تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰  ، 
کد خبر : ۲۷۳۵۸۴

بیانیه پایانی همایش سراسری اصلاح‌طلبان کشور


برگزاری اجلاس سراسری نمایندگان اصلاح‌طلب کشور فرصتی است تا این جریان فکری و سیاسی یک‌بار دیگر بر هویت تاریخی و پرافتخار خود پای بفشارد.

این جریان، تبارش به دینداران روشن‌بین مشروطه‌طلب و آزادی‌خواه می‌رسد و افتخار پیشتازی و پیشکسوتی در دفاع از خط اصیل امام‌خمینی(ره)، انقلاب و ارزش‌های دینی و ملی را در کارنامه دارد و مدافع قرائتی از نظام جمهوری‌اسلامی و قانون‌اساسی است که در آن اسلامیت و جمهوریت سازواره‌ای همسو و هماهنگ است. شاخص‌ترین ویژگی این جریان، دفاع عقلانی- برهانی از دین و باور به انتخابی و آگاهانه بودن آن است.

اصلاح‌طلبی، جریانی است در تداوم تلاش روحانیون روشن‌بین و روشنفکران دین‌باور در مسیر برپایی جامعه‌ای آزاد، آباد، اخلاق‌مدار و عادلانه که رویی گشاده نسبت به همه دستاوردهای عقلانی و علمی بشریت دارد و به فرموده حضرت امام(ره) با تکیه بر اجتهادهای پویا و منطبق با مقتضیات زمان و مکان از منابع دینی، در پی استقرار جامعه‌ای دیندار، پیشرفته، مرفه، مردم‌سالار و عادلانه است.  گروه‌ها و تشکل‌هایی که ذیل عنوان گروه‌های خط امام از زمان حیات امام در نزدیک‌ترین پیوند اعتقادی با اندیشه‌های ضد تحجر، مردم‌باور، عدالت‌خواه و استقلال‌طلبانه ایشان به صحنه آمدند و پس از آن حماسه دوم خرداد را با انتخاب حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی رقم زدند و تا به امروز مستمرا بر قرائتی خردگرا و مردم‌سالار از دین، پای فشرده‌اند و در جریان انتخابات۹۲ در پس آن همه تلاش و هجمه سنگین چندین ساله که برای حذف و بایکوت آن صورت گرفته بود، با شعار اعتدال و با همت و هوشیاری مردم مجددا حضور و انسجام خود را تثبیت کرد.  اصلاح‌طلبان شرکت‌کننده در این اجلاس با تاکید و تجدید میثاق با این میراث و مواضع پرافتخار، با توجه به شرایط خطیر جهانی و موقعیت حساس ملی ملاحظات زیر را مورد تاکید قرار می‌دهند.

۱- ما به همه جهانیان اعلام می‌کنیم اصلی‌ترین پشتوانه امنیت‌ملی خود را اتحاد و انسجام و اعتماد عمومی می‌دانیم و براساس فتوای مقام‌معظم‌رهبری تولید و توسل به سلاح اتمی را حرام می‌دانیم و پرچمدار و مدافع گفت‌وگوی تمدن‌ها و حامی ایده جهان عاری از خشونت هستیم.

در همین راستا هر گونه اقدام و اعمال تروریستی و خشونت‌طلبانه را در تقابلی بنیادین با رسالت رحمانی همه انبیا به‌ویژه پیامبر عظیم‌الشأن اسلام و اصول وحیانی دانسته و قویا محکوم می‌کنیم و در عین حال رفتارهای دوگانه و اقدامات زمینه‌ساز اینگونه جریان‌های افراطی و خشونت‌پرور را نیز محکوم می‌نماییم.

۲- ما معتقدیم اینک که به یمن انتخاب مردم و رویکرد دولت تدبیر و امید گام‌های ارزنده و اعتمادآفرینی در مسیر حل مناقشات هسته‌ای برداشته شده و نگاه همدلانه مجموعه قوای کشور در حمایت از این تلاش‌ها جهت یافته است قدرت‌های جهانی باید از هرگونه فرصت‌سوزی اجتناب نموده و به حل کلیدی‌ترین مناقشه موجود کمک نمایند. ملت صلح‌طلب ایران با دقت فرآیند امور را رصد می‌نماید و کارشکنان داخلی و فرصت‌سوزان بین‌المللی باید مراقب باشند تا خدای‌ناکرده مسوولیت عواقب شکست این تلاش‌ها دامنگیرشان نشود.

۳- ما بر این باوریم بنیادی‌ترین تضمین‌کننده امنیت‌ملی، وحدت و انسجام ملت است و این امر منوط به‌رسمیت‌شناختن حقوق حقه و قانونی همه اقوام، پیروان ادیان الهی و مذاهب و سلیقه‌های مختلف سیاسی و فکری است و یوم‌الله‌ها و مناسبت‌های دینی، انقلابی و ملی باید به‌عنوان فرصتی برای تحکیم و تقویت این پیوندهای امنیت‌آفرین فهمیده و تفسیر شود و هر اقدامی خلاف این مسیر را مغایر مصالح و منافع ملی ارزیابی می‌کنیم و انتظار داریم هرچه سریع‌تر شاهد اقدامات و تدابیر لازم جهت رفع عوامل استمرار شکاف‌های مخرب فعلی باشیم.

۴- ما برضرورت اجرای تام و تمام همه اصول قانون‌اساسی و نفی برخورد تقلیل‌گرایانه و گزینشی برخی وجوه و اصول آن در قبال اصول دیگر تاکید داریم و ریشه بسیاری از معضلات فعلی را همین برخوردهای گزینشی ناموجه و تابوپنداری توجه به برخی اصول معطل‌مانده می‌دانیم.

ما بر تامین و تضمین آزادی‌های مدنی افراد و احزاب و رسانه‌ها، برپایی کرسی‌ها و مناظره‌های آزاداندیشی، به‌ویژه در عرصه‌های دانشگاهی و رسانه ملی، گردش آزاد اطلاعات و اخبار برای همه جریان‌های مسالمت‌جو در چارچوب قانون‌اساسی تاکید داریم.

در نظامی که قانون‌اساسی و مقام رهبری، صراحتا بر حق نقد و نظر و نظارت همگانی بر همـه اجزای ارکان و مسوولیت‌های نظام تاکید دارند، جای تعجب است که در عالی‌ترین نماد و مظهر اعمال اراده ملت، یعنی مجلس‌شورای‌اسلامی، نمایندگان نتوانند از حق قانونی خود برای طرح دیدگاه‌هایشان استفاده کنند.

ما رخدادهای چندروز اخیر مجلس را نقصانی خطیر و نمودی بسیار زشت، خشونت‌طلبانه و ناموجه می‌دانیم و یکایک نمایندگان و هیات‌رییسه محترم مجلس را به دفاع از ایفای این حق نمایندگان فرامی‌خوانیم.

۵- ما بر ضرورت ایجاد بسترهای مناسب برای جلب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات آتی مجلس و نفی شیوه‌های محدودیت‌آفرین در حق انتخاب مردم و تضمین شرایط برای برقراری انتخابات آزاد، قانونمند و رقابتی تاکید داریم و بر این باوریم که آموزه حق‌الناس محسوب‌کردن رای مردم، راهبردی کلیدی است. باید راهبردهایی اتخاذ شود که حتی مخالفان هم به فرآیند مشارکت در انتخابات دعوت و ترغیب شوند و همه باور داشته باشند که کلیه ارکان نظام به نتایج برآمده از رقابت آزاد و سالم پایبند خواهند بود. در همین راستا از دولت محترم، به‌ویژه وزارت کشور که مسوولیت اجرایی انتخابات را برعهده دارد، تقاضا داریم تمهیدات لازم برای تقویت اعتماد عمومی و نفی نگرانی از تاثیر سوءشائبه گرایش‌های سیاسی مسوولان و دست‌اندرکاران اجرایی انتخابات را فراهم آورند.

۶- وحدت و انسجام جریان بزرگ همه طیف‌ها و نیروهای اصلاح‌طلب و پیروان مشی اعتدال، ضرورتی حیاتی است و همه براین امر تصریح داریم که راهبردمان، پیروی از خرد جمعی و سازوکارهای برآمده از آن است که هیچ خیر و مصلحتی بالا‌تر از این راهبرد برایمان متصور نیست و پایبندی به خرد جمعی را از بارز‌ترین نمودهای اثبات هویت اصلاح‌طلبانه محسوب می‌کنیم.

۷- ما بر ضرورت حفظ احترام و جایگاه رهبران و بزرگانی که سرمایه اجتماعی و ملی این جریان محسوب می‌شوند، تاکید داریم و حسن استفاده از این بزرگان در تقویت انسجام و ارتقای فرهنگ تحزب و تحکیم پیوندهای تشکیلاتی و نهادمندکردن تفکر و اندیشه اصلاح‌طلبی و مشی اعتدال‌گرایانه را فرصتی تاریخی می‌دانیم و همه را به تحقق آن متعهد و ملتزم می‌دانیم.

۸- ما ضمن درک شرایط دشوار و بسیار سختی که بخش مهمی از آن محصول عملکردهای ناصواب و تصمیمات نسنجیده مدعیان اصولگرایی دولت‌های گذشته است، موکدا از دولت و مجلس می‌خواهیم راهبرد کاهش تورم، مقابله با بیکاری و رکود و ارتقای موقعیت اقتصادی و معیشت اقشار فرودست را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند. در همین راستا از افراد و جریان‌هایی که خود مستقیم یا غیرمستقیم در ایجاد و پیدایش این بحران‌ها بیشترین سهم را داشته و کارنامه آمیخته با فساد، اختلاس و حیف‌ومیل اموال و سرمایه‌های عمومی آنها روزبه‌روز با ابعاد و ارقام نجومی‌تر کشف و آشکار می‌شود، می‌خواهیم به‌جای کارشکنی و مقابله با دولت و اظهار دلواپسی‌های نابجا، اندکی به خود آیند و بیش از این موجبات تاخیر در تحقق انتظارت ملت را فراهم نکنند.

۹- ما از دولت و قوه قضاییه می‌خواهیم سرچشمه‌های فساد و انحصارات بحران‌آفرین را که در کنار اقدام به وظایف قانونمند خود در خدمت به مردم و کشور در عرصه‌های اقتصادی، رسانه‌ای حضور همه‌جانبه پیدا کرده‌اند را بخشکانند و آنان را به عرصه‌های اصلی خود مقید گردانند.

۱۰- ما بر لزوم احترام و اعتنای هرچه بیشتر به حقوق مشروع زنان و ایجاد بسترهای مناسب برای رفع ستم‌های تاریخی وارده بر آنها و ارتقای موقعیت‌های شغلی، علمی، مدیریتی و سیاسی آنان متناسب با کرامت انسانی ایشان تاکید داریم و از دولت محترم می‌خواهیم با عنایت بیشتری به این مهم توجه نشان دهند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات