امام خامنهای (مدظلهالعالی):
ذخایر اجتماعی را باید حفظ کرد؛ حفظ این ذخایر به این است که ملت، وحدت و اتحاد خود را حفظ کنند و حرکت در آرمانهای انقلاب را به عنوان هدف حفظ کنند. (1396/4/5)
نشریه اخبار و تحلیلها wordنشریه اخبار و تحلیلها pdf▼ حرف روز
موضع صریح و اقدام عملیامام خامنهای(مدظلهالعالی) در ابتدای درس خارج فقه امروز خود به حوادث دردناک میانمار اشاره کردند و گفتند: «این مسئله فاجعهآمیز میانمار حقیقتاً یک حادثه کمنظیر است. جلوی چشم کشورهای اسلامی و دولتهای اسلامی، جلوی چشم یک میلیارد و نیم مسلمان، جلوی چشم مجامع جهانیِ مدعی و دولتهای ریاکار دروغگویِ مدعیِ حقوق بشر، یک دولت بیرحمی جمع مردم بیپناه را میکشند، آتش میزنند، خانههایشان را ویران میکنند، بیرون میکنند. حقیقتاً حادثه عجیبی است این و هیچ عکسالعملِ به معنای واقعی کلمه هم مشاهده نمیشود.» ایشان در ادامه با تأکید بر ضرورت اقدام عملی دولتهای مسلمان و فشارهای سیاسی و اقتصادی به عاملان این جنایتها، بر ضرورت نقشآفرینی جمهوری اسلامی ایران در برابر چنین فجایعی تأکید کردند و گفتند: «جمهوری اسلامی این افتخار را برای خودش باید حفظ کند که علناً و صریحاً علیه ظلم حرف بزند، چه این ظلم در مناطق اشغال شده به وسیله صهیونیستها باشد، چه در کشور یمن و بمباران مردم یمن باشد، چه در بحرین باشد، چه در هر نقطه دیگری و چه در میانمار. باید نسبت به اینها جمهوری اسلامی موضع شجاعانه و صریح خودش را اتخاذ کند.»
در روزها و هفتههای اخیر همزمان با اوجگیری جنایات علیه مسلمانان میانمار، جبهه استکبار جهانی و مدعیان دروغین حقوق بشر، گاهی با سکوت مرگبار خود و سرپوش گذاشتن بر جنایت رژیم حاکم بر میانمار و گاهی با ارسال مستقیم تسلیحات از سوی رژیم غاصب صهیونیستی، در این جنایت علیه بشریت شرکت دارند.
در این میان، همانطور که رهبر معظم انقلاب در بیانات امروز خود تأکید کردند؛ از یک سو باید کشورهای اسلامی به صورت عملی وارد شوند و از حقوق اولیه مسلمانان مظلوم این کشور دفاع کنند و از سوی دیگر دولت و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی با ایفای نقش فعالتر، مواضع صریح و روشن در برابر این جنایتها اتخاذ کند و از ظرفیتهای سیاسی خود برای اقدامات عملی در این زمینه بهره بگیرد که برای نمونه میتوان به درخواست برگزاری جلسه ویژه سازمان کنفرانس اسلامی به منظور اتخاذ تصمیمات عملی برای حمایت از مسلمانان میانمار اشاره کرد.
▼ گزارش روز
نمایشهای عوامفریبانهفشار به رئیسجمهور برای حضور زنان در کابینه که البته با شکست روبهرو شد و آقای روحانی تنها به انتصاب چند خانم در معاونتهای ریاستجمهوری بسنده کرد؛ جنجالآفرینی با موضوع حضور زنان در ورزشگاهها برای تماشای فوتبال (در حالی که ورزشگاههایی که زنان در آن مسابقه برگزار میکنند، تقریباً خالی از تماشاگر است) به ویژه در هفته اخیر و به بهانه مسابقه ایران و سوریه در ورزشگاه آزادی؛ پیشنهاد یک روزنامه اصلاحطلب به رئیسجمهور برای زنده کردن مسئله بانوی اول در جمهوری اسلامی ایران؛ فضاسازیهای متعدد و وارونهانگاریهای بیپایان در زمینه حجاب و پوشش زنان در کشور به بهانههای مختلف، تنها چند نمونه از فهرست بلند بالای خبرسازیها و جنجالآفرینیهای جریان اصلاحات در حوزه زنان است. اقداماتی که به نظر میرسد این طیف سیاسی برای جذب رأی نیمی از جامعه و برای آنکه خود را مدافع تمامقد زنان و دغدغهمند نسبت به جایگاه آنان نشان دهد، در فضای سیاسی و رسانهای مطرح میکند که البته در ادامه خواهیم دید بیش از آنکه صادقانه باشد، نمایشهای عوامفریبانهای است برای جذب زنان به جریان اصلاحات و تصاحب سبد رأی آنان در بزنگاه انتخابات؛ موضوعی که اگر چه با شدت و حدّت فراوان از سوی این طیف در رسانهها منعکس میشود؛ اما هیچ قرابتی با نوع عملکرد این جریان ندارد، از سهم ناچیز زنان در رأس هرم تصمیمگیری تا استفاده نکردن از وزرای زن حتی در دولت اصلاحات که رئیس آن امروز لیدر این جریان شناخته میشود؛ موضوعی که واضحترین و آخرین نمونه آن را میتوان در مصاحبه الهه کولایی با روزنامه اعتماد مشاهده کرد. او که کاندیدای اصلاحطلبان برای شهرداری تهران نیز بود، پیشتر گفته بود از ابتدا قرار نبود شهردار بشود و تنها نقش ویترینی داشته است. وی این بار در این مصاحبه با تکرار آن موضوع اضافه میکند: «من از نظر سیاسی هیچ پشتیبانی نداشتم، احزاب سازوکارها و بدهبستانهای خود را داشتند. من معلم سیاست هستم و به خوبی میدانستم که قاعده این بازی چیست.»
▼ خبر ویژه
مقدمه درست نتیجه نادرستنشریه فرانسوی «لوموند» بهتازگی در گزارشی نوشته است: «برای نخستین بار پس از امپراتوری پارس، جمهوری اسلامی ایران از موضع قدرت در خاورمیانه مستقر شده و در میانه این همه فلاکت، جایگاه خود را تحکیم کرده است.» منبع یاد شده با تکیه بر انگارههای فرقهگرایانه افزوده است: «ایرانیها بین خلیجفارس و مدیترانه یک دالان خاکی بدون گسست را در اختیار گرفتهاند که برای جابهجایی در آن نیازی به ویزا ندارند. «خانه شیعه» در بخش بزرگی از این منطقه تحت کنترل ایران است و رهبران این کشور در لبنان، سوریه و شاید یمن، از «حق وتو» برخوردارند؛ اما «جبهه سنیها» در برابر ایران وحدت ندارند.» در همین زمینه، «رادیو فردا» نیز چنین تحلیل کرده است: «برای اندازهگیری قدرت ایران در خاورمیانه باید به تأثیری که این کشور تا امروز بر رویدادهای آن و در تحمیل ارادهاش بر دیگر کشورهای منطقه گذاشته است، توجه کنیم. حضور و نفوذ ایران در چهار پایتخت (بغداد، بیروت، دمشق و صنعا) و از آن مهمتر، بسط نفوذ تا سواحل مدیترانه، مهمترین نشانههای اوجگیری ایران هستند.» این رسانه آمریکایی پس از این مقدمهچینی، چنین نتیجه میگیرد که برای حفظ ثبات منطقه و جلوگیری از گسترش ناامنی و جنگ، هرچه زودتر باید مانع اوجگیری جمهوری اسلامی شد!
▼ اخبار
1ـ اگر صداقت دارید نقد را از 88 شروع کنیدرئیس دولت اصلاحات در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفته است: هیچ پایگاهی برای قدرت متمرکز یا دولت به معنای عام کلمه به رسمیت شناخته نمیشود، مگر آنکه برآمده از رأی و نظر آزاد مردم باشد. وی افزوده است: خودتان را نقد کنید، حکومت را نقد کنید، با کار کارشناسی همه جریانها را نقد کنید؛ هر جایی که نقد نباشد، به پوسیدگی و فساد میانجامد. خود اصلاحات هم باید در درجه اول دائماً مشغول اصلاح باشد. این سخنان در حالی بیان میشود که شخص خاتمی، شجاعت و صداقت ندارد تا عملکرد افراطیون مدعی اصلاحطلبی در هشت ساله دولت اصلاحات و آشوبگریها و فتنهانگیزیهای سالهای 78 و 88 را نقد کند.
2ـ برجام منهای آمریکا عملاً معنایی نخواهد داشتروزنامه «آفتاب یزد» در گزارشی با عنوان «برجام منهای آمریکا شدنی نیست؟» نوشت: برجام منهای آمریکا، از دو جنبه حقوقی و عملی قابل بحث است؛ از نظر حقوقی آمریکا نمیتواند از این توافق خارج شود، مگر آنکه آژانس انرژی اتمی تصدیق کند ایران تعهداتش را انجام نداده و پس از آن نیز هیئت 1+5 پایبند نبودن ایران را تأیید کند، وگرنه آمریکا به تنهایی در این زمینه نمیتواند کاری پیش ببرد؛ اما از نظر عملی مؤسسات و بانکهای اروپایی قطعاً آمریکا را به ایران ترجیح میدهند. باید گفت، بدون آمریکا تداوم یک برجام رقیق امکانپذیر خواهد بود؛ اما مطمئناً آن برجام جدی نیست و عملاً بیمعناست.
3ـ ترافیک تهران تقصیر مردم است!«محسن پورسیدآقایی» معاون حملونقل شهردار تهران درباره برنامه شهرداری برای حل معضل ترافیک در اظهاراتی عجیب گفت: «تا مردم نخواهند ترافیک حل شود و همکاری نکنند، واقعاً هیچ کسی نمیتواند مشکل کسی را حل کند.» وی با فرافکنی در این زمینه ادامه داد: «واقعاً ترافیک مصداق این آیه قرآن است که تا قومی نخواهد سرنوشت خود را تغییر دهد، سرنوشتش تغییر نمیکند.» گفتنی است، در زمان مسئولیت قالیباف اصلاحطلبان انتقادات زیادی نسبت به مسئله ترافیک داشتند و حتی با اتهامزنی میگفتند که شهرداری خود ترافیک مصنوعی در شهر تهران ایجاد میکند.
4ـ بیانیه خانواده شهید حججی درباره بازگشت آن شهیدخانواده شهید حججی در بیانیهای درباره بازگشت پیکر آن شهید اعلام کردند: ما اگر قرار بود منتظر برگشتن محسن باشیم، به رفتنش رضایت نمیدادیم. رضایت که میدهیم، یعنی رضاً برضائک، چه در رفتن، چه در شهید شدن و چه در بازگشتن پیکرش. اگر تقدیر الهی بر آمدن و بازگشت پیکر محسن حججی باشد، قطعاً در بهترین زمان و در بهترین موقعیت این اتفاق میافتد، محسن قصه کربلا را از شام شروع کرده، پس منتظر میمانیم تا احسنالحالمان رقم بخورد. در ادامه این بیانیه از تلاشهای سپاه برای بازگرداندن پیکر شهید قدردانی و بر حفظ منافع نظام تأکید شده است.
5ـ اظهارات نگرانکننده یوکیا آمانویوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست خبری خود در حاشیه اجلاس شورای حکام آژانس، تصریح کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی از روز اجرای برجام، پروتکل الحاقی را در ایران اجرا کرده است. بر اساس این پروتکل، هرگاه نیازی احساس شود، آژانس تقاضای دسترسی خواهد داد و در این زمینه تفاوتی بین پایگاههای نظامی و غیرنظامی وجود نداشته و این، درباره همه کشورها [که پروتکل الحاقی در آنها اجرا میشود] صادق است. وی در پاسخ به پرسشی در زمینه دیدارش با نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، تصریح کرد: جزئیات این دیدار دیپلماتیک را فاش نخواهد کرد.
▼ اخبار کوتاه◄ شنیدهها حاکی از آن است که معرفی سیدجلال دهقانیفیروزآبادی برای وزارت علوم تا حد زیادی نهایی شده و از دیگر گزینهها جدیتر است. او جزء حلقه فکری آقای روحانی در زمان ریاست مركز تحقيقات نهاد رياستجمهوري و مجمع تشخيص نظام بوده است و گزینهای مناسب و ایدهآل برای این سمت از نظر آقای روحانی محسوب میشود.
◄ جعفری دولتآبادی، دادستان تهران با اشاره به پرونده توهین به رئیسجمهور در روز قدس، اظهار داشت: دو نفر از متهمان این پرونده شناسایی شده و نسبت به آنان تفهیم اتهام صورت گرفته و تحقیقات پرونده درباره فرد سوم رو به اتمام است و به زودی قرار نهایی پرونده صادر خواهد شد.
◄ سردار مویدی، قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: توزیع مواد مخدر کوپنی در کشور قابل قبول نیست؛ چرا که در کشور ما سلامت جوانان از اهمیت زیادی برخوردار است. آزادسازی کوپن تریاک تنها حرف خامی بود که افراد ناآگاه بیان کردند.
◄ «حسام عقبایی» رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: وضعیت معاملات مسکن رو به بهبود است و در نیمه دوم امسال شاهد رشد قیمت به میزان تورم خواهیم بود؛ اما این موضوع به معنای سونامی یا جهش قیمت در بازار مسکن نیست.
◄ سفیر عراق در ایران با تأکید بر اینکه هیچ زائری بدون روادید اربعین حسینی نمیتواند از مرزهای دو کشور تردد کند، گفت: از زائران ایرانی میخواهیم به شایعات توجه نکنند و بدون مدارک قانونی به سفر اربعین حسینی مبادرت نورزند.
◄ «ريچارد هاوس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا، به دولت دونالد ترامپ توصیه کرد: «به جای نبرد بازنده با ايران بر سر مسئله هستهای، بر نقش منطقهای ايران و تسليحات هستهای کرهشمالي تمرکز کنید.»
◄ «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه به سفیر سابق این کشور در آمریکا که ارتباط وی با تیم انتخاباتی رئیسجمهوری فعلی آمریکا جنجالهایی بر پا کرده بود، نشان افتخار اعطا کرد.
◄ سربازان گمنام امام زمان(عج) طی اقدامی تعدادی از فعالان و نیروهای مؤثر در فعالیت ضد امنیتی فرقه عرفان حلقه را در تهران بازداشت کردند.
◄ روزنامه «تایمز اسرائیل» با اشاره به پیروزیهای خیرهکننده محور مقاومت در عراق و سوریه نوشت: ایران به نزدیکی دروازههای اسرائیل رسیده است.