سرلشکر سیدیحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: فرهنگ لیبرالیسم دیگر برای بشریت الهام‌بخش نیست و در حال تمام شدن است. یک قطب قدرت جدید به عنوان قدرت جهان اسلام در قرن حاضر و مبتنی بر فرهنگ و تمدن نوین اسلامی با محوریت اسلام نابی که انقلاب اسلامی آن را ترویج می‌کند، در حال شکل‌گیری است.



   محمدرضا فرهادی/ آمریکا بر اساس سه راهبرد بازدارندگی، تغییر رفتار و تغییر حکومت یا نظام همواره سیاست خارجی خود را در برابر ایران اتخاذ کرده است. در اوایل انقلاب، این کشور با قطع روابط سیاسی و در لوای تحریم‌های اقتصادی مترصد فشار بر ایران بود و در مقاطع دیگر با اعمال فشارهای شدید اقتصادی مترصد جدایی حاکمیت از مردم بوده است. واشنگتن به دنبال مفروضه‌ای است که از طریق آن بتواند مردم را از حاکمیت جدا کند و بر اساس این پیش‌فرض این بار عامل اقتصادی را نشانه گرفته است. از منظر آمریکایی‌ها، عامل اقتصادی عمومیت و شمولیت گسترده‌تری دارد و چنانچه بتوانند جرقه‌هایی در این زمینه ایجاد کنند، دستاوردهای خاصی نیز برای آنها به همراه خواهد داشت. راهبرد آمریکا از زمان دولت اوباما تاکنون مشتمل بر تحریم و فشار اقتصادی بوده است. اکنون که آمریکا به دنبال ایجاد هزینه و به تعبیری دیگر هزینه‌سازی برای ایران است، لازم است به مفروضه‌هایی که در سال ۱۳۹۸ برای ایران در نظر گرفته، نگاهی بیندازیم و سپس بر اساس آن نتیجه‌گیری کنیم.
۱ـ مفروضه اول: این فرض بر عامل اقتصادی استوار است. بنابر عامل موجود، آمریکایی‌ها که از اردیبهشت ماه سال جاری و با خروج از برجام فشارهای اقتصادی گسترده‌ای را علیه کشور ایجاد کردند، به دنبال تشدید این فشارها از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ هستند. شاهد مثال در این قضیه نیز اتمام معافیت‌های تحریمی ایران از سوی آمریکا درباره صادرات نفت است. از منظر آمریکایی‌ها، با توجه به وابسته بودن بودجه دولت به فروش نفت، هرگونه تغییر یا کاهش در فروش نفت ایران به منزله فشارهای اقتصادی در داخل و تکانه‌های اقتصادی است.
۲ـ مفروضه دوم: براساس این فرض، آمریکا به دنبال تشدید اقدامات امنیتی در کشور است. این اقدامات از چند مدت پیش شروع شده و بروز برخی حوادث، همچون حمله به سپاه نیکشهر و حمله تروریستی در چابهار نمونه‌هایی از این مفروضه هستند. در یک نمای کلی، آمریکا به دنبال تشدید فعالیت‌های امنیتی در ایران در راستای ایجاد خلأهای امنیتی در داخل کشور است. این خلأها به نفوذ و اقدام در داخل کشور منجر خواهد شد و باید بر اساس آن منتظر اقدامات تروریستی گسترده‌تری بود.
۳ـ مفروضه سوم: براساس مفروضه اول و دوم، مفروضه سوم نهایی می‌شود؛ یعنی با فشارهای اقتصادی و تشدید اقدامات امنیتی ضربه‌پذیری و هزینه ایجاد کردن برای حکومت در داخل فراهم خواهد شد. از منظر اصول روابط بین‌الملل، هدف غایی سیاست خارجی هر کشوری امنیت است. چنانچه مباحث امنیتی و اقتصادی مردم با مشکلات متعدد مواجه شود، باید منتظر ظهور اعتراض‌ها و اغتشاش‌ها در داخل کشور بود. در نتیجه مفروضه سوم ایجاد اغتشاش و آشوب در کشور بر اساس دو مؤلفه امنیتی و اقتصادی است. بُعد اقتصادی عمومیت خاصی برای اغتشاش‌ها خواهد داشت و خلأهای امنیتی به فرسایشی شدن اعتراض‌ها منجر می‌شود. از منظر آمریکایی‌ها، چنانچه در کوتاه‌مدت اغتشاش یا اعتراضی در ایران صورت گیرد، در بلندمدت می‌توان امتیازهای گوناگونی از ایران به ویژه در مسائل مورد مناقشه همچون منطقه‌ای و موشکی دریافت کرد.
بنابراین و در یک نتیجه کلی، برنامه و راهبرد دشمن برای ایران در سال آینده براساس یک جورچین اقتصادی‌ـ امنیتی‌ـ معیشتی است که کاتالیزور آن نیز تحریک افکار عمومی یا جنگ روانی در بسترهای مجازی و رسانه‌ای است. در این میان، تأکید آمریکا بر روی اقشار گوناگون از کشور همچون اصناف و اتحادیه‌های غیر دولتی است که زمینه‌ جرقه‌های اعتراض اقتصادی و سپس امنیتی را فراهم آورند. امری که طی ماه‌های گذشته و با تبلیغات وسیع رسانه‌ای درباره کارگران نیشکر هفت‎تپه و شخص اسماعیل بخشی صورت گرفت.

  مصطفی قربانی/ با وجود ضعف‌ها و نارسایی‌هایی که در برخی زمینه‌ها در کشور وجود دارد، اما یک واقعیت مهم و امیدبخش در صحنه‌ کشور، غلبه‌ گفتمانی انقلاب اسلامی در فضای عمومی کشور است. در واقع، با گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی و با وجود انواع توطئه‌ها و دشمنی‌ها علیه این انقلاب، آرمان‌ها و گفتمان آن، هنوز در فضای عمومی جامعه مورد توجه و مطالبه‌ آحاد مردم است. به عبارتی، با وجود برخی کاستی‌ها، هنوز بخش عمده‌ مردم، انقلاب اسلامی و نسخه‌های آن را عامل اساسی حل مشکلات کشور می‌دانند، به گونه‌ای که هنوز هم بخشی از نارضایتی‌ها در سطح جامعه، ریشه در بی‌توجهی برخی مسئولان به ارزش‌های انقلاب دارد؛ این یعنی انقلاب و ارزش‌های آن هنوز در میان مردم زنده، محترم و معتبر شمرده می‌شود. این موضوع، نقش محوری در تضمین و تداوم ماندگاری انقلاب دارد و عاملی است که سبب می‌شود نه تنها، مردم در مقابل مشکلات موجود، استقامت کنند؛ بلکه با ذخیره‌های حمایتی‌ای که این هویت‌بخشی در اختیار انقلاب اسلامی و کارگزاران آن قرار داده است، نقشه‌های دشمنان برای ایجاد و تعمیق شکاف میان مردم و نظام، خنثی شود. 
با مقدمه بالا شاید این پرسش مطرح ‌شود که اگر واقعاً آحاد مردم، هنوز انقلاب اسلامی را عاملی برای هویت‌بخشی خود می‌دانند، پس چرا انتقادها نسبت به وضعیت کنونی کشور زیاد شده و واگرایی‌هایی در سطح جامعه ایجاد شده است؟ در پاسخ باید گفت که عمده‌ این انتقادها، متوجه اصل انقلاب اسلامی نیست؛ بلکه متوجه مسئولان و کارگزارانی است که با عملکرد ضعیف و غیرانقلابی خود، زمینه‌های نارضایتی را در میان مردم به وجود آورده‌اند. در واقع، به سبب پیوندهای ارزشی، عقیدتی و عاطفی که از یک سو میان مردم و نظام وجود دارد و از سوی دیگر به دلیل کارآمدی نظام در حوزه‌هایی مانند تأمین استقلال همه‌جانبه کشور، توزیع خدمات و امکانات در سراسر کشور و تأمین نسبی عدالت اجتماعی و... حلقه‌های ارتباطی میان نظام با مردم همواره مستحکم است. براین اساس، نارضایتی‌ها و انتقاداتی که اکنون در فضای جامعه وجود دارد، نه به دلیل نارضایتی از اصل انقلاب اسلامی، بلکه به دلیل ناکارآمدی‌ها، ضعف‌ها و فسادهایی است که در برخی دستگاه‌های اجرایی کشور وجود دارد. 
البته، از طرح انتقادها و مطالباتی که مردم دارند، نباید نگران بود؛ این موضوع، اتفاقاً برای انقلاب اسلامی دستاورد محسوب می‌شود؛ زیرا به برکت انقلاب اسلامی، اکنون مردم به درجه‌ای از آگاهی نسبت به حقوق خود و وضعیت کشور رسیده‌اند که خود را در جایگاهی می‌دانند که به راحتی نسبت به وضع کشور اظهارنظر کنند و پیگیر تحقق مطالبات بحق خود باشند. این موضوع، همانگونه که گفته شد، از عوامل مقوم ماندگاری انقلاب اسلامی است؛ زیرا با وجود این، مسئولان خود را موظف به پاسخ در مقابل افکار عمومی می‌دانند؛ بنابراین، مسئولانی که ضعیف و ناکارآمد باشند، نمی‌توانند دوام و بقایی داشته باشند. به عبارتی، این سازوکار؛ یعنی زنده بودن مطالبه‌گری و انتقاد در جامعه، در حکم شمشیر داموکلسی است که توانایی تنظیم‌گری رفتار و عملکرد مسئولان را دارد و برخاسته از ذات انقلابی است که هویت آن، برخاسته از نهضت انتظار به معنای مکتب اعتراض دائم به وضع نامطلوب و تلاش برای ایجاد و استقرار وضع مطلوب است. 
در واقع، با پیروزی انقلاب اسلامی، نه تنها در نظام سلسله ‌مراتب اجتماعی و سیاسی کشور تحولی بنیادین ایجاد شد؛ بلکه نظام آگاهی نیز متحول شده است و اکنون دیگر، مردم خود را نه فرودست، بلکه در جایگاه مطالبه‌کننده می‌دانند و این مسئولان هستند که باید نسبت به عملکرد خود، به مردم پاسخگو باشند. حال آنکه اگر نظام اسلامی بسته و استبدادی بود، نه تنها اجازه‌ انتقاد به مردم نمی‌داد؛ بلکه زمینه‌های بسط آگاهی در میان اقشار مختلف مردم را همچنان مسدود می‌کرد و اجازه‌ انتقاد و اظهارنظر درباره مسائل کشور را به مردم نمی‌داد. از این دستاورد انقلاب اسلامی نه تنها نباید هراس داشت؛ بلکه باید بیش از پیش به آن میدان داد؛ زیرا به مثابه سازوکار کنترل اجتماعی با کنترل بالا از پایین عمل می‌کند و نوعی پالایشگری بی‌هزینه و روان را سبب می‌شود.


   حسن خدادی/ اهمیت تحلیل صحیح و درست پدیده‌ها و مسائل گوناگون سیاسی در جامعه اسلامی به قدری حیاتی است که سبب شده است امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در دیدار اخیر خود با مردم قم با اشاره به وجود دو گونه از دستگاه‌های محاسباتی، وجود دستگاه محاسباتی و معرفتی توحیدی و اسلامی را از مهم‌ترین عوامل توانمندی نظام اسلامی در تحلیل واقعیت‌ها و وجود دستگاه محاسباتی لیبرال دموکراسی را از مهم‌ترین دلایل شکست‌های پیاپی دشمنان نظام اسلامی دانستند و فرمودند: «قیام مردم قم صف‌بندی دو دستگاه محاسباتی، صف‌بندی دو نظام معرفتی و صف‌بندی دو الگوی تحلیلی در مقابل یکدیگر را نشان داد، یکی نظام معرفتی لیبرال دموکراسی دروغین پای در گل غربی، یکی نظام معرفتی توحیدی و اسلامی.»(19/10/۱۳۹۷) حال با عنایت به اهمیت این مسئله، مبحث حاضر را به این موضوع اختصاص داده، به مؤلفه‌ها و لایه‌های سازنده دستگاه محاسباتی توحیدی و اسلامی اشاره می‌کنیم.
۱ـ خدا محوری؛ محور اصلی در دستگاه محاسباتی توحیدی، باید «الله» باشد و همه چیز از «الله» شروع و به «الله» ختم شود، و هیچ چیز شریک او نشود که محاسبه شرک‌آمیز با توحید اسلامی سازگاری ندارد. در دستگاه محاسباتی توحیدی محاسبات با نیت خالص و قصد تقرب الی‌الله انجام می‌گیرد و این نیت خالص را در تمام طول تحلیل حفظ می‌کند و محاسبات را به خاطر خدا و در جهت رضای او، طبق «ما انزل الله» تهیه می‌کند و در تمام موارد کلی و جزئی، فقط خواست خدا و رضای او را رعایت کند.
۲ـ تمسک به کتاب و عترت؛ اساس دستگاه محاسباتی توحیدی بر اساس معیارها و ضوابطی است که از «کتاب و عترت» که دو رکن اساسی هستند، سرچشمه می‌گیرد تا بر مبنای حدیث «ثقلین» با تمسک به کتاب و عترت، تحلیل دچار ضلالت و گمراهی و بیراهی و سرگردانی نشود و از شخصیت‌گرایی و جوپذیری مصون بماند. 
۳ـ هدف‌جویی؛ دستگاه محاسباتی توحیدی هدف روشنی دارد که در راستای اهداف کلی اسلام و منطبق با هدف و نظام جهان هستی صورت می‌گیرد تا دچار هدف‌های غیرواقعی و سراب‌گونه نشود. 
۴ـ حقیقت‌طلبی و واقع‌نگری؛ دستگاه محاسباتی توحیدی همواره در طلب حقیقت و آرمان‌هاست، از این رو بلندنگر و دوراندیش و غایت‌بین است و در جهت حقیقت و استقرار اصول و اهداف والای مکتب، حرکت می‌کند و در تحلیل وقایع دچار ذهن‌گرایی و خیال‌پردازی و خوش‌خیالی نمی‌شود؛ زیرا واقعیت را در نظر می‌گیرد و وقایع را آنچنان که هست می‌بیند، نه آنچنان که دوست دارد آن‌گونه باشد. بنابراین، دستگاه محاسباتی توحیدی تسلیم وقایع روز و فضای آلوده نمی‌شود.
۵ـ پایبندی و تعهد به اصول و معیارها؛ مقتضای سیاست این است که افزون بر اصول و جریان‌های ثابت همواره دستخوش تغییرات فراوان و حوادث ناگهانی است؛ از این رو دستگاه محاسباتی توحیدی دائم جریان امور را لحاظ می‌کند و از این رو دائماً مواظبت و مراقبت می‌کند که در این تغییرات و تحولات، از اصول محاسبات و سنت‌های الهی منحرف نشده و دچار التقاط و غلط‌نگاری نشود.
۶ـ آرمان‌خواهی؛ اصل در دستگاه محاسباتی توحیدی، تحقق آرمان‌های الهی است، نه قدرت‌یابی و غلبه و حکومت و این اصل در تحلیل باید فراموش نشود؛ یعنی دین اسلام اگر حکومت را می‌خواهد، برای تحقق آرمان‌های الهی و رفع موانع راه خداست. بنا بر این مفاهیم، بسیاری از واژه‌ها از جمله پیروزی و شکست، در این مورد با دیگر مکاتب و مسالک به کلی متفاوت است. 
۷ـ پرهیز از یک‌سونگری و شتاب‌زدگی؛ درباره پرهیز از یک‌سونگری و شتابزدگی در دستگاه محاسباتی توحیدی، هر قضاوت و اظهارنظری مبتنی بر حداقل معينی از مدارک است و تا این مدارک و شواهد لازم درباره مسئله‌ای جمع نشود، هر گونه اظهار نظری، از روی شتاب‌زدگی بوده، در آن امکان لغزش اندیشه وجود دارد.

عیسی کلانتری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در اظهاراتی عجیب گفته است: «بدانید تا کمتر از سه سال آینده زعفران‌کاران ما باید کسب‌وکار خود را تعطیل کنند؛ چرا که یک شرکت انگلیسی ماده مؤثره زعفران را از طریق مهندسی ژنتیک به یک باکتری منتقل کرده است و به جای صدها هزار هکتار زمین زعفران‌کاری شده در هزار متر کارگاه تمام ماده مؤثره زعفران رابه قیمت یک‌صدم زعفران کنونی تولید می‌کند؛ یعنی بیش از ۲۰۰ هزار هکتار زعفران‌کاری در کشور ما باید تعطیل شود؛ چراکه قیمت ماده مؤثره آن یک سوم می‌شود»! صحبت‌های کلانتری را می‌توان رسوبات همان تفکراتی دانست که طی شش سال گذشته بر کشور حاکم شده‌ بود؛ موضوعاتی مانند به انرژی هسته‌ای نیازی نداریم، آمریکا با یک بمب می‌تواند ما را از بین ببرد، ساخته شدن قرصی در آمریکا که دوای تمام دردهاست، ساخت اسلحه‌ای در اروپا که تمام گلوله‌ها را با اشعه از بین می‌برد و... .
دلالان مقصرند!
این روزها صف خرید گوشت طویل‌تر از صف خرید ارز شده است. طولانی شدن صف‌های خرید گوشت قرمز و سیل انتقادات نمایندگان مجلس از عملکرد ضعیف وزارت جهاد کشاورزی و بازرگانی در توزیع درست و منطقی گوشت موجب شد سازوکار جدیدی برای توزیع گوشت انتخاب شود. بر اساس آمار، در ۹ ماهه نخست امسال، ۱۲۰ هزار تن، به ارزش ۵۹۳ میلیون دلار گوشت وارد کردیم تا بازار تنظیم شود، اما قیمت‌ها همچنان نجومی است. وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت واردات گوشت و توزیع را به عمده‌‌فروشان داد و ادامه زنجیره توزیع از عمده‌فروشان تا رسیدن به دست مصرف‌کننده بر عهده وزارت بازرگانی است که متأسفانه بیشترین انحراف و دست به دست شدن کالا در میان دلالان در این بخش از زنجیره اتفاق می‌افتد. به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۵۰ درصد متقاضیان گوشت‌های تنظیم بازاری دلالان و واسطه‌ها هستند.
برگشت را ببینید
دکتر محمدجواد ایروانی گفت: «من برای اینکه رقیبم را بزنم، دو سه مورد فساد درشت در آن مقطع پیدا می‌کنم و رقیبم هم یکی دو مورد فساد در زمان مدیریت من پیدا می‌کند و شروع به بزرگنمایی می‌کنیم. این‌قدر بر این طبل می‌کوبیم که گویا فساد همه جا را گرفته است، یا اینکه یک رقیب می‌گوید معلوم نیست هزار میلیارد دلار چه شده است؟! بعد تخفیف می‌دهد، می‌گوید ۸۰۰، بعداً می‌گوید ۷۵۰. در حوزه برخورد با مفاسد اقتصادی نیز باید خودمان را با کشورهای دیگر بسنجیم. اما معمولاً این مقایسه انجام نمی‌شود و مثلاً فقط می‌گویند فساد سه هزار میلیاردی. وقتی این‌گونه عنوان می‌شود، همه فکر می‌کنند سه هزار میلیارد تومان پول خورده شده، اما این‌طور نیست و همه این پول برگشت. ولی می‌بینیم این بخش آخر که «همه این پول برگشت» را کسی تکرار نمی‌کند.»
سهم ناچیز
درباره وضعیت تجارت ایران با ۱۴ کشور همسایه گزارش‌های حاکی است؛ صادرات غیرنفتی ایران در ۱۰ ماهه نخست ۱۳۹۷ به ۳۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار رسید که افزایش ۲/۲ درصدی داشته است. در این مدت حجم صادرات غیرنفتی ایران به ۹۴ میلیون و ۸۷۵ هزار تن رسیده است. از سوی دیگر در این مدت میزان واردات قطعی کالا به ایران ۲۶ میلیون و ۶ هزار تن به ارزش ۳۵ میلیارد و ۶۷۲ میلیون دلار بوده است. بر این اساس، مازاد تراز تجارت خارجی ۶۷۸ میلیون دلار شد. واردات ایران نیز در این مدت نسبت به ۱۰ ماهه پارسال بیش از 4 درصد از نظر وزنی و 9 درصد از نظر ارزش دلاری کاهش داشته است.

سوخت رسانه‌های دشمن رسید!
سخنان وزیر نفت و انرژی کشورمان درباره تأثیر تحریم‌ها بر فروش نفت نور امید را در دل طرف غربی که این روزها از «شکست انقلاب در چهل سالگی» سخن می‌گوید، روشن نگه داشت. اهم موضوعات و کدهای مورد اشاره در سخنان بیژن زنگنه که در این رسانه‌ها بازتاب داشت، عبارتند از؛ تحریم‌های جاری آمریکا علیه ایران دشوارتر از جنگ هشت ساله با عراق است، یونان و ایتالیا با وجود کسب معافیت از آمریکا برای خرید نفت ایران، از ما نفت نمی‌خرند، از اروپا هیچ کشوری جز ترکیه از ایران نفت نمی‌خرد، عراق پس از تحریم ایران، سوآپ ۱۱ هزار بشکه‌ای کرکوک را به دلیل تحریم قطع کرده است، از اروپا کسی نفت ایران را نمی‌خرد، حتی پاسخ تماس‌های ما را هم نمی‌دهند، روسیه و چین در هیچ شرایطی حاضر به امضای قرارداد 
با ما نیستند.
 این رسانه‌ها اظهارات امیدبخش زنگنه برای غربی‌ها را واکنش او به سخنان 72 نماینده‌ای خواندند که روز نهم بهمن در نامه‌ای سرگشاده به سران سه قوه وزیر نفت را متهم کرده بودند که نه تنها اهتمام عملی برای مقابله با تحریم‌ها از خود بروز نداده است، بلکه تقریباً همه روزنه‌های امید برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها را خواسته یا ناخواسته مسدود|
کرده است.
 این در صورتی است که انتقادها به عملکرد دولت‌ها امری طبیعی است؛ اما دولتمردان وظیفه دارند افزون بر بالا بردن تحمل خود در شنیدن صدای مخالف، هیجانات خود را نیز مدیریت کنند و واکنش‌های عصبی که به زیان ملت و به سود دشمنان است، از خود نشان ندهند. آقای وزیر می‌توانست این اظهارات را در جلسه‌ای غیرعلنی با حضور نمایندگان بیان کند و پاسخ آنها را به صورت منطقی بدهد، نه اینکه در دهه فجر و در نشست‌ خبری با حضور رسانه‌ها مشکلات و موانع پیش روی حوزه مسئولیتش را جار بزند!

دست به دامن ضد انقلاب‌های دست چندم
آمریکا پس از چهل سال شکست در دشمنی با ایرانیان، وضعیت استخدامی یک ضدانقلاب تازه‌کار را از حالت قراردادی به حالت رسمی تغییر داد! خبرنگار سابق روزنامه‌های زنجیره‌ای که با فرار از کشور، پرچم دشمنی و عناد با فرهنگ ایرانی‌ـ اسلامی را برداشته و در همه فعالیت‌های ضد فرهنگی و ضد دینی حضور فعال از خود نشان داده، حالا آشکارا در آغوش آمریکایی‌ها قرار گرفته است؛ آغوشی که پیش از این، به رضا پهلوی، لیدر سلطنت‌طلب‌ها و مریم رجوی، سرکرده گروهک تروریستی منافقین تعلق داشت. 
سال‌هاست مقامات آمریکایی به طور مرتب با اعضای گروهک تروریستی منافقین دیدار داشته و در رسانه‌های خود نیز مکرر از خاندان پهلوی دفاع کرده و تلاش می‌کنند رضا پهلوی، فرزند محمدرضا پهلوی را به عنوان لیدر ضد انقلاب معرفی می‌کنند؛ اما حالا پس از چهل سال شکست در دشمنی با جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران، دست به دامان فردی شده‌اند که نه تنها سابقه سیاسی چندانی ندارد؛ بلکه در میان اپوزیسیون خارج‌نشین هم منفور است و از ضد انقلاب‌های دست چندم محسوب می‌شود. مسیح علی‌نژاد با راه‌اندازی کمپینی علیه حجاب و تحریک دختران جوان برای کشف حجاب، توانسته صدها هزار دلار از
 آمریکا بگیرد.
 برخی تحلیلگران، فعالیت‌های وی در فضای مجازی برای تحریک زنان به شکستن قوانین جمهوری اسلامی ایران را در راستای برنامه‌ریزی‌های دولت آمریکا برای اجرای براندازی نرم در ایران عنوان می‌کنند. پوشش رسانه‌های غربی از اقدامات تحریک‌آمیز علی‌نژاد تاکنون تناسبی با میزان اثرگذاری اقدامات وی در داخل جامعه ایران نداشته است. گفته می‌شود، وی چند قرارداد به ارزش بیش از ۲۳۱ هزار دلار با دولت آمریکا منعقد 
کرده است.

محمد ایمانی: قبول INSTEX یعنی پذیرش ابطال رسمی برجام و صفر انگاشتن همه هزینه‌ها و خسارت‌های ایران در آن. آیا وزارت خارجه و احزاب و رسانه‌های برجامی، این معنا را می‌دانند و با توجه به آن از INSTEX استقبال می‌کنند یا بی‌خبرند، اما رندی اروپا را در عمل امضا می‌کنند؟!
 مهدی محمدی: اگر امضای کری تضمین نبود، امضای خانم موگرینی به خط خطی کودکان می‌ماند. من از  INSTEXبوی مذاکرات منطقه‌ای و برجام ۲ می‌شنوم. مبادا به اروپا امید ببندیم و شش ماه دیگر حسرت فرصت‌های امروز را بخوریم.
محمدرضا باقری: خانم معتمدآریا اولین فیلمش را سال 1364 (33 سال قبل) کار کرده و چهار سیمرغ گرفته و پنج بار دیگر هم نامزد دریافت سیمرغ بوده، چه کسی 40 سال او را متوقف کرده است؟ آها سال 88، دادگاه 50 هزار تومان جریمه‌اش کرده و سعی در توقفش
 داشته است.
 زاکانی: آمریکا به دنبال تشدید فشار اقتصادی به مردم، شکستن حصار امنیتی کشور و زمینه‌سازی گفت‌وگوهای مجدد برای مصادره توانمندی‌های ایران‌ اسلامی در قالب مذاکرات منطقه‌ای و دفاعی است. از دشمن انتظاری نیست؛ اما از برخی اهل نظر و رسانه‌ها دور از انتظار است که در بازی سازش به شیطان بزرگ خدمت کنند.
 سعید جلیلی: این نه تنها تجربه ما، بلکه تجربه دشمن ماست که هیچ حرکت و قدرتی نمی‌تواند ملت ما 
را فلج کند.