صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷  ، 
کد خبر : ۳۳۸۱۱۲

اخبار ویژه روزنامه‌های 29 خرداد

روزنامه کیهان **

نشنال اینترست: ایران هیچ نشانه‌ای برای اعتماد به آمریکا نمی‌بیند

یک مجله آمریکایی با اشاره به اهمیت به نتیجه رسیدن مذاکرات وین، خواستار ارائه امتیازهایی از سوی آمریکا به ایران شد.

نشنال اینترست در گزارشی درباره مذاکرات وین نوشت: دولت بایدن در یک سال گذشته تلاش کرده درباره توافق هسته‌ای جدیدی دوباره با ایران مذاکره کند، توافقی چندجانبه میان آمریکا، ایران و دیگر کشورها. با در نظر داشتن اینکه حدود ۷۶ درصد مردم آمریکا بر این باورند که ایرانی هسته‌ای، تهدید حساسی خواهد بود، بازگشت به این توافق برای ثبات منطقه‌ای حیاتی بوده و به خاطر ترس همگانی از این موضوع، نسبت به گسترش تنش‌ها ترجیح‌ بیشتری دارد.

توافق قبلی به طور موفقیت‌آمیزی تهران را ملزم به غیرفعال کردن و انتقال بیشتر سانتریفیوژها و اورانیوم غنی‌شده‌اش کرد. اما خروج دولت ترامپ از توافق در سال ۲۰۱۸ و اجرای کارزار «فشار حداکثری»، موجب گسترش بیشتر تنش‌ها و به اوج رسیدن حملات علیه سربازان آمریکایی شد. در موقعیتی که سیاست خارجی آمریکا در گیر و دار بحرانی در اوکراین و تهدیدهایی جهانی مانند تغییرات آب‌وهوایی است، آخرین چیزی که واشنگتن نیاز دارد، فشار حامیان داخلی برای به کار بردن تدابیر بیشتر برای خاورمیانه است. تعامل دیپلماتیک برای مصالحه هزینه بسیار کمتری نسبت به ریسک سیاست‌های مخاطره‌آمیز در دولت آینده آمریکا دارد.

مقاصد خصومت‌بار کنگره موجب کارشکنی در تلاش‌های دولت در مذاکرات می‌شود. هر توافقی از سوی دولت برابر است با توافقی که می‌توان آن را درست مانند سال ۲۰۱۸ دور‌انداخت. ایران بدون تعهدات معتبر برای متوقف کردن کنگره متخاصم و دولت بعدی از کارشکنی در این تلاش‌ها، هیچ دلیلی برای این ندارد که باور کند واشنگتن به هرگونه توافقی پایبند خواهد ماند.

علاوه‌بر این، پابرجا بودن تحریم‌ها دست‌یابی به یک توافق را سخت‌‎تر می‌کند. تهدید و اجبار طی مذاکرات می‌تواند به طور ناخواسته مانعی سر راه رسیدن به هدف باشند. با افزایش یافتن هزینه پابرجا بودن خصومت‌ها، تحریم‌ها موجب فرستادن سیگنال‌های منفی درباره آمادگی طرف مقابل برای حل و فصل مسائل از طریق افزودن بر حداقل‌ ملزومات رسیدن یک توافق می‌شود. سرانجام، دولت به درک بهتری از عزم ایران برای حفظ توافق نهایی نیاز دارد. عزم ایران بدون شک نسبت به مذاکرات اصلی بالاتر رفته است. انتخاب‌ شدن ابراهیم رئیسی گواهی بر آن است. درکی قوی‌تر و بهتر از این موضوع برای اجرای توافق و تشخیص موارد ناکارآمد در ادامه راه، حیاتی خواهد بود. رئیس‌جمهور بایدن برای حل کردن این مسائل به رویکردی استراتژیک برای مذاکرات نیاز دارد که پاسخگوی سیاست‌های آمریکا، محدودیت‌های منطقه‌ای و وضعیت داخلی ایران باشد.

دولت بایدن باید فضای مذاکراتی را با لغو تحریم‌هایی که پس از خروج دولت دونالد ترامپ از توافق اصلی اعمال شدند، گسترش دهد. این تحریم‌ها در دوره‌ای اعمال شدند که مذاکرات از سر گرفته شده بود و بنابراین، با شدت بخشیدن به سو تفاهم‌ها، رسیدن به یک توافق را سخت‌تر کرد. تحریم‌هایی که به طور غیرمستقیم بر غذا و دارو اثر می‌گذارند، باید فورا لغو شوند، چون موجب برانگیختن خصومت‌ می‌شوند که هیچ سودی برای امنیت آمریکا ندارد.

درحالی که بازدارندگی هسته‌ای خود آمریکا می‌تواند از ملتش در برابر تهدیدهای قریب‌الوقوع حفاظت کند، شکست در رسیدن به یک توافق می‌تواند احتمال ایرانی هسته‌ای را افزایش دهد. با توجه به فضای سیاسی داخلی آمریکا، این به معنای خراب شدن بیشتر تدابیر آمریکا، گرفتاری‌های جدید و سردرگمی بیشتر خواهد بود. دولت باید برخی تحریم‌ها را برای انجام دادن توافقی لغو کند که مسیری برای تعامل پایا ایجاد می‌کند.

 

شرق: ارز 4200 تومانی موجب رانت 900 هزار میلیاردی شد

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان و حامیان دولت سابق تصریح کرد توزیع ارز 4200 تومانی به مدت 3 سال، رانت 900 هزار میلیارد تومانی ایجاد کرد.

روزنامه شرق از قول محمود جامساز کارشناس اقتصادی نوشت: اقتصاد دولتی در همه جا به علت ویژگی‌هایی که گفته شد، زمینه ایجاد فساد است. پدیده رانتیریسم در اقتصادهای دولتی جزء لاینفک حکمرانی است و به‌همین‌دلیل قادر نیست از بروز و ظهور فساد جلوگیری کند؛ به‌عنوان مثال همین ارز چهارهزارو 200تومانی که به ۲۵ کالای اساسی اختصاص و در ادامه به هفت قلم کالای اساسی تقلیل یافت، بستری برای رانت ۹۰۰ هزارمیلیارد‌تومانی از سال ۹۷ تا پایان ۱۴۰۰ ایجاد کرد که این مبلغ تقریبا معادل انواع یارانه‌هایی است که دولت در یک سال پرداخت می‌کند؛ اما سهم اقشار آسیب‌دیده از این یارانه چقدر است؟ چه میزان از این پول هنگفت نصیب رانت‌خواران شد و چه میزان به دست مردم رسید؟ ظاهرا به دلیل ایجاد چنین فساد و رانتی بود که دولت اعلام کرد که ارز چهارهزارو 200‌تومانی را حذف می‌کند. اما اینک پرسش این است که چاقوی یک مجموعه بی‌نظم اقتصاد دولتی که خود فی‌النفسه موجد بستر رانتیریسم است، چگونه دسته خود را می‌برد؟

وی می‌افزاید: اگر فرض کنیم تا پایان سال حدود ۲۰ میلیارد دلار نیاز به واردات کالاهای اساسی است، با وجود نرخ تسعیر که در بودجه 23 هزار تومان است، فرض را بر آن می‌گیریم که دولت ارز مربوط به واردات کالاهای اساسی را با قیمت نیمایی یا سنایی یا ارز صرافی ملی که در‌حال‌حاضر کم یا بیش حدود 25 هزار تومان است، به واردکننده بفروشد، درآمد دولت از این مجرا تا پایان سال ۵۰۰ هزار میلیارد تومان و متوسط درآمد ماهانه ۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

او در ادامه تأکید می‌کند: فرض کنید که با حذف برخی از یارانه‌بگیران، به ۶۰ میلیون نفر به طور متوسط ۳۵۰ هزار تومان (حد وسط ۴۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان) در ماه یارانه تعلق گیرد؛ یعنی معادل ۲۱ هزار میلیارد تومان. پس دولت به طور متوسط ماهانه ۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب می‌کند و ۲۱ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کند؛ بنابراین مابه‌التفات این دو رقم معادل ۲۹ هزار میلیارد تومان می‌شود که متوسط درآمد ماهانه دولت است و در ۱۰ ماه آینده این درآمد به ۲۹۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که حدود ۶۰ درصد درآمدهای برآورد‌شده نفتی و حدود ۵۵ درصد درآمدهای مالیاتی برآورد‌شده در قانون بودجه سال جاری است. آیا بهتر از این می‌شد که از جیب مردم بخشی از کسر بودجه بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد‌تومانی دولت را بنا بر برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس تأمین کرد؟

درباره اظهارات کارشناس روزنامه شرق چند نکته شایان یادآوری است. نخست این که تصمیم قیمت‌گذاری 4200 تومانی برای دلار و واگذاری بی‌ضابطه آن، در دولتی اتفاق افتاد که همین طیف روزنامه‌ها و کارشناسان اقتصادی، سیاست‌هایش را توجیه و تحسین می‌کردند؛ اما حالا اذعان می‌کنند که در یک قلم بی‌تدبیری، حداقل 900 هزار میلیارد تومان (به روایتی 1260 هزار میلیارد تومان) رانت ایجاد کرده‌اند. این ولخرجی در کنار تولید رانت گسترده، موجب خالی کردن خزانه ارزی از ذخیره 60 میلیارد دلاری در شرایط تحریم شد.

ثانیاً به اعتبار همین جارو کردن خزانه و هزینه‌کرد تمام بودجه ارزی سال 1400 در همان چهار سال اول توسط دولت روحانی، دولت جدید از سال گذشته مکلف و ناچار به توقف روند خسارت‌بار مذکور بود. بنابراین برخلاف ادعای روزنامه شرق، دولت جدید رأساً دنبال درآمدزایی نبوده، بلکه ناچار بوده نقطه پایان بر آن روند خسارت‌بار بگذارد در واقع دولت جدید با وجود هزینه‌های حیثیتی اهتمام کرده تا روند فسادآفرین و خسارت‌ساز دولت گذشته را اصلاح کند.

ثالثاً کسری بودجه هنگفت نیز ره‌آورد مدیریت مدعیان تدبیری است که دولت را نه با خزانه انباشته بلکه با خزانه منفی شده و بدهکاری

1500 هزار میلیاردی تحویل دادند.

 

آتلانتیک: هزینه‌های جنگ بالا رفته؛ غرب پشت اوکراین را خالی می‌کند

نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت «هزینه‌های اقتصادی جنگ اوکراین، به طور جدی سیاست گذاران آمریکایی و دیگر کشورهای غربی را نگران کرده و اقتصاددانان، نگران رکود در سال آینده هستند». آتلانتیک می‌گوید ماه عسلِ رهبران اوکراین با غرب دوام نمی‌آورد، چرا که غرب از جنگ خسته شده است.

مجله آتلانتیک در تحلیل خود آورده است: جنگ اوکراین ماه‌ها به طول انجامیده و هیچ نشانه‌ای از توقف آن در دست نیست. با این حال، همان‌طور که استراتژیست انگلیسی، لارنس فریدمن می‌گوید: «می‌توانید خطوط کلی آنچه روسیه می‌خواهد را در سخنرانی پوتین در 9می ‌شناسایی کنید: حفاظت از کریمه و تضمینی برای این که اوکراین میزبان تسلیحات هسته‌ای در خاک خود نخواهد بود.»

دور از انتظار است که اوکراین به هر گونه امتیاز ارضی تن دهد. بنابراین همچنان به متحدان غربی خود برای حمایت فشار می‌آورد. با این حال، آنچه اکنون اوکراین می‌خواهد، حمایتی است که نه تنها برای مقاومت در برابر پیشرفت‌های روسیه، بلکه برای پس گرفتن قلمرو و دوئل با توپخانه قدرتمند روسیه به آن نیاز دارد. دولت بایدن نسبت به ارائه این کمک‌ها بی‌میل است و به سختی می‌توان متصور بود که دیگر کشورها موضع بهتری بگیرند.

هزینه‌های اقتصادی جنگ، به طور جدی سیاست گذاران آمریکایی و دیگر کشورهای غربی را نگران کرده است.  تورم منطقه یورو به 8.1 درصد رسیده در حالی که در ایالات متحده، تورم به بالاترین حد چهار دهه اخیر رسیده است. اقتصاددانان برجسته نگران رکود در سال آینده هستند.

جنگ اوکراین با پیامدهای اقتصادی، آن زمینه را برای ظهور پوپولیست‌ها آماده می‌کند. انتخابات اخیر در کلمبیا، فرانسه، استرالیا و آلمان چالش‌های پیش روی هر دو حزب فعلی و جریان اصلی را نشان می‌دهد. به این ترتیب، مذاکرات اوکراین با حامیانش، سخت‌تر می‌شود. چه بسا اوکراین برای واگذاری برخی از مناطقش، تحت فشار قرار بگیرد. شکایت‌های رهبران غربی نیز افزایش می‌یابد.

گزارش نشریه آتلانتیک در حالی منتشر می‌شود که چند تن از مقامات اروپایی و همچنین جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در این اواخر چندین بار گفته‌اند « ممکن است اوکراین مجبور شود به عنوان بخشی از معامله از طریق مذاکره، زمینی را به روسیه بدهد».

*********************************

روزنامه خراسان**

همشهری آنلاین نوشت: بنابر اطلاع از یک منبع ارشد در وزارت امور خارجه، هیچ برنامه‌ای برای تغییر در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان وجود ندارد. به‌نظر می‌رسد انتشار شایعه استعفای علی باقری از سوی دشمنان ملت ایران با هدف توقف روند نزولی قیمت ارز   و تکه‌ای از پازل بزرگ فشار حداکثری غرب علیه کشورمان است.

 

فرارو نوشت: پرواز ۴۸۰۸ هواپیمایی معراج، به علت همکاری نکردن کشور ترکیه، مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه تبریز برای سوخت‌گیری شد. به گفته مسافران این پرواز، هواپیمای شرکت معراج قرار بود   ساعت ۹   به تهران پرواز داشته باشد اما به علت نقص فنی و سوخت‌گیری نکردن در استانبول، بعد از ۸ ساعت اجازه پرواز گرفت و بعد از گذشت یک ساعت، مجبور شد در فرودگاه تبریز فرود اضطراری برای سوخت‌گیری داشته باشد.

 

الف نوشت: شهر هامبورگ آلمان برای «سید سلیمان موسوی» معاون مرکز اسلامی در این شهربه اتهام یهود ستیزی و آن چه حمایت از سازمان‌های تروریستی خوانده،   مهلت سه ماهه به منظور ترک این کشور تعیین کرده است. پارلمان آلمان پیش از این فعالیت شاخه سیاسی حزب ا... لبنان را در این کشور ممنوع اعلام کرده بود.

**********************************

روزنامه ایران**

آزمون ولایتمداری مجلس و صندلی وزارت کار

 خبر اول اینکه، علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحات مجازی خود نوشت: «در حالی که رهبر انقلاب نسبت به عدم دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات دولت تأکید کردند، برخی با بی‌توجهی به این دستور لازم‌الاتباع، با بی‌پروایی از رایزنی‌های پشت صحنه نیز جلوتر رفته و رو به بازاریابی رسانه‌ای خود و دوستانشان برای وزارت کار آورده‌اند! این آزمون ولایت‌مداری است.»

 

تعویق رسیدگی به شکایت بانک ملی ایران در آلمان

 خبر دیگر اینکه، دادگاه رسیدگی به شکایت بانک ملی ایران علیه شرکت تله‌کوم آلمان بار دیگر به تعویق افتاد. به گزارش ایسنا، دادگاه عالی هامبورگ شکایت بانک ملی ایران علیه شرکت تله‌کوم آلمان را که قرار بود روز جمعه برگزار شود به تعویق انداخت و اعلام کرد به‌دلیل بیماری یکی از وکلای مدافع پرونده این دادگاه تا اطلاع ثانوی برگزار نمی‌شود. شرکت تله‌کوم آلمان به‌دلیل تحریم‌های امریکا در سال ۲۰۱۸ و ترس از اقدامات تنبیهی واشنگتن قرارداد تلفن و اینترنت با شعبه بانک ملی در هامبورگ را فسخ کرده بود.

دادگاه هامبورگ برای رسیدگی به این شکایت پیشاپیش نظر دیوان عالی اروپا را در مورد مقررات ضد-بلاکینگ اتحادیه اروپا جویا شده بود. این مقررات برای شرکت‌های اروپایی مشخص می‌کند که در چه شرایطی پیروی از تحریم‌های امریکا ممنوع خواهد بود. بر اساس تصمیم دیوان عالی اروپا در ماه دسامبر سال گذشته (میلادی)، شرکت‌ها تنها زمانی می‌توانند این مقررات را نقض و از تحریم‌ها پیروی کنند که با تأثیرات نامتناسب اقتصادی مواجه شوند. دیوان عالی اروپا تأکید دارد که قطع روابط تجاری به صرف ترس و نگرانی از تحریم‌های امریکا مجاز نیست.

 

محاکمه بزرگ‌ترین باند خانوادگی قاچاق مواد مخدر ایران

 شنیدیم که، مجتبی قهرمانی رئیس شورای قضایی استان هرمزگان از صدور کیفرخواست برای اعضای بزرگ‌ترین باند خانوادگی سوداگران مرگ در جنوب کشور با قاچاق بیش از ۲هزار تن مواد‌مخدر خبر داد و گفت: پرونده اعضای این باند بیش از یک‌هزار و ۲۵۰صفحه است. وی اظهار کرد: این باند سازمان‌یافته که در نتیجه عملیات ضربتی و رصد اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و منهدم شده است به صورت مسلحانه و خانوادگی به سرکردگی ۴برادر اداره می‌شد و علاوه بر تعدادی از کشورهای همسایه، در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، فارس و تهران فعالیت می‌کرد.

وی در ادامه افزود: این باند قاچاق موادمخدر هزاران میلیارد تومان تراکنش مالی و صدها حساب بانکی داشته‌اند و تمامی مبادلات مالی حاصل از اقدامات مجرمانه این افراد در زمینه حمل و نگهداری مواد‌مخدر از طریق کارت‌های بانکی اعضای خانواده آنها انجام می‌شد. رئیس شورای قضایی استان هرمزگان با بیان اینکه گردش مالی این باند مواد‌مخدر ۱۰هزار میلیارد ریال بوده است، گفت: به دستور مقام قضایی با هدف ضربه به بنیه مالی و اقتصادی قاچاقچیان مواد‌مخدر، ۴۹واحد مسکونی و تجاری آنها پلمب شد و ۲۵۰نفر شتر از آنها نیز توقیف شده است. قهرمانی خاطرنشان کرد: همچنین ۱۵کیلوگرم طلا از این سوداگران مرگ ضبط شده و مبلغ ۶ونیم میلیارد تومان وجه نقد موجود در حساب‌های بانکی این افراد نیز توقیف شده است.

وی اضافه کرد: باند مزبور بزرگ‌ترین باند مواد‌مخدر جنوب کشور در سالیان اخیر بوده است که به صورت بین‌المللی فعالیت کرده و بر‌اساس بررسی‌های صورت گرفته توانسته‌اند مقدار ۲هزار تن موادمخدر را به کشور وارد کنند که بیش از ۱۱هزار کیلوگرم از آن در قالب ۹عملیات جداگانه کشف و ضبط شده است. قهرمانی همچنین بیان داشت: قرار نهایی درخصوص اعضای این باند بین‌المللی موادمخدر صادر شده و پس از صدور کیفرخواست به همراه دلایل، مستندات و ضمائم پرونده به دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان بندرعباس ارسال شده است.

 

بغداد: ایران نیازمان به گاز را درک می‌کند

 دست آخر اینکه، سخنگوی وزارت برق عراق با اشاره به اینکه میزان صادرات گاز ایران به این کشور افزایش یافته است تأکید کرد که طرف ایرانی نیاز عراق به گاز را درک می‌کند. به گزارش ایسنا، احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) گفت: وزارت برق عراق تماس‌هایی در خصوص افزایش صادارت گاز ایران به این کشور به منظور فعال کردن نیروگاه‌های تولید انرژی با طرف ایرانی دارد و اکنون میزان صادرات افزایش یافته است و به روزانه ۴۰ میلیون متر مکعب رسیده است. وی گفت که عراق رایزنی‌هایی با طرف ایرانی در راستای افزایش تدریجی صادرات گاز دارد و طرف ایرانی نیاز عراق را درک می‌کند. احمد موسی گفت: ما اکنون به ۵۰ تا ۵۵ متر مکعب گاز ایرانی نیاز داریم و امیدواریم که از طریق تماس و رایزنی با ایران به این میزان برسیم. براساس این گزارش، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت اخیراً در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: کل دریافتی از صادرات گاز به عراق و ترکیه در سال ۹۹ مجموعاً یک میلیارد دلار بود که با کار جهادی وزارت نفت دولت سیزدهم نه‌تنها درآمد صادرات گاز به عراق به‌روز وصول می‌شود، بلکه فقط در یک فقره بدهی قدیمی ۱.۶ میلیارد دلاری هم وصول شده است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

سخنگوی دولت اعلام کرد

رشد ۴۰ درصدی صنعت گردشگری ایران در سال 2021

«علی بهادری‌جهرمی» روز گذشته در توئیتی اعلام کرد: تازه‌ترین گزارش نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد صنعت ‎گردشگری ایران که سال ۲۰۲۰ منفی ۴۵درصد بوده، در ۲۰۲۱ با رشد ۴۰ درصدی، به ۲۰۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. وی افزود: میزان اشتغال در این صنعت نیز 5.1 درصد افزایش داشته است و گردشگران خارجی 2.5 میلیارد دلار در ایران خرج کرده‌اند.

***

سانحه برای جنگنده اف14 ارتش

یک فروند جنگنده «اف 14» نیروی هوایی ارتش صبح دیروز حین ماموریت پروازی در مرحله فرود در پایگاه شهید بابایی اصفهان دچار نقص فنی شد که طی این سانحه خلبان و کمک خلبان موفق به ترک اضطراری هواپیما شدند. گفتنی است خلبان و کمک خلبان این هواپیما که حین ترک اضطراری دچار آسیب‌دیدگی جزئی شدند، برای درمان به یکی از بیمارستان‌های اصفهان اعزام شدند.

***

سیاست خارجی دولت شایسته جمهوری اسلامی است

معاون سابق وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، اظهار داشت: به هر کشوری یک مدل دیپلماسی می‌آید؛ مثلا دیپلماسی دولت امارات نمی‌تواند مدل یک کشور قوی و مستقل باشد اما ما یک کشور مستقل و قوی هستیم که استقلال و قوت خود را به ‌دست آوردیم و این را کسی به ما نداده است، بلکه دست‌های خود را بر زانوی خود گذاشتیم، یا علی گفتیم و خدا هم به ما کمک کرد، لذا سیاست خارجی ما باید متناسب با این اصل باشد. جواد لاریجانی بیان داشت: بنابراین اکنون آقای رئیسی سیاست خارجی ما را به سمتی می‌برد که شایسته ما و مبتنی بر یک کشور قوی است و ما در همکاری و گفت‌وگو را هم به روی کسی نبسته‌ایم. حتی روی آمریکایی‌ها هم نبستیم و به آنها گفتیم یک تعهدی کردید و باید انجام دهید. لذا این دولت، دنیا را محصور در آمریکا و فرانسه ندیده است که اگر با مکرون صحبت کند خوشحال شود و بگوید کار تمام شده است؛ هرچند او هم سیاستمدار قوی‌ای در جهان غرب نیست.

وی افزود: آن مدل سیاست خارجی که در مدار غربی است، شایسته جمهوری اسلامی نیست، یعنی قطع نظر از اینکه درست نیست، شایسته ما هم نیست.

لاریجانی در ادامه گفت‌وگوی خود اعلام کرد: به نظر من، بسط روابط با چین و روسیه و کشورهای همسایه در حد شأن خود آنها سیاست درستی است و امنیت ما با همسایگان تضمین می‌شود. در توطئه‌هایی که اطراف ما است و از آن آگاه هستیم و برخی کشورهای همسایه نیز در دام این توطئه‌ها هستند، سیاست خارجی ما درست است و تصحیح خطاهای گذشته در آن وجود دارد. البته این خطاها یک‌شبه تصحیح نمی‌شود و توفیقات هم یک‌شبه به‌ دست نمی‌آید، بلکه باید با حوصله و ثبات قدم پیش برویم. وی در ارتباط با برجام نیز گفت: برجام معاهده‌ای است که ما سهم خود را پرداختیم و حالا مطالبه آن سهم ما است از این رو دولت فعلی باید سعی کند سهم ما را بگیرد و درواقع مذاکرات فعلی برای گرفتن سهم خود است ولی نباید به آن آویزان بود و معطل مذاکرات ماند.

***

تکذیب دستور رئیس‌جمهور برای ساخت ۸ هواپیما

مدیرکل روابط عمومی دفتر رئیس‌جمهور دستور رئیس‌جمهور برای ساخت ۸ هواپیما را تکذیب کرد.

متن توئیت محمدمهدی رحیمی به شرح زیر است:

‏رئیسی با اشراف بر توان متخصصان «هسا» ساخت هواپیمای مسافربری را طلب کرد و قول حمایت داد.

نماینده محترم که با فاصله ایستاده بود احتمالا آرزویش برای«ساخت ۸ هواپیما تا سفر بعدی» را از قول رئیس‌جمهور مطرح کرده!

خودتحقیرها هم فرصت را برای تخریب رئیس‌جمهور و تحقیر توان ملت مغتنم شمردند.

***

بغداد:

ایران نیازمان به گاز را درک می‌کند

سخنگوی وزارت برق عراق در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) گفت: تماس‌هایی درباره افزایش صادرات گاز ایران به منظور فعال کردن نیروگاه‌های تولید انرژی با طرف ایرانی داریم و اکنون میزان صادرات افزایش یافته و به روزانه ۴۰ میلیون متر‌مکعب رسیده است. احمد موسی در ادامه گفت عراق رایزنی‌هایی با طرف ایرانی در راستای افزایش تدریجی صادرات گاز دارد و طرف ایرانی هم نیاز عراق را درک می‌کند. وی افزود: ما اکنون به ۵۰ تا ۵۵ میلیون مترمکعب گاز ایران نیاز داریم و امیدواریم از طریق تماس و رایزنی با ایران به این میزان برسیم.

***

اعطای جایزه سفیر جهانی ۲۰۲۲ به سفیر ایران در پاکستان

جایزه سفیر جهانی ۲۰۲۲ از سوی سازمان مردم‌‌نهاد «دیپلماتیک اینسایت» به سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان اعطا شد. سیدمحمدعلی حسینی، سفیر کشورمان در اسلام‌آباد در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «کمک به ارتقای روابط دوجانبه و چندجانبه کشورها، نیازمند کار سخت و تلاش و همکاری عوامل متعدد و متنوع است. من امروز به نمایندگی از همه کسانی که در سال‌های اخیر برای بهبود روابط همسایگی ما تلاش کردند، اینجا هستم تا نتیجه زحمات همگی آنها دیده شود. جایزه معتبر سفیر جهانی از سوی سازمان مردم‌نهاد «دیپلماتیک اینسایت» توسط سناتور «طلحه محمود» وزیر ایالات مرزی پاکستان و خانم «فرحت آصف» مدیر اجرایی سازمان دیپلماتیک اینسایت به سفیر ایران در پاکستان اعطا شد. در این مراسم از چند سفیر دیگر نیز تجلیل به عمل آمد».

**********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات