▼ حرف روز
13آبان و پژواک مظلومیت
اگرچه یومالله ۱۳ آبان در تقویم ایران اسلامی به دلیل سه اتفاق مهم در سالهای ۱۳۴۳ (تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه)، ۱۳۵۷ (کشتار وحشیانه دانشآموزان به دست رژیم پهلوی) و ۱۳۵۸ (تسخیر لانه جاسوسی آمریکا) به منزله روزی بزرگ در تاریخ مبارزات و افتخارات ایرانیان ماندگار شده است، اما در سالهای اخیر دشمنان کوشیدهاند در پرتو جنگ شناختی و اغواگری رسانهای و فضای مجازی واقعیت تاریخی این مناسبتها را نزد نوجوانان و جوانان ما وارونه کرده و این گونه القا کنند که ایران مقصر اشغال سفارتخانه آمریکا بوده که در عرف دیپلماتیک و حقوق بینالملل از مصونیت سیاسی برخوردار است!
اما حضور سراسری و با شکوه مردم عزیز کشورمان در مراسم 13 آبان دیروز نشان داد، بصیرت سیاسی ایرانیان فوق تصور طراحان جنگ شناختی برای تحریف حقیقت تاریخی دیروز و واقعیت امروز جنایات صهیونیستها در منطقه است که با پشتیبانی آمریکا و دیگر قدرتهای غربی به منصه ظهور و بروز میرسد. آری، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی دیروز با شکوه خاصی در سراسر میهن عزیزمان برگزار شد و در رسانههای جهانی بازتاب ویژهای پیدا کرد؛ چرا که افزون بر پاسداشت اقدام بهنگام دانشجویان و عموم مردم ایران در آن مقطع که فرق سفارتخانه با لانه جاسوسی و مرکز توطئهچینی برای انقلاب و نظام اسلامی نوپای مردم ایران را ادراک و آن را تسخیر کردند، امروز هم پیکان استکبارستیزی تظاهرات 13 آبان متوجه عملکرد ددمنشانه و جنایتکارانه ولد نامشروع استکبار، یعنی صهیونیسم در قلب سرزمینهای اسلامی بود و این بصیرت و آگاهی و استمرار جهاد کبیر در مقابل دشمن عنود آنها را آزار میدهد. ایرانیان عزیز دیروز آمدند تا به سکوت و بیتفاوتی دنیای مدعی رعایت حقوق بشر و پشتیبانی فکری و عملی آمریکا از جنایات رژیم غاصب صهیونیستی اعتراض کنند.البته رفتارشناسی مردم ایران نشان میدهد، آنها در سایه برخورداری از بصیرت سیاسی لازم، بهنگامترین کنشگری سیاسی در نحوه مواجهه با رویدادها و روندهای سیاسی در سه سطح ملی، منطقهای و جهانی را انجام میدهند.
امروز منطقه غرب آسیا خاصه مردم مقاوم غزه و لبنان زیر شدیدترین ضربات تهاجمی رژیمی غاصب و سگ هاری افسارگسیخته قرار دارند و هر روز ترسیمی تازه از امید و مقاومت را با سرخی خونشان نقش میزنند، اما گویا دنیا کر است و کور و استانداردهای دوگانه حقوق بشری و آزادی بیان برساخته زورمندان غربی نمیگذارد صدای مظلومان فلسطینی و لبنانی شنیده شود؛ اما دیروز در خیابانهای کشورمان، همه اعم از چپ و راست سیاسی تا پیر و جوان و زن و مرد با غیرت ایرانی آمده بودند که بگویند ما از ظلم و ظالم بیزاریم و حامی مظلومان هستیم. (فتحالله پریشان)
▼ گزارش روز
آینده سیاست خارجی آمریکا
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار و برنده آن، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را آغاز میکند. بنابراین، رویکرد احتمالی «کاملا هریس» نامزد حزب دموکرات را با «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه در قبال مهمترین مسائل سیاست خارجی بررسی میکنیم. بحران اوکراین و تعامل با اروپا: در صورت پیروزی هریس کمکهای نظامی به اوکراین ادامه مییابد، اما ممکن است بر استفاده از دیپلماسی و مذاکرات تأکید بیشتری شود تا از درگیری مستقیم با روسیه پرهیز کنند. در دولت هریس هماهنگی آمریکا با کشورهای اروپایی و ناتو میتواند در جهت کنترل بحران اوکراین و کاهش هزینههای نظامی و اقتصادی آمریکا مؤثر باشد.او با ادامه سیاستهای تحریمی بایدن، فشار اقتصادی بر روسیه را دنبال میکند؛اما ترامپ کمک نظامی به اوکراین را کاهش داده و تلاش میکند از فشارهای مالی بر آمریکا بکاهد. او به دنبال توافق دیپلماتیک مستقیم با روسیه خواهد بود.البته یکجانبهگرایی ترامپ و فشار وی بر متحدان اروپایی در دولت قبلی آمریکا باعث شده که سران اروپا نسبت به ورود مجددش نگران باشند. چین: هریس برخلاف ترامپ با رویکرد ملایمتری در قبال چین سعی خواهد کرد تا از طریق دیپلماتیک تنش با پکن را کاهش دهد. هر چند احتمال دارد همچنان از تایوان در برابر تهدیدات نظامی چین حمایت کند. ترامپ در دوره ریاستجمهوری خود با راه انداختن جنگ تعرفهای ـ تجاری علیه پکن و حمایت از تایوان نشان داد که عزم جدی برای فشار بر چین دارد. بنابراین، سیاست پیشین خود در قبال چین را ادامه خواهد داد و ممکن است اقدامات بیشتری در جهت تقویت روابط نظامی و اقتصادی با تایوان انجام دهد. فشار بر چین را بیشتر و از تایوان به مثابه ابزاری برای تقویت موقعیت آمریکا در برابر چین استفاده میکند. تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان: هریس سیاست بایدن را دنبال خواهد کرد. بنابراین، طرح آتشبس را به موازات حمایت کامل سیاسی، مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی از رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد. همانگونه که تمام جنایتهای نتانیاهو با چراغ سبز بایدن انجام گرفته است. ترامپ با تمرکز بر امنیت و حق دفاع رژیم اشغالگر، اقدام نظامی گسترده در برابر مقاومت را تأیید میکند.تلاش برای احیای طرح آبراهام، دخالت بیشتر در خاورمیانه برای تقویت متحدان و جلوگیری از قدرتیابی بیشتر جبهه مقاومت، سیاست ترامپ خواهد بود. ایران: رویکرد هریس نسبت به ایران مشابه دولت بایدن، ترکیبی از دیپلماسی و فشارهای اقتصادی و سیاسی خواهد بود. رویکرد ترامپ در مواجهه با ایران با توجه به تجربه چهار ساله وی بر پایه افزایش فشارهای اقتصادی در قالب راهبرد فشار حداکثری، ائتلافسازی منطقهای و بینالمللی علیه ایران، تلاش برای تغییر رفتار تهران، حمایت از مخالفان داخلی جمهوری اسلامی و تهدید به اقدامات نظامی خواهد بود. البته بهتر است ترامپ از آن دوره چهار ساله قبلی خود درس عبرت بگیرد؛ چرا که مجموعه این اقدامات خصمانه وی در سطوح داخلی و خارجی آمریکا نه تنها بینتیجه ماند؛ بلکه مانع ورود مجدد او به کاخ سفید شد. (مصطفی علیجانزاده)
▼ خبر ویژه
فقط 14 ساعت زمان کافی بود
جانشین قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه درباره جزئیات عملیات علیه عوامل حادثه تفتان گفت: «تنها ۱۴ ساعت بعد از اقدام تروریستها، محل اختفای آنان شناسایی شد و به وسیله پهپادهای سپاه مورد هدف قرار گرفت.» «سردار احمد شفایی» افزود: «در پی حادثه تروریستی ۵ آبان که به شهادت تعدادی از پاسداران امنیت و فرزندان ملت از فرماندهی انتظامی منجر شد، با رصد و اشراف اطلاعاتی از جمله اداره کل اطلاعات استان، اطلاعات سپاه و اطلاعات فراجا مراحل عملیاتی رزمایش با نام «شهدای امنیت» آغاز شد. در این رزمایش تعدادی از ادوات و تجهیزات نوین رزمی نیز مورد آزمون و آزمایش میدانی و عملیاتی قرار گرفته و بخشی از تاکتیکها و تکنیکهای رزمی و دفاعی بهروزرسانی شده نیز بهکارگیری خواهد شد.» وی تأکید کرد: «در این رزمایش و به دنبال حادثه تروریستی در گوهرکوه تفتان، محدودیتهایی از جمله ایجاد و افزایش ایستگاههای کنترل تردد و بازرسی در بخشی از جادههای اصلی و فرعی به مرحله اجرا درآمده است.»
▼ اخبار
بازپسگیری محموله نفتی توقیفی ایران از آمریکا
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه «نیروی دریایی ما توانسته است علاوه بر تأمین امنیت کشتیرانی کشور، کشتیهای سایر کشورهایی را که درخواست داشته باشند، اسکورت کند»، گفت: «نیروی دریایی از سواحل ونزوئلا گرفته تا آمریکا، اروپا و آفریقا محمولههای نفتی و تجاری را اسکورت میکند و چنانچه تعرضی به کشتیهای ما صورت بگیرد، با آن مقابله میکنیم.» «دریادار شهرام ایرانی» اضافه کرد: «یکی از اقداماتی که به تازگی انجام شد، این بود که محموله نفتیای را که آمریکا توقیف کرده بود، با کشتیای که آن را حمل میکرد با وجود اینکه از سوی آمریکا تغییر نام داده شده بود، مجدداً پس گرفتیم و توقیف کردیم.» دریادار ایرانی افزود: «ما بهدنبال این هستیم که اقتدار نظام را در عمق اقیانوسها به نمایش بگذاریم و اقدامات ما نقطه قوتی برای نظام جمهوری اسلامی ایران باشد.»
هیچ پیروزیای در کار نیست!
«ژنرال اسحاق برک» مسئول سابق رسیدگی به شکایات نظامیان در ارتش صهیونیستی و فرمانده پیشین جبهه جنوبی این ارتش و دانشکدههای نظامی، اعلام کرد: «تهاجمات ارتش اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه هیچ پیشرفتی حاصل نمیکند و نمیتواند حماس را از بین ببرد و امروز نیروهای حماس در تونلها هستند.» این ژنرال صهیونیست افزود: «این حرف ارتش اسرائیل که میگوید 50 درصد تونلها را تخریب کرده، کاملاً بیهوده و دروغ است؛ زیرا نیروهای حماس در داخل تونلها هستند و از دهانه تونلها بیرون میآیند و با نیروهای اسرائیلی میجنگند.» وی با بیان اینکه ارتش اسرائیل نمیتواند در مناطقی که اشغال کرده است بماند، اظهار داشت: «هیچ چیزی در آنجا که نیروهای اسرائیلی هستند وجود ندارد، آنها فقط کشته میشوند و به هیچ چیز نمیرسند و اغلب فلسطینیهایی هم که ارتش اسرائیل بازداشت کرده، از غیرنظامیان بیگناه هستند.» «دانا ویس» تحلیلگر مسائل سیاسی رژیم صهیونیستی نیز در همین شبکه اظهار داشت: «جنبش حماس حتی بعد از مرگ (شهادت) یحیی سنوار هم از مواضع خود کوتاه نیامده است.»
نگران از وفاق ملی!
وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه «من هنوز نمیدانم منظور آقای پزشکیان از وفاق ملی چیست»؛ گفت: «پزشکیان ذهنیتی از وفاق ملی دارد که وقتی به آن نگاه میکنم بیشتر به ائتلاف و سهم دادن به صاحبان قدرت تعریف شده که این به ضرر دولت است و وفاق ملی این نیست. در نتیجه از سهم دادن به ارباب قدرت، وفاق ملی در نمیآید.» «موسوی لاری» همچنین با طرح این گلایه که «دولت به نیروهای اصیل اصلاحطلب میدان نمیدهد.» افزود: «فکر میکنم سرنوشت اصلاحطلبان و دولت پزشکیان بسیار به هم نزدیک و تا حدودی به هم گره خورده است. نه اصلاحطلبان میتوانند از دولت پزشکیان تبری بجویند و نه دولت میتواند سهم بسیار بالا و مقتدرانه جریان اصلاحات را در رأیآوری پزشکیان نادیده بگیرد.»
پاسخ قاطع و پشیمانکننده به دشمن میدهیم
«سردار یدالله جوانی» گفت: «اگر صهیونیستها با چراغ سبز آمریکا و برخی کشورها به جنایت دست میزنند، برای این است که احساس میکنند به نقطه پایان رسیدهاند.» وی مطرح کرد: «کسی باور نمیکرد آمریکا رو به افول برود و رژیم صهیونیستی در مسیر نابودی قرار بگیرد، چون آنها مسلمانان را تحقیر، تضعیف و اختلاف کرده بودند، اما با انقلاب اسلامی این نگاه در مردم ایجاد شد که در پرتو وحدت و ایمان «میتوانیم».» معاون سیاسی سپاه با این توضیح که از اقدام دشمن باکی نداریم و هر حرکت دشمن را قاطع و به صورت پشیمانکننده پاسخ خواهیم داد، عنوان کرد: «امروز ادعای پاسخ دندانشکن دادن، شعار نیست و 45 سال گذشته، صحت این مطلب را اثبات میکند. ملت ایران هر توطئه، شیطنت و هر حرکتی را قاطع پاسخ دادند که اگر نمیدادند، امروز ما در اینجا حضور نداشتیم و انقلاب ما هم جهانی نمیشد.» وی بیان کرد: «خوب است استکبار این واقعیت را درک کند تا کمتر هزینه داده و ملتهای خود را دچار خسارت نکنند و بدانند این حرکت توحیدی به انجام خواهد رسید.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «سردار علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در پاسخ به پرسشی درباره زمان عملیات وعده صادق 3 (پاسخ به رژیم صهیونیستی) نیز گفت: «درباره جزئیات آن نمیتوان اظهارنظر کرد، اما حتماً انجام خواهد شد.» جانشین فرمانده سپاه در پاسخ به پرسشی دیگر درباره برخی اقدامات و رویکردهای دولت آذربایجان گفت: «آذربایجان کشور شیعه است و اشتباه حکام آنها ارتباطی با مردم آن ندارد.» وی افزود: «برخی مواقع حکام آنها بدون آگاهی از عواقب و منافع اقداماتی انجام میدهند که این فضا نیازمند تعامل است.»
◄«اسکندر مؤمنی» در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در شهرستان مرزی میرجاوه با اشاره به اینکه فاز نخست این طرح انسداد مرزی سیستان و بلوچستان حدود 90 کیلومتر بوده که از اواخر خردادماه آغاز شده است، اظهار داشت: «بر اساس پیشبینیها این طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده به اتمام و مرحله بهرهبرداری میرسد.» وزیر کشور با تأکید بر اینکه امنیت پایدار مقدمه هر پیشرفت و توسعهای است، گفت: «با اجرای طرح انسداد مرز علاوه بر جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و کالا، بازگشت و تردد اتباع نیز کنترل میشود که در امنیت استان سیستان و بلوچستان نقش مهمی دارد.»
◄«هاکان فیدان» در مصاحبه با روزنامه «حریت»، درباره رویکرد جنگطلبانه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر و هر گونه ماجراجویی احتمالی علیه تأسیسات اتمی ایران پس از انتخابات آمریکا هشدار داد و گفت: «در صورت چنین اقدامی، خطر سرایت جنگ به دیگر کشورها نیز وجود دارد.»
◄سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: «مردم به شایعات توجه نکنند، هیچگونه اطلاعیه هوانوردی در خصوص بستن فضای کشور صادر نشده است، به عبارت دیگر هیچ محدودیت پروازی در کشور وجود ندارد.» «یازرلو» تأکید کرد: «منشأ مطالب منتشره در سایتها و خبرگزاریهای معاند مبنی بر صدور نوتام (اطلاعیه هوانوردی) برای بازه زمانی ۱۴ تا ۱۶ آبان برای هواپیماهای عبوری از ایران یک توئیت عبری بود که قطعاً تکذیب میشود و چنین مطالبی به هیچ عنوان صحت ندارد.»
◄«والاستریت ژورنال» به نقل از مقامات عرب نوشته است: «ایران پیامی از مجاری دیپلماتیک ارسال کرده است که براساس آن این کشور در حال برنامهریزی برای یک پاسخ پیچیده به اسرائیل است که شامل سرجنگیهای حتی قویتر و سلاحهای دیگر می شود. بر این اساس، پیشبینی میشود که این بار علاوه بر سپاه، ارتش ایران نیز در این حمله علیه اسرائیل شرکت کند.» والاستریت ژورنال همچنین به نقل از یک مقام ایرانی گفته است: «ایران نمیخواهد با حملاتش بر انتخابات آمریکا تأثیر بگذارد، از این رو پاسخ تهران پس از انتخابات روز سهشنبه و قبل از تحلیف رئیسجمهور جدید در ژانویه خواهد بود.» همچنین یک مقام مصری گفت ایران بهویژه از پاسخ «قوی و پیچیده» خود خبر داده است.