صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰  ، 
کد خبر : ۳۶۹۳۵۰
در گفتگو با بصیرت مطرح شد

میرکریمی: ارز بریکس تسلط دلار آمریکا بر تجارت جهانی را کاهش می‌دهد

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: به نظر می‌رسد ارز بریکس می‌تواند به پاشنه آشیل تسلط آمریکا بر بازار‌های جهانی تبدیل شود به این خاطر است که دونالد ترامپ هنوز روی کار نیامده عزم خود را برای حمله به کشور‌هایی که مایل به استفاده از ارز بریکس هستند جزم کرده است.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصاد/ گفتگو با کامبیز میرکریمی

به گزارش بصیرت، نگرانی دونالد ترامپ از قوت گرفتن ارز بریکس به دلیل تهدیداتی که از این ناحیه بر استعمارگری آمریکا در عرصه اقتصادی ایجاد می‌کند موضوع بسیار روشنی است که کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی به سایر ابعاد آن پرداخته و تصریح نموده چرا رئیس دولت روی کار نیامده آمریکا نگران استفاده از ارزبریکس در مقابل دلار آمریکاست.

کامبیز میرکریمی کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی و نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت با اشاره به مهمترین دلایل نگرانی آمریکا در خصوص رشد و مرکز توجه قرار گرفتن ارز بریکس با توجه به تهدیدات و نگرانی رئیس‌جمهور جدید آمریکا نسبت به استفاده از این ارز جدید در عرصه معاملات بین‌المللی گفت: با جرات می‌توان گفت یکی از مهمترین دلایل نگرانی دونالد ترامپ که قرار است از اوایل بهمن ماه کار خود را به صورت رسمی به عنوان رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید آغاز کند نسبت به رشد جایگاه و موقعیت ارز بریکس حجم کشور‌های اولیه عضو بریکس در اقتصاد جهانی است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه کشور‌های عضو بریکس حجم قابل توجهی از تجارت جهانی را دارند و در معادلات جهانی بسیار تاثیر گذارند مثل روسیه، هند، چین و کشور‌هایی مثل ایران و مابقی کشور‌ها که بعداً به سازمان همکاری‌های بریکس ملحق شدند لذا آمریکا نگران است اتحاد این کشور‌ها که از اقتصاد‌های برتر و رو به رشد جهان به شمار می‌روند در دور زدن دلار و عدم استفاده یا استفاده کمتر از دلار به تدریج تهدید آفرین شود.

کامبیز میرکریمی در این باره خاطر نشان کرد: در این موضوع شکی نیست که استفاده از ارز بریکس خط قرمز آمریکا است چرا که ایالات متحده آمریکا از جنگ جهانی دوم تا کنون منفعت اقتصادی قابل توجهی به دلیل تسلط بر دلار برده و می‌برد، بنابراین روشن است که ترامپ باید نگران برجسته شدن نقش ارز بریکس و جایگزینی تدریجی آن به جای دلار باشد.

میرکریمی با اشاره به این موضوع که ارز‌های دیگری روال عادی‌سازی تجارت غیر دلاری را کلید زده‌اند گفت: در طول سال‌های گذشته خوشبختانه شاهد رویکرد مثبت بانک‌های مرکزی بسیاری از کشور‌ها به استفاده از ارز‌های محلی به جای دلار در سبد تجارت خارجی خود بوده ایم، به نحوی که می‌توان گفت امروز سهم دلار نسبت به سال‌های قبل در سبد تجارت خارجی بانک‌های مرکزی دنیا کاهش قابل توجهی یافته است.

وی معتقد است: با این حال نمی‌توان عنوان کرد کماکان مهمترین ارز فعلی در تجارت خارجی دلار نیست، اما مهم بودن دلار در حال حاضر به این معنا نیست که این موضوع ثابت باشد چرا که شواهد حاکی از آن است که سهم تجارت با دلار در جهان رو به کاهش گذاشته است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: استفاده سیاسی آمریکا از دلار باعث شده امروز بسیاری از کشور‌ها خواستار عدم معامله با دلار شوند. این موضوع روند کاهش تسلط دلار بر بازار‌های جهانی را فراهم کرده است.

میرکریمی معتقد است: ضمن اینکه کشور‌های مختلف همسو حق دارند ارز مورد نظر خود را در سبد معاملاتی خود نگهدارند آنها حتی می‌توانند راهکار‌های تسویه مالی بین خود ایجاد کنند که دیگر نیازی به دلار نداشته باشند بدین طریق آنها می‌توانند معاملات تجاری فی مابین را با ارز‌های ملی خود انجام دهند، این روند نیز اثرگذاری دلار و قدرت دلار را در تجارت بین المللی کاهش می‌دهد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه خاطر نشان شد: به نظر می‌رسد ارز بریکس می‌تواند به پاشنه آشیل تسلط آمریکا بر بازار‌های جهانی تبدیل شود به این خاطر است که دونالد ترامپ هنوز روی کار نیامده عزم خود را برای حمله به کشور‌هایی که مایل به استفاده از ارز بریکس هستند جزم کرده است.

وی در ادامه بحث افزود: با ارز بریکس قدرت چانه زنی کشور‌هایی مثل هند و چین و روسیه با آمریکا بالا می‌رود بنابراین قدرت گرفتن ارز بریکس از جهات بسیاری دولتمردان آمریکا را نگران می‌کند چرا که آنها متوجه چنین خطر و تهدید بزرگی از سوی کشور‌های بزرگ اقتصادی با رشد قابل توجه هستند بنابراین سعی می‌کنند با تمام توان مانع آن شوند که دلار رقیب قوی تازه نفسی پیدا کند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات