سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه بارها اعلام کردم، ایران امن‌ترین کشور جهان است، گفت: آسایش و امنیت کنونی کشور به برکت خون پاک شهیدان دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم محقق شده است که با نثار جان خود آسایش را به مردم تقدیم کردند. ما  برای به دست آوردن این امنیت بیش از 220 هزار شهید تقدیم نظام و انقلاب کرده‌ایم.

  امین پناهی/ یک‌ـ سحرگاه روز شنبه(25/1/97) خبری در رسانه‌ها منتشر می‌شود مبنی بر اینکه آمریکا با همکاری فرانسه و انگلیس مناطقی از سوریه را موشکباران کرده است. این در حالی است که سوریه به مدد جبهه مقاومت در چند ماه اخیر در بیرون راندن تروریست‌ها از خاک خود موفق عمل کرده و در واقع می‌توان گفت، پیروز این میدان است. موشکباران کمتر از یک ساعته غرب را می‌توان نمایشی پوشالی برای ارضا و اقناع دولتمردان عربستان سعودی دانست که از سوی رهبران جنایتکار چند دولت غربی صورت می‌گیرد و همه هدف آن حفظ دلارهای عربستان برای دولت‌های غربی است.
دو‌ـ با نگاهی به تحولات سال‌های اخیر منطقه غرب آسیا در می‌یابیم که قبیله سعودی که روز به روز در حال افزایش سلطه بر ملت خویش به واسطه اصلاحاتی است که طی آن بیش از آنکه به فکر مردم باشد، در فکر منافع شخصی و سلسله‌ای خویش است، در رؤیای خام سروری جهان عرب و منطقه غرب آسیاست. از این رو پس از بر سر کار آمدن دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا دست به دامان او و دولتش شده تا به واسطه خرید سلاح از این کشور و انبار کردن آن، جایگاهی برای خویش بیابد. در طرف دیگر، تاجری را در قامت رئیس‌جمهور آمریکا می‌بینیم که بی‌هیچ ملاحظه‌ای به دنبال دریافت پول از سرانِ عربستان است که به گفته خودش برای دولت آمریکا حکم گاو شیردهی را دارد که همه تلاشش دوشیدن آنهاست و برای رضایت این گاو حاضر است هر گونه قانون‌گریزی و واکنش‌های بین‌المللی را تحمل کند تا به شیر بیشتری از آنها دست یابد.
سه‌ـ پس از پایان دفاع مقدس و از زمانی که امنیت بر بخش‌های گوناگون ایران اسلامی گسترده می‌شود، کسانی که در بحبوحه جنگ به لانه‌های خود خزیده و پناه گرفته بودند، به صورت جسته و گریخته این نظریه را مطرح می‌کنند که دیگر در دوران صلح نیازی به موشک نیست و باید از آن دست کشید. این نظریه البته به همین افراد ختم نمی‌شود؛ بلکه عده‌ای که در جنگ نقش‌های پررنگی هم داشته‌اند، چنین مطرح می‌کنند که دوره موشک تمام شده و دوره گفتمان است و از گفت‌وگو و مذاکره صحبت می‌کنند. این نوع از صحبت‌ها و نظریه‌پردازی‌ها در برهه‌های گوناگون سیاسی کشور گاه کم‌رنگ‌تر و گاهی پررنگ‌تر می‌شود. جالب اینجاست که طرف محتمل این گفت‌وگوها، خود صاحب انبارهای انباشته از موشک‌هایی است که قطعاً این جنگ‌افزارها را برای جنگ‌های پیش رو انبار کرده‌اند. تجربه نشان داده است، هرگاه افرادی با این تفکرات بر سر کار می‌آیند، کشور بیشتر در معرض خطر جنگ قرار می‌گیرد یا حداقل جمهوری اسلامی محور شرارت یا حامی تروریست خوانده می‌شود. 
چهار‌ـ سیاست کلان نظام اسلامی بر اساس آموزه‌های دینی این است که خود را از نظر نظامی و تجهیزات روز به روز قوی‌‌تر و مقتدرتر از گذشته کند. تا جایی که مستکبران و سرکردگان زبون رژیم صهیونیستی حتی توانایی فکر کردن به جنگ با جمهوری اسلامی را ندارند؛ چرا که می‌دانند دیگر دوره بزن در رو تمام شده و اگر اشتباهی از آنها سر بزند، به منزله پایان عمر این رژیم خواهد بود.
با نگاهی به اوضاع جهان به سادگی می‌توان دریافت، دیگر دوره و زمان دوقطبی دیدن جهان به پایان رسیده است. به مدد انقلاب اسلامی و بیداری کشورهای منطقه و اتکای ملت‌ها به توان خویش دیگر همه می‌دانند کسی ظلم را بر نمی‌تابد و این تازه آغاز راه است؛ البته جنایتکاران هر چند همواره ژست می‌گیرند که طرفدار مذاکره‌اند، اما باید بدانیم اینها جز زبان زور چیز دیگری را متوجه نمی‌شوند. این یعنی باید ابرقدرت‌های پوشالی که از سایه خودشان هم واهمه دارند، منتظر موشک در قبال موشک‌های‌شان باشند.


  حسین عبداللهی‌فر/ سخنگو و معاون اول قوه قضائیه تأخیر در برخورد با احمدی‌نژاد را حکمت و نه مصلحت نامید. تفاوت میان دو واژه در یک پرونده قضایی، آن هم برای شخصیت سیاسی و مشهور بسیار زیاد است. مصلحت‌سنجی در این زمینه می‌تواند دلایلی، مانند ناتوانی در برخورد، ملاحظات سیاسی، امنیتی، احترام خاص، ترس از واکنش‌های احتمالی، پیامدهای اجتماعی و... داشته باشد.
اما مفهوم حکمت کاملاً برعکس، هرگونه مصلحت‌سنجی‌های بی‌مورد را رد کرده و بر مواردی اشاره دارد که ابعاد آن هنوز مشخص نشده است. نکات و مسائلی که زمان از آن پرده برخواهد داشت و در حال حاضر حداقل برای همگان روشن نیست.
پرسشی که در این زمینه وجود دارد، این است که چه مسائل حکمت‌آمیزی می‌تواند وجود داشته باشد که برخورد نکردن با احمدی‌نژاد را تا این حد به تأخیر انداخته و شائبه وجود برخی مصلحت‌سنجی را ایجاد کرده است؟!
اگرچه دستگاه قضایی تاکنون در این زمینه توضیحی نداده و نگارنده هم قصد گمانه‌زنی درباره حکمت‌های سیاسی و حقوقی مدنظر مسئولان قضایی را ندارد؛ اما واقعیت این است که تقاضای برخورد با احمدی‌نژاد از سطح نخبگی و جریان‌های سیاسی گذشته است. امروز مطالبه برخورد با وی به دامنه جامعه کشیده شده و برای بسیاری از جوانان قابل
 هضم نیست. 
زمانی اصلاح‌طلبان به عنوان مخالفان دیرینه وی خواستار برخورد با وی بودند و به نکاتی اشاره می‌کردند، از جمله اینکه اگر شخص دیگری جای او بود یا یکی از عناصر وابسته به آنها کارهای احمدی‌نژاد را انجام می‌داد، با بدترین شکل ممکن با او برخورد می‌شد. اصولگراها نیز همین اعتراضات را البته با دلایلی متفاوت مطرح می‌کردند. آنها بیشتر موضوع هزینه‌هایی را پیش می‌کشند که احمدی‌نژاد هر روزه برای نظام ایجاد می‌کند، در حالی که برخورد با وی می‌تواند هزینه کمتری داشته باشد. این در حالی است که:
1ـ برخورد حکمت‌آمیز و پرهیز از هر گونه تعجیل در این زمینه نشان داده که دایره مطالبه‌گران برخورد با احمدی‌نژاد هر روز و از پس هر اقدام او وسیع‌تر شده و برای نظام اسلامی دامنه این مطالبه‌گری بسیار مهم است؛ چرا که روش نظام در گذشته نیز بر میل عمومی و رسیدن مردم به تحلیل درست دلالت داشته است.
2ـ احمدی‌نژادی‌ها نشان داده‌اند که هرچه نظام، صبر و تحمل بیشتری از خود نشان داده، آنها ظرفیت خود را کاهش داده و رفتار سؤال‌برانگیز دیگری از خود بروز داده‌اند؛ موضوعی که برخورد با وی را منطقی و حقوقی جلوه می‌دهد. 
3ـ نکته مهم‌تر اینکه روند تندتر شدن مواضع و رفتارهای احمدی‌نژادی‌ها می‌تواند حکایت‌کننده تلاش آنها برای برخورد تند باشد که به اصطلاح وادارسازی طرف مقابل به واکنش دلخواه تعبیر می‌شود. از این منظر، آنها خواستار اقدام شتاب‌زده و پیش از موعد دستگاه قضایی هستند تا نتیجه محاکمات خود را نیز سیاسی جلوه دهند. احمدی‌نژاد به خوبی می‌داند که ادامه روند کنونی به تنگ شدن حلقه برخورد منجر شده و به زودی نوبت وی نیز فرا می‌رسد؛ از این رو تلاش می‌کند این اتفاق را از مسیر طبیعی خود منحرف کرده و اجازه ندهد پرونده وی به شکل حقوقی بسته شود؛ چرا که نه تنها وی را برای همیشه از قدرت محروم می‌کند؛ بلکه مطرود ملت و تاریخ نیز خواهد کرد و این چیزی است که وی به شدت از آن
 بیمناک است.

حسن خدادی/ امام خامنه‌ای در دیدار اخیر خود با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح اقتدار، امنیت، عزت و توانایی کافی در زمان لازم را اهداف اصلی نیروهای مسلح برشمردند و دوران کنونی را دوران «عزت جمهوری اسلامی ایران» دانستند و فرمودند: «علت تهاجم‌های بی‌سابقه کنونی بر ضد نظام اسلامی، قدرت روزافزون این نظام است؛ زیرا دشمنان از این قدرت فزاینده به ‌شدت احساس خطر کرده‌اند و حملات خود را افزایش داده‌اند.»(19/1/۱۳۹۷)
در اسلام یکی از پایه‌های ایمان و تقوا، عزت نفس و کرامت انسانی معرفی شده است که در صورت خدشه‌دار شدن آن، علاوه بر متزلزل شدن پایه‌های ایمان و اعتقاد فرد، بستری مناسب برای سوءاستفاده و چیره شدن ستمگران و ظالمان فراهم می‌شود؛ از این‌ رو اسلام تأکید و سفارش‌های فراوانی بر عزت نفس مسلمانان و سعی در حفظ و پاسداری از آن کرده است.
منشأ حقیقی عزت/ در اندیشه الهی و سیاسی امام خامنه‌ای، عزت واقعی از آن خداوند است و منشأ الهی دارد. اوست که عزت را به انسان‌ها می‌بخشد؛ ولی در این مسیر، خود انسان‌ها بستر عزتمندی را در خود ایجاد می‌کنند. ایشان در این‌باره طبق آیات مبارک کلام‌الله مجید می‌فرمایند: «عزت مال خداست؛ تعز من تشاء و تذل من تشاء، او عزت می‌دهد، از خدا عزت بخواهید.»(14/4/۱۳۹۰) در واقع، معظم‌له دو موضوع اساسی را در زمینه‌ عزت واقعی بیان می‌دارند که عبارت است: ۱ـ عزت واقعی منشأ الهی داشته و اختیار عطای آن به انسان‌ها در ید قدرت اوست؛ ۲ـ انسان‌ها و مسلمانان عزت واقعی را باید از خداوند متعال طلب کنند نه شخص دیگری؛
متأسفانه، برخی افراد در داخل کشور و برخی حاکمان کشورهای اسلامی منطقه، با غفلت از راه درست و منشأ حقیقی عزت، به بیراهه می‌روند و سعی می‌کنند عزت را از غیر منشأ حقیقی آن کسب کنند؛ به گونه‌ای که در نقطه مقابل، معظم‌له مطابق با آیات و روایات اسلامی در جای جای سخنان و نظرات خویش بر منشأ الهی داشتن عزت و ردّ منشأ دیگر آن تأکید کرده‌اند.
عزت یا غرور ملی؟/ ضروری است بین برداشت درست و حقیقی از عزت در دو دیدگاه اسلامی و غیر اسلامی تفاوت قائل شد. اصل «عزت» در برابر اصل مادی‌گرا و اومانیستی «غرور ملی» غرب قرار دارد. رهبر معظم انقلاب در این‌باره می‌فرمایند: «ما نمی‌خواهیم عزت‌مان را با تکیه بر نژاد و ناسیونالیسم و حرف‌هایی که متأسفانه همه‌ دنیا با تکیه به آنها دور خودشان یک حصار می‌کشند، ثابت کنیم. فلان کشور اروپایی ثابت می‌کند که نژاد من برترین است. آن یکی می‌گوید نخیر، نژاد من برترین است... نه، ما برای خودمان، عزت را بر اساس اعتقاد و ایمان توحیدی که خاصیت و شاخصه‌ تفکر اسلامی است و دل بستن به خدا و محبت به بندگان و خلایق الهی و لزوم خدمت به آنها قائلیم.»(18/4/۱۳۷۰)
بنابراین، اصل عزت در حاکمیت ارزش‌های اسلامی، عمل به دستورات دین، تقویت هنجارهای اخلاقی و تقوا تحصیل می‌شود. در عرصه بین‌المللی روشن‌ترین تعریف عزت، حفظ شأن و موقعیت جامعه و دولت اسلامی در نظام بین‌الملل است. از خودبیگانگی و مرعوبیتی که نظام استکبار طی قرن‌ها به مسلمانان القا کرده، مهم‌ترین آفت عزت است که غربی‌ها حساب‌شده و از روی برنامه برای مسلمانان طرح‌ریزی‌ کرده‌اند. 
همچنین سه اصل محوری عزت، حکمت و مصلحت، زیربنای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل داده است. از این سه اصل، عزت در رتبه‌ اول قرار می‌گیرد. اصولاً منطق به انسان حکم می‌کند کاری که در آن عزت حاصل نمی‌شود و حتی برعکس، خواری و ذلت را نصیب انسان می‌کند، ارزش پیگیری ندارد، چه برسد به آنکه انسان برای آن برنامه‌ریزی هم بکند؛ از این رو عزت در سیاست خارجی جایگاه اول را از آن خود می‌کند و منافعی که بدون لحاظ این اصل متعالی تحصیل شود، زودگذر و موقتی است؛ ولی عزت و در نتیجه، هویتی که از این اصل برمی‌آید، همیشگی و پایدار است و قضاوت مثبت سایرین درباره‌ یک کشور در صحنه‌ نظام بین‌الملل را سبب می‌شود.

 نمادشکنی در اصلاحات
صادق زیباکلام در پاسخ به این پرسش که آقای عارف نماد اصلاح‌طلبی در انتخابات مجلس دهم بود، آیا باید این نماد تغییر کند یا خیر، یادآور شد: «اصلاً این نماد تغییر کرده است. من تردید دارم که شخص آقای عارف همین الآن اگر انتخابات شود، بتواند آن موفقیت سال 94 را کسب کند. همچنان که تردید دارم آقای خاتمی بتواند مثل عصای موسی معجزه سال 94 را دوباره خلق کند.» زیباکلام در پاسخ به این پرسش که آیا پزشکیان می‌تواند به جای عارف نماد اصلاح‌طلبی در انتخابات مجلس آینده شود، گفت: «خیر، جریان اصلاحات را باید از حالت فردی خارج کنیم.»

سلفی حقارت تکمیل شد
به تازگی اتحادیه اروپا سلفی حقارت نمایندگان اصلاح‌طلب را تکمیل کرد و بار دیگر تحریم‌های خود علیه کشورمان را تا پایان آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی تمدید کرد. این محدودیت‌ها شامل فریز کردن دارایی ۸۲ نفر ایرانی و یک نهاد و همچنین اعمال محدودیت سفر برای اشخاص قرار گرفته شده در فهرست تحریم می‌شود. «احمد مازنی» نماینده روحانی اصلاح‌طلب که در این سلفی حضور داشت، در دفاع از کار خود مطرح کرد: «خانم موگرینی، نماینده اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف بود. این تصویر علاقه نمایندگان ملت ایران به روابط عمیق و محترمانه با مردم قاره سبز را نشان می‌دهد.» 

روزگار موشک گذشته؟!
شلیک موشک‌های ائتلاف آمریکا به سوریه نشان داد، با وجود اینکه برخی از جریان‌های فکری دنبال آن بودند، روزگار موشک پایان نیافته است و دشمن همچنان پای میز مذاکره به وعده‌های خود عمل نمی‌کند؛ اگر سوریه مجهز به سامانه قدرتمند موشکی بود، شاید آمریکا هرگز جرئت نمی‌کرد به سمت او موشک‌پرانی کند. یاد کنیم از مرحوم هاشمی و آن حرف سست و غلطی که عناصر نفوذی در دهان او گذاشتند و آمریکایی‌هایی چون جان کری را ذوق‌زده کردند. هاشمی، هم خواستار کاهش و انتقال بودجه نظامی به توسعه اقتصادی شده و هم ادعا کرده بود روزگار امروز، روزگار مذاکره و گفتمان است، نه روزگار موشک! رهبر حکیم انقلاب همان زمان پاسخ این منطق غلط را دادند و فرمودند: «اینکه بگویند فردای دنیا، فردای مذاکره است، یا از روی ناآگاهی است یا خیانت.»

شش ماه حرف
شهردار نجفی طی حدود شش ماهی که در شهرداری تهران حضور داشت، تنها پروژه‌ای را که بدون کم و کاست و با اختصاص کافی وقت انجام داد، پرونده‌سازی و اتهام‌زنی علیه شهرداری و شورای شهر سابق تهران بود! اگرچه شهردار نجفی و اصلاح‌طلبان شورای شهر بارها درباره این گزارش و آن چند پرونده که بیت‌الغزلی به نام «فساد قالیباف» داشت، صحبت کردند؛ اما حتی یک برگ سند درباره مفاسد اشاره شده را به افکار عمومی ارائه نکردند. آغاز نکردن حتی یک پروژه کلان در تهران بزرگ طی شش ماه گذشته، مختل شدن برخی روندهای روتین شهرداری در خدمت‌رسانی به مردم، مانند جمع‌آوری نکردن زباله یا خدمت‌رسانی نامناسب در روزهای برفی زمستان امسال و نیز حاشیه‌دار شدن فرآیندهای مدیریتی و اجرایی شهرداری تهران، از جمله ناکارآمدی‌های یک مدیر سیاسی است.

 تفکر بسیجی در سوریه
دکتر سعید جلیلی گفت: «چند سال قبل، در اوج بحران سوریه و در حالی که بسیاری از مسئولان سوری ترور شده بودند و حتی بعضی از مقامات دولتی این کشور نیز فرار کرده بودند، به دمشق رفتم و با بشار اسد دیدار کردم. به ما اعلام کردند به چند ملاقات دیپلماتیک اکتفا کنید و جای دیگری نروید؛ اما سردار همدانی به من گفت بیا با مسئولیت من به حرم حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) برویم. توفیقی حاصل شد و به زینبیه رفتیم. بعد از این اتفاق، خود مسئولان سوری تعجب کردند که ما باچه محاسبه‌هایی این کار را کردیم! در آن شرایط، نماد تفکر بسیجی، سردار همدانی می‌گفت نظام سوریه باقی می‌ماند و سقوط نمی‌کند. ما می‌توانیم مانع سقوط آن شویم. این حرف او شعار نبود؛ این را در عمل نشان داد.»

 هراس از تک رأی اصولگرایان!
مهدی چمران عضو علی‌البدل شورای شهر تهران است، فردی که با مدیریت توانمندش در دوره‌های دوم و سوم و سه سال از دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران، ریاست این شورا را بر عهده داشت. اما اصلاح‌طلبان نگران ورود وی به شورای شهر تهران هستند؛ زیرا او توانایی اداره این مجموعه ناکارآمد 21 نفره را دارد. محمدعلی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز درباره این هراس اصلاح‌طلبانه نوشت: «جدای از اینکه شهردار تهران چه کسی خواهد بود، یکی از بدترین استدلال‌ها که از شورای شهر تهران شنیده می‌شود این است که اگر یکی از اعضای شورا، شهردار شود، ممکن است سر لیست اصولگرایان که در لیست علی‌البدل هست، عضو اصلی شورا شود. حرف تلخی است که با جامعه مدنی و اصلاح‌طلبی هیچ تناسبی ندارد. یک زمانی شعار اصلاح‌طلبی زنده‌باد مخالف بود. در بحبوحه بداخلاقی‌ها و هیاهوها اولیه‌ترین اصول آرمان‌های اصلاح‌طلبی و دموکراسی‌خواهی در حال فراموشی است. من معتقدم حتی اگر یکی از اعضا داوطلبانه استعفا دهد تا یک مخالف وارد شورا شود، اصلاح‌طلبانه‌تر از آن است که شورا بی‌حضور جناح مخالف باشد.» کواکبیان نماینده تهران در مجلس هم نوشت: «اعضای محترم شورای شهر تهران، تهران مظلوم را از بلاتکلیفی درآورید؛ زمان را از دست ندهید؛ نگران یک رأی اصولگرایان در شورای 21 نفره نباشید و با رأی قاطع به محسن هاشمی، گروه‌های فشار صاحب قدرت را خلع سلاح کنید.» محمد علیخانی، عضو شورای شهر تهران  نیز گفت: «هفت ماه از عمر شورای شهر گذشته است و در این دوران با مشکلات زیادی روبه‌رو بودیم.» 
مدعیانی که مردود شدند
کامران باقری‌لنکرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت نهم، درباره رفتارهای اخیر احمدی‌نژاد و اطرافیانش، اظهار داشت: «استادم مرحوم آیت‌الله حائزی‌شیرازی مکرر می‌فرمودند؛ این انقلاب پادگان آموزشی برای ظهور است. اگر کسی نتوانست پشت ‌سر ولی‌فقیه حرکت کند، بداند که توفیق حضور در سپاه حضرت صاحب‌الامر(روحی لتراب مقدمه الفداء) را نیز در عصر ظهور نخواهد داشت.» وی افزود: «این آزمون مکرر در مکرر در این چهار دهه پس از پیروزی انقلاب، چه در عصر امام راحل(قدس سره) و چه در عهد رهبر فرزانه انقلاب اسلامی رخ داده است و متأسفانه بسیاری از مدعیان که حتی دم از مولای غایب(صلوات‌الله‌علیه) می‌زدند، در این آزمون مردود شده‌اند. «باقری‌لنکرانی با بیان اینکه، وقتی انقلاب اسلامی درگیر جنگ اقتصادی است و وقتی دشمنان فراوان نظام در هر سو در پی رخنه و ایجاد آشوبند، فهم اینکه باید چشم به ولی داشت و با او حرکت را تنظیم کرد، چندان سخت نیست، گفت: «در شرایطی که بی‌تدبیری اقتصادی برخاسته از عدم اطاعت از اوامر رهبری و درک شرایط جنگ اقتصادی گریبان کشور را گرفته، شخصیت‌محوری و طرح حاشیه‌ها چه‌ جایی دارد؟ ما همین هفته هفت اهورایی در دفاع از حرم تقدیم کردیم. آیا توهمات اجازه می‌دهد تحلیل درستی از جهان داشته باشیم؟» وزیر بهداشت دولت نهم تصریح کرد: «آیا این بست‌نشینی‌ها به حفظ کیان نظام کمک می‌کند، یا دشمنان ما را متوهم می‌نماید؛ توهم‌هایی که آثارش را در گفتار و نوشتار فرعون‌های زمان می‌بینیم؟ باید بدانیم حتی اگر خود را محق هم بدانیم و اگر مؤمنیم نمی‌توانیم به هر کاری دست بزنیم. بعید می‌دانم «تکرار می‌کنم» دوباره معجزه کند.»