قیمت یک کودک در سازمان ملل چند دلار است؟!
سازمان ملل متحد در 13 خرداد با انتشار گزارشی، ائتلاف نظامی عربستان و متحدانش علیه یمن را به دلیل کشتار کودکان یمنی، در «فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان» قرار داد و ائتلاف سعودی را مسئول مرگ 60 درصد کودکان یمنی معرفی کرد.
 این انتقاد سازمان ملل از جنایات ائتلاف سعودی دوام چندانی نداشت و بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل یک هفته بعد در 20 خرداد از خارج شدن نام عربستان از فهرست سیاه «ناقضان حقوق کودکان» خبر داد و با این اقدام غیرمعقول افکار عمومی جهان را شگفت‌زده کرد. بان‌کی‌مون درباره  تصمیم خود گفت: این خطر وجود داشت که میلیون‌ها کودک با رنج ناشی از قطع بودجه برنامه‌های سازمان ملل در فلسطین، سودان جنوبی، سوریه، یمن و دیگر مناطق روبه‌رو شوند.
بر اساس آمار رسمی در جنگ یمن، ائتلاف عربستان تاکنون 750 کودک را به قتل رسانده که مسئولیت 60 درصد این کشتار، یعنی نزدیک به 500 نفر آنها به عهده عربستان است؛ این در حالی است که در آمار غیررسمی و ثبت نشده تعداد کودکانی که ائتلاف عربستان آنها را به قتل رسانده، بسیار بیشتر از آمار رسمی است. با تقسیم 100 میلیون دلار کمک عربستان به سازمان ملل بر 500 کودک قربانی شده، عدد دویست هزار دلار به دست می‌آید که نشان می‌دهد، یعنی قیمت یک کودک در سازمان ملل دویست هزار دلار است.

سردار سلیمانی 
 عراق را از چنگ داعش بیرون خواهد آورد
نشریه ایتالیایی «ایل جورناله» در گزارشی با عنوان «سلیمانی عراق را از چنگ داعش بیرون می‌آورد»، نوشت: «سردار سلیمانی به درخواست دولت عراق در کشور ما می‌جنگد تا به ارتش منظم این کشور مشاوره نظامی دهد.»
 ابومهدی المهندس، فرمانده نیروهای حشد الشعبی نیز در سخنانی خطاب به شبکه عرب‌زبان «السومریه» بر این موضوع تأکید کرد. این نشریه ایتالیایی در ادامه به نقل از المهندس آورد: «مستشاران ایرانی، تحت فرماندهی برادر عزیز، قاسم سلیمانی از همان ابتدای جنگ در کنار ما بوده‌اند. حضور وی به درخواست دولت و با توافق فرمانده نیروهای مسلح عراقی بوده و عراق قادر است دولت اسلامی(داعش) را مغلوب کند. ما هیچ خواسته‌ای برای پس از جنگ نداریم و فقط از فرایند سیاسی حمایت می‌کنیم.» روز ٢٢ ماه مه گذشته سید‌حمید حسینی، نماینده گروه چریکی حشدالشعبی بر نقش ایران و سردار سلیمانی در آزادسازی کشور از چنگ تروریسم و محافظت از تمامیت ارضی‌اش تأکید کرد و گفت: «ما محاصره شده بودیم و همه چیز را از دست داده بودیم؛ ولی این فرمانده شجاع با تمام قوایش به کمک ما آمد. من آشکارا می‌گویم که چنانچه جمهوری اسلامی ایران و رهبرش به ما کمک نمی‌کردند، امروز عراقی وجود نداشت.» 

چرا باید عقب‌نشینی کنیم!
معاون راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به فشارهایی که برای عقب‌نشینی از صنعت ماهواره‌سازی داریم، گفت: پیشرفت اقتصادی در آینده بدون هوافضا امکان‌پذیر نیست.
دکتر مهدی‌نژاد نوری از استادان برجسته دانشگاه که در دولت دهم معاون پژوهشی وزیر علوم بود و اکنون مشاور علمی وزیر دفاع است، افزود: «حالا که این قدرت را در عرصه هوافضا پیدا کرده‌ایم و تا به اینجا پیش رفته‌ایم، چرا باید عقب‌نشینی کنیم؟ چرا نباید در مسیر حرکت شتاب بگیریم؟ علت چیست؟ همه شواهد حاکی از آن است که پیشرفت اقتصادی در آینده بدون هوافضا امکان‌پذیر نیست.»
معاون راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه گفت: «ماهواره «مصباح» که سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی آن را طراحی کرده و ساخته بود، برای پرتاب به ایتالیا ارسال کردند که هنوز در ایتالیا مانده و آن را برنگردانده‌اند. حتی از سرنوشت ماهواره سینا که گفته می‌شود از طریق پرتاب‌کننده‌های روسی ارسال شده، مطلع نیستیم و این در واقع یک تحریم نانوشته علیه ایران است.» وی افزود: «ما پیش از آنکه ماهواره امید را به فضا پرتاب کنیم، ماهواره‌ای به‌نام «سینا» داشتیم و از کشورهای مختلفی درخواست کرده بودیم که ماهواره ما را در مسیر پرواز بگذارند که نپذیرفتند.» 

 برجام‌های بعدی علیه سپاه پاسداران برنامه‌ریزی می‌شود
 گویا برجام سبب شده است که رفتار آمریکا در پسابرجام علیه سپاه پاسداران شدیدتر شود؛ چرا که تمام تحرکات سپاه را مغایر برجام می‌داند و درصدد مقابله با آنهاست. 
جان زارات، مشاور امنيت ملي و وزارت خزانه‌داري آمريکا در نشست کميته بانکداري سنا ابعاد بیشتری از موضوع برجام‌های بعدی را مشخص می‌کند که همه آنها مرتبط با سپاه هستند. زارات تأکيد کرده است: مادامي که ايران به رفتارهاي منطقه‌اي خود ادامه مي‌دهد، اجازه نمي‌دهيم به اقتصاد جهاني بازگردد. زارات رفتارهاي خطرناک ايران را در هشت مورد دسته‌بندي کرده است:
۱ـ آزمایش مکرر موشک‌هاي بالستيک؛۲ـ  تحرکات قاسم سليماني، فرمانده سپاه قدس ايران در منطقه از روسيه تا سوريه و يمن؛ ۳ـ  نقش محوري ايران در تأمين مالي حزب‌الله لبنان و شبه نظاميان شيعه عراق و شيعيان حوثي يمن؛ ۴ـ حضور مستشاري نظامي ايران در سوريه و عراق؛ ۵ـ استمرار نقض حقوق بشر و نرم‌هاي دموکراسي در ايران؛ ۶ـ بازداشت برخي اشخاص آمريکايي؛ ۷ـ دستگيري تفنگداران دريايي آمريکا و انتشار تصاوير آن؛ ۸ ـ تقويت مستمر توان سايبري ايران و حملات آن به آمريکا.زارات در ادامه تشديد تحريم‌هاي غيرهسته‌اي عليه ايران را خواستار شده و گفته است: اکنون شواهدي وجود دارد که نشان مي‌دهد، لازم است به عقب برگرديم؛ آمریکا باید در برابر تهديدات رو به افزايش ايران، رفتار تهاجمي خود براي فشار مالي بر سپاه و نهادهاي هدف را افزايش دهد تا در ديگر مسائل و رفتارهاي بين‌المللي و نقش ايراني‌ها در جهان هم تصميمات سخت بگيرد.

چرا ایران از آمریکا شکایت کرد؟
دیوان دادگستری بین‌المللی مستقر در لاهه با انتشار بیانیه‌ای، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران شکایتی را علیه ایالت متحده آمریکا در این دادگاه که نهاد قانونی اصلی سازمان ملل به شمار می‌اید، مطرح کرده است.
 ایران در این شکوائیه بررسی نقض پیمان مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان ایران و آمریکا را خواستار شده است؛ قراردادی که در 15 اوت سال 1955 میان دو کشور به امضا رسید و در ۱۶ ژوئن 1957 به مرحله اجرا درآمد. شایان ذکر است، بر اساس عهدنامه مودت بین ایران و آمریکا (15 آگوست ۱۹۵۵ (هیچ یک از دو کشور نباید به اموال و قراردادهای تجاری یکدیگر دسترسی داشته باشند و صدمه‌ای وارد کنند. در این مورد خاص نیز یک مؤسسه دولتی ایرانی به نام بانک مرکزی شخصیت مستقلی دارد و بر اساس عهدنامه فی‌مابین امکان توقیف آن از سوی هیچ دولتی امکان‌پذیر نبوده است؛ حال دولت آمریکا در شرایطی اموال بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را توقیف کرده است که هیچ حقی برای انجام این کار نداشته و جالب آنکه هیچ یک از مستنداتش هم وجه قانونی ندارد.
اگر دیوان به منظور تحقق عدالت به اعمال اصول حقوق بین‌الملل و آن گونه که تا به حال نشان داده، اصول پذیرفته شده در آرای سابق خود در پرونده‌های مشابه با این بپردازد، پیروزی ایران در این پرونده از همین ابتدا قطعی خواهد بود.

تحلیل اتاق فکر آمریکا از قدرت سپاه
«شورای روابط خارجی آمریکا» در مطلبی با تیتر «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چگونه قدرتمند است؟» به ویژگی‌های سپاه و نیروهای آن و چگونگی قدرتمند شدنش پرداخته است. 
در این مطلب آمده است: «سپاه پاسداران در خط مقدم مقابله با آمریکا در منطقه قرار دارد و معتقد است که ایالات متحده قدرت بی‌رمق و از پا درآمده‌ای در خاورمیانه است. نیروهای سپاه از جوانان معتقدی شکل گرفت که عمدتاً پیشینه‌ای از طبقه کارگر ایران داشتند. از همان آغاز، این نیرو با یک ایدئولوژی سازمانی قوی، خود را متعهد به دفاع از جمهوری اسلامی در مقابل مخالفان داخلی و خارجی کرده است. 
در دوران پس از جنگ، سپاه علاوه بر مأموریت‌های داخلی، با تشکیل نیروی قدس، مأموریت‌های خارجی را نیز آغاز کرد و هم‌اکنون یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین نهادهای سازمان‌یافته در جمهوری اسلامی به شمار می‌آید.» این اتاق فکر نوشت: «سپاه هم‌اکنون یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی خاورمیانه است. سپاه در زمان‌های مختلف از سوی رسانه‌های خارجی مهم‌ترین نیروی نظامی در خاورمیانه و از کارآفرینان اقتصادی در اقتصاد ایران معرفی شده است و در جایگاه یک نیروی ایدئولوژیک وفادار، مهم‌ترین نیرو برای حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود. در سالیان آینده نیز سپاه نقش مهمی در سیاست داخلی و سیاست‌های منطقه‌ای ایران ایفا خواهد کرد و باید شاهد قدرتمند شدن بیش از پیش آن در سال‌های آینده باشیم.

اصل مطلب فیش‌های میلیاردی
روزنامه اصلاح‌طلب «اعتماد» در مطلبی عجیب به جای پیگیری موضوع فیش‌های حقوق نجومی نوشت: «ناگفته پیداست كه هدف از انتشار فیش‌های حقوقی مدیران بانك‌ها و مدیران دولتی، زمین زدن دولت روحانی است. عده‌ای می‌خواهند بگویند مردم بدانید دولت تدبیر و امید، دولتی كه به آن رأی داده‌اید در حالی كه بخش قابل توجهی از مردم، حقوق‌بگیران و بازنشسته‌ها حقوق كمی دریافت می‌كنند و عده زیادی بیكار هستند و مردم مشكلات زیادی دارند، به مدیران ارشد دولت تدبیر و امید حقوق‌های 150 میلیونی پرداخت می‌شود.»

بازسازی تیم در یک سال پایانی
موسوی لاری خواستار تغییر در کابینه دولت شد و گفت: «دولت باید دست به اصلاحاتی در کابینه خود بزند. شبهه‌ای ندارم که آقای روحانی نتوانسته در انتخاب کابینه آن‌طور که دلش می‌خواسته است رفتار کند؛ چراکه جوّ حاکم بر مجلس این اجازه را به وی نمی‌داد. طبعاً الآن که ترکیب مجلس تغییر کرده باید تغییراتی را به ویژه در تیم اقتصادی خود ایجاد کند. هماهنگی لازم در تیم اقتصادی دولت دیده نمی‌شود. بازخوانی و بازسازی راه طی‌شده دولت در سه سال گذشته ضروری است.»

مرد خوب ایران در آمریکا 
«رابرت فیسک» تحلیلگر انگلیسی طی یادداشتی در روزنامه «ایندیپندنت» نوشت: «حسن روحانی که اکنون مرد خوب ایران در آمریکا شناخته می‌شود و برای کاهش فعالیت‌های هسته‌ای ایران در ازای پایان یافتن تحریم‌های غربی اقداماتی انجام داد، اکنون یک فریب‌خورده به نظر می‌رسد. این تحلیلگر انگلیسی با انتقاد از کسانی که سران ایران را خواهان سلاح هسته‌ای می‌نامیدند، ادعا کرد که روحانی نیز یک شعار مهم را فراموش کرده؛ شعاری که می‌گوید به آمریکا اعتماد نکن! وی به بررسی تعهداتی که ایران و آمریکا در قبال اجرای برجام پذیرفته‌اند و عدم اجرایی اساسی تعهدات ایالات متحده پرداخت و تأکید کرد تا زمانی که موانع دستیابی ایران به تجارت جهانی برداشته نشود، توافق هسته‌ای بی‌فایده خواهد بود.

دهان‌کجی معاونان رئیس‌جمهور به قانون
در حالی که یکی از محکومان فتنه که به سبب تلاش برای براندازی مدتی را در زندان گذرانده بود و اکنون آزاد شده است، مسئولان دولتی برای دیدار با وی از هم سبقت می‌گیرند و به قوه قضائیه و حکم قانونی دادگاه دهان‌کجی می‌کنند. در این زمینه شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور برای تبریک به دلیل آزادی از زندان به دیدار مصطفی تاج‌زاده از عوامل فتنه 88 رفت! گفتنی است، پیش از این نیز برادر رئیس‌جمهور با این فتنه‌گر دیدار کرده بود. اینکه مدیران نظام جمهوری اسلامی به این دیدار بروند و اصرار بر نمایش تصاویر آن داشته باشند، نوعی دهان‌کجی به نظام و تصمیمات آن و نوعی اعتراض نهفته به زندانی بودن این محکوم امنیتی است. مصطفی تاج‌زاده، پس از سپری کردن هفت سال دوران محکومیت از زندان آزاد شده است.

حذف تدریجی تدریس قرآن
 در مدارس
در ماه‌های پایانی سال 94 زمزمه‌ها و شایعاتی مبنی بر کاسته شدن از ساعات درس تعلیمات دینی و قرآن در دوره دوم متوسطه به گوش رسید که در نهایت مسئولان در وزارت آموزش و پرورش در سکوت خبری این طرح را عملیاتی کردند. بر اساس مصوبه آموزش و پرورش برای کاهش ساعات درس دینی، ساعات این درس به همراه قرآن در پایه دهم از 4 ساعت به 2 ساعت، در پایه یازدهم از 3 ساعت به 2 ساعت و در پایه دوازدهم نیز از 3 ساعت به 2 ساعت کاهش یافته است؛ به عبارت دیگر درس دینی و قرآن در مقطع دبیرستان از 10 ساعت به 6 ساعت رسیده، یعنی 4 ساعت کاهش داشته است. این اقدام در حالی صورت گرفته است که با گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، دسترسی دانش‌آموزان متوسطه به محتواهای شبهه‌انگیز در حال افزایش است و دانش‌آموزان در این مقطع به طور جدی نیازمند برطرف شدن شبهات و پاسخ به پرسش‌ها هستند.

آمریکا پوتین را هم فریب داد
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در نشستی که پس از دو روز دیدار با مقامات ارشد اروپایی برگزار شد، گفت: «آمریکا با ادعای تهدید بودن ایران هسته‌ای ما را در موضوع ساخت سامانه دفاع موشکی واشنگتن برای مقابله با تهران فریب داد.» به گزارش «ایتارتاس» وی افزود: «هیچ تهدیدی (از جانب ایران) وجود ندارد، اما با وجود این، این سامانه دفاع موشکی کماکان در حال ساخته شدن است. بنابراین، وقتی ما می‌گفتیم که آنها دارند ما را فریب می‌دهند و صحبت‌های‌شان درباره تهدید هسته‌ای ادعایی ایران در حین ساخت سامانه دفاع موشکی از سر صداقت نیست، حرف‌مان صحیح بود.»

فاطمیون چگونه در سوریه حضور پیدا کرد
مدافع حرم سردار شهید محمدحسن حسینی (سیدحکیم) معاون تیپ فاطمیون درباره نحوه حضورش در سوریه و حقوقش پیش از شهادت گفت‌وگویی انجام داده که بسیار جالب است و پاسخگوی بسیاری از شبهات می‌باشد. وی گفته است: «تشکیلات فعلی فاطمیون ابتدا یک هیئت خانگی در مشهد بود. ما به آنجا (سوریه) رفتیم و دو ماه به عنوان بچه‌های افغانی در آنجا بودیم و تا دو ماه اصلاً کسی فکرش را نمی‌کرد آیا به ما حقوق می‌دهند یا نه؟ چقدر می‌دهند؟ اصلاًً این بحث‌ها نبود. برادری از انصار که شهید حاج‌آقا ابوحامد را دیده و درباره اسم فاطمیون نظر گرفته و قبول کرده بود، پس از ایشان پرسیده بود وضع حقوقی‌تان چطوری است؟ چقدر حقوق می‌گیرید؟ اولین بار که به طور رسمی خارج از جمع هیئت‌مان مطرح شد آنجا بود. خدا رحمت کند، حاج‌آقا ابوحامد گفته بود والله هنوز کسی به این بچه‌ها چیزی نداده است. حالا اگر تصمیم دارید دست در جیب‌تان ببرید و چیزی بدهید، ما بدمان نمی‌آید. این را به شکل شوخی و متلک گفته و طرف هم ادامه نداده بود. اوایل که صحبت شد، قرار شد نماینده‌ای را از بین خودشان تعیین کنند که از طریق او به هر کدام از رزمندگانی که در منطقه بودند 450 دلار بدهند که 50 دلارش را به خود شخص بدهند که در منطقه هزینه کند و 400 دلار هم برای خانواده‌اش بفرستد. این را شهید ابوحامد برای اولین بار برای گروه 5 از آنها پول گرفت و آنها هم گفتند این را به شما می‌دهیم، چون ممکن است اینجا می‌آیید حتی تا شش ماه هم بمانید. در این فاصله زن و بچه‌تان که نباید به خاطر زندگی روزمره‌شان قرض کنند که شما یک روزی برگردید و بتوانید قرض‌تان را ادا کنید.»

کارخانه افراط‌گرایی چگونه کار می‌کند؟!
پایگاه اینترنتی «آسیا تایمز» در مطلبی نقش عربستان در گسترش افراط‌گرایی و تروریسم را بررسی و به طور مشخص، بر اقدامات سعودی‌ها در جنوب شرق آسیا تمرکز کرده است. در این مطلب آمده که دولت عربستان سعودی با هزینه کردن پول هنگفتی برای گسترش وهابیت که نگرشی بنیادگرایانه است، جوانان منطقه جنوب شرق آسیا را به سمت افراط‌گرایی می‌برد. این پایگاه افزوده است: «اگر آمریکا در جنگ با تروریسم جدی است، باید به شبکه پیچیده مدارس تحت حمایت سعودی‌ها که به عنوان کارخانه افراط‌گرایی در حال تولید تروریست‌های انتحاری از آفریقا تا اروپا و هم‌اکنون در شرق و جنوب شرق آسیاست، بپردازد.» کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر از گسترش وهابیت جلوگیری نشود، نبرد جهانی ضد تروریسم بی‌ثمر خواهد بود.

  انقلابی‌گری و انقلابی ماندن معنایی است که پس از گذشت سال‌ها از وقوع انقلاب اسلامی و در دهه چهارم انقلاب، همچنان زنده و محل گفت‌وگو است؛ نکته‌ای که امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در سخنرانی‌های گوناگون خود همواره بر آن تأکید داشته‌اند. معظم‌له  در بیست‌وهفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و 16/3/95  بر ضرورت‌های انقلابی‌گری تأکید کردند و شاخصه‌های آن را تبیین فرمودند. در ادامه منشور روحیه انقلابی‌گری از منظر معظم‌له بررسی می‌شود.
۱ـ روحیه معنویت‌گرایی؛ اولین شاخصه، ارتباط ویژه‌ای است که بین نیروی انقلابی و خداوند متعال وجود دارد . رهبر معظم انقلاب درباره این شاخصه می‌فرمایند: « ... آن عاملی که موجب می‌شود انسان در میدان‌ها خسته نشود، یاد خداست. ...شما اگر نگاه کنید، در دنیا کشوری ... پیدا نخواهید کرد که توانسته باشد در مقابل آن همه دشمن بایستد، بر آنها غالب شود، موانع را بردارد، راه خود را بگشاید و در جهت اهداف خود حرکت کند..»(٢٧/٨/۱۳۷۱)
 ۲ـ روحیه جهادی؛ رهبر معظم انقلاب عرصه جهاد امروز را جهاد کبیر، جهاد فرهنگی، جهاد سیاسی، جهاد سازندگی و فکری می‌دانند و می‌فرمایند: «یک شرط جهاد، این است که در مقابله با دشمن باشد. این مقابله، یک وقت در میدان جنگِ مسلّحانه است که جهاد رزمی نام دارد؛ یک وقت در میدان سیاست است که جهاد سیاسی نامیده می‌شود؛ یک وقت هم در میدان مسائل فرهنگی است که به جهاد فرهنگی تعبیر می‌شود و یک وقت در میدان سازندگی است... البته یکی از جهادها هم جهاد فکری است.» (۲۰/۳/۱۳۷۵)
 ۳ـ روحیه آرمان‌خواهی؛ از تأکیدات معظم‌له آرمان‌خواهی، عدالت‌طلبی و مطالبه‌گری است. ایشان در این‌باره خاطرنشان می‌کنند: «‌امروز آرمان‌ها و آرزوهای امام، از هر چیز دیگر زنده‌تر است؛ دنیا هم از آنها می‌ترسد.»(۱۸/۳/۱۳۶۸)
  ۴ ـ  روحیه استکبارستیزی؛ امام خامنه‌ای، اسلام‌خواهی، استکبارستیزی، حفظ استقلال کشور، کرامت‌بخشی به انسان، دفاع از مظلوم و پیشرفت و اعتلای همه‌جانبه ایران را از اهداف اصلی انقلاب می‌دانند و می‌گویند: «...استکبارستیزی، ایستادگی قاطع در مقابل حرکت کفر و نفاق در سطح جهان و مرزبندی شفاف با دشمنان انقلاب و دین، شاخصه‌های اصلی هستند.» (۲/۴/۱۳۸۹)
 ۵ ـ روحیة حمایت از مظلومان و مستضعفان؛ رهبر معظم انقلاب درباره این شاخصه مهم می‌فرمایند: «دفـاع از مـظـلوم، همیشه یک نقطه درخشان است، کنار نیامدن با ظالم، رشوه نپذیرفتن از زورمـنـد و زرمـنـد، پـافشردن بر حقیقت، اینها چیزهایی است که هیچ وقت در دنیا کهنه نمی‌شود، اصول اینهاست.» (۱۶/۸/۱۳۸۰)
 ۶ ـ  روحیه مردمی بودن ؛ مردم، همواره در همه برهه‌های تاریخی پشتوانه اصلی نظام بوده‌اند. رهبر معظم انقلاب در این باره می‌فرمایند: «جمهوری اسلامی، هم جمهوری است، یعنی متکی به آرای مردم است، هم اسلامی است؛ یعنی متکی به شریعت الهی است. این، یک مدل نو است». (۱۴/۳/۱۳۸۹)
 ۷ـ روحیه عدالت‌طلبی ؛ یکی از شاخصه‌های مهم روحیه انقلابی، تلاش برای تحقق عدالت در همه ابعاد و برپایی نظامی بر پایه عدالت و ریشه‌کن کردن ظلم، فساد و تبعیض است. معظم‌له  در این باره می‌فرمایند : «مشروعیت من و شما، وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالت‌خواهی است. این، پایه مشروعیت ماست... ما برای عدالت و رفع تبعیض آمده‌ایم.» (۵/۶/۱۳۸۲)
 ۸ ـ  روحیة استقلال‌طلبی ؛ امام خامنه‌ای همچنین با تبیین چرایی دشمن استکبار با ایران اسلامی، می‌فرمایند: «دشمنی آمریکا و استکبار با ایران اسلامی، به خاطر این حرکت قدرتمندانه مردمی است؛.... وقتی کشوری مستقل است، وقتی اطمینان به نفس دارد و با اعتماد به خود، در راهی که او را به سمت اهداف والا می‌رساند، حرکت می‌کند، طبعاًً اینها ناراضی می‌شوند. نارضایتی دشمنان جهانی ما به این خاطر است.» (۱۸/۲/۱۳۸۴)
 ۹ ـ  روحیه شهادت‌طلبی، ایستادگی و مجاهدت؛ یکی دیگر از شاخصه‌هایی که معظم‌له به آن اشاره می‌کنند و آن را برای نجات یک ملت از شر سلطه بیگانگان ضروری می‌دانند، مجاهدت و ایستادگی است؛ ایشان در این باره می‌فرمایند: «هیچ ملتی و کشوری بدون مجاهدت بهترین فرزندانش نتوانسته است از شرّ سلطه‏ بیگانگان که زشت‌ترین خفّت و خواری برای یک ملت است، خود را نجات دهد..»


صحنه سیاسی لبنان به گونه‌ای است که قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای نفوذ چشمگیری در آن دارند و تحولات سیاسی،‌ امنیتی و اقتصادی رخ داده در این کشور متأثر از نفوذ همین قدرت‌ها است. یکشنبه بیست‌و‌سوم خرداد ماه انفجاری در بیروت رخ داد که از نگاه تحلیلگران و کارشناسان مسائل لبنان تلاشی برای ضربه زدن به جایگاه و اعتبار حزب‌الله ارزیابی می‌شود؛ علت این ارزیابی‌ها به زمان و مکانی بازمی‌گردد که این انفجار در آن رخ داده است. محل این انفجار که در زمان افطار و خلوت بودن خیابان‌ها رخ داد. منطقه فردان و مشخصاً نزدیک ساختمان بانک «لبنان و مهجر» بوده و به گفته منابع خبری عامل انفجار بمبی به وزن 15 کیلوگرم بوده که زیر یک خودرو جاسازی شده بوده است.
انفجار بیروت تنها چند روز پس از آن رخ داد که ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان اعلام کرد حدود 100 حساب بانکی مرتبط با حزب‌الله را در راستای اجرای قانون آمریکا در زمینه مبارزه با شبکه‌های تأمین مالی حزب‌الله بسته است.
با توجه به زمان و مکانی که برای این انفجار در نظر گرفته شده به نظر می‌رسد هدف اصلی آن تلاش برای کشاندن پای حزب‌الله به این ماجرا است؛ چرا که این انفجار در حالی رخ داد که نوعی صف‌بندی بین بانک‌های لبنانی و در رأس آنها بانک «لبنان و مهجر» از یک سو و حزب‌الله از سوی دیگر در حال شکل‌گیری بوده است و از این رو اولین گروهی که به اجرای چنین انفجاری متهم می‌شود حزب‌الله است. به ویژه اینکه برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنانی نیز به گونه‌ای موضع‌گیری کردند که سبب دامن زدن به چنین اتهاماتی شد. «سمیر جعجع» رئیس حزب «قوات لبنانیه» مدعی شد هدف این انفجار کشتن مردم نبوده است؛ بلکه هدف رساندن پیامی به تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا است. اما با این حال ما نمی‌توانیم در این زمینه به شکل قطعی نتیجه‌گیری کنیم. 
در این میان سعد حریری، نخست وزیر اسبق لبنان و رئیس جریان المستقبل، حزب‌‌الله را در این انفجار متهم ندانست، اما از فرصت بیش آمده برای حمله به حزب‌الله استفاده کرد و در سخنانی اظهار داشت، «حزب‌الله به دنبال انتخاب رئیس‌جمهور نیست و به همین دلیل هم پیوسته توپ را در زمین میشل عون می‌اندازد.»
در مقابل این اتهام‌های مستقیم و غیر مستقیم علیه حزب‌الله،‌ بسیاری از شخصیت‌های لبنانی همچون نبیه بری و ولید جنبلاط نسبت به پیامدهای این انفجار در صحنه سیاسی و امنیتی لبنان هشدار دادند و از گروه‌های مختلف درخواست کردند که در دام فتنه مذهبی و اختلاف نیفتند و تأکید کردند که برنده این نوع اختلافات رژیم صهیونیستی خواهد بود.
به هرحال، به نظر می‌رسد روند اقداماتی که علیه حزب‌الله صورت می‌گیرد در کوتاه‌مدت متوقف نخواهد شد؛ به ویژه اینکه عربستان سعودی در تلاش است تا از هر حادثه و تحولی که رخ می‌دهد برای دامن زدن به جنگ آشکار خود با حزب‌‌الله استفاده کند. همزمان آمریکا هم تحریم‌های اخیر را علیه حزب‌الله وضع کرده است تا نشان دهد برای محدود کردن مقاومت اسلامی حزب‌الله که با رژیم صهیونیستی می‌جنگد،‌ هماهنگی کاملی بین ریاض و واشنگتن وجود دارد.