تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰  ، 
کد خبر : ۳۰۹۵۳۰

صادرات نفت ایران به اروپا 6 برابر شد

(روزنامه جمهوري اسلامي – 1396/05/07 – شماره 10930 – صفحه 15)

صادرات نفت ایران به اروپا در 4 ماهه نخست 2017 با افزایش بیش از 6 برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل به 9.316 میلیون تن گذشت.

به گزارش تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی پایگاه خبری کمیسیون اروپا(یورو استات) نشان می‌دهد 28 عضو اتحادیه اروپا در 4 ماه نخست سال جاری میلادی 9.316 میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرده‌اند.

واردات نفت این اتحادیه از ایران در 4 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 6.7 برابری داشته است. در ماه‌های ژانویه تا آوریل سال 2016 بالغ بر 1.378 میلیون تن نفت از ایران به اروپا صادر شده بود.

بر اساس این گزارش، ایتالیا بزرگترین واردکننده نفت ایران در 4 ماهه نخست 2017 شناخته شده است و 30 درصد نفت صادراتی ایران به اروپا معادل 2.871 میلیون تن به مقصد ایتالیا بوده است.

فرانسه نیز در این مدت 2.232 میلیون تن نفت از ایران وارد کرده است که معادل 24 درصد نفت صادراتی ایران به اروپا بوده است. این کشور دومین و اسپانیا سومین واردکننده بزرگ نفت ایران در میان کشورهای اروپایی بوده‌اند. واردات نفت اسپانیا از ایران 1.12 میلیون تن معادل 12 درصد گزارش شده است.

یونان نیز 1.047 میلیون تن نفت از ایران در 4 ماهه نخست 2017 وارد کرده است.

واردات نفت ترکیه هم از ایران در 4 ماهه نخست سال 2017 با رشد بیش از 2 برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل به 225 هزار و 823 بشکه در روز رسید.

میزان واردات نفت ترکیه از ایران در آوریل امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشدی 3 برابری داشته و به بالای 1.209 میلیون تن، معادل 298 هزار و 399 بشکه در روز رسیده است.

جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی رگولاتوری بازار انرژی ترکیه نشان می‌دهد که مجموع صادرات نفت ایران به ترکیه در بازه زمانی ژانویه تا آوریل، به 3.662 میلیون تن، معادل 225 هزار و 823 بشکه در روز رسیده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که خرید نفت آنکارا از تهران 1.738 میلیون تن، معادل 107 هزار و 176 بشکه در روز بود، رشدی بیش از دو برابری(110 درصد) را نشان می‌دهد.

ترکیه همچنین خرید گاز از ایران را در بازه زمانی مورد اشاره 14 درصد افزایش داده و به 3.228 میلیارد متر مکعب رسانده است.

بر اساس این گزارش، میزان خرید گاز ترکیه از ایران در ماه آوریل با 24.53 درصد افزایش به 810.73 میلیون متر مکعب رسیده است.

به رغم افزایش خرید نفت و گاز از ایران، ترکیه واردات برق از ایران را از می‌2016 متوقف کرده است.

ترکیه در دوران تحریم‌ها خرید نفت از ایران را کاهش داده بود، اما در سال 2016 و همزمان با لغو تحریم‌ها، این کشور حجم خرید نفت خود از ایران را افزایش داده و در 4 ماه نخست سال 2017 به بالاتر از سطح دوره قبل از تحریم‌ها رسانده است.

از سوی دیگر اما هندی‌ها به دلایل مختلف وضعیت خریدنفت خودرا از سه کشور عربستان، عراق و ایران تغییر دادند و هم اکنون ایران سومین صادرکننده نفت به هند شد.

ابتدای سال 2017 بود که رکورد فروش نفت ایران به بزرگترین مشتری خود که همان هند است، شکسته شد.

در ژانویه سال جاری بود که حجم صادرات نفت خام ایران به هند با افزایشی 280 هزار بشکه‌ای در روز در مجموع به بیش از 570 هزار بشکه در روز رسید و پس از آن چین که تا همین سال 2016 بزرگترین خریدار نفت ایران بود به دومین کشور خریدار نفت ایران تبدیل شد.

این اتفاق یعنی خرید 2 برابری نفت از ایران توسط هندی‌ها فقط یکی دو ماه ادامه داشت که به یکباره با اعمال فشار سیاسی از سوی هند برای به اختیار گرفتن توسعه میدان فرزاد B واردات نفت هند از ایران کاهش یافت.

اخیرا نیز دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند اعلام کرده است این کشور در تلاش برای خرید نفت بیشتر از عراق است و بغداد در حال پشت سر گذاشتن عربستان و تبدیل شدن به بزرگترین تامین‌کننده نفت هند است.

این گزارش حاکی است سه کشور عربستان، ایران و عراق از قدیم بزرگ‌ترین صادرکنندگان نفت به هند بودند اما به دلایل مختلف هم اکنون جایگاه نفتی این سه کشور در سهم نفت هند تغییر یافته است.

عربستان که در ماه‌های اخیر تصمیم گرفته است تا قیمت نفت صادراتی خود را افزایش دهد عملا بخشی از بازار چین و هند را از دست داده و صادرات نفت آن به این دو کشور کاهش پیدا کرده است.

عربستان می‌خواهد برای افزایش قیمت نفت کار بیشتری انجام دهد و صادرات نفت خود را محدود کند، اما ریاض همین الان هم بخش قابل توجهی از سهم نفت خود را در بازار آسیا که مهم‌ترین بازار نفت جهان است از دست داده است.

وزیر انرژی عربستان پس از نشست اوپک و متحدانش در سن پترزبورگ گفت که کشورش ماه آینده صادرات نفت خود را به 6.6 میلیون بشکه در روز محدود خواهد کرد که تقریبا یک میلیون بشکه در روز پایین‌تر از یک سال قبل است.

هند تنها افزایش قیمت نفت در عربستان را دلیل کاهش خریدش از این کشور اعلام کرده و واردات نفت این کشور از عربستان در نیمه نخست امسال با 8.4 درصد کاهش به 759 هزار و 100 بشکه در روز رسیده است که با این ترتیب عربستان بعد از عراق در رده دوم تامین کنندگان نفت دهلی نو قرار گرفته است.

از طرفی ارزان بودن نفت عراق موجب شده است خرید نفت هند از این کشور افزایش یابد و جایگزین عربستان شود.

با این شرایط هم اکنون عراق، عربستان و ایران کشورهای تامین‌کننده نفت هند هستند.

هندی‌ها بعد از برگزاری جلسه سن پترزبورگ اعلام کردند قصد دارند تا واردات نفت خود از ایران را به یک سوم برسانند که این تنها به دلیل نبود تصمیم قطعی ایران برای واگذاری میدان فرزاد به این کشور است.

http://jomhourieslami.net/?newsid=142421

ش.د9604719

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات