تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵  ، 
کد خبر : ۲۸۹۵۵۲
نخستین کنفرانس امنیتی مونیخ با حضور اشتاین‌مایر و ظریف در ایران برگزار شد؛

تهران آماده بازی برد - برد در سوریه

(روزنامه ابتكار ـ 1394/07/26 ـ شماره 3270 ـ صفحه 15)

گروه بین الملل- کنفرانس امنیتی مونیخ روز گذشته به منظور بررسی بحران سوریه و نقش منطقه‌ای و جهانی ایران پس از توافق هسته‌ای و ساختار امنیتی درخاور نزدیک و میانه برای نخستین بار در تهران برگزار شد. وزیران امور خارجه آلمان، افغانستان، عراق، لبنان، نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق، جانشین نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، معاون مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا، رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس فرانسه و مقامات سیاسی از 60 کشور در این اجلاس حاضر شدند. وزیر خارجه کشورمان در حاشیه این کنفرانس و در نشست خبری با همتای آلمانی خود ضمن استقبال و خوشامد گویی به اشتاین مایر و تاکید بر گشترش رابطه ایران و آلمان و تسری آن به عنوان الگوی مناسب برای روابط ایران با سایر کشورها با قاطعیت اقدامات و حمایت‌های عربستان از تروریست‌ها در منطقه را محکوم کرد و اظهار داشت: ما به دنبال حذف عربستان نیستیم و از طرف دیگر اجازه نمی‌دهیم که عربستان ایران را از منطقه حذف کند. تلاش این کشور برای حذف ایران باعث خونریزی و دامن زدن به درگیری‌ها در منطقه شده و این موضوع باید متوقف شود. علاوه بر این ظریف اظهارات مقامات آمریکا را تکرار مکررات دانست و اظهار داشت: «برنامه موشکی ایران هیچ ربطی به برجام ندارد».

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف در نشست خبری مشترک با فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان ضمن خوش‌آمدگویی به همتای آلمانی‌اش گفت: بسیار خوشحال هستم که آقای اشتاین مایر که سال‌ها در سمت‌های مختلفی فعالیت می‌کردند امروز به عنوان چهره‌ای آشنابه تهران سفر کردند.وی ادامه داد‌: رابطه ایران و آلمان می‌تواند الگوی مناسبی برای روابط ایران با سایر کشورهای اروپایی باشد.ظریف گفت:‌ آقای اشتان مایر به عنوان یک چهره آشنا برای روابط بین آلمان و ایران و همین طور همکاری‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و اروپا نقش بسیار مهمی داشتند و امروز برای اولین بار همراه با یک هیات بلند پایه به تهران سفر می‌کنند و من به آنها خوش‌آمد می‌گویم.وی ادامه داد: روابط جمهوری اسلامی ایران و آلمان روابط دیرینه‌ای است روابطی است که مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک برای دو کشور بوده است.وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه امروز ما روش‌های گسترش روابط بین ایران و آلمان را مورد بحث و بررسی قرار دادیم، افزود: همانطور که مطلع هستید در هفته‌های گذشته ما شاهد سفر مقام‌های عالی رتبه‌ی آلمان از جمله معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان به ایران بودیم. همچنین هیاتهای تجاری و بازرگانی و اقتصادی ، سرمایه گذاری و صنعتی آلمان نیز به ایران سفر کردند . همین‌طور هیاتهای مختلف فرهنگی از این کشور نیز به ایران سفر داشتند.وی با اظهار امیدواری از این که روابط ایران و آلمان زمینه‌های جدیدی برای گسترش و همکاری‌های بیشتر و مختلف بین دو کشور باشد تاکید کرد: بخش خصوصی بین ایران و آلمان با یکدیگر آشنایی بسیار خوب و نزدیکی دارند و می‌توانند در زمینه گسترش روابط فعالیت داشته باشند.

از گسترش نقش آلمان در این منطقه استقبال می‌کنیم

ظریف خاطرنشان کرد: ایران و آلمان در زمینه‌های مختلف با یکدیگر گفت‌وگو دارند. گفت‌وگوهای سیاسی ما شامل روابط دو جانبه است و موضوعات مورد گفت‌وگوی دو کشور شامل افراط گرایی، تروریست، مواد مخدر، حقوق بشر، خلع سلاح، موضوعات منطقه‌ای و غیره است. همچنینن در مورد روابط سیاسی دو کشور نیز بحث شده و همچنین این گفت و گوها ادامه داد؛ امروز نیز این گفت‌وگو را ادامه می‌دهیم.وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه گفت‌وگوها بین وی و همتای آلمانی‌اش در زمینه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوط به همکاری‌های دو کشور می‌شود افزود: همکاری در موضوعات منطقه‌ای بین ایران و آلمان همکاری‌های جدی‌ای خواهد بود. ما از گسترش نقش آلمان در این منطقه استقبال می‌کنیم و معتقد هستیم که آلمان می‌تواند نقش بسیار خوبی را برای ثبات و امنیت در منطقه خلیج فارس و منطقه پیرامونی ما ایفا کند.وی گفت: بنابراین معتقد هستیم روابط بین ایران و آلمان می‌تواند یک روابط زنده‌ای برای منطقه ما و برای روابط ما با اروپا باشد.وی خاطر نشان کرد: امروز برنامه‌های ما با آقای اشتان مایر بسیار فشرده خواهد بود و در کنار فعالیت‌های دو جانبه‌ای که ایشان امروز و فردا در تهران خواهند داشت اولین کنفرانس مونیخ در خاورمیانه در تهران برگزار می‌شود و آقای اشتاین مایر این کنفرانس را همراهی خواهند کرد .

اجازه نمی‌دهیم که عربستان ایران را از منطقه حذف کند

وزیر خارجه کشورمان در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود اظهار داشت: تروریست و افراطی‌گری که با حمایت مالی برخی از کشورهای منطقه شکل گرفته است بحرانی برای کل منطقه است. حتی برای کشورهایی که به فعالیت‌ این گروه‌ها دامن زده‌اند.رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: باید بپذیریم که این خطر برای همه است و نمی‌توان از این گروه‌ها برای پیشبرد برخی از اهداف کوتاه مدت استفاده موقت کرد.وی ادامه داد: متاسفانه در بین برخی از همسایگان ما این تفکر واهی وجود دارد که می‌توان از این گروه‌های تکفیری برای پیشبرد اهداف کوتاه مدت استفاه کرد. در صورتی که چنین تصوری اشتباه است.وزیر خارجه کشورمان با اشاره به بحران‌های موجود در یمن، سوریه، بحرین و... ادامه داد: این بحران‌ها تنها از طریق راه‌حل سیاسی و مراجعه به نظرات مردم و توجه به نظرات آنها قابل فهم است و در این منطقه نمی‌توان از طریق اقدامات نظامی به حل کامل بحران رسید. لازم است که هرچه زودتر به ایجاد تفاهم ملی، تشکیل دولت‌های وحدت ملی، پایان درگیری‌ها، کاهش آلام انسانی و انجام گفت‌وگوهای ملی فکر کرد و در این چارچوب حرکت کرد.ظریف با اشاره به تلاش‌های ایران برای حل بحران در کشورهایی چون سوریه و یمن ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه‌حل‌های سیاسی جهت حل این بحران‌ها تلاش کرده و از کشورهای همسایه‌مان نیز چنین توقعی را داریم که در این مسیر تلاش و همفکری کنند.وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی در مورد رابطه ایران با کشورهای همسایه‌اش از جمله عربستان اظهار کرد: ما به دنبال حذف عربستان نیستیم و از طرف دیگر اجازه نمی‌دهیم که عربستان ایران را از منطقه حذف کند. تلاش این کشور برای حذف ایران باعث خونریزی و دامن زدن به درگیری‌ها در منطقه شده و این موضوع باید متوقف شود.

واقع‌گرایی در ارتباط با بحران سوریه در غرب افزایش پیدا کرده است

ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود به فاجعه منا اشاره کرد و گفت: این کشور باید هرچه زودتر وضعیت مفقودان ایرانی را مشخص کند و آنها را به سلامت به خانواده‌هایشان برگرداند و اگر فوت کرده‌اند پیکرهای پاک آنها را به ایران تحویل دهد. متاسفانه در این زمینه شاهد تاخیر از سوی عربستان بوده‌ایم و در این زمینه عربستان باید به نحوی عمل کند که هم عدالت در مورد این موضوع اجرا شود و هم جلوی تکرار چنین حوادثی گرفته شود. وزیر امور خارجه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران چنین خیال‌پردازی را ندارد که امنیتش را می‌تواند در سایه بی‌امنیتی دیگران به دست آورد و امنیت باید برای همه تامین شود چرا که ما همه در منطقه در کنار هم زندگی می‌کنیم.ظریف همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اعتماد مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد بین ایران و کشورهای غربی در مورد حل بحران سوریه اختلاف نظرهای گسترده‌ای وجود دارد و اینکه چگونه می‌توان این اختلاف نظرها را کاهش داد، اظهار کرد: معتقدم واقع‌گرایی در ارتباط با بحران سوریه در غرب افزایش پیدا کرده و راه‌حل‌هایی وجود دارد که همه ما می‌توانیم برای حل بحران سوریه در ارتباط با آن توافق کنیم. وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه باید همه کمک کنیم که مقررات و روابطی در سوریه حاکم شود که برای همه این اطمینان حاصل شود که در این فرآیند خواست مردم سوریه محقق می‌شود، گفت: هیچ کس نباید به دنبال فشار و تحمیل به مردم سوریه باشد چه از داخل این کشور و چه از خارج.ظریف با بیان اینکه موارد برای حصول توافق بین ایران و کشورهای غربی جهت حل بحران سوریه زیاد است، ادامه داد: اصراری که برخی از کشورها بر این دارند که برخی از افراد در سوریه در روند سیاسی آینده این کشور حضور نداشته باشند باعث شده که در مورد حل بحران سوریه به نتیجه نرسیم.

برنامه موشکی ایران هیچ ربطی به برجام ندارد

ظریف در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اظهارات مقامات آمریکایی در قبال مساله هسته‌ای ایران گفت: اظهارات خلاف واقع ایالات متحده اقدام جدیدی نیست. دولت ایالات متحده با مبتنی کردن موضع‌گیری‌های خود در روابط دو جانبه به جای واقعیات باعث شده است این موضع‌گیری‌ها اعتبار زیادی در جامعه بین‌الملل نداشته باشد و متاسفانه ایالات متحده از رژیم‌های ناقض حقوق بشر مانند رژیم صهیونیستی و برخی از متحدین آمریکا در منطقه حمایت می‌کند. ایالات متحده همواره با همه اجماع بین‌المللی علیه این سیاست‌ها مخالفت کرده است و بنابراین من نمی‌توانم خیلی برای این تکرار مکررات مواضع گذشته ایالات متحده ارزشی قائل باشم. هرچه که تکرار شود واقعیت نخواهد داشت و تنها اعتبار آن‌ها بین مردم ایران بیش از پیش خدشه‌دارتر می‌شود.وی در رابطه با آزمایش موشکی نیز گفت: همه اذعان کردند که آزمایش‌های موشکی ما هیچ ارتباطی با برجام ندارد. در برجام ما هیچ اشاره‌ای به بحث موشک نداریم و موضوع موشک در برجام نیست. اصولا برنامه موشکی ایران یک برنامه برای دفاع مشروع از حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران است و این برنامه هیچ ارتباطی با قطعنامه‌ها پیدا نمی‌کند و ما این موضوع را در این حد اعلام کردیم.وی با تاکید بر این‌که «برنامه موشکی ایران هیچ ربطی به برجام ندارد» گفت: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است و باز هم نشان خواهد داد که سلاح هسته‌ای هیچ جایی در دکترین دفاعی ما ندارد و نخواهد داشت؛ بنابراین ما هیچگاه برنامه‌ای برای داشتن کلاهک هسته‌ای نداشته و نخواهیم داشت.

در حاشیه‌ کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران

گروه بین الملل- افزایش قدرت و تاثیرگذاری ایران در معادلات منطقه‌ای در دهه اخیر رشدی تصاعدی داشته و با به توافق رسیدن در پرونده هسته ای، اینک به کانون توجه کشورهای دور و نزدیک در حل مسائل منطقه‌ای تبدیل شده است. نمونه این امر برگزاری کنفرانس مقدماتی امنیتی مونیخ با حضور مقامات سیاسی از حدود 60 کشور در ایران است.کنفرانسی که حل بحران‌های خاورمیانه و چشم انداز توافق هسته‌ای از مهمترین بخش‌های این اجلاس بود. مقامات ارشد ایران نیز از این تریبون و برای رساندن پیام خود به دنیا استفاده کردند و به بیان دیدگاه‌های نظام ایران در زمینه مسئله‌ای هسته ای، منطقه و جهانی پرداختند.

ظریف: ایران آماده بازی برد- برد در سوریه است

به گزارش مهر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ، اظهار کرد: متاسفانه این ذهنیت وجود داشته که اگر هر چیزی به ضرر غرب و آمریکایی‌ها باشد، به نفع ماست و اگر به تاریخ هم نگاه کنید، خیلی تاریخ درخشانی را نخواهید دید. البته علیه ایران فشارهای زیادی وجود داشت و تحریم‌هایی از ابتدای انقلاب علیه ایران وضع شد اما هیچ‌کدام نتوانست نتیجه‌ای را داشته باشد.تحریم‌ها نتوانست ما را پای میز مذاکره بنشاند و این مساله را همتایان اروپایی ما می‌دانستند. ایران همواره از ۱۲ سال گذشته آماده مذاکره بود و نیاز نبود که غرب بخواهد ایران را پای میز مذاکره بکشاند. البته در آمریکا افرادی بودند که می‌خواستند مذاکرات شکست بخورد.وی تاکید کرد: اگر ایران بخواهد در گذشته بماند و به آن بپردازد، خیلی حرف برای گفتن دارد. ما نباید امنیت خود را در بی‌امنیتی دیگران ببینیم؛ بنابراین این اعتقاد ایران است که اگر ناامنی در منطقه وجود داشته باشد، به دیگر کشورها هم سرایت خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: ما آماده‌ایم برای حل بحران سوریه همکاری کنیم؛ به شرطی که به گونه‌ای نگاه نکنیم که تنها خودمان سود ببریم؛ باید توازن وجود داشته باشد. برخی کشورها فکر می‌کنند از بهار عربی و دیگر تحولات می‌توانند سود ببرند و توازن را به نفع خودشان رقم بزنند اما ما وضعیت باخت – باخت را در پی این تفکرات می‌بینیم. کسانی که در پی بی‌ثباتی دیگر کشورها بوده‌اند، آسیب‌ دیدند.وی افزود: باید رویکرد خود را تغییر و راه‌حل سیاسی را مورد قبول قرار دهیم.ظریف خاطرنشان کرد: اروپا به دلیل موج مهاجرت‌ها دچار بحران شده است، ما هم دچار بحران بوده‌ایم. در مقطعی سه میلیون مهاجر افغان داشتیم؛ البته ما به این مساله عادت کردیم ولی نگران اروپایی‌ها هستیم.وی تاکید کرد: این به نفع ماست که این کابوس بشردوستانه را خاتمه دهیم و همه باید در این زمینه از خودشان انعطاف به خرج دهند. موضوع سوریه باید بازتعریف شود و نباید فقط به منافع خود توجه کنیم. ایران آماده است که یک بازی برد – برد را برای حل بحران سوریه در پیش گیرد.

ظریف با بیان اینکه ما در سه سال گذشته خواستار حل سیاسی بحران سوریه بودیم، اظهار کرد: نباید برای راه‌حل سیاسی پیش‌شرط قرار دهیم؛ باید همه افراد را پشت میز مذاکره بیاوریم.وی افزود: ایران در ایجاد آتش‌بس در سوریه موفق بوده است و ما به خاطر مسائل بشردوستانه، آتش‌بس موفقی را در سوریه ایجاد کردیم.هیچ راه‌حل نظامی برای سوریه وجود ندارد اما متاسفانه نمی‌دانم که چرا برخی فکر می‌کنند مداخله روسیه در سوریه پیچیده بوده است.وی با بیان اینکه ائتلاف بین‌المللی علیه داعش در عراق و سوریه شکست خورده است، گفت: عمده پروازها علیه تروریست‌ها، پروازهای شناسایی بوده و هیچ پرواز عملیاتی وجود نداشته است زیرا آنها فکر می‌کنند اگر علیه تروریست‌ها اقدامی انجام دهند، به نفع بشاراسد کار کرده‌اند.ظریف با بیان اینکه ایران نخواسته است عربستان را در منطقه منزوی کند، گفت: هلال شیعی یک توطئه برای ایران‌هراسی است. آنها می‌خواهند ایران‌هراسی را گسترش دهند.وی تصریح کرد: این منطقه یک تهدید مشترک دارد و آن تهدید، وجود افراطیون است. ما باید در مقابل این تفکر که درگیری‌های منطقه، طایفه‌ای است بایستیم؛ ایران مخالف این تفکر است. ظریف با اشاره به پرونده جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن‌پست، گفت: ما در خصوص پرونده جیسون رضائیان در تلاش هستیم تا این مساله را از طریق بشردوستانه حل کنیم. البته اتهامات رضائیان قضایی و جدی است، ولی ما تلاش می‌کنیم تا این مشکل را حل کنیم.

صالحی: اواخر آذر یا اوایل دی شاهد به نتیجه رسیدن برجام خواهیم بود

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر صالحی، معاون رییس‌جمهور در حاشیه اجلاس مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ که در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت خارجه برگزار شده بود با اشاره به نقش ایران در مبارزه با گروه‌های تکفیری و تروریستی در بخشی از سخنانش در ارتباط با برجام گفت: افق برجام را بسیار خوب می‌بینم؛ در مسیر درستی حرکت می‌کنیم و آینده برجام بسیار خوب است.او با اشاره به رفع تحریم‌ها علیه ایران گفت: تحریم‌ها به صورت رسمی رفع خواهند شد اما عملیاتی شدن آن یکی دو ماه طول می‌کشد و خوشبختانه مشکلات زیادی باقی نمانده و ان‌شاءالله در اواخر آذر یا اوایل دی‌ماه شاهد به نتیجه رسیدن برجام خواهیم بود.رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران با اشاره به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ما هر آن چه را که در اطلاعیه آژانس مطرح شده بود عمل کردیم و این قدم بزرگی است و ابهامی در زمینه‌های مختلف وجود ندارد و مابقی ارزیابی آژانس به 15 دسامبر موکول می‌شود که گزارش آژانس به شورای حکام ارائه می‌شود.صالحی در پایان صحبت‌های خود گفت: امیدواریم بر اساس علائمی که تاکنون دیده‌ایم تا 15 دسامبر گزارش به گونه‌ای باشد که برجام به صورت کلی اجرایی شود.

عراقچی: نقض تعهدی از طرف مقابل مشاهده شود تعهدات خود را کنار می‌گذاریم

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست اجلاس امنیتی مونیخ که روز گذشته در تهران برگزارشد در جمع خبرنگاران، گفت: در جلسه امروز صبح کنفرانس امنیتی مونیخ هلگا اشمید، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که یکشنبه اتحادیه اروپا تحریم‌های علیه ایران را لغو می‌کند و مصوبه‌ای را برای لغو تحریم‌های مالی و اقتصادی علیه ایران اعلام خواهد کرد.وی افزود : ایران نیز بعد از این که از لغو این تحریم‌ها اطمینان حاصل پیدا کرد اقدامات خود را شروع می‌کند.عراقچی همچنین با بیان این که در این نشست هم ما و هم خانم هلگا اشمید تاکید کردیم که بحث آزمایشات موشکی ایران از بحث برجام جداست گفت: وی در این جلسه تاکید کرد که این موضوع باید در حوزه خودش بررسی شود و ارتباطی بین برجام و مسائل موشکی وجود ندارد.مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر جان کری، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر این که تحریم‌ها علیه ایران بازگشت‌پذیر است، گفت:‌ این بازگشت‌پذیری برای هر دو طرف وجود دارد.وی با بیان این که طبیعی است که جان کری روایت خود را از برجام برجسته کند، گفت:‌ همان‌طور که اشاره کردم حق بازگشت‌پذیری برای دو طرف وجود دارد و ما نیز در صورتی که طرف مقابل تعهدات خود را اجرا نکرد قابلیت بازگشت‌پذیری داریم. همان‌طور که این موضوع برای طرف مقابل نیز در نظر گرفته شده است.

عراقچی هم‌چنین در مورد بخش دیگری از صحبت‌های جان کری مبنی بر بازرسی ابدی فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت:‌ این صحبت‌ها بازی با الفاظ است.معاون حقوقی وزیر امور خارجه، با اشاره به بازرسی‌هایی که در مورد فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در چارچوب قانون ان.پی.تی و همچنین اجرای پروتکل الحاقی از سوی آژانس صورت می‌گیرد گفت: این که مقامات آمریکایی یک امر بدیهی را به عنوان نقطه قوت امتیازات خود در توافق وین نشان می‌دهند نشان‌دهنده نقطه مثبت برجام است.وی گفت:ایران به محض این که نقض تعهدی را از طرف مقابل مشاهده کند تعهدات خود را کنار می‌گذارد.عراقچی با بیان این که در یکی از پنل‌های اجلاس مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ با حضور بنده، دکتر صالحی و هلگا اشمید در خصوص برجام بحث و گفت‌ و گو کردیم گفت:‌ در این جلسه در مورد توافق وین و آینده روابط ایران و غرب بحث و گفت‌ و گو شد. هم‌چنین اثرات این توافق بر تحولات منطقه مورد بحث قرار گرفت و خانم هلگا اشمید مطرح کرد که روز یکشنبه اتحادیه اروپا تحریم‌های مالی و اقتصادی علیه ایران را لغو می‌کند و طی مصوبه‌ای این موضوع را اعلام می‌کند.

ولایتی: ایران به راه خود در مبارزه با تروریسم ادامه خواهد داد

به گزارش آنا، علی‌اکبر ولایتی در حاشیه برگزاری نشست گروه کلیدی اجلاس امنیتی مونیخ در تهران، در جمع خبرنگاران گفت: کشورهای غربی به سعادت ملت سوریه تمایل ندارند وبه دنبال اهداف خود هستند. اهداف مردم سوریه با اهداف غربی‌‌ها در سوریه متفاوت است.مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل افزود: ایران به راه خود در مبارزه با تروریسم ادامه می‌دهد.ولایتی تاکید کرد: اکثریت مردم سوریه از بشار اسد حمایت می‌کنند.ولایتی خاطر نشان کرد: قریب به اتفاق مردم سوریه از بشار اسد حمایت می‌کنند چرا که از ابتدای بحران ساختگی که خارجی‌ها برای سوریه ساخته‌اند به ویژه کشوری مانند آمریکا و بعضی از مرتجعین منطقه بنا داشتند سنگر مقاومت را در مقابل صهیونیست‌ها بشکنند و ستون فقرات مقاومت در سوریه بشار اسد بود که آن‌ها موفق نشده‌اند.ولایتی گفت: بشار اسد همچنان در مقابل بیگانه‌ها ایستاده و مقاومت کرده و امروز هیچ کس نمی‌تواند منکر این واقعیت شود که چه کسی که پیروز نهایی است و بشار اسد نماد مقاومت است و جمهوری اسلامی ایران پرچم‌دار حمایت از مقاومت.

http://ebtekarnews.com/?newsid=22795

ش.د9402966

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات