حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در بدو ورود به ژنو در در نشست عالی رتبه با موضوع "وضعیت حقوق بشر در سرزمین های اشغالی فلسطین، اعلامیه جهانی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی" شرکت کرد.
وی در این نشست آخرین تحولات فلسطین را مورد توجه قرار داد و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را شرح داد.
متن کامل سخنرانی وزیر امور خارجه کشورمان به شرح زیر است:
ما در شرایطی امروز در ژنو، دیدگاههای خود را با هم به اشتراک میگذاریم که همچنان حملات نظامی رژیم اسرائیل و نسلکُشی در غزه از طریق کشتار زنان و کودکان و مردم عادی ادامه دارد.
لطفا خوب به آمار و اعداد توجه کنید. کشتار حدود 18 هزار غیرنظامی که بیش از 12 هزار آن شامل زنان و کودکان است. آتشبس انسانی توسط رژیم اسرائیل نقض شد. تبادل اسیران رژیم اسرائیل با بیش از 9 هزار اسیر فلسطینی متوقف شد. آمریکا قطعنامه پیشنهادی امارات را که بر توقف جنگ، آتش بس، بازگشایی مرز رفح و ابوسالم، ارسال کمکهای انسانی شامل دارو، غذا و سوخت و جلوگیری از جابجایی اجباری ساکنان غزه تاکید داشت، آشکارا وتو کرد.
ایالات متحده آمریکا امروز آشکارا از کشتار زنان و کودکان توسط رژیم اسرائیل حمایت میکند. رژیم اسرائیل سخن از کاربرد بمب اتم علیه ساکنان غزه به میان آورده است. آنها به سبک و روش داعش اقدام به اسارت و کشتار مردان فلسطینی میکنند. به تصاویر منتشرشده در فضای مجازی نگاه کنید. رفتار رژیم اسرائیل همان رفتار داعش است و آمریکا به حمایت کامل خود از جنگ علیه غیرنظامیان ادامه میدهد.
حضار محترم؛
ما اعتقاد داریم که رژیم اسرائیل فقط یک رژیم اشغالگر و آپارتاید است. حماس یک حرکت فلسطینی آزادیبخش در مقابل قدرت اشغالگر است. اکنون در غرب آسیا و منطقه هر روز شاهد گسترش بیشتر جنگ هستیم، جنگی که هر لحظه میتواند به یک انفجار خارج از کنترل تبدیل شود. ما معتقدیم راهکار، جنگ نیست.
بیتردید آمریکا و رژیم اسرائیل هرگز قادر نخواهند بود که حماس را نابود کنند زیرا حماس ریشه در مردم فلسطین دارد. رژیم اسرائیل نمیتواند از مسیر جنگ اسرای خود را آزاد کند. راه کار صرفا سیاسی است. باید همه به سازمان ملل برای برگزاری یک رفراندوم واقعی بین همه ساکنان اصیل فلسطین احترام گذارند.
جنگ و نسل کشی رژیم آپارتاید باید فورا متوقف شود. همه دولتها باید برای ارسال کمکهای انسان دوستانه به فلسطین فعالانه عمل کنند.
قویا هشدار میدهیم که پیامدهای این نسل کشی، صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند. در صورت ادامه نسل کشی و جنایات جنگی در غزه و کرانه، آمریکا باید پیامدهای بیشتری را در نتیجه استمرار حمایت از رژیم اسرائیل تحمل کند. باید توجه داشت که مشارکت در نسل کشی تبعات سختی خواهد داشت.