سردار علي فدوي گفت: الآن 40 سال است از پيروزي انقلاب اسلامي مي‌گذرد از همان روز اول جبهه باطل به سركردگي آمريكا دشمني را نه در حرف، بلكه با شليك گلوله آغاز كرد. آنها 24 بهمن سال 57 در كردستان به انقلاب اسلامي شليك كردند و از آن وقت تا الآن دشمني جبهه باطل ادامه داشته است. ما در اين 40 سال قدرت‌مان را به قدرت خدا گره زده‌ايم؛ دليلش هم شهدايي است كه در چپ و راست و در هر كوچه مي‌بينيم. دشمنان ما قبول دارند ما به مرحله‌اي رسيده‌ايم كه بايد مقابل ما بازدارندگي كنند.

عليرضا جلاليان/مراسم تكريم و معارفه رؤساي جديد و سابق سازمان بسيج مستضعفين، محلي شد براي بازخواني دوباره موضوع بسيج و كاركردهاي آن. نكته مهم در اين مراسم اين بود كه همه سخنرانان به موضوع تحول در بسيج تأكيد داشتند؛ تحولي كه شباهت زيادي به تحولات يك دهه اخير ندارد؛ اما با استفاده از تحولات و تجربيات همان دهه و سي سال قبلش بسيج را در تراز انقلاب اسلامي تعريف مي‌كند. براي اين تحول كه مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامي بوده مؤلفه‌هايي تعريف شده و از سال 1397 برخي از ابعاد آن اجرا شده است. مهم‌ترين نكته اين است كه علي‌رغم تلاش شبانه‌روزي فرماندهان بسيج، يك سوم مؤلفه‌هاي مطرح شده در اين طرح اجرايي شده و مابقي هنوز به فاز اجرايي نرسيده است. به نظر مي‌رسد آن قسمتي هم كه به فاز اجرا رسيده نياز به بازبيني دارد؛ چون تجربه‌اي جديد است. اين بيان انتقادي به عملكرد گذشته بسيج نيست، بلكه بياني است كه در خود اين موضوع را گنجانده كه شايد اين تحول در بسيج جزء سخت‌ترين فرازهاي انقلاب و جزء سخت‌ترين كارها محسوب مي‌شود. شايد بتوان مدعي بود امروزه سخت‌ترين عرصه براي سپاه، تحول در بسيج در راستاي مأموريت پاسداري از انقلاب اسلامي است. تحول‌خواهي در بسيج مطالبه امام انقلاب است و سازمان بسيجي كه در يك دهه اخير به شدت تقويت شده و ارتقا يافته هنوز با آنچه بايد به عنوان بسيج در تراز انقلاب اسلامي باشد فاصله دارد. در اين ميان فرماندهان مجاهد و كوشايي مانند سردار نقدي و سردار غيب‌پرور در كنار جانشين‌هاي خود سردار فضلي و سردار سپهر و مسئولان سازمان بسيج از هيچ تلاشي دريغ نكردند و در شرايطي كه بودجه‌ها كفاف كار را نمي‌داد، بهترين خروجي‌ها را در بسيج ارائه دادند. همه اين فرماندهان قبل از طلوع آفتاب در محل كار بودند و اگر روزي در تهران بودند و بازديد ميداني از استان‌ها نداشتند، در بيشتر اوقات دير وقت به منزل مي‌رسيدند؛ با در نظر گرفتن اين مسئله و توجه به اينكه امروز سازمان بسيج مستضعفين به عنوان بازوي مردمي انقلاب تحت مديريت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به دست فردي از همان جنس فرماندهان گذشته مديريت خواهد شد؛ در شرايطي كه تحول در بسيج در فضاي عملي بايد هرچه سريع‌تر و در همه ابعادش كليد بخورد و نمي‌توان انتظار بودجه و اعتبارات زيادي را داشت و اين يعني تلاشي فراتر از همه تلاش‌هاي گذشته. در شرايطي كه انقلاب اسلامي و جبهه مقاومت به بالاترين حد از قدرت رسيده و براي تثبيت نياز به بازوان مردمي دارد، كار پيش روي فرماندهان بسيج را پيچيده و حساس كرده است؛ اما سربلندي در اين شرايط يعني اقتدار هميشگي انقلاب اسلامي و پيروزي بزرگ انقلاب. پس امروز بسيج بزرگ‌ترين آزمون طول تاريخ خود را تجربه مي‌كند و بايد از اين ميدان سربلند بيرون آيد كه براي اين سربلندي فرماندهان بسيج نيازمند كار جهادي و انقلابي و حمايت و جهاد تمام زير مجموعه بسيج دارند. به طور حتم مسير «تنصرالله» با خود «ينصركم» را هم به همراه دارد.

هر سه از عشاير مهديشهر استان سمنان بودند كه راهي جبهه شدند. در بحبوحه جنگ، شفاعت‌نامه‌اي مي‌نويسند و امضا مي‌كنند: «اينجانبان علي سراج، مجتبي سعيدي و احمد مختاري پيمان مي‌بنديم بر اينكه هر كدام از ما سه تن به درجه رفيع شهادت نائل آمد، دو نفر ديگر را در روز قيامت شفاعت نموده و در محضر خداوند از خدا بخواهد كه از گناهان دو تن ديگر بگذرد و در نزد خداوند از دو تن ديگر شفاعت نمايد.» مجتبي 25 فروردين 1365 و علي 26 دي ‌ماه 1365 شهيد شدند و احمد در عمليات مرصاد خود را به دو رفيق شهيدش ‌رساند.

 محمدجواد لاريجاني در همايش بصيرتي استادان و نخبگان حوزه علميه قم

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينكه به مديران بسيجي در ميدان نياز داريم، گفت: «شرايط ما با اصول تكنوكراتي نمي‌خواند و اين سيستم در جمهوري اسلامي پاسخگو نيست.»

به گزارش صبح صادق «محمدجواد لاريجاني» دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه، در همايش بصيرتي استادان و نخبگان بسيجي حوزه علميه قم كه در تالار همايش‌هاي پژوهشكده باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با اشاره به شرايط اقتصادي موجود در كشور اظهار داشت: «بحث اقتصادي امروز ما با تحريم همراه است. ما دو پديده در خصوص مسائل اقتصادي داريم كه يكي فتنه اقتصادي است و ديگري افت شديد كارآمدي است. فتنه اقتصادي يك واقعيتي است كه اتاق فكر آشكاري در كاخ سفيد دارد و انواع مكانيسم‌ها را براي عمل به آن به كار گرفته‌اند.»

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينكه به مديران بسيجي در ميدان نياز داريم گفت: «شرايط ما با تكنوكراتي نمي‌خواند و اين سيستم در جمهوري اسلامي كار نمي‌كند؛ براي مثال در زمان جنگ اگر ما مي‌خواستيم جنگ را از تهران هدايت كنيم، حتماً شكست مي‌خورديم. در اقتصاد نيز همين‌طور است و نياز به مديران در صحنه داريم؛ البته دستگاه‌هاي اجرايي و نزديك به اجرايي رسوبات زيادي دارند و اصطلاحاً اكسيد شده‌اند.»

لاريجاني با بيان اينكه برخي معتقدند پيشرفت ايران نهايتاً در گرو مندرج شدن در سيستم جهاني است، گفت: «اين اعتقاد وجود دارد كه اندراج ما در سيستم جهاني سبب سراريزي سرمايه‌ها به كشور و رونق و آباداني كشور مي‌شود. اما اندراج در سيستم جهاني مراحلي لازم دارد. در ابتدا بايد دعواي خود را با كساني كه مدعي سيطره هستند حل كنيم. من مي‌خواهم بگويم كه اين اتفاق نيفتاد؛ چون شدني نيست. تئوري برجام اين بود كه اين مشكلات را حل كنيم؛ اما در ابتدا بايد ديد كه معناي جمهوري اسلامي چيست.»

وي با تأكيد بر لزوم توجه به شرايط بروني و دروني اظهار كرد: «انتظار غربي‌ها اين بود كه جمهوري اسلامي پس از 40 سال از پيشرفت باز بماند، اما جمهوري اسلامي منطق مقاومت را در سطح خود و بيرون از مرز‌هاي خود جلو برد.»

لاريجاني در ادامه با اشاره به تئوري يكي از عالمان بزرگ غربي به نام «آرنورد توئين» مشهور به پدر علم تمدن‌شناسي اظهار كرد: «به عقيده وي تمدن‌ها عمدتاً از بين رفته‌اند، به جز تمدن سكولار غربي و در خصوص تمدن اسلامي نيز معتقد بود كه مانند يك شير گر گرفته است و اگر اين بيماري آن را از بين ببرد، خيال‌شان راحت مي‌شود؛ اما انقلابي رخ داد كه امواج آن دنيا را گرفت و اكنون غربي‌ها به ما به عنوان يك خطر نگاه مي‌كنند. به نظر من يك كار بسيار مهمي است كه اين مذاكراتي را كه انجام شد، ببينيم چه بوده، اسنادش چگونه است و چرا اين اتفاق افتاده است. اكنون دولت مي‌گويد كار‌هايي كه مي‌كنيم مخالف با برجام نيست؛ اما بايد توجه داشت كه ما اصلاً پيش‌بيني نكرديم اگر كشوري از برجام بيرون آيد چه كنيم و جاي توجه دارد كه ببينيم مواد و قسمت‌هاي فني برجام چه بوده است؛ چرا كه چيزي كه ما امضا كرديم خيلي بي در و پيكر است.»

لاريجاني با اشاره به عهد شكني غرب در انجام تعهدات خود در برجام اظهار كرد: «اشكال ديگري كه وجود دارد مسئله تضمين‌هاست؛ چرا كه غرب در زدن زير تعهدات خود كارنامه بسيار سياهي دارد.»

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينكه هيچ تعهد قانوني در خصوص برجام در حال حاضر براي ما وجود ندارد، گفت: «ما بايد راه را باز كنيم و به شرايط داخلي كشور توجه كنيم؛ چرا كه در آستانه انتخابات مجلس هستيم و موضوع انتخابات رياست‌جمهوري را داريم. بايد به نسل جوان و متدين خود ميدان دهيم؛ چرا كه اين رويشي است كه هيچ كس فكرش را نمي‌كرد اين اتفاق بيفتد.»

لاريجاني با بيان اينكه موضع رهبر معظم انقلاب بسيار اصولي و مبرهن است، گفت: «اصلاً نيازي نيست كه زماني كه كسي با ما مخالف است به او بگوييم نفهم يا كاسب تحريم؛ چرا كه ما استدلال مي‌كنيم و ما بايد راه درست را از مقام معظم رهبري بگيريم و تبيين كنيم؛ چرا كه يكي از نعمت‌هاي بزرگي كه خداوند براي ما مقدر كرده، ولي امر است و عدم توجه به نظرات ايشان كفران بسيار بزرگي است.»

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينكه اشكال در محاسبه در ميان مسئولان بروز پيدا كرده است، گفت: «معتقدم كه اين احتياج به يك توجه عميق دارد؛ چرا كه زندگي در دنياي امروز بايد دقيق باشد و ما بايد بر اساس اين مبنا به حرف درست توجه كنيم.»

وي در ادامه با اشاره به آسيب‌هاي فضاي مجازي و اينترنت گفت: «دروغ امروز كسب بسيار پردرآمدي است و در آن پول است. بخشي از اين موارد نه تنها اطلاعات نيستند، بلكه ضد اطلاعات محسوب مي‌شوند و اكنون مسئله فقط مربوط به ما نيست، بلكه مسئله بشريت است و ما بايد با چراغ بصيرت پيش برويم.»

لاريجاني با اشاره به مقوله آتش به اختيار اذعان كرد: «در قدم اول بايد استراتژي آتش به اختيار عملياتي شود؛ چرا كه بسيار دقيق و استراتژيك است و حتماً بايد در آن اهتمام شود و حتي اگر شده براي يك نفر وقت بگذاريم ان‌شاءالله خداوند كمك مي‌كند.»

گفتني است در اين همايش علاوه بر سخنراني و پرسش و پاسخ دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه، از چهار پژوهشگر برگزيده سال گذشته بسيج استادان و روحانيون حوزه علميه قم تجليل شد.

 « ايوب پرندآور» در گفت و گو با صبح صادق تاكيد كرد

احسان اميري/ شايد بتوان مدعي بود، تيپ ‌المهدي(عج) فارس يكي از اولين‌ها و پيش‌قدم‌هاي موضوع شعر در سپاه است. پاي صحبت‌هاي ايوب پرندآور از نيروهاي ويژه اين تيپ نشستيم كه خلاصه آن را مي‌خوانيد: «بنده در سال 1351 در كوهپايه شاه علمدار از توابع زرين‌دشت استان فارس متولد شدم. سال 1370 در تيپ المهدي جهرم مشغول خدمت شدم. از اوايل دهه 70 شعر را شروع كردم. حسن اتفاق اين بود كه وقتي در گردان ابوذر تيپ خدمت مي‌كردم، يك فرمانده داشتيم‌ـ خدا رحمت‌شان كند‌ـ «حاج محمود سرور» كه خيلي اهل فرهنگ، ادب و هنر بود. اين فرمانده وقتي ديد من استعداد شعر دارم، من را حسابي تشويق كرد كه اين مسئله خيلي روي من تأثير گذاشت و سبب شد به سر شوق بيايم. مسير را ايشان برايم مشخص مي‌كرد كه مثلاً براي شهدا، اهل بيت(ع) و... شعر بگويم. مدتي گذشت و ديدم در اطراف خودم در همين مجموعه تيپ و گردان با همين شعرهايي كه مي‌گويم و مي‌خوانم، مي‌توانم تأثيرگذار باشم. اين بسيار روي نيروهاي جديدي كه وارد سپاه مي‌شدند تأثير مي‌گذاشت يا مثلاً من كه در تيپ هوابرد بودم و برنامه چتربازي داشتم، براي اين فضا شعر سرودم. الآن هم كه من رسته‌‌ام نيروي مخصوص است، اين امر ادامه دارد و متناسب با فضا اين را ادامه مي‌دهيم. محتواهاي گوناگون را از ورود به هواپيما تا اوج گرفتن و پرش در هوا و رسيدن به زمين و... در شعر مي‌آورديم و در واقع از فضاي خشن و سخت نيروي مخصوص به فضاي لطيف و زيباي شعر پلي مي‌زديم. سرودها هم سر زبان بچه‌ها قرار مي‌گرفت. اين كارايي داشت و در مجموعه تيپ جا انداختيم. در خود تيپ افراد ديگري هم بودند كه طبع شعر داشتند؛ لذا اينها را شناسايي كرديم. دوشنبه هر هفته يكي دو ساعت قبل از اذان ظهر در محل گردان ابوذر جمع مي‌شويم و شعرهاي‌مان را مي‌خوانيم و نقد مي‌كنيم. در همين فضا كه مثل يك شب شعر بود، پاي دوستان به ساير شب شعرها هم باز شد و بعد از چند سال ديديم كه ما در مجموعه چند شاعر خوب و قوي پاسدار داريم كه اين يك پتانسيل خيلي خوب براي‌مان بود. بررسي كرديم، ديديم يك پاسدار زماني كه مسلح به سلاح شعر باشد و شعر را در كنار سلاح نظامي در راه انقلاب به كار ببرد، اين ديگر يك پاسدار كيفي است كه هم در فضاي فرهنگي مي‌تواند كار كند و هم در فضاي نظامي و امنيتي، يعني ما تعدادي نيرو داشتيم كه جنبه‌هاي استفاده آنها خيلي بيشتر شده بود.  با اين اوصاف، در مجموعه تيپ ظرفيت خوبي داريم و چند شاعر حرفه‌اي و چند شاعر ديگر در اين حوزه كار مي‌كنند. در كل سپاه هم خيلي شاعر داريم؛ همين مسئله سبب شد كنگره شعر پاسدار داشته باشيم.

بعد از شناسايي‌ها مشخص شد، در كل سپاه چه ظرفيتي از شعر و شاعران وجود دارد. كنگره شعر و كتاب‌هايي كه منتشر شد امروز مشخص كرده كه يك ظرفيت بسيار عظيمي در سپاه است و اميدوارم مسئولان فرهنگي سپاه هم براي اين برنامه‌ريزي بيشتري كنند.»