رمز موفقیت ایرانی‌ها
ایرانی‌ها راه مبارزه و مقاومت در برابر ابرقدرت‌ها، به ‌ویژه آمریکا را انتخاب کردند و ما مسیر سازش را برگزیدیم.
فهوی حسین، روزنامه‌نگار مصری درباره تفاوت کشورهای عربی با ایران نوشته است، ایرانی‌ها راه مبارزه و مقاومت در برابر ابرقدرت‌ها و ما مسیر سازش را برگزیدیم، ما هر سال مزد خیانت‌مان به اعراب را در قالب چهار میلیارد کمک بلاعوض می‌گرفتیم و ایرانی‌ها از همان اول فشار سیاسی، اقتصادی و جنگ نابرابر را تجربه کردند. اما امروز ایران از یک قدرت منطقه‌ای به یک قدرت جهانی تبدیل شده که هیچ مشکلی در سطح منطقه و جهان بدون جلب نظر ایران حل شدنی نیست و نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا هر یک 64 بار عبارت ایران را در مناظره تلویزیونی خود به کار ‌بردند. ایران در تمام علوم استراتژیک، از هسته‌ای تا فضایی و... جزو ده کشور برتر جهان می‌باشند و در صنایع موشکی چهارمین قدرت جهان است. در منطقه جزیره امن و ثبات است و ما با وجود حمایت آمریکا دغدغه تهیه یک وعده قرص نان برای مردم‌مان داریم.
 واقعیت این است که وقتی رهبر یک کشور با همه فشارها به زمین و زمان باج ندهد، جایی برای نفس کشیدن دشمن باقی نمی‌ماند. کسی جرئت ندارد به خاک‌شان چپ نگاه کند.

میلیون‌ها داوطلب جنگ با تروریسم
سپاه پاسداران در حال حاضر نمی‌داند با صدها و هزاران داوطلبی که می‌خواهند از حرم‌ها و افراد مظلوم دفاع کنند چه کند.
خبرنگار نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» با انتشار گزارشی موضوع حضور رزمندگان مدافع حرم را بررسی کرد و با هجمه تبلیغاتی از جانب رسانه‌های ضد انقلاب و محافل حامی تروریسم با این توضیح که سپاه پاسداران در حال حاضر نمی‌داند با صدها و هزاران داوطلبی که می‌خواهند از حرم‌ها و افراد مظلوم دفاع کنند چه کند؟! در این باره از زبان یکی مسئولان اعزام نیرو به سوریه سپاه نوشت: «ما چاره‌ای جز ناامید کردن بیشتر داوطلبان اعزام نداریم، اگر دستور به محدود کردن جذب فقط نیروهای ویژه نبود میلیون‌ها نیرو عازم مناطق جنگی سوریه می‌شدند. بنابراین فرماندهان سپاه قدس تلاش می‌کنند که از میان داوطلبان، آموزش‌دیده‌ترین‌ها را برگزینند؛ افرادی که بتوانند مفاهیم تاکتیکی جدید برای دفاع از مظلومان را درک کنند.» در ادامه این گزارش این خبرنگار تأکید می‌کند: «البته همه داوطلبان ایرانی که جواب رد می‌شنوند، از رفتن به سوریه منصرف نمی‌شوند؛ بلکه بسیاری از آنان به صف انتظار داوطلبی می‌پیوندند که از شروع نبرد در سوریه شکل گرفته است. این مردان، یعنی شیعیان مشتاق شهادت، آماده نبرد در جنگی هستند که به نظرشان وظیفه‌ای دینی است.»

قدرت ایران یک واقعیت است
فدریکا موگرینی با حضور در نشست یهودیان آمریکا گفت از نگرانی‌های برخی نسبت به نفوذ ایران در منطقه آگاه است، اما ایران یک بازیگر مهم در منطقه است و این واقعیت تغییرپذیر نیست.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تأکید بر همکاری اروپا با رژیم صهیونیستی در مسائل امنیت منطقه مدعی شد که تا سال گذشته هیچ راهی برای اطمینان از اینکه ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند نداشتیم، اما امروز جامعه جهانی و سازمان انرژی اتمی، برنامه هسته‌ای ایران را از نزدیک رصد می‌کند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن ابراز اینکه از نگرانی برخی‌ها نسبت به نفوذ ایران در منطقه آگاه است، گفت: «ایران یک بازیگر پویا در منطقه است. این واقعیت به سبب دو عامل تاریخی و ژئوپلیتیک منطقه است و  تغییرپذیر نیست.» 
موگرینی مسئله اصلی را نحوه اعمال نفوذ ایران اعمال خواند و ابراز داشت: «ایران می‌تواند بین همکاری و تقابل یکی را انتخاب کند.» او با این ادعا که مردم ایران خواهان تغییرند افزود: «ایران می‌تواند تصمیم بگیرد به تهدید آمریکا و اسرائیل ادامه دهد، یا به‌طور مسئولانه در جهت نظم منطقه همکاری کند.» وی گفت: «معتقدم مردم ایران به همکاری علاقه‌مندند.»

سازمان ملل عمله «زر»، «زور» و «تزویر» است
اعتراف دبیرکل سازمان ملل چهره واقعی این سازمان را که قرار بود روزگاری حامی انسان‌ها باشد به طور مضحکی به مردم جهان نشان داد.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشت: «نام رژیم عربستان به سادگی از فهرست «ناقضان حقوق کودکان» که به خاطر جنایات در یمن اعلام شده بود، خارج می‌شود و دبیرکل سازمان ملل اعتراف می‌کند به خاطر اینکه امکان داشت بودجه برنامه‌های سازمان ملل قطع شود، این تصمیم را گرفته است! البته این نوع رفتار دوگانه سازمان ملل متحد برای ملت ایران تازگی ندارد.
 چشم بستن بر حملات شیمیایی رژیم صدام، صدور قطعنامه‌های ظالمانه علیه ملت ایران و سکوت در برابر فاجعه انسانی منا تنها بخش کوچکی از رفتار این نهاد است که همواره آلت دست استکبار و صهیونیسم بین‌الملل بوده است. اما این بار دبیرکل این سازمان به وضوح اعتراف می‌کند که سازمان ملل متحد در واقع عمله زر، زور و تزویر گشته و چهره واقعی سازمانی که قرار بود روزگاری حامی انسان‌ها باشد را به طرز مضحکی به تمامی مردم جهان نشان داد.»

دشمن به دنبال هضم و حذف انقلاب است
 قطعنامه 598 قطعاً بیانیه آدمی نیست که دارد یک شکست را قبول می‌کند، بلکه بیانیه آدمی است که تازه اسلحه برداشته و می‌خواهد با تمام قدرت به میدان برود.
حسین کچویان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در گفت‌وگویی درباره رویارویی ایران پس از جنگ با دشمن گفته است: «غربی‌ها بعد از قطعنامه و بر اساس طرحی که راجع به انقلاب‌های دیگر مثل چین پیاده کرده بودند، دنبال این افتادند که انقلاب اسلامی ایران را نیز کاملاً حذف کنند یا در سیستم خود هضم کنند ـ مانند کاری که اکنون بعد از توافق هسته‌ای دنبال می‌کنند ـ  و این کار را از طریق دامن زدن به همین مقوله‌های فرهنگی دنبال می‌کردند.
 بیانیه امام(ره) درباره قطعنامه 598 قطعاًً بیانیه آدمی نیست که دارد یک شکست را قبول می‌کند، بلکه بیانیه آدمی است که تازه اسلحه برداشته و می‌خواهد با تمام قدرت به میدان برود و این فوق‌العاده عجیب و غریب است. آقای هاشمی مکرر می‌گوید که من چند چیز را گفتم امام حل‌وفصلش کنند که یکی از آنها قضیه آمریکا بود.
 اما انگار امام با آگاهی به این قضیه، جواب آقای هاشمی را داده‌اند و برعکسِ خواسته او عمل کرده‌اند.

نفوذ ایران سبب نگرانی است
وزیر خارجه عراق می‌گوید سردار سلیمانی، مشاور نظامی و میهمان رسمی دولت عراق است، اما نماینده اوباما در ائتلاف می‌گوید: «نفوذ زیاد» ایران در میان گروه‌های مقاومت مردمی عراق، سبب نگرانی واشنگتن و بغداد شده است.
نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در ائتلاف ضدداعش در سالن کنفرانس خبری کاخ سفید حاضر شد و درباره آخرین وضعیت مبارزه با داعش در عراق و سوریه گزارش داد. مک‌گورگ ابتدا به روند عقب‌نشینی تروریست‌های داعش از مواضع خود اشاره کرد، سپس گفت: «بر اساس آخرین آمار آمریکایی‌ها، نیروهای داعش در ماه‌های اخیر، 20 درصد از اراضی تحت اشغال در سوریه و 40 درصد از تصرفات خود در عراق را از دست داده‌اند.» وی در ادامه به نبرد ارتش عراق و نیروهای مردمی این کشور برای بازپس‌گیری شهر فلوجه اشاره کرد و افزود: «گروه‌های مردمی (مقاومت) عراق عمدتاً شیعه هستند و ایران نفوذ بسیار زیادی در میان این گروه‌ها دارد، در تماسی که دیروز با سفارت‌مان در بغداد داشتم، این مطلب را متذکر شدم که هم ما و هم دولت عراق، در این باره نگرانند.» گفتنی است، «ابراهیم الجعفری» وزیر خارجه عراق هفته گذشته در دو نوبت متذکر شد که سردار «قاسم سلیمانی» به درخواست بغداد در این کشور حضور دارد.


حکم جالب یک قاضی
 برای مجرم فحاش
میثم جوادی، رئیس شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان گرمه طی حکم جالب توجهی با هدف اصلاح دو متهم جوان و پیشگیری از بزه جدید، دستور داد که هر یک از متهمان در محل دفتر اجرای احکام کیفری دادسرای گرمه یک صد مرتبه با دست خط خود متن عربی و فارسی بخشی از حدیث گوهربار پیامبر اکرم(ص) در جلد شصتم کتاب بحارالانوار صفحه 207 مبنی بر «ان الله حرم الجنه علی کل فحاش بذی قلیل الحیاء لا یبالی ما قال»؛ (خداوند بهشت را بر هر فحاش بی آبرو و کم‌شرمی که باکی از آنچه می‌گوید ندارد، حرام کرده است) را بنویسند.

اعضای مجلس خبرگان حقوق نمی‌گیرند
آیت‌الله محسن مجتهد شبستری درباره هجمه‌های وسیع رسانه‌های ضد انقلاب درباره دریافت حقوق بالای اعضای مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و بنده آن را قویاً تکذیب می‌کنم. این عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اعضای مجلس خبرگان رهبری حقوقی ندارند؛ از این رو انتشار این دسته از اخبار تنها به منظور منحرف کردن افکار عمومی صورت می‌گیرد.

مجلس از کم‌کاری دولت نگذرد
وزیر اقتصاد دولت اصلاحات در مصاحبه‌ای درباره عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: دولت روحانی گرچه همه اصول علمی لازم را نیز در تصمیم‌گیری‌ها و حرکت‌هایش مدّ نظر قرارداد، ولی نقطه گره کارش این بود که کارهای صحیح را با سرعت کم و کم‌تحرکی انجام می‌داد. امروز پس از گذشت نزدیک سه سال نرخ تورم کاهش جدی یافته، اما مشکلات دیگر به قوت خود باقی است، رکود پابرجاست، نقدینگی رشد سنگینی کرده و واحدهای تولیدی در گرفتاری به سر می‌برند، تنگنای مالی هنوز مانع بزرگ اقتصاد است، بدهی‌های دولت پرداخت نشده، نظام تک‌نرخی مستقر نشده و وزیر صنایع پس از سه سال مسئولیت خود از فاجعه در صنعت یاد می‌کند. وی همچنین تأکید کرد: مجلس جدید نباید به سادگی از این موضوع عبور کند و باید با روش‌های مختلف آن را تشویق و تحریک کند تا حرکت مؤثرتری داشته باشد.

وقت زیادی نمی‌خواهد
نماینده مجلس نهم خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور در کانال تلگرامی خود نوشت: کشف اسامی مدیران آزمند و زیردستان هم‌سنخ‌شان و مبالغی که ظالمانه از کیسه مردم به حرام می‌خورند، وقت زیادی نمی‌خواهد، همت شما را می‌طلبد و کنار گذاشتن رودربایستی شرط توفیق است.

ورود اوباما
 به تبلیغات انتخاباتی
باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا پس از دیدار با «برنی سندرز»، رسماً از نامزدی «هیلاری کلینتون» در انتخابات ریاست جمهوری این کشور حمایت کرد تا به این ترتیب، اتحاد حول «کلینتون» به منزله گزینه نهایی دموکرات‌ها با سرعت بیشتری شکل بگیرد و آرای پشتیبان اوباما به سبد رأی کلینتون منتقل شود. گفتنی است، اوباما در یک پیام ویدئویی که در حساب کاربری هیلاری کلینتون منتشر شده است، کاندیداتوری کلینتون را واقعه‌ای تاریخی خوانده است.

ظریف مچکریم
ردّ درخواست روادید سه نماینده آمریکایی از سوی وزارت خارجه کشورمان سبب شد تا موج حمایت‌های مردمی از سیاست‌های وزارت امور خارجه در شبکه‌های اجتماعی به راه بیفتد و در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی از مسئولان کشورمان به دلیل این عملکرد و موضع‌گیری انقلابی تقدیر شود. استفاده از هشتگ‌های ظریف_متشکریم، زنده_باد_غیرت_ایرانی، ورود_ممنوع_آمریکا به همراه انتشار عکس‌نوشت‌ها و مطالبی با موضوع تحسین و تقدیر اقدام اخیر وزارت امور خارجه در صادر نکردن روادید برای نمایندگان آمریکا و تأکید بر به‌کارگیری این روند در مقابل رفتارهای طلبکارانه آمریکایی‌ها مورد توجه کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.

حکم قاطع رهبر انقلاب
پایگاه حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، حکم قاطع معظم‌له درباره عینیت اهانت به زوجات مطهرات پیامبر(ص) با اهانت به پیامبر(ص) را برای اولین‌بار در جدیدترین شماره خط حزب‌الله منتشر کرد. در این نشریه آمده است، رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش صدف کوثر ـ تکریم حضرت خدیجه(س) فرموده‌اند: «تعریض به سایر زوجات مطهرات پیغمبر(ص) نبایستی باشد. بالاخره زوجات پیغمبر محترمند؛ هر کسی به اینها اهانت کند ـ هر کدام‌شان باشد ـ به پیغمبر اهانت کرده؛ این را من قاطعاً عرض می‌کنم... امیرالمؤمنین(ع) با جناب عایشه آن رفتار را کرد... با زنی که به جنگ او آمده، این جور با احترام رفتار کرد. به خاطر اینکه همسر پیغمبر بود، والا امیرالمؤمنین(ع) که از کسی ملاحظه ندارد. بنابراین حتماً تعریض بایستی وجود نداشته باشد.»

تلاش کانادا برای رابطه با ایران
پایگاه خبری شبکه «سی‌بی‌سی نیوز» کانادا در گزارشی با عنوان «استفان دیون می‌گوید کانادا شروع به گفت‌وگوهای رسمی با ایران برای تجدید روابط کرده است» به انعکاس اظهارات وزیر خارجه کانادا در این رابطه پرداخته است. در این گزارش آمده است: «دولت هارپر، نخست‌وزیر سابق کانادا روابط خود با ایران را در سال 2012  قطع و دیپلمات‌های ایرانی را از کشور اخراج کرد؛ اما دولت ترودو تمایل خود برای تعامل دوباره با ایران را مخفی نکرده است ـ موضوعی که حتی یکی از وعده‌های انتخاباتی ترودو بوده است ـ و اکنون «استفان کوین» وزیر خارجه کانادا در گفت‌وگو با سی‌بی‌سی نیوز اعلام کرد، تماس‌های مقدماتی در این زمینه انجام شده است.» در ادامه این گزارش آمده است: «کوین روز جمعه عنوان کرد، گفت‌وگوها در سطح رسمی آغاز شده است.» 

سایه کدام جنگ
رضا سراج، کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی گفت: آقای روحانی معتقدند با قدرت دیپلماتیک، سایه شوم جنگ را از کشور دور کرده‌اند. ایشان گفتند: «در سال 93 و 94 قدرت سیاسی‌مان را به رخ جهانیان کشیدیم و توانستیم سایه شوم جنگ را از سر مردم دور کنیم» اما باید گفت: عدم بازدارندگی و توانایی برای پاسخ متقابل، به دست آوردن پیروزی سریع، حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و تأمین منافع حیاتی آمریکا (انتقال انرژی) از مهم‌ترین عوامل محاسباتی آمریکا برای تهاجم به یک کشور است. با این تفاسیر و هنگامی که سطح قدرت بازدارندگی و پاسخ متقابل ایران بالاتر از یک قدرت منطقه‌ای است و آمریکایی‌ها برای مجهولات خود درباره قدرت بازدارندگی ایران پاسخ لازم را ندارند، محاسبات آنان برای حمله به ایران بی‌نتیجه می‌ماند. ضمن آنکه برخلاف ادعای آقای روحانی، اوباما در 28 می ‌2014 در دانشکده نظامی «وست پوینت» اعلام کرد: آمریکا نمی‌خواهد مداخله کند و قصد دارد هدف‌های خویش را به دست بازیگران منطقه‌ای محقق کند.

باز هم مصادره اموال ایران
همزمان با آغاز تلاش دولت کانادا برای ازسرگیری رابطه با ایران، یک قاضی کانادایی با طرح این مسئله که حماس و حزب‌الله گروه‌هایی هستند که از سوی ایران حمایت می‌شوند، دستور داده است اموال و دارایی‌های ایران به خانواده‌های قربانیان حملات انجام‌شده از سوی این دو گروه اختصاص یابد. حکم این قاضی کانادایی علیه ایران پس از آن صادر شده است که خانواده‌های قربانیان حملات تروریستی در آمریکا اوایل امسال نیز در شکایت مشابهی علیه ایران به پیروزی رسیده بودند و این اقدام به شدت از سوی تهران محکوم شده است.
حکم صادرشده از سوی قاضی کانادایی شامل اختصاص 13 میلیون دلار از دارایی‌های غیردیپلماتیک ایران به خانواده‌های آمریکایی است که در بمب‌گذاری‌ها و گروگانگیری‌های بوئنوس‌آیرس، اسرائیل، لبنان و عربستان سعودی طی سال‌های 1983 تا 2002 میلادی، جان خود را از دست داده‌اند.

علت نپذیرفتن حجاج ایرانی
رئیس سازمان حج با بیان اینکه با وجود گذشت بیش از 9 ماه از فاجعه منا هنوز سرنوشت بسیاری از حادثه‌دیدگان کشورهای حاضر در حج تمتّع سال گذشته مشخص نیست و فقط وضعیت شهدا و حادثه‌دیدگان کشورمان به سرعت انجام گرفت که آن هم نتیجه بیانات تاریخی و قاطعانه رهبر معظم انقلاب بود، گفت: از جمله دلایلی که سعودی‌ها حاضر نشدند زائران ایرانی را بپذیرند، به سبب نگرانی از افشای آمار شهدای منا و ارتباط زائران کشورمان با سایر زائران بود.

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) اهمیت بسیاری برای فرهنگ قائل هستند و سخنان بسیاری در این‌باره ایراد فرموده‌اند. ایشان در دیدار اخیر خود (۱۶/۳/۹۵) با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمودند: «برادران عزیز، خواهران عزیز! در مسئله فرهنگ، بنده احساس یک ولنگاری می‌کنم؛ در دستگاه‌های فرهنگی، اعم از دستگاه‌های دولتی و غیردولتی یک نوع ولنگاری و بی‌اهتمامی در امر فرهنگ وجود دارد؛ چه در تولید کالای فرهنگیِ مفید که کوتاهی می‌کنیم، چه در جلوگیری از تولید کالای فرهنگی مضر که کوتاهی می‌کنیم. » در ادامه مهم‌ترین کم‌کاری‌ها و ولنگاری‌های حوزه فرهنگ را بررسی می‌کنیم.
الف‌ـ ضعف در تدوین دکترین فرهنگی جامع
ضعف و نارسایی در تدوین و تنظیم دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که هم از جامعیت برخوردار بوده و هم کاربردی باشد، یکی از کم‌کاری‌های مهمی است که حوزه فرهنگ در کشور را دچار آسیب‌هایی کرده است. در همین پیوند باید گفت: متأسفانه هنوز سند جامعی که تمام نیازهای فرهنگی جمهوری اسلامی را پوشش دهد، تدوین نشده است. غلبه بر این ضعف بسیار آسان بوده و همت مضاعف و جدی گرفتن حوزه فرهنگ مهم‌ترین پیش‌شرط لازم برای تدوین دکترین فرهنگی است. در این میان جمهوری اسلامی از نعمت ویژه‌ای برخوردار است؛ چراکه اگر در غرب اندیشکده‌ها و مراکز مطالعاتی گوناگون به دولت‌ها در تهیه دکترین‌ها و راهبردهای مورد نیازشان مشاوره می‌دهند، در جمهوری اسلامی وجود رهبرانی، مانند امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای به صورت شگفت‌انگیزی خلأ‌های راهبردی را پوشش داده است؛ به گونه‌ای که بررسی نظرات و دستگاه فکری ایشان برای تدوین هر دکترین و سند راهبردی در جمهوری اسلامی شرطی لازم است. 
ب‌ـ ضعف در حوزه مهندسی فرهنگی مورد تأکید رهبر انقلاب
مهندسی فرهنگی نامناسب و ضعف در این حوزه، یکی دیگر از کم‌کاری‌های مهم فرهنگی در کشور است. توضیح اینکه برخی معتقدند مدیریت مؤلفه‌های فرهنگ‌ساز جامعه امری محال یا حداقل غیرضروری است. اما در نقطه مقابل معظم‌له درباره امکان ایجاد تحولات فرهنگی می‌فرمایند: «فرهنگ یک ملت را می‌شود با عوامل تأثیرگذار به تدریج عوض کرد. یک ملتِ از لحاظ فرهنگی عزیز را به یک ملت توسری‌خور و ضعیف تبدیل کرد، متقابلاً یک ملت تنبل را می‌شود به یک ملت زرنگ تبدیل کرد، این رنگ ثابت لایزالی و لایزولی نیست.» (۸/۱۰/۱۳۸۳) رهبر انقلاب برای همین کار، یعنی مدیریت مؤلفه‌های فرهنگ‌ساز در جامعه سازوکاری با عنوان «مهندسی فرهنگی» معرفی کرده و یکی از مهم‌ترین تکالیف مسئولان را در درجه اول مهندسی فرهنگ کشور دانسته‌اند. 
ج‌ـ ضعف بنیه دانش و مطالعات فرهنگی
با وجود اینکه امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب نظریه‌ها و دیدگاه‌های بسیار زیادی در زمینه مطالعات و دانش فرهنگی ارائه داده‌اند، متأسفانه ضعف در این زمینه یکی دیگر از کم‌کاری‌هایی است که بر فرهنگ سایه انداخته و آن را با آسیب‌ها و آفات گوناگونی روبه‌رو کرده است. 
در این راستا، گفتنی است حوزه مطالعات نظری فرهنگ ملی کشور چندان ضعیف است که می‌توان علت مشکلات متعدد فرهنگی جامعه ایرانی را به این ضعف مفرط نسبت داد.

عزت، حکمت و مصلحت، اصول سه‌گانه حاکم بر دیپلماسی کشور باید در عرصه سیاست خارجی نیز حاکم باشد. این اصول که سال‌ها پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی آنها را مبتنی‌بر آموزه‌های دینی و ارزش‌های انقلابی تعیین و تبیین کردند، چراغ راهنمای دست‌اندرکاران دستگاه دیپلماسی کشور در تمامی دولت‌ها است. حاکم بودن این اصول در تمامی مراودات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در روابط دوجانبه یا چندجانبه، تأمین‌کننده استقلال کشور، عزت ملی، منافع ملی و در صدر این منافع، امنیت ملی خواهد بود. به یقین سیاست خارجی و دیپلماسی شکل گرفته بر مبنای این اصول، پویا و فعال بوده و از انزوا به دور است. انقلاب اسلامی و دستاوردهای مادی و معنوی آن از یک سو، موقعیت خاص و راهبردی جمهوری اسلامی و کشور ایران در منطقه غرب آسیا از سوی دیگر، تمامی شرایط و امکانات لازم برای پیشبرد سیاست خارجی برمبنای اصول سه‌گانه مذکور را تأمین می‌کند. در این میان، مهم عزم و اراده دولت‌ها و دست‌اندرکاران دستگاه دیپلماسی کشور است که بتوانند از این سرمایه‌های مهم مادی و معنوی، بهترین بهره را برای شکل‌دهی به یک سیاست خارجی پویا، فعال و عزتمند ببرند.
رویکردها و جهت‌گیری‌های دولت کنونی در عرصه سیاست خارجی، از ابتدای تشکیل به‌‌گونه‌ای بود که اکنون، برخی از کارشناسان و فعالان سیاسی، از دیپلماسی این دولت، با عنوان «دیپلماسی التماسی» یاد می‌کنند! مبنای شکل‌گیری این نوع دیپلماسی، تمرکز بر حل مشکلات کشور در اوضاع کنونی، به خصوص در حوزه اقتصاد، با استفاده از کمک‌های خارجی به ویژه غرب است. غربی‌ها و به خصوص آمریکایی‌ها سال‌ها انتظار چنین روزی را می‌کشیدند که در جمهوری اسلامی ایران، دولتمردانی به قدرت برسند که حل مشکلات ایران را، با مساعدت‌های غرب ممکن بدانند. این یک واقعیت است که در پرتو انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی با تشکیل یک جبهه قدرتمند ضداستکباری در برابر غرب، آمریکا و برخی کشورهای زیاده‌خواه اروپایی را به چالش کشید. در چند سال اخیر کشورهای سلطه‌گر اروپایی و آمریکا هیچ‌گاه در جهان اسلام و به‌ویژه در منطقه راهبردی غرب آسیا، تا به این اندازه، با چالش «نفوذ و حضور» مواجه نشده بودند. دو جریان مقاومت و بیداری اسلامی الهام گرفته از انقلاب اسلامی ایران در منطقه، غرب را در مسیر خارج شدن اجباری از منطقه به حرکت در آورده و حیات رژیم جعلی صهیونیستی را به نقطه پایانش نزدیک ساخته است. اکنون جمهوری اسلامی ایران به قدرت اول منطقه تبدیل شده و با توجه به روند رو به توسعه قدرت دو پدیده مبارک مقاومت و بیداری، روز به روز بر دامنه نفوذ و عرصه حضور میدانی جمهوری اسلامی ایران افزوده می‌شود. به طور قطع «دیپلماسی انفعالی» یک تهدید بزرگ برای موقعیت منطقه‌ای ایران خواهد بود. غربی‌ها با محوریت «طاغوت اعظم» و «شیطان بزرگ» یعنی دولت ایالات متحده، سال‌ها با دنبال کردن سیاست و راهبرد فشار ـ مذاکره به بهانه‌های مختلف، به دنبال رسیدن به نقطه‌ای بودند که کسانی در ایران پیدا شوند و راه‌حل مسائل کشور را، نشستن پای میز مذاکره با آمریکایی‌ها بدانند. در مقابل این راهبرد دشمن، رهبر فرزانه و دوراندیش انقلاب اسلامی، سیاست «ملت ایران اهل مذاکره است، اما نه با آمریکا» را، اعلام کردند و بر آن تأکید داشتند. دلیل اتخاذ این سیاست، «بد ذاتی»، «بد عهدی» و «اعتماد ناپذیربودن» دولت ایالات متحده از یک سو و نقشه‌ها و اهداف پنهانی آنان از بر پا کردن میز مذاکره با جمهوری اسلامی ایران از سوی دیگر بود.
 اما کسانی در این میان به صحنه آمدند که برای‌شان رسیدن به قدرت، بر منافع ملی و عزت ملی و استقلال کشور ترجیح دارد. این افراد همان کسانی بودند و هستند که حل مشکلات مردم را، در گرو مذاکره با آمریکا به‌عنوان «کدخدای جهان» دانسته، تصور می‌کنند با شیطان بزرگ می‌توان به توافق رسید. این افراد در رقابت‌های انتخاباتی سال ۱۳۹۲، به مردم وعده حل مشکلات در کوتاه‌ترین زمان از طریق برداشتن فشارهای خارجی و تحریم‌ها‌ را دادند. میزهای مذاکره در وین، نیویورک، ژنو و دیگر جاها بر پا شد و با وعده‌ها و تبلیغات رنگارنگ، چشم‌های برخی از مردم به سمت مذاکرات و نتایج حاصل از آن جهت داده شد، ماه‌ها و سال‌ها گذشت و اکنون بر همگان مشخص شده، که چرا رهبر معظم انقلاب مذاکره با آمریکا را برنمی‌تابیدند. در حالی که دولتمردان دولت یازدهم تصور می‌کردند با برجام در کشور گشایش حاصل می‌شود و به تعبیر رئیس دولت در دوره پس از برجام «هر روز کشور شاهد یک گشایش قابل شکرگزاری بوده»، اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاده است. دلیل آن نیز در سیاست و راهبرد طرف مقابل نهفته است. همان سیاست و راهبردی که هدف راهبردی‌اش از مذاکرات، تسلیم جمهوری اسلامی ایران به صورت گام‌به‌گام و متوقف کردن حرکت انقلاب اسلامی است. آیا آقای اوباما بهتر از این می‌توانست هدف راهبردی‌اش را رونمایی کند که گفت، اگر ایران می‌خواهد از منافع برجام بهره ببرد، باید به «روح برجام» عمل کند و روح برجام یعنی تغییر رفتار ایران در تمامی حوزه‌ها! این معنا را به شکل دیگری خانم «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی کاخ سفید بیان می‌دارد و می‌گوید: «ما به ایران اجازه نخواهیم داد که راحت و بدون دردسر و مشکل باشد.»
رفتارهای دولتمردان آمریکایی و دیگر هم‌پیمانان این کشور در دوره پسابرجام، نشان می‌دهد که آنان به بهانه‌های مختلف، فشارها بر جمهوری اسلامی ایران را حفظ خواهند کرد. دستبرد آمریکایی‌ها به دو میلیارد دلار از دارایی‌های ایران وضع تحریم‌های جدید به بهانه آزمایش‌های موشکی جمهوری‌ اسلامی و درخواست نمایندگانی در کنگره آمریکا مبنی‌بر وضع تحریم‌های جدید از آینده و نتایج مذاکره با آمریکا خبر می‌دهد. بر اساس چنین آینده قابل پیش‌بینی‌ای بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی، در خلال مذاکرات هسته‌ای با صراحت فرمودند: «کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در داخل است؛ نه در نیویورک و ژنو و وین.»
به نظر می‌رسد همین اندازه تجربه، برای پایان دادن به «دیپلماسی التماسی» کافی باشد. دشمن در دیپلماسی التماسی که طراحی کرده، از جمهوری اسلامی ایران تبعیت می‌خواهد و این تبعیت را با صراحت تحت عنوان «ضرورت امتیازدهی بیشتر جمهوری اسلامی برای رسیدن به گشایش» مطرح می‌کند! باید بدانیم اگر این مسیر ادامه پیدا کند و آن طور که عده‌ای تحت‌عنوان برجام‌های ۲ و۳ و... مطرح می‌کنند کار بخواهد پیش برود، از یک سو تمایل به کافران با تصور حل مشکل، به نصرت الهی از ملت ایران پایان خواهد داد و از سوی دیگر در صورت کوتاه آمدن در تمامی زمینه در برابر غرب، آنان هیچ مشکلی را برای ما حل نخواهند کرد. بر همین اساس است که رهبر معظم انقلاب، با قاطعیت برجام‌های ۲ و ۳ و ... را رد کرده و «اقتصاد مقاومتی» را تنها راه حل مشکلات کشور می‌دانند.