صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۲  ، 
کد خبر : ۳۳۱۳۸۱

اخبار ویژه یکشنبه ۲۳ خردادماه

روزنامه کیهان **

مشکل مردم، تورم است نه پیامک حجاب!

یک روزنامه حامی دولت، ضمن انتقاد از برخی حاشیه‌بازی‌های رئیس‌کل بانک مرکزی در مناظرات انتخاباتی از وی پرسید، پیامک‌های مربوط به شل حجابی استرس‌زا‌تر است یا پیامک‌های بانکی؟!
آفتاب یزد ضمن نقد رویکرد سیاست‌زده همتی می‌نویسد: «چه معنا دارد به دختر خانمی که لیسانس گرفته و زحمت کشیده پیامک بدهیم که حجابت را در خودرو رعایت نکردی». این جمله‌ای بود که رئیس کل سابق بانک مرکزی در راستای مناظرات انتخاباتی به جای خطاب به دولت روحانی که ارسال‌کننده پیامک‌های اینچنینی است، خطاب به سید ابراهیم رئیسی مطرح کرد.
اما استفاده از هر کدام از این فکت‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تا چه اندازه بُرد دارد؟! آیا استناد به موضوع‌هایی دم‌دستی همچون پیامک با مضمون تذکر بدحجابی، مورد انتظار مردمانی است که در خوشبینانه‌ترین حالت در انتظار طرح‌ها و بسته‌های عملیاتی اقتصادی و سیاسی برای گره‌گشایی از معیشت روزمره خود هستند. امروز اگر هم آن پیامک‌ها محل نقد و اشکال باشد، اما بالاتر از آن پیامک‌های دردناکی است که از سوی بانک‌هایی که آقای همتی متولی و سیاستگذار آن است ارسال می‌شود. یک کارمند و کارگر از سر ناچاری وامی از بانک دریافت می‌کند یا مسکنی را با وام بانک مسکن دریافت می‌کند مرتب پیامک دریافت می‌کند که جریمه اقساط نپرداخته را بدهید و در کنار آن ابربدهکاران هزار میلیاردی بدون پیامک در کشور‌های خارجی به لطف نظارت همتی جا خوش کرده‌اند و یا باید برای انواع خدمات بدیهی بانکی، چندین برابر گذشته هزینه کنند و هر پیامک کسر از حساب بجای افزوده شدن به حساب، همچون کابوسی برق از سر آن‌ها می‌پراند. این‌ها موضوعی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت.
امروز در حالی رئیس کل بانک مرکزی در خصوص کارنامه ناکام بانک مرکزی در خصوص محقق نشدن وعده تورم ۲۲ درصدی به جاده خاکی می‌زند که تورم رسمی ۵۲ درصدی که در مصادیق برخی کالا‌ها و مواد مهم سفره خانوار در مرز ۱۰۰ درصد هم تجربه شده، پاسخ قانع‌کننده‌ای ندارد و صفر تا صد تمام مشکلات را به تصویب نشدن FATF و همچنین به‌هم‌خوردن برجام از سوی ترامپ و مواردی این چنینی حواله می‌دهد!
خانم هراتی‌زاده یکی از بانوان در حال تردد از مقابل سینما قدس تهران در خصوص ارزیابی‌اش از نقد همتی به پیامک‌های بدحجابی به خبرنگار آفتاب‌یزد می‌گوید: وقتی این حرف آقای همتی را شنیدم، برایم باور پذیر نبود! چگونه است در زمان بسیار محدود مناظرات، موضوع ارسال پیامک‌های حجاب را مسئله‌ای مهم‌تر از چالش‌های فعالان بازار سرمایه در سال ۹۹ و همچنین مشکلات ترخیص کالا‌ها از گمرک و یا افزایش تورم به شکل بی‌سابقه و کاهش قدرت خرید انواع مواد پروتیئنی و ویتامینی از سبد غذایی می‌شود.

همتی: سقوط بورس به خاطر دعوای وزرای نفت و اقتصاد بود

عبدالناصر همتی با سلب از مسئولیت خود، سقوط بورس در دولت روحانی را به دعوای وزیران اقتصاد و نفت نسبت داد.
وی که در سه سال اخیر ریاست بانک مرکزی را برعهده داشته، ضمن انکار نقش خود گفت: سقوط بورس به دلیل دعوای فرهاد دژپسند با بیژن زنگنه بوده است.
همتی در گفتگو با سایت اصلاح‌طلب انتخاب، با اشاره به اینکه ظرف یک سال سه بار رئیس بورس را تعویض کرده‌اند، افزود: با دخالت‌های سیاسی بورس را به بازاری غیرقابل کنترل تبدیل کردند.
او گفت: اواسط تیر در نامه‌ای به رئیس‌جمهور گفتم که قضیه بورس دارد خطرناک می‌شود و رونوشت این نامه را به رهبری هم دادم، اما بعد از نامه من، باز مسئولان مردم را تشویق به حضور در بورس کردند.
همتی گفت: رهبری نظر من را تأیید کرده بودند و به رئیس‌جمهور گفتند برای بورس تدبیر کنید.
همتی با بیان اینکه قرار بود صندوق توسعه ملی یک درصد از منابع ریالی را به صندوق توسعه بازار اختصاص دهد، گفت: صندوق توسعه ملی به بانک مرکزی ربطی ندارد.
همتی با بیان اینکه همه تصور می‌کردند ارز تا ۴۰ هزار تومان و ۶۰ هزار تومان بالا می‌رود و می‌گفتند سهام نیز باید با این قیمت محاسبه شود، افزود: از زمان بالا رفتن سود بین بانکی تا زمان سقوط بورس یک ماه و نیم فاصله بود.

ایران: بورس باید مستقل باشد نه تامین‌کننده هزینه‌های دولت

روزنامه رسمی دولت تصریح کرد: فعالان اقتصادی انتظار دارند سازمان بورس در دولت جدید مستقل شود و از مرکز تامین بودجه دولت، به تامین‌کننده نیاز مالی تولید‌کنندگان تبدیل شود.
روزنامه ایران در تحلیلی به قلم یک کارشناس اقتصادی نوشت: به‌طور معمول بازار سرمایه در بلندمدت بازدهی بیشتری نسبت به بازار‌های دیگر دارد؛ بنابراین ریسک بیشتری هم دارد و بدون در نظر گرفتن ریسک‌های آن سرمایه‌گذاری در آن اشتباه است. نگاه صحیح به این موضوع این است که چگونه می‌توان با استفاده از ابزار‌ها و امکاناتی که در بازار وجود دارد، ریسک و نوسان قیمت در این بازار پوشش داده شود. اشاره به اینکه ظرف ۳ روز یا ۳ ماه ریسک تمام سهامداران پوشش داده و جبران می‌شود با ذات بازار سرمایه در تضاد است.
نکته اصلی که باید درخصوص بازار سرمایه به آن توجه کرد و در واقع مهم‌ترین انتظار فعالان بازار از دولت آینده محسوب می‌شود، این است که همان‌گونه که از استقلال بانک مرکزی صحبت می‌شود، سازمان بورس و شورای عالی بورس نیز به‌صورت کامل مستقل شود. بدین ترتیب انتظاری که فعالان بورس از دولت آینده دارند، این است که سازمان بورس از سیاست‌های مقطعی دولت‌ها جدا شود. مقرراتی به تصویب برسد که این مهم را تضمین کند تا نقدشوندگی بازار به‌عنوان مهم‌ترین متغیر بازار افزایش یابد.
در این راستا، یکی از مشکلات ساختاری بازار سرمایه، ترکیب دولتی شورای عالی بورس به‌عنوان نهاد متولی این بازار است که اکثر اعضای آن دولتی هستند. در صورتی که شورای عالی بورس از بدنه اجرایی جدا شود، تمام تصمیمات این شورا به نفع سهامداران و بازار به تصویب می‌رسد. در این صورت دیگر نیازی به مخالفت با قیمت‌گذاری دستوری از سوی دولت نخواهیم بود، چرا که موضوعی تعریف شده می‌شود. برای منفک کردن شورای عالی و سازمان بورس از سیاست‌های مقطعی دولت، نیازمند یک نقشه راه بلندمدت حداقل ۵ تا ۱۰ ساله در این ارکان هستیم تا به دور از تغییراتی که در دولت رخ می‌دهد، این برنامه از سوی مسئولان این بازار دنبال شود.
تیتر اصلی برنامه سازمان بورس، کمک به تأمین مالی برای کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی است، در حالی که سازمان بورس یک نهاد غیردولتی است. با این حال احکام اعضای شورای عالی بورس باید توسط وزیر اقتصاد به امضا برسد. در روز‌های اخیر کاندیدا‌ها اشارات بسیاری به صندوق تثبیت بازار سرمایه کرده‌اند، در حالی که ترکیب این صندوق نیز دولتی است و بر همین اساس تصمیماتی که در شرایط نزولی بازار اتخاذ می‌شود، به حمایت از سهام شاخص‌ساز معطوف و باعث می‌شود تا شاخص کل هم وزن و شاخص کل با هم همخوانی نداشته باشد. این موارد باعث می‌شود تا رسالت اصلی بازار سرمایه مخدوش شود. همان‌گونه که اشاره شد، دولت آینده برای بازگشت ثبات به این بازار باید از آن خارج شود.
نکته دیگری که دولت آینده باید به آن توجه جدی داشته باشد این است که بازار سرمایه باید به مأموریت اصلی خود بازگردد که این مأموریت تأمین مالی برای بنگاه‌های خصوصی و نه دولت است. طبق هدف‌گذاری صورت گرفته باید سهم تجهیز مالی بنگاه‌های بورسی از ۵ به ۲۵ درصد افزایش می‌یافت که محقق نشد. پرسش مهمی که دولتمردان باید به آن پاسخ دهند این نیست که برای تأمین هزینه‌های دولت چه منابع درآمدی جدیدی بیابند، بلکه این است که چرا هزینه‌های دولت در حال افزایش است. در پایان باید گفت، در صورتی که نهاد‌های اقتصادی وظایف تعریف‌شده قانونی خود را انجام دهند، به‌طور خودکار مشکلات نیز حل خواهد شد و دیگر نیازی به مداخله برای ثبات بازار نیست.

دوران طلایی یا خسارت محض؟!

اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه دوره دولت وی «دوره طلایی مدیریت اقتصادی در ۵۰ سال گذشته بوده» تعجب و انتقاد رسانه‌ها را موجب شده است.
وطن امروز در گزارشی با عنوان «دوران طلایی، خسارت محض» نوشت: روحانی دیروز در حالی ۴ سال اول دولت تدبیر و امید را دوران طلایی اقتصاد ایران نامید که بررسی شاخص‌های اقتصادی گزارش شده توسط دولت حاکی از آن است که دولت‌های یازدهم و دوازدهم بدترین کارنامه اقتصادی پس از انقلاب را در زمینه‌های مختلف داشته‌اند. بالاترین قیمت‌های مسکن، ارز و خودرو از یک‌سو، شکستن رکورد تورم اقلام خوراکی و پایین‌ترین سطح سرمایه‌گذاری خارجی، تنها بخشی از کارنامه اقتصادی حسن روحانی است.
فارغ از اینکه به کلی توفیقات اقتصادی حاصل‌شده پس از برجام ناشی از خام‌فروشی و نگه داشتن فنر تورم پشت سود سپرده‌های بانکی بود، همین سیاست‌های دولت باعث پیدایش اقتصاد کنونی شد به طوری که پس از برجام نه‌تن‌ها کشور به سمت بی‌اثر کردن تحریم‌ها حرکت نکرد بلکه مسیر‌های دور زدن تحریم‌ها هم توسط دولت از بین رفت. برای مثال با همکاری صورت گرفته با FATF تمام صرافی‌های فعال ایرانی در دوبی لو رفتند و توانایی انتقال پول از طریق آن‌ها از بین رفت، ایضا ارتباط تجاری و اقتصادی ایران با کشور‌های همسو مانند چین و روسیه هم بشدت کاهش پیدا کرد. به عبارت دیگر، دولت سامانه ارزی را که ابزاری برای مدیریت هزینه‌کرد ارز کشور بود از بین برد و باعث حیف و میل ارزی شد.
همچنین قیمت مسکن در دولت روحانی رشد ۷۰۰ درصدی داشت. نقدینگی نیز ۷ برابر شد و تورم رکورد شکست.

وزیر اقتصاد: بانک مرکزی مقصر ریزش بورس است

یک روزنامه حامی دولت در گزارشی تصریح کرد: دولت می‌توانست بورس را به یک فرصت برای تامین منابع غیرتورمی تبدیل کند، اما از آن بحران ساخت. این روزنامه از قول وزیر اقتصاد، بانک مرکزی را متهم ریزش بورس معرفی کرد.
دنیای اقتصاد ضمن بررسی سقوط شدید بورس نوشت: ۱۰ ماه از سقوط بزرگ بورس تهران می‌گذرد؛ ریزشی که بعد از رشدی سریع و پرشتاب در ماه‌های ابتدایی سال ۹۹ واقع شد و در این میان نوسهامدارانی که با توجه به شرایط به وجود آمده در فضای کلان اقتصادی و سیاسی سعی در حفظ ارزش سرمایه خود داشته و در اوج قیمت‌ها روانه این بازار حبابی شده بودند، بیش از دیگران متضرر شدند.
اردیبهشت سال گذشته زمانی بود که سیاستگذار باید با مشاهده وضعیت به وجود آمده، بلافاصله جلسه اضطراری با اتاق فرمان سیاستگذاری تشکیل می‌داد و نرخ بهره هدف‌گذاری‌شده را متناسب با تغییر انتظارات تورمی اصلاح می‌کرد؛ موضوعی که البته عبدالناصر همتی در گفت‌وگویی به آن اشاره کرد.
با وجود هشدار به دولت و وزارت اقتصاد درخصوص رشد قیمت سهام در بورس، اما تعلل در فروش اوراق زمینه را برای این ابر نوسان صعودی فراهم کرد و در نهایت به سقوطی پر مقدار انجامید. البته اظهارات همتی واکنش وزیر اقتصاد را نیز به دنبال داشت. دژپسند با انتقاد به بانک مرکزی عنوان کرد: «سوءمدیریت در مدیریت نرخ بهره بین بانکی در سال گذشته باعث ریزش بازار سهام شد. اگر نوسانات نرخ بهره بین بانکی با سوءمدیریت مواجه نمی‌شد، چشم‌انداز مثبت روند رو به رشد بازار سهام به‌گونه‌ای بود که می‌توانستیم حتی به بانک مرکزی در هدایت نقدینگی کمک کنیم، چنانچه در مهر و آبان این اتفاق افتاد.»
دنیای اقتصاد می‌افزاید: عدم بهره‌برداری ایجابی و سلبی از فرصت منفی بودن نرخ بهره واقعی برای تامین مالی غیرتورمی را می‌توان اصلی‌ترین متهم شرایط به وجود آمده در بازار سهام و ابرنوسان قیمت‌ها عنوان کرد. در کشوری مانند ایران که از طرفی نسبت بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی بسیار پایین‌تر از عرف جهانی است و از سوی دیگر، دولت با کسری بودجه بالایی مواجه است، این وضعیت یک فرصت طلایی بود که می‌توانست منابع غیرتورمی برای دولت تجهیز کند. در واقع بهره‌برداری ایجابی از فرصت به وجود آمده می‌توانست این باشد که دولت به جای پولی‌سازی کسری بودجه با فروش اوراق از فرصت نرخ بهره منفی حداکثر منابع غیرتورمی را تامین کند و همزمان با بهره‌برداری سلبی، از طریق فروش اوراق و متعادل کردن نرخ بهره، از هجوم غیرمتعارف نقدینگی به بازار سهام و رشد غیرطبیعی و طبیعتا سقوط بعدی آن پیشگیری کند. ضمن آنکه دو موتور تورم‌ساز یعنی پولی شدن کسری بودجه و تحریک درون‌زای نقدینگی از طریق اضافه‌پرش بورس را خاموش کند. اما نه تنها این دو موتور خاموش نشد، بلکه با آغاز سقوط بورس، موتور‌های پولی و تورم‌ساز دیگری برای جلوگیری از سقوط بورس روشن شد.

اعتدال و توسعه: درباره انتخابات هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم

در حالی که سخنگوی حزب اعتدال و توسعه معتقد به حمایت از عبدالناصر همتی در انتخابات است، کمیته اطلاع‌رسانی این حزب اعلام کرد این حزب به جمع‌بندی انتخاباتی نرسیده است.
در نامه ارسالی با آرم و سربرگ حزب اعتدال و توسعه که «از طرف رئیس کمیته اطلاع‌رسانی» این حزب امضا و ممهور شده، آمده است: «پیرو درج مطلبی تحت عنوان «اعتدال و توسعه از همتی حمایت می‌کند؟» در روزنامه مورخ ۱۴۰۰/۳/۱۷ کیهان مطلب منتشر شده خلاف واقعیت است.
ضمن تکذیب برخی اخبار منتشره مبنی بر حمایت حزب اعتدال و توسعه از یکی از کاندیدا‌های محترم انتخابات، به اطلاع می‌رساند این حزب تاکنون در مورد حمایت از هیچ‌یک از کاندیدا‌ها به جمع‌بندی نرسیده است. همان‌گونه که پیش‌تر اطلاع‌رسانی شده است، پس اعلام فهرست قطعی کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با برگزاری جلسه‌ای، درباره کاندیدا‌های تایید صلاحیت شده به تفصیل بحث و گفتگو کردند. اعضای شورای مرکزی در جلسه مذکور به جمع‌بندی نرسیده و تصمیم‌گیری را به جلسه آتی این شورا موکول کردند».
این توضیح در حالی است که آقای غلامعلی دهقان سخنگوی حزب اعتدال و توسعه اخیرا در گفتگو با روزنامه صبح نو، از نامزدی عبدالناصر همتی استقبال کرد و گفت: او تکنوکرات با شهامتی است و باید از نامزدی وی استقبال کرد. ایشان هم اقتصاددان و هم رئیس بانک مرکزی بوده و در مهار نرخ ارز توفیق نسبی داشته است.
وی همچنین در گفتگو با نامه‌نیوز خاطرنشان کرده بود: دکتر همتی نشان داده شخصیتی توسعه‌گراست و می‌شود در غیاب کسانی مانند جهانگیری و لاریجانی، از او حمایت کرد.
گفتنی است حزب اعتدال و توسعه با دبیرکلی محمدباقر نوبخت و عضویت کسانی، چون واعظی، علی جنتی، سلطانی‌فر، صالحی‌امیری و... اداره می‌شود.

********************

روزنامه وطن امروز**

«کوثری» گزینه اجماعی شورای وحدت و ائتلاف شد

اسماعیل کوثری، نماینده اسبق تهران در مجلس شورای اسلامی گزینه اجماعی شورای ائتلاف و شورای وحدت اصولگرایان در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شد.
حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو شورای وحدت اصولگرایان در گفتگو با تسنیم، از معرفی اسماعیل کوثری به عنوان گزینه مورد حمایت این شورا در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی خبر داد.
پیش از این شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب نیز اسماعیل کوثری را به عنوان گزینه مورد حمایت خود در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس معرفی کرده بود. انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در تهران در پی درگذشت مرحومه فاطمه رهبر، منتخب تهران در مجلس یازدهم به دلیل کرونا و برای جایگزینی وی برگزار می‌شود.
همچنین لاله افتخاری، نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی که کاندیدای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی شده بود، از نامزدی خود به نفع کوثری انصراف داد.

***

همکاری صنعت دفاعی با بخش‌های غیرنظامی در جهت خودکفایی کشور

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: همکاری‌های صنعت دفاعی با بخش‌های غیرنظامی می‌تواند مسیر خودکفایی کشور را هموارتر و بستر مناسبی برای مانع‌زدایی از تولید در کشور ایجاد کند.
به گزارش مهر، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش از نمایشگاه دستاورد‌ها و پیشرفت‌های صنعت دفاعی در حوزه رزم زمینی بازدید کرد.
وی با اشاره به وجوه ممتاز تولیدات سازمان صنایع دفاع گفت: اعتماد به تخصص و توان مهندسان و متخصصان ایرانی، هوشمندسازی، نقطه‌زنی، تحرک و توانمندی کافی تجهیزات از جمله ویژگی‌های محصولاتی است که در این نمایشگاه مشاهده شد.
معاون هماهنگ‌کننده ارتش همچنین با اشاره به همکاری مطلوب سازمان صنایع دفاع در حوزه‌های غیرنظامی و بازرگانی تأکید کرد: همکاری‌های صنعت دفاعی در این حوزه‌ها می‌تواند مسیر خودکفایی و استقلال کشور را هموارتر ساخته و بستر مناسبی را برای مانع‌زدایی از تولید در کشور ایجاد کند. سیاری در پایان خاطرنشان کرد: نیرو‌های مسلح به داشتن این صنعت دفاعی و این خودکفایی در تولید تجهیزات نظامی و بازرگانی افتخار می‌کنند.

***

قدردانی شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین از ایران و شهید سلیمانی

سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین از حمایت‌های ایران و شهید قاسم سلیمانی تقدیر و تشکر کرد.
جمعی از رزمندگان سرایا‌القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در گفتگو با پایگاه خبری یونیوز از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران بویژه شهید سلیمانی تشکر کردند. یکی از این رزمندگان درباره نامگذاری موشک القاسم تاکید کرد: موشک القاسم به میمنت نام شهید قاسم سلیمانی نامگذاری شد، کسی که در حمایت از مقاومت فلسطین دریغ نکرد و در مبارزه با دشمن صهیونیستی تمام تلاش خود را کرد. وی در پیامی خطاب به شهید سلیمانی گفت: به فضل تلاش شما امروز مقاومت فلسطین از نوار غزه دشمن صهیونیستی را هدف قرار می‌دهد. وی خاطرنشان کرد: پیگیری نبرد شمشیر قدس توسط آیت‌الله خامنه‌ای و سید حسن نصرالله نشان می‌دهد آزادی قدس و فلسطین اولویت محور مقاومت است. این رزمنده سرایا القدس تاکید کرد: از رهبری و ملت ایران به خاطر حمایت مالی و تجهیزاتی از مقاومت فلسطین تشکر می‌کنیم و به آن‌ها می‌گوییم تلاش‌های‌تان نتیجه داد. ایران با مال و تکنولوژی و سلاح و تجهیزات از مقاومت فلسطین حمایت کرد. این رزمنده همچنین گفت: ایران موشک‌های کورنت (نوعی موشک ضد تانک که در جنگ اخیر نیرو‌های مقاومت فلسطین با رژیم صهیونیستی، دست‌کم باعث کشته شدن یک نظامی اسرائیلی شد) را به مقاومت رساند.

***

قصد رقبای رئیسی از مظلوم‌نمایی اعلام برائت از دولت است

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی گفت: رقبای آیت‌الله رئیسی با مظلوم‌نمایی می‌خواهند از دولت و رئیس‌جمهور اعلام برائت کنند.
به گزارش فارس، غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی در همایش زاگرس‌نشینان ساکن تهران حامی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی که روز پنجشنبه (۲۰ خرداد) برگزار شد، گفت: رئیسی بیشترین ظرفیت را در ایجاد اجماع میان سلیقه‌های مختلف نیرو‌های انقلاب دارد و هیچ کدام از نامزد‌ها به اندازه ایشان مورد قبول طیف گسترده نیرو‌های انقلاب نیستند. ایشان می‌توانند یک دولت با مدیریت جهادی متشکل از همه نیرو‌های انقلابی و جهادی تشکیل دهند.
وی ضمن انتقاد از رفتار رقبای انتخاباتی آیت‌الله رئیسی افزود: در مناظرات رقبای انتخاباتی ایشان بنا را بر توهین به آیت‌الله رئیسی و تحقیر نامزد‌های جریان انقلاب گذاشتند؛ اینکه بگویند کسی با ۶ کلاس سواد ابتدایی می‌خواهد کشور را اداره کند یک توهین آشکار است که سال‌ها بود چنین توهینی را از زبان کسی نشنیده بودیم.
رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب ادامه داد: بقیه را تحقیر می‌کنند و می‌گویند با سایر نامزد‌ها صحبت نمی‌کنیم و طوری وانمود می‌کنند که گویی مهندسی شده تا شخص خاصی پیروز انتخابات شود، آن‌ها با این کار به انتخاب و علاقه و اشتیاق مردم و طرفداران ایشان توهین می‌کنند؛ آن‌ها اقبال مردمی به آیت‌الله رئیسی را نادیده می‌گیرند و می‌خواهند القا کنند که مساله چیز دیگری است.
حدادعادل افزود: آن‌ها خودشان را متخصص حل مشکلات می‌دانند و به دنبال بی‌سواد نشان دادن بقیه هستند؛ سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است: شما که قدرت در اختیار داشتید چرا مشکلات را حل نکردید؟ رقبای آیت‌الله رئیسی می‌خواهند خودشان را مظلوم نشان دهند و سعی می‌کنند از دولت، رئیس‌جمهور و آنچه در این ۸ سال اتفاق افتاده اعلام برائت کنند.

********************

روزنامه خراسان **

واردات برق از جمهوری آذربایجان آغاز شد

مهر- سخنگوی صنعت برق گفت: به منظور کاهش محدودیت‌های تامین برق از روز پنج شنبه گذشته، واردات برق از کشور آذربایجان آغاز شد. به گفته «رجبی مشهدی»، هم اکنون ۷۳ مگاوات برق از این خط انتقال بین دو کشور به شبکه داخلی ایران تزریق می‌شود و این رقم تا ۱۳۰ مگاوات در ساعات پیک مصرف قابل افزایش است.

چرا کاغذ تحریر تولید نمی‌کنیم؟

ایسنا- رئیس سندیکای کاغذ و مقوا با اشاره به نیاز ۳۸۰ هزار تنی کشور به کاغذ تحریر، گفت: ۱۸۰ هزار تن ظرفیت تولید کاغذ تحریر در کشور ایجاد شده، اما تولید ناچیز است، چراکه به دلیل قوانین موجود تولیدکنندگان توان رقابت با واردکننده را ندارند.

********************

روزنامه ایران**

واکنش پوتین به خبر فروش ماهواره روسی به ایران

خبر اول اینکه، رئیس‌جمهوری روسیه گزارش ادعایی یک رسانه امریکایی مبنی بر قصد مسکو برای فروش یک ماهواره پیشرفته به ایران را رد کرد. به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین در گفتگو با شبکه ان. بی. سی نیوز درباره گزارش اخیر روزنامه واشنگتن پست که در آن ادعا شده بود، مسکو قصد دارد یک سیستم ماهواره‌ای پیشرفته به ایران بفروشد، تأکید کرد که این خبر جعلی است. پوتین اظهار داشت: این فقط یک خبر جعلی است. دست‌کم من از این موضوع بی‌اطلاع هستم. احتمالاً آن‌هایی که در این خصوص صحبت کرده‌اند، بیشتر می‌دانند. این (خبر) کاملاً بی‌معنی و مزخرف است. او در عین حال افزود: ما با ایران برنامه‌های همکاری، شامل همکاری‌های فنی و نظامی داریم. روزنامه واشنگتن پست در گزارش خود به نقل از مقامات امریکایی و خاورمیانه مدعی شد که ایران قرار است یک ماهواره از روسیه دریافت کند که توان تهران را برای گردآوری اطلاعات از اهداف مختلف به طور چشم‌گیری افزایش خواهد داد و این، می‌تواند برای اسرائیل و امریکا دردسر ساز باشد. این در حالی است که «جان کربی»، سخنگوی وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) در واکنش به این گزارش گفته است که نمی‌تواند این گزارشات را تأیید کند.

پرداخت حق عضویت ۱۶ میلیون دلاری ایران در سازمان ملل

خبر دیگر اینکه، سهم مشارکت و حق عضویت دولت ایران در سازمان ملل متحد به مبلغ بیش از ۱۶ میلیون دلار توسط بانک مرکزی پرداخت شد. به گزارش ایرنا، بانک مرکزی مبلغ مذکور را برای سهم مشارکت و حق عضویت دولت ایران در سازمان ملل متحد از محل منابع مسدودی ایران در کره جنوبی پرداخت کرد. مجید تخت‌روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد هم روز جمعه پرداخت معوقه ایران به سازمان ملل متحد و برقراری مجدد حق رأی ایران در این سازمان را تأیید کرد.

دلیل استعفای میرسلیم چه بود؟

شنیدیم که، سید مصطفی میرسلیم نماینده تهران در مجلس و نایب رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ششمین دوره شورا‌های اسلامی شهر و روستا با صدور نامه‌ای سرگشاده و در اعتراض به روند بررسی صلاحیت نامزد‌های این انتخابات، از عضویت در این هیأت استعفا داد. به گزارش جماران، در بخشی از این نامه آمده است: «اینجانب به امید دقت ورزیدن در بررسى صلاحیت نامزد‌ها با هدف کوتاه کردن دست تبهکاران و جلوگیرى از تشدید انحرافات در شهردارى‌ها که تخلفات و جرایمى نظیر زمین‌خوارى و کوه‌خوارى و ساخت و سازهاى غیر مجاز و تغییر کاربری‌ها و تراکم فروشى‌ها و زیر پا گذاشتن حقوق عمومى را ابزار سوء استفاده و اجحاف به مردم قرار داده‌اند، این بار سنگین را پذیرفتم ولى به دلیل اعمال نفوذهاى متعدد و مداخلات غیرقانونى از جمله مداخله امروز وزارت کشور در فرایند بررسى و اعلام نتایج صلاحیت نامزدهاى شورا‌ها و مخدوش شدن آن نتایج، استعفاى توأم با اعتراض خود را از عضویت در آن شورا رسماً اعلام مى‌کنم.» در ادامه این نامه عنوان شد: «تلاش من بر این بوده است که جلو ورود جرثومه‌هاى انحراف و تباهى را بگیرم ولى شبکه فساد اقتصادى و سیاسى نگذاشت ما کارمان را به سلامت پیش ببریم و بسیارى افراد تأیید شده‌اند که فاقد صلاحیتند و بسیارى از داوطلبان واجد شرایط مظلوم واقع شده و نتوانسته‌اند به فهرست نهایى راه یابند.»

سنگ‌اندازی مخالفان برای بازگشت امریکا به برجام

دست آخر اینکه، گروهی از نمایندگان مجلس سنای امریکا طرحی ارائه کرده‌اند که در صورت تصویب، هرگونه توافق با ایران در موضوع برنامه هسته‌ای را به کسب مجوز از نهاد قانونگذار امریکایی منوط می‌کند. به گزارش فارس به نقل از پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن»، «ران جانسون» نماینده جمهوریخواه در مجلس سنا و ۲۱ نفر دیگر از سناتور‌های جمهوریخواه این طرح را ارائه کرده‌اند. این گروه از سناتور‌ها می‌گویند توافق با ایران توسط دولت «جو بایدن» باید به شکل معاهده باشد. طبق قوانین امریکا، معاهده‌ها باید به تأیید دوسوم اعضای مجلس سنا برسند.
گفتنی است با آنکه سناتور‌های جمهوریخواه امید چندانی برای به تصویب رساندن این طرح در مجلس سنا که کنترل آن در اختیار قانونگذاران دموکرات است ندارند، ارائه آن نشان‌دهنده آخرین تلاش‌های مخالفان برجام برای سنگ‌اندازی در مسیر بازگشت امریکا به این توافق است.

********************

روزنامه شرق**

پیشی‌گرفتن عراق از عربستان در صادرات نفت به آمریکا

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد عراق با صادرات میانگین ۱۷۳ هزار بشکه‌ای نفت در هفته گذشته به آمریکا از عربستان پیشی گرفت.
در گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا آمده است: آمریکا در هفته گذشته به‌طور میانگین پنج‌میلیون‌و ۷۵۱ هزار بشکه در روز از ۹ کشور نفت وارد کرده است. آمریکا در هفته گذشته به‌طور میانگین ۱۷۳ هزار بشکه نفت در روز از عراق وارد کرد و این رقم نشان‌دهنده افزایش واردات نسبت به هفته قبل از آن است؛ چرا‌که عراق به‌طور میانگین ۱۶۳ هزار بشکه در روز نفت صادر کرده بود. اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد بیشترین میزان واردات نفت در هفته گذشته به ترتیب از کانادا به‌طور میانگین ۳.۹۷۱ میلیون بشکه در روز، مکزیک ۴۲۳ هزار بشکه در روز، نیجریه ۲۶۴ هزار بشکه و برزیل ۲۶۱ هزار بشکه در روز بوده است. آمریکا همچنین به‌طور میانگین ۲۵۶ هزار بشکه در روز از روسیه، ۱۴۴ هزار بشکه از عربستان و ۱۳۷ هزار بشکه از کلمبیا و ۱۲۲ هزار بشکه از اکوادور نفت خام وارد کرده است. آمریکا پرمصرف‌ترین کشور در زمینه نفت است که با مصرف روزانه ۱۹.۴ میلیون بشکه که ۱۹.۷ درصد از حجم مصرف جهانی را تشکیل می‌دهد، در جایگاه اول از لحاظ حجم مصرف نفت قرار دارد.

امارات عضو جدید و موقت شورای امنیت

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه امارات متحده عربی، آلبانی، گابن، غنا و برزیل را به‌عنوان اعضای موقت جدید شورای امنیت انتخاب کرد.
شورای امنیت ۱۵ عضو دارد که ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین اعضای دائم دارای حق وتو و دیگران اعضای موقت دوره‌ای هستند. دوره عضویت کشور‌هایی که بدون هیچ مخالفتی انتخاب شدند، دو‌ساله است و از اول ژانویه ۲۰۲۲ (دی‌ماه سال جاری) آغاز خواهد شد. استونی، نیجر، سنت‌وینسنت و گرنادین‌ها، تونس و ویتنام پنج کشوری هستند که ابتدای سال آینده میلادی کرسی‌های خود را به اعضای موقت جدید خواهند داد. کسب دست‌کم دو‌سوم آرا برای عضویت موقت در شورا لازم است. غنا با ۱۸۵، گابن با ۱۸۳، برزیل با ۱۸۱، امارات با ۱۷۹ و آلبانی با ۱۷۵ رأی تأیید شدند. مدیر ارتباط راهبردی وزارت خارجه امارات با انتشار پیامی در توییتر، انتخاب کشورش را به‌عنوان یکی از اعضای موقت جدید شورای امنیت تبریک گفت. هند العتیبه تأکید کرد امارات متحده عربی برای صلح و امنیت بیشتر در جهان با سایر اعضای شورا همکاری خواهد کرد.

لاپید کابینه جدید اسرائیل را تقدیم کنست کرد
نتانیاهو به پایان خط رسید

رئیس حزب «آینده‌ای هست» اسرائیل با تکمیل توافق ائتلافی با تمامی هفت حزب «اردوگاه تغییر» و تقدیم آن به کنست (پارلمان این رژیم)، در یک‌قدمی تشکیل کابینه قرار گرفت. قرار است کنست امروز نشستی را برای بررسی اعطای رأی اعتماد به کابینه برگزار کند. لاپید شب گذشته توافق‌های ائتلافی با حزب «کارگر» به ریاست «میراو میخائیلی»، «آبی – سفید» به رهبری «بنی گانتس»، حزب «امید نو» به ریاست «گدعون ساعر» و «یمینا» به رهبری «نفتالی بنت» را امضا کرد و آن را تحویل کنست داد.
بنت پس از امضای توافق یادشده گفت این توافق به دوره طولانی بحران و بن‌بست سیاسی در اسرائیل پایان می‌دهد و کابینه جدید برای تمامی اسرائیلی‌ها تلاش خواهد کرد. طبق این توافق، قرار است نفتالی بنت تا آکوست ۲۰۲۳ نخست‌وزیر باشد و لاپید در این دوره وزیر خارجه اسرائیل خواهد بود و پس از آن دو طرف سمت‌هایشان را به یکدیگر تحویل خواهند داد و تا پایان دوره کنست فعلی در نوامبر ۲۰۲۵ لاپید نخست‌وزیری را بر عهده خواهد گرفت.

رد آخرین پیشنهاد نتانیاهو

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در آخرین تلاش خود برای ممانعت از تشکیل کابینه جدید، به بنی گانتس، وزیر دفاع این رژیم، پیشنهاد داد در ازای تصدی فوری پست نخست‌وزیری و استعفای خود، از کابینه «تغییر» جدا شود. این آخرین تلاش بنیامین نتانیاهو برای شکست تشکیل کابینه توافقی نفتالی بنت محسوب می‌شود. شبکه ۱۲ اسرائیل اعلام کرد نتانیاهو آماده استعفاست تا گانتس بتواند فورا این پست را بر عهده بگیرد. او این پیشنهاد را به گانتس داده که سه سال نخست‌وزیر باشد و نتانیاهو هم نخست‌وزیر جایگزین باشد، اما گانتس این پیشنهاد را رد کرده است. این شبکه اعلام کرد این پیشنهاد نتانیاهو از طریق تعدادی از منابع نزدیک او به گانتس داده شده است. نزدیکان نتانیاهو به نزدیکان گانتس گفتند نتانیاهو آماده استعفاست و نزدیکان گانتس با قاطعیت پیشنهاد را رد کرده‌اند. این پیشنهاد نتانیاهو به گانتس نشان می‌دهد او متوجه شده که کابینه تغییر واقعیت پیدا کرده است.

************************************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات