سیاسی >>  مجلس >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۹  ، 
کد خبر : ۳۴۴۵۰۸

واکنش نمایندگان به سفر رئیسی به چین

 آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور این هفته به چین سفر داشت و با شی‌جین‌پینگ رئیس جمهور، نخست‌وزیر و 10 ابرشرکت چینی دیدار و گفت‌وگو کرد. در جریان این سفر 20 سند و تفاهمنامه بین مقامات ایران و چین به امضا رسید و طرف ایرانی بر ضرورت اجرای قرارداد 25 ساله تأکید کرد.

واکنش نمایندگان به سفر رئیسی به چین

نمایندگان در گفت‌وگو‌هایی و در فضای مجازی نسبت به سفر 3 روزه رئیس‌جمهور واکنش نشان دادند که در این گزارش می‌خوانیم:

دستاوردهای سفر رئیسی به چین در حوزه انرژی

حسین حسین زاده عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به دستآوردهای سفر رئیس جمهور به چین در حوزه انرژی، گفت: آقای رئیسی در راستای انجام دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و انرژی به پکن سفر کرده، این در حالی است که چین می‌تواند به بهره‌وری و اکتشافات نفتی و گازی ایران کمک کند.

وی افزود:می‌توان در راستای انعقاد قرارداد در حوزه‌های همچون توسعه میادین نفت و گاز، انتقال دانش فنی، توسعه پالایشگاه و پتروپالایشگاه‌ها، بهینه‌سازی و ذخیره‌سازی گاز با چین وارد مذاکره شد و در موارد این چنینی که نیاز به سرمایه‌گذاری است با آن‌ها قرارداد انعقاد‌ کرد.

عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه تغییر در نوع تبادلات مالی و حتی تغییر در رفتار چین در از سرگیری سرمایه‌گذاری در ایران و حضور مجدد چین در قراردادهای نفتی و گازی احتمالاً از خواسته‌های تیم اقتصادی مقامات ایران است، افزود: همچنین احتمالا سهم ایران در فروش نفت با چین افزایش می‌یابد و می‌تواند سهم فروش نفت خود را از بازار جهانی دوباره در سبد ارزی داشته باشد؛همکاری بین شرکت‌های ایرانی و چینی نقطه عطفی است و می‌تواند روابط بین دو کشور را تقویت کند.

اجرایی شدن قرارداد 25 ساله ایران و چین در سفر رئیسی پیگیری شود

ابراهیم عزیزی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به سفر 3 روزه رئیسی به چین گفت: از اقدامات بسیار خوب دولت سیزدهم توجه ویژه به دیپلماسی با رویکرد متوازن سازی است. اساسی ترین راهبردی که دیپلماسی ایران اتخاذ کرده ارتباط هماهنگ، همه جانبه، هم افزا با کشورها است و در عین باید از همه ظرفیت های نظام بین الملل برای رسیدن به راهبرد های نظام اسلامی بهره مند شد و حداکثر استفاده را برد.

وی افزود:در گذشته کشور در مسیر یک طرفه و در نهایت بن بست غربی ها در حرکت بود با روی کار آمدن دولت سیزدهم دیپلماسی کشور ضمن فعال شدن در سایر حوزه های دیگر از مسیر یک طرفه و بن بست خارج شد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: در این سفر توسعه فعالیت های اقتصادی بین دو کشور می تواند راهگشا باشد از طرفی در این سفر وارد فاز اجرایی شدن قرارداد راهبردی 25 ساله دنبال می شود و شاهد تحولات در این زمینه خواهیم بود .

توسعه روابط تهران و پکن به نفع دو کشور خواهد بود

بنابراین گزارش، حسین نوش آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه سفر رئیس جمهور به چین در نوع خود سفر بسیار مهم و تاثیرگذار برای توسعه روابط دوجانبه است، گفت: این سفر با توجه به شرایط کنونی منطقه ای و بین المللی می تواند آثار مثبتی به همراه داشته باشد.

وی افزود:چین را به عنوان شریک راهبردی برای خودمان در حوزه های اقتصادی، تجاری و تعاملات منطقه ای و بین المللی می دانیم. هر چه این روابط را تعمیق ببخشیم می تواند برای افزایش همکاری در همه حوزه ها و کسب منافع متقابل کمک کننده باشد. بنابراین فارغ از بحث های حاشیه ای که در مدت اخیر به وجود آمده است و عده ای به این بحث ها دامن می زنند تا اختلاف ایجاد شود باید به اصل ارتباط و روابط توجه کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه توسعه روابط تهران و پکن به نفع دو کشور خواهد بود، تاکید کرد:با چینی ها روابط راهبردی تعریف کرده ایم، با پکن ارتباطات بلند در حوزه های اقتصادی و روابط تجاری تعریف کردیم که نباید با اظهارنظرهای نادرست به این ارتباط لطمه وارد شود از سوی دیگر باید در راستای منافع ملی و اقتدار کشور اقدام کنیم.

دستآوردهای اقتصادی و سیاسی سفر رئیسی به چین

کیومرث سرمدی نماینده اسدآباد در مجلس نیز در بیان دستاوردهای سیاسی و اقتصادی سفر رئیس جمهور به چین عنوان کرد: با توجه به تحریم های ظالمانه و اقدامات یکجانبه غرب از جمله آمریکا علیه کشورمان، طبیعتا رویکرد و نگاه جمهوری اسلامی به کشورهای همسایه و بخشی هم شرق دنیا از جمله چین به عنوان دومین اقتصاد دنیاست و سفر رئیس جمهور به چین اولا در راستای قرارداد 25 ساله با چین است و می تواند این توافق کلی را عملیاتی کند. سفر رئیس جمهور به چین پیامی به غربی‌هاست که ایران با وجود تحریم‌ها محصور نخواهد ماند

وی در ادامه تصریح کرد: این توافق 25 ساله به عنوان یک قالب است که در درون آن قالب، توافقات در زمینه های مختلف از جمله مسائل حوزه نفت، گاز، کشاورزی و... صورت خواهد گرفت و این موضوعات نیازمند این بود که با نشست های تخصصی و به صورت موردی قرارداد آنها بسته شود.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تاثیرات سفر رئیسی به چین بیان کرد: این ارتباط و سفر در شرایط فعلی که در دنیا وجود دارد، طبیعتا برای آمریکایی ها و غربی ها این پیام را دارد که جمهوری اسلامی ایران با تحریم ها و توطئه های آنها هیچ گاه محصور در مرزهای کشورش نخواهد بود و سفر رئیس جمهور به چین بحث جدیدی را در بخش تعامل توام با قدرت ما در دنیا ایجاد می کند.

امضای 20 قرارداد بین ایران و چین آغازی بر اجرای تفاهم نامه مشترک دو کشور است

همچنین علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار با اشاره به دستاوردهای سیاسی و اقتصادی سفر رئیس جمهور و هیات همراه به چین بیان کرد: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید سیاست خارجی خود در دولت رئیسی مبنا را بر این گذاشته که از همه ظرفیت های ممکن در دنیا برای نفع منافع ملت ایران استفاده کند، قطعا ارتباط با چین که از گذشته ارتباط مناسب و خوبی بوده و البته در دوره ای از دولت روحانی به سردی گرایید و بسیاری از پروژه هایی که مقرر بود اجرا نشد، این سفر می تواند آغازی باشد برای اینکه ما هم برنامه اجرایی تفاهم نامه مشترک بیست و پنج ساله‌مان را در این سفر داشته باشیم.

وی افزود: همچنین 20 قرارداد و یادداشت تفاهم که وزرای مختلف در این سفر امضا کردند می تواند آغازی باشد بر مساله اجرای تفاهم نامه مشترک ایران و چین که فصل جدیدی در روابط دو کشور است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس در ادامه ضمن اشاره به اینکه چین در دوره تحریم یکی از مشتریان اصلی نفت ما است و از سوی دیگر تامین کننده بخش زیادی از گاز مورد نیاز ما هم بوده و در حال حاضر نیز می تواند تاثیر بیشتری داشته باشد، گفت: با وجود اینکه طی 12 سال گذشته صحبت از خط اعتباری چین و فاینانس آن همیشه مطرح بود، اما این موضوع هیچ وقت عملیاتی نشد و سرمایه گذاران ما هیچ وقت نتوانستند از منابع مالی خط اعتباری چین به درستی استفاده کنند، بنابراین یکی از اهداف این سفر به صورت ویژه می تواند این باشد که این خط اعتباری پایدار باشد و عملیاتی شود، چراکه بخش بسیاری از پروژه ها و منابع مالی ما منوط به پایدار شدن خط اعتباری چین است که سالهاست تفاهمات اولیه دو طرف انجام شده، اما این اتفاق نیفتاده است.

مقتدایی: سفر رئیس‌جمهور به چین راه‌های جدیدی برای گشایش‌های اقتصادی باز می‌کند

براساس انی گزارش عباس مقتدایی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در این باره، گفت: رفتارهای خصمانه غربی‌ها علیه ایران در سالهای اخیر موجب گرم شدن روابط کشورهای آسیایی با یکدیگر بسیار اثرگذار بوده است.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: ایران به عنوان قدرت نوظهور در منطقه همکاری‌های گسترده خود با چین، روسیه و هند را آغاز کرده و حضور ایران در سازمان شانگهای و نزدیک شدن به گروه بریکس نشانه‌هایی است که می‌توان چرخش قدرت به سمت آسیا را از آن دریافت کرد. براین اساس سفر آقای رئیسی به پکن نشان می‌دهد که ایران و چین با همکاری یکدیگر به دنبال تحقق اقتصاد پرشتاب آسیایی هستند.

وی با بیان اینکه، آقای رئیسی نشان داد که عزم جدی در باز کردن راه‌های جدید اقتصادی دارد، گفت: حفظ صلح و امنیت بین المللی و تامین امنیت منطقه توسط کشورهای حاضر در منطقه، کوتاه کردن دست قدرت‌های بیگانه که به دنبال ناامنی در منطقه هستند و توسعه روابط اقتصادی دستاوردهایی است که کشورهای آسیایی به خوبی به آن دست پیدا کرده‌اند و این ابتدای مسیری است که آقای رئیسی با سفر به کشور چین و دیدار رسمی با مقامات این کشور آغاز کرده و در ماه‌ها و سالهای آینده ابعاد مختلف این سفر تاریخی بروز و ظهور عینی پیدا خواهد کرد و تفاهم‌نامه‌ها و موافقنامه‌هایی که در جریان این سفر به امضای مقامات دو کشور می‌رسد، راه‌های جدیدی را برای گشایش‌های اقتصادی، پولی و تجاری برای ایران باز می‌کند.

راهبرد چندجانبه‌گرایی در دولت سیزدهم

همچنین عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی مجلس درباره توجه دولت به سیاست ارتباط با کشورهای همسو، اظهار کرد : تاکنون توسعه روابط همسایگی در دولت سیزدهم به خوبی دنبال شده است. خوشبختانه سیاست خارجی ما از حالت تک موضوعی و تک بعدی خارج و چندجانبه شده است که قطعاً این رویکرد گشایش‌هایی را ایجاد خواهد کرد.

وی بیان کرد: هدف گذاری دولت سیزدهم و وزیر امور خارجه در توسعه روابط با کشورهای دوست تاکنون به خوبی محقق شده و جواب داده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد:سطح روابط با کشورهای دوست در دولت رئیسی افزایش یافته است. توسعه و روابط اقتصادی با این کشورها از جمله اقدامات مهمی است که از سوی دولت پیگیری شده است.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس با اشاره به اینکه ظرفیت ایران برای همکاری با سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه بریکس در این دولت به خوبی مورد توجه قرار گرفت، اظهار داشت: سیاست ما در حوزه ارتباط با همسایگان و شرق جواب داده است که امیدواریم سطح روابط تجاری مان با این کشورها از سطح فعلی بیشتر شود.

سفر رئیس‌جمهور به چین برکات خوبی در حوزه صنعت داشته است

بنابرای نگزارش، معصومه پاشایی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به سفر رییس جمهور به چین گفت: این سفرها در حوزه دیپلماسی بین المللی با اولویت دیپلماسی اقتصادی می‌تواند بسیار برای کشور مفید باشد و شاید باید خیلی وقت پیش چنین سفری انجام می شد.

وی با اشاره به قرارداد 25 ساله همکاری ایران و چین ابراز امیدواری کرد که در سفر رئیس جمهور به چین تمامی صحبت ها درباره این قرارداد انجام شده باشد و بعد از این سفر وارد مرحله اجرای آن شویم.

عضو کمیسیون صنایع با بیان اینکه سفر رئیس جمهور به چین برکات خوبی در حوزه صنعت و شرکت های بزرگ داشته است، ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای این سفر باعث گشایش در حوزه های مختلف همچون صنعت، معدن و تجارت شود تا بتوان از ظرفیت کشور بزرگ چین استفاده کرد.

سیاست انزوای ایران با سفر رییس جمهور به چین، شکست خورد

محسن پیرهادی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و چین، سفر رییس جمهور به پکن را گامی مدبرانه در سیاست خارجی کشور دانست و گفت: این سفر و امضای 20 سند همکاری بین تهران و پکن، گواه شکست تمام عیار سیاست انزوای ایران در عرصه جهانی است.

روایت امیرآبادی از سفر رئیس رئیس به چین

به گزارش تسنیم، احمد امیرآبادی فراهانی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و چین نیز در صفحه شخصی خود در توییتر درباره سفر به چین به همراه هیات رئیس جمهور نوشت:

«در روز اول سفر به چین هوای پکن سرد بود اما استقبال بی نظیر از رئیس جمهور کشورمان و هیئت همراه گرمی بخش محفل دوستانه دو کشور بود. در روز سرد پکن چینی‌ها سنگ تمام گذاشتن.

در سفر به چین ملاقات‌های مهمی بین هیئت ایرانی با میزبان داشتیم: دیدار با نخست وزیر، رئیس کنگره خلق و رئیس جمهور به خصوص صحبتهای بسیار مهم رئیس جمهور چین در هنگام ضیافت شام که می تواند تحولات بسیار مهم در منطقه و روابط دوجانبه و رشد اقتصادی بالا برای کشورمان باشد.

نقاط مشترک زیادی برای ارتقای روابط بین ایران و چین وجود دارد به طوری که در دیدار دکتر رئیسی و رئیس جمهور چین حضور داشتم، رئیس جمهور چین اظهار داشت: چین صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی قاطعانه و تزلزل ناپذیر دوستی و همکاری با ایران را حفظ خواهد کرد.»

 

منبع: تسنیم

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات