در سنه ششم کلیدی بار دیگر به بلاد فرنگ داخل شدیم با همگامی میرزا قشمشم خان آندلسی و ابن ملکم خان استانبولی اصل و سیورسات. فرنگی‌ها را آدم‌های متأسفی یافتیم. شعر بورشان ما را به یاد گندمزارهای پدری‌مان انداخت که اگر چه به دست رعیت بدبو و بی‌سواد کشت می‌شد، چشم مبارک‌مان را به شدت می‌نواخت و عیون آبی‌شان خاطرات سفر اخیرمان به قشم را هی متبادر می‌کرد و هی متبادر می‌کرد. اگر چه بعید بود از طمطراق حضورمان، حالت متأسف عیون‌شان دل ما را به رحم آورد.
فرمودیم از چه رو متأسفید؟ عرض کرد بعید بود از ما که عهد خود در برجام را اینگونه به اپتشام احشام‌مان بگیریم که منظور پشم گوسفندان‌شان بود که اروپایی تار سبیل می‌دهد، ولی تضمین امضا وا نمی‌گذارد. پرسیدیم از همین رو همگی بی‌سبیل گشتید؟ که خنده بسیار رفت. عرض کرد آن مایه متعفن بد بو را که از سرزمین‌تان می‌زدودیم به فرمان ینگه دنیا دیگر نتوان زدود و از این عاقبت که بر آن همه دیپلماسیدن‌مان رفت، سخت متأسف گشته‌ایم و شبی را یارای خواب و خوردمان به عافیت نمی‌رود تا حدود ساعت 22 طبع شاعری‌مان رخ نمود و فرمودیم تأسف چشمان قهوه‌ای ما را سزد که چون کوه محکم است و به کوره مصائب کور شود، ولی لرز بر
تنش نیفتد.
این چشمان خوشگل و مامانی که شما دارید به دریایی ماند که لرزه‌ای بر آن طوفان کند دل مستمند ما را. بفرمایید چه کنیم تا بیش از این متأسف نمانید؟
عرض کرد: سرتان سلامت باد! با اف‌ای‌تی‌افی خاطر رنجورمان را تسلیت بخشید. ندانستیم اف‌ای‌تی‌افی که می‌گوید چیست؛ اما ذیل تلفظ آن قطراتی از آب دهانش بر چهره مبارک‌مان پاشید که اگر از جانب رعیت خودمان که هیچ، صدر اعظم‌مان چنین بی‌خردی سر زده بود زبان از پس حلقومش می‌کشیدیم، اما لامصب مثل عسل می‌ماند! گفتیم عنایت می‌کنیم. من باب دستبوسی جلو آمد، اما نبوسید پدرسوخته!
امین شفیعی

حمیدرضا حیدری/ در هفته‌ای که گذشت فضای مجازی با تأثیر از اتفاقات جامعه و اظهار نظرهای مختلف، روزهای داغی را پشت سر گذاشت.
ـ یکی از چیزهایی که در ابتدای هفته گذشته به مناسبت هفته معلم در فضای مجازی داغ شده بود، اعتراض کاربران شبکه‌های اجتماعی به اجرای پنهانی سند 2030 بود؛ البته زمانی این موضوع داغ‌تر شد که تصاویری از اجرای آهنگ خواننده آن ور آبی در جشن روز معلم منتشر شد و واکنش‌های بسیاری را برانگیخت.
در این میان و در حالی که بسیاری از کاربران و والدین دانش‌آموزان نگران این موضوع بودند و به آن واکنش منفی نشان می‌دادند، فائزه هاشمی، که همواره مشهور به اظهار نظرهای عجیب و غریب است، این بار دیدگاه عجیب‌تری بیان کرد: «كسانى كه از مدارس ويدئو تهيه كردند، آگاهانه يا ناآگاهانه جلوى اصلاح تدريجى امور را گرفتند و باعث هوشيارى نهادهاى امنيتى نسبت به مدارس شدند. اين‌ كار حركت ما را چند دهه عقب انداخت.»
ـ هشتگ دیگری که در هفته گذشته در فضای مجازی داغ بود، هشتگی به نام رمضان بود. بسیاری از کاربران تلاش کردند با شروع این ماه مبارک دیگران را به همدلی دعوت کنند. همچنین در این ماه از هم دعوت کردند تا نیازمندان را هم فراموش نکنند. بسیاری هم تجربه خود را درباره روزه‌داری به اشتراک گذاشتند. این هشتگ زیبا یعنی «رمضان» سبب شد که فضای مجازی هم مانند دنیای حقیقی بوی رمضان بگیرد.
ـ موضوع دیگری که در فضای مجازی منتشر شد، کاندیداتوری علی مطهری در انتخابات 1400 ریاست‌جمهوری بود. او هفته گذشته گفته بود: «احتمالاً کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شوم.» خبری که از نظر بسیاری عجیب تلقی شد و تقریباً همه واکنش‌ها به آن منفی بود. حتی روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: «خواهش می‌کنیم از این اقدام خودداری کنید. اجازه دهید بعد از سال‌ها بی‌تدبیری، یک فرد مدیر زمام امور اجرایی را در دست بگیرد.» برخی هم این‌گونه پیش‌بینی کردند که این اعلام کاندیداتوری ممکن است به ائتلاف مطهری‌ـ لاریجانی در سال 1400 بینجامد؛ درست مانند آن چیزی که در سال ۱۳۹۶ بین روحانی و جهانگیری اتفاق افتاد و این بار قرار است مطهری را کاندیدای پوششی لاریجانی کنند.
ـ موضوع دیگری که البته بسیار بیشتر از موضوعات قبلی در فضای مجازی به آن توجه شد صحبت‌های عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه درباره احتمال اخراج شهروندان افغانستانی از کشور بود. او در برنامه زنده تلویزیونی گفت: «در صورت افزايش تحريم‌هاي آمريکا و تأثير آن در کاهش درآمدهاي نفتي، مجبور به اخراج اتباع افغاني از کشور خواهيم شد.» بسیاری از کاربران به این موضع‌گیری عراقچی درباره شهروندان افغان واکنش نشان دادند. علیرضا زاکانی، نماینده سابق مجلس شاید یکی از بهترین واکنش‌ها را به این موضوع داشت: «متأسفانه کمتر حرف زدن یا کمتر کار کردن برخی از مسئولان کشور، خیرش برای مردم و مملکت بسیار بیشتر است. یکی از این حضرات، جناب عراقچی است که از اظهار نظرات ناصوابش، سخنان اخیرش پیرامون برادران عزیز افغانستانی است و از کارکردهای مضرش، تولد موجود ناقص‌الخلقه‌ای به نام برجام.»

نکته: یک روز که سر کار بودم برادر کوچک‌ترم تماس گرفت و از من خواست تا به منزل بیایم. وقتی رسیدم تصویری را به من نشان داد که حاکی از به اسارت رفتن محمد بود. حالم بسیار بد شد. مادرم که بی‌قراری من را دید فکر کرد محمد شهید شده است. حال خودش را نفهمید و از پله‌ها به پایین پرت شد. اولین بار خبر اسارت برادرم از بی‌بی‌سی و سپس از شبکه‌های عربی پخش شد. یک هفته تمام، محوریت اخبار بی‌بی‌سی اسارت 5 تن از نیروهای لشکر فاطمیون بود. شهدای افغانی مظلوم هستند. برخی‌ها پدر و مادرشان در افغانستان ساکنند که اجازه نمی‌دهند شهید به وطنش برگردد و دفن شود و اگر در افغانستان خبردار شوند که کسی از ایران برای دفاع از حرم به سوریه رفته است، طبق قوانین مجلس افغانستان برای خانواده او 18 سال حبس تعیین کرده و اموال او را مصادره می‌کنند. آنها می‌گویند: «ما تحت امر رهبری در هر کجای دنیا، هر جایی که شیعه در خطر باشد حاضر خواهیم بود. مدافعان لشکر فاطمیون تنها با یک اشاره کوچک رهبری مبنی بر اینکه داعش به نام اسلام آمده و اسلام نیست، به مبارزه با داعش برخاستند. آنچه ما را در زمره لشکر فاطمیون قرار داد، عمق عشق و علاقه ما به عقیله بنی‌هاشم و اشاره رهبری بود. ما همه یاوه‌گویی‌ها را به جان می‌خریم. ولی ما عاشق اهل بیت(ع) و حضرت زینب(س) هستیم و افتخار می‌کنیم که سرباز آل‌سعود نیستیم. ما افتخار می‌کنیم که افغانی هستیم. ما افتخار می‌کنیم که تحت فرمان رهبری ایران هستیم و برای دفاع از حریم اهل بیت(ع) در عراق و سوریه جانفشانی کنیم.»
نظر: «برادران و خواهران عزیز افغانستانی و خاوری‌های مشهد و خراسان، در  همه‌ مراحل انقلاب اسلامی نقش ایفا کردند؛ هم در خود اصل انقلاب و پیروزی انقلاب، هم در دفاع مقدس و دوران جنگ تحمیلی، هم در همه‌ی حوادث بعدی، حالا هم که در قضیه‌ دفاع از حرم‌های اهل ‌بیت(علیهم‌السلام) این جوان‌های مثل دسته گل، پدر مادرها این جوان‌ها را فرستادند برای دفاع از حریم اهل ‌بیت(ع).» این سخنان رهبر معظم انقلاب نوعی قدردانی از مجاهدت افغانی هاست و نباید با سخنان غیر کارشناسی روحیه آنان را جریحه‌دار کنیم.

آقا جان!
دعوت شده‌ایم به شهری که عاشقان از دیرباز پشت درش به انتظار نشسته‌اند و دعاها خوانده‌اند و با دل‌های بهاری‌شان اشک‌ها ریخته‌اند و نواها سر داده‌اند، هر دلداده‌ای می‌داند که این دیار با تمام شهر‌هایی که دیده‌ است متفاوت است؛ چرا که در کوچه پس کوچه‌های این دیار درختان سعادت به دست هدایتگر شما کاشته شده‌ است و راه‌هایی که به خدا منتهی می‌شود با نسیم دعاهای شما نشانه‌گذاری شده است و می‌داند شرط ورود به این کوچه‌ها معرفت شماست؛ چرا که ارتباط حقیقی زمانی حاصل می‌شود که از گذرگاه ولایت گذشته باشد و این تنها گذرگاهی است که او را به نبوت و نبوت را به خدا منتهی می‌کند.
ای خورشید زندگی!
یاری‌مان کن تا در این ساعت‌ها و لحظه‌هایی که شیطان و قبیله‌اش در پشت دیوارهای این شهر اسیر و گرفتار شده‌اند در جا نزنیم و بتوانیم به اندازه همه سال‌ها و ماه‌های جدایی‌مان بدویم، کمک‌مان کن تا افسار این زبان سرکش را که به ناحق باز می‌شود، بگیریم و کرکره چشم‌های سیر نشدنی و طماع را بکشیم و انقلابی کن تا نگهبان دروازه گوش‌های‌مان را که به روی هر باطلی راه باز می‌کند، عوض کنیم تا شاید ذره‌ای از لبخند رضایت‌تان بر دل دورمانده و یخ زده ما آفتاب حیاتی باشد.
مولای من!
مهمانیم و می‌دانیم این جشن و سروری برای بزرگان و عاشقان واقعی است و ما همچون مهمانان ناخوانده در گوشه‌ای از این بزم با روسیاهی تمام بر دیوار غم تکیه داده‌ایم و با چشمان بغض‌آلود و دل‌های نالان منتظر دل‌جویی شماییم تا دستان‌مان را دوباره بگیرید و از نو راه و رسم عاشقی را در دل‌های سرکش و عاصی ما دیکته کنید؛ زیرا از شیفتگان واقعی این ضیافت شنیده‌ایم این عیش عاشقی همچون رؤیای خوش کوتاه است و روزهای وصال دوباره‌اش بسیار طولانی.

حمید بعیدی‌نژاد: بلافاصله بعد از اقدام ایران در تعلیق دو اقدام خود بر اساس برجام، وزیر خارجه آمریکا پس از ملاقات خود با وزیر خارجه انگلیس در لندن برای اولین بار اعلام کرد که آمریکا با راه‌اندازی مرحله اول اینستکس که به تبادل کالاهای اساسی و دارو اختصاص می‌یابد مشکلی
ندارد.
حمزه غالبی: لودگی‌های ترامپ نشانه میل او برای مذاکره جدی نیست. اتفاقاً لمپن‌بازی این شومن گواهی دیگری است که او دنبال مذاکره جدی نیست. شماره دادن ترامپ پیام به پایگاه رأی خودش است و ربطی به ایران ندارد.
سیدعلی خمینی: من تا به حال در منبری از برادرم سیدحسن خمینی نام نبرده و حرفی نزده‌ام؛ اما خبر دارم کسانی خارج از کشور برنامه‌ریزی کردند و با اغراض سیاسی نیت‌شان این است ایشان را از رهبری جدا کنند.
محمدباقر قالیباف: این روزها بیماران خاص و صعب‌العلاج بیش از همه هزینه #تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران را پرداخت می‌کنند. در مقابل فشارها تسلیم نمی‌شویم؛ ولی توجه بیشتر مسئولان به بیماران خاص و صعب‌العلاج در این شرایط ضروری است.
عزت‌الله ضرغامی: بارها در دولت روحانی در مورد بازنمایی متفاوت رسانه‌ای اقدامات آنان تذکر دادم. سخنان جناب عراقچی با هر انگیزه‌ای که بوده سبب رنجش عزیزان افغانستانی ما شده است. یک عذرخواهی ساده مشکل را حل می‌کند.
مهدی محمدی: بدون شک، حتماً یک روز یک نفر از تهران به #ترامپ زنگ خواهد زد و خواهد گفت که هنوز فلان‌جا در فلان گوشه خاورمیانه، یکی از نظامی‌های‌تان در فلان سوراخ قایم شده و از آخرین پرواز که آخرین نیروهای آمریکایی را از منطقه می‌برد جا مانده! بیایید برش دارید و ببرید!