مارشال بیلینگزلی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سفر دو روزه به لبنان و دیدار با میشل عون، رئیس‌جمهور و سعد حریری، نخست‌وزیر، مقامات بانکی و دیگر مقامات سیاسی این کشور، از دولت لبنان خواست جنبش حزب‌الله را از نظام مالی این کشور دور کند.  معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در دیدار با مقامات لبنان مدعی شد: دولت آمریکا به همکاری با لبنان برای حمایت از نظام مالی و پشتیبانی از یک لبنان قوی، با ثبات و شکوفا متعهد است.


 رضا اشرفي/ امانوئل مکرون وقتي در انتخابات پيروز شد، جوان‌ترين رئيس‌جمهور فرانسه لقب گرفت. وي سعی داشت زيرمجموعه فكري و عملي هيچ يك از احزاب پيشين فرانسه نباشد، اگرچه گرایش‌های سوسياليستي در او هويدا بود. با وجود اين نه از سياست‌هاي محافظه‌كاران حمايت مي‌كرد و نه از سوسياليست‌ها پيروي داشت، اما خود حزبي را به نام «فرانسه به پيش» تأسیس كرد و در كمترين زمان ممكن بيشترين آرای مردمي را به دست آورد و در مرحله دوم انتخابات توانست ماري لوپن، نماينده راديكال و ملي‌گراي فرانسه را پشت سر بگذارد.
مردم فرانسه به اين دليل به او رأی دادند كه از سياست‌هاي دولتمردان پيشين خود خسته و نااميد شده بودند، چون نمايندگان هيچ یک از احزاب فرانسه نتوانسته بودند خواسته‌هاي شهروندان را برآورده كنند، بخصوص كه نظام سرمايه‌داري در دوران بحران اقتصادي به سر مي‌برد و كار چنداني از دست دولتمردان برنيامد. در چنين وضعیتی مکرون به سمت اقتصاد آزاد پيش رفت، اما از آنجا كه خود پيشتر علقه‌هاي سوسياليستي داشت سعي كرد اين بخش را نيز فراموش نكند و راه ميانه را ناديده نگرفت. از سوی ديگر چون رقيب انتخاباتي وي يك تندروي ضد اتحاديه اروپا، ضد مهاجران، ضد اسلام و... بود، توانست با تندروي بر موج مخالفت كرسي رياست را به دست بگيرد. مكرون در مدتی كوتاه كرسي‌هاي پارلمان را به دست آورد تا در رويكردي يكدست و با خيالي آسوده‌تر برنامه‌هاي خود را دنبال كند. 
طي مدت اخير كه وي رياست را به دست دارد چند نقش او بيشتر مورد توجه است. ابتدا اينكه با همه‌پرسي خروج انگليس از اتحاديه اروپا كه البته هنوز وضعيت نامشخصي دارد،‌ سعي كرده به لحاظ رهبري در اتحاديه نقش پررنگ‌تري را ايفا كند. از دير زمان بين فرانسه و آلمان در نقش‌آفريني اتحاديه اروپا رقابت وجود داشته است. طي سال‌هاي گذشته آلمان از نظر اقتصاد برتر و برنامه‌هاي آنجلا مركل، صدراعظم اين كشور، كه با مشكلات رؤسای فرانسه همراه نبود، باعث شد تا پاريس تا حدودي به حاشيه برود. 
مكرون اگرچه در دوره مبارزات انتخاباتي و همچنين پس از پيروزي سعي داشته تا به ميزان همكاري و همفكري خود با آلمان بيفزايد، اما نبايد فراموش كرد كه همواره سعي داشته نقش پررنگ‌تري‌ نسبت به قبل ايفا كند و حتي آلمان را پشت سر بگذارد. که تاكنون موفق به اين كار نشده اما با وجود مشكل پيش آمده در تشكيل دولت آلمان و انتخاب نهايي صدراعظم،‌ فرانسه اميدوار است كه بتواند پررنگ‌تر ظاهر شود. 
البته گرايش رهبري در اتحاديه اروپا يا دست‌كم رفتار سياسي مستقلانه كه بتواند اتحاديه اروپا و همچنين ديگر كشورهاي جهان را تحت تأثیر قرار بدهد، مختص مكرون نيست؛ زيرا پيش از اين ژنرال دوگل توانسته بود چنين نقشي را بازي كند. حال مكرون با تقليد از دوگل سعي دارد تا غرور ملي فرانسوي‌ها را بازگرداند. اين مسئله سبب مي‌شود تا شهرونداني را كه به ملي‌گرايي لوپني گرايش پيدا كرده‌اند، به سمت خود جذب كند. مكرون در صورت موفقيت قادر خواهد بود تندروی ملي‌گرايانه لوپن را تا حدودي خنثي كند و بار ديگر آن را از دور رقابت‌هاي انتخاباتي فرانسه به عقب براند. 
نمونه‌هايي از اينگونه نقش‌آفريني مكرون تاكنون نمود بيروني پيدا كرده است كه مهم‌ترين آن نقش‌آفريني در حل بحران لبنان و سعودي‌ها بود. زماني كه سعودي‌ها، نخست‌وزير لبنان را گروگان گرفته بودند و وي را به اتخاذ مواضع خاص مجبور مي‌كردند و تمامي راه‌هاي خروج از اين بحران را بسته بودند، مكرون، حريري را به شكل علني به فرانسه دعوت كرد تا معضل ممنوع‌الخروجی وي را از رياض حل كند. 
در جدیدترین اقدام مكرون در پي بحران شكل گرفته در منطقه عفرين سوريه وزير امور خارجه خود را مأمور كرده تا با همتاي تركيه‌اي خود وارد مذاكرات دوسويه در خصوص اين بحران شود. از آنجا كه فرانسه در سوريه منافع تاريخي داشته، در حال حاضر سعي دارد ميزان نقش و نفوذ خود را در آن بازآفريني كند. البته، فرانسه در سياست خارجي منطقه‌ای خود به سوريه و تركيه بسنده نكرده، بلكه حوزه‌هاي مختلف را در اين منطقه در نظر دارد كه بعد از اين بيشتر از آن شنيده خواهد شد. باید در نظر داشت که فرانسه نیم‌نگاهی نیز به برجام و نقش ایران در منطقه دارد و سعی دارد تا با رویکردی میانه و البته جانبدارانه در همراهی با آمریکا و برخی کشورهای عربی و صهیونیست‌ها در کنار امتیازگیری از ایران از این موضوع برای باج‌گیری از کشورهای عربی نیز بهره گیرد. ناگفته نماند که مکرون علاقه‌مند است تا با حضور پررنگ در بيرون از مرزهاي خود و تقويت غرور ملي فرانسوي در صورت كاستي در داخل، توان دفاع از عملكرد خود را در دوره بعدي انتخابات داشته باشد.

 قاسم غفوری/ سال ۲۰۱۸ در حالی آغاز شد که سیر تحولات عرصه جهانی نکات قابل توجهی را در خود دارد که می‌تواند مؤلفه‌ای برای تحولات یک سال آینده باشد. پس از آنچه آمریکا طرح معرفی قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی را اعلام کرد، سران آمریکا و رژیم صهیونیستی با محوریت ترامپ و نتانیاهو ادعای جایگاه برتر جهانی را مطرح و تلاش کردند چنان نشان دهند که محور اصلی تحولات جهانی هستند. آنها با ایجاد فضای هوچی‌گری بر آن بوده‌اند تا دست به قدرت‌نمایی جهانی زده و چنان نشان دهند که جهان جز تن دادن به خواسته‌های آنها گزینه‌ای ندارد. فضای هوچی‌گری آنها به‌گونه‌ای بوده است که ادعا کرده‌اند جهان گزینه‌ای جز اجرای خواست آنها ندارد و برای نمونه در مسئله‌ای مانند برجام، همه جهان از جمله کشورهای اروپایی باید به خواست آمریکا مبنی بر بازنگری در برجام عمل کرده؛ در غیر این صورت باید پذیرنده عواقب نافرمانی از ترامپ باشند.
این ادعاها در حالی مطرح شده است که روند تحولات در عرصه داخلی آمریکا و رژیم صهیونیستی و عرصه جهانی نکاتی دیگر را نشان می‌دهد. اول آنکه نتانیاهو، نخست‌وزیر صهیونیست‌ها در حالی راهی هند شد که مردم این کشور با تظاهرات ضد صهیونیستی خواستار قطع روابط کشورشان با این رژیم شدند. نکته مهم آنکه نتانیاهو در عرصه داخلی رژیم صهیونیستی نیز جایگاه چندانی ندارد و هفته‌هاست که تظاهرات علیه او برگزار می‌شود و خواستار سرنگونی کابینه او هستند. به عبارتی دیگر، نتانیاهو نه در داخل و نه در خارج جایگاهی نداشته و صرفاً با بحران‌سازی و انحراف افکار عمومی به حاشیه‌ها سعی در ماندن در قدرت دارد. 
دوم آنکه ترامپ نیز وضعیت قابل توجهی دارد. وی در حالی اولین سال ریاست‌جمهوری خود را به پایان می‌رساند که در عرصه داخلی از یک سو استعفای نزدیکانش از وزرا و مشاوران گرفته تا سناتورها و کارمندان دولتی همچنان ادامه دارد؛ در حالی که هر روز ابعاد جدیدی از فساد اخلاقی وی نیز برملا می‌شود. از سوی دیگر مردم آمریکا نیز همچنان به تظاهرات در شهرهای گوناگون ادامه می‌دهند. روند تحولات چنان است که برخی ناظران سیاسی احتمال به پایان نرسیدن دوران ریاست‌جمهوری وی را مطرح می‌کنند. 
در عرصه جهانی نیز ترامپ وضعیت مطلوبی ندارد و همچنان مخالفت‌ها با طرح‌های وی ادامه دارد که نمونه آن مخالفت اروپا با خواسته‌های آمریکا در قبال برجام و نیز همراهی جهانی با کره‌شمالی در برابر تهدیدات آمریکاست. نکته مهم دیگر در این عرصه آن است که سفرهای ترامپ نیز با اعتراض‌های بسیاری همراه شده است. همزمان با اعلام احتمال سفر ترامپ به انگلیس، مردم این کشور با تظاهرات سراسری خواستار لغو این سفر شدند. در همین حال، همزمان با اعلام سفر وی به سوئیس برای حضور در اجلاس داووس نیز مردم تظاهرات گسترده‌ای برپا کردند. البته این روند را باید به تظاهرات ماه‌های اخیر علیه اقدام آمریکا در معرفی قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی افزود. در این میان، مواضع ضد بشری و نژادپرستانه ترامپ در قبال آفریقایی‌ها که آنها را با زشت‌ترین عناوین خطاب قرار داده بود، ابعاد دیگری از ماهیت نژادپرستانه حاکم بر ساختار آمریکا را نشان داد که واکنش یکپارچه اتحادیه آفریقا و درخواست آنها برای عذرخواهی رسمی آمریکا را در پی داشت. وضعیت بحرانی ترامپ چنان است که پیش از برگزاری نشست داووس، «تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا راهی فرانسه، انگلیس، لهستان و سوئیس شد. هر چند در ظاهر ادعا شده این سفر برای رایزنی در قبال ایران بوده است؛ اما در اصل این اقدامات از انزوا و ناکامی‌های جهانی آمریکا نشئت گرفته که سعی کرده است با لایه‌ای از ایران‌هراسی آن را پنهان کند. 
 با توجه به آنچه ذکر شد، می‌توان گفت آنچه در صحنه جهانی در حال روی دادن است نگاه منفی جهانیان به نتانیاهو و ترامپ به عنوان نمادهای ساختار آمریکا و رژیم صهیونیستی است که یک اصل را نشان می‌دهد و آن اینکه جامعه جهانی دیگر پذیرنده رفتارهای بحران‌ساز آنها نیست و خواسته آنها مقابله با آنها برای تحقق امنیت جهانی است.

خبرگزاری تسنیم: معاون رئیس‌جمهور آمریکا طی سخنانی در اردن گفت که هرگز در عزم این کشور برای مقابله با ایران خللی وارد نخواهد شد.  «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا میان نظامیان آمریکایی در اردن سخنانی را علیه ایران مطرح کرد. وی در این سخنرانی مدعی شد: «هرگز در عزم ما برای مقابله با کشور پیشرو در حمایت از تروریسم‌ـ دیکتاتوری در ایران‌ـ خللی وارد نخواهد شد.» پنس افزود: «ما هرگز به ایران اجازه نخواهیم داد که یک سلاح قابل استفاده هسته‌ای به‌دست آورد و دولت ترامپ ایران را زیر نظر قرار داده است.» وی با ابراز اینکه خلافت داعش فروریخته و این گروه شکست خورده است، گفت: «کار ما با داعش به‌زودی به پایان می‌رسد.»
برجام در بازه تعیین شده ترامپ اصلاح نمی‌شود
خبرگزاری فارس: «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد که احتمالاً آمریکا نتواند به موقع تا ضرب‌الاجل تعیین شده کاخ سفید، نقص‌های برجام را اصلاح کند. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، چندی پیش زمانی که تعلیق تحریم‌های ایران را تمدید می‌کرد، تأکید کرد که این آخرین باری است که تعلیق تحریم‌های ایران را تمدید می‌کند، مگر آنکه اتحادیه اروپا درباره کمک به محدود کردن برنامه موشکی ایران و بازرسی از تأسیسات نظامی ایران موافقت کند. وزیر خارجه آمریکا گفت که قصد دارد به همراه مقامات آلمان، فرانسه، ایتالیا و اتحادیه اروپا به این مسئله رسیدگی کند. 
اروپا باید بین آمریکا و ایران یکی را انتخاب کند
خبرگزاری مهر: معاون رئیس‌جمهور آمریکا، کشورهای اروپایی را تهدید کرد بین ماندن در «توافق هسته‌ای به شدت معیوب با ایران» یا همراهی با آمریکا یکی را انتخاب کنند. «مایک پنس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا که به فلسطین اشغالی سفر کرده بود، از کشورهای اروپایی خواست درخواست «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای اصلاح توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 (برجام) را اجابت کنند. وی گفت: «در نهایت، زمانی فرا می‌رسد که کشورهای اروپایی باید تصمیم بگیرند می‌خواهند با ایالات‌متحده همراه شوند یا اینکه می‌خواهند در توافق به شدت معیوب با ایران بمانند.» «پنس» در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می‌کند ایالات‌متحده در این زمینه با متحدان اروپایی‌اش به توافق خواهد رسید یا خیر، گفت: «ببینم چطور می‌شود.»
توان موشکی ایران اولویت‌های امنیت ملی ترامپ
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: هربرت مک مستر، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا در نشست خبری در کاخ سفید از موارد مورد بحث ترامپ در داووس خبر داد. هربرت مک مستر، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا در نشست خبری کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ در داووس به امنیت اقتصادی و نیز دیگر اولویت‌های امنیت ملی آمریکا از جمله تلاش‌های بین‌المللی برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی، ائتلاف مبارزه با داعش، مبارزه با اقدامات ایران، برنامه موشکی ایران و همچنین ایراد‌های اساسی در توافق هسته‌ای با ایران می‌پردازد.»
ایران و اروپا تغییرات مورد نظر ترامپ را قبول نمی‌کنند
خبرگزاری مهر: سناتور سابق آمریکایی معتقد است که ایران و اروپا تغییرات مورد نظر «ترامپ» را درباره برجام نمی‌پذیرند و مذاکره مجدد درباره این توافق امکان دائمی شدن آن را فراهم می‌کند. جانسون که از اعضای حزب دموکرات است، تأکید دارد؛ تحت شرایط فعلی و بر اساس توافق فعلی اتحادیه اروپا یا ایران این موضوع را قبول کنند. آنها توافقی دارند که از سوی همه امضاکنندگان پذیرفته شده است و من فکر نمی‌کنم که ایران یا اتحادیه اروپا با تهدیدهای آمریکا برای خروج از برجام شرایط جدید را قبول کنند. با این وجود معتقدم که بر اساس شرایط صحیح این توافق (برجام) می‌تواند مورد مذاکره مجدد قرار بگیرد چون فکر می‌کنم این به نفع همه است که یک توافق دائمی داشته باشند.


نفوذ آل‌سعود در جهان اسلام ـ 2

  عبدالله عبادی/ هرچند در زمان حکومت بن علی حضور سازمان‌های وهابی در تونس آشکار بود، اما از آنجایی که دولت بن علی به شدت سکولار بود، از گسترش اصول اسلامی هرچند در قالب وهابیت جلوگیری می‌کرد. با سقوط دولت بن علی و از بدو بیداری اسلامی در تونس یکی از کشورهایی که سعی داشت با ارائه کمک‌های اقتصادی به نوعی دولت جدید تونس را وامدار خود کند، رژیم آل‌سعود بود. رژیم سعودی با ارائه وام‌ها و کمک‌های اقتصادی بلاعوض نقش مهمی در استحاله قیام مردم تونس علیه ظلم و ستم دولت بن علی داشت. وام‌های متعدد و کمک‌های سعودی در همان ماه‌های اولیه جواب داد و دولت تازه‌کار تونس با فشار آمریکا و عمال سعودی میزبان اجلاس دوستان تونس در این کشور شد.
کنفرانس «دوستان سوریه» با حضور نمایندگان نزدیک به ۷۰ کشور جهان در تونس به منظور یافتن راه‌حلی برای پایان دادن به بحران و ناآرامی‌های مرگبار سوریه در روز ۲۴ فوریه ۲۰۱۲ (پنجم اسفند ۱۳۹۰) در تونس برگزار شد.
همزمان با برگزاری این نشست، اصلی‌ترین گروه مخالف دولت سوریه از حاضران در این نشست خواسته است به پیکارجویان مخالف بشار اسد، اجازه واردات تسلیحات داده شود.
 
امضای تفاهم‌نامه‌های اقتصادی
با شعله‌ور شدن تنور جنگ سوریه و وجود هزاران بیکار در تونس این کشور به بزرگ‌ترین صادرکننده تروریست به سوریه تبدیل شد؛ به گونه‌ای که شیوخ سلفی که همگی تحصیل‌کرده عربستان بودند، با دادن وعده‌های توخالی جوانان تونسی را برای جهاد به سوریه اعزام کردند.
با آغاز حملات ددمنشانه عمال سعودی به یمن، الباجی قائد السبسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه گفت که عربستان دوست و برادر تونس است و ما به اقدام این کشور در یمن احترام می‌گذاریم. به این ترتیب حاکمان تونس نشان دادند در قبال دریافت کمک‌های نقدی رژیم آل‌سعود حاضر به هرگونه حمایت از این رژیم هستند؛ البته عربستان نیز این حمایت را بی‌پاسخ نگذاشت و در آذر ماه 1395 اعلام کرد 800 میلیون دلار وام برای اجرای طرح‌های توسعه به تونس اعطا خواهد
 کرد.
به گفتۀ یوسف البسام، معاون رئیس صندوق توسعه عربستان، 100 میلیون دلار از این مبلغ کمک بلاعوض است که صرف ساخت یک بیمارستان و یک دانشگاه می‌شود.
عربستان همچنین مسجد جامع عقبه‌بن‌نافع، یکی از مهم‌ترین مساجد تونس را که در شهر تاریخی قیروان واقع شده است، بازسازی و ترمیم کرد. اعطای وام کم‌بهره و کمک مالی عربستان به تونس در حالی بود  که ریاض تلاش می‌کرد نفوذ خود را در این کشور آفریقایی، به ‌ویژه در دورۀ پس از انقلاب تونس حفظ کند.
نفوذ عربستان در بدنه دولت تونس به حدی است که در آبان ماه 1395 نخست‌وزیر تونس، عبدالجلیل‌بن‌سالم وزیر امور مذهبی را به دلیل انتقاد علنی از عربستان برکنار کرد.
بن سالم در مجلس این کشور گفته بود این «جرئت» را داشته که در گفت‌وگو با سفیر عربستان در تونس و همچنین برخی دیگر از مقامات سعودی، وهابیت عربستان را به ‌عنوان عامل تروریسم زیر سؤال ببرد.
بن سالم همچنین مدارس مذهبی بنیادگرایانه عربستان را الهام‌بخش ایدئولوژی‌های افراطی در منطقه دانسته بود.

سازمان‌های وهابی حاضر در تونس
1‌ـ صندوق توسعه سعودی
 یکی از شرکت‌های اقماری عربستان که در راستای گسترش ایدئولوژی خاندان سعودی اقدامات زیادی در سراسر جهان دارد، صندوق توسعه سعودی است. صندوق توسعه سعودی در سال 1974 میلادی با فرمان پادشاه وقت عربستان تأسیس شد و فعالیت‌ خود را به ‌طور رسمی از ابتدای مارس 1975 آغاز کرد. این صندوق فعالیت خود را با سرمایه‌ دولتی به‌ میزان 10 میلیارد ریال آغاز کرد و طی سه مرحله سرمایه آن افزایش یافت و به 31 میلیارد ریال سعودی رسید.
بعضی از اقدامات صندوق توسعه سعودی در تونس به شرح زیر است:
در سال 2004، با هدف افزایش محصولات کشاورزی و تأمین نیازهای داخلی تونس، صندوق توسعه سعودی مبلغ 40 میلیون ریال سعودی در بخش کشاورزی این کشور سرمایه‌گذاری کرد. در این سال با توجه به کمبود فضاهای آموزشی، به ویژه مدارس فنی و حرفه‌ای این صندوق مبلغ 5/37 میلیون ریال سعودی در این بخش نیز سرمایه‌گذاری کرد.
در سال 2009، صندوق توسعه سعودی با هدف بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی مردم ایالت سیدی بوزید و افزایش تولیدات کشاورزی، 75 میلیون ریال سعودی در بخش کشاورزی و آبیاری این ایالت سرمایه‌گذاری کرد که با چنین سرمایه‌گذاری حدود 2400 هکتار از زمین‌های این ایالت زیر کشت انواع محصولات کشاورزی رفت.
برنامه این صندوق برای سال 2010، زهکشی سواحل رودخانه‌ها و تعریض آنها در مناطق شمالی تونس بود. بر اساس این، هزینه زهکشی و تعریض حدود 140 میلیون ریال سعودی بود که صندوق 70 میلیون ریال آن را برعهده گرفت.
در سال 2015، این صندوق با توجه به کمبود برق در تونس در ساخت یک نیروگاه برقی‌ـ گازی با دولت این کشور همکاری کرد. مبلغ مورد نیاز برای ساخت این نیروگاه 1346 میلیون ریال بود که صندوق سعودی 483 میلیون ریال آن را تقبل کرد.
 
2‌ـ سازمان امداد جهانی اسلامی 
در سال 2015، این سازمان در راستای بهبود وضعیت آموزشی و پرورش در تونس کارگاه‌های آموزشی برای معلمان پایه‌های گوناگون این کشور برگزار کرد تا آنها با آخرین روش‌های آموزشی آشنا شوند. همچنین به منظور ارتقای وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان تعدادی از کلاس‌های مدارس را به ویدیو پروژکتور و دیگر تجهیزات جنبی مجهز کرد و به وزارت آموزش و پرورش تونس به منظور چاپ کتاب‌های درسی جدید بر اساس روش‌های آموزشی مدرن کمک کرد؛ این موارد از جمله اقدامات این سازمان در کشور
 است. 


قاضی دادگاهی در شهر «بولونیا» ایتالیا به دلیل ضدیت با پوشش روسری یک وکیل کارآموز 25 ساله مسلمان، او را از دادگاه اخراج کرد. در ادامه انتشار گاه و بیگاه اخبار اسلام‌هراسی در کشورهای غربی، خبرها از شهر «بولونیا» حاکی از آن است که قاضی دادگاهی در شهر بولونیا ایتالیا، به وکیل کارآموز مسلمان فرمان داد اگر خواهان حضور در جلسه دادگاه است، باید حجاب اسلامی و روسری را از سر بردارد. «عصما بلفکیر» 25 ساله و مغربی‌تبار، اظهارنظر اسلام‌ستیزانه قاضی ایتالیایی را نپذیرفت و حفظ حجابش را به حضور در دادگاه ترجیح داد. ایتالیا از جمله کشورهایی است که مدعی آزادی بیان و عقیده است؛ اما در عمل رفتارهای نژادپرستانه علیه مسلمانان در این کشور در ابعاد گسترده‌ای صورت می‌گیرد.
 آمریکا: وضعیت بحرانی کهنه‌سربازان
وضعیت بحرانی سربازان آمریکایی که در خارج از مرزهای این کشور به کار گرفته شده‌اند یا همان کهنه‌سربازان هر روز وارد مراحل جدیدی می‌شود؛ چنانکه در کنار بحران‌های اقتصادی و بیکاری برای آنان با چالش‌های روانی نیز مواجه شده‌اند. گفتنی است، در آمريکا بيش از 80 زندان براي بازپروري کهنه‌سربازان اين کشور وجود دارد که دچار آسيب‌هاي روحي و رواني‌اند يا به اعتياد مبتلا شده‌اند. در همین چارچوب، «کِرِگ اَپل» کلانتر شهر آلباني مرکز ايالت نيويورک آمريکا می‌گوید: «ما اين زنان و مردان جوان را به آن سوي آب‌ها مي‌فرستيم و آنها وقتي که به کشور باز‌مي‌گردند، مشکلات گوناگونی همانند خشونت در خانه، اختلال استرسي پس از ضايعه رواني (PTSD) و اعتياد به مواد مخدر دارند. آمارها نشان می‌دهد، بسیاری از کهنه‌سربازان بازگشته از جنگ‌هایی همچون افغانستان و عراق در آمریکا به خیابان‌خواب‌هایی مبدل شده‌اند که در فقر مطلق به سر می‌برند.
هلند: حمله افراط‌گرایان به مساجد
هلند از جمله کشورهای اروپایی است که سیاست‌های ضد اسلامی دولتمردانش موجب شده است اسلام‌ستیزی در جامعه به شدت افزایش یابد که محورهای آن را حمله به مساجد و مراکز دینی مسلمانان تشکیل می‌دهد. برای نمونه، یک گروه وابسته به جنبش راستگرای افراطی در هلند در اقدامی اسلام‌ستیزانه به نصب آدمکی موهن بر درب یکی از مساجد واقع در شهر آمستردام مبادرت کرد. یک گروه وابسته به جنبش راستگرای افراطی در هلند، پلاکاردی با مضمون نژادپرستانه و اسلام‌ستیزانه و آدمکی با سر بُریده را بر درب مسجد امیر سلطان در شهر آمستردام واقع در این کشور آویزان کردند. گروه افراط‌گرای مذکور سپس تصویر پلاکارد را همراه با نوشته «سر بریدن» در شبکه اجتماعی نیز به اشتراک گذاشت. بسیاری از دولتمردان انگلیس به طور رسمی علیه اسلام موضع‌گیری کرده و خواستار حذف مسلمانان از کشور شده‌اند.
 آمریکا: تمدید قانون جاسوسی
در اقدامی که بسیاری آن را ادامه روند سیاست‌های ضد بشری آمریکا می‌دانند و نقض‌کننده همه قوانین حقوق بشری است، مجلس سنای آمریکا به تمدید شش ساله قانون جاسوسی از ارتباطات مظنونان خارجی «تروریسم» رأی مثبت داد که به امضای ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز رسید. در ماه‌های گذشته، میان فعالان حقوق شهروندی و گروه‌هایی که حفظ امنیت ملی را مقدم بر حفظ حریم خصوصی افراد می‌دانند، درگیری‌هایی صورت گرفته است. این مباحثات به دنبال افشاگری‌های «ادوارد اسنودن»، تحلیلگر سابق اطلاعاتی سیا درباره برنامه‌های گسترده جاسوسی آمریکا از شهروندان مطرح شد. بند جنجالی «702» در این قانون به آژانس امنیت ملی آمریکا اختیار می‌دهد رایانامه‌ها و دیگر تماس‌های مظنونان ادعایی اقدامات تروریستی را از شرکت‌های آمریکایی، مانند «فیس‌بوک» یا «آلفابت» دریافت کنند. نهادهای حقوق بشری این قانون را زمینه‌ساز نابودی حریم خصوصی و آزادی ساختارهای اطلاعاتی برای جاسوسی از همه اقشار جامعه و حتی مردمان دیگر کشورها می‌دانند.