گزارش ویژه صبح صادق از اولین کنگره فرهنگ و هنر سپاه در تبریز
علیرضا جلالیان/ نخستین کنگره فرهنگ و هنر سپاه در حوزه کشورهای محور مقاومت شامل هفتمین جشنواره فرهنگ و هنر سپاه، هفتمین کنگره شعر سپاه و هشتمین کنگره فرهنگیاران مداح سپاه در تبریز با شعار «افتخار به گذشته و امید به آینده» برگزار شد. در صبح روز اول این برنامه در بوستان شمیم پایداری تبریز (باغ‌موزه دفاع مقدس این شهر) هشتمین کنگره فرهنگیاران مداح سپاه برگزار شد. بعد از ظهر این روز هفتمین کنگره شعر سپاه برگزیدگان خود را معرفی کرد و در روز دوم شرکت‌کنندگان و مدعوان این برنامه در هفتمین جشنواره فرهنگ و هنر سپاه برگزیدگان حوزه تولیدات فرهنگی و هنری در این بخش را شناختند. اختتامیه این برنامه هم در تالار اجتماعات مصلای امام خمینی(ره) تبریز با حضور جمعی از میهمانان داخلی و خارجی و مردم ولایتمدار تبریز برگزار شد و افزون بر گرامیداشت سالروز تاریخی ورود امام خمینی(ره) به میهن در 12 بهمن ماه سال 1357 و جشن آغاز دهه فجر، میهمانان و شرکت‌کنندگان در کنگره شاهد برپایی اختتامیه باشکوه کنگره فرهنگ و هنر سپاه بودند. در ادامه گزارش خبرنگار اعزامی صبح صادق را درباره برنامه‌های سه روزه این کنگره می‌خوانید.
تجمیع سه برنامه
در مراسم افتتاحیه این برنامه که همزمان با برگزاری هشتمین همایش مداحان فرهنگیار سپاه بود، گزارشی از روند برگزاری این کنگره ارائه شد. همچنین دبیر ستاد برگزاری هشتمین همایش مداحان سپاه روند برگزاری این برنامه را برای میهمانان تشریح کرد. در این برنامه حاضران از مدیحه‌سرایی‌ها و سخنرانی‌های اعتقادی و اخلاقی و مباحث کاربردی درباره مداحی بهره بردند. این برنامه محفلی هم برای هم‌اندیشی و هم‌افزایی مداحان سپاه بود. 
بعد از ظهر این روز کنگره شعر سپاه برگزار شد که در آن برگزیدگان شعرخوانی کردند و دبیر هفتمین کنگره شعر سپاه گزارشی از روند برگزاری این کنگره و نحوه داوری و نیز برنامه‌های آینده کنگره ارائه داد. همچنین از شاعران برگزیده هفتمین کنگره شعر سپاه در پایان این برنامه بر اساس رأی هیئت داوران قدردانی شد. با وجود بالا رفتن کیفیت آثار ارسالی، با سختگیری هیئت داوران در برخی محورهای اعلام شده برای تولید آثار، نفرات برگزیده در رده‌های اول تا سوم وجود نداشت که این موضوع با توضیح دبیر کنگره مبنی بر سختگیری در داوری آثار منطبق بود.
در روز دوم این برنامه هم حاضران به تماشای هنرنمایی هنرمندان برگزیده جشنواره فرهنگی‌ـ هنری سپاه نشستند. دبیر این جشنواره نیز گزارشی از روند برگزاری، داوری‌ها و مسائل مرتبط با جشنواره ارائه داد و در نهایت از برگزیدگان هر بخش تجلیل شد. رشد کمّی و کیفی آثار و بالارفتن انگیزه پاسداران برای تولید آثار هنری به ویژه در حوزه سرود و نماهنگ در این جشنواره مشهود بود. 

اختتامیه‌ای با چاشنی جشن انقلاب
اختتامیه این کنگره که مهم‌ترین بخش آن بود، در مصلای امام خمینی(ره) تبریز برگزار شد. این مراسم که روز 12 بهمن ماه برگزار شد، علاوه بر اختتامیه کنگره فرهنگ و هنر سپاه، ویژه‌برنامه بزرگداشت ورود تاریخی امام خمینی(ره) به ایران نیز هم بود. 

نمایش اقتدار فرهنگی سپاه 
فرمانده سپاه عاشورای استان آذربایجان شرقی  در این کنگره گفت: «در جشنواره فرهنگی‌ـ هنری سپاه، اقتدار فرهنگی سپاه پاسداران را مشاهده کردیم.»
سردار عابدین خُرم در اختتامیه این کنگره اظهار داشت: «دهه فجر تجلی میثاق امت با ولایت است و مردم ولایتمدار تبریز هم در این دهه میزبان نمایش اقتدار فرهنگی سپاه بودند.»
وی افزود: «شما در شهری حضور پیدا کردید که دیار علامه‌ها، باکری‌‌ها و شهر اولین‌هاست. البته همه اولین‌های این شهر از جنس فرهنگ، هنر و قرآن هستند.»
فرمانده سپاه عاشورای استان آذربایجان شرقی درباره اتمام جشنواره فرهنگی‌ـ هنری سپاه گفت: «در این سه روز هر چه دیدیم، رویش‌های روح‌انگیز انقلابی در حوزه‌های گوناگون بوده است. در جشنواره فرهنگی‌ـ هنری سپاه، اقتدار فرهنگی سپاه پاسداران را مشاهده کردیم. اقتدار نظامی، دفاعی، موشکی و صحنه‌های دفاع مقدس را همه دیدند، اما این کنگره اثبات کرد بچه‌های سپاه اقتدار فرهنگی را هم از خود به یادگار گذاشته‌اند.»
سردار خرم با اشاره به اتفاقات رخ داده در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، خاطرنشان کرد: «جشنواره فیلم فجر متعلق به این نظام است و ما آن را با انقلاب می‌شناسیم. با این حال می‌بینیم که در این مراسم متأسفانه یک کارگردان بد سابقه سخنان وقیحانه علیه انقلاب مطرح می‌کند.» 
وی تصریح کرد: «ساده‌اندیشی است که فکر کنیم برنامه‌ریزان تصادفی آنها را برگزیده‌اند. نفوذی‌های فرهنگی و هنری در داخل مدیریت فرهنگی وزارت ارشاد حضور دارند. آنها باید در پیشگاه ملت عذرخواهی کرده و در حضور خداوند از این عمل خود توبه کنند.»
فرمانده سپاه استان آذربایجان شرقی اهداف کنگره فرهنگی‌ـ هنری سپاه را تشریح کرد و گفت: «امام(ره) فرمودند: «شهادت هنر مردان خداست»؛ انسان‌سازی، تحول، حکمت، تهذیب نفس، زبان و فطرت از اهداف کنگره و آثار هنرمندان ما بود. این هنرمندان پیام‌های انقلاب را در قالب شعر انتقال دادند؛ اما سیاست در دنیای امروز از هنر استفاده ناشایست می‌کند.»
سردار خرم یادآور شد: «در این شرایط افتخار می‌کنیم رهبری داریم که یک هنرمند جامع و هنرشناس کامل به شمار می‌آید و یک روح تازه به هنر اسلامی دمیده است. خداوند را بابت این نعمت بزرگ شکر می‌کنیم.»

دشمن با نام هنر به جنگ انقلاب آمده است
نماینده ولی‌فقیه در سپاه از جمله سخنرانان اصلی این برنامه بود. وی گفت: «دشمن چون متوجه شده تنها راه ضربه زدن به انقلاب، استفاده از هنر است، با نام هنر به جنگ انقلاب آمده است.»
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دکتر عبدالله حاجی‌صادقی افزود: «در سالگرد روزی قرار داریم که امام خمینی(ره) مراحل پایانی انقلابی را رقم زد که حیات دوباره ایران بود.»
وی ضمن ابراز خشنودی ادامه داد: «به کوری چشم دشمنان و آنهایی که وعده می‌دادند انقلاب نمی‌تواند 40 سالگی خود را ببیند، ما نه تنها چهل سالگی‌ انقلاب‌مان را؛ بلکه پیشرفت‌ها و ذلت دشمنانش را هم جشن می‌گیریم. در این ۴۰ سال فراز و نشیب داشتیم، اما توقف نداشتیم.»
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌صادقی با اشاره به برگزاری کنگره فرهنگی‌ـ هنری سپاه، یادآور شد: «طبیعت و آفرینش انسان طوری است که هم از هنر اثربخشی می‌پذیرد و هم از آن لذت می‌برد. امروز گفتمانی پیروز است که بتواند هنر را به استخدام خود درآورد. هنر سبک زندگی می‌سازد و هر کس هنر را فراگیرتر کند، به همه موفقیت‌ها می‌رسد. هنر به یک گروه خاص اختصاص ندارد و همه اقشار را پوشش می‌دهد و جامعه را به اهدافش می‌رساند. پیام این جلسه این است که؛ انقلاب اسلامی زنده است و چون زنده است، دشمن دارد.»
وی درباره اتفاقات رخ داده در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر نیز گفت: «به نام انقلاب جشن گرفته و ۴۰ سال انقلاب را زیر سؤال می‌برند. بچه‌های انقلاب نمرده‌اند، زنده‌اند و نخواهند گذاشت این حلقه استکبار و نفوذی‌اش به جایی برسد. برگزاری این مراسم در تبریز این پیام را به همه مسئولان، هنرمندان و آنهایی که از سفره انقلاب به جایی رسیدند، می‌دهد که استاد انقلاب ما شهدا و امام است.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه بیان کرد: «مواظب باشید، دشمن از دریچه هنر می‌خواهد جان انقلاب را بگیرد، نگذارید. استکبار جهانی می‌خواهد سبک زندگی غربی را در قالب هنر دیکته کند. دشمن از دریچه هنر انقلاب را تهدید می‌کند، اما ما طبق فرموده رهبر معظم انقلاب باز هم مقابل آنها می‌ایستیم و دشمن را به عقب‌نشینی وادار می‎کنیم.»
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حاجی‌صادقی در ادامه گفت: «به کسانی که با انفعال در برابر فرهنگ غرب، هر روز با یک ادبیات خاص می‌خواهند ارزش‌های ما را مخدوش کنند، اخطار می‌دهیم. بدانند جوانان ما آگاه هستند، شهدا زنده هستند و ما هم نخواهیم گذاشت در این میدان به جایی برسند! ما استکبار جهانی را به شکست دیگری وادار خواهیم کرد. با قدرت عملی، با اطمینان به نفس، با انسجام و همراهی وارد شوید و بدانید که در این میدان هم جبهه حق پیروز است.»
وی تأکید کرد: «ای استکبار جهانی! مرگت باد. ما سر، دست و جان می‌دهیم، اما انقلاب نمی‌دهیم. در نظام علی(ع) هم مشکلاتی بود، اما در نظام علوی مردم هزینه‌ عزت را می‌دادند و در نظام غیر علوی، هزینه ذلت را.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه خطاب به هنرمندان گفت: «انقلاب به گردن شما حق دارد و همه خود را مدیون انقلاب می‌دانیم. کسی خودش را طلبکار انقلاب نداند. افسران مقابله با جنگ نرم دشمن باشید، نه سرباز جنگ نرم دشمن. جامعه هنرمندان، مواظب باشید سرباز دشمن نباشید. دشمن دنبال این است که فشار خود را با تهاجم هنر، جنگ روانی و فشار اقتصادی بر ما وارد کند، اما بزرگ‌ترین رسالت ما جهاد کبیر است.»
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حاجی‌صادقی با بیان اینکه، برگزاری کنگره فرهنگی‌ـ هنری سپاه یک پیام برای رهبر فرزانه و حکیم انقلاب دارد، عنوان کرد: «حضرت آقا، از خطه آذربایجان که مورد علاقه ویژه شماست، این پیام را می‌دهم که ما به معنای واقعی اهل کوفه و مدینه زمان پیامبر(ص) نیستیم. ما و مردم آذربایجان، با پیروی از رهبر عزیز، در میدان جدیدی که استکبار علیه ما باز کرده با قدرت تمام نخواهیم گذاشت دشمن به جایی برسد. هر چه از عمر انقلاب بگذرد حضور ما بیشتر و پررنگ‌تر خواهد شد.» 

هدف مقابله با جنگ نرم دشمنان است
رئیس ستاد عالی برگزاری کنگره فرهنگی‌ـ هنری سپاه پاسداران در اختتامیه این همایش گفت: «استکبار جهانی همواره جنگ نرم را علیه ما به کار گرفته و الآن بیش از پیش با جنگ فرهنگی به مقابله با انقلاب خدایی ما همت کرده است. برگزاری کنگره فرهنگ و هنر از برنامه‌های مقابله با این جنگ است.»
سردار سیدقاسم قریشی با اشاره به راه‌های مقابله با جنگ نرم، عنوان کرد: «انسجام، مهارت‌افزایی و طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، «تشکیل جبهه فرهنگی» جزء راه‌های مقابله با جنگ نرم استکبار است. سپاه با انسجام و مهارت‌افزایی همان راهی را برگزیده که در دفاع مقدس با تشکیل لشکرهای مختلف انتخاب و شکست را بر دشمنان تحمیل کرد.»
وی ضمن تشکر از سپاه استان آذربایجان شرقی برای میزبانی از نخستین دوره این کنگره، یادآور شد: «با استقبال و اعلام آمادگی سپاه همیشه پیروز عاشورا، سرزمین سرداران حماسه‌ساز میزبانی این رخداد بزرگ را برعهده گرفت.»
سردار قریشی درباره اهداف کنگره فرهنگی‌ـ هنری سپاه گفت: «بزرگداشت چهل سالگی انقلاب با تأکید بر شعار «افتخار به گذشته و امیدوار به آینده»، جامه عمل پوشاندن به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تشکیل جبهه فرهنگی و تولید و تأمین محصولات فرهنگی‌ـ هنری مورد نیاز سپاه از اهداف این جشنواره بود.»

رویش‌های انقلاب بیش از ریزش‌های آن است
استاندار آذربایجان‌شرقی هم سخنران دیگر این مراسم بود. وی با بیان اینکه استقلال بی‌نظیر ایران از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: «رویش‌های انقلاب بیش از ریزش‌های آن است.»
محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه بخشی از دستاوردهای انقلاب در قالب نمایشگاه چهل سالگی در تبریز به نمایش گذاشته شده، گفت: «دستاوردهای مادی، عمرانی و خدماتی یک سوی دستاوردهای انقلاب است، اما هویتی که انقلاب به ما ارزانی کرده و افتخاری که هر ایرانی به عنوان انسانی مستقل و آزاده در وجودش حس می‌کند، دستاوردی بس بزرگ و ارزشمند است.»
وی با اشاره به تعدد روزنامه‌ها و پایگاه‌‌های خبری در استان، گفت: «در کدام کشور به اندازه جمهوری اسلامی ایران، مردم‌سالاری وجود دارد؟»
پورمحمدی با تأکید بر اینکه چهل سالگی سن بلوغ است و ما تازه در ابتدای راه قرار داریم، افزود: «دشمنان از حربه چینی خسته شده‌اند و تاکنون نیز هر آنچه به فکرشان می‌رسید، انجام داده‌اند؛ اما مستأصل شدند و انقلاب چون طوفان در مسیر خود پیش می‌رود.»
وی با بیان اینکه انقلاب از بسیاری فراز و فرودها عبور کرده است، گفت: «در سایه دفاع مقدس، صنایع هوا و فضای کشور رشد کرد و تحریم‌ها نیز هرچند مشکلاتی ایجاد می‌کند، اما به طور قطع از این توطئه‌ها عبور خواهیم کرد و شرایط به نفع کشور تمام خواهد شد.» 

از ذلت ژاندارمی تا عزت جهانی
حجت‌الاسلام و‌المسلمین آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز هم در این مراسم گفت: «یکی از مهم‌ترین اهداف مردم در این انقلاب، عزت‌طلبی و استقلال‌خواهی بود. ایران در دوران طاغوت، ژاندارم آمریکا در منطقه بود، اما امروز ایران در منطقه و جهان با اقتدار می‌درخشد.»
حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدمحمد علی آل‌هاشم، با تأکید بر اینکه پیروزی انقلاب اسلامی شگفتی بزرگی در تاریخ جهان بود، اظهار داشت: «انقلاب اسلامی در دورانی به پیروزی رسید که مکاتب بی‌دینی، از جمله مارکسیست و... در حال جولان دادن بودند.»
وی با بیان اینکه، برخی خواستند انقلاب اسلامی را با انقلاب‌های دیگر مقایسه کنند، اما این انقلاب تفاوت بسیاری با انقلاب‌های دیگر دارد، افزود: «موتور محرکه انقلاب ما، اسلام بوده و رهبری آن برعهده یکی از مردان کم‌نظیر تاریخ، حضرت امام خمینی(ره) بود.»
نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: «تحولات قبل و بعد از انقلاب نشان می‌دهد سه عامل اساسی «رهبری، دین و مردم» چگونه در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی نقش داشتند. از دیدگاه بسیاری از اندیشمندان درباره علل پیروزی انقلابی، عامل مذهب و دین از اصلی‌ترین عوامل پیروزی انقلاب اسلامی بود، اما در انقلاب‌های دیگر در برابر دین، موضع‌گیری وجود داشت و مسیر جدایی دین از سیاست را دنبال کردند که در همین ایام، انقلاب اسلامی ایران بر پایه دین استوار شد که امام راحل در جایگاه رهبری، بالاترین مقام دین، یعنی مرجعیت بود.»
امام جمعه تبریز ضمن اشاره به دستاوردهای فرهنگی انقلاب، گفت: «انقلاب اسلامی دستاوردهای فرهنگی بسیار بزرگی داشته که تنها یکی از آن دستاوردها معنویت‌گرایی بود.»
وی با بیان اینکه، انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین تحول قرن بیستم بود، خاطرنشان کرد: «امام خمینی(ره) با قیام خود، عزت و عظمت را به این مردم بازگرداند؛ عزت و عظمتی که مورد بی‌توجهی قرار گرفته بود.»
‌آل‌هاشم یکی دیگر از دستاوردهای فرهنگی این انقلاب اسلامی را عزت و استقلال مردم دانست و گفت: «یکی از مهم‌ترین اهداف مردم در انقلاب، عزت‌طلبی و استقلال‌خواهی بود. ایران در دوران طاغوت، ژاندارم آمریکا در منطقه بود،‌ اما امروز در منطقه و جهان با اقتدار می‌درخشد.»
وی با اشاره به اینکه، احیای اسلام و بیداری اسلامی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است، افزود: «انقلاب توانست با تحت تأثیر قرار دادن مسائل راهبردی جهان، نقش تعیین‌کننده‌ای برای ایران در جهان داشته باشد.»
نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه، تغییر و تحولات و دستاوردهای انقلاب اسلامی به هیچ‌وجه با دوران طاغوت قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: «فرهنگ عمومی مردم تحول اساسی پیدا کرد و موجب شد هنرهایی مانند سینما و تئاتر به فرهنگ و ارزش‌های دینی نزدیک شود که یکی از دستاوردهای این نزدیکی، تعهد هنرمندان به ترویج ارزش‌های دینی و اخلاقی از طریق هنر بوده است.»
امام جمعه تبریز افزود: «پس از انقلاب، هنرمندان ایران در برابر انسانیت و جامعه بشری احساس مسئولیت کردند و عدالت و اخلاق و مضامین انسانی را مورد توجه قرار دادند.»
وی به ثمر رسیدن انقلاب را مرهون وحدت و همدلی و پیروی از امام خمینی(ره) دانست و گفت: «تداوم انقلاب نیز نیازمند همین عوامل بوده و به دلیل گستردگی ترفندهای دشمنان، نیاز به تبعیت محض از ولی امر مسلمین جهان، حضرت امام خامنه‌ای عزیز است تا در سایه وحدت و همدلی حول محور ولایت و پیروی از انقلاب، شاهد رشد و شکوفایی انقلاب در جهان باشیم.» 

دستاوردهای نهان و محسوس انقلاب
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه نیز در این کنگره گفت: «در دوران چهل سالگی انقلاب باید دستاوردهای انقلاب را ذکر کنیم؛ هر چند دستاوردهای نهان و دستاوردهایی که الآن خیلی محسوس نباشد، خیلی بیشتر از دستاوردهای محسوس است.»
سردار حسین محبی با اشاره به دستاوردهای انقلاب در حوزه فرهنگ، اظهار داشت: «یکی از دستاوردهای انقلاب این است که انقلاب هندسه فرهنگی جهان را تغییر داده است.»
وی در ادامه گفت: «جهان در ۳۰۰ سال گذشته به سمتی حرکت می‌کرد که دین را از زندگی مردم حذف کند و محور همه حرکات جهان را در سطح یک زندگی حیوانی قرار بدهد. انقلاب ما همه این برنامه‌ریزی و ۳۰۰ سال کار مادی‌گرایان را به هم ریخت و دین را به عرصه زندگی بشر کشاند.»
سردار محبی اضافه کرد: «دشمن خودش را نابود شده تلقی می‌کند و مسیرش را مسدود می‌بیند و بقای خود را در گرو مقابله با انقلاب می‌یابد.»
وی ادامه داد: «در سال‌های آخر حکومت پهلوی هزینه نظامی دولت ۳۷ درصد بود؛ اما الآن فقط ۳ درصد است. ما قدرت‌مندیم، اما قدرت ما به خاطر سلاح نیست، بلکه عامل اصلی فرهنگ ماست که برگرفته از فرهنگ اسلامی و خون شهداست. تا زمانی که ما در این مسیر حرکت می‌کنیم، پیروزی از آن ماست.»

همه امیدها به انقلاب اسلامی است
حجت‌الاسلام حیدر الهاشمی، مسئول فرهنگی حشدالشعبی عراق نیز از مهمانان ویژه این مراسم از کشورهای محور مقاومت بود که در سخنانی گفت: «انقلاب اسلامی با یک فریاد حضرت امام(ره) شروع شد، بعد به یک نهضت تبدیل شد و سپس دولت آفرید و امروز به یک جبهه تبدیل شده که به وسعت عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، یمن، بحرین و... است.»
وی با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی داخلی ایران، گفت: «امروز این مشکلات در داخل است؛ اما در خارج از ایران در جبهه مقاومت وضع خیلی متفاوت است و همه امیدها به ایران است و وضعیت به نفع انقلاب اسلامی است.»
الهاشمی با اشاره به هجوم تروریست‌های تکفیری از 82 کشور به سوریه، گفت: «آن زمان برخی بزرگان ایران، حتی برخی فرماندهان سپاه، حتی در لبنان و خیلی جاهای دیگر گفتند که دیگر کار سوریه تمام است؛ اما یک ندا آمد و گفت اجازه نمی‌دهیم و همان هم شد.»
وی افزود: «مردم ایران داعش را ندیده‌اند؛ اما ما در سوریه و عراق آن را دیده‌ایم. اگر آن فرمان نبود، امروز در صورتی که ما زنده بودیم، در تبریز به همراه شما در حال جنگیدن با داعش بودیم.»
مسئول فرهنگی حشدالشعبی عراق ادامه داد: «همدانی‌ها، مغنیه‌ها و صدری‌ها در عراق و سوریه با خون خود جنگیدند. همه آنها تحت ولایت فقیه بودند، ولایتی که هم برای ایران است، هم برای حزب‌الله، هم برای حشدالشعبی، هم برای انصارالله و بحرین و... . باید بدانیم جبهه مقاومت از مدرسه فیضیه شروع شد و امروز در نیجریه، حجاز، بحرین، عراق و لبنان امتداد پیدا کرده است.
وی تأکید کرد: «انقلاب صادر شد؛ اما نه با سلاح، بلکه با فکر و عقیده، امروز امید قدس کیست؟ ولایت. امید لبنان و عراق و سوریه و یمن هم ولایت است و ولایت باید حفظ شود.»
الهاشمی افزود: «من از مردم ایران تشکر می‌کنم که امام خمینی(ره) را به حاکمیت رساندند؛ چرا که زمانی در صدر اسلام حضرت علی(ع) تنها حضرت زهرا(س) و چهار صحابه یعنی سلمان، ابوذر، مقداد و عمار را در کنارش داشت؛ اما امروز با ولایتمداری شما این جبهه خیلی بزرگ شده است. بدانید خون باکری‌ها، همت‌ها، باقری‌ها و... به هدر نرفته است.»
وی در ادامه گفت: «سه سال پیش در بصره سخنران مراسم ارتحال امام خمینی(ره) در کاخ صدام بودم که شش هزار نفر عراقی در آن مراسم شرکت داشتند. در آن مراسم از ولایت فقیه گفتم و عکس‌های بزرگی از امام خمینی(ره)، امام خامنه‌ای، سیدحسن نصرالله و آیت‌الله سیستانی نصب شده بود. این یعنی خون شهدا به ثمر نشسته است.»
الهاشمی تأکید کرد: «امروز سیدحسن نصرالله، سیدعبدالملک الحوثی و همه رهبران و فرماندهان جبهه مقاومت در عراق، سوریه، لبنان، یمن و... همه فانی در ولایت هستند.» وی در پایان تأکید کرد: «امروز هرچه داریم، از عاشورا و امام خمینی(ره) است. روزی که امام خمینی(ره) دوباره ندای هیهات منّا الذله امام حسین(ع) را سر دادند، اسلام دوباره احیا شد و امروز هم فریاد ولایت یعنی امام خامنه‌ای همان ندای هیهات منّا الذله است.»

تقدیر از مهمان ویژه آذربایجانی
در اختتامیه این کنگره برگزیدگان هر بخش برنامه اجرا کردند. اهدای لوح یادبود به جمعی از خانواده‌های شهدای عرصه فرهنگ و هنر سپاه نیز از جمله برنامه‌های این اختتامیه بود. همچنین از کشور آذربایجان به یکی از بانوان نویسنده این کشور که در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس فعالیت داشت، جایزه اهدا شد.

قدر انقلاب را بدانید
این بانوی نویسنده آذربایجانی برای دقایقی پشت تریبون رفت و با زبان فارسی ضمن برشمردن عظمت انقلاب اسلامی، گفت: «قدر این انقلاب را بدانید؛ چون شما را از بندهای اسارت طاغوتیان رهانید، امروز که من با شما صحبت می‌کنم بسیاری از رهبران و برادرانم در زندان‌های آذربایجان اعتصاب غذا را در اعتراض به وضعیت بد کشور آغاز کرده‌اند.»
این نویسنده زن آذربایجانی افزود: «امروز بسیاری از دختران و زنان شیعه آذربایجان مشتاقند تا به ایران سفر کرده و در گلزارهای شهدای شما حاضر شوند و میثاقی از جنس همان میثاق شما با شهدا ببندند. بسیاری هم مشتاقند تا کتاب‌های پر فروش دفاع مقدس به زبان آذربایجانی ترجمه شود و مطالعه کنند.» وی افزود: «قدر انقلاب خود و رهبر معظم انقلاب اسلامی را بدانید. من که در کشوری همسایه که هنوز با مشکل خفقان و دیکتاتوری سروکار دارم، وقتی به این انقلاب می‌نگرم، ارزش این انقلاب را درک می‌کنم.»



سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه گفت: باید حماسه‌های دفاع مقدس را به واقعیت نزدیک‌تر کرد و با برنامه‌های مؤثر آن را به گونه‌ای که هیجان‌های عملیات‌ها به جوانان امروزی منتقل شود، شبیه‌سازی کرد. نزدیک شدن مخاطبان برنامه‌های راهیان نور آنها را با هویت جنگ که شجاعت و ایمان و مجاهدت و ثبات قدم بود، نزدیک‌تر می‌کند و روح جاری و ساری در دفاع مقدس را که منشأ پیروزی بود، در زمان حال در بطن جامعه و به خصوص در جوانان و نوجوانان تسری می‌دهد.