پارتی‌های فساد را چه دست‌هایی هدایت می‌‌کند؟
ماه گذشته خبرهایی درباره دستگیری پارتی‌های فساد در باغات تهران از طریق رسانه‌ها مخابره شد. یکی از پارتی‌هایی که با آن برخورد شد، در سعادت‌آباد بود و فردی که میزبان بود در دفعات مختلف افراد خاصی را دعوت می‌کرد. 
در واقع، این افراد به صرف برپایی یک پارتی نمی‌آمدند، بلکه برخی از این افراد با افرادی که از سفارتخانه‌ها آمده بودند، صحبت می‌کردند و آدرس می‌گرفتند و قرارهای بعدی را تحت عنوان پارتی می‌گذاشتند. 
سخنگوی دستگاه قضا با بیان نکته فوق در نشست خبری اخیر خود و در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر چگونگی هدایت برگزاری برخی از پارتی‌های شبانه گفت: شواهد حاکی از آن است که برخی از افرادی که در برگزاری پارتی‌ها دست داشتند، در تهران و در برخی استان‌های دیگر از جمله مازندران و مشهد یکی بوده‌اند. صحبت‌های اخیر سخنگوی دستگاه قضا نشان می‌دهد که پلیس به جز مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی به دنبال هدایتگری می‌گردد که برخی از میهمانی‌های شبانه را در کشور برنامه‌ریزی می‌کند و بی‌شک می‌توان فهمید که دشمنان از این طریق قصد شکار جوانان پر جنب‌وجوش میهن‌مان را به سمت بزهکاری یا حتی مزدوری برای کشورهای بیگانه دارند.

فتوای قتل‌عام علویان با استناد به مهره انگلیسی
مفتی سابق گروه تروریستی جبهه النصره با استناد به گفته‌های ابن تیمیه، فتوای تازه‌ای علیه علویان سوریه صادر کرد.
«وطن» نوشت، «سامی العریدی»، با استناد به سخنان کسانی که آنان را علمای مسلمان نامید، جنگ علیه علویان سوریه را خواستار شد. العریدی گفت: «امام غزالی گفته است که باید مانند مرتدان با آنان رفتار شود؛ لذا واجب است زمین از آنان پاک‌سازی شود.» او، با استناد رهبر تکفیری‌ها، یعنی ابن تیمیه، هم ادعا کرد: «ابن تیمیه نیز گفته است که آنان «نصیریان» (علویان)، از یهود، نصاری و حتی بسیاری از مشرکان، کافرترند؛ لذا زیان آنان برای امت محمد(ص) بزرگ‌تر از ضرر کفار محارب می‌باشد.» اظهارات تکفیری العریدی در حالی علیه علویان مطرح می‌شود که آتش تکفیر سلفیان پیرو ابن تیمیه، تنها دامن علویان را نگرفته، بلکه شیعیان و حتی اهل سنت را نیز دامنگیر کرده است. ابن تیمیه، که در قرن هشتم هجری زندگی می‌کرد، سرچشمه وهابیت و پیشگام تکفیر شیعیان و دوست‌داران اهل بیت(ع) است که سعودی‌ها او را «شیخ‌الاسلام» می‌نامند. انحرافات فکری او سبب شد که حاکم وقت شام، با درخواست علمای اهل سنت، او را به زندان بیفکند. زندگی زیانبار او سرانجام در زندان به پایان رسید. محمدبن‌عبدالوهاب در قرن ۱۲ هجری، فرقه استعماری وهابیت را با استفاده از عقاید تکفیری ابن تیمیه ابداع کرد.

دشمنی با احکام قرآنی در شبکه‌های اجتماعی و بی‌تفاوتی مسئولان
یک هفته پیش از ماه رمضان یک گروه هنجارشکن با استفاده از وسایل ارتباط جمعی درصدد تمسخر دین مبین اسلام برآمده و گروهی به نام «ما همه روزه‌خواریم» راه‌اندازی کرده‌اند.
 جریان یاد شده که در سال‌های گذشته و در آستانه ماه رمضان با توسل به اظهارات ظاهراً علمی بر آن بود که مردم را به روزه‌خواری مجاب کند، اکنون صریح‌تر از هر زمانی به طراحی ایده‌هایی جدید برای مقابله با ماه رمضان پرداخته است؛ ایده‌ای که خشم و نگرانی جامعه مذهبی و متعهد کشورمان را در پی داشته است. 
رسانه‌های یاد شده، به ویژه تلگرام و اینستاگرام با راه‌اندازی کمپین‌هایی در پی قبح‌زدایی در این راستا گام برمی‌دارند، این در حالی است که متولیان فرهنگی کشورمان در این زمینه سکوت کرده‌اند. بر مبنای طرح یاد شده، این شبکه‌ها از مردم خواسته‌اند که در طول ماه رمضان، هر روز از غذایی که برای ناهار درست کرده‌اند عکس گرفته و آن را در شبکه قرار دهند... به قول یکی از مسئولان فرهنگی که در این زمینه نوشته است؛ وقتی وزارتخانه‌های دولت اعتدال، می‌توانند مدیر شبکه‌ای که تصاویر یک کاندیدای رد صلاحیت شده را منتشر کرده بود، شناسایی کنند، آیا از شناسایی مدیران این شبکه‌‌‌های ضددینی عاجزند؟!

موگرینی: ما و آمريكا بيش از این تعهدی نداشتیم!
وزرای امور خارجه گروه 1+5 به همراه خانم موگريني طی نامه‌ای به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان مدعی شدند: «ما به همه تعهدات‌مان طبق برجام عمل كرديم و اگر هنوز براي شما مشكلي در حوزه مالي و بانكي باقي مانده است اين جزو تعهدات ما در برجام نبوده است.»
 به گزارش جهان‌نیوز در ادامه این نامه محرمانه که حدوداً اوایل می 2016 (یک ماه پیش) به دست ظریف رسیده، آمده است: «اينكه شما در رسانه‌ها ما را متهم مي‌كنيد خلاف است و ما البته درك مي‌كنيم كه شما چرا در رسانه اين حرف را مي‌زنيد، اما ما و آمريكا بيش از آن چيزي كه انجام داديم تعهدي در برجام نداشتيم.» ادعای وزرای خارجه 1+5 و موگرینی مبنی‌بر اینکه موضوعات بانکی و پولی جزء تعهدات طرف غربی در برجام نبوده در حالی مطرح شده است که در بخشی از متن برجام در این زمینه آمده است: «انتقال وجوه بین اشخاص ایرانی و اشخاص اروپایی. به عبارت دیگر، هر شخص ایرانی (از جمله مؤسسات مالی ایرانی) می‌تواند با هر شخص اروپایی (از جمله مؤسسات مالی اروپایی) به انتقال وجه مبادرت کند و از این رو هیچ محدودیتی برای انتقال وجه در زمینه اشخاصی که براساس برجام از فهرست تحریم‌ها خارج می‌شوند، وجود نخواهد داشت. اشخاص ایرانی می‌توانند بدون نیاز به کسب مجوز به انتقال وجه از طریق کلیه بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی مبادرت کنند.»

کاش زودتر وارد اقدام و عمل می‌شدید!
سازمان بازرسی کل کشور اقدام وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها برای واردات تجهیزات از کشور‌های مختلف را زیر ذره‌بین قرار داده است، به طوری که در همین راستا، ناصر سراج، رئیس این سازمان به معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی مأموریت ویژه داد تا در راستای اجرای سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، واردات توربین و تجهیزات نیروگاهی دست دوم و نوی چینی را بررسی کند و نتیجه را گزارش دهد. 
در همین حال ناصر سراج در پاسخ به این پرسش که دستور وی برای ورود به موضوع واردات تجهیزات نیروگاهی از چین به کجا رسیده است؟ اظهار داشت: «علاوه بر تجهیزات نیروگاهی، در ارتباط با چند موضوع دیگر از جمله واردات واگن‌های قطار ورود کردیم و یک معامله خرید واگن از خارج کشور لغو شد.» سراج توضیح داد: «قرار بود طی معامله‌ای 500 دستگاه واگن از خارج از کشور خریده و وارد شود، اما سازمان بازرسی این قرارداد را لغو کرد و جلوی خرید و واردات واگن‌ها را گرفت.» رئیس سازمان بازرسی درباره علت لغو این قرارداد گفت: «طبق مصوبه هیئت دولت و دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها حق ندارند در جاهایی که تولید داخل داریم، از خارج از کشور خرید کنند. این اقدامات اندک سازمان بازرسی کل کشور در این مدت کوتاه نشان می‌دهد که قانون به اندازه کافی برای حمایت از اقتصاد مقاومتی وجود دارد؛ اما هنوز اقدام و عمل در مسئولان جدی نشده است.

اهمیت پاک‌سازی پایتخت داعش
استان «رقه» از این نظر حائز اهمیت بوده که مرکز خلافت داعش به ‌شمار می‌آید و با سه استان راهبردی «دیرالزور»، «حسکه» و «حلب» همسایه بوده و این نکته نشان‌دهنده اهمیت پاک‌سازی استان «رقه» است. 
 البته، لازم به توضیح بوده که نیروهای نظامی کرد در شمال سوریه پیشروی‌های خوبی داشته‌اند و اکثر مناطقی که در گذشته در کنترل داعش بود، از آنها پس گرفته شد.
در استان «رقه» یک دژ نظامی وجود دارد که تا به صورت جدی از بین نرود، این گروه تروریستی در سوریه منزوی نخواهد شد. در حقیقت، «رقه» با دستور «ابوبکر بغدادی» سرکرده داعش پایتخت این گروه تروریستی  انتخاب شد و ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه از طریق استان «حماء» و پاک‌سازی بیش از 35 کیلومتر مربع وارد پایتخت داعش شده‌اند و این پیشروی‌ها تا بازپس‌گیری «فرودگاه نظامی الطبقه» و شهر «رقه» ادامه خواهد داشت. در حال حاضر فاصله نیروهای ارتش سوریه با فرودگاه نظامی الطبقه، تنها 47 کیلومتر است. برای اینکه فاصله 47 کیلومتری ارتش سوریه با فرودگاه الطبقه کمتر شود، باید پشتیبانی هوایی همگام با حرکت نیروهای سطحی صورت بگیرد. در حقیقت، علت اینکه تروریست‌های داعش «رقه» را پایتخت می‌دانند؛ این است تا از این طریق بر سراسر منطقه غرب آسیا مسلط شوند.


وقتی خانم هیلاری هم
 از گزینه نظامی می‌گوید
هیلاری کلینتون در نطق انتخاباتی خود در ایالت کالیفرنیا با تأکید بر اینکه جهان باید درک کند که آمریکا در صورت لزوم قاطعانه تلاش خواهد کرد با استفاده از گزینه‌های مختلف، از جمله اقدام نظامی ایران را از دستیابی به سلاح هسته‌ای بازدارد، گفت: من در جایگاه نامزد ریاست جمهوری هیچ چیز را به اندازه امنیت ملی جدی نمی‌گیرم و راهبردهای مشخصی درباره نحوه شکست داعش، تقویت ائتلاف ما و اطمینان از هرگز دست نیافتن ایران به سلاح هسته‌ای ارائه کرده‌ام و می‌خواهم امنیت آمریکا را در کانون تلاش خود قرار دهم.

ایران در صدر
 حامیان تروریست!
وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود درباره تروریسم، ایران را «در صدر» کشورهای حامی تروریسم قرار داده و گفته است: دولت ایران به طرق گوناگون، از جمله حمایت مالی، آموزشی و رساندن تجهیزات به گروه‌های تروریستی در کشورهای مختلف جهان کمک کرده است. در این گزارش همچنین به حمایت ایران از گروه‌های مقاومت و بسیج مردمی در عراق، دولت قانونی بشار اسد و گروه‌های حماس و جهاد اسلامی در فلسطین اشاره شده و نیروی قدس سپاه پاسداران به همراه وزارت اطلاعات ایران متهم شده‌اند که از تروریسم در سطح جهانی حمایت می‌کنند. گفتنی است، آمریکا بیش از 30 سال است که ایران را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است.

مسئله پیچیده 
آب سنگین
بر اساس برآوردهای اولیه از شرایط فروش آب سنگین کشورمان و آنچه در متن برجام آمده است و با توجه به تصویب طرحی در مجلس آمریکا مبنی بر منع خرید آب سنگین از ایران، کارشناسان هشدار داده‌اند که طرف غربی با شناخت درست از بازار جهانی آب سنگین قصد دارد ایران را بر سر یک دوراهی قرار دهد؛ به این شکل که با زیر پا گذاشتن توافقات جانبی برجام، از جمله قرارداد خرید آب سنگین مازاد ایران توسط دولت آمریکا، کشورمان را به نقض برجام وادار کند تا در آینده از این موضوع برای توجیه پایبند نبودن غرب در تعهداتش استفاده کند یا ایران را به معدوم‌سازی این ماده ارزشمند وادارد!

مهم‌ترین قرارداد پسابرجام
 لغو می‌شود؟
مدیر فروش «ایرباس» با تأکید بر اینکه بانك‌ها می‌ترسند خرید 118 هواپیمای ایران را تأمین مالی كنند، اعلام کرد: اگر ایران فكری برای بندهای مالی قرارداد خود نكند، فروش هواپیما لغو خواهد شد. گفتنی است، از این قرارداد به مثابه یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پس از برجام یاد می‌شد؛ قراردادی كه چندی پس از برجام در سفر رئیس‌جمهور و وزیر راه و شهرسازی به پاریس با ارزش 20 میلیارد دلار با شركت فرانسوی ایرباس بسته شد و حالا پس از گذشت پنج ماه از امضای آن، اجرایش در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در عین محاصره، دشمن را 
به وحشت انداختیم
سردار حسین سلامی در همایش «بیداری اسلامی» در اندیشه امام خمینی(ره) طی سخنانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران توانست در عین محاصره و تحریم که در چند جبهه از لحاظ سیاسی، اطلاعاتی، عملیات روانی، فرهنگی و رسانه‌ای می‌جنگیدیم، پیشرفت کند. شاید شما بتوانید بخش‌هایی از این پیشرفت‌ها را ببینید. همه این پیشرفت‌ها تحت محاصره دشمن اتفاق افتاد. وی افزود: ما به فضا دست یافتیم و به آسمان ماهواره فرستادیم، موشک‌های‌مان سینه فضا را شکافت تا وحشت و ترس را بر قلوب کفار و مشرکان، منافقان و صهیونیست‌ها منتقل کند. جانشین فرمانده کل سپاه تصریح کرد: آن‌چنان نیروی دریایی قدرتمندی ایجاد کردیم که می‌تواند با هر نیروی دریایی قدرتمندی در جهان بجنگد و پیروز شود. ما توانستیم به دنیای اتم نفوذ کنیم و دستاوردهای عظیمی به ارمغان بیاوریم.

امیدی برای‌مان
 باقی نمانده است
شبکه دولتی انگلیس پس از شش ماه حمایت همه‌جانبه از تحرکات انتخاباتی اصلاح‌طلبان، در یادداشتی از عملکرد این گروه سلب مسئولیت کرد و آنها را به ریاکاری از نوعی متهم کرد که نه اعتماد حاکمیت و نه اعتماد اپوزیسیون را جلب می‌کند، کرد. نویسنده بی‌بی‌سی می‌افزاید: ما تاکنون سه عهد با اصلاح‌طلبان بسته‌ایم، عهد اول در سال 76 بود که فرجام خوشی نداشت و وعده و وعیدها به جایی نرسید. عهد دوم در سال 84 بود که با شکست کاندیدای اصلاح‌طلب عهد دوم مرده به دنیا آمد. عهد سوم در سال 88، پیش و به ویژه پس از انتخابات بود که ائتلاف 88 شکست خورد و اهدافی که مؤتلفان را گرد آنها جمع کرده بود، فرو ریخت. سال 92 هم بیشتر اصلاح‌طلبان به حسن روحانی رأی دادند. چنین پیدا بود که عصری جدید آغاز شده است؛ اما متأسفانه عهد عصر جدید هرگز برای همگان توضیح داده نشد، ما نمی‌دانیم در وضعیت جدید سیاسی بر اساس چه اهدافی باید گرد اصلاح‌طلبان و متحدان آنان جمع بشویم.

حمایت از جنگ
 شیعه و سنی 
با وجود تمایل نداشتن رسانه‌های آمریکایی به افشای ایمیل‌های کلینتون، خبرنگار «راشا تودی» فاش کرد: در یکی از ایمیل‌های هیلاری کلینتون آمده است: سقوط خاندان اسد به احتمال زیاد ممکن است شعله جنگ فرقه‌ای را میان شیعیان و اکثریت سنی‌ها در منطقه برافروزد و پای ایران را نیز به این معرکه بکشاند، که از دیدگاه فرماندهان اسرائیلی [رژیم صهیونیستی] برای اسرائیل و متحدان غربی‌اش امر خوشایندی است.

ایران وابسته آسیب‌پذیرتر است
ریچارد نفیو، عضو سابق تیم مذاکره‌کننده آمریکا در نشست اندیشکده بروکینگز با اشاره به رفع تحریم‌های ایران، گفته است: بازگشت ایران به بازارهای جهانی و درگیر شدن این کشور در تجارت خارجی، آسیب‌پذیری این کشور در برابر تحریم‌های احتمالی در آینده را افزایش خواهد داد. وی همچنین در پاسخ به کسانی که امکان تحریم مجدد ایران را پس از ورود به بازاهای جهانی زیر سؤال می‌برند، گفت: روسیه تولیدکننده به مراتب مهم‌تر و برتری نسبت به ایران است، اما ما توانستیم تحریم‌های خود را علیه این کشور اجرا کنیم.

گزارش خلاف واقع بی‌بی‌سی
ابراهیم یزدی از همراهان امام در نوفل لوشاتو در مصاحبه‌ای، در پاسخ به این پرسش که‏ آیا ادعای بخش فارسی شبکه دولتی انگلیس مبنی بر تماس امام خمینی(ره) با دولت کار‌تر چند روز پیش از آنکه از نوفل لوشاتو به تهران برگردد، صحیح است؟ با تأکید بر نادرستی این سخن گفته است: «آقای امام خمینی پیام شخصی برای کارتر نفرستاد.» وی همچنین درباره ادعای ارتباط وی با آمریکایی‌ها در آن دوران اضافه می‌کند: «خلاف‏ آنچه در این گزارش خبری آمده است، من هیچ‌گونه تماسی با وزارت خارجه آمریکا در دوران قبل از انقلاب نداشته‌ام.» گفتنی است، «گری سیک» عضو اسبق شورای امنیت ملی آمریکا نیز این گزارش را خلاف واقع و دارای خطای فراوان دانسته است.

آماده خلاص کردن بشریت
 از شرّ استکبار
سردار سیدمسعود جزایری، سخنگوی ستادکل نیروهای مسلح، در واکنش به اظهارات اخیر یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه «آمریکا در صورت لزوم علیه ایران اقدام نظامی خواهد کرد»، گفت: «ما آماده‌ایم در نبرد واقعی و مستقیم، بشریت را از شرّ سیاست‌های جنگ‌طلبانه و سلطه‌گرانه آمریکا نجات دهیم.» وی افزود: «هر چند سخن گفتن از روی میز بودن همه گزینه‌های علیه ایران در روزگار امروز ایالات متحده، یک نمایش تبلیغاتی است؛ اما ایران اسلامی مهیای مقابله قاطعانه و سخت با هر گزینه آمریکایی است.»

عراقي‌ها مانند نبي‌اکرم(ص) از ايراني‌ها مشاوره مي‌گيرند
مدیر مسئول و سردبیر روزنامه «ر‌أی الیوم» در مطلبی نوشت: همان‌طور که نبی‌اکرم(ص) از ایرانی‌ها مشاوره می‌گرفت، امروز نیز عراقی‌ها از سردار سلیمانی مشاوره می‌گیرند. «عبدالباری عطوان» در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: همان‌طور که پیامبر اکرم(ص) در حفاری خندق از سلمان فارسی مشاوره می‌گرفت، امروز  عراق در رویارویی با تروریسم و اقدام عربستان سعودی در به کار گرفتن مزدوران «بلک واتر»، از قاسم سلیمانی ایرانی مشاوره می‌گیرد.


 رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) با توجه به نقش و اهمیت فزاینده علم و فناوری تلاش دارند تا جایگاه مهم علم و فناوری را به مسئولان نظام جمهوری اسلامی و مردم کشورمان گوشزد کنند. ایشان برای این منظور رهنمودهایی را مطرح کردند که در ادامه تلاش خواهد شد با استفاده از بیانات و پیام‌های ایشان شاخصه‌های کلیدی علم و فناوری را از اندیشه ایشان استخراج کنیم.
مرجعیت علمی و عزت علمی؛یکی از عوامل موفقیت کشورهای غربی تکیه بر علم است؛ همان‌ گونه که عامل بسیاری از مشکلات آنها دوری از خداوند است؛ از این رو رهبر معظم انقلاب تأکید دارند: «باید کشورهای اسلامی از لحاظ علم و فناوری پیشرفت کنند. گفتم غرب و آمریکا به برکت علم توانستند بر کشورهای دنیا مسلط شوند؛ یکی از ابزارهای‌شان علم بود؛ ثروت را هم با علم به دست آوردند. البته مقداری از ثروت را هم با فریب‌گری و خباثت و سیاست به دست آوردند، اما علم هم مؤثر بود. باید علم پیدا کرد.»‌(21/۹/91)
تولید علم به منزله جهاد فی‌سبیل‌الله؛ جهاد یکی از مفاهیم اساسی مکتب اسلام است. رهبر انقلاب تولید علم را امر مقدسی می‌دانند و می‌فرمایند: «من امروز به شما عرض می‌كنم... امروز تولید علم... یك جهاد است. مجاهد فی سبیل‌الله تولیدكننده است؛ باید هم علم را بیاموزیم و هم علم را تولید كنیم.» (1/۱/85)
علم به مثابه قدرت؛ اندیشمندان مختلف سازوکارها و ابزارهای مختلفی را برای کسب قدرت برتر در سطح بین‌الملل متصورند؛ گروهی قائل به قدرت نظامی‌اند و گروهی هم روی مسئله انباشت ثروت تأکید دارند.. از این رو معظم‌له معتقدند: «هركسی‌ كه علم را پیدا كند، می‌تواند فرمانروایی كند؛ هر ملتی كه عالم باشد، می‌تواند فرمانروایی كند؛ هر ملتی كه دستش از علم تهی باشد، باید خود را آماده كند كه دیگران بر او فرمانروایی كنند.» (1/۱/85)
چرخه علم و فناوری؛ زنجیره علم و فناوری اجزایی دارد که عبارتند از: ایده‌ و فكر، علم، فناوری، تولید و بازار. رهاسازی هر یک از این حلقه‌ها زیان‌هایی را در پی دارد. یکی از تفاوت‌های اساسی کشورهای در حال توسعه و کشورهای پیشرفته (اعم از غربی و غیر غربی) در تکمیل این زنجیره نهفته است.به این ترتیب، رهبر معظم انقلاب روی تکمیل زنجیره علم و فناوری تأکید دارند و می‌گویند: «...زنجیره‌ علم و فناوری.... یعنی این زنجیره‌ی از ایده و فكر و سپس علم و سپس فناوری و سپس تولید و سپس بازار را ما باید تكمیل بكنیم» (6/۶/92)
طرح نظام ملی نوآوری؛ نظام ملی نوآوری طرحی فراسازمانی و فرابخشی برای مدیریت بهینه نوآوری است. در نظر رهبر معظم انقلاب «الان اینجا یك خلأیی وجود دارد و همین خلأ موجب شده نقشه‌ جامع علمی هم آنچنان كه باید و شاید عملیاتی نشود و آن عبارت است از همین خلأ نظام ملیِ نوآوری» (22/۵/91)
علم پدیده‌ای درون‌زا؛ مسئله وابستگی و استقلال، از جمله مسائل نوین و مهمی است که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره می‌کنند. ایشان علم را پدیده‌ای درون‌زا می‌دانند که می‌توان در چارچوب‌های داخل کشور به آن دست یافت و می‌فرمایند: «علم یك پدیده‌‌‌ درون‌‌‌زاست؛ چیزی نیست كه انسان برای آن ناچار و ناگزیر باشد وابسته شود. بله، اگر شما بخواهید علمِ حاضر و آماده را بگیرید، همین است؛ وابستگی دارد، احتیاج دارد، دست دراز كردن دارد؛ اما بعد از آنكه بنیان علمی در یك كشوری به وجود آمد، استعداد هم در آن كشور وجود داشت، آن وقت حالت چشمه‌‌‌های جوشان را پیدا می‌كند.» (8/۵/91) 

در سال‌های گذشته آمریکا با بهره‌گیری از دیپلماسی نامه‌نگاری به رهبران جمهوری اسلامی ایران یکی از تاکتیک‌های سیاسی خود را به نمایش گذاشته است تا بتواند ضمن ابراز علاقه به همکاری با ایران در حل مسائل مهم در یک بازی مدیریت شده، اول متحدان ایران را جدا کند، دوم بین مسئولان نظام شکاف و اختلاف بیندازد و سوم ناسازگاری نظام و ملت را دامن بزند. این نامه‌ها که برای اولین‌بار مقام معظم رهبری آنها را رسانه‌ای کردند، از یک شیوه پاسخدهی تعریف شده‌ای برخوردار بوده که دشمن به هیچ‌یک از اهداف خود نرسید، ولی در برخی از اتفاقات که شیوه منسجم و منضبطی وجود نداشته و از آن سو لابی‌های کارکشته‌ای کار را دنبال کرده‌اند، نامه‌ها، تلفن‌ها و برخوردهای اتفاقی بین مسئولان ایرانی و آمریکایی به‌وجود آمده که هزینه‌هایی برای انقلاب داشته که نه تنها پیشروندگی انقلاب را تضمین نکرده، بلکه در مجموع نوعی پسروندگی برای انقلاب داشته است و در نقشه آمریکایی‌ها به عنوان جدول پر کن کارآمد بوده‌ایم.
 رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ۱۴ خرداد خود در حرم مطهر امام خمینی(ره) با اشاره به این نیرنگ آمریکایی‌ها و سادگی برخی سیاسیون در حل مسائل جهانی با کمک آمریکا باطن این قضایا را اینگونه روشن می‌کنند که «گاهی هم با تملّق حرف می‌زنند؛ گاهی به انسان نامه می‌نویسند که شما بیایید ـ با ما که آمریکا هستیم ـ مسائل جهانی را با مشارکت یکدیگر حل کنیم؛ باطن قضیّه این است که او یک نقشه‌ای دارد؛ می‌گوید شما بیا در نقشه‌ من، بیا در آن میدانی که من ترسیم کرده‌ام بازی کن؛ نوع بازی را هم او معیّن می‌کند. اگر جمهوری اسلامی اینجا خام بشود، وارد بازی آنها بشود، معنایش این است که جدول کاری آنها را پُر کرده است؛ این خلاف استقلال کشور است.» در ماه‌های پس از برجام جدول کاری آمریکا حتی از حوزه مسائل خارجی مانند سوریه، یمن، عراق، بحرین و افغانستان فراتر رفته است و آمریکا چشمه‌هایی از سرانجام روی کار آمدن جمهوریخواهان یا همان ترامپ‌ها را به برخی از مردان دیپلماسی نشان داده است که اگر آنها روی کار بیایند برجام نمی‌ماند، اگرچه عملاً از برجام چیزی به ایران نرسیده است؛ اما مدیران دیپلماسی ما به فکر منافع آمریکا افتاده‌اند که به‌گونه‌ای سخن بگویند که ترامپ نتواند از برجام سوء‌استفاده کند. دولتمردان ادعا دارند که افکار عمومی آمریکا را هم مدیریت می‌کنند، آنها می‌توانند ادعا کنند که پیروز انتخابات آمریکا را تعیین می‌کنند؛ اما این همه ماجرا نیست، تفاوت ترامپ و کلینتون در رنگ سرخ یا آبی یا الاغ و فیل نیست، تفاوت آنها در این است که یکی می‌گوید: چرا براندازی را ادامه ندادید؟ و دیگری می‌گوید که اکنون حساب شده‌تر ادامه پیدا می‌کند! 
 اکنون موقع احتضار اوباماست، او اکنون می‌تواند امتیازهایی که تا امروز دبه کرده است را به صورت یکجا پرداخت کند، اگر امروز آمریکا به وعده‌های خود عمل نمی‌کند، کلینتون و ترامپ به هیچ روی عمل نخواهند کرد. تنها دستاورد برجام این تجربه بود که «فریب نخوریم» فریب نامه‌نگاری و احاله مسئولیت جهانی از آمریکا را نخوریم و نتیجه اینکه بیشتر انقلابی عمل کنیم. هرچند که همین گروه نیز درصددند که این تجربه را نیز انکار کنند و فریب‌های آمریکا را تحت عنوان امتیاز قلمداد کنند. البته، این جریان منفعل هرگونه روشنگری در زمینه برجام یا دادخواهی ملت مظلوم که از آمریکا صورت می‌گیرد را نیز به حساب رأی‌آوری ترامپ می‌گذارد.