سیاسی >>  انتخابات >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۰۱۱۷۰

بازتاب گسترده انتخابات ایران در رسانه های جهانی

بسیاری از رسانه های معتبر خارجی گزارش ها و خبرهای لحظه به لحظه ای را از حواشی حضور مردم در انتخابات امروز در ایران را انعکاس دادند. همچنین، بیشتر رسانه‌های بین‌المللی به تاثیر انتخابات بر روابط ایران با جامعه جهانی پرداخته و انتخابات کنونی را «سرنوشت‌ساز» خوانده‌اند.
انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا که از صبح امروز با حضور باشکوه مردم در پای صندوق های رای آغاز شد و اکنون به ساعت پایانی خود رسیده است، بازتاب بسیار گسترده ای را در رسانه های مختلف خارجی داشته است.
 
به گزارش تابناک، بسیاری از رسانه های معتبر خارجی گزارش ها و خبرهای لحظه به لحظه ای را از حواشی حضور مردم در انتخابات امروز در ایران را انعکاس دادند. همچنین، بیشتر رسانه‌های بین‌المللی به تاثیر انتخابات بر روابط ایران با جامعه جهانی پرداخته و انتخابات کنونی را «سرنوشت‌ساز» خوانده‌اند.
 
 
 
دویچه وله

بخش آلمانی دویچه وله نیز رقابت میان روحانی و رئیسی را انتخابی میان گشایش سیاست در قبال جامعه بین‌المللی یا فرورفتن در انزوای سیاسی برای کشور ایران دانسته است. بنا به تفسیر دویچه وله انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ انتخابی مهم برای جهت‌گیری آتی ایران است.  در این گزارش آمده است که حضور نظامی ایران در سوریه و حمایت از بشار اسد با تغییر رئیس جمهور دستخوش دگرگونی نخواهد شد.

 
 خبرگزاری رویترز

خبرگزاری رویترز گزارش داد که ایرانی‌ها رای دادن در انتخاباتی که رقابتی تنگاتنگ میان «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری فعلی و «ابراهیم رئیسی» است را آغاز کردند. این انتخابات می‌تواند سرعت اصلاحات اجتماعی و اقتصادی و همچنین تعامل مجدد ایران با جهان را تعیین کند.

 جمهوریت ترکیه

روزنامه «جمهوریت» چاپ استانبول نیز انتخابات ۱۳۹۶ را «مهم‌ترین انتخابات از زمان انقلاب ۵۷ تا کنون» در ایران دانسته است. این روزنامه با اشاره به انتخابات پارلمانی دو سال پیش که تحت نظارت دولت روحانی برگزار شد تاکید کرده که انتخابات امسال نیز احتمالاً با مشارکت بالایی مواجه خواهد شد. «جمهوریت» روحانی را تنها کاندیدای معتدلی دانسته که می‌تواند روابط ایران با جامعه بین‌المللی را بهبود بخشد.

 گاردین
 
  به نوشته روزنامه گاردین، مردم ایران روز جمعه در حالی پای صندوق‌های رای رفته‌اند که گفته می‌شود نتایج آن می‌تواند مسیر این کشور برای یک نسل را مشخص کند. پیروز این رقابت‌ها نه تنها بر آینده تاثیرگذار است، بلکه مسیر آینده کشور را تعیین خواهد کرد. رقبای اصلی در این انتخابات حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران و ابراهیم رئیسی هستند.
 
 
 
کومرسانت روسیه

روزنامه روسی «کومرسانت» با اشاره به نظر مخالفان روحانی می‌نویسد که بسیاری در ایران «وضعیت نامساعد معیشتی، بیکاری، تورم و عدم مقاومت در مقابل فشارهای خارجی» را معلول سیاست‌های دولت کنونی می‌دانند. این روزنامه می‌نویسد: «این برای نخستین بار نیست که نتیجه انتخابات در ایران می‌تواند همه را شگفت‌زده کند. پیروزی در این انتخابات وابسته به تصمیم رای‌‌دهندگان مردد است.»

المیادین و المنار

این دو شبکه خبری با انتشار گزارش‌هایی درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران، میزان مشارکت مردم را گسترده توصیف کردند. خبرگزاری المیادین گزارش داد که میزان حضور مردم در این دوره از انتخابات در شهر مشهد سه برابر انتخابات دوره قبلی است.

 
 نویه تسوریشر تسایتونگ سوئیس

«نویه تسوریشر تسایتونگ» چاپ سوئیس نیز در تحلیلی از انتخابات ایران یادآور می‌شود که وضعیت ایران شبیه اتحاد جماهیر شوروی در زمان گورباچف نیست و نباید انتظار «پرسترویکا»(بازسازی و نوسازی) در این کشور را داشت.  بنا به ادعای مفسر این روزنامه، سرعت «پیشرفت» در ایران بسیار کند است و نامزدهای مخالف دولت از وضعیت بد اقتصادی برای حمله به روحانی بیشترین بهره را برده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس

در این گزارش هم از انتخابات ریاست‌جمهوری پس از توافق هسته ای یاد شده و رای‌گیری به چالشی سنگین برای روحانی  با رئیسی تعبیر شده است.

 

آسوشیتدپرس نوشت که انتخابات به عنوان همه پرسی برای سیاست‌های روحانی 68 ساله است که طی 4 سال گذشته سکان ریاست جمهوری ایران را در دست داشته است.

خبرگزاری آلمان

در گزارش این خبرگزاری آمده است که بیش از 56 میلیون ایران برای شرکت در انتخابات فراخوانده شده‌اند تا اینکه یا روحانی را برای بار دوم به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنند و یا اینکه تغییری سیاسی در کشور ایجاد کنند.

 در ایران عده زیادی برای شرکت در انتخابات آمده‌اند و شاهدان اعلام کرده‌اند که در برابر بسیاری از حوزه‌های رای‌گیری در تهران صف‌های طولانی تشکیل شده است.در شهرستان‌ها هم مشارکت قابل‌ توجه است.

خبرگزاری شینهوا نیز گزارش داده است که در انتخابات سال جاری چهار نامزد با یکدیگر رقابت می‌کنند که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری فعلی و سید ابراهیم رئیسی، دو رقیب اصلی محسوب می‌شوند.

تایمز آو ایندیا با اشاره به آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، آن را نخستین انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور پس از توافق هسته‌ای دانست و افزود: در این انتخابات دو رقیب اصلی «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری فعلی و مجری توافق هسته‌ای و «سید ابراهیم رئیسی» نامزد محافظه‌کار (اصولگرا) هستند.

روزنامه هاآرتص نیز با اعلام خبر آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری ایران اعلام کرد: واجدان شرایط در ایران باید بین حسن روحانی و رقیب اصولگرای وی یعنی سید ابراهیم رئیسی که دو رقیب اصلی یکدیگر در انتخابات ریاست‌جمهوری به شمار می روند، یک نفر را به عنوان رئیس‌جمهوری جدید ایران برگزینند.

تایمز آو اسرائیل نیز اعلام کرد: در نخستین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران پس از توافق هسته‌ای این کشور با قدرت‌های جهانی، مردم ایران با در نظر داشتن مسائل اقتصادی باید از میان حسن روحانی و سید ابراهیم رئیسی یکی را به عنوان رئیس‌جمهوری جدید ایران انتخاب کنند.

خبرگزاری اسپوتنیک نیز با پوشش برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، گزارش داد که در این انتخابات، رقابت اصلی میان «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری فعلی و «سیدابراهیم رئیسی» در جریان است.

السومریه‌نیوز نیز نوشت: بیش از ۵۶ میلیون ایرانی در داخل و بیش از ۱۰۰ کشور خارجی با حضور در ۶۳ هزار و ۴۲۹ مرکز اخذ  رأی، از میان چهار نامزد حاضر در رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهوری آینده ایران را انتخاب خواهند کرد.

اسکای نیوز عربی اعلام کرد: پس از مناظرات گرم انتخاباتی بین روحانی و رئیسی امروز –جمعه- رأی‌دهندگان ایرانی برای انتخاب رئیس‌جمهوری خود پای صندوق‌های رأی آمده‌اند.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز با اعلام این که رای‌گیری برای انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شده است، گزارش داد که بیش از ۶۳ هزار حوزه اخذ رأی و ۱۴ هزار صندوق سیار پذیرای رأی مردم ایران برای انتخاب رئیس‌جمهوری جدیدشان خواهد بود.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات