بعد از اینکه رژیم صهیونیستی و امارات در پانزدهم ماه گذشته میلادی در کاخ سفید توافقنامه عادی سازی را امضا کردند و پس از تصویب این توافقنامه توسط کابینه این رژیم نوبت به مهر تایید کنست بر این توافقنامه رسید. این توافقنامه با ۸۰ رای موافق در مقابل ۱۳ رای مخالف تصویب شد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جریان ارائه این توافقنامه به اعضای کنست به منظور رایگیری شدیدا به فلسطینیها تاخت و مدعی شد: همیشه اعتقاد داشتم صلح واقعی تنها از موضع قدرت حاصل میشود نه از موضع ضعف.
اعضای عرب کنست همانطور که گفته بودند، علیه این توافق رای دادند.
لیست مشترک عربی که شامل چهار حزب عربی است، پیشتر اعلام کرد، از صلح فراگیر و پایان اشغالگری حمایت میکند و علیه توافقنامه (ابراهیم) امضا شده بین رژیم صهیونیستی و امارات رای میدهد.
این لیست افزود: موضع سیاسی ما مخالف با طرح معامله قرنی است که دولت آمریکا ارائه کرده است.
حمایت ۸۴ قانونگذار انگلیسی از پابرجایی محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران
بیش از ۸۰ نماینده حامی رژیم صهیونیستی در پارلمان انگلیس با ارسال نمایندهای به نخستوزیر این کشور خواستار مشخص شدن سیاست لندن در قبال تهران شدهاند.
این نامه که هماهنگیهای آن توسط سازمان «دوستان محافظهکار اسرائیل» انجام شده به امضای ۸۴ قانونگذار محافظهکار انگلیسی رسیده و در آستانه لغو محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران به دفتر «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس ارسال شده است.
رئیس کمیته امور خارجه، رئیس کمیته امور دفاعی و چند نفر دیگر از اعضای ارشد پارلمان انگلیس از جمله کسانی هستند که این نامه را امضا کردهاند. قانونگذاران انگلیس، عدم حمایت دولت این کشور از قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را اقدامی «تأسفآور» توصیف کردهاند.
انگلیس به قطعنامه آمریکا در شورای امنیت که خواستار جلوگیری از اتمام محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران بود رأی ممتنع داد. آن قطعنامه که روز ۲۵ مرداد به رأی گذاشته شد با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.
در نامه قانونگذاران انگلیس آمده است: «اتمام محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد تبعات فراگیری برای ثبات منطقهای خواهد داشت. این رویداد، ایرانی را که همین الان هم سرکش است جسورتر خواهد کرد و موجب تسهیل ارسال سلاح به نائبان ایران یعنی حزبالله در لبنان و حماس در غزه خواهد شد.»
نگارندگان نامه مدعی شدهاند: «آنها قصد دارند تحرکات تاریخی در منطقه به سمت ایجاد صلح میان اسرائیل و کشورهای همسایه عربی را تهدید کنند. این تهدیدی مستقیم علیه متحدان ما و منافع انگلیس در سراسر جهان است.»
قانونگذاران انگلیسی علاوه بر این مدعی شدهاند اتمام محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران باعث سرازیرشدن سلاحهای پیشرفته روسیه یا چین به سمت منطقه خواهد شد.
نمایندگان پارلمان انگلیس از بوریس جانسون خواستهاند به ۷ سئوال درباره سیاست دولت انگلیس در قبال ایران پاسخ دهد و از جمله احتمال اعمال تحریم علیه ایران در واکنش به آنچه «عدم پایبندی ایران به برجام» خوانده شده را شفافسازی کند. نمایندگان پارلمان انگلیس علاوه بر این از دولت این کشور خواستهاند همانند دولت آمریکا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را «سازمان تروریستی» اعلام کند.
محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران از روز ۱۸ اکتبر به پایان خواهند رسید. تلاشهای دولت آمریکا برای جلوگیری از انقضای این محدودیتها به شکست منجر شده است.
درخواست روسیه برای همکاری نظامی با ایران بعد از پایان تحریم های تسلیحاتی
«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآوری کرد مسکو بعد از منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران از روزهای آینده، همکاریهای نظامی با ایران را ادامه خواهد داد.
به نوشته خبرگزاری ایتارتاس، زاخارووا که در کنفرانس خبری روزاانه صحبت میکرد تصریح کرد محدودیتهای تسلیحاتی اعمالشده علیه ایران ارتباطی با حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هستهای ایران ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: «همانطور که میدانید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ ممنوعیت تسلیحاتی علیه ایران وضع نکرد.»
وی اضافه کرد: «تهران به صورت داوطلبانه برخی محدودیتها را پذیرفت. این اقدام، برای به نتیجه رسیدن زودتر گفتوگوها بر سر برنامه جامع اقدام مشترک برای سازش بر سر برنامه هستهای ایران انجام گرفت.»
زاخارووا تأکید کرد: «همه طرفها از ابتدا میدانستند که این محدودیتها هیچ ارتباطی با مسائل مربوط به برنامه هستهای ایران نداشتند.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد ایران یکی از شریکان قابل اتکای روسیه در بسیاری از زمینههای همکاری است.
او گفت: «ما اطمینان داریم که تمامی احتمالهای ناشی از انقضای مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که مربوط به همکاریهای فنی-نظامی با ایران هستند به صورت مقتضی در نظر گرفته شده و در راستای نفع دوجانبه و منافع مردم هر دو کشور مورد استفاده قرار خواهند گرفت.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین با اشاره به حمایت «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه از رفع محدویتهای تسلیحاتی علیه ایران تصریح کرد مسکو بر اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و توافق هستهای برجام تأکید کرد.
ساعتی قبلتر میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین گفتند که تمامی تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران شکستخورده و در آینده هم بیثمر خواهند بود.
اولیانوف در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه آیا آمریکا میتواند از اتمام محدودیتهای تسلیحاتی علیه این کشور جلوگیری کند، شکست اخیر آمریکا در شورای امنیت برای رسیدن به این هدف را نشانه ضعف این کشور دانست.
او با بیان اینکه اکثر اعضای شورای امنیت مخالفت خودشان را با اقدام آمریکا در این خصوص اعلام کردهاند گفت که ریاست دورهای روسیه در شورای امنیت اهمیتی در این خصوص ندارد، اما مسکو در صورت لزوم با تلاشهای آمریکا مقابله خواهد کرد.
پاسخ سازمان انرژی اتمی به ادعای وزیر امور خارجه آمریکا
در پی ادعای جدید مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص استفاده جمهوری اسلامی ایران از انرژی هستهای، سازمان انرژی اتمی روز پنجشنبه با انتشار پیامی در توئیتر به ادعای بیاساس این مقام آمریکایی پاسخ گفت.
سازمان انرژی اتمی کشورمان در این پیام توئیتری خاطرنشان کرد: «دانشمندان صنعت هستهای جمهوری اسلامی ایران، گوش به رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، آماده مقابله با زورگویی و یکجانبهگرایی دولت ایالات متحده آمریکا در موضوع استفاده از انرژی هستهای میباشند.»
در ادامه این پیام تأکید شده است: «آیندهنگری در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای، اصل راهبردی برای نظام اسلامی ایران است و قدرت هستهای برای همیشه در تسلط ملت ایران خواهد بود.»
ادعاهای واهی وزیر خارجه عربستان سعودی علیه ایران
وزیر امور خارجه عربستان روز پنج شنبه به بیان ادعاهای واهی علیه ایران پرداخت و در اظهاراتی عجیب مدعی شد که عامل همه بحران ها و مشکلات منطقه و حتی جهان ایران است.
«فیصل بن فرحان» بدون اشاره به جنگ افروزی کشورش در منطقه ادعا کرد که هرکجای دنیا مشکل و بحرانی وجود داشته باشد ایران مسبب این مشکلات است.
وزیر امور خارجه سعودی در ادامه ادعاهایش، ایران را به اتخاذ اقدامات بی ثبات کننده در منطقه متهم کرد و مدعی شد که تهران با حمایت از شبه نظامیان و «تروریستها» به بیثباتی در منطقه دامن می زند.
بن فرحان که کشورش بیش از پنج سال است مردم یمن را تحت شدیدترین حملات قرار داده است ادعا کرد که علت ایجاد بحران یمن «شبهنظامیان حوثی» (انصارالله) و حمایت ایران از این نیروهاست.