غلامحسين محسني اژه‌اي با اشاره به تحميل جنگ اقتصادي به تمام معنا به ايران گفت: همان رئيس جمهور آمريكا كه تا ماه‌هاي قبل مدام عليه ملت ايران كُركُري مي‌خواند، چقدر الان دست به پيغام و پسغام شده و از مقامات ژاپني تقاضاي وساطت بين ايران و آمريكا را مي‌كنندمعاون اول قضائيه همچنين: با اشاره به ‌برخي زمزمه‌ها مبني بر مذاكره ايران با آمريكا گفت: امروز ما تحت تاثير اين القائات شيطاني قرار نگيريم چرا كه دشمن اعتماد، امنيت، صبر و حوصله مردم ما را هدف قرار داده است.

 بي‌خيالي وسط جنگ!

روزنامه اصلاح‌طلب «جهان صنعت» نوشت: «در شرايط ويژه امروز كه از آن تعبير به شرايط جنگ اقتصادي مي‌شود، اصرار دولت بر تداوم سياست‌هاي پيشين خود به آتش زير خاكستري مي‌ماند كه هيچ‌گاه قادر نخواهد بود گره كور بازار اقتصادي كشور را باز كند. در حالي كه دولت در هيچ ‌يك از حوزه‌هاي سياست‌گذاري‌اش نمره قبولي را كسب نكرده؛ اما همچنان سياست‌هاي مأخوذه‌اش را راه نجات كشور از مخمصه كنوني اقتصادي مي‌داند. آن‌طور كه حسن روحاني، رئيس‌‌جمهوري مي‌گويد، با وجود فشار و سختي و مشكلاتي كه هر روز به واسطه افزايش فشار دشمنان بيشتر مي‌شود، فعالان اقتصادي و مسئولان اجرايي كشور، قدم‌هاي مثبتي در عرصه‌هاي گوناگون برداشتند. بر اساس اين مي‌توانيم در برابر غول تورم و بيكاري ايستادگي كرده و به پيروزي دست پيدا كنيم.»

 

حمايت از زنان!

اگرچه عملكرد ضعيف نجفي سبب شد عمر مسئوليت وي در پايتخت كمتر از يك سال به طول بينجامد؛ اما ماجراي قتل همسر به ضرب گلوله و بازخواني وعده‌هاي وي براي زنان به هنگام مسئوليت خود از نكات جالب روزگار است! نجفي كه به عنوان گزينه نخست شوراي شهر اصلاح‌طلبان در سال 1396 مطرح شد و توانست 21 رأي كسب كند، روزگاري از حفظ حقوق زنان در مسند شهرداري سخن مي‌گفت. يكي از كاربران فضاي مجازي با انتشار پيام شهردار وقت تهران به مناسبت روز زن، نوشت: «آيا هنوز پوچي شعارهاي اصلاح‌طلبان براي كسي روشن نشده؟» نجفي پاياني تراژيك را براي خود رقم زد؛ شهرداري كه بنا بود تهران را به شهري امن براي زنان تبديل كند، در نهايت همسر خود را به قتل رساند!

 

لرزه بر تن آمريكا

اعتراف به جايگاه پنجم ايران در حوزه فناوري اطلاعات در جهان، آمريكا و رژيم صهيونيستي را به شدت نگران كرده است. نشريه «نشنال‌اينترست» آمريكا در گزارشي نوشت، ايران در حوزه رويارويي‌ها در دنياي مجازي (جنگ سايبري) توانايي‌هاي بازدارنده متعددي در اختيار دارد. برخلاف لشكركشي‌هاي آمريكا به منطقه توانمندي ايران در حوزه جنگ الكترونيك كه چند سالي است در فضاي مجازي جايگاه پيدا كرده، سبب نگراني واشنگتن شده است. اين نوع جنگ از زماني جدي‌تر شد كه خبر كنترل هواپيماي جاسوسي آر‌كي‌يو 170 آمريكا در دسامبر سال 2011، كه از جانب متخصصان ايراني صورت گرفته بود، در جهان منتشر شد. گفتني است، ايران توانسته بود اين هواپيما را كاملاً سالم در اختيار بگيرد.

 

عمق شكاف در آمريكا

«بي‌بي‌سي» درباره اختلافات در دولت ترامپ نوشت: «ترامپ در روزهاي اخير، هم در جمع خبرنگاران و هم با بلندگوي هميشه در دسترسش يعني توئيتر، درباره كره شمالي و ايران مواضعي كاملاً متفاوت از جان بولتون را اعلام كرده كه نشان از نارضايتي او از نتيجه ندادن سياست‌هاي آمريكا در مقابل ونزوئلا، كره شمالي و ايران دارد. از آنجايي كه شكيبايي از خصلت‌‌هاي دونالد ترامپ به شمار نمي‌آيد، مي‌توان انتظار داشت بي‌سرانجام بودن سياست‌هاي تيم فعلي سياست خارجي و امنيت ملي آمريكا، سبب عميق‌تر شدن شكاف ميان دونالد ترامپ و آنها شود.»

 

نان اختلاف مي‌خورند

«عبدالحي ميرزاعلي» امام جمعه اهل‌سنت شهر آق‌قلا در استان گلستان گفت: «شبكه‌هاي وهابي كلمه، نور و آمدنيوز به دنبال آن هستند كه بين شيعيان و سني‌ها اختلاف بيندازند و تيشه به ريشه اسلام بزنند. ما رهبر معظم انقلاب را دوست داريم و تابع دستورات ايشان هستيم.»

حسن نوروزي/«السلام عليك من مطلوب قبل وقته و محزون عليه قبل فوته»؛ سلام بر تو اي طلب‌شده‌اي كه قبل از آمدنت انتظارت را داشتيم و اكنون هم كه به رفتنت چيزي نمانده، ما را غمگين كرده‌اي.

آهسته آهسته غزل وداع خوانده مي‌شود. اين وداع براي كسي است كه با ماه مبارك مأنوس بوده و ماه مبارك دوست و همدم اوست؛ وگرنه آنكه نمي‌داند چه وقت ماه مبارك آمد و چه وقت سپري شد، وداعي ندارد؛ اين در حالي است كه شخصيتي همانند امام سجاد(ع) كه از حقيقت اين ماه آگاهي دارد و با آن انس گرفته، در آخرين روزهاي ماه مبارك اين دعاي وداع را با ضجه مي‌خواند؛ چرا كه مي‌داند وقتي اين ماه مبارك در جان رسوخ كرد، جدايي سخت و نفسگير است و آن هنگام كه از جان فاصله مي‌گيرد، جايش را غم پر مي‌كند.

«وداع من عز فراقه علينا و غمنا»؛ اين وداع يك وداع تشريفاتي نيست؛ بلكه مفارقت از جان ماست؛ به همين دليل سخت و طاقت‌فرساست. آنكه اهل معنا بود خيرش در اين ماه بيشتر شد؛ آنكه گرفتار گناه بود گناهش كمتر شد و به تعبير بزرگان دين در فضيلت روزه همين بس كه انسان را از بعد حيواني خود كه در شكم و شهوات خلاصه مي‌شد، جدا ساخت و مقداري به فرشته شدن نزديك كرد.

«السلام عليك ما اكثر عتقاء الله فيك»؛ سلام بر تو اي ماهي كه بسياري از بندگان به واسطه تو از عذاب خداوند آزاد مي‌شوند. خداوند به بركت اين ماه آنهايي كه گرفتار آتش و رذايل اخلاقي بودند، آزاد مي‌كند و چه نعمتي بالاتر از آزادي؟! آزادي‌اي كه ديگر انسان در  بند و گرفتار شهوت و غضب و هوي نيست و به تعبير امام صادق(ع) «من رفض الشهوات فصار حرا».

در پايان مي‌خواهيم «و اجبر مصيبتنا بشهرنا و بارك لنا في يوم عيدنا و فطرنا» پروردگارا، هجران ماه مبارك رمضان را كه مصيبت ماست، جبران فرما و براي ما در روز عيد فطر بركت مقرر نما كه بركت واقعي همان عبادت درخور شماست.

گروه سياسي/ موضوع ايران و آمريكا اين روزها به يكي از مهم‌ترين بخش‌هاي رسانه‌اي دنيا تبديل شده است؛ به طوري كه كوچك‌ترين رفتار دو كشور با حساسيت ويژه‌اي در رسانه‌ها انعكاس داده مي‌شود؛ از اين ‌رو وقتي آمريكا حتي تحريم‌هاي سال‌هاي گذشته در موضوعي خاص را اعلام مي‌كند، برخي رسانه‌ها چنان اهميتي به آن مي‌دهند كه مخاطبان بدون داشتن سواد رسانه‌اي تصور مي‌كنند تأثيرگذاري تحريم‌ها در ايران صد درصدي بوده است. اكنون اين پرسش را بايد مطرح كرد كه آيا تحريم واقعاً اثر چشمگيري داشته است؟

«ريچارد نفيو» نويسنده كتاب هنر تحريم‌ها در اين باره معتقد است كه در سال‌هاي 1390 و 1391 با برقراري روابط تجاري متنوع ايران، عملاً تحريم كردن اين كشور را براي آمريكا بسيار سخت كرده بود، تا جايي كه واقعاً نمي‌رسيديم (نمي‌توانستيم) تحريم كنيم. صنايع (پتروشيمي) تحريم شده اكولوژي تجاري خاصي دارند كه تحريم كردن را عملاً ناممكن مي‌كند. جغرافياي پر همسايه ايران و امكان استفاده از طرف سوم تجاري براي صادرات مجدد به هر نقطه دنيا و نسل تحريم شده كه تحريمي ابتدايي از جنس درون سرزميني آمريكا آن هم تحريم غير مالي است، عواملي هستند كه تحريم‌ها را عملاً منحل و ناكارآمد مي‌كنند.

تحريم‌هاي مطرح شده بر اساس چه دكتريني اعمال شده است؟ با توجه به هم زماني اعزام ناو آمريكايي به منطقه، براي درك مسئله بهتر است تحريم‌ها در كنار دكترين جديد نظامي آمريكا بررسي شود.

دكترين نظامي جديد آمريكا پس از رفتن ژنرال متيس از دولت آمريكا از دكترين نظامي سنتي آمريكا (مبتني بر تصرف زمين) به دكترين اقدام اثرمحور تغيير موضع داده است. اين دكترين براساس استفاده از كمترين نيرو و امكانات براي تحميل اراده بر كشور مدنظر است؛ بنابراين در اين رفتار، دايره اقدام نظامي بسيار تنگ مي‌شود و همه مبتني بر زدن نقاط كليدي دشمن و براي قبول خواست آمريكا تلاش مي‌كنند. 

با در نظر گرفتن چارچوب راهبردي جديد مي‌توان چنين برداشت كرد كه:

1‌ـ آمريكا به هيچ عنوان به سوي جنگ با جمهوري اسلامي ايران نخواهد رفت؛ البته آنها همچنان جنگ نيابتي را دنبال خواهند كرد.

2‌ـ خبر اعزام ناو آنجايي رسانه‌اي شد كه خبر تحريم‌ها نيز به بيرون درز كرد. حتي وزير امور خارجه نيز به لغو ناگهاني سفرهاي خارجي خود پرداخت تا عمليات رواني دشمن در نهايت شبيه‌سازي به واقعيت دنبال شود.

3‌ـ پازل دشمن پس از تحريم و اقدام نظامي در ايستگاه سوم با عنوان ميانجي‌گري در حال پيگيري است؛ از اين رو اعلام كشورهاي مختلف به عنوان ميانجي‌گري بين ايران و آمريكا، دقيقاً اجراي سياست اقدام اثرمحور است. آمريكا براي رسيدن به راهبرد خود (نفوذ در ايران و تهي كردن ايران از انقلاب و انقلاب‌گري) تاكتيك‌هاي متفاوتي را دنبال مي‌كند كه مذاكره، تاكتيك جديد آنهاست. 

 حمله به اسلام در شب‌هاي قدر

فردي به نام «حجت‌الاسلام محمد مقدم» به تازگي در يكي از مراسم احياي وابسته به اصلاح‌طلبان، طي اظهاراتي گفته است: «قدرت يك جامعه سالم به پاسخگويي رهبران آن جامعه است. پاسخگويي هم مستلزم داشتن رسانه‌هاي آزاد است. در باب پاسخگويي، اميرالمؤمنين(ع) نامه‌اي به مالك اشتر نوشت كه مربوط به 14 قرن قبل است؛ ولي امروز در عصر مدرن از آن به عنوان منابع رسمي ياد مي‌كنند. در هيچ كجاي اين نامه نوشته نشده كه به زن‌هاي‌تان بگوييد روسري‌هاي خود را پايين بياورند يا اينكه به جوانان بگوييد زلف‌هاي‌شان بالا و پايين نباشد! زيرا علي(ع) بالاتر از اين مسائل فكر مي‌كند و وقتي به عرصه بازار مي‌پردازد، ببينيد چگونه روابط اقتصادي آن عصر را ترسيم مي‌كند». پيش از اين نيز «محمد سروش‌محلاتي» يكي ديگر از سخنرانان اصلاح‌طلب در مراسمي مشابه، كنايه «اموي‌گري» را نسبت به نظام اسلامي مطرح كرده بود. 

 

 

خوش و بش سمي

اصلاح‌طلبان به عنوان حاميان ستادي دولت اعتدال، مدتي است كه با اشاره به  مشكلات، به روحاني پيشنهاد استعفا مي‌دهند؛ خوانش اخبار نشان مي‌دهد اصلاح‌طلبان با «علم به اينكه چاره‌اي جز حمايت از روحاني ندارند»، سخنان تندي را عليه او و درباره اوضاع اقتصادي كشور مطرح كرده‌اند كه علت و انگيزه آن در كنار تأكيد بر اينكه ما «فدائيان روحاني» هستيم در آينده روشن مي‌شود!

 

 

توطئه عليه قانون اساسي

«عبدالله ناصري» فعال سياسي اصلاح‌طلب و مشاور رئيس دولت اصلاحات گفته است: «جز اصلاح قانون اساسي و تجديد نظر در برخي ساختارها و حتي مباني انديشه سياسي جمهوري اسلامي، راهي ديگر براي نيل به توسعه و پيشرفت وجود ندارد.» اظهارات صريح ناصري درباره لزوم تجديدنظر در انديشه سياسي جمهوري اسلامي، تغيير قانون اساسي يا قشر سنتي در آنچه مانع پيشرفت و توسعه‌ـ به غرب‌زدگي‌ـ بيان كرده است، مي‌تواند نشان‌دهنده اين مفهوم باشد كه اصلاح‌طلبان ديگر توان «نقش بازي كردن» ندارند و عملاً رفتاري مشابه سال‌هاي حاكميت بر دولت‌هاي هفتم و هشتم و همچنين مجلس ششم را در پيش گرفته‌اند؛ با اين تفاوت كه در آن مقطع زماني «مستي قدرت» آنها را به بيان واقعيت اعتقادي‌شان وامي‌داشت و امروز ناكامي آنها در سطح ملي، عصبانيت مردم و نااميدي سران اين جريان از آينده سبب افشاي اين عقايد شده است.