در ادامه تحلیلهای مربوط به عملیات تلافیجویانه «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران ضد رژیم صهیونیستی، جمعی از کارشناسان عرب زبان در شبکه الجزیره به بررسی ابعاد و نتایج این عملیات پرداخته و نکته مورد توافق همه آنها این بود که ایران با این عملیات خود اسرائیل را وارد یک معضل راهبردی کرده و آن را در رده طرفهای ضعیفی قرار داد که میتواند مستقیما مورد حمله قرار بگیرد.
به گفته این کارشناسان، آنچه که معضل رژیم صهیونیستی را در این زمینه پیچیده تر میکند آن است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر در منحرف کردن توجهات افکار عمومی اسرائیلیها از غزه به ایران شکست خورد؛ زیرا خانوادههای اسرای صهیونیست این فرصت را به نتانیاهو ندادند و بلافاصله اعتراضات خود را با هدف تحت فشار قرار دادن اسرائیل جهت رسیدن به توافق تبادل اسرا با حماس و آزاد کردن اسرای اسرائیلی از غزه تشدید کردند.
اسرائیل بعد از عملیات ایران وارد معضل راهبردی شد
دکتر «مهند المصطفی» کارشناس امور رژیم صهیونیستی اعلام کرد که درحالی که اسرائیل تلاش دارد وانمود کند موفق به مقابله با حمله ایران شده و تهدید به اقدام نظامی علیه آن میکند اما واقعیت آن است که اسرائیل امروز بعد از عملیات ایران وارد یک معضل راهبردی بیسابقه شد.
وی افزود که رژیم صهیونیستی اکنون وارد یک معضل استراتژیک شده؛ به گونهای که اگر بخواهد اقدام نظامی علیه ایران انجام دهد، این امر منجر به شعله ور شدن آتش جنگ منطقهای میگردد که عواقب سنگینی برای اسرائیل دارد و اگر هم اقدامی نکند علنا بر این واقعیت تاکید میکند که اسرائیل یک طرف ضعیفی است که میتوان آن را مورد حمله قرار داد.
دکتر «حسن ایوب» دیگر کارشناس امور منطقه و استاد علوم سیاسی نیز به نوبه خود به تحلیل این عملیات ایران از جنبه کمک غربیها به رژیم صهیونیستی جهت سرپوش گذاشتن بر شکست این رژیم پرداخته و اظهار داشت که اسرائیل بر این باور است که بعد از حمله ایران، فرصتی برای تقویت حمایت غرب از تل آویو فراهم شده است.
وی تصریح کرد که کشورهای غربی بیش از قبل به حمایت از اسرائیل در برابر هر اقدام نظامی علیه این رژیم ادامه خواهند داد؛ زیرا اسرائیل درواقع خنجر غرب بر استخوان کشورهای عربی محسوب میشود و غربیها به خوبی میدانند که این عملیات مستقیم ایران ضد اسرائیل بعد از عملیات طوفان الاقصی و همچنین ضرباتی که حزبالله لبنان به این رژیم وارد کرده، منجر به نابودی «هیمنه» اسرائیل میشود و همه تلاشهای تل آویو برای ارائه تصویر پیروزی را ناکام میگذارد.
انفجار اوضاع داخلی اسرائیل
این کارشناس عرب زبان در ادامه گفت که کاهش توانایی اسرائیل برای ارائه تصویر پیروزی منجر به شعلهور شدن اوضاع داخلی این رژیم خواهد شد؛ زیرا هرکاری که نتانیاهو انجام میدهد خصومتهای منطقهای را نسبت به تلآویو تشدید میکند و این ایده که فلسطین پناهگاه امنی برای یهودیان جهان است را از بین میبرد و در حال حاضر اسرائیل در یک باتلاق بزرگ قرار دارد.
در ادامه دکتر مصطفی مهند با تایید این صحبتهای دکتر حسن ایوب درباره شعله ور شدن اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی و تشدید اختلافات داخلی میان اسرائیلیها گفت که روش نخ نما شده نتانیاهو برای استفاده از تهدید ایران جهت متحد کردن جامعه صهیونیستی این بار جواب نداد. علت این امر آن است که خانواده اسرای اسرائیلی در غزه اغلب از طرفهای بانفوذ در عرصه سیاست و اقتصاد رژیم صهیونیستی هستند و به همین دلیل حقههای نخستوزیر را به خوبی درک میکنند.
وی افزود که بنابراین خانواده های اسرای اسرائیلی به فشارهای خود برای انعقاد معامله تبادل اسرا و برکناری نتانیاهو افزودهاند؛ تا جایی که بعد از عملیات ایران، 65 درصد اسرائیلیها خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام هستند. علاوه بر آن موج انتقادات از نتانیاهو به شدت زیاد شده و اسرائیلیها معتقدند او اسرائیل را در برابر حملات نظامی آسیب پذیر کرده است. علاوه بر آن با وجود اینکه نهاد نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح اجماع دارد اما فشارها برای معامله تبادل اسرا با حماس موجب به هم ریخته شدن کارتهای اسرائیل در زمینه عملیات نظامی در رفح شده است.
این کارشناس امور رژیم صهیونیستی در ادامه تصریح کرد که علاوه بر آن رد ایده حمله به رفح از سوی آمریکا هم فشار بیشتری بر نتانیاهو وارد میکند؛ زیرا اسرائیلیها نمیتوانند بدون حمایت و موافقت واشنگتن هیچ عملیاتی انجام دهند.
دکتر ایوب هم در ادامه تحلیل خود اظهار داشت که آمریکا در تلاش است تا از عملیات ایران برای جلب حمایتها به سمت اسرائیل استفاده کند و این درحالی است که نتانیاهو میخواهد از مذاکرات آتش بس غزه و تبادل اسرا فرار کرده و با مقصر جلوه دادن حماس، مانع توقف جنگ غزه شود و به همین دلیل است که حماس را به رد همه پیشنهادات در مذاکرات متهم میکند.