صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۵  ، 
کد خبر : ۳۳۶۸۸۸

اخبار ویژه روزنامه‌های ۲۱ فروردین

روزنامه کیهان**

پیش‌بینی افزایش رشد اقتصادی و کاهش تورم در سال 1401
پیش‌بینی می‌شود متغیرهای تورم و رشد اقتصادی در سال جدید بهبود پیدا کند.
این تحلیل را روزنامه دنیای اقتصاد منتشر کرد و در ارزیابی چشم‌انداز تورم و رشد اقتصادی در سال 1401 نوشت: از جمله مهم‌ترین اخباری که کنشگران اقتصادی دنبال کرده و بر مبنای آن، انتظارات خود را شکل می‌دهند، می‌توان به اخبار مربوط به احیای توافق هسته‌ای و آثار احتمالی آن بر لغو تحریم‌ها، سیاست‌های داخلی دولت در زمینه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، تحولات بودجه‌ای دولت و نحوه تامین کسری بودجه، حذف ارز‌ ترجیحی از برخی از کالاها، سیاست دولت در زمینه دستمزدهای پرداختی به نیروی کار و سیاست‌های مرتبط با تجارت خارجی‌ اشاره کرد. رشد اقتصادی نیز متأثر از کمیت و کیفیت نهاده‌های تولیدی است که در قالب رشد سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه و نیز افزایش بهره‌وری تجلی می‌یابد که البته، خود متأثر از ساختار نهادی در آن اقتصاد از جمله محیط کسب‌وکار است. در اینجا نیز انتظارات نسبت به آینده بر تصمیم‌گیری کنشگران برای ورود به عرصه‌های مختلف سرمایه‌گذاری و در نتیجه، رشد اقتصادی موثر خواهد بود. از دیگر ویژگی‌های اقتصاد ایران، نااطمینانی مستمر در طول سال‌های قبل بوده که خود متأثر از انواع شوک‌هایی بوده است که کنشگران اقتصادی شاهد آن بوده‌اند. به این ترتیب می‌توان گفت، پیش‌بینی در اقتصادی که انتظارات کنشگران نقش پررنگی در تحولات اقتصادی بازی می‌کند و نااطمینانی بر آن سایه افکنده است، آسان نخواهد بود. بلافاصله پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها در سال ۹۷، اقتصاد ایران در دو سال پیاپی، رکود تورمی قابل توجهی را به‌دلیل اعمال تحریم‌ها در بخش‌های مهم و مختلف اقتصاد ایران تجربه کرد که اضافه شدن پاندمی کرونا نیز بر شدت و عمق آن افزود. اکنون پس از گذشت بیش از سه سال از آن زمان و تطبیق اقتصاد ایران با شرایط جدید، انتظار می‌رود که روند خروج کند و آهسته اقتصاد ایران از شرایط رکودی که از سال ۹۹ شروع شده بود، در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه یابد. در تمام پیش‌بینی‌های صورت گرفته بــرای اقتصاد ایران در سـال ۲۰۲۲، در گزارش‌های موسسات معتبر مانند بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و موسسه مالی بین‌الملل
(Institute of International Finance)، رشد اقتصادی ایران مثبت برآورد شده و پیش‌بینی‌های صورت گرفته نیز در دامنه‌ای بین ۲ تا حدود ۶ درصد بوده است. شرایط بهتر بازار نفت (هم از نظر قیمت و هــــم از نظر افزایش احتمالی میزان صادرات ) و دسترسی به درآمدهای ارزی ناشی از صادرات نفت، نه تنها موجب افزایش سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه خواهد شد، بلکه قدرت مانور دولت برای کنترل و مهار قیمت‌ها در کوتاه‌مدت را از طریق کانال عرضه فراهم خواهد کرد؛ به‌ویژه در مورد کالاهای اساسی و خوراکی که یکی از گروه‌های پیشران تورم در سال‌های گذشته نیز بوده اسـت. البته این موضوع به سیاست دولت در قبال دامنه کالاهایی بستگی دارد که مشمول ارز ‌ترجیحی خواهند بود؛ امری که کماکان مورد بحث است. علاوه بر این، بهبود محیط کسب‌وکار که هیئت مقررات‌زدایی به دنبال آن است و نظارت بیشتر بر پاندمی با واکسیناسیون سراسری می‌تواند از عوامل موثر بر رشد اقتصادی در سال جاری باشد.
در مورد تورم نیـز تعديـل انتظارت تورمی ناشی از بی‌ثباتی در سال‌های گذشته و ایجاد خوش‌بینی در مورد بازگشت اقتصاد به مدار رشد و ادامه آن می‌تواند نویدبخش کاهش آهنگ رشد قیمت‌ها در سال ۱۴۰۱ باشد. برخی پیش‌بینی‌ها نیز از کاهش تورم در سال ۱۴۰۱ و بازگشت آن به سطح ۲۰ تا ۲۵ درصد حکایت دارد که به‌رغم کاهش قابل توجه نسبت به سال‌های گذشته، کماکان نرخ بالایی است که خود در عدم تعادل‌های اساسی‌تر در اقتصاد ایران ریشــه دارد؛ هرچند برخی از پیش‌بینی‌هـا نیز کماکان نرخی حدود ۴۰ درصد را برای تورم بــرآورد کرده‌اند. تورم در سـال پیش رو، تا حد قابل توجهی متأثر از جدیت دولت در پیگیری اصلاح نظام یارانه‌ای کشور خواهد بود. 
در مجموع به‌نظر می‌رسـد متغیرهای تورم و رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال‌های گذشته از وضعیت بهتری برخوردار شوند که حفظ وضعیت بهتر، مرهون انجام اصلاحات ساختاری و اساسی در اقتصاد 
است.
 
احیای برجام با وجود موضع کنگره امکان‌پذیر نیست
عضو حلقه سیرا و استاد دانشگاه آلابامای جنوبی تاکید کرد: آمریکا در حالی که ستون مهم دفاعی ایران را در فهرست تروریستی قرار داده، نمی‌تواند اعتماد ایران را برای توافق در مذاکرات وین جلب کند.
نادر انتصار، عضو تیم گردانندگان حلقه سیرا است که دو دهه قبل با حضور برخی عناصر اپوزیسیون در آمریکا جلساتی را برگزار می‌کردند. وی به ایلنا گفته است: مذاکرات احیای برجام بسیار فرسایشی شده است یعنی همان روندی که ایران بارها گفته بود که می‌خواهد از آن پرهیز کند. به نظر می‌رسد که تهران اکنون پیشنهاد نهایی خود را به آمریکا ارائه کرده و منتظر جواب واشنگتن است.
وی گفت: بله، دولت بایدن نمی‌تواند مذاکرات وین را از مسائل داخلی آمریکا جدا کند و این یکی از بزرگ‌ترین موانعی است که در راه احیای برجام وجود داشته و در آینده نیز وجود خواهد داشت. در حقیقت این مهم‌ترین مانعی است که آمریکا را از روز اول امضاء برجام از اجرای تعهدات خود بازداشته است. انتصار ادامه داد: اکنون هم دولت بایدن و هم حزب دموکرات در وضعی متزلزل و نامطمئن به سر می‌برند و احتمال زیادی وجود دارد که بعد از انتخابات میان‌دوره‌ای امسال حزب دموکرات کنترل کنگره آمریکا را از دست بدهد و کاخ سفید را هم در دو سال دیگر به حزب رقیب واگذار کند. حتی اکنون نیز 85 تا 90 درصد اعضای کنگره آمریکا از مخالفان ایران هستند. لذا اگر ایران و دولت بایدن موفق به احیای برجام شوند کنگره بلافاصله وارد میدان شده و قوانینی  را تصویب می‌کند که اجرای کامل برجام را در عمل دشوار و یا غیرممکن خواهد کرد و اگر رئیس‌جمهور آینده آمریکا شخصی مانند ترامپ و از حزب جمهوری‌خواه باشد احتمال اینکه برجام را دوباره پاره کند، بسیار زیاد خواهد بود.
وی درباره تاکید ایران بر حذف سپاه پاسداران از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا هم گفت: این برای همه روشن است که هیچ کشوری نمی‌تواند اعتماد کشور دیگر را جلب کند در حالی که همزمان یکی از بنیادهای اصلی آن کشور و ستون مهم دفاعی و نظامی آن کشور را در فهرست تروریستی خود قرار دهد.
 
العرب: دولت آمریکا سرگردان است ایران برنامه خود را پیش می‌برد
روزنامه سعودی العرب چاپ لندن با اشاره به درماندگی دولت آمریکا مقابل ایران نوشت: بر کسی پوشیده نیست در واشنگتن یک دولت حیران و سرگردان حکومت می‌کند
این روزنامه در تحلیلی نوشت:در سایه بحران اوکراین که بر تمام جهان تاثیر گذاشت‌، گزارش‌های رسیده حکایت از آن دارد که توافق ایران و آمریکا درخصوص پرونده هسته‌ای ایران در دسترس قرار گرفته است. موضوع امضای توافق جدید در آینده نزدیک که به معنای بازگشت به توافق قدیمی برجام سال ۲۰۱۵ است امکان‌پذیر تبدیل شده است.
تا چند روز آینده مشخص خواهد شد که خوشبینی‌ها درباره توافق به جا بوده یا نا بجا، و آیا دولت آمریکا با توجه به شرایط داخلی خود می‌تواند چنین توافقی را با ایران به امضا برساند؟ این امر به معنای دستیابی جمهوری اسلامی به میلیاردها دلار است. مبالغ یاد شده باعث می‌شود تا ایران بتواند قدرت خود را جهت پیشبرد طرح توسعه‌طلبانه‌اش بازیابد که تا کنون چند کشور عرب قربانی آن شده‌اند. ایران توانست در لبنان و عراق‌، سوریه و یمن نفوذ کند. جمهوری اسلامی با کمک حوثی‌ها توانست بخشی از یمن را به پایگاه استقرار موشک‌ها و پهپادها تبدیل کند و به واسطه آنها شماری از کشورهای خلیج (فارس) از جمله عربستان و امارات را در معرض تهدید قرار دهد. ایران در سوریه توانست با کمک گروه‌های شبه نظامی مذهبی خود و روسیه از سال ۲۰۱۵ به این سو بشار اسد را بر سر قدرت نگه دارد.. بر کسی پوشیده نیست در واشنگتن یک دولت حیران و سرگردان حکومت می‌کند که شمار قابل توجهی از مسئولان آن معتقدند می‌توان با ایران در چارچوب یک سیاست با اهداف خاص تعامل داشت.
آنچه که دولت بایدن نمی‌داند آن است که نباید بار دیگر دچار اشتباه گذشته شده و دست ایران و گروه‌های شبه نظامی‌اش را برای طرح توسعه‌طلبانه‌اش باز گذاشت. دستیابی به توافق درخصوص پرونده هسته‌ای ایران اهمیت ندارد بلکه مهم آن است که بتوان برای مشکلات منطقه راه‌حل مشترکی یافت. سیاست ایران اساس مشکلات یاد شده را تشکیل می‌دهد. این سیاست به نفع همه کسانی است که در راستای تغذیه افراط‌گرایی گام برمی‌دارند. به طور خلاصه باید گفت پرونده هسته‌ای ایران در مقایسه با آنچه که ایران در عراق‌، سوریه‌، لبنان‌، یمن و بحرین انجام می‌دهد، در واقع صرفا یک امر ثانوی است. در ارتباط با پرونده هسته‌ای ایران چه توافق صورت گیرد یا نگیرد‌، نشانه‌ای دال بر اینکه بتوان طرح ایران به منظور دستیابی به بمب هسته‌ای را متوقف کرد، وجود ندارد. ایران هم اکنون برای دستیابی به معامله با شیطان بزرگ در حال مانور دادن است. ایران کاملا همانند چین موضع متعادلی نسبت به ماجراجویی رئیس‌جمهور روسیه در پیش گرفت که در بردارنده پیامی برای رئیس‌جمهور آمریکا و دولت متبوع وی است. طرح توسعه‌طلبانه ایران از برنامه هسته‌ای این کشور بسیار مهم‌تر است که جمهوری اسلامی هر روز از سود جسته است. با توجه به تجربه‌های گذشته بعید به نظر می‌رسد که دولت آمریکا بتواند چنین معادله‌ای را درک کند. به نظر می‌رسد ایران هم اکنون در حال آماده کردن خود برای مرحله جدید توسعه‌طلبی منطقه‌ای است.
 
درماندگی آمریکا در مذاکرات و فعال شدن پادوهای عملیات روانی
عضو لابی آمریکایی موسوم به نایاک، وقفه در مذاکرات و عدم توافق در وین را مقدمه وقوع جنگ وانمود کرد.
 معمولا هر وقت مقامات آمریکایی با مقاومت طرف ایرانی مواجه می‌شوند و گزینه فشار موثری هم در اختیار ندارند، لابیست‌ها و تحلیلگران رسانه‌ای را به صف می‌کنند تا طرف ایرانی را از گزینه روی میز و احتمال وقوع جنگ بترسانند. اکنون هم که طرف آمریکایی حاضر به لغو موثر تحریم‌ها و واگذاری تضمین معتبر به ایران نیست، برخی محافل و رسانه‌ها در آمریکا می‌کوشند با جنگ هراسی، طرف ایرانی را به جای آمریکا وادار به عقب‌نشینی در مذاکرات وین کنند. در همین زمینه، تریتا پارسی (از موسسان شورای ملی ایرانیان آمریکایی /«نایاک» و رئیس‌اندیشکده کوئینسی)، نرسیدن به توافق را بهانه‌ای برای رویارویی نظامی میان آمریکا و ایران عنوان کرد. در حالی که آمریکا حاضر به خروج ایران از فهرست سازمان‌های تروریستی نیست، تریتا پارسی گفت: با افزایش تهدیدات میان دو کشور، توافق برای پیشگیری از یک رویارویی نظامی ضروری است. 
تریتا پارسی با تاکید بر خطر افزایش رویارویی نظامی در صورت نرسیدن به توافق گفت: من به طور قطع پیش‌بینی می‌کنم یک توافق امکانپذیر است. چراکه تقریبا همه مسائل حل شده است. تنها نکته کلیدی باقی مانده درخواست ایران مبنی بر حذف سپاه از فهرست تروریستی آمریکا است که توسط دولت ترامپ در تلاشی عمدی برای دشوارتر کردن بازگشت رئیس‌جمهوری آینده آمریکا انجام گرفت.
وی در ادامه افزود: بگذارید صریح باشم. این درخواست ایرانی‌ها بیش از آنکه منطقی باشد، بی‌معنی است. چراکه اگر سپاه از فهرست تروریستی آمریکا خارج شود در سایر فهرست‌ها باقی می‌ماند و آمریکا و کسب و کارهای بین‌المللی مانند گذشته با آن برخورد می‌کنند. بنابراین تهران از خروج سپاه از فهرست تروریستی آمریکا چیزی به‌دست نمی‌آورد. اما چنین اقدامی برای واشنگتن هزینه‌های سیاسی بسیاری دارد.
پارسی همچنین در مورد خطر تشدید تنش‌ها و احتمال بروز درگیری میان تهران و واشنگتن گفت: چنانچه توافقی انجام نگیرد، ایرانی‌ها به غنی‌‌سازی در سطح ۶۰ درصد و یا حتی بیشتر ادامه می‌دهند؛ وضعیتی که بی‌تردید فشار را بر آمریکا برای اقدام علیه چنین شرایطی بیشتر می‌کند. یکی از اقدامات احتمالی آمریکا علیه ایران می‌تواند هدف گرفتن نفتکش‌های ایرانی در دریاهای آزاد باشد. ایران نزدیک به ۲۵ میلیون بشکه نفت ذخیره شده بر روی نفتکش‌ها دارد. اگر این اتفاق در مقیاس بزرگی شروع شود، خطر اقدامات تلافی جویانه تهران زیاد است و ایران در مقابل می‌تواند نیروهای آمریکایی حاضر در عراق را نشانه بگیرد. اتفاقی که اگر رخ دهد به منزله اعلان جنگ خواهد بود. تلاش برای القای وقوع جنگ در صورت عدم توافق در حالی است که دولت سابق به مدت شش سال از عدم پایبندی دولت‌های آمریکا به برجام و نقض آن گلایه کرد؛ اما هیچ کدام از دولت‌های آمریکایی به این گلایه‌ها اعتنایی نکردند. در مقابل، با روی کار آمدن دولت جدید در ایران، ورق برگشته و ایران ضمن احیای فعالیت‌های هسته‌ای، صادرات نفتی و غیر نفتی خود را هم گسترش داده است.
ضمنا توانمندی‌های بالای نظامی ایران و مصیبت‌هایی که آمریکا در عراق و افغانستان متحمل شد، هیچ دورنمایی از موفقیت در جنگی به مراتب بزرگ‌تر را برای سران کاخ سفید باقی نگذاشته است.
 

***************

 روزنامه وطن امروز**

کمک یک میلیارد تومانی رهبر انقلاب برای آزادی زندانیان نیازمند
همزمان با برگزاری سی‌وپنجمین جشن گلریزان ستاد دیه کشور ویژه‌ کمک به آزادی زندانیان نیازمند، رهبر حکیم انقلاب اسلامی، مبلغ یک میلیارد تومان به این امر خداپسندانه اختصاص دادند. جشن گلریزان هر سال در ماه مبارک رمضان، به همت ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند با حضور جمعی از مسؤولان و خیران نیکوکار در تهران و شهرهای مختلف کشور برگزار می‌شود. 
***
امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با همتای اماراتی خود:
صهیونیست‌ها ریشه ناامنی در منطقه بوده و هستند
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و شیخ عبدالله بن زاید آل‌نهیان وزیر خارجه امارات عربی متحده در تماس تلفنی درباره مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله سوریه، تحولات در سرزمین‌های اشغالی و مذاکرات وین گفت‌وگو و تبادل نظر کردند. 
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفت‌وگو ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به دولت و ملت امارات، روابط دوجانبه را رو به پیشرفت توصیف و اظهار کرد: دیدارها و رایزنی‌های خوبی میان مقامات ۲ کشور برقرار شده است. امیرعبداللهیان، فعال شدن کمیته‌های روابط دوجانبه در موضوعات مورد توافق و تبادل هیأت‌ها را در تقویت و بسط مناسبات دوجانبه مؤثر دانست. وی افزود: هیچ محدودیتی برای توسعه همه‌جانبه مناسبات وجود ندارد. امیرعبداللهیان همچنین درباره بحران یمن، از برقراری آتش‌بس موقت در یمن، استقبال و ابراز امیدواری کرد شاهد لغو کامل محاصره انسانی یمن و برقراری مذاکرات سیاسی همه طرف‌های یمنی باشیم. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مشترکات ۲ کشور افزود: ما جز خیر و امنیت و پیشرفت برای همسایگان، منطقه و امارات نمی‌خواهیم اما صهیونیست‌ها ریشه ناامنی در منطقه بوده و هستند. امیرعبداللهیان، حضور رژیم صهیونیستی در منطقه را تهدیدی برای کل کشورهای منطقه دانست و تأکید کرد: باید تلاش کرد عوامل بحران‌آفرین نتوانند در منطقه جای پا پیدا کنند. 
«شیخ عبدالله بن زاید آل‌نهیان» وزیر خارجه امارات نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن تبریک متقابل ماه پرخیر و برکت رمضان، ابراز امیدواری کرد روابط ریشه‌دار ۲ کشور در سال جدید بیش از پیش گسترش یابد. وی با اشاره به منافع مشترک ۲ کشور در توسعه روابط فی‌مابین در عرصه‌های مختلف، خواهان بررسی فرصت‌های همکاری مشترک شد. وزیر خارجه امارات درباره شرایط جدید منطقه نیز گفت طی هفته‌های اخیر شاهد بهبود شرایط در منطقه هستیم و دیدار بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه از امارات و برقراری آتش‌بس موقت در یمن فرصتی برای همه طرف‌ها فراهم کرده است تا از آن برای توسعه و پیشرفت و پرهیز از افزایش تنش بهره‌برداری کنند. وی در این گفت‌وگو تأکید کرد: امارات عربی متحده به هیچ طرفی اجازه اقدامات خرابکارانه یا تحریک‌آمیز از خاک خود علیه کشورهای همسایه امارات را نخواهد داد. 
***
توسعه صنعتی کشور از سرعت کافی برخوردار نیست
معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه کمیته علمی طرح تدوین نقشه راهبردی صنعتی کشور و ارتقای تولید داخل، با اشاره به ضعف‌ها و کاستی‌های موجود در صنعت کشور گفت: لازم است نقشه راه و طرحی جامع برای توسعه همه ابعاد صنعت کشور تدوین شود. 
محمد مخبر با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه تصریح کرد: نقشه راه توسعه صنعت کشور باید به گونه‌ای تدوین شود که اکثریت صاحب‌نظران عرصه صنعت درباره آن اتفاق نظر داشته باشند تا شاهد مشارکت عمومی و همگرایی برای اجرای این نقشه راه باشیم. وی با یادآوری اینکه برخی کشورها مسیر توسعه صنعتی را همزمان با ایران آغاز کردند اما امروز از ما جلوتر هستند، خاطرنشان کرد: به دلیل عدم توجه به ظرفیت‌های کشور و برنامه‌ریزی‌های ناقص و بعضا اشتباه، مسیر توسعه صنعتی کشور از سرعت کافی برخوردار نیست که لازم است با اصلاح مسیرهای گذشته، نقشه راهی دقیق و درست را در پیش بگیریم. مخبر با اشاره به نامگذاری سال جدید تحت عنوان «تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب با این نامگذاری، یکی از حیاتی‌ترین نیازهای کشور را مورد تاکید قرار دادند تا تمرکز دستگاه‌ها و نهادهای مختلف بر این موضوعات مهم معطوف شود. 
***
سخنگوی وزارت امور خارجه:
مبارزه با اشغالگران حق مشروع مردم فلسطین است
سخنگوی وزارت امور خارجه مبارزه با اشغالگران را حق مشروع، بدیهی و طبیعی مردم بی‌دفاع فلسطین خواند و بر حمایت ایران از آرمان فلسطین و مبارزات رهایی‌بخش مردم آن تأکید کرد. سعید خطیب‌زاده با اشاره به تحولات اخیر در فلسطین اشغالی، اظهار داشت: نژادپرستی، سرکوب، کشتار، زندانی کردن، محرومیت‌های دامنه‌دار و تحقیر روزانه ملت مظلوم فلسطین و همچنین تروریسم عریان رژیم آپارتاید صهیونیستی ریشه اصلی همه ناآرامی‌ها در سرزمین‌های اشغالی است. وی از همه ملت‌ها، دولت‌ها و مجامع بین‌المللی خواست در جهت تامین امنیت مردم فلسطین بر اساس اصل دفاع مشروع از خود در مقابل اشغال و تروریسم رژیم آپارتاید صهیونیستی، عمل کرده و مانع تجاوزات و جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها در فلسطین شوند. 
 

**************

روزنامه خراسان**

عرضه قطره چکانی لوازم خانگی
تسنیم – هم اکنون بیشتر کارخانجات لوازم خانگی هنوز فهرست قیمت‌های جدید را اعلام نکرده اند و تعداد دیگری از تولیدکنندگان نیز به صورت قطره‌چکانی محصولات را راهی بازار می کنند تا وضعیت بازار و تولید مشخص شود. 
 
حدود نیمی از متقاضیان نهضت ملی مسکن تایید شدند
ایسنا - آن طور که معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است پس از بررسی سه موضوع سابقه مالکیت، تاهل و فرم «ج» ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تایید و برای بررسی شرط سکونت پنج ساله به استان‌های مربوط معرفی شده‌اند.
 
توقیف کشتی خارجی با 220 هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس
فارس - رئیس کل دادگستری هرمزگان از توقیف یک فروند کشتی خارجی حامل ۲۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط سپاه در خلیج فارس خبر داد.
افزایش شدید قیمت محصولات کشاورزی در سراسر جهان
مهر - فائو اعلام کرد قیمت مواد غذایی و محصولات کشاورزی از جمله گندم، ذرت و روغن در ماه مارس به طرز بی سابقه‌ای افزایش یافته است. 
 

 **************

 روزنامه ایران**

همزمان با برگزاری جشن گلریزان ستاد دیه انجام شد
کمک یک میلیارد تومانی رهبر انقلاب برای آزادی زندانیان نیازمند

همزمان با برگزاری سی‌وپنجمین جشن گلریزان ستاد دیه کشور ویژه‌ کمک به آزادی زندانیان نیازمند، رهبر انقلاب اسلامی، مبلغ یک میلیارد تومان به این امر خداپسندانه اختصاص دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، جشن گلریزان هر سال در ماه مبارک رمضان، به همت ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند با حضور جمعی از مسئولان و خیرین نیکوکار در تهران و شهرهای مختلف کشور برگزار می‌شود.
تعویق دیدار رمضانی هنرمندان با رئیس‌جمهور به‌دلیل آلودگی هوا
دیدار رمضانی هنرمندان با رئیس‌جمهور به‌دلیل آلودگی هوا و شرایط نامساعد جوی در تهران به تاریخ دیگری موکول شد.
به گزارش ایرنا، در پی افزایش شدت آلودگی هوا و شرایط نامساعد جوی در تهران، دیدار رمضانی هنرمندان با آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی که بنا بود ظهر روز جمعه ۱۹ فروردین‌ماه در فضای باز برگزار شود، لغو و به تاریخ دیگری موکول شد.
بیش از ۱۷۰نفر از هنرمندان برای شرکت در این مراسم اعلام حضور کرده بودند که برخی پیشکسوتان و هنرمندان تراز اول نیز سخنران این مراسم بودند.

معاون اول رئیس جمهور در جلسه کمیته علمی ارتقای تولید داخل:
توسعه صنعتی کشور از سرعت کافی برخوردار نیست

هفتمین جلسه کمیته علمی طرح تدوین نقشه راهبردی صنعتی کشور و ارتقای تولید داخل، ظهر شنبه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر در این جلسه با اشاره به ضعف‌ها و کاستی‌های موجود در صنعت کشور گفت: لازم است نقشه راه و طرحی جامع برای توسعه تمامی ابعاد صنعت کشور تدوین شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در این جلسه تصریح کرد: نقشه راه توسعه صنعت کشور باید به گونه‌ای تدوین شود که اکثریت صاحب نظران عرصه صنعت در خصوص آن اتفاق نظر داشته باشند تا شاهد مشارکت عمومی و همگرایی برای اجرای این نقشه راه باشیم. وی با یادآوری اینکه برخی کشورها مسیر توسعه صنعتی را همزمان با ایران آغاز کردند اما امروز از ما جلوتر هستند، اضافه کرد: به‌دلیل عدم توجه به ظرفیت‌های کشور و برنامه‌ریزی‌های ناقص و بعضاً اشتباه، مسیر توسعه صنعتی کشور از سرعت کافی برخوردار نیست که لازم است با اصلاح مسیرهای گذشته، نقشه راهی دقیق و درست را در پیش بگیریم.
مخبر با اشاره به نامگذاری سال جدید تحت عنوان «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب با این نامگذاری، یکی از حیاتی‌ترین نیازهای کشور را مورد تأکید قرار دادند تا تمرکز دستگاه‌ها و نهادهای مختلف بر این موضوعات مهم معطوف شود. معاون اول رئیس جمهور افزود: باید راهبردها، چهارچوب‌ها و سیاست‌های مشخصی برای توسعه صنعتی کشور در اختیار داشته باشیم تا تمامی صنایع مختلف کشور براساس یک سند مشخص و متقن در مسیر توسعه حرکت کنند.

پیام فرمانده نیروی دریایی ارتش به کشورهای غیر دوست:
حضورتان در آب‌های این منطقه هیچ توجیهی ندارد

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آیین استقبال همزمان از ناوگروه ۸۰ رزمی، آموزشی و ناوگروه اعزامی به رزمایش  آیونز ۲۰۲۲ (آیمکس) هندوستان در «بندر گوا» گفت: همزمان، اعزام ۲ ناوگروه به آب‌های اقیانوسی داشتیم که یک ناوگروه مأموریت اسکورت شناورها را برعهده داشت و در کنار آن به صورت همزمان دانشجویان دانشگاه افسری امام خمینی (ره) را در صحنه عمل بردیم تا آموزش‌های لازم را در عمق اقیانوس تجربه کنند. وی افزود: مأموریت بسیار خوبی انجام شد و از آنجا که این عملیات در صحنه عمل بود، مسلماً کیفیت آموزشی بسیار بالایی داشت.
به گزارش روابط عمومی ارتش، وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم با اجرای چنین رزمایش‌هایی همواره امنیت را برقرار کنیم، گفت: پیام ما برای کشورهای غیردوست غیرمنطقه، این است که اقتدار لازم در منطقه ما وجود دارد و حضور آن‌ها در آب‌های این منطقه هیچ توجیهی ندارد. اگر برای دید و بازدید و تبادل دانش می‌خواهند بیایند، مشکلی نیست اما اینکه بخواهند در حوزه برقراری امنیت ورود پیدا کنند باید بگوییم که امروز جمهوری اسلامی ایران چنین موضوعی را نمی‌پذیرد، زیرا دستاوردهای جوانان برومند ایران بر روی آب و در عمق دریاها و اقیانوس‌ها مشهود است و همه مأموریت‌ها را به نحواحسن انجام می‌دهند.

 

**************

روزنامه جوان**

از هم‌نویسی قدیم تا هم‌میهن جدید!

خبر تازه آمده است که روزنامه هم‌میهن به پشتیبانی و زیرنظر غلامحسین کرباسچی و با حضور برخی اصلاح‌طلبان مثل عباس عبدی، احمد زیدآبادی، افشین امیرشاهی و جواد روح به عنوان اعضای شورای سردبیری قرار است کار خود را آغاز کند.
پیش‌بینی بازگشت کرباسچی با یک روزنامه جدید پس از کنارگذاشته‌شدن از دبیرکلی کارگزاران سازندگی آسان بود. اصلاح‌طلبان زمانی با روزنامه‌هایی متعدد و متکثر، اما متحد و همکار و هماهنگ، عرصه رسانه‌های مکتوب را تصاحب کرده بودند. مخالفان به آن‌ها به خاطر انتخاب تیتر‌های همسو و نوشته‌های نزدیک‌به‌هم عنوان «زنجیره‌ای» می‌دادند. روی دکه فقط تیتر روزنامه‌های آنان دیده می‌شد و این دوران طلایی روزنامه‌های آنان در دولت اصلاحات بود. در سال‌های اخیر اختلاف آرا بین اصلاح‌طلبان بیشتر از گذشته شده است و این طبیعت «مدتی در قدرت‌بودن»‌است! در حال حاضر حزب سازندگی، هم روزنامه و هم مشی خود را از بقیه اصلاح‌طلبان جدا کرده است. مسئولان این روزنامه که به شغل مدیریت حفظ آثار و منویات رئیس‌جمهور سابق نیز مشغول هستند، روزنامه‌ای با دغدغه‌های خاص‌تر از بقیه روزنامه‌های اصلاح‌طلبی را اداره می‌کنند و به‌جز در برخی مواضع مثل تخریب رئیس‌جمهور سیزدهم برای سنگ‌اندازی در مسیر آینده او که با بقیه اصلاح‌طلبان مشترک‌المنافع می‌شوند، در مواضع دیگر متفاوت عمل می‌کنند. روزنامه شرق نیز که خود را ارگان اصلاح‌طلبان اصلی می‌داند، گویا دیگر بدون تحریریه و با نیرو‌های حق‌التحریری اداره می‌شود. سال‌ها پیش اصلاح‌طلبان از اینکه در عرصه خبرگزاری‌ها کم‌رونق بوده‌اند و رسانه‌های مکتوب‌شان به نوعی مجبور به ارتزاق از محتوای تولیدی خبرگزاری‌های اصولگرا هستند، ابراز دلخوری می‌کردند و به دنبال تغییر این شرایط بودند. با این‌حال افول و تا حدودی تفرقه میان اصلاح‌طلبان را که در ویترین رسانه‌های آنان مشهود است، باید به حساب از دست‌رفتن بخشی از پایگاه اجتماعی آنان دانست، حقیقتی که برخی از افراد شاخص این جناح گاهی به صراحت و گاهی در لفافه به آن اذعان می‌کنند.

 

**************************************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات