برخی میگویند با فروش نفت ۳۰ دلاری کشور از رکود هم خارج شود/انصاف هم چیز خوبی است
معاون اول رئیسجمهور گفت: در گذشته نفت ۱۰۰ دلاری را فروختند و حتی یک دلار هم ذخیره برای این دولت نگذاشتند اما حالا با نفت ۳۰ دلاری عدهای میگویند چرا کشور را از رکود خارج نمیکنید.
پایگاه بصیرت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز پس از بازدید از بخشهای مختلف وزارت نیرو در نشست مشترک با مدیران ارشد این وزارتخانه طی سخنانی اظهارداشت: وزارت نیرو از کلیدیترین وزارتخانههای دولت محسوب شده و سه مسئولیت مهم مدیریت منابع آب، تامین آب شرب شهر و روستا و انجام خدمات جمع آوری و دفع فاضلاب و مدیریت تولید برق را برعهده دارد.
وی افزود: در جهت گیریهای توسعه کشور حتماً باید پتانسیلهای وزارت نیرو مورد توجه قرار بگیرد و خوشبختانه نیروهای متخصص بالایی در این مجموعه وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از مسائل بسیاری مهمی که در طول سالهای گذشته بر ضعف مدیران کلان سیاسی کشور سرپوش گذاشته است وجود درآمد بالا از فروش نفت بوده که ما همواره وقتی شاهد مدیریتهای ضعیف و بد بودیم درآمدهای حاصل از فروش نفت باعث شده که این ضعفها پوشیده شود.
جهانگیری اضافه کرد: فرض کنیم این منابع نفت در اختیار ما نباشد در این صورت متوجه خواهیم شد که چه مقدار سرمایه گذاری سودآور باید در کشور صورت میگرفت تا بتوانیم با اخذ مالیات کشور را اداره کنیم.
وی با بیان اینکه با انحلال سازمان مدیریت به توان کارشناسی کشور ضربه و آسیب وارد شد، افزود: البته به این سازمان نقدهایی وجود داشت اما سازمان مدیریت را میتوان مهمترین بدنه کارشناسی در کشور دانست که همواره در مقابل فشارهای سیاسی مقابله کرده و نظر کارشناسی خود را پیرامون توسعه کشور ارائه کرده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از اهداف ما در این بازدیدها پیگیری طرحهای اقتصاد مقاومتی است، افزود: سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم در دوران تحریم و هم در دوران پساتحریم راهگشا بوده و دولت در اجرایی کردن این سیاستها مصمم است.
وی ادامه داد: در شورای اقتصاد نیز تعدادی از طرحهای مربوط به اقتصاد مقاومتی را تصویب کردیم که در جلسه اخیر با رهبر انقلاب ارائه دادیم و ایشان طرحها را تائید کردند و گفتند طرحهای خوبی است و اکنون اجرایی کردن و به نتیجه رساندن این طرحها در دستور کار دولت است و پیگیر عملیاتی شدن آنها هستیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اخیراً گزارشی از پیگیری عملیاتی شدن طرحهای اقتصاد مقاومتی در بخش وزارت نیرو به بنده دادهاند، گفت: البته اگر گزارش این طرحها را بخواهم اعلام کنم شاید اوقات شما تلخ شود و این موضوع را طی نامهای مکتوب به وزیر نیرو اعلام خواهم کرد و اهتمام جدی باید نسبت به عملیاتی شدن این طرحها وجود داشته باشد. البته شما حساسیت کافی دارید بلکه باید این مهم تقویت شود.
جهانگیری با اشاره به وضعیت ذخایر آبی کشور تصریح کرد: خوشبختانه آمار بارندگیها نسبت به سال گذشته رشد بیشتری داشته اما با توجه به 15 سال خشکسالی و برداشت بی رویه از ذخایر زیرزمینی ما نگرانی اصلی در این زمینه داریم و باید این موضوع به مردم منتقل شود و ما نباید وضعیت حساس آب کشور را کتمان کنیم و باید شفاف به مردم بگوییم.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو نباید کمترین کوتاهی در مدیریت آب داشته باشد گفت: براساس گفته مسئولان این وزارتخانه هم اکنون 6 هزار روستا با تانکر آبرسانی میشود که باید بابت این مسئله چارهاندیشی شود. البته میزان مصرفی آب بسیار بالاست و باید کنترل شود.
وی افزود: هیچ دولتی قصد این را ندارد که با اعلام برخی مطالب مردم خود را نگران کند بلکه مقصود ما از بیان این مطالب ایجاد یک اراده جمعی است که این عظم و اراده جمعی در موضوع آب و محیط زیست احساس میشود. وقتی هوای تهران به حالت اضطرار در میآید ما باید به صورت صادقانه و شفاف به مردم علتها را بگویم و پاسخگوی آنان باشیم.
معاون اول رئیس جمهور فعالیت بخش خصوصی در صنعت آب و برق را بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: براساس گزارش مسئولان این وزارتخانه ما در این بخش شاهد سرمایهگذاری 4 هزار و 400 میلیارد تومانی بودیم که عدد قابل توجهی است و باید این مسیر با سرعت بیشتری طی شود و براساس سیاست دولت نیز طرحهای عمرانی به بخش خصوصی وارد شود.
جهانگیری با بیان اینکه براساس گفته مسئولان 150 هزار میلیارد تومان طرح نیمه کاره در صنعت آب و برق کشور وجود دارد، تاکید کرد: طبیعی است که وقتی دولتهای جدید بر سر کار میآیند میخواهند برای افزایش محبوبیت خود طرحهای جدید کلید بزنند اما ما از ابتدا قصد داریم طرحهای قدیمی را کامل و تکمیل کنیم و در این زمینه این طرحها باید به بخش خصوصی واگذار شود.
وی تاکید کرد: به مسئولان توصیه شده که در واگذاری این طرحها به گونهای اقدام شود که مطمئن باشیم برای بخش خصوصی سودآور است و در جاهای دیگر نیز دولت یارانه آن را پرداخت کند تا شاهد سرعت بخشیدن در اجرای طرحهای نیمه تمام باشیم.
جهانگیری با اشاره به طرحهای آبی در مرزهای کشور گفت: تسریع در فعالیت ها و طرحهای آبی در مرزهای کشور امری ضروری و لازم است و با توجه به مجوز رهبر انقلاب مبنی بر برداشت 10 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی در اجرای طرحهای آبی ضرورت این مسئله بیش از گذشته احساس میشود.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: این طرحها که منابع مالیشان وجود دارد و دست به نقد هستند باید زودتر به اتمام برسند و البته باید پول برداشت شده را هرچه زودتر به صندوق توسعه ملی بازگردانیم و این تعهدی است که دولت و رئیس جمهور داده است و ما نیز نسبت به بازگرداندن آن متعهد هستیم.
وی با بیان اینکه سدها نقش کلیدی در تامین آب شرب کشور دارند در ساخت سد باید سیاست های لازم اتخاذ شود بخصوص باید مطالعات زیست محیطی و نحوه بهرهبرداری از آن انجام بگیرد و انجام این مطالعات امری ضروری و لازم است.
جهانگیری با اشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: در اجرای این قانون نیز دو وزارتخانه نیرو و نفت آسیب جدی دیدند به طوریکه از منابع مالی شرکتهای آب و برق برداشت شد و به منظور پرداخت یارانه نقدی پرداخت کردند و البته الان هم این موضوع ادامه دارد و نتوانستیم تصمیمی بابت اصلاح این موضوع بگیریم به طوریکه الان عده ای با دریافت این یارانه نقدی امورات زندگی خود را تنظیم کردند و هر تصمیمی که در این خصوص میخواهد گرفته شود باید با رعایت چارچوبهای لازم صورت گیرد.
وی افزود: در روز نخست آغاز به کار دولت از منابع وزارت نیرو 3 هزار و 600 میلیارد تومان برداشت میشد که الان 2 هزار و 200 میلیارد تومان از منابع این وزاتخانه به منظور پرداخت یارانه نقدی برداشت میشود.
جهانگیری با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهارداشت: براساس برنامه ششم توسعه که چشم انداز 5 ساله ما را مشخص کرده است وزارت نیرو باید 26 هزار مگاوات نیروی برق جدید ایجاد کند و به این ترتیب باید سالانه شاهد ایجاد 5 هزار مگاوات نیروی برق جدید باشیم و این مسئله باید با اهتمام جدی مدیران این وزارتخانه پیگیری شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بدهیهای دولت به بخش خصوصی و غیره گفت: بدهیهای این دولت بسیار بالاست و دولت به جاهای مختلف بدهیهای متفاوتی دارد البته به طلبکاران و بخش خصوصی این امید را میدهیم که با توجه به پیش بینیهای صورت گرفته در لایحه بودجه و برنامه ششم مطالباتشان را در دو سال آینده حل و فصل کنند.
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت تصریح کرد: با توجه به کاهش قیمت نفت عربستان درگذشته با کسری 98 میلیارد دلاری بودجه روبرو بود که این کسری را از سالهای گذشته که درآمد بالایی از فروش نفت داشته جبران کند اما در کشور ما و در دولت قبل نفت را 100 دلار فروختند و اکنون حتی یک دلار هم برای این دولت ذخیره نگذاشتند و حالا با نفت 30 دلاری عده ای میگویند چرا کشور را از رکود خارج نمیکنید. داشتن انصاف هم چیز خوبی است که خداوند داده است.
جهانگیری اضافه کرد: در سال 90 درآمد نفتی کشور 118 میلیارد دلار بود که ما شاهد رشد اقتصادی منفی بودیم اما امسال درآمد نفتی مان به زور به 25 میلیارد دلار میرسد در حالی که تحریمها همچنان باقی است و معلوم نیست که رشد اقتصادی ما چقدر باشد امکان دارد رشد اقتصادی مان در سال جاری مثبت باشد.
منبع: فارس