صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۰۶:۱۹  ، 
کد خبر : ۳۳۱۶۳۳

اخبار ویژه پنجشنبه ۳ تیر

روزنامه کیهان **

سه نوبت معطلی مردم در روز رأی‌گیری چیزی نیست؟

آقای روحانی در حالی معطلی رأی‌دهندگان به خاطر قطع سیستم را بی‌اهمیت جلوه می‌دهد که طبق گزارش‌ها، این قطع ارتباط صندوق‌های رأی‌گیری با سرور وزارت کشور سه بار در روز رأی‌گیری اتفاق افتاد.
روحانی دیروز در جلسه هیئت دولت با اشاره به نقد‌های صورت‌گرفته درباره نحوه مدیریت دولت در برگزاری انتخابات، گفت منتقدان این موضوع را بی‌جهت بزرگ کرده‌اند و صرفا چند نفر به مدت یک ربع در صف معطل مانده‌اند!
به گزارش رجانیوز، اما برخلاف ادعای حسن روحانی، اخبار و گزارش‌های فنی نشان‌دهنده اخلال عمدی در رأی‌گیری روز جمعه در جهت کاهش مشارکت مردم در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری است.
صبح ۲۸ خرداد از ساعت ۷:۰۵ تا ۷:۵۵ سرور‌های وزارت کشور دچار اختلال شده و سرعت ارسال اطلاعات به یک‌سوم سقوط کرده، روند ارسال پیام به دستگاه‌های مستقر در شعب با مشکل جدی مواجه شده بود.
در مرحله دوم از ساعت ۹:۱۷ تا ۹:۳۷ دقیقه مجددا در سرور‌های انتخاباتی وزارت کشور اختلال ایجاد شد که در سطح اختلال در این مرحله به صورت قطع کامل سرویس سرور‌های وزارت کشور بود.
با وجود پیگیری‌های فراوان نهاد‌ها و تلاش برای جلوگیری از این اختلالات، این اتفاق مجدد در اواخر ساعات رای‌گیری در ساعت ۲۳ تا ۲۳:۴۰ نیز تکرار می‌شود.
قطعی‌های مذکور علاوه بر زمان قطعی، باعث ایجاد اختلال و نوسان تا حدود ۱۵ دقیقه بعد از هر مرحله قطعی گردیده است. بدین ترتیب قریب به ۱۱۰ دقیقه امکان رای‌گیری موثر وجود نداشته است که باعث ایجاد سردرگمی و کلافه شدن رای‌دهندگان شده است. در هر سه مرتبه، وجود اختلال در سرور‌های وزارت کشور توسط کارشناسان فنی وزارتخانه نیز تایید شده و فرضیه وجود کاستی مرتبط با شبکه اینترنت و اپراتور‌ها منتفی است. برآورد‌های کارشناسی نشان می‌دهد وزارت کشور با این سوءمدیریت حداقل ۵ میلیون رای از میزان مشارکت را کاهش داده و با توجه به روند ۱۹ ساعته رای‌گیری، سیستم وزارت کشور در حدود ۱۰ درصد از فرآیند انتخابات با قطعی مواجه بوده است. سوءعملکرد دولت به حدی بود که رهبر معظم انقلاب در پیام خود خطاب به ملت ایران، برای اولین بار به اختلالات پیش‌آمده در روز رای‌گیری اشاره کردند و خاطرنشان کردند که این اشکالات نتوانست بر عزم مردم فائق بیاید.

نیویورک‌تایمز: پیروزی رئیسی مخمصه بزرگ برای آمریکاست

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی که به انتخابات ریاست جمهوری ایران اختصاص داشت، نوشت: حکومت در ایران یکدست شد. جمهوری اسلامی از این پس دین‌سالارتر، ایدئولوژیک‌تر و انقلابی‌تر خواهد شد.
«برت استیفنس» ستون‌نویس نیویورک‌تایمز می‌نویسد: سید ابراهیم رئیسی در انتخابات جمعه گذشته به ریاست جمهوری ایران رسید. رئیسی؛ یک روحانی و از یک خانواده روحانی است. در اینجا چند سؤال قابل طرح است: - خوب؛ حالا تکلیف غرب با یک واقعیت جدید ناخوشایند دیگر در ایران چیست؟ شاید بهتر باشد کمی از این لحن مؤدبانه فاصله بگیریم و سؤال را واقعی‌تر طرح کنیم: - خوب؛ حالا تکلیف رهبران دنیای غرب با رئیس‌جمهوری که تحت تحریم آمریکاست؛ چیست؟ در آمریکا؛ ترقی‌خواهان معتقدند و بر آن اصرار می‌ورزند که رهبران اسرائیل باید به جرم ارتکاب جنایت علیه فلسطینیان حق ورود به کشور‌های خارجی را نداشته باشند. خوب حالا وقت آن است که از این ترقی‌خواهان بپرسیم؛ آیا همین اصرار را در مورد رئیس‌جمهور آینده ایران هم خواهند داشته یا نه؟ آیا این طیف از سیاستمداران آمریکا اصرار خواهند کرد که مثلا «رئیسی» می‌تواند برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کند، یا نه؟ حالا با رئیسی در مسند کار اجرایی در ایران؛ سرنوشت توافق هسته‌ای چیست؟ در مورد توافق جدیدی که احتمالا با دولت بایدن به دست خواهد آمد هم وضع بر همین منوال خواهد بود. تهران؛ آن را یک پیروزی برای خودش وانمود خواهد کرد و غرب هم وانمود خواهد کرد که توافق به دست آمده را راستی‌آزمایی و محکمش خواهد کرد. رئیسی، مسلما هیچ امتیازی نخواهد داد و ذره‌ای از برنامه هسته‌ای و برنامه نظامی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی کم نخواهد کرد. اگر هم توافقی امضا بشود، میلیارد‌ها پولی که به دست آیت‌الله‌ها خواهد افتاد همه‌اش صرف پیشبرد پروژه قدرت رژیم خواهد شد و نیابتی‌ها در عراق و سوریه و لبنان و افغانستان و غزه و یمن گردنشان کلفت‌تر خواهد شد. اما برجام، فقط یک تکه از دردسر و گرفتاری آینده آمریکا در تعامل با دولت آینده ایران است. مسئله اصلی‌تر و البته مهم‌تر؛ خود رژیم آینده ایران است که از وضعیت موجودش به مراتب خطرناک‌تر و ناسازگارتر و مبارزه‌جوتر خواهد بود.
جمهوری اسلامی فقط وقتی تسلیم می‌شود که احساس کند دارد به زیر سلطه می‌رود و یا برانداخته می‌شود. رژیم اگر احساس کند که ثباتش برای ابد تامین‌شدنی است، هیچ‌وقت تسلیم نخواهد شد. رئیسی؛ علت انتخاب شدنش هم همین واقعیت بوده است. رئیسی؛ را همه غالباً یک «فوق‌محافظه‌کار» توصیفش می‌کنند. اما رئیسی در حقیقت یک «فوق‌انقلابی» است. رئیسی؛ یک وفادار تمام‌عیار به ایدئولوژی «خمینیسم» است. او در اوان جوانی‌اش هم اینچنین بوده است و الان هم در ۶۰ سالگی همین‌طور است.
این خیال را از سرتان بیرون کنید که سیاست در ایران دارد به سمت اعتدال پیش می‌رود. حکومت در ایران یکدست شد. رژیم دینی؛ دین‌سالارتر، انقلابی‌تر و ایدئولوژیک‌تر خواهد شد. اما بایدن گویا راه خودش را خواهد رفت و خواهد گفت که با عِلم به همه این مصائبی که در مورد رژیم طرف مذاکره‌اش مترتِب است، اما ادامه دادن راه وین، بهترین گزینه برای تعامل با برنامه هسته‌ای ایران است. آمریکا می‌خواهد پایش را برای همیشه از خاورمیانه بکشد بیرون. اما؛ این آمریکا نیست که دست از سر خاورمیانه برنمی‌دارد. این خاورمیانه است که دست از سر آمریکا و بقیه دنیا برنمی‌دارد. علت‌العلل این برهان قاطع؛ رژیم ایدئولوژیک است. یک کلام؛ رئیسی آمد و مخمصه که نه؛ بحران ۴۲ ساله تعامل با حکومت آیت‌الله‌ها بدتر شد.

کجای مدیریت اقتصادی دولت حاکی از «دوران طلایی» است؟!

آقای روحانی در حالی از کارنامه درخشان دولت در زمینه اقتصادی سخن می‌گوید که قیمت اغلب کالا‌های خوراک در یک سال گذشته ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
وطن امروز با ارزیابی سخنان اخیر روحانی در این زمینه نوشت: این نخستین‌بار نیست که روحانی در گیر و دار فشار اقتصادی بی‌سابقه بر مردم، اظهاراتی را بیان کرده که هیچ نفعی برای مردم ندارد و صرفا نمکی بر زخم‌های آنهاست.
روحانی در چند ماه اخیر که روز‌های پایانی دولتش سپری می‌شود به جای بیان کارنامه دولت در زمینه‌های مختلف صرفا به بیان جملات تکراری و غیرواقع اکتفا کرده است. وی در همین ایام یک بار دوران دولت خود را دوران طلایی اقتصاد می‌نامد و روز دیگر می‌گوید کار عظیمی در حوزه اقتصاد انجام دادیم.
صاحب رکورد تورم کالا‌های مصرفی نقدینگی، افزایش بدهی دولت به بانک‌ها و بانک مرکزی و ده‌ها شاخص منفی دیگر ابایی از آن ندارد که بگوید هیچ دولتی پس از انقلاب نمی‌تواند ادعا کند مانند دولت یازدهم و دوازدهم حامی اقشار کم‌درآمد بوده است.
بررسی‌ها حاکی از آن است که بخش عمده گرانی‌های رخ داده در دولت روحانی ناشی از‌اشتباهات مدیریتی و اقتصادی است.
برای مثال در موضوع مرغ؛ با وجود کاهش درآمد‌های ارزی که موضوعی عیان است، تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده‌های دامی مرغ دستخوش تغییر نشده است. این یعنی شاید بتوان گرانی برخی کالا‌ها را که ارز تخصیصی آن‌ها متوقف شده، به موضوع تحریم‌ها متصل کرد، اما در موضوع نهاده‌های دامی این استدلال قابل پذیرش نیست کما اینکه طبق آمار بانک مرکزی به ترتیب میزان تخصیص ارز کنجاله سویا، جو و ذرت از ابتدای سال گذشته تا اواسط پاییز ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۹ درصد افزایش، ۶۶ درصد کاهش و ۹ درصد افزایش داشته است. در زمینه نهاده‌های دامی صرفا در موضوع جو کاهش تخصیص ارز رخ داده و در دیگر موارد حتی شاهد افزایش میزان تخصیص ارز بوده‌ایم.
اصل واردات نهاده دامی هم بدون تغییر محسوسی رخ داده است. این یعنی در واردات هم مانعی وجود نداشته است.
دولت چندین بار مدعی شده بود با ایجاد سامانه جامع تجارت توانسته مانع از احتکار یک کالا در انبار‌ها شود، سؤال اینجاست این سامانه‌ها امروز کجا هستند که به کمک مردم بیایند؟
این نکته هم گفتنی است که بخشی از نهاده‌های دامی واردشده به کشور با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به سامانه بازارگاه نرفته و در بازار آزاد فروخته شده است. این موضوع مورد تایید مهرداد جمال‌ارونقی، معاون فنی گمرک هم قرار گرفته است.
این تورمی که روحانی به‌سادگی از آن نام می‌برد باعث کوچک شدن شدید سفره‌های مردم شده است. تورم ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی کالا‌ها تنها در یک سال اخیر باعث شده مردم دیگر توانایی تهیه آن‌ها را نداشته باشند.

اصلاح‌طلبان در مقابل رئیسی رقیب قدرتمندی نبودند

محمد هاشمی عضو سابق کارگزاران گفت: پزشکیان و جهانگیری هم نمی‌توانستند رقیبی جدی برای رئیسی در انتخابات باشند و مهم‌ترین دشمن همتی در انتخابات، دولت روحانی بود.
وی در گفتگو با مشرق اظهار داشت: من معتقدم اصلاح‌طلبانی، چون پزشکیان و جهانگیری اگر تأیید صلاحیت می‌شدند نمی‌توانستند رقیبی قدرتمند در برابر رئیسی باشند.
وی اضافه کرد: نتیجه نیامدن اصلاح‌طلبان پشت همتی چه بود؟ اصلاح‌طلبان کاری که باید از اول انجام می‌دادند، روز آخر انجام دادند؛ هر کاری باید به‌موقع خود انجام شود؛ این اتفاق باعث شد همتی بدون پشتوانه حزبی وارد انتخابات شود. با دو هفته کار انتخاباتی که نمی‌توان رئیس‌جمهور شد.
وی گفت: هدف برخی جریان‌ها این بود که با زیر سؤال بردن شورای نگهبان میزان مشارکت را پایین آورند. این جریان و خط تحریمی در خارج و داخل هر سه یک هدف مشترک در سه زمین مختلف را دنبال می‌کردند.
نکته جالب آنکه حالا برخی از آن‌هایی که رأی نداده‌اند؛ آن‌هایی که رأی داده‌اند را سرزنش می‌کنند، همه بدانند که اصلاح‌طلبانی که رأی داده‌اند با نیت افزایش مشارکت در جبهه نظام قرار دارند و آن‌هایی که رأی نداده و تحریم کرده‌اند خواسته یا ناخواسته حرف آمریکایی‌ها، سعودی و رژیم صهیونیستی را می‌زنند.
محمد هاشمی خاطرنشان کرد: من به آقای خاتمی پیشنهاد می‌کنم راه جبهه اصلاحات را از برخی تندرو‌ها جدا کند. البته او چنین نظری ندارد و معتقد است باید جذب حداکثری کرد؛ تجربه به من می‌گوید این افراد به‌جز هزینه‌سازی چیزی به اصلاح‌طلبان اضافه نمی‌کنند؛ صلاح مصلحت خویش خسروان دانند!
عضو سابق کارگزاران تصریح کرد: متأسفانه مهم‌ترین دشمن همتی در انتخابات، دولت روحانی بود؛ من متوجه نمی‌شوم که چرا رئیس‌جمهور؛ آقای همتی را مجبور کرد تا استعفا بدهد، باوجود آنکه ایشان در بانک مرکزی برای خودش قائم‌مقام انتخاب کرده بود.
در همین حال به گزارش اعتماد آن‌لاین، حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران نیز درباره تشتت در نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان موسوم به ناسا در حمایت یا عدم حمایت از همتی گفت: واقعیت این است که حتی در صورت اعلام موضع واحد باز هم نتیجه اصلی هیچ تفاوتی نمی‌کرد.
وی ادامه داد: خیلی روشن در شورای شهر تهران، اصفهان، مشهد و شهر‌های بزرگ همه اصلاح‌طلبان با تصمیم جمعی حضور داشتند، اما هیچ تفاوت معناداری بین اینکه همه گروه‌ها می‌آمدند یا تصمیم جمعی اتخاذ نشد، دیده نمی‌شود. کما اینکه در شورای شهر تهران و شهر‌های بزرگ همه گروه‌ها با وحدت در عرصه انتخابات لیست داده بودیم و حضور داشتیم، اما نتیجه تغییری نکرد.

همشهری: دولت روحانی تورم ۵۰ درصد را به یادگار می‌گذارد

یک روزنامه حامی دولت می‌گوید دولت روحانی در حال شکستن رکورد ۲۶ ساله تورم است. این رکود متعلق به دولت هاشمی (دولت کارگزاران سازندگی) است.
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «نرخ تورم در آستانه رکورد ۲۶ ساله» نوشت: براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار از پایان خرداد ماه، نرخ تورم ماهانه برخلاف دو ماه ابتدایی سال، روند رو به رشدی داشته است. چنانکه با جهشی ۱/۸ درصدی به ۲/۵ درصد در پایان خرداد ماه امسال رسید. تورم میانگین (دوازده ماه منتهی به خرداد امسال) با دو واحد درصد افزایش به ۴۳ درصد رسیده و تورم نقطه‌ای (دوازده ماه منتهی به خرداد امسال نسبت به دوازده ماه نسبت به خرداد سال گذشته) نیز با حدود ۰/۷ واحد درصد افزایش ۴۷/۶ درصد بوده است. برآیند آنچه در خرداد ماه رخ داد افزایش تورم در دو گروه کالا‌هایی «خوراکی و آشامیدنی» و «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات» بود. به نظر می‌رسد با روند فعلی آنچه تا تابستان رخ می‌دهد، نرخ تورم در آستانه رسیدن به رکورد ۴۹/۵ درصد در سال ۱۳۷۴ خواهد بود. در این صورت کار برای دولت بعدی که از مرداد ماه آغاز می‌شود، سخت‌تر خواهد شد. چرا که اولاً افراد در دهک‌های پایین درآمدی اولین گروهی هستند که از بالارفتن تورم آسیب می‌بینند و ثانیاً طولانی شدن مذاکرات پیرامون احیای برجام همچنین کسری بودجه حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی در سال جاری می‌تواند وضعیت معیشتی را سخت‌تر کند.
تورم سالانه زیر گروه خوراکی و آشامیدنی در خرداد سال جاری ۵۱/۶ درصد اعلام شد که نسبت به اردیبهشت افزایشی ۴ درصد داشته است. تورم گروه کالایی غیر خوراکی و خدمات نیز ۳۸/۹ درصد بود که جهشی ۱/۱ درصدی در یک ماه داشته است. افزایش تورم سالانه گروه کالایی خوراکی به بالای ۵۱ درصد نشان می‌دهد که در آینده‌ای نه چندان دور تأمین سفره حداقل غذایی برای افراد در طبقه پایین درآمدی سخت‌تر خواهد شد. با توجه به اعداد اعلامی توسط مرکز آمار تورم گروه کالایی غیرخوراکی نیز در آستانه ۴۰ درصدی شدن است. این امر در کنار افزایش تورم سالانه خوراکی نتایج زیان‌باری خواهد داشت. در بخش دیگری از گزارش مرکز آمار، نرخ تورم نقطه‌ای برای خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۶۲/۳ درصد بود.
در بخش دیگری از گزارش مرکز آمار به تورم کالا‌ها در سه بخش بادوام، بی‌دوام و کم‌دوام نیز اشاره شد که براساس آن کالا‌های بادوام در یک سال منتهی به خرداد ۱۴۰۰ با تورمی ۸۸ درصدی مواجه بودند که با روند فعلی اقتصاد کشور ممکن است پیش از پایان سال جاری به ۱۰۰ درصد برسد.

روزنامه همشهری نیز در گزارشی نوشت: درجه تب اقتصاد، ۴۷/۶ درصد؛ دولت آینده با تورم ۵۰ درصد چه کار می‌کند؟

این روزنامه می‌افزاید: پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم نقطه به نقطه در ماه نخست دولت آینده ایران به ۵۰ درصد برسد. مرکز آمار ایران دیروز اعلام کرده که نرخ تورم نقطه به نقطه در خرداد ماه به ۴۷/۶ درصد رسیده و میانگین رشد قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی مردم در ماه گذشته طی ۱۲ ماه منتهی به خرداد امسال ۴۳ درصد برآورد شده است.

********************

روزنامه وطن امروز**

منتخب مردم برای حل مشکلات مردم تمام تلاش خود را به کار گیرد

دبیر شورای نگهبان گفت: مسؤولان باید قدردان این مردم همیشه در صحنه باشند و رئیس‌جمهور منتخب هم باید در دوران ریاست‌جمهوری تمام تلاش خود را کند تا مشکلات مردم عزیز را حل کند. آیت‌الله احمد جنتی طی سخنانی در نطق پیش از دستور جلسه شورای نگهبان با اشاره به برگزاری موفق انتخابات، افزود: الحمدلله انتخابات با موفقیت کامل و بدون هیچ تنشی و در آرامش کامل برگزار شد. دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: جا دارد به رئیس‌جمهور منتخب، جناب آقای رئیسی به دلیل کسب رای مردم، تبریک و تهنیت عرض کنم و امیدوارم ان‌شاءالله ایشان در جایگاه ریاست‌جمهوری بتوانند مشکلات مردم را حل‌و‌فصل کنند. آیت‌الله جنتی اضافه کرد: باید بابت برگزاری این انتخابات با شکوه شاکر خداوند متعال باشیم و الحمدلله این رأیی که به رئیس‌جمهور منتخب داده شد، حتما همه و بویژه شخص رئیس‌جمهور منتخب باید قدردان این مردم همیشه در صحنه باشند و رئیس‌جمهور منتخب هم باید در دوران ریاست‌جمهوری تمام تلاش خود را کند تا مشکلات مردم عزیز را حل کند.

***

حرف‌هایی نزنیم که باعث تخریب و تضعیف مجلس شود

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب به ما تذکر دادند باید مراقب باشیم حرف‌هایی نزنیم که باعث بهانه برای تخریب و تضعیف مجلس شود. در جلسه علنی روز گذشته مجلس در جریان بررسی طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، مهرداد ویس‌کرمی نماینده مردم خرم‌آباد در تذکری خطاب به رئیس مجلس گفت: شما در پیشنهادات قبلی این طرح گفتید که صحبت‌های نمایندگان در مشروح مذاکرات ثبت می‌شود، در حالی که متأسفانه برخی موارد انجام شده که به حیثیت مجلس و اعتماد نمایندگان به هیأت رئیسه آسیب می‌زند. وی افزود: مواردی اتفاق افتاده که در بودجه ویرایش‌هایی صورت گرفته که حتی صورت مساله عوض شده، در حالی که در صحن مجلس تصویب نشده است و هیأت‌رئیسه هم هیچ توضیحی نداده است؛ نمونه این موضوع درباره ضوابط کشت برنج است که در صحن مجلس یک چیز تصویب شد و در متن قانون چیز دیگری ثبت شد؛ بنابراین صرف اینکه اظهارات در مشروح مذاکرات ثبت می‌شود، کفایت نمی‌کند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در پاسخ به تذکر این نماینده به متن مذاکرات مجلس در سال جاری اشاره کرد و گفت: در متن مذاکرات قید شده است که کشت برنج در مناطق مختلف کشور در چارچوب سیاست‌های کلی و با هماهنگی دستگاه‌های ملی و با تشخیص شورای آب استان تعیین می‌شود؛ در قانون بودجه هم آمده است که در سال ۱۴۰۰ کشت برنج در مناطق مختلف کشور در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و با هماهنگی دستگاه‌های ملی به تشخیص کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان انجام می‌شود و این نیز عین متن مذاکرات است. رئیس مجلس تأکید کرد: متأسفم که در پشت تریبون مجلس مدعی می‌شویم در صحن یک چیز تصویب می‌شود و در متن قانون چیز دیگری می‌آید. طرح این مطالب ظلم به مجلس است و من وظیفه دارم از مجلس دفاع کنم و بگویم چنین چیزی صحت ندارد. قالیباف گفت: درخواست من این است که حتما دوستان رعایت کنند؛ رهبر معظم انقلاب هم اخیرا تذکر دادند موضوعاتی را بیان نکنیم که به دست دیگران برای تخریب و تضعیف مجلس بهانه بدهد.

***

ناکام ماندن اقدام خرابکارانه علیه یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی

اقدام خرابکارانه علیه یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی در اطراف کرج با شکست روبه‌رو شد و هیچ گونه خسارت مالی و جانی نیز به دنبال نداشت. به گزارش نورنیوز، با توجه به تمهیدات پیش‌بینی شده درباره حفاظت از اماکن متعلق به سازمان انرژی اتمی، اقدام بامداد دیروز پیش از آنکه صدمه‌ای به ساختمان وارد کند، خنثی شد و خرابکاران در پیگیری برنامه خود با شکست روبه‌رو شدند. هشیاری نهاد‌ها و سازمان‌های حفاظتی و امنیتی در زمینه شناسایی، کشف و مقابله با اقدامات خرابکارانه برای ضربه زدن به فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران نتوانسته خللی در تداوم برنامه‌های ایران در حوزه هسته‌ای ایجاد کند. چگونگی این رخداد و همچنین شناسایی عوامل آن از سوی مراجع مسؤول در دست بررسی و پیگیری است. همچنین یک مقام آگاه در قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) در این باره گفت:حادثه بامداد امروز (دیروز چهارشنبه) در یکی از ساختمان‌های مرتبط با سازمان انرژی اتمی، به هیچ وجه حمله پهپادی نبوده، بلکه احتمالا یک اقدام امنیتی خرابکارانه بوده است. این موضوع ارتباطی به حوزه مسؤولیتی قرارگاه پدافند هوایی کشور ندارد.

***

رایزنی نماینده ویژه وزیر امور خارجه در امور افغانستان با عبدالله و اتمر

محمد ابراهیم طاهریان، نماینده ویژه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان، در آستانه سفر به اسلام‌آباد و مذاکره با مقامات این کشور درباره آخرین تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان، دیروز با دکتر عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان و محمدحنیف اتمر، وزیر خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار‌ها تحولات جاری افغانستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و طرفین بر ضرورت ادامه رایزنی‌ها در این رابطه تاکید کردند. دفتر مطبوعاتی شورای عالی مصالحه ملی افغانستان روز گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: طاهریان در دیدار عبدالله عبدالله نسبت به ادامه کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به مردم افغانستان و حمایت کشورش از تلاش‌های صلح اطمینان داد. طاهریان در این دیدار تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران از راه حل سیاسی فراگیر در افغانستان از طریق مذاکره و گفتگو حمایت می‌کند و طرفدار ادامه جنگ و بحران در افغانستان نیست.

********************

روزنامه خراسان**

متقاضیان دریافت کارت اعتباری سهام عدالت بخوانند

باشگاه خبرنگاران- «سمیه محمدی» مسئول کارت‌های اعتباری سهام عدالت در شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که دارندگان سهام عدالت کدام شهر‌ها نمی‌توانند کارت اعتباری به پشتوانه سهام عدالت دریافت کنند؟ بیان کرد: نماد‌های سرمایه گذاری استانی که تاکنون در تابلوی بورس قیمت گذاری نشده‌اند، فعلاً نمی‌توانند کارت اعتباری و تسهیلاتی به پشتوانه سهام عدالت خود دریافت کنند؛ چرا که هنوز ارزش آن‌ها مشخص نشده است. وی افزود: سهامداران با مراجعه به سایت http://www.tsetmc.com می‌توانند از آخرین وضعیت معاملات شرکت‌های سرمایه گذاری استانی مطلع شوند.

سهمیه سوخت تاکسی‌های آنلاین واریز شد

تجارت نیوز- پیگیری‌ها حاکی از آن است که در ماه جاری بالاخره سهمیه سوخت تاکسی‌های آنلاین واریز شد. «الفت‌نسب»، عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی، در این زمینه گفت: سهمیه سوخت‌های معوق بیشتر رانندگان واریز شده است و با تاسیس سامانه سماس و حذف واسطه‌ها، امیدواریم که دیگر رانندگان برای تامین سوخت سهمیه‌ای خود با مشکل خاصی مواجه نشوند. این سامانه در واقع برای اعلام پیمایش تاکسی‌های آنلاین به صورت مستقیم از تاکسی‌ها به وزارت کشور وصل و میزان پیمایش خودرو، بعد از هر سفر، محاسبه می‌شود و سهمیه مربوط به آن تعلق می‌گیرد. همچنین رانندگان به کمک سامانه سماس می‌توانند، مانده اعتبار سوخت، تاریخچه اعتبار، برداشت اعتبار، تغییر رمز اعتبار سوخت و بازیابی رمز اعتبار خود را مشاهده کنند. این سامانه نیازی به ثبت‌نام ندارد و رانندگان برای ورود به سامانه باید گزینه استعلام رانندگان را بزنند، بعد از آن کد ملی خود را در کادر خواسته شده بنویسند و سپس کد امنیتی که تصویرش را در کادر بالایی آن می‌بینند در جای خالی وارد کنند. آخرین مرحله برای ورود به این سامانه هم زدن دکمه استعلام است.

جهش معاملات در بازار متشکل ارزی

فارس- مدیر ارتباطات بازار متشکل ارز ایران گفت: حجم معاملات دلار در بازار متشکل ارزی در سه ماه گذشته ۳۷۹ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۶۰۰ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد. به گزارش خراسان، رونق مبادلات در این بازار که متشکل از ۳۵۴ کارگزار (بانک‌ها، صرافی‌های بانکی و غیر بانکی) است، از بهبود نسبی تجارت خارجی کشور حکایت دارد.

۱۱ کشور عربی به دنبال سرمایه گذاری در تولید مرغ و تخم مرغ

فارس- خبر‌ها حاکی از آن است که کشور‌های عربی به دنبال تولید مرغ و تخم مرغ هستند. در این خصوص قرار است «اتحادیه تولید کنندگان مرغ کشور‌های عربی» با هدف افزایش تولید مرغ و تخم مرغ با شرکت ۱۱ کشور عربستان، کویت، عمان، مصر، سودان، تونس، بحرین، اردن، الجزایر، مراکش و امارات متحده عربی تشکیل شود. گفتنی است ایران با دارابودن جایگاه هفتم جهان در تولید مرغ و تخم مرغ در سال‌های قبل -به استثنای سال گذشته که مشکلاتی در بازار این محصولات وجود داشت- به کشور‌های عربی این محصولات را صادر می‌کرد. اما از این به بعد به نظر می‌رسد که شرایط صادرات برای صادرکنندگان کشورمان در این زمینه سخت‌تر خواهد شد.

رویای دست یافتنی صادرات ۲۰ میلیارد دلاری کشاورزی

فارس- صادرات بخش کشاورزی به طور متوسط هر سال ۱۱ درصد رشد کرده است. تداوم این میزان رشد در یک دهه آینده و پایداری آن می‌تواند رویای صادرات ۲۰ میلیارد دلاری این بخش تا سال ۱۴۱۰ را دست یافتنی کند.

********************

روزنامه ایران**

ناکام ماندن اقدام خرابکارانه در سازمان انرژی اتمی

خبر اول اینکه، اقدام خرابکارانه بامداد روز چهارشنبه علیه یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی در اطراف کرج با شکست روبه‌رو شد و هیچ‌گونه خسارت مالی و جانی نیز به‌دنبال نداشت. به گزارش نورنیوز، با توجه به تمهیدات پیش‌بینی شده در خصوص حفاظت از اماکن متعلق به سازمان انرژی اتمی، این اقدام پیش از آنکه صدمه‌ای به ساختمان وارد کند، خنثی شد و خرابکاران در پیگیری برنامه خود با شکست روبه‌رو شدند. گفتنی است چگونگی این رخداد و همچنین شناسایی عوامل آن از سوی مراجع مسئول در دست بررسی و پیگیری است. همچنین یک مقام آگاه در قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیا حمله پهپادی به ساختمان سازمان انرژی اتمی را تکذیب کرد. به گزارش میزان، این مقام امنیتی در این رابطه گفت: حادثه بامداد چهارشنبه در یکی از ساختمان‌های مرتبط با سازمان انرژی اتمی، به هیچ وجه حمله پهپادی نبوده بلکه احتمالاً یک اقدام امنیتی خرابکارانه بوده است. او افزود: این موضوع ارتباطی به حوزه مسئولیتی قرارگاه پدافند هوایی کشور ندارد.

ممنوعیت مذاکره با امریکا قانون می‌شود؟

خبر دوم اینکه، در جلسه دیروز مجلس ۲۶ طرح و ۳ لایحه اعلام وصول شد. به‌گزارش ایسنا، طرح ممنوعیت مذاکره مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی ایران با مقامات امریکایی، طرح الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تولید آثار فرهنگی و هنری ضداستکباری، طرح ایجاد وزرای منطقه‌ای از جمله طرح‌های اعلام وصول شده است. همچنین طرح ساماندهی و تأمین و تربیت نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش، طرح تشکیل سازمان طب اسلامی و ایرانی، طرح اصلاح برخی از قوانین درباره وکالت، طرح اصلاح ماده ۱۲ قانون نظام صنفی کشور، طرح ساماندهی مأموریت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی هم از جمله برخی طرح‌های جدید مجلس است.

موضع عربستان درباره دولت جدید ایران

دست آخر اینکه، وزیر امورخارجه عربستان سعودی گفت که کشورش رویکرد خود درخصوص دولت جدید ایران را بر اساس واقعیات موجود مشخص خواهد کرد. به گزارش ایسنا به نقل از یورو نیوز، «فیصل بن فرحان»، وزیر امور خارجه عربستان گفت که ریاض در خصوص دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب ایران با توجه به واقعیت موجود در زمین قضاوت خواهد کرد.

********************

روزنامه شرق**

جدال لفظی چین و کانادا در اجلاس شورای حقوق بشر

کانادا و ۴۰ کشور دیگر در اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل از پکن خواستند به ناظران مستقل و بین‌المللی اجازه دهد که هرچه سریع‌تر و «بدون هیچ محدودیتی» از ایالت سین‌کیانگ بازرسی کنند. در مقابل نماینده چین از کانادا خواست «نقص حقوق بشر کشور خود» را متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جدال لفظی روز سه‌شنبه چین و کانادا تداوم کشمکش‌های غرب با چین در زمینه حقوق بشر است. کشور‌های غربی و به ویژه آمریکا در سال‌های اخیر روی عملکرد چین در هنگ‌کنگ و رفتار با مسلمانان ساکن ایالت سین‌کیانگ متمرکز شده‌اند و چین در برابر هرگونه انتقادی در این زمینه واکنش تندی نشان می‌دهد.
نماینده چین با اشاره به کشف باقی‌مانده اجساد بیش از ۲۰۰ کودک بومی در یک مدرسه شبانه‌روزی وابسته به کلیسای کاتولیک در کانادا که به‌تازگی خبرساز شده، کانادا را به بدرفتاری با ساکنان بومی آن کشور متهم کرد. او خواستار انجام «تحقیقات کامل و بی‌طرفانه» در نحوه رفتار با بومیان، نژادپرستی و بیگانه‌ستیزی در کانادا شد.
او افزود: «ما از کانادا می‌خواهیم که نقض حقوق بشر را بلادرنگ متوقف کند. نهاد‌های مسئول در سازمان ملل باید وضعیت حقوق بشر در کانادا را بررسی کنند. علاوه بر این، کانادا همواره از موضوع حقوق بشر به‌عنوان ابزاری برای پیشبرد مقاصد سیاسی خود بهره‌برداری کرده است».
از سوی دیگر، کانادا بیانیه‌ای را که مورد حمایت ۴۱ کشور عمدتا غربی است ارائه داد که در آن نگرانی‌های مربوط به نقض حقوق بشر در چین، از‌جمله احداث بازداشتگاه و اردوگاه‌های کار اجباری برای مسلمانان اهل ایالت سین‌کیانگ منعکس شده است.
چین همواره تأکید کرده که این اردوگاه‌ها مراکز بازپروری و آموزش‌های حرفه‌ای هستند و هدف از اعزام مسلمانان به این مراکز مقابله با گسترش اسلام افراطی و تروریسم است. بیانیه پیشنهادی چین دررباره «نقص حقوق بشر در کانادا» از سوی چندین کشور دیگر از جمله روسیه، بلاروس، سوریه، ایران و کره شمالی مورد حمایت قرار گرفت.

***********************************************

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات