برای تحلیل این رویداد بزرگ تاریخی و سرنوشتساز، به دو نکته مهم باید توجه داشت. نکته اول، نگاه دشمنان خارجی به فرجام فتنه 88 است...
نهم دی ماه سال 1388، یکی از زیباترین روزهای تاریخ حیات بشر است. حماسهای که ملت بزرگوار ایران در این روز بهطور خودجوش خلق کرد، هرگز از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد. خالق حماسه ماندگار 9 دی، ملت ایران است که با الهام از هدایتهای الهی، موفق شد با حضوری بهنگام در صحنه و با شوری متکی بر شعور و بصیرت انقلابی، بزرگترین، پیچیدهترین و شکنندهترین فتنه تاریخ علیه نظام دینی و ولایی را در هم شکسته و فتنهگران و حامیان داخلی و خارجی آنها را، انگشت به دهان کند.
تحلیل حماسه 9 دی، به نگاهی فراتر از نگاه مادی نیاز دارد. برای تحلیل این رویداد بزرگ تاریخی و سرنوشتساز، به دو نکته مهم باید توجه داشت. نکته اول، نگاه دشمنان خارجی به فرجام فتنه 88 است. با پدیدآمدن فتنه در ایران به دنبال انتخابات دهمین دوره ریاستجمهوری و شکلگیری اغتشاشات خیابانی، دشمنان خارجی و در رأس آنان آمریکاییها، با اطمینان خاطر و بر اساس محاسبات و برآوردهای خود، بر این نکته تأکید داشتند که سال 1388، سال پایان عمر جمهوری اسلامی خواهد بود و نظام اسلامی در ایران، پایان سال 1388 را تجربه نخواهد کرد! آری، آنان با اطمینان در این باب سخن میگفتند، زیرا از پشت صحنه، زد و بندها و هزینههای سنگینی که برای شکلدهی به فتنه در ایران، بر اساس الگوی انقلابهای رنگی صورت پذیرفته بود، به خوبی آگاه بودند، اما نکته دوم، نگاه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، به حماسه 9 دی است. ایشان معتقدند که در حادثه عظیم و سرنوشتساز 9 دی، روح حسینبنعلی(ع) در کار بود و این حماسه جاوید، با عنایت الهی پدید میآمد؛ حماسهای که باطلالسحر توطئه فتنهگران و حامیانشان بود. فتنه 88، آنقدر عمیق و پیچیده بود که فقط با حماسهای چون حماسه 9 دی یا مواردی مشابه و در تراز آن، امکان خنثیسازی و شکستش میسر بود.
حماسه 9 دی را باید روز شکوه میثاق مردم با ولایت و تجدید پیوند امت با امام و روز یأس و ناامیدی دشمنان در به ثمر رساندن توطئه علیه سنگر ولایت دانست.
در فتنه 88، طراحان اصلی و خارجنشین فتنه، بازیگران آگاه و ناآگاه داخلی، بر اساس یک الگوی پیچیده، گسستن رشتههای اتصال امت با امام و مردم با ولایت را نشانهگیری کرده بودند. دشمنان خارجی و سردمداران نظام سلطه طی سه دهه توطئه علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران، رمز و راز شکست تمام سیاستها، طرحها و برنامههای خود علیه جمهوری اسلامی ایران را، در همین پیوند و اتصال تودههای میلیونی مردم با کانون نظام اسلامی، یعنی ولیفقیه میدیدند. آنها به خوبی، درستی کلام نورانی حضرت امام(قدسالله نفسهالزکیه) را مبنی بر «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکتتان آسیبی نرسد»، در عمل تجربه کرده بودند. بر همین اساس بود که دشمنان پس از 30 سال توطئههای رنگارنگ، اینبار بر اساس یک برنامهریزی با مقدمات از سالهای پیش فراهم شده، در سال 1388 با تمام توان به صحنه آمدند تا رشتههای اتصال مردم با ولایت را فرو ریخته و به زعم خود، با فروریختن این پیوند و اتصال، فروپاشی نظام جمهوری اسلامی و پایان انقلاب اسلامی را به نظاره نشسته و جشن پیروزی بگیرند.
بَدا به حال بازیگران داخلی که آگاهانه و یا ناآگاهانه و به هر دلیلی از جمله؛ حب ریاست، غرور و لجاجت، حسادت و کینههای درونی، پذیرای نقشهایی شدند که نقشههایش را شیطان بزرگ کشیده بود.
بدا به حال کسانی که از سال 87، برای زمینهسازی ذهنی در مردم برای پذیرش «دروغ بزرگ تقلب»، با صحبتها و نوشتههای خود، سلامت انتخابات در نظام ولایی و دینی را با تردید و علامت سؤال مواجه کردند.
بدا به حال کسانی که در پایان سال 87 و چند ماه مانده به انتخابات، با راه انداختن «کمیته صیانت از آرا»، درصدد برآمدند تا به مردم و هواداران خود، این پیام را منتقل کنند که نظام اسلامی با محوریت ولایت فقیه و سازوکارهایی چون شورای نگهبان، برای حفظ امانت مردم در صندوقهای رأی، صلاحیت لازم را نداشته و این خود مردم و نامزدها هستند که باید از رأی خودشان به هر نحو ممکن، حتی با آمدن کف خیابانها، صیانت کنند! آری، نقطه هدف و اساس توطئه در فتنه 88، فروریختن اعتماد عمومی نسبت به سلامت نظام، دستگاهها و نهادهای نظارتی در انتخابات مانند شورای نگهبان و در نهایت، شخص ولیفقیه بود. دشمنان خارجی برای رسیدن به این هدف، سالهای سال تلاش کرده بودند و در نهایت، در بستر انتخابات 88، با بازیگرانی چون؛ موسوی، کروبی، خاتمی و دیگرانی در تراز آنها، امید داشتند تا هزینهها و سرمایهگذاریهایشان به ثمر بنشیند. دشمنان خارجی طی سالیان دراز از طریق عوامل داخلی و منطقهای و ضدانقلاب خارجنشین، طلحهها و زبیرهای انقلاب اسلامی را شناسایی کرده و با وعده سیراب کردن کام قدرتطلبی و دنیاگرایی آنها به سراغشان رفتند.
آری اگر بخواهیم عظمت حماسه مردم در 9 دی را درک کنیم، باید با بزرگی، پیچیدگی و اعماق فتنه 88 از یک طرف و بازیگران پنهان و پیدای داخلی و خارجی آنها از طرف دیگر، آشنا شویم. این آشنایی و شناخت، همان بصیرت است که با عنایات الهی و درایت و تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای(مدظلهالعالی) پدید آمد و مردم ایران در پرتو چنین بصیرتی و بر پایه احساس تکلیف دینی، خالق حماسه 9 دی شدند. مردم ایران با خلق حماسه 9 دی، صدق و صفا و خلوص خودشان را، بر اساس شعار «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند»، به اثبات رساندند. در 9 دی مردم نهتنها دست رد به سینه فتنهگران و حامیانشان زدند، بلکه آنان را که جرمشان محرز بود، محاکمه کرده و خواهان مجازاتشان شدند.