پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
محمدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از ظرفیت نخبگان در حوزه میراث فرهنگی بهره خواهید برد، اظهار کرد: اساساً مجموعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سه حوزه تأثیرگذار در سطح ملی هستند.
وی حوزه گردشگری را علاوه بر رویکرد اقتصادی، حاوی رویکرد دیپلماسی فعال دانست و ادامه داد: میراث فرهنگی در واقع میراث یک ملت است؛ ما امانتدار این میراث هستیم، باید آثار و بناهای آن را ثبت، صیانت و مرمت کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام اینکه شورای راهبردی نخبگان را در وزارتخانه تشکیل دادهایم، گفت: در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سه شورای تخصصی نخبگان را تشکیل دادهایم؛ بزرگان میراث فرهنگی در شورای تخصصی میراث فرهنگی گرد هم آمدهاند.
صالحی امیری در همین رابطه ادامه داد: بزرگان گردشگری کشور در شورای تخصصی گردشگری گرد هم میآیند، در شورای تخصصی صنایع دستی صاحب نظران بزرگان این حوزه حضور مییابند؛ که تجمیع سه شورای تخصصی، شورای راهبردی وزارتخانه است و خوشبختانه دومین جلسه آن را در تاریخ ۷ آبان ماه برگزار کردیم.
وی تصریح کرد: روند استفاده از نخبگان را ادامه خواهیم داد و از همه نخبگان حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سراسر کشور دعوت به عمل خواهیم آورد تا به کمک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای شناسایی راهکارها و راهبردهای خروج از وضعیت فعلی، بیایند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که در سالهای اخیر شاهد نگهداری نامناسب برخی اشیای تاریخی و ارزشمند در موزهها بودیم، آیا برنامهای برای تأمین اعتبار مناسب موزههای کشور در بودجه ۱۴۰۴ و یا قانون برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است، گفت: خوشبختانه برنامه هفتم یک دستاورد بزرگ برای میراث فرهنگی است، طبق این برنامه تکالیف اساسی بر عهده ما گذاشته شده است. در حوزه صنایع دستی باید اشتغال را از ۵۰۰ هزار به یک میلیون نفر برسانیم. این یعنی در طول اجرای برنامه ۵ ساله سالانه ۱۰۰ هزار اشتغال در این حوزه ایجاد شود.
صالحی امیری ادامه داد: مطابق برنامه هفتم توسعه باید منابع درآمدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۲۲۴ میلیون یورو باید به ۴۹۰ میلیون یورو برسانیم. در حوزه گردشگری باید از ۶.۳ میلیون نفر تا پایان برنامه هفتم به ۱۵ میلیون گردشگر برسیم، همچنین باید ۱۴۰۰ هتل را تا پایان برنامه به ۱۹۰۰ هتل و اقامتگاه برسیم، یعنی باید سالانه ۱۰۰ هتل و اقامتگاه ایجاد کنیم. همه این ظرفیتها برای ما تعریف شده است و در برنامههایی که به دستیابی این اهداف کمک میکنند متمرکز هستیم.