به خدا كه وصل شوي

آرامشي وجودت را فرا مي‌گيرد كه

نه به ‌راحتي مي‌رنجي

و نه به ‌آساني مي‌‌رنجاني...

آرامش، سهم دل‌هايي است كه نگاه‌شان به سمت خداست...

پيامبر اكرم(ص) مي‌فرمايند: على(ع) تفسير كتاب خدا و دعوت‌كننده به سوى خداست. اى مردم! انديشه كنيد و آيات الهى را بفهميد، در محكمات آن دقت كنيد و متشابهات آن را دنبال نكنيد. به خدا قسم هرگز كسى نداهاى قرآن را نمي‌تواند بيان كند و تفسير آن را روشن كند، جز آن كسى كه من دست او را گرفته‌ام (و او را معرفى كردم).

(وسايل‌الشيعه، ج 18، ص 142)

محمدصالح نادري / فروشگاه‌هاي اينترنتي يكي از خدمات مفيد ارائه شده در بستر اينترنت است. فروشگاه‌ مجازي تمام ساعت روز باز است و خريداران در هر زمان مي‌توانند كالايي را سفارش دهند. اگر كالاي خريداري شده ديجيتال باشد، يعني قابليت تحويل در بستر اينترنت را داشته باشد، مشتري همان لحظه كالا را دريافت مي‌كند و اگر كالا فيزيكي باشد، در نخستين زمان ممكن دريافت مي‌شود. امروزه دوراني كه تنها راه خريد آلبوم‌هاي موسيقي، دكه‌هاي روزنامه فروشي بود به سختي به ياد مي‌آيد! چرا كه در حال حاضر از لحظه انتشار يك آلبوم تا دريافت آن تنها چند كليك فاصله است.

افرادي هستند كه هنوز هم خريد و فروش اينترنتي برايشان عجيب است. نگاه اين افراد، نگاهي سنتي و برگرفته از عادت‌هاي قديمي است كه مگر مي‌شود نديده چيزي را خريد؟ اما خيلي‌ها اينطور فكر نمي‌كنند. بر اساس آمار شركت شاپرك (شبكه الكترونيكي پرداخت كارت) در سال 1396، در مجموع مبلغ 1/380/083/548/000/000 ريال از طريق درگاه‌هاي فروش اينترنتي تراكنش انجام شده است. به بيان ديگر در سال 1396 بيش از 138 هزار ميليارد تومان تراكنش آنلاين از طريق درگاه‌هاي خريد اينترنتي پرداخت شده است. اگر كسب‌و‌كارهاي نوپا و خرده‌پا را هم كه اصولا از درگاه‌هاي رسمي استفاده نمي‌كنند و پرداخت‌هاي در محل را به اين مبلغ اضافه‌ كنيم، چيزي حدود 350 هزار ميليارد تومان خواهد شد كه پيش‌بيني مي‌شود اين رقم در انتهاي سال 1398 به 750 هزار ميليارد تومان برسد! گردش مالي زياد فروشگاه‌هاي اينترنتي اعتماد مردم به خريد اينترنتي را ثابت مي‌كند. در آمريكا 80 درصد مردم يعني حدود 200 میليون نفر به صورت آنلاين خريد مي‌كنند و 70 درصد فروشندگان كالاي خود را به صورت آنلاين مي‌فروشند.

بر اساس جديدترين آمار، ثروتمندترين فرد دنيا مالك فروشگاه اينترنتي آمازون است. اين بازار پرسود سبب شده كه هر فرد شانس خود را براي داشتن سهمي در مبلغ گفته شده امتحان كند. راه‌ انداختن فروشگاه‌ اينترنتي و فروش اينترنتي يكي از نخستين تلاش‌هاي هر فرد جوياي كار است. اين فروش‌ها مي‌تواند از بستر شبكه‌هاي مجازي يا داشتن يك آدرس و فروشگاهي اختصاصي باشد. شبكه‌هاي مجازي مانند اينستاگرام، تلگرام، واتساپ و... به محلي براي خرده‌فروشان تبديل شده‌اند.

انسان‌ها بر اساس نيازهاي‌شان كالايي را خريداري مي‌كنند. شايد اين جمله تا چند سال پيش درست بود كه افراد تا زماني كه نيازي نداشتند خريدي انجام نمي‌دادند. اين خريد هم مي‌تواند كالا باشد و هم دريافت خدمات؛ اما امروزه اين‌طور نيست و خريدها كاملاً براساس نياز خريدار نيست، بلكه فروشندگان تعيين‌كننده نياز خريداران هستند. در بازاري كه فروشندگان و كالاهاي متعدد وجود دارد، خريدار نياز واقعي خود را گم مي‌كند و در دام ابزارهاي تبليغاتي و بازاريابي فروشندگان قرار مي‌گيرد. شيوه‌هاي نوين فروش اينترنتي مانند كدهاي تخفيف، جشنواره‌ها، حراج‌ها و... سبب شده است كه مصرف‌كنندگان اضافه خريد داشته باشند. در شرايط فعلي، قيمت از مهم‌ترين دلايل خريد است، نه نياز!

فروشگاه‌هاي اينترنتي و كسب‌و‌كارهاي مجازي مانند تمام خدماتي كه اينترنت پايه‌گذار آنهاست، به مراقبت و نظارت نياز دارند. گسترش فروشگاه‌هاي اينترنتي راه را براي فروش هر نوع كالايي باز خواهد كرد. در اين ميان بر فروشگاه‌هاي رسمي نظارت مي‌شود و آمار خريد و فروش‌ها شفاف است؛ اما خرده‌فروشان فضاي مجازي و فروشگاه‌هاي بدون مجوز، اصولاً مركز كلاه‌برداري و سواستفاده از كاربران هستند. اين كلاه‌برداري مي‌تواند فروش كالاي معيوب، ارسال نكردن كالا، فروش كالاي تقلبي و... باشد. مركز توسعه تجارت الكترونيكي وظيفه اعطاي نماد اعتماد به پايگاه‌هاي فروش اينترنتي در ايران را بر عهده دارد. اين نماد از يك تا پنج ستاره را شامل مي‌شود و بر اساس ميزان تعهد آن پايگاه، ستاره‌ها بيشتر مي‌شوند. هرچند با وجود چنين تأييديه‌هايي باز هم نمي‌توان به ‌طور كامل به يك پايگاه كسب‌و‌كار اعتماد كرد؛ مانند «سكه‌ ثامن» كه با وجود داشتن نماد اعتماد، سرانجامي جز كلاهبرداري براي كاربران خود نداشت! حتي اگر كلاه‌برداري‌اي هم انجام نشود، سواستفاده از كاربران يكي از اتفاق‌هاي رايج در فروشگاه‌هاي اينترنتي است. بسياري از فروشندگان اينترنتي داده‌ها و اطلاعات كاربران خود را جمع‌آوري و از آنها براي جهت‌دهي تبليغات و پيشنهادات خود به آن كاربر استفاده مي‌كنند.

محمود در برپايي تظاهرات سهم به‌سزايي داشت و يك بار هم از سوي مأموران امنيتي دستگير و راهي زندان شد؛ اما پس از مدت كوتاهي شجاعانه از زندان گريخت. او علاوه بر دشمني با رژيم شاهنشاهي همواره، قبل و بعد از پيروزي انقلاب با گروهك منافقين در ستيز بود و حتي مسئوليت چاپ و توزيع يك نشريه فكاهي براي ضربه زدن به اين گروهك را بر عهده داشت.

به نقل از دوستان «سردار شهيد محمود مرادي»

 

محمود مرادي سال 1335 در شهرستان جهرم ديده به جهان گشود. در هفت سالگي از نعمت وجود پدر محروم شد؛ اما با تلاش تحصيلات خود را تا مقطع سوم راهنمايي ادامه داد.

پس از ورود به دبيرستان به دليل مشكلات مالي و مسئوليتي كه در خود احساس مي‌كرد، تحصيلات خود را رها كرد و به كسب و كار پرداخت. پس از مدتي خانواده وي از جهرم به شيراز مهاجرت كردند. او در شيراز براي كمك به اقتصاد خانواده به كارهاي گوناگوني از جمله دستفروشي، رانندگي تاكسي و... مشغول شد. فعاليت‌هاي مبارزاتي خود را از نوجواني و در اوج درگيري‌هاي انقلاب آغاز كرد. با توزيع و تكثير كتاب و نوارهاي افشاگر حضرت امام(ره) و ديگر علما، نقش خود را در قيام اسلامي آغاز و در شهرهاي شيراز، تهران، قم و جهرم به فعاليت سياسي پرداخت.

چندين بار به عنوان سخنران در ميان نمازهاي جماعت شيراز و جهرم ماهيت ساواك را برملا كرد و امام خميني(ره) را هر چه بيشتر به مردم شناساند. تواضع و فروتني از صفات بارز اخلاقي او بود و هرگز موفقيت‌هاي خود را آشكار نمي‌كرد؛ به طوري كه خانواده او حتي تا لحظه شهادت از مسئوليت‌هاي خطير او در جبهه بي‌اطلاع بودند.

وي بسيار مهربان بود و همواره سفارش مي‌كرد مبادا رزمندگان با اسراي عراقي برخورد خشونت‌آميزي داشته باشند. علاوه بر مسئوليت‌هايي كه در جبهه بر عهده داشت، مدتي را به عنوان محافظ «شهيد آيت‌الله دستغيب» در شيراز گذراند؛ اما بار ديگر در 12 دي ماه 60 گام‌هاي استوار خود را بر خاك تفتيده خوزستان قهرمان نهاد و تا لحظه شهادت با عنوان فرمانده گردان انجام وظيفه كرد. سرانجام در 23 بهمن ماه 1360 در آسمان خون‌رنگ چزابه به پرواز در آمد.

قصه را زودتر اي كاش بيان مي‌كردم

قصه زيباتر از آن شد كه گمان مي‌كردم

بركه‌اي رود شد و موج شد و دريا شد

با جهاز شتران كوه احد برپا شد

و از آن آينه با آينه بالا مي‌رفت

دست در دست خودش يك تنه بالا مي‌رفت

تا كه بعثت به تكامل برسد آهسته

پيش چشم همه از دامنه بالا مي‌رفت

تا شهادت بدهد عشق ولي‌الله است

پله در پله از آن ماذنه بالا مي‌رفت

پيش چشم همه دست پسر بنت اسد

بين دست پسر آمنه بالا مي‌رفت

گفت: اين‌بار به پايان سفر مي‌گويم

«بارها گفته‌ام و بار دگر مي‌گويم»

راز خلقت همه پنهان شده در عين علي است

كهكشان‌ها نخي از وصله نعلين علي است

هر چه در عالم بالاست تصرف كرده

شب معراج به من سيب تعارف كرده

واژه در واژه شنيدند صدا را اما...

گفتني‌ها همگي گفته شد آنجا اما

سوخت در آتش و بر آتش خود دامن زد

آنكه فهميد و خودش را به نفهميدن زد

مي‌رود قصه ما سوي سرانجام آرام

دفتر قصه ورق مي‌خورد آرام آرام

 

شاعر:سيدحميدرضا برقعي

 

 

حميدرضا حيدري/ هشتگ «فقط به عشق علي» عنوان يكي از كمپين‌هايي است كه در فضاي مجازي و البته در جامعه براي جشن روز غدير به راه افتاده است. قرار است هر كس هر كاري كه از دستش برمي‌آيد به عشق اميرمؤمنان علي(ع) انجام دهد. در ادامه برخي از توئيت‌هايي را كه با اين هشتگ در فضاي مجازي همراه شد مي‌خوانيم: «كارهاي ساده‌اي كه ميشه تو اين پويش انجام داد: هديه دادن به دوستمون، دادن يه شاخه گل به پدر و مادر، بخشيدن كسي كه بهمون بدي كرده، كمك كردن به فقير، چهل روز دروغ نگفتن، خريد لباس نو يا لوازم‌التحرير براي كودكان فقير و خيلي كارهاي ديگه كه بايد فقط به عشق علي باشه.» كاربر ديگري هم نوشت: «فقط به عشق علي اگر هيچ كار ازم برنياد نفسمو كه مي‌تونم كنترل كنم تو روز عيد غدير كمتر گناه كنم، كمتر غفلت

كنم...»

 

بركناري مدير جوان صندوق بازنشستگي يكي از اتفاقاتي بود كه در فضاي مجازي واكنش‌هاي بسياري را به دنبال داشت. كمتر از 12 ساعت پس از آنكه «سيدميعاد صالحي» توئيت كرد: «هرچه امور صندوق بازنشستگي را شفاف‌تر مي‌كنيم، فشارها و تخريب‌ها نيز بيشتر مي‌شود. گام مهم بعدي، انتشار جزئيات پرونده‌ها و پروژه‌هاي چندصد و چند هزار ميليارد توماني است. همه بدانند در دفاع از حقوق بازنشستگان با احدي تعارف نداريم». به دستور مستقيم رئيس‌جمهور بركنار شد. يكي از كاربران نوشت: «فقط اومدم بگم اون نخبه‌ جوان هوافضا!! كه فروردين ماه مديرعامل صندوق بازنشستگي!! شده بود، يادتونه؟! امروز توسط رئيس‌جمهور بركنار شد. بريد كنار كه موج تدبير و جوان گرايي به شما آسيب نزنه!» يكي ديگر از كاربران هم به بهانه مطرح شده از سوي علي ربيعي مبني بر تطابق نداشتن مدرك تحصيلي او با بخش مورد مديريتش نوشت: «سيدميعاد صالحي، مديرعامل صندوق بازنشستگي كشور ديروز [به] بهانه عدم تطبيق مدرك تحصيلي با پست سازماني‌اش [به] دستور رئيس‌جمهور بركنار شده. سندي هست كه نشان مي‌ده حضور سرپرست جديد صندوق، نعمت‌الله ايزدي نيز غير قانوني است؛ چرا كه حداكثر سن بايد 50 سال باشه و اين آقا 60 سالشه!»

كتاب «شير زيتان» به قلم «مهدي فصاحت» نويسنده جهرمي و با تقريظ رهبر معظم انقلاب، با موضوع زندگي‌نامه و خاطرات «شهيد سرهنگ مجتبي ذوالفقارنسب» از شهداي مدافع حرم ارتش جمهوري اسلامي است.

كتاب شير زيتان، مشتمل بر 124 صفحه است كه انتشارات سوره سبز تهران آن را در دو هزار شمارگان منتشر كرده است. در اين كتاب سعي شده، ويژگي‌هاي اخلاقي شهيد ذوالفقارنسب به گونه‌اي بيان شود كه جوانان دريابند آنچه سبب مي‌شود شهدا به فيض شهادت برسند، بي‌ريايي، خلوص و براي خدا بودن آنهاست.

سرهنگ شهيد مجتبي ذوالفقارنسب، در 21 فروردين ماه 1395 در دفاع از حرم اهل بيت(ع) در سوريه به شهادت رسيد. او يكي از چهار شهيد كلاه سبز ارتش در مأموريت دفاع از حرم اهل بيت(ع) در سوريه است.

عباسعلي كدخدايي: رفع توقيف غير قانوني نفت‌كش گريس‌ـ1 از رهگذر ديپلماسي مقاومت و اقتدار نشان داد كه نه ايران تحريم شدني است و نه سياست تروريسم اقتصادي مي‌تواند نتايج دلخواه آمريكا را داشته باشد. عواقب هر اقدام خلاف حقوق بين‌الملل، قبل از ايران به تحريم‌كنندگان مي‌رسد.

عبدالله گنجي: نصرالله گفته است جنگ عليه ايران يعني جنگ عليه محور مقاومت. جنگ با ايران كل منطقه را شعله‌ور مي‌كند. ايرانيان از اين عبارت متوجه شوند كه معماري نظام به گونه‌اي است كه ديگران پاسخ آمريكا در جنگ احتمالي با ما را خواهند داد. اين پاسخ پرسش «ما در منطقه چه مي‌كنيم؟» است.

مهدي چمران: ترامپ گفت: ايران و چين مي‌خواهند با ما توافق كنند. چين را نمي‌دانم خودشان بايد بگويند؛ ولي در مورد ايران باز هم بايد گفت «شتر در خواب بيند پنبه دانه». در قاموس آقاي ترامپ توافق، چيزي جز به ذلت كشيدن
نيست.

سيدمحمد حسيني: اگر نفت‌كش انگليسي را به خاطر تخلفش توقيف نمي‌كرديم، هرگز با مذاكره، خواهش و تمنا بعد از 42 روز كه هيچ، پس از 42 ماه و سال هم نفت‌كش ايراني را آزاد نمي‌كردند؛ يعني با قلدراني كه تنها زبان قدرت و زور را مي‌فهمند بايد از موضع قوت و عزت برخورد كرد نه از موضع ضعف و ذلت كه اصلاً نتيجه نمي‌دهد.

نكته: يك وقتي دعاي كميل را به زبان روسي ترجمه كرده بوديم. [در مسكو] من به كليسايي رفتم و ديدم در آن دعاي كميل را مي‌فروشند؛ يعني جزو كتاب‌هاي مذهبي آنهاست. به كشيشي كه آنجا بود گفتم اين كتاب چيست؟ گفت: گفت‌وگوي بين خدا و انسان است. گفتم: شما خوانديد؟ گفت: بله، كتاب خوبي است و زياد هم مي‌خرند. من براي اينكه تشويقش كنم صد نسخه از او خريدم و به او دادم كه ارزان‌تر بفروشد. همانجا يك آذري به من گفت وقتي مسيحي‌ها اين قدر از دعاي كميل ما خوش‌شان مي‌آيد، اگر ما دعاي عرفه را براي‌شان ترجمه كنيم چه اتفاقي مي‌افتد؟ همان‌جا به ذهنم رسيد كه دعاي عرفه را هم ترجمه كنيم. رفتيم مترجمي پيدا كرديم و دو برابر معمول به او پول داديم و گفتيم در ترجمه خيلي دقت كن و بحمدالله دعاي عرفه هم ترجمه شد. به ذهنم رسيد مجموعه منتخب ادعيه شيعه را نيز ترجمه كنيم. باور كنيد اكنون مسيحي‌ها بيشتر از مسلمان‌ها از اين ادعيه استفاده مي‌كنند. آنچه ما داريم و قابل عرضه براي جهان است، فوق‌العاده ارزشمند است.

«خاطره‌اي از دكتر ابراهيم تركمان، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي»

نظر: ادعيه‌ها، انقدر اثرگذار و دقيق‌اند كه بي‌ترديد مي‌توان از آنها به عنوان يكي از مؤلفه‌هاي تبليغي و شناساندن دين به جوامع نام برد چنانكه حاج آقا سعادت‌نژاد روحاني كاروان حج مي‌گفت در روبه‌روي خانه خدا دعاي كميل را با صداي بلند مي‌خواندم و فردي كه سني بود به شدت داشت مي‌گريست و پس از مدتي گفت: اين چه دعايي است كه مي‌خواني، مرا سوزاند. گفتم دعاي كميل، دعايي كه امام علي(ع) به يكي از يارانش هديه داد و با اصرار زياد دعا را از ما گرفت و بسيار تشكر كرد و رفت.

زماني ‌كه حضرت رسول(ص) در آن نيمه ظهر و در آن فروغ سوزان، كه آفتاب مرغ هوا و ماهي آب را كباب مي‌كرد و در كنار آن غدير از آب تهي مانده، مأمور مي‌شود رازي را كه در محرم‌خانه دلش پنهان بود، آشكار كند آن زماني‌ كه حضرت جبرئيل(ع) بر قلب مبارك پيامبر(ص) اين چنين زمزمه مي‌كرد:«يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليك من ربك و ان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله يعصمك من الناس» تبسم دلنشيني بر لبان مبارك حضرت نشست و دلش سبك شد؛ چراكه جواب تمام تلاش‌ها و جانفشاني‌هايش را با اين امر ابلاغ ولايت علي‌بن‌ابي‌طالب(ع) مي‌گرفت.

مولاي من

جانشيني و ولايت محبوب‌ترين خلق نزد خدا و پيامبر(ص) با جمله«من كنت مولاه فعلي مولاه» ابلاغ شد و آيه«اليوم اكملت لكم دينكم» بر جان آقا رسول‌الله نشست و حجت تمام و صراط روشن شد. راويان در كتاب‌ها نگاشتند و در زبان‌ها نقل كردند و فرياد زدند كه حق با علي و علي با حق است و حقيقت‌جويان عالم در آيه آيه قرآن سخن پيامبر را خواندند كه فرمود: «قرآن با علي و علي با قرآن است.»

آقاجان

مي‌دانم در اداي تكليف نسبت به غدير قصور كرده‌ام؛ زيرا غدير يك حادثه خاص تاريخي نيست كه فقط در زمان خود واقع شده باشد؛ بلكه تعيين سرنوشت همه انسان‌ها در طول تاريخ است به همين دليل نبايد از ياد ببريم كه در هر زمان و هر مكان سخن گفتن و نوشتن از گذر تاريخ غدير بيراه نيست. بايد هميشه اين سخن عصاره عالم هستي پيامبراكرم(ص) را در محافل‌مان بيان كنيم كه فرمودند: «فقولوا باجمعكم... نحن نؤدي ذلك عنك الداني والقاصي من اولادنا و اهالينا و نشهد الله بذلك «وكفي بالله شهيدا» و انت علينا به شهيد»؛ «سپس همگي بگوييد... [اي رسول خدا! اين مطالب خطبه غدير را] از طرف تو به نزديك و دور از فرزندان‌مان و فاميل‌هاي‌مان مي‌رسانيم و خدا را بر آن شاهد مي‌گيريم. خداوند در شاهد بودن كفايت مي‌كند و تو نيز بر اين اقرار ما شاهد هستي.»