخوری، سرویس بهداشتی که بسیاری از مدارس از آن محروم هستند، زمینه‌های جذب دانش‌آموزان بنگلادشی را فراهم آورده‌اند.

وضعیت سیاسی فعلی 
بنگلادش یکی از مهم‌ترین متحدان آمریکا در جنوب آسیا است. دو کشور در بسیاری از زمینه‌ها همکاری‌های تنگاتنگی دارند. این دو کشور در سال 2012 موافقت‌نامه‌های زیادی در زمینه‌های مختلف به امضا رساندند، به طوری که «مارسیا برنیکات» سفیر آمریکا در این کشور روابط دو کشور را سرزنده و گسست‌ناپذیر توصیف کرد.
آمریکا، بنگلادش را یکی از مهم‌ترین کشورهای مسلمان خود در سطح جهان می‌داند، با این حال بارها از دولت این کشور به دلیل نبود آزادی‌های فردی و سیاسی، نبود آزادی مطبوعات و بدرفتاری با زندانیان انتقاد کرده است.

روابط اقتصادی 
بنگلادش یکی از بزرگ‌ترین بازارهای محصولات آمریکا در جنوب آسیا است و آمریکا بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی این کشور محسوب می‌شود. شرکت «شورون» مهم‌ترین شرکت آمریکایی حاضر در بنگلادش است و 50 درصد از استخراج گاز این کشور از طریق این شرکت صورت می‌گیرد. تراز تجاری دو کشور در سال 2014 حدود شش میلیارد دلار بوده که مهم‌ترین صادرات آمریکا به بنگلادش عبارتند از؛ محصولات غذایی، هواپیما، ماشین‌آلات و محصولات فلزی و در عوض پوشاک، کفش، اسباب‌بازی و منسوجات از این کشور وارد کرده است.

روابط دفاعی و نظامی 
آمریکا بزرگ‌ترین متحد نظامی بنگلادش است و همکاری‌های دفاعی‌ـ نظامی دو کشور سبب شده تا بنگلادش بین دو ابر قدرت چین و هند مانند وزنه تعادل ایفای نقش کند، برگزاری مانورهای مشترک سالیانه و ایجاد پایگاه نظامی در خلیج بنگال از اقدامات آمریکا در این راستا است.
آمریکا علاوه بر اعزام نیروهای دریایی چند واحد از کماندوهای یگان (SWADS ) ـ که جزء بهترین نظامیان ارتش آمریکا هستند ـ به منطقه اعزام کرده که نشان‌دهنده اهمیت این منطقه (خلیج بنگال) در راهبرد این کشور در جنوب آسیا است. روابط نزدیک نظامی دو کشور سبب شده تا آمریکا از حضور فراوان نظامیان بنگلادشی در عملیات‌های مختلف سازمان ملل در سراسر جهان استفاده کند. در حال حاضر بنگلادش بیشترین نیروی نظامی را در بین کشورهای مسلمان در سازمان ملل دارد.

آلمان در جایگاه یکی از بزرگان اروپا داعیه‌دار حمایت از حقوق بشر از جمله حقوق کودکان است. این در حالی است که گزارش‌ها و آمار از وضعیت بحرانی کودکان در این کشور حکایت دارد، چنانکه  از حدود 7/2 میلیون کودک در فقر حدود 5/1 میلیون نفر نزد والدینی زندگی می‌کنند که روزانه کار می‌کنند؛ اما به اندازه کافی به دست نمی‌آورند تا احتیاجات فرزندان خود را برآورده کنند.  بر اساس بررسی  اخیر مؤسسه «برتلزمن»، بیش از حدود یک‌پنجم کودکان آلمانی بیشتر از پنج سال زندگی‌شان را در فقر، طولانی‌مدت زندگی می‌کنند. برای 10 درصد دیگر کودکان جمهوری فدرال آلمان نیز فقر، حداقل یک پدیده در یک دوره زمانی است.
 میانمار: قتل مسلمانان و تجاوز به آنها
وضعیت بحرانی میانمار در سایه سکوت جهانی هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌گیرد، چنانکه به گفته کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل، سربازان میانمار به تجاوز و کشتار مسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین ادامه می‌دهند. زید رعدالحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل به رادیو «نشنال پابلیک» آمریکا گفت؛ تیم وی که در صحنه مستقر است، گزارش‌هایی را مبنی «بر تیراندازی بدون هدف مشخص، اعدام‌های بدون محاکمه، بازداشت‌های خودسرانه، سر به نیست کردن، تجاوز و دیگر خشونت‌های جنسی و شکنجه» دریافت کرده‌اند. اوضاع حاکم در میانمار نمونه یک پاک‌سازی قومی به معنای واقعی کلمه است. پزشکان سازمان ملل هشدار داده‌اند که ده‌ها زن را با آسیب‌های جسمی مرتبط با خشونت جنسی مشاهده کرده‌اند که نشان می‌دهد متجاوزان در برخی از این تجاوزها از سلاح گرم هم استفاده کرده‌اند.
ایتالیا: بی‌خانمان‌ها در وضعیت بحرانی
سیاست‌های دولت در ایتالیا موجب شده تا وضعیت بحرانی بی‌خانمان‌ها و پناه‌جویان رو به گسترش باشد، چنانکه صدها بی‌خانمان ایتالیایی به همراه شماری از شهروندان خارجی بی‌سرپناه برای برخورداری از حق مسکن و تأمین اجتماعی مقابل ساختمان شهرداری مرکزی «رم» تجمع کردند.  افزایش شمار بی‌خانمان‌ها در ایتالیا یکی از آثار بحران اقتصادی در سال‌های اخیر در این کشور است. بحران اقتصادی در نه سال گذشته در ایتالیا بیش از یک میلیون نفر را بیکار کرده است و یک میلیون نفر دیگر نیز برای فرار از مشکلات اقتصادی، این کشور را ترک کرده‌اند. این در حالی است که سیاست‌های تبعیض نژادی و دینی در قبال برخی از گروه‌های جامعه بیش از مردم دیگر تأثیرات منفی بر جای گذاشته است. بسیاری از مهاجران از حقوق اولیه محروم بوده و به بهانه‌های مختلف، دولت به کاهش خدمات ارائه شده به آنها می‌پردازد. 
 انگلیس: آمار بالای آزار و اذیت جنسی زنان
نتایج تحقیقاتی نشان می‌دهد ۵۳ درصد زنان در محیط کار و تحصیل تجربه آزار و اذیت جنسی را دارند، اما بیشتر آنان این تجربیات را گزارش نمی‌کنند. 53 درصد از زنان انگلیسی در محیط کار تجربه آزار و اذیت جنسی را دارند؛ اما 63 درصد از آنان هرگز این مسائل را گزارش نمی‌کنند. این آزارها شامل تجاوز جنسی، کلمات و عبارات نامناسب و اقدامات آزاردهنده در محل کار و محل تحصیل می‌شود.  این مسئله فقط متوجه زنان نیست و 20 درصد از مردان نیز در محیط کار و تحصیل تجربه آزار و اذیت جنسی را داشته‌اند. سال گذشته نیز تحقیقات مشابهی انجام گرفته بود که نشان می‌داد 52 درصد از زنان در محیط کار آزار و اذیت می‌بینند. این در حالی است که دولت تاکنون اقدامی برای رفع این مسئله صورت نداده است و نهادهای حقوق بشر درباره تشدید این وضعیت بارها به سران این کشور هشدار داده‌اند.