«سعيد جليلي» عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر لزوم حراست از محتواي جمهوري اسلامي تصريح كرد: «هدف دشمن اين است كه بتواند جمهوري اسلامي را از دو ركن اصلي خود يعني «جمهوريت» و «اسلاميت» خالي كند. جمهوري اسلامي يعني انتخاب اسلام از سوي مردم. دشمن تلاش مي‌كند در اين انتخاب ترديد ايجاد كند و با القاي اينكه اگر مي‌خواهيد پيشرفت داشته باشيد بايد انتخابتان را عوض كنيد، بين مردم و اسلام فاصله بيندازد.»

سفارش 700 خودرو!

«يوسفيان ملا»، عضو كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، درباره زندان VIP گفت: «اين‌طور كه مي‌گويند نيست. بودجه‌اي كه براي زندان است كم است؛ اما زنداني‌اي كه مي‌آيد وضع مالي‌اش خوب است. براي خودش تلفن جداگانه مي‌گيرد تا وقت بقيه براي تلفن كردن بيشتر باشد! اين افراد هزينه مي‌كنند؛ مثلاً مي‌گويند من مريض هستم، نمي‌توانم غذاي زندان را بخورم و از بيرون برايش پيتزا يا كباب برگ مي‌آورند!» وي افزود: «يك زن و مرد يك شب 700 خودرو از شركتي كه در داخل كشور نمايندگي دارد سفارش ثبت كردند. امكان ندارد اگر در دستگاه‌ها كسي را نداشته باشند، بتوانند اين كار را كنند. متأسفانه از قوانين ما تا حركات و اقدامات ما اين‌گونه برمي‌آيد كه عزم جدي در بخش عمده‌اي براي مبارزه با فساد نيست.»

پيش‌ مذاكره

روزنامه ايران در يادداشتي نوشت: «ممكن نيست كه ايران از درخواست خود براي لغو تحريم‌ها به ‌منظور وارد شدن به اتاق مذاكرات در شرايط عادلانه انصراف دهد و بسيار بعيد است كه آمريكا به ‌رغم آگاهي از شكست سياست فشار، تصميم بگيرد كه ناگهان تحريم‌ها را بدون هيچ چشم‌اندازي از دستيابي به توافق، لغو كند. حل اين معضل به ابتكار عملي خلاقانه‌تر نياز دارد. شايد پيش مذاكره‌اي ميان دو كشور به هدف دستيابي به تفاهم اوليه پيرامون نحوه لغو تحريم‌ها و تضامين مرتبط با آن، موضوعات قابل‌ مذاكره براي طرفين و سقف زماني گفت‌وگوها بتواند ابهامات را به حداقل برساند. اگر آمريكا حسن نيت خود را نشان دهد، ايران ابايي از اثبات جديت خود ندارد؛ همچنانكه براي ادامه مقاومت بلندمدت در برابر زورگويي جدي است.»

بزك برجام

«عباس آخوندي» وزير سابق راه و شهرسازي در روزنامه «شرق» نوشت: «به هر روي، برجام مخاطره امنيتي زير فصل 7 منشور سازمان ملل بودن را از سر ملت ايران كوتاه كرد؛ از اين‌ رو، يك اقدام تاريخي كم‌نظير محسوب مي‌شود؛ ليكن، بهره‌وري از فرصت‌هايي كه برجام ايجاد كرد افزون بر رويارو شدن با لجبازي‌هاي سياسي در ايران و آمريكا، به سبب سستي و بي‌برنامگي دولت نيز كم‌اثر شد.» ذكر اين نكته ضروري است كه مدعيان اصلاحات سعي دارند به هر طريق حتي دروغ هم كه شده به بزك برجام بپردازند؛ چه آنكه آخوندي مدعي شده است برجام فرصت‌هايي را ايجاد كرد. حال آنكه خود ظريف، عراقچي يا ولي‌الله سيف بارها به «هيچ» بودن برجام و «عايدي نزديك به صفر» آن اعتراف كرده‌اند.

توصيه به اصلاح‌طلبان

«علي مطهري»، عضو فراكسيون اميد مجلس، با اشاره به ردّ صلاحيت چهره‌هاي شاخص جريان اصلاحات در انتخابات‌هاي گذشته گفت: «به هر حال ظاهراً چاره‌اي از رد صلاحيت‌هاي شوراي نگهبان نيست. فعلاً هم كاري نمي‌شود كرد. شوراي نگهبان بيشتر با افكار آقاي جنتي عمل مي‌كند و تا زماني كه تركيب شوراي نگهبان تغيير نكند، راهي جز اين نيست و بايد تحمل كنيم. در انتخابات پيش رو اميد خاصي به تغيير رويكرد شوراي نگهبان نداريم و آنها مثل گذشته كار خود را خواهند كرد؛ ولي باز معتقدم در همين شرايط هم اصلاح‌طلبان بايد به صورت گسترده شركت كنند.»

انگليسي‌ها: ضعيفيم!

معاون وزير دفاع انگليس در جلسه استماع كابينه انگليس با اشاره به توقيف نفت‌كش اين كشور در درياي عمان اعتراف كرده است: «نيروي دريايي سلطنتي انگليس آنقدر «كوچك» است كه نمي‌تواند به نقش و وظايف بين‌المللي خود عمل كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ايراني‌ها در آن زمان هم به هشدار داده شده توسط ناو «HMS Montrose» كه آنها را از توقيف نفت‌كش بريتانيايي برحذر داشته بود توجهي
نكردند.»