تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۶:۱۳  ، 
کد خبر : ۳۸۴۱۲
مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش یک روزه بررسی می‌کند

الزامات و چالش‌های اتحاد ملی در ایران


گروه سیاسی: در اواسط نیمه دوم سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی، نخستین همایش اتحاد ملی، راهبردها و سیاست‌ها از سوی مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز 21 آبان‌ماه جاری در این مرکز با حضور استادان دانشگاه و شخصیت‌های سیاسی برگزار می‌شود. این مرکز اولین مرکز تحقیقاتی است که با هدف تبیین زوایا و ابعاد اتحاد ملی با تأکید بر ضرورت توجه به قومیت‌ها، همایشی را برگزار می‌کند. قرار است 2 همایش دیگر در اواخر دی‌ماه و اواخر سال 86 توسط مراکز دیگر تحقیقاتی برگزار شود.

دیروز محمد سلطانی‌فر، دبیر همایش در یک کنفرانس خبری شرکت کرد تا به تشریح برنامه‌های این همایش یکروزه بپردازد.

سلطانی‌فر هدف از برگزاری این همایش را تأکید رهبری بر اتحاد ملی و انسجام اسلامی و شرایط ویژه کشور و مخاطرات داخلی و بین‌المللی موجود عنوان کرد و گفت: در این شرایط حفظ هماهنگی و اتحاد ملی از ضروری‌ترین اقدامات است که این مرکز برگزاری چنین همایشی را مدنظر قرار داد و بحث‌هایی برای برگزاری بین‌المللی آن مطرح ولی در نهایت تصمیم گرفته شد با توجه به نوع کار و این که موضوعات بیشتر به مباحث و چالش‌های انسجام داخلی اختصاص داشت این سمینار به شکل ملی تشکیل شود.

وی سخنران افتتاحیه این سمینار را هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس مجلس خبرگان معرفی کرد و گفت: در برنامه صبح همایش مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رویکردهای برنامه‌های توسعه، سیاست‌های کلی برنامه چهارم توسعه و اصل 44 قانون اساسی به اتحاد ملی ایرانیان، علی یونسی مدیر گروه فقه و عترت مرکز تحقیقات راهبردی درباره ارزش‌های مشترک فرهنگی، عامل اتحاد ملی ایرانیان، تقی آزادارمکی استاد جامعه‌شناسی درباره اتحاد ملی: الزامات و سازوکارها و حمید احمدی استاد علوم سیاسی درباره اتحاد ملی، هویت ملی و ضرورت بازسازی آن در ایران: نگرش معرفت‌شناسی سخنرانی خواهد کرد.

سلطانی‌فر سخنرانان بعدازظهر را حسام‌الدین آشنا از اعضای هیات علمی دانشگاه امام صادقع، سیامک ره‌پیک عضو هیات علمی دانشکده علوم قضائی معرفی کرد که درباره ظرفیت‌های قانون اساسی در اتحاد و همبستگی ملی سخن خواهد گفت. وی افزود: سیدحسن عاملی امام جمعه اردبیل درباره ضرورت نقد ادبیات سیاسی قومی در مقوله اتحاد و همبستگی ملی، حمید عبداللهیان استاد جامعه‌شناسی درباره راهبرد معاصر ایران: زمینه‌های اجتماعی ـ ارتباطی اتحاد اجتماعی، علی‌اصغر فانی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره نقش آموزش و پرورش در تقویت اتحاد ملی، نگار داوری عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره زبان، برنامه‌ریزی زبان و همبستگی ملی: با نگاهی به ایران، حسینعلی قبادی عضو جهاد دانشگاهی درباره نقش ادبیات فارسی در اتحاد ملی ایران، محمدرضا تاجیک عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره نقش دولت در وفاق ملی و حسین مظفر نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه بعدازظهر سخنرانی می‌کنند.

دبیر همایش، سخنران اختتامیه را سیدرضا صالحی معاون پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی مرکز معرفی کرد و گفت: ایشان مباحث همایش را جمع‌بندی خواهند کرد.

سلطانی‌فر محورهای مطرح برای ارائه مقالات را به این شرح اعلام کرد:

مفاهیم، ابعاد، مولفه‌ها و شاخص‌های اتحاد ملی در ایران

الگوها، نظریه‌ها و مدل‌های اتحاد و همبستگی ملی

نقش نخبگان، احزاب، دولت و اقشار مختلف اجتماعی در پی‌گیری راهبرد اتحاد ملی

الزامات، چالش‌ها و موانع تعمیق اتحاد ملی در ایران

مشارکت عمومی، انتخابات و اتحاد ملی

آثار سیاست‌های اصل 44 بر ارتقای وحدت ملی

راهبردها، سیاست‌ها و مدل‌های تجربی سایر کشورها در تحقیق اتحاد ملی.

سلطانی‌فر در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص تأثیر نقش سمینارهای تئوریک در اجرایی شدن بحث اتحاد ملی و انسجام اسلامی گفت: ما از استادان شرکت‌کننده در سمینار خواسته‌ایم تا نگاهی کاملا راهبردی به قضیه داشته باشند و برای رسیدن به اتحاد ملی راهکارهای عملی ارائه دهند زیرا ما از نظر مباحث تئوریک در این زمینه غنی هستیم.

وی بحث‌های بعدازظهر همایش را چالشی و برای رسیدن به مدل یا مدلهایی جهت اجرایی شدن نظریه اتحاد ملی و انسجام اسلامی عنوان کرد و در مورد ضمانت اجرایی آن نیز گفت: طرح یا طرح‌هایی که از سوی همایش برای اجرایی شدن این نظریه ارائه می‌شود به مجمع تشخیص مصلحت نظام داده خواهد شد تا این مجمع پس از بررسی و طی مراحل قانونی آن را برای اجرا به مقامات کشور ارائه کند. دبیر همایش در خصوص کمرنگ بودن حضور مقامات رسمی کشور از دولت و مجلس در این همایش گفت: هدف ما بررسی علمی و آکادمیک موضوع است به همین دلیل نقش استادان دانشگاه پررنگ‌تر است، اما از مقامات نیز حسین مظفر نماینده مجلس در همایش سخنرانی می‌کند.

حاشیه

در حاشیه برگزاری کنفرانس مطبوعاتی مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، شنیده شد، که در سال جاری تنها یک هفتم بودجه این مرکز پرداخت شده است.

این خبر هم شنیده شد که ریاست جمهوری قصد دارد همانند ادغام شوراهای دولتی، مراکز تحقیقاتی دولتی را نیز ادغام کرده و تحت نظر مرکز تحقیقات ریاست جمهوری قرار دهد. در صورت عملی شدن این طرح، مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام که اینک با مدیریت حسن روحانی تحت ریاست هاشمی‌رفسنجانی اداره می‌شود با مشکل ادامه کار مواجه خواهد شد.

شینده شد از پایگاه اطلاع‌رسانی آفتاب که یک سایت خبری سیاسی فعال و در رابطه غیرمستقیم با مجمع تشخیص مصلحت نظام است شکایت شده است. شاکی این پایگاه اینترنتی مهرداد بذرپاش مشاور رئیس‌جمهوری است و عناوین اتهامی تخریب دولت نهم، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات