«سيدعباس موسوي» سخنگوي وزارت خارجه در واكنش به جوسازي‌هاي اخير مقامات آمريكايي به ويژه سخنگوي شوراي امنيت ملي آمريكا كه گفت «ايران بايد ديپلماسي را با ديپلماسي پاسخ دهد»، اظهار داشت: «ايران ديپلماسي را با ديپلماسي و فشار را با مقاومت پاسخ مي‌دهد؛ ولي ظاهراً در قاموس دولتمردان آمريكايي ديپلماسي يعني تحريم و تروريسم اقتصادي! ما تاكنون چيزي جز تحريم‌هاي غير قانوني، جنگ و تروريسم اقتصادي از دولت آمريكا نديده‌ايم.»

 تله عجيب!

آمريكا درصدد برآمده است شكست خود در خليج‌فارس را با توجيهات رسانه‌اي به پيروزي مبدل كند؛ حالا «نيويورك‌تايمز» مي‌گويد پهپاد گلوبال هاوك يك تله سايبري بوده و منهدم كردن آن بخشي از نقشه حمله سايبري آمريكا بوده است. يك مقام پنتاگون كه نخواست نامش فاش شود، گفت: «ماه‌ها بود كه براي نفوذ به سيستم بسته پدافند ايران تلاش مي‌كرديم؛ اما سيستم پدافند موشكي از نوع بومي و سيستم ناشناخته بود. بارها به حريم ايران وارد شديم؛ اما واكنش مورد نظر خود را دريافت نكرديم. پروژه‌اي با نام بال شاهين اجرا شد كه در آن براي فعال كردن سيستم موشكي ايران پهپادهايي را وارد حريم هوايي ايران كرديم.» اين سخنان در حالي است كه سامانه سوم خرداد، يك سامانه متحرك است كه سال1393 رهبر معظم انقلاب از آن رونمايي كرد و مشخصات فيزيكي و توانمندي آن رسانه‌اي شد.

 

حامي داخلي آمريكا!

روزنامه «آرمان» در يادداشتي به قلم «يوسف مولايي» بدون اشاره به ضرباتي كه نظام اسلامي بر پيكر استكبار جهاني وارد آورده، با حمايت از اقدامات آمريكا نوشت: «وقتي از اول انقلاب آمريكا را در ليست دشمن قرار داديم و نمي‌خواهيم به عنوان يك قدرت بزرگ فرامنطقه‌اي هيچ نوع تعاملي با اين كشور داشته باشيم، در چارچوب اتفاقاتي هم كه مي‌افتد، نمي‌توانيم يك برنامه عملياتي تعريف كنيم. به هر حال مناسبات آمريكا با ما ويژه است، براي اينكه مناسبات ما هم با آمريكا ويژه است.» اين روزنامه اصلاح‌طلب در ادامه نوشت: «آمريكا از قدرتش استفاده مي‌كند و ايران را تحت فشار قرار مي‌دهد كه بعضاً جنبه تنبيهي دارد، فعلاً كار خاصي از ما برنمي‌آيد و تنها به لحاظ حقوقي مي‌توانيم روي كاغذ آمريكا را تحريم كنيم كه بي‌اثر است.»

 

اردوكشي عليه ناجا

گفته مي‌شود، جريان معارض داخلي و براندازها در ارتباط با رفتار دختر هنجارشكن و برخورد نيروي انتظامي حمله به اين نيروي خدوم را در دستور كار قرار داده‌اند كه محورهاي مهم تأكيد شده عبارتند از: 1ـ اعتراض پروانه سلحشوري و محمدرضا عارف به نحوه برخورد ناجا، 2ـ محقق نشدن وعده روحاني درباره آزادي و امنيت دختران و پسران، 3ـ دعوت از سازمان‌هاي حقوق بشر بين‌المللي براي ورود به پرونده دختر تهرانپارس. اين جريان به دنبال بالا بردن حس تنفر نسبت به نيروهاي انتظامي در جامعه، غير منطقي خواندن ذهنيت پليس در مواجهه با چنين صحنه‌هايي، ورود بدون ملاحظه‌ دستگاه قضا به مسئله‌ حجاب و مصونيت داشتن نيروهاي انتظامي در مقابل حمله به مردم به بهانه‌ حجاب اجباري و احترام نگذاشتن نظام جمهوري اسلامي به نحوه‌ پوشش مردم است.

 

ميانجي يا حامي؟

روزنامه اصلاح‌طلب «شرق» در مطلبي خواهان همكاري سپاه با گروه تروريستي سنتكام شد و نوشت: «تكليف تعامل سپاه و سنتكام در حوزه‌هاي عملياتي چيست؟ خليج‌فارس يكي از مناطقي است كه شناورهاي اين دو نيرو در آن حضور فعال دارند. سپاه عهده‌دار امنيت خليج‌فارس و تنگه هرمز است و سنتكام در اغلب كشورهاي حاشيه اين آبراه پايگاه دارد. در نتيجه، مواجهه و تماس بين آنها ناگزير است؛ اما نبايد تصور كرد كه اقدام آنها به تروريست ‌شمردن يكديگر بايد مانع تماس‌ها و هماهنگي‌هاي روزمره بين آنها شود. تماس بين طرف‌هاي فعال در عرصه‌هاي عملياتي و حتي صحنه‌هاي نبرد هميشه امري رايج بوده و در حكم شناسايي طرف مقابل نبوده است.» قدرت سپاه سبب هراس تروريست‌هاي سنتكام شده؛ اما سؤال اين است كه چرا روزنامه اصلاح‌طلب «شرق» ميانجي آنها با سپاه شده است؟! اين رفتارهاي دلسوزانه نشان مي‌دهد، آنها حامي هستند تا ميانجي.

 

روحيه‌بخشي جرياني!

برخي چهره‌هاي جريان اصلاحات در مطالبي براي روحيه‌بخشي به نيروهاي خود تصريح مي‌كنند، درست است كه رأي‌ اصلاح‌طلب‌ها مقداري ريزش داشته، اما بايد اين را در نظر گرفت كه طرف مقابل هم بيشتر ريزش داشته است. اين‌طور نيست كه بگوييم اگر پايگاه اصلاح‌طلب‌ها ريزش داشته، آن طرف رشد كرده؛ حتي ريزش رأي‌ اصولگرايان بيشتر هم بوده است!

 علت مجادله روحاني با جهانگيري

يك منبع آگاه در نوشتاري داستان مجادله حسن روحاني با جهانگيري در نشست سران قوا را تشريح كرده و موضوع تنش را تفاوت ديدگاه اين دو نفر درباره قيمت بنزين و شيوه هزينه‌كرد آن بيان كرده و گفته است: «آقاي روحاني تصميم خود درباره افزايش محسوس قيمت بنزين را بيان كرده و تأكيد مي‌كند درآمد حاصله بايد به «حمايت از توليد» اختصاص يابد و در مقابل، آقاي جهانگيري هم به طرح «اختصاص سهميه يكسان بنزين و گازوئيل به هر ايراني» اشاره مي‌كند كه طبق اين طرح هيچ افزايشي در قيمت بنزين و گازوئيل اعمال نمي‌شود و تك‌تك ايرانيان مي‌توانند سهميه خود را مصرف كنند يا آن را با قيمت توافقي بفروشند.»

 

 القاي فضاي جنگي

رسانه‌هاي اصلاح‌طلب همچنان تقلا مي‌كنند موضوع ايجاد هراس مبني بر حمله به ايران و آغاز جنگ ميان ايران و آمريكا را به اشكال مختلف مطرح كنند. اين در حالي است كه اين گروه از رسانه‌ها تا پيش از اين بر حل كردن موضوعات ميان ايران و آمريكا تأكيد داشته‌اند. 

 

دلجويي از سرخوردگي گاوهاي شيرده!

به فاصله چند روز پس از ساقط شدن پهپاد آمريكايي‌ها به وسيله سامانه دفاع موشكي جمهوري اسلامي ايران، «مايك پمپئو» وزير خارجه آمريكا اعلام كرد، به منظور بررسي تحولات منطقه غرب آسيا به دو كشور امارات متحده عربي و عربستان سعودي سفر خواهد كرد. مجموعه‌اي از اهداف براي سفر وزير خارجه آمريكا مطرح شده است كه از آن جمله مي‌توان به ايجاد اجماع بين كشورهاي عربي عليه جمهوري اسلامي ايران، دلجويي از سرخوردگي كشورهاي عربي به واسطه عدم اقدام نظامي عليه ايران، حمايت دوباره از ائتلاف متجاوز به يمن، متحد كردن كشورهاي عربي براي موفقيت طرح معامله قرن و نشست بحرين و... اشاره كرد.