تمام آن فضايل و شرافت و ثواب‌هايي كه در روايات ذكر شده، همه‌اش يك چيز كم دارد و آن «باور» است. اگر باور كردي، مال توست، بهره مي‌بري؛ اما اگر حاشيه زدي، محروم مي‌شوي. حتي خودشان فرمودند: «اگر حديثي را جعل كردند و به ما نسبت دادند كه اگر فلان كار خير و نيكو را بكني، فلان ثواب به تو مي‌رسد و شما به عشق ما عمل كردي، بر ماست كه به شما مزد دهيم.» اگر هر آيه را باور كردي، آن آيه ياور تو مي‌شود و مال تو است.

ريشه‌هاي طوبي، حاج‌محمد اسماعيل دولابي

امام علي(ع) مي‌فرمايند: همانا بر شما از دو چيز مي‌ترسم: درازي آرزو و پيروي از هواي نفس؛ چرا كه درازي آرزو سبب فراموشي آخرت شود و پيروي از هواي نفس، آدمي را از حق باز دارد.

اصطلاحات مجازي‌ـ 20

محمدصالح نادري / در شماره پيش سير تاريخي نسل‌هاي تلفن همراه را بررسي كرديم و به نسل پنجم تلفن همراه رسيديم. نسل پنچم يا 5G، جديدترين نسل ارائه شده براي شبكه تلفن‌هاي همراه است. در اين نسل، شاهد رشدي باورنكردني در ويژگي‌هاي فني هستيم.

در شماره قبل اين پرسش را مطرح كرديم كه با وجود نسل چهارم و سرعت قابل قبول آن، چه نيازي به نسل بعدي است؟ هنگامي كه يك فناوري معرفي مي‌شود و در دسترس همگان قرار مي‌گيرد، پاسخگوي نيازهايي است كه حداقل از 10 سال پيش به آنها فكر شده‌ است! مي‌توان گفت دانشمندان حوزه فناوري، نوعي پيشگويي انجام مي‌دهند، به اين صورت كه آنها نيازمندي‌هاي كاربران در آينده را خلق مي‌كنند و سپس براي رفع آن نيازمندي به دنبال راهكار مي‌گردند. پويايي حوزه فناوري در همين نكته است كه دانشمندانش هميشه يك گام جلوتر از نيازها قرار دارند؛ به همين دليل شايد در حال حاضر نياز به نسل پنجم شبكه تلفن‌هاي همراه احساس نشود، اما اين شبكه و نسل، زيرساخت رفع بسياري از نيازمندي‌هايي است كه دانشمندان براي رفع آن برنامه‌ريزي كرده‌اند. مواردي مانند واقعيت مجازي يا واقعيت افزوده، ارتباط و مديريت از راه دور، خودروهاي خودران و... نيازهايي هستند كه بايد براي آنها چاره‌اي انديشيد. مفاهيم تعريف شده در قبل، مانند اينترنت اشيا و شهر هوشمند همگي به ارتباطي باكيفيت و سرعت بالا نياز دارند.

امواج نسل پنجم در فركانس‌هاي بالاي طيف بي‌سيم، يعني 30 تا 300 گيگاهرتز جا مي‌گيرند كه به آنها طيف موج‌هاي ميليمتري مي‌گويند كه طول موجي برابر با يك تا ده ميليمتر دارند. امواج معمول تلفن‌هاي همراه امروزي طول موج چندين سانتي‌متري دارند. اين امواج سرعت بالايي دارند و داده‌ها را بسيار سريع‌تر از امواج ديگر، مانند نسل چهارم انتقال مي‌دهند. در اين نسل تأخير، قطعي و... بسيار كم شده ‌است. مشكل بزرگ نسل پنجم، تأثير موانع و شرايط فيزيكي محيط انتقال بر كيفيت خدمات ارائه شده است. براي جلوگيري از اين مشكل، آنتن‌هاي خدمات‌دهي بايد بسيار بيشتر شوند تا به كيفيت فعلي شبكه‌هاي تلفن‌همراه برسيم. يكي از راهكارها براي حل اين مشكل،‌ كوچك‌تر كردن آنتن‌ها و در مقابل افزايش تعداد آنها براي پوشش كامل نقاط گوناگون شهر است. ورودي‌ـ خروجي چندگانه و فرم‌دهي پرتو از ديگر راهكارها براي مديريت امواج در نسل 5 است.

نسل 5 شبكه‌ تلفن‌هاي همراه استاندارد‌هايي دارد؛ مانند سرعت انتقال داده‌ها در اين نسل حداقل يك گيگابيت بر ثانيه است كه تا 10 گيگابيت بر ثانيه هم افزايش پيدا مي‌كند. اين سرعت را با سرعت چند مگابيت بر ثانيه‌اي ADSLهاي خانگي مقايسه كنيد! افزايش 10 تا 100 برابري تعداد دستگاه‌هاي متصل، استاندارد بعدي است. دسترسي 999/99 درصدي، پوشش 100 درصدي، كاهش 90 درصدي در مصرف انرژي شبكه و... از استانداردهاي مورد نياز براي رسيدن به نسل 5 است. يكي از استانداردها تأخير يك ميلي‌ثانيه‌اي در انتقال اطلاعات است. نرخ پايين تأخير سبب رضايتمندي بيشتر استفاده‌كنندگان از خدمات مي‌شود. نرخ تأخير پايين مزاياي بسياري دارد. ماه گذشته در استان «فوجيان» چين، اولين عمل جراحي از راه دور با استفاده از تجهيزات نسل 5 انجام شد. تأخير در اين ارتباط تنها يك صدم ثانيه بوده ‌است و همين عامل سبب شده ربات كنترلي از راه دور به وسيله پزشك، واكنش‌هاي سريع‌تري داشته باشد و شانس موفقيت‌آميز بودن عمل بسيار بالا رود. در آينده شاهد خواهيم بود پزشكان حاذق بيماران خود را در سراسر جهان از راه دور عمل مي‌كنند.

خبر بد براي كاربران اينترنت همراه اين است كه تا به امروز تعداد گوشي‌هايي كه مي‌توانند از اين فناوري پشتيباني كنند، بسيار كم است و براي استفاده از اين فناوري بايد دستگاه تلفن همراه جديد خريداري كرد.

«مضر بودن امواج نسل پنجم» تيتر بسياري از اخبار آينده خواهد بود! بسياري از انجمن‌هاي محيط زيستي و حتي جامعه‌هاي پزشكي، بر مضر بودن امواج نسل 5 اعتقاد دارند؛ اما همان‌طور كه هيچ وقت اين ضرر در نسل‌هاي قبلي ثابت نشد، در اين نسل هم ثابت نخواهد شد. گفته شد، يكي از مزاياي نسل 5 تأخير پايين و كمك به مداوا و عمل بيماران از راه دور است. نكته طنز اين است كه اين فناوري مداواكننده خود بيماري‌زا باشد! شايد سود بسيار بالاي غول‌هاي فناوري مانع از انتشار اثبات مضر بودن امواج تلفن‌هاي همراه مي‌شود.

يك ‌بار در اسفند 1365 به جبهه رفت و شب عيد به تهران برگشت. آن موقع كلي در كارهاي منزل و پذيرايي از مهمان‌ها به من كمك كرد. خيلي با سليقه كار مي‌كرد. من با تعريف‌هايي كه از دوستان همرزمش شنيدم، او خوش‌تيپ‌ترين آرپي‌جي زن لشكر 10 سيدالشهداء(ع) بود. فضاي جبهه به قدري او را علاقه‌مند كرده بود كه چند بار از مدرسه درخواست كرد تا دوباره اعزام شود، اما اجازه ندادند و گفتند هنوز نوبت شما نرسيده است و بايد منتظر بمانيد. مجيد خيلي دوست داشت دوباره به جبهه برود، به هر دري مي‌زد، مدتي بعد از طريق بسيج ناحيه شمال اقدام كرد. من و پدرش را به سختي راضي كرد و به جبهه رفت. يك بار كه مجيد از جبهه به مرخصي آمده بود، يك قوطي تن ماهي از ساكش درآورد و به من داد و گفت دلم نيامد اين تن ماهي را تنهايي بخورم، آوردم شما بخوريد. آن موقع وضع مالي خوبي نداشتيم.

به نقل از مادر شهيد جاويدنشان مجيد مسگر تهراني

مجيد 22 فروردين 1349 در تهران به دنيا آمد. تحصيلاتش را در تهران شروع كرد و پس از پايان دوره راهنمايي با توجه به تأسيس دبيرستان سپاه در محل سابق لانه جاسوسي آمريكا در آزمون ورودي آن شركت كرد و به دليل هوش بالايي كه داشت، قبول و همزمان با تحصيلات دبيرستان وارد سپاه شد. به واسطه روحيات مبارزاتي مادر و پدر همواره در فضاي انقلاب بزرگ شد. عضويت در سپاه سبب شد تا بتواند در نوجواني به جبهه اعزام شود. سال 1365 براي اولين بار در يك دوره 45 روزه به جبهه اعزام شد. پس از بازگشت از جبهه براي حضور دوباره تلاش كرد تا اينكه اين بار از طريق بسيج اعزام شد و 18 فروردين 1366 در عمليات كربلاي 8 در منطقه شلمچه عراق به درجه رفيع شهادت رسيد. پيكرش تا امروز در همان سرزمين فاطميون (شلمچه) جا خوش كرده است.

 

منبع: مصاحبه مادر شهيد با روزنامه جوان

به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت زهرا(س)

بناي عشق

يك مرد و زن مكمل هم در كنار هم

آيينه وار هردوي‌شان بي‌قرار هم

معناي اصلي لغت خانواده‌اند

مست نگاه يكدلي و مي‌گسار هم

اين زندگي بنا شده بر پايه‌هاي عشق

بي‌اعتنا به ثروت و دار و ندار هم

يك خانه محقر و يك قطعه حصير

سـرمايه‌هاي اصلي‌شان اعتبار هم

كانون گرم پرورش غنچه‌هاي ياس

پيـوندشان وقوع و طلوع بهار هم

در آسمان عاطفه اين ماه و آفتاب

چرخيده‌اند تا به ابد در مدار هم

عاقد خـدا و مهريه آب و سكوت محض

آري شدند هم نفس روزگار هم

 

شاعر: وحيد قاسمي

 

فرشاد مهدي‌پور: دقت داريد در حال مشاهده چه بخشي از تاريخ ايران هستيم؟ بعد از 300 سال استيصال در برابر غرب، پهپاد جاسوسي آمريكا را زده‌ايم و حالا نفت‌كش‌هاي انگليسي را توقيف مي‌كنيم. اين همان عظمت ايران است كه خميني كبير وعده‌اش را داده بود.

ابوالقاسم طالبي: گاهي بعضى از هموطنان بيشتر از «جك استراو»، وزير سابق انگليس، انگليسي‌اند. او اعتراف كرده ما در جنگ جهانى اول به ايران تجاوز كرديم و قحطى فاجعه‌بار ايجاد كرديم؛ اما عده‌اى كه شناسنامه ايرانى دارند، مي‌نويسند و مي‌گويند قحطى ربطى به انگليس نداشت.

جليل محبي: زمانيكه دشمن با تمام قدرت به دنبال ارزش‌سوزي در جامعه است، همه ما موظفيم تا براي مقابله با اين نقشه‌ها راه كاري اجرايي پيدا كنيم و اگر بتوانيم به جامعه تفهيم كنيم كه حجاب نشانه تمدن و ارزش برتر است، خود مردم به اين سمت قطعا حركت خواهند كرد.

علي قلهكي: اگر رسانه‌هاي ما درست‌ و حسابي بودند، الان بايد «مزدك ميرزايي» بابت وطن‌فروشي در افكار عمومي محاكمه مي‌شد، نه اينكه برخي بگويند «چه كم‌كاري‌اي در حق مزدك شده كه رفته در آغوش عربستاني‌ها».

وحيد يامين‌پور: پروژه رسانه‌اي برانداز‌ها، متنفر كردن همه از همه است. آنها كل جامعه را هدف ترور رسانه‌اي قرار داده‌اند، كارخانه توليد انبوه فحش و نفرت درست كرده‌اند و به‌نام همه، عليه همه فحاشي مي‌كنند. وقتي امكان براندازي نباشد، هدف مي‌شود تبديل كردن ايران به سرزميني سوخته؛ همان دستور بن سلمان.

مهدي محمدي: ارتش امريكا گفته از كشتي هاي اين كشور در خليجفارس و تنگه  هرمز محافظت خواهد كرد. چه كسي بناست از ارتش امريكا محافظت كند؟!

حميدرضا حيدري/ هشتگ «مرگ تدريجي ملارد» يكي از پر تكرارترين‌هاي هفته گذشته بود كه به بهانه نبود آب شرب براي مردم آن منطقه ايجاد شد؛ اما اين تنها مشكل ملارد نيست كه مردم با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند، بلكه سگ‌هاي ولگرد، باغ‌سازي برخي مسئولان دولتي و مشكلات ديگري كه به اين مشكل افزوده شده، زندگي را بر مردم سخت كرده است. يكي از كاربران در واكنش به مشكلات مردم ملارد نوشت: «دسترسي هفت دقيقه‌اي به مواد مخدر در شهرستان ملارد يك فاجعه است!»

هشتگ «سردار اشتري» هم يكي از كليدواژه‌هايي بود كه مورد توجه كاربران قرار گرفت. در ادامه جوسازي‌ها عليه پليس جمهوري اسلامي، كاربران حمايت خود را از اين نهاد انقلابي اعلام كردند. يكي از كاربران نوشت: «همه در برابر قانون يكسانند و بايد با قانون‌شكنان برخورد جدي صورت بگيرد. همه بايد قانون‌مدار باشيم، مبناي كار ناجا همواره قانون بوده و برخورد با قانون‌شكنان از وظايفش است.»

صحبت‌هاي وزير بهداشت درباره گريه بر اهل بيت و تأثير گريه در خودكشي هم يكي از سوژه‌هاي داغ فضاي مجازي بود. يكي از كاربران نوشت: «رتبه خودكشي ايران در جهان: 120، خيلي دوست دارم نظر وزير بهداشت دانشمندمون رو در مورد علت در صدر جدول بودن بعضي كشورهاي پيشرفته در آمار خودكشي بدونم!» يكي ديگر از كاربران در واكنش به بخشي از صحبت‌هاي نمكي، كه گفته بود گريه عامل افسردگي است، نوشت: «هر روز يه دُرافشاني تازه از اصلاح‌طلبان به گوش مي‌رسه، امروزم نوبت وزير بهداشت بود. تنها هيئتي كه مردمو به افسردگي و خودكشي مي‌رسونه هيئت دولت شماهاست نه هيئت عزاداري امام حسين!»

«روايت مرصاد» هم به مناسبت سالروز عمليات بزرگ مرصاد در مقابله با منافقين كوردل صورت گرفت. روايت مرصاد را اين بار مي‌توان از زبان كاربران فضاي مجازي شنيد. بسياري از كاربران معتقدند شهيد صياد شيرازي جزو نخستين كساني بود كه در مرصاد حضور يافت و تنگه مرصاد را بر منافقين بست و سبب شد خواب آنها تعبير نشود. يكي از كاربران در اين باره نوشت: «برخي كارشناسان جنگ و فرماندهان نظامي در ايران، ترور علي صياد شيرازي، فرمانده سابق نيروي زميني ارتش را به دليل تدابير وي در عمليات مرصاد و شكست سنگين مجاهدين خلق در اين عمليات تفسير مي‌كنند.»

«يخ در بهشت» روايت مادراني است كه خودشان از قهرماني ديگران قصه‌ها گفته‌اند و اكنون خود قهرماناني شده‌اند كه بايد از آنها قصه‌ها گفت. خواهران، مادران و دختراني كه سال‌ها پيش از جنگ با تربيت رزمندگان سهم سترگي در جبهه‌ها داشتند و حين جنگ با جان‌فشاني و دلسوزي، پشت خط جبهه با صبوري و مدارا، از جنگ حماسه‌اي به وسعت روحشان ساختند.

كتاب «يخ در بهشت» شامل 12 داستان از 11 بانوي نويسنده، نقش زنان در دفاع مقدس را بيان مي‌كند. رخساره تنها يكي از داستان‌هاي اين مجموعه است كه به روايت داستان دختر خرمشهري مي‌پردازد. اين مجموعه را انتشارات جمكران منتشر كرده است.

«يخ در بهشت» دستپخت بانوان توانمند نويسنده‌اي است كه به بهانه‌ روايت داستان، راوي حماسه‌آفريني اين مادران شده‌اند.

اين جانور عظيم‌الجثه، كه صدوبيست سي تا وزن دارد گونه نادري از احمق‌هاست. اين موجود در قاره آمريكا مي‌زيَد؛ ولي آمريكايي نيست. اين جانور صداي نخراشيده و اذيت‌كننده‌اي دارد؛ شايد براي‌تان جالب باشد كه اين‌ گونه جانوري، به دليل افزايش سطح درك و هوش مردم در جهان، در معرض انقراض قرار دارد. اين ‌گونه جانوري در جدول بدها قرار دارد و بسيار دغل‌بازتر از بقيه است. معمولاً آدم‌ها معتقدند همه راست مي‌گويند تا وقتي كه خلافش ثابت شود؛ ولي جانورشناسان گير داده‌اند كه اين‌ گونه همه‌ حرف‌هايش دروغ است مگر خلافش ثابت شود. حرف‌هاي رسمي اين جانور موذي را هر شخص ديگري تكذيب مي‌كند و از هر 10 تكذيب، 12 تا درست از آب در مي‌آيد. مثال بارزش همين چند وقت پيش است كه ادعا كرده بود پهپاد ايراني را در خليج‌فارس ساقط كرده است؛ آن هم در حالي كه يمني‌ها با مدل‌هاي چوبي پهپادهاي ايراني، از بيخ آينه سامانه پاتريوت عربستان مي‌گذرند و عمليات مي‌كنند. نگهداري از اين ‌گونه جانوري، بسيار سخت و طاقت‌فرساست؛ به حدي كه خدا صبر بدهد به ملانيا!

محمدحسين صادقي

نكته: شخصي بر سفره اميري مهمان بود، ديد كه در ميان سفره دو كبك بريان قرار دارد، پس با ديدن كبك‌ها شروع به خنديدن كرد. امير علت اين خنده را پرسيد، مرد در پاسخ گفت: در ايام جواني به كار راهزني مشغول بودم. روزي راه بر كسي بستم، آن بينوا التماس كرد كه پولش را بگيرم و از جانش در گذرم، اما من مصمم به كشتن او بودم. در آخر آن بيچاره به دو كبك كه در بيابان بود رو كرد و گفت: شما شاهد باشيد كه اين مرد، مرا بي‌گناه كشته است. اكنون كه اين دو كبك را در سفره شما ديدم ياد كار ابلهانه آن مرد افتادم. امير پس از شنيدن داستان رو به مرد مي‌كند و مي‌گويد: كبك‌ها شهادت خودشان را دادند. پس از اين گفته امير دستور داد سر آن مرد را از بدنش جدا كنند.

نظر: حكايت برجام هم شبيه حكايت داستان اين كبك‌هاي كباب شده و آن راهزن است! برخي سياسيون در حالي همچنان بر مذاكره با طرف غربي اصرار دارند و بر ادامه دادن برجام با اروپايي‌ها تأكيد مي‌كنند كه جنازه برجام، بزرگ‌ترين مدعاست كه از دل مذاكره با غرب و اعتماد به اروپايي‌ها هيچ دستاوردي براي كشور حاصل نمي‌شود. واقعيت اين است كه تصميم‌گيران بايد همچون پادشاه اين حكايت حكم به پايان كار بدهند و از مذاكره با غرب دل بكنند.

چه زيبا گفت جواد الائمه(ع) كه «برترين اعمال شيعيان ما، انتظار راستين براي گشايش و فرج است»؛ انتظار جلوه عاشقانه‌اي است كه در لوح پاك انسان‌هاي آزادي‌خواه و توحيدگرا نگاشته‌اند؛ انسان‌هاي دلداده، آگاه، آرمانخواه و بااخلاص شربت شيرين انتظارت را در اين روزهاي طولاني غيبت سر مي‌كشند و خود را از زمره شك‌گراياني كه شك‌شان جز نشستن و سكون نتيجه‌اي ندارد، خارج مي‌كنند.

آقاجان!

تنها تويي كه دست‌مان را مي‌گيري و از اين دنياي تيره و تار و مملو از گمراهي بيرون مي‌كشي، تنها تويي كه ما را از مدعياني كه بي‌بيراهه مي‌روند، جدا مي‌كني و در مسير خودت قرار مي‌دهي؛ مولاي من تمام ترسم اين است در ميان جماعتي باشم كه در كلام امامِ جود و بخشش مذمت شده‌اند؛ چرا كه وقتي از علت انتخاب قائم به عنوان لقب آن حضرت پرسيدند، ميوه قلب امام هشتم فرمودند: قيام ايشان زماني است كه نام و ياد او از جامعه پاك شود و مدعيان رهروي او به بيراهه روند.

اي نجات‌بخش عالميان!

كي مي‌شود كه حقيقت آيه «اينما تكونوا يأت بكم الله جميعا»؛ هركجا كه باشيد خدا همه شما را باز مي‌آورد، روشن شود، كي ‌مي‌شود كه شمار پيكارگران جنگ بدر، آن سيصد و سيزده نفر انسان ناب و بامعنويت از دورترين كرانه‌هاي زمين بيايند و بر گردتان پروانه‌وار حلقه زنند و كار اصلاح‌گرانه شما آشكار شود تا بدي‌هاي عالم در هم كوبيده شود و بدبيني‌ها و بي‌اعتمادي‌ها رنگ ببازند و مهر و محبت بر گستره‌ اين عالم جاري شود.

اي خورشيد عدل و داد!

جمعه‌اي در راه است اندوهناك و غم‌پرور، جمعه‌اي كه در آن ستاره نهم ولايت از ديده‌هاي ظاهري ما ناپيدا مي‌شود، ستاره‌اي كه در بيان عطرآگين و پرجاذبه‌اش اين چنين فرهنگ‌سازي مي‌كند: «توسد الصبر: صبر و شكيبايي را بالش زير سرت قرار بده؛ و اعتنق الفقر: احساس فقر و نياز در مقابل درگاه خداوند را به آغوش بگير و مبادا كه خود را بي نياز از او پنداري؛ و ارفض الهوي: و كشش‌هاي بي‌مهار را دور كن؛ و خالف الهوي: با هواي دل مخالفت كن و همواره به نداي خرد دل بسپار؛ و اعلم انك لن تخلو من عين الله فانظر كيف تكون: و بدان كه هرگز از چشم معنوي خدا پنهان نيستي، پس بنگر چگونه‌اي و چه مي‌كني؟»